Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Marian Munteanu…

Trebuie discutat putin despre aceasta desemnare dubioasa petrecuta in PNL: Marian Munteanu e propus drept candidat al partidului la alegerile pentru functia de Primar General al Bucurestiului.

Dupa ce candidatul PNL, Dl. Ludovic Orban, membru vechi al PNL, a fost indepartat securistic din cursa pentru Primaria Generala, iata ca soarele rasare pe ulita PNL-ului odata cu aparitia D-lui. Marian Munteanu. Dl. Orban avea totusi o legatura cu aceasta functie, fiind in perioada 2004-2007 viceprimar general al Bucurestiului, de asemenea el a mai fost si consilier local la Sectorul 3, ceva mai demult (v. aici si aici). O experienta in administratia Capitalei conteaza foarte mult intr-o asemenea functie de anvergura, precum cea de Primar General al Bucurestiului. Pentru ca sa poti face fata cu succes intr-o asemenea functie grea, trebuie sa stii cu ce se mananca lucrul asta, ca sa ma exprim popular. Nu mai vorbesc de faptul ca dansul are si o experienta ca ministru al Transporturilor, lucru ce poate fi un avantaj: a condus un minister dificil iar experienta in conducere conteaza.

Cu un sfert de veac in urma…

Se poate spune ceva similar despre Dl. Marian Munteanu? Dansul revine in prim-planul opiniei publice dupa o absenta indelungata. Insa nu asta ar fi principala problema… Domnia sa nu a fost nimic altceva decat liderul Ligii Studentilor din anii ’90 si nimic mai mult. Nu are o experienta de partid si nu stiu daca se poate spune ca ar avea, in general vorbind, o experienta politica. O experienta cat de cat in administratie, nici atat! Interesant este si cum doreste domnia sa sa conduca Primaria: cu bucurestenii. Iar daca s-ar intampla sa aiba dificultati cu Consiliul General ar scoate oamenii in strada!!!! A declarat asta la Antena 3. Astfel de declaratii exprima un populism demn de o cauza mai buna. Ciudat este ca nu se discuta (ca n-am prea auzit) despre proiectele necesare Capitalei. Si eu stiu sa spun ca facem in limitele fondurilor disponibile si ca trebuie luptat impotriva coruptiei pentru ca sa recuperam banii si sa-i folosim „in interesul bucurestenilor” (expresie standard).

O greseala mare a PNL este ca nu a numit, in locul D-lui. Orban, un om din PNL, cum ar fi fost si firesc. Eu nu cred ca in PNL nu s-ar fi gasit si alti oameni capabili pentru o asemenea functie importanta. Chestia asta cu telefonul, vorbit cu Marian Munteanu, apoi facut repede-repede membru PNL, pune intregul partid intr-o lumina nefavorabila. Tot jocul asta, de la Busoi la Munteanu, trecand prin intermediarul Ludovic Orban, nu se poate sa nu-ti lase multe semne de intrebare.

Marian Munteanu

Se discuta despre ideologia D-lui. Munteanu. In loc sa discutam despre proiecte pentru Bucuresti, discutam despre ce ideologie ar avea Dl. Munteanu… Dar chiar asa, ce ideologie imbratiseaza Dl. Marian Munteanu? Intr-un fel e evident ca daca ar fi fost liberal, ar fi fost membru al PNL… Totusi, recunosc, o asemenea asertiune nu e valida intotdeauna. Insa, obiectiv vorbind, nu prea putem trage o concluzie in aceasta privinta. La Dl. Ludovic Orban, de atata amar de ani in PNL, lucrurile erau destul de clare, si anume ca e liberal. N-a plecat in formatiunea D-lui. Tariceanu ci a ramas alaturi de PNL. Despre Dl. Marian Munteanu nu se poate spune mai nimic in aceasta privinta. Iar lucrul asta constituie din nou o bila neagra pentru PNL!

Sa vedem ce spun si altii, de exemplu Dl. Ion Cristoiu:

Marian Munteanu – un pîrț al lui Klaus Iohannis pe care liderii PNL l-au votat fără să-și ducă mîna la nas!

„În cei 26 de ani de gazetărie, rar mi-a fost dat să văd o unanimitate a unui punct de vedere asupra unei decizii politice aşa cum se întîmplă în aceste ore şi în aceste zile după desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primăria generală a Capitalei.
Cu mici excepţii, date de unul sau doi deliranţi semidocți cu acces la site-urile şi ziarele cît de cît serioase, toţi cei care s-au pronunţat asupra candidaturii şi-au exprimat o singură stare de spirit:
Uluiala!
Acea uluială care te cuprinde văzînd în plină stradă un academician doctor docent cu părul alb spunînd vorbe porcoase unei tinere decente întîlnite întîmplător.

Să ne lămurim.
Nimeni nu l-a contestat pe Marin Munteanu în sine.
Toţi l-au contestat în ipostaza de candidat al PNL.
Şi drept argumente au fost invocate o mie şi una de găuri pete din personalitatea lui Marian Munteanu.
De la ambiguitatea din 1990 pînă la strania legătură cu Virgil Măgureanu.
De la faptul c-a fost scos de la naftalină pînă la faptul că împărtăşeşte o ideologie cu vădite conotaţii legionare.

În sine, aceste pete negre sînt lipsite de importanţă.
Marian Munteanu poate face ce vrea.
Poate împărtăşi orice credinţă.
Poate, de exemplu, să susţină în public că la orele de Fizică, pe lîngă descoperirile ştiinţifice profesorul trebuie să le spună elevilor că ele, acele descoperiri, au fost făcute numai şi numai pentru că autorii l-au avut pe Dumnezeu în suflet.
Poate, de exemplu, să susţină, chiar şi la Realitatea Tv, sub privirile încîntate ale lui Rareş Bogdan, înfăşurat în Tricolor, că un funcţionar trebuie să ţină cont că România e creştină.
E drept, noi ăştia, cei care nu suntem vizitați de Duhul Sfînt, credeam că un funcţionar trebuie să ţină cont că România e o ţară europeană, în care funcţionarul se află în serviciul Publicului şi nu invers.
Repet, libertatea de expresie, unul dintre cele mai mari cîştiguri ale democraţiei, permite afirmarea oricărei opinii, a oricărei teze.

Ceea ce a uluit pînă la buimăcire pe toată lumea a fost desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL.
Marian Munteanu a vrut să candideze la Preşedinţie, în 2000, din partea PNR, formațiune condusă de Virgil Măgureanu.
N-a tresărit nimeni atunci la decizia luată de PNR.
Au fost tresăriri la acceptarea de către Marian Munteanu a condiţiei de candidat al lui Virgil Măgureanu.
N-a tresărit, deoarece PNR era un partid mic, în căutare disperată de lovituri mediatice şi, în plus, avea o platformă naţionalistă.

Dacă Marian Munteanu ar fi fost desemnat să candideze la Primărie din partea unui partid naţionalist-extremist minuscul sau din partea PRM, n-ar fi tresărit nimeni.
S-ar fi înţeles legătura dintre partidul respectiv şi Marian Munteanu.
Marian Munteanu e practicantul unui naţionalism delirant, a unui naționalism de cădelniță și tămîie, de camilafcă și barbă neîngrijită, altfel spus, un naționalism peste care s-au turnat ciubere de agheasmă: România e Grădina Maicii Domnului; România e o bucățică de Rai; România e ținta străinilor hrăpăreți, care vor s-o stoarcă de bogății; România e Noul Ierusalim.

S-a spus şi s-a scris că Marian Munteanu împărtăşeşte ideologia legionară.
Ca om care a studiat Mişcarea legionară şi pe Corneliu Zelea Codreanu în biblioteci şi arhive, îmi permit să spun că o asemenea afirmaţie jigneşte Mişcarea legionară.
Mişcarea legionară, cel puţin la nivelul scriitorilor și filosofilor care i-au fost teoreticieni, avea o doctrină coerentă.
Din discursul legionar al lui Marian Munteanu lipsesc elementele care au adus succesul politic al Mişcării:
Lupta împotriva corupţiei, promovarea Onoarei, pariul pe tineri, dispreţul faţă de politicianism.

Din doctrina legionară, Marian Munteanu a reţinut doar clișeele repetate papagalicește de legionarul semidoct.
Un asemenea personaj, anti-occidental, anti-democratic, anti-modern, anti-european e desemnat candidatul unui partid care se pretinde modern, european, care vrea să conducă o țară membră a Uniunii Europene și a NATO.

Biroul Politic Național al PNL cuprinde peste o sută de lideri ai partidului.
Unii aparțin PDL, alți PNL.
Amîndouă partidele au fost partide de guvernămînt, au dat candidați la președinție și președinți și premieri.
Marian Munteanu a fost desemnat în unanimitate (cu excepţia lui Mircea Ionescu Quintus, care s-a abţinut) de către cei peste o sută de membri ai Conducerii PNL.
Printre cei care l-a votat s-au aflat foşti miniştri, foşti demnitar, actuali parlamentari.
Într-un cuvînt, oameni care au condus o ţară şi nu un schit.

Cum de n-a întrebat nimeni de ce Marian Munteanu și nu un lider PNL?
Cum de n-a invocat nimeni biografia mai mult decît suspectă a lui Marian Munteanu?
Cum de n-a zis nimeni nimic la propunerea lansată de Alina Gorghiu?
Răspunsul e simplu.
Alina Gorghiu a adus în Biroul Politic ordinul dat de Klaus Iohannis.
Ce l-a apucat pe preşedintele României ca să impună un asemenea personaj unui partid, nenorocindu-l?
E o întrebare al cărui răspuns nu mă interesează.
Pentru că ar fi un răspuns ca şi cel dat întrebărlor:
De ce face Klaus Iohannis voiaje de lux împreună cu consoarta pe banii statului?
De ce pleacă Klaus Iohannis vineri la prînz şi vine la serviciu abia luni la prînz, cînd bugetarii, ca şi el, au făcut deja şase ore de lucru la program?
Vorba lui Stelian Tănase:
De chichi!

Întrebarea, întrebarea care merită luată în seamă, e următoarea:
Ce fel de partid e acela care votează fără să-şi ducă mîna la nas orice pîrţ al lui Klaus Iohannis?!”

Vehement mi s-a parut a fi si Dl. Cristian Preda, aceasta postare de pe FaceBook:

„În 2012, când era divizată, dreapta i-a susținut la Primăria Bucureștiului pe S. Prigoană (candidat PDL) și pe S. Oprescu (propus de PNL, alături de aliații săi din USL). Acum, dreapta unită îl propune pe Marian Munteanu. Mă simt insultat auzind că MM e prezentat drept liberal. Am scris sute de pagini despre liberalism și realizez că ecoul lor în PNL e nul. Regret, pe de altă parte, că nu am ascultat sfaturile care mi-au fost date acum câteva luni, de a mă prezenta ca independent la Primăria Bucureștiului. Am fost convins că PNL va prezenta un candidat foarte solid și credibil. M-am înșelat amarnic. Ce au făcut Predoiu, Gorghiu and co. e o bătaie de joc.”

si aceasta:

„Lansez aici un apel către conducerea PNL. Îi invit să retragă candidatura lui Marian Munteanu, care nu are legătură nici cu profilul de centru-dreapta asumat de cei care au votat de-a lungul timpului cu formațiuni liberale, nici cu doctrina PPE, familia europeană la care au aderat peneliștii. Candidatura lui Munteanu e o eroare la fel de mare ca și propunerea regelui Mihai drept prezidențiabil în 1992. După seria Bușoi, Orban, Munteanu, e preferabil ca PNL să nu aibă un candidat propriu, fiindcă ridicolul i-a copleșit. Doar scuzele prezentate electoratului bucureștean îi pot salva. Dacă Munteanu e retras, voi vota cu PNL la Consiliul General. Dacă nu, voi vota și împotriva lui Munteanu, și împotriva candidaților PNL în consilii. Îi rog pe toți cei care sunt de acord cu mine să difuzeze acest mesaj.”

Totusi, e foarte ciudata atitudinea PNL… Daca nu e bun un candidat asupra caruia planeaza o suspiciune privind fapte de coruptie, e bun unul asupra caruia planeaza suspiciuni ca ar fi un admirator al Miscarii Legionare, un antieuropean, antioccidental si fost colaborator al lui Virgil Magureanu? Observati ce spune si Cristian Preda: „Mă simt insultat auzind că MM e prezentat drept liberal”…

Iar adversarii PNL vor folosi, banuiesc, in campanie aceste slabiciuni pentru a lovi in PNL. PNL nu a dat, cel putin pana acum, din cate stiu, explicatii convingatoare privind suspiciunile referitoare la activitatea si orientarea ideologica a noului candidat. De asemenea nici Dl. Munteanu nu a raspuns convingator la astfel de indoieli legate de activitatea sa si crezurile sale politice.

… si astazi…

Insa ceea ce se intampla este uluitor si nu degeaba a scris Dl. Cristoiu despre „partul” prezidential… Pentru ca desemnarea lui Marian Munteanu drept candidatul PNL la Primaria Bucurestiului pare a se inscrie in acelasi gen de actiuni precum decorarea cu Ordinul National Steaua Romaniei a D-lui. Octav Bjoza, admirator infocat al Miscarii Legionare, promovarea Oanei Stanciulescu in conducerea TVR. Insa acest trend ciudat nu trebuie atribuit doar PNL-ului sau doar Presedintelui. Ci si Stangii politice si va invit sa cititi aici un articol recent si reiau titlul unui articol din Gandul: „Mândrii români ai lui Victor Ponta îşi explică de ce Iohannis este un pericol: „Una e să te nască mă-ta în altă ţară, alta e să vii aici şi iei cetăţenie”” si citez din inceputul articolului:

Cum îl văd votanţii PSD pe Klaus Iohannis? Cu un Victor Ponta care le-a stimulat mândria că sunt români şi ortodocşi, alegătorii social-democraţi adunaţi la Craiova, la lansarea la apă a candidatului lor, sunt categorici: Iohannis nu e bun „pentru că nu e român”.”

Observati ce vremuri traim… Rares Bogdan vrea sa aduca un tricolor mare cat toate zilele in studio!! 🙂 Pentru ca-si iubeste tara: „de-aia, ma, c-o iubesc!!”, dupa cum a si declarat. Ma mir ca n-a zis ca va veni imbracat in port popular. Dar, mai bine, sa nu-i dau idei… 🙂

Mai avem putin si reluam Festivalul National Cantarea Romaniei? 🙂

Trebuie sa vedem si care e punctul de vedere al PNL:

Romania Libera

PNL: Nu sunt probe că Marian Munteanu ar fi apropiat de extrema dreaptă

„PNL susține că nu există probe care să ateste că Marian Munteanu, recent nominalizat drept candidat la Primărie, ar fi „apropiat de extrema dreaptă”.

„Un mit care a fost cultivat cu multă migală în primăvara anului 1990 a fost cel al așa-zisei apropieri a dlui. Marian Munteanu de extrema dreaptă. Referitor la acest aspect, PNL nu poate să nu constate că și acum, ca și în zilele triste ale mineriadelor, lipsesc probele care să susțină aceste acuzații”, menționează un comunicat al PNL.

Din acest motiv, PNL solicită celor care întrețin acest discurs „plin de neadevăr” să aducă probe „care ar putea, eventual, să susțină acuzele pe care i le aduc domniile lor”.

PNL amintește că Marian Munteanu a participat la Revoluția din decembrie 1989, la organizarea Ligii Studenților, a fost primul președinte al Alianței Civice și lider al Pieței Universității.

„Prin ce a făcut în ultimii 25 de ani, ca lider respectat al societății civile și ca antreprenor, dl Marian Munteanu a fost și este un susținător consecvent al cursului României către modelul democratic de dezvoltare a societății și către economia liberă de piață.   Dl. Marian Munteanu a susținut mereu și susține cu consecvență integrarea europeană și euro-atlantică a țării noastre. În ultimii ani domnia sa a avut multe ocazii de a călători în țări occidentale unde a fost un avocat al României și al colaborării țării noastre cu marile țări democratice ale lumii”, subliniază PNL.

Acest partid solicită liderilor societății civile „să țină cont de faptul că o campanie electorală locală deschisă și corectă, care să ajute cu adevărat cetățeanul în formarea deciziei de vot, nu poate fi organizată decât dacă organizațiile aflate în afara jocului politic își vor asuma în mod corect rolul lor”.

„Aici nu este vorba numai despre dl. Marian Munteanu, ci despre modul în care trebuie să facem și să înțelegem politica. În ceea ce îl privește pe candidatul PNL este o realitate istorică faptul că adevărul a învins mereu”, conchide PNL.”

Mediafax

PNL îl apară pe Munteanu, acuzând societatea civilă de afirmaţii false în stil fesenist şi propagandă

PNL acuză societatea civilă de afirmaţii nefondate la adresa candidatului partidului pentru Primăria Capitalei, Marian Munteanu, susţinând că ONG-urile dau dovada ”unui discurs propagandistic des întâlnit în jocul politicianist” şi de partizanat ”vădit” pentru un candidat şi pentru un partid.

”În puţinele zile trecute de la desemnarea dlui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, membrii PNL au constatat faptul că în spaţiul public au început din nou să circule aceleaşi acuzaţii lipsite de temei care acum un sfert de secol încercau să păteze imaginea Pieţei Universităţii. De această dată, aceste acuze nu mai vin din partea partidului condus de Ion Iliescu şi nici din partea presei feseniste, ci din partea unor organizaţii şi persoane care aparent consideră că deţin monopolul asupra ideii de scietate civilă. De fapt, aceste persoane sunt cei mai noi politicieni ai României şi susţin în mod deschis acţiunea unui partid politic care participă la alegerile locale din Bucureşti”, acuză PNL prin intermediul unei scrisori deschise.

Liberalii spun că apropierea lui Marian Munteanu de extrema dreaptă este ”un mit care a fost cultivat cu multă migală în primăvara anului 1990”.

”PNL nu poate să nu constate că şi acum, ca şi în zilele triste ale mineriadelor, lipsesc probele care să susţină aceste acuzaţii’‘, arată liberalii, solicitând oficial celor ce aduc aceste acuzaţii ”să aibă decenţa şi deontologia de a-şi proba spusele în mod concret, prezentând opiniei publice vorbe şi fapte ale dlui. Marian Munteanu care ar putea, eventual, să susţină acuzele pe care i le aduc domniile lor”.

PNL îl apară pe Marian Munteanu, susţinând că ”nu există nimic în activitatea sa care să justifice alte acuze ce i se aduc, anume acelea de a fi anti-occidental”, ci, din contra, candidatul PNL ”a fost şi este un susţinător consecvent al cursului României către modelul democratic de dezvoltare a societăţii şi către economia liberă de piaţă”.

În opinia liberalilor, asemenea acuzaţii sunt ”parte a unui discurs propagandistic des întâlnit în jocul politicianist”.

”De fapt, nici partizanatul vădit pentru un candidat şi pentru un partid politic şi nici susţinerea de acuzaţii fără dovezi la adresa altor candidaţi şi altor partide politice nu ar trebui să facă parte din activismul specific societăţii civile. PNL solicită tuturor liderilor societăţii civile să ţină cont de faptul că o campanie electorală locală deschisă şi corectă, care să ajute cu adevărat cetăţeanul în formarea deciziei de vot, nu poate fi organizată decât dacă organizaţiile aflate în afara jocului politic îşi vor asuma în mod corect rolul lor”, subliniază PNL.

”Încheiem această Scrisoare deschisă lansând un apel la adevăr. În cursul vieţii sale dl. Marian Munteanu a mai văzut ce înseamnă să fie acuzat fără dovezi şi chiar să fie ţinut în închisorile regimului fesenist din motive politice, sub acuzaţii false. Acele timpuri ar fi trebuit să rămână mult în urmă. Acum România este în anul 2016, dar iată că adevărul rămâne la fel de important. Apelul PNL de astăzi are tocmai acest înţeles: haideţi să facem o campanie electorală în care să putem dovedi tot ceea ce spunem despre contracandidaţii noştri! Altfel, arătăm lipsă de respect faţă de electorat şi faţă de noi înşine. Aici nu este vorba numai despre dl. Marian Munteanu, ci despre modul în care trebuie să facem şi să înţelegem politica. În ceea ce îl priveşte pe candidatul PNL este o realitate istorică faptul că adevărul a învins mereu”, concluzionează liberalii.

Un grup de şapte ONG-uri, printre care IPP şi SAR, face apel la PNL să retragă candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei pe motiv că acesta „a avut şi are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată”.

„Semnatarii, organizaţii de drepturile omului dar nu numai, fac apel către conducerea Partidului Naţional Liberal să retragă candidatura lui Marian Munteanu pentru Primăria Municipiului Bucureşti considerând această nominalizare o ofensă adusă valorilor democratice ale societăţii în care trăim”, se arată în apelul lansat joi de Coaliţia Antidiscriminare.

Reprezentanţii societăţii civile mai spun că Munteanu „a avut şi are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată”, promovând un discurs cu elemente ortodox-fundamentaliste, incompatibil cu valori democratice şi constituţionale.

„Doar cu aceste motive în minte, şi cu îngrijorarea că prin promovarea unei astfel de persoane într-o asemenea candidatură unde poate să îşi expună ideile nocive ce pot să producă tulburări ireparabile în straturile sociale, etnice, confesionale şi nu numai din societate românească cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu”, se mai arată în apel.

Apelul este semnat, în numele Coaliţiei Antidiscriminare, de Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academică din România, Centrul FILIA, Romani Criss – Centrul Romilor pentru Interventie Socială şi Studii, Agenţia de Dezvoltare Comunitară “Împreună”, ACCEPT şi Euroregional Center for Public Initiative.

Asemenea explicatii pot sau nu sa fie convingatoare. Insa mie mi se pare ca Mircea Ionescu Quintus a avut si are dreptate:

Mircea Ionescu Quintus: Marian Munteanu trebuie să aibă o reacţie. PNL are un plan de rezervă

Preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, cu privire la solicitarea ONG-urilor de a-l retrage pe Marian Munteanu, că cel care ar trebui să aibă o reacţie este Marian Munteanu şi că, în cazul retragerii acestuia, PNL are un plan de rezervă.

„Nu mă interesează atitudinea ONG-urilor, mă interesează atitudinea domnului Marian Munteanu pentru că spre el se îndreaptă această poziţie”, a declarat preşedintele de onoare al PNL Mircea Quintus Ionescu, solicitat să comenteze apelul celor şapte ONG-uri de a-l retrage pe Marian Munteanu din cursa electorală.

Întrebat ce atitudine ar trebui să aibă Marian Munteanu, Mircea Ionescu Quintus a afirmat că acest lucru îl priveşte pe Munteanu şi că „este hotărârea dânsului”.

Întrebat dacă PNL ar trebui să îşi asume în continuare candidatura lui Marian Munteanu, preşedintele de onoare al PNL a spus că liberalii şi-au asumat candidatura lui Munteanu şi că acum „este treaba ONG-urilor şi a lui Marian Munteanu”.

„Noi ne-am asumat-o, că au intervenit acele ONG-uri este treaba lor şi a domnului Munteanu cât este el de legat sau nu de această societate civilă”, a mai spus Quintus.

Preşedintele de onoare al PNL a mai spus că dacă Marian Munteanu îşi va retrage candidatura partidul are un plan de rezervă, afirmând că îşi va impune punctul de vedere de data aceasta.

„De data asta, însă, pot să vă spun că dacă se întâmplă ceva suntem pregătiţi cu un plan de rezervă, dar Doamne fereşte să se întâmple ceva. Dacă cumva domnul Marian Munteanu ar dori să se retragă, o ipoteză care mi se pare foarte îndepărtată, noi avem imediat ce pune la loc. De data asta îmi impun şi eu punctul de vedere”, a declarat Mircea Quintus, afirmând că liberalii vor alege un candidat din partid.

Un grup de şapte ONG-uri, printre care IPP şi SAR, face apel la PNL să retragă candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei pe motiv că acesta „a avut şi are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată”.

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că decizia sa de a se abţine la vot în cazul candidaturii lui Marian Munteanu este un vot împotriva „greşelii” conducerii care nu a avut un plan de rezervă, el precizând că BPN va trebui să-şi asume un eventual eşec.

„Votul meu nu l-a privit pe Marian Munteanu, ci a fost un vot împotriva greşelii conducerii PNL care trebuia să aibă mai multe soluţii de rezervă pentru situaţia retragerii domnului Ludovic Orban , care a avuut o atitudine corectă. (…) Doream să candideze unul dintre membrii PNL”, a declarat, miercuri, preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul liberal a mai spus că un partid politic nu are voie să ajungă în astfel de situaţii fără a avea un plan de rezervă. „Un partid politic nu poate fi luat prin surprindere. Nu s-a gândit nimeni la un plan B , la un plan C. Este o greşeală a conducerii PNL. Eu am avut trei propuneri de candidatură, este vorba despre trei dinstinse doamne, din BPN, nu le mai spun numele. Una dintre ele este Adriana Săftoiu, a mai declarat el. Întrebat dacă s-a gândit şi la copreşedintele PNL Alina Gorghiu, Quintus a spus că nu.”

Dl. Quintus a avut dreptate de la bun inceput. Si se vede ce inseamna un om ce are o vasta experienta in politica. Domnia sa le-a dat, practic, solutia liberalilor, dupa ce Dl. Orban si-a anuntat retragerea: candidatul trebuie sa fie bucurestean si trebuie sa fie din PNL. Or, aceste doua directii trebuiau urmate de catre PNL, nu ce s-a intamplat ulterior. De asemenea se vede experienta D-lui. Quintus si prin faptul ca s-a abtinut de la vot in cazul candidaturii lui Marian Munteanu. Sunt de acord cu dansul ca a propus femei la candidatura pentru Primarie. Regretabil intr-adevar daca PNL a fost luat prin surprindere – se vad clar carente la nivelul conducerii acestui partid.

Interesant si acest articol:

Cum poate pierde PNL Bucureştiul cu Marian Munteanu. Detaliul esenţial pe care liberalii l-au uitat

Prin alegerea lui Marian Munteanu drept candidat la Primăria Capitalei, liberalii riscă să-şi piardă cel mai puternic aliat pe care l-au câştigat în ultimii ani, informează Gândul.

Facebook-ul unde românii s-au mobilizat, fără precedent, la alegerile prezidenţiale, contribuind decisiv la alegerea lui Klaus Iohannis preşedinte, a avut o reacţie organică de respingere a lui Marian Munteanu. Profilul fostului lider al Pieţei Universităţii nu vine în întâmpinarea aşteptărilor enunţate pe reţelele de socializare, unde nu este un teren fertil pentru un discurs mai apropiat celui legionar şi pro-Biserică.

De aminintit că în urmă cu cinci luni, după tragedia din Colectiv, pe Facebook s-a răspândit un amplu curent de sancţiune faţă de poziţia BOR în cazul tragediei. Revenind, după nominalizarea lui Munteanu, pe reţelele de socializare, s-au viralizat, cu o viteză similară perioadei prezidenţialelor, materiale referitoare la declaraţiile, din 1993, ale fostului lider al Pieţei Universităţii cu privire la asemănările dintre Mişcarea pentru România, o organizaţie condusă de acesta între 1992 şi 1995, şi Mişcarea Legionară, cât şi fotografia în care apare ţinându-se de mână cu Virgil Măgureanu.

 “A fost o reacţie fizică la un personaj toxic, e o reacţie normală pentru că internetul e un mediu reactiv”, este de părere specialistul în marketing online şi comunicare, Vlad Tăuşance, în timp ce specialistul în comunicare politică, Antonio Momoc, consideră că Marian Munteanu provine “dintr-o zonă destul de dubioasă ideologic” şi nu o mai reprezintă, astăzi, societatea civilă, iar oamenii de pe Facebook “au sancţionat chestiunea asta”.

Practic, ce se reproşează PNL-ului?

Faptul că “se preferă un discurs radical de dreapta” prin susţinerea lui Marian Munteanu, punctează Antonio Momoc. Iar dovadă stau “toate declaraţiile lui pro-legionare, toate portretele lui puse pe site-uri legionare care deja circulă pe internet”,  adaugă Vlad Tăuşance.

De asemenea, un alt motiv de reproş este ignorarea Facebook-ului care, în viziunea lui Momoc,  “reprezintă cel mai bine spiritul Colectiv şi ceea ce a cerut strada” atât la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, cât şi după tragedia din Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015.

Momoc: “Reacţiile au fost destul de anti-PNL”. Tăuşance: “Marian Munteanu nu are ce să căute în online de acum înainte” 

Specialistul în comunicare politică, Antonio Momoc, este de părere că anunţul privind candidatura lui Marian Munteanu din partea PNL la Primăria Generală a Capitalei a suscitat reacţii anti-PNL pe Facebook.

Citeşte continuarea pe Gândul. „

Insa FaceBook-ul nu poate fi considerat un indicator clar in aceasta privinta. Nu putem trage concluzia ca PNL va pierde alegerile dupa unele reactii de pe FaceBook. De exemplu s-ar putea constitui usor pe FaceBook un grup foarte numeros de sustinatori ai D-lui. Marian Munteanu. Daca Dl. Munteanu provine “dintr-o zonă destul de dubioasă ideologic”, cred ca acelasi lucru se poate spune si despre cei de pe FaceBook, cei la care face referire articolul… Mie nu mi-e clar ce ideologie ar avea acesti utilizatori ai FaceBook-ului, daca ar avea una sau daca sunt inca formati sa aiba una… Dar nu trebuie uitat un lucru: Dl. Munteanu nu deloc prost. De asemenea dansul e un bun comunicator. Candidatura dumnealui a aparut in ultimul moment, ca sa zic asa. Dansul nu a avut timp sa comunice cu acesti utilizatori ai FaceBook-ului. Probabil ca multi dintre acestia nici macar nu erau in proiect in 1990. Sunt oameni foarte tineri, unii chiar copii, care nu au avut cum sa-l cunoasca pe Marian Munteanu, mai ales ca dansul a lipsit o perioada indelungata din viata publica. Altceva ar putea fi cand incepi sa cunosti omul. Dl. Marian Munteanu a dovedit inca de atunci, din 1990 ca stie sa capteze, ca sa zic asa, masele, simte ce vor oamenii, altfel nu ajungea sa fie un lider al Pietei Universitatii. Dar in perioada recenta dansul nu s-a implicat in miscarile Pietei, de exemplu cele de protest la adresa lui Traian Basescu. Oamenii tineri n-au cum sa-l cunoasca. Insa oamenii tineri de azi n-au cunoscut dictatura comunista, n-au trait-o de aceea ma intreb daca ei inteleg spiritul de atunci al Pietei Universitatii. Marian Munteanu, evident tanar pe atunci, a fost un tanar iesit din comunism, cum eram, pe-atunci, cu totii. Generatia de azi, tinerii de azi – au trecut totusi 25 de ani – nu au iesit din comunism, de aceea perceptiile asupra anumitor lucruri ar putea sa fie diferite. Ei, spre exemplu, nu stiu si nu inteleg ce inseamna incalcarea libertatii de constiinta, impunerea prin forta si arestari a ateismului in societate. N-au trait astfel de vremuri, in care drepturile si libertatile individului au fost calcate in picioare. Ei nu stiu ce inseamna ca un regim politic sa-ti interzica sa mergi la biserica sau ce inseamna sa-ti interzica anumite lecturi din motive politice (cum era, de exemplu, cazul lui Cioran sau Eliade), pentru ca nu era o literatura potrivita cu regimul politic de atunci, cu comunismul.

Tinerii de azi ar trebui sa mediteze mult mai serios la faptul ca la Revolutie s-a luptat si s-a murit pentru LIBERTATE!!

Insa asupra lui Marian Munteanu e intr-un fel logic sa planeze tot felul de banuieli intrucat s-a clasat Dosarul Revolutiei. In chip straniu. De ce oare? Ca sa nu mai stim adevarul? Iar legatura sa stranie cu Virgil Magureanu il apropie (poate fara voia dumnealui) in chip straniu de zona fostei Securitati.

Interesant este si acest editorial aparut in DW:

PNL provoacă o furtună politică

„Nici nu a fost bine propus, și candidatul PNL la primăria Capitalei, Marian Munteanu, fostul lider al studenților din Piața Universității, a devenit obiectul unor puternice contestații.

Societatea românească își contenește emoțiile greu și nu pare capabilă să-și modereze reacțiile. E un exces în judecată și în expresie, care alterează dezbaterea și nu mai lasă nicio șansă unei conversații decente. Deunăzi cineva spunea că Gabriel Liiceanu și Ana Blandiana sunt legionari sau naziști pentru că au o viziune conservatoare despre Europa și despre vocația ei culturală. Ce-i drept, lumea s-ar putea să-i dezmintă, iar centralitatea europeană, în numele căreia ei vorbesc, să se fi dizolvat demult într-o lume lipsită de centru. În realitate, Estul e nostalgic, dar nutrește o nostalgie lucidă și resemnată știind că nu-i mai rămâne nimic altceva decât contemplarea trecutului. Fiecare rămâne loial idealului său din tinerețe și poate că e singura datorie importantă față de sine. Și nu e o datorie ușoară, căci, cum spunea Cioran: ”Câtă resemnare și cât curaj ne trebuie pentru a nu ne sfărâma sau dizolva, pentru a ne păstra figura și identitatea!”. E însă nostalgia o formă de intoleranță?

De ieri începând am aflat din zeci și sute de comentarii din presa clasică și cea electronică că Marian Munteanu este legionar sadea și că dă expresie unei etnocrații violente. Și nimeni nu pare să aibă nici cea mai mică îndoială. Discursul curge senin fără teama că așează pe cineva fără temei sub semnul unei acuzații penale. Căci a spune despre cineva că e prost nu are nicio consecință, dar a afirma ritos că e legionar riscă să provoace o sesizare a Parchetului. Când Ion Iliescu spunea că în Piața Universității sunt legionari, el făcea o judecată istorică și ideologică, el căuta să deslușească o genealogie politică, pe când acuzatorii de astăzi fac, de-a dreptul, un denunț penal.

Între ”legionarii” de azi există cu siguranță diferențe mari. Gabriel Liiceanu (legionar și el în versiunea Iliescu, legionar și azi în versiunea stângii ”civice”) este de fapt un anti-naționalist care s-a scuturat cu energie de fiece vecinătate potențial contaminatoare. În cazul său nu e numai un denunț răuvoitor, ci și o stupidă neadecvare. Marian Munteanu, în schimb, este un naționalist, dar unul lecuit, care vine în prelungirea unor decepții istorice. Primul îl ține pe Cioran la căpătâiul patului, cel de-al doilea pe Țuțea. Dar dacă Cioran a devenit un sceptic, Țuțea a sfârșit în dezamăgire. Nici într-un caz, nici într-altul legionarismul nu mai e posibil. De altfel întreaga discuție despre naționalism este viciată de analogii ilicite, lipsite total de simțul proporțiilor și care sfârșesc prin a banaliza experiențele criminale fără egal ale secolului trecut. Dacă Crin Antonescu va fi fost un soi de Hitler, așa cum sugera un raport Expert Forum, în 2012, atunci ce am mai putea înțelege din istorie? În orice caz, atunci cand rapoartele de la care finanțatorii așteaptă o descriere exactă și probă devin o specie a pamfletului, dezbaterea politică rațională nu poate avea loc. Românii își fac singuri mari deservicii autoportretizându-se în culori înfricoșătoare. Și exact la fel se întâmplă și acum când mai înainte de a vedea cine este el astăzi și ce vrea, Marian Munteanu a devenit obiectul unei diabolizări fără precedent.

Dar în ambianța aceasta frenetică în care denunțătorii arogă, cu stranie siguranță de sine, o certă superioritate morală, discuția și critica nu sunt cu adevărat posibile. Adevărata problemă este că nu îl poți critica convingător pe Marian Munteanu (în sensul unei examinări raționale) până când ambianța nu e curățată de toxinele acestei violențe dogmatice. Multă lume a ales, de altfel, să tacă, sau să rostească ceva vag și aluziv, tocmai din acest motiv.

Aș remarca deocamdată doar ironia situației: Monica Macovei & Co au pledat cu asiduitate pentru candidați ”curați” și ”cinstiți” și, iată, acum când tocmai s-a ivit unul, primii care protestează sunt chiar ea și partizanii săi câți au rămas. Au pledat de asemenea pentru boicotarea partidelor și cultivarea ”societății civile”, iar acum, când apare un candidat care vine el însuși din ”societatea civilă” tot ei se revoltă ca de un sacrilegiu. Atunci când scriam cu insistență ca problema politicii românești este că ocultează diferența dintre stânga și dreapta, refuzând să abordeze marile probleme care se pun în fața lumii noastre, ni se răspundea că prioritatea priorităților este combaterea corupției și că dezbaterile doctrinare sunt un lux pe care nu ni-l putem permite. Or, iată că Marian Munteanu candidatul susținut de PNL, destituie și el doctrinele și ne anunță că singurul lucru important este integritatea. Se află aici o simetrie, ca în oglindă, care explică oarecum răbufnirea aceasta de violență la început de campanie.”

Articolul este bun, el arata faptul ca problema doctrinara, mai bine zis ideologica, nu prea conteaza, ceea ce nu e in regula: „Or, iată că Marian Munteanu candidatul susținut de PNL, destituie și el doctrinele și ne anunță că singurul lucru important este integritatea.”. Articolul face distinctia necesara intre acuzatia de legionarism adusa lui Gabriel Liiceanu sau Anei Blandiana – in acest caz trebuie sa scriem „legionarism”, cu ghilimelele de rigoare, desigur – sau exagerarea potrivit careia Crin Antonescu „va fi fost un soi de Hitler, așa cum sugera un raport Expert Forum, în 2012” si ceea ce se spune despre Marian Munteanu, doar si pentru faptul ca atat Liiceanu cat si Ana Blandiana nu candideaza, iar Crin Antonescu s-a retras intr-un con de umbra si nici dansul nu candideaza. Una este sa-l citesti, sa-l studiezi pe Cioran si alta e o atitudine politica de natura sa te apropie de Miscarea Legionara sau fascism – ceea ce unii ii reproseaza D-lui. Munteanu. Eu n-as trece chiar atat de repede peste ceea ce i se reproseaza lui Marian Munteanu, avand in vedere promovarea acestuia pe posturile de televiziune si candidatura sa la Capitala. Eu nu-l acuz, insa solicit explicatii in continuare din partea PNL si din partea dansului pentru ca e normal ca atat PNL cat si dansul sa explice cu mai multa claritate si concretete astfel de lucruri electoratului, mai ales celui liberal. De observat ca Mircea Ionescu Quintus, cum aratam mai sus, s-a abtinut de la vot, lucru care arata ca mutarea cu Marian Munteanu ar fi una cel mult interesanta, daca nu chiar indoielnica, dar in niciun caz cea mai buna…

Ramane, totusi, intrebarea: de ce Marian Munteanu? E vorba de o nostalgie a anilor ’90? Aici PNL nu a clarificat deloc lucrurile.

Fara indoiala, anii au trecut, omul imbatraneste. Totusi, cum trebuie sa-l vedem azi pe Marian Munteanu: mai este oare tanarul din prima poza sau domnul cu aer conservator din ultima?

Numai uitandu-te la prima poza si parca respiri azi aerul tare de LIBERTATE  al inceputului anilor ’90!

Iar daca tot ne intoarcem la anii ’90, tocmai acest aer tare de LIBERTATE nu trebuie sa-l uitam ci sa ni-l reimprospatam mereu in memorie!

DE citit si…

… acest editorial al maestrului Cristoiu:

Marian Munteanu – acest Dan Diaconescu care se crede Petrache Lupu, spălat cu limbuța la Antena 3!

Se arata ca:

„Marian Munteanu, desemnat candidat al PNL pentru Primăria Capitalei marţi, 12 aprilie 2016, a fost miercuri, 13 aprilie 2016, invitatul lui Mihai Gâdea la Sinteza zilei de pe Antena 3.
Cu o seară înainte, imediat după desemnare, Marian Munteanu a fost invitatul lui Rareş Bogdan la Jocuri de putere, de pe Realitatea Tv.
Bogdan Tiberiu Iacob, un excelent scocioritor prin arhive, a descoperit o emisiune a lui Rareş Bogdan cu Marian Munteanu ținută pe 16 februarie 2016.
Cu aproape două luni înainte de a fi binecuvîntat drept candidatul PNL, Rareş Bogdan, printre altele ziarist, se angajează să-i fie lui Marian Munteanu, candidat la Primăria Bucureştilor, chibiţ electoral:
„În cazul în care totuşi vă hotărîţi să intraţi în bătălia pentru primăria capitalei sau într-o bătălie politică, pentru dvs., eu voi intra în luptă exact cum am intrat pentru preşedintele Iohannis în 2014, cînd am fost pe baricade cu steagul în mînă!”

Descoperirea lui Bogdan Iacob nu m-a surprins. Dezgroparea mediatică a cadavrului social-politic Marian Munteanu e o Operaţiune începută de anul trecut, avînd, ca de obicei cînd vine vorba de Operaţiuni, avînd în Realitatea Tv un Pluton şi în Rareş Bogdan, un locotenent. Cei care nu ştiu cine conduce România, convinşi, în naivitatea lor, că o conduce Poporul, vor fi rămas surprinşi la cultivarea furibundă a lui Marian Munteanu de către un post tv, ştiind că fostul lider al Pieţei Universităţii, compromis iremediabil prin candidatura în numele lui Virgil Măgureanu, dispăruse de 15 ani din spaţiul public. Rareş Bogdan l-a invitat de numeroase ori pe post de Guru al Naţiunii. Stînd picior peste picior, scăldat în privirile aprinse ale lui Rareş Bogdan, Marian Munteanu a debitat enormităţi de bodegă pe post de soluţii pentru Salvarea ţării, căzute sub călcîiul străinilor.

La emisiunea din 16 februarie 2016, care l-a entuziasmat pe Rareș Bogdan atît de tare, încît s-a angajat pe post de chibiț electoral, Marian Munteanu a vorbit și de o nouă Constituție. Printre altele, Constituția lui Marian Munteanu prevede obligativitatea tinerilor între 18 şi 34 de ani de a face parte din Miliţiile populare, instituirea unei Autorităţi Morale Naţionale şi impunerea a două zile naţionale.

De ce-am scris aceste rînduri?

Nu pentru a-l mustra pe Rareş Bogdan, pentru c-a renunţat la profesia de jurnalist în favoarea celei de codoş electoral (o să-l mustre viaţa, veţi vedea!), ci pentru a scoate în evidenţă importanţa emisiunii de la Antena 3.

Unul dintre cele mai importante partide ale ţării scoate un ins dintr-o grotă a Evului Mediu şi-l propune României secolului XXI drept candidat la Primăria Capitalei. Apariţiile sale la Realitatea tv, inclusiv cea din seara desemnării, n-aveau nici o legătură cu jurnalistica.

De marţi seara pînă miercuri seara, în spaţiul mediatic se dezlănţuie o furtună de întrebări ridicate de decizia PNL.

Emisiunea de la Antena 3 de miercuri seara avea toate datele de a fi una memorabilă.

Se ivea, în fine, posibilitatea ca Marian Munteanu să răspundă întrebărilor puse de opinia publică:

1) Cum de a candidat în numele lui Virgil Măgureanu?

2) Dacă mai împărtăşeşte sau nu credinţele legionare?

3) Cum a ajuns PNL, partid cu cel puţin 100 de posibili candidaţi la Primăria Bucureştilor, să opteze pentru un ins dispărut din spaţiul public de 15 ani.

  1. Ce Proiect are pentru București?

Cel puţin aşa socoteau naivii.

Naivii telespectatori care mai cred că avem o presă independentă, pusă în slujba interesului public şi nu a intereselor oculte.

Alţii, ca mine, care ştiam că Antena 3 face parte, ca şi Realitatea tv, din Maşinăria mediatică pusă în mişcare cînd vine vorba de o Operaţiune, s-au uitat la Sinteza zilei pentru a vedea cum e spălat cu limba dată cu săpun candidatul impus de Klaus Iohannis marelui partid PNL, zis şi Partidul Meu, Partidul Proprietate privată a lui Klaus Iohannis.

După primele zece minute mi-am dat seama că nu era o emisiune de lămurire a unor enigme din personalitatea lui Marian Munteanu, aşa cum ar fi cerut profesia de jurnalist, ci o emisiune de spălare a lui Marian Munteanu de tot ceea ce se scrisese şi se zisese în restul presei.

Din start, Mihai Gâdea a amintit că Marian Munteanu, Eroul pe care el îl admira de cînd era mic şi, în provincie fiind auzea vorbindu-se în jur de Piața Universității, a fost, de marţi seara, pînă la ora emisiunii, victima unei campanii de defăimare duse de propaganda băsistă.

Înainte de a se trece la primele întrebări, Mihai Gâdea a evocat împreună cu Marian Munteanu întîlnirea lor de la Washington, la care a fost Alina Gorghiu şi Dan Mihalache.

Se înţelege că, puse sub acest semn, întrebările erau gen, Cum de-aţi putut fi atît de erou? sau Ce-are cu dumneavoastră propaganda băsistă? sau Nu-i așa că vă iubiți Țara?

În cei 20 de ani de televiziune, am întîlnit emisiuni electorale în care invitatul plătise la casierie. Cum la unele se nimerise să pic şi eu ca musca-n lapte, cînd candidatul delira cu o promisiune fantasmagorică, îl întrebam Cum o să faceţi?

Au fost cazuri – am aflat după – cînd invitatul s-a supărat rău după emisiune, reproşîndu-i moderatorului că el a plătit ca să se simtă bine.

Sînt sigur că acest sentiment l-a stăpînit pe Marian Munteanu pe tot parcursul emisiunii.

Instalat la măsuţa lui Mihai Gâdea, Marian Munteanu le-a ținut celor din jur, în frunte cu doi generali, unul prezentat drept General SRI! Discursuri despre cum vede el salvarea țării.

Despre Marian Munteanu s-a spus că e un naționalist.

Numărîndu-mă printre cei preocupați de redarea demnității naționale la un Popor deseori umilit de Puterile Protectoare, am vrut să văd dacă Marian Munteanu are vreo soluție de tip naționalist.

O soluție însă care să țină cont că ne aflăm în 2016 și nu în Evul Mediu.

Marian Munteanu n-are nici o soluție. N-are nici o idee. Spusele sale la Sinteza zilei îmi aminteau de tipii care mă opresc pe stradă pentru a-mi prezenta teoriile lor despre situațiunea României.

La orice bodegă din marginea Șoselei Naționale poți auzi, după un țoi de țuică, teorii de acest fel mult mai interesante.

Ce mai încolo și încoace!

Un Dan Diaconescu care se crede Petrache Lupu!

Cu excepţia lui Radu Soviani, singurul ziarist de acolo, nimerit din greșeală la un exercițiu de lins în direct, toţi cei din platou, în frunte cu Mihai Gâdea, îl ascultau înmărmuriţi de fericire.

Le vorbea Marian Munteanu!

Şi Marian Munteanu, ştiind c-a plătit la casierie, altfel spus ştiind c-a venit la o emisiune în care să se simtă bine, turuia întruna, turuia teoriile sale de luptător al lui Hristos.

A fost un moment cînd nu s-a simţit bine.

Cel în care Radu Soviani l-a întrebat cînd şi de cine a fost contactat de la PNL pentru a i se propune funcţia de candidat.

Aici, Marian Munteanu a început să se bîlbîie, să se contrazică, să se foiască, să transpire abundent, lăsînd impresia că nu mai ţine minte întîmplări petrecute cu două zile în urmă.

O situaţie explicabilă.

Marian Munteanu e candidatul PNL cu mult înainte de 12 aprilie 2016, cu mult înainte de 16 februarie 2016, încă de pe vremea cînd Realitatea tv a purces la Operaţiunea Mediatică Dezgroparea mortului.

Fireşte, Mihai Gâdea, dîndu-şi seama că Marian Munteanu s-ar putea supăra, a intervenit imediat pentru a-l salva, abătînd discuția de la acest subiect.

Desemnarea lui Marian Munteanu putea să pară la un moment dat drept semnul unei derute a PNL după accidentul cu Ludovic Orban.

Participarea la Operațiune, alături de Realitatea tv, a Antenei 3, post pentru care a făcut campanie publicitară Klaus Iohannis, ne spune să momentul Marian Munteanu ține de un Plan.

Un conceput de sergenții majori mesianici fie și pentru că și așa n-au treabă, dat fiind că teroriștii nu ne deranjează, iar spionii sunt de prostia celor de la Black Cube.

Tare mă tem că Marian Munteanu va fi primar al Capitalei.

Chiar și dacă toți ceilalți candidați ar fi arestați preventiv cu o zi înainte de scrutin!”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

aprilie 14, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

96 comentarii »

  1. Aici nu propune partidul pe cineva la vreo functie, ci candideaza omul. Mare prostie in Romania….

    Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016 | Răspunde

    • Daca ar fi candidat ca independent, nicio problema. Numai ca Marian Munteanu candideaza din partea PNL!

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016 | Răspunde

      • Nu la asta ma refer. Zici ca el ESTE PROPUS de PNL. In America, un partid nu „propune” pe nimeni. Omul candideaza sub ce steag doreste. De exemplu, nici nu stiu primarul orasului unde stau cu ce partid voteaza. Nu l-a PROPUS nici un partid, el a candidat ca primar. Oamenii care l-au ales a fost pentru ce a promis ca face, etc, indiferent cu cine voteaza el in privat. Ti-am spus, mare prostie in Romania.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Da, dar parca ziceai ca-n Detroit domina democratii. Primarul actual e democrat, nu? Iar cu sustinerea pentru campania electorala cum e? Pentru prezidentiale, cum e? Deci a candidat din partea unui partid si isi asuma continutul acelei platforme politice.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Da, asta este alegerea lui privata. Dar nu este PROPUS de partidul democrat.

        Nici la prezidentiale nu propune nimeni pe nimeni. De aia exista primaries. Candideaza cine vrea, partidul NU PROPUNE pe cineva anume.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Dar inteleg ca dupa primaries exista o Conventie care desemneaza candidatul in urma acestor alegeri primare.

        Alegere privata… Da! Sigur ca e alegerea lui privata chiar daca candideaza sub sprijinul unui partid! Altminteri s-ar putea ca partidul sa nu-i sprijine candidatura.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • La Conventie se numara voturile delegatilor. Cine indeplineste numarul de voturi cerut se duce in finala. De exemplu, lui GOP nu-i place de Trump, a facut si face tot posibilul sa nu cistige. Dar daca intruneste numarul de delegati, nu au ce sa mai faca. Dar Nici un candidat din cei 16-20 care au inceput cursa NU A FOST PROPUS de GOP. La fel si la democrati. Deci partidul NU PROPUNE.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Da… dar eu am auzit ca s-ar putea ca GOP sa propuna pe altcineva la Conventie. De asta Trump a si spus ca s-ar putea – in cazul in care el castiga primaries – daca nu va fi el cel desemnat, sa iasa cu revolte. Deci posibilitatea exista. Probabil ca nu a mai fost aplicata pana acum…

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Degeaba propune GOP pe altcineva daca nu are delegatii necesari. Problema e ca Trump vrea sa mearga in finala cu ideea ca are voturile cele mai multe, desi trebuie cu majoritatea. GOP incearca ca Trump sa nu mai cistige delegati ca sa faca numarul necesar. Dar odata facut….nimeni nu mai poate face nimic.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Vom vedea…

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • http://www.ci.livonia.mi.us/Government/MayorsOffice/MayorsHomePage.aspx

        De exemplu, vezi tu undeva de care partid e propus?

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • De aici:
        http://www.ci.livonia.mi.us/tabid/1150/Government/Mayors%20Office/MayorsBio.aspx
        si de aici:
        https://en.wikipedia.org/wiki/Livonia,_Michigan
        rezulta ca e independent. Eu acuma nu stiu cum e pe acolo, pe la voi in Livonia. Insa imi pare sa fie dupa modelul city manager. Deci poate fi un city manager independent – idee ce s-a mai incercat pentru sporirea eficientei in actul administrativ. Daca nu are apartenenta politica – si nu vad undeva sa scrie – inseamna ca e independent. Deci nu a fost propus de vreo formatiune politica ca sa candideze ci a candidat el.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Nu, nu rezulta ca este independent. Rezulta ca niciunde in America un partid nu propune pe nimeni la nici o functie. Apartenenta sa politica este privata. Daca vrea s-o faca publica e una, dar asta nu conteaza. Aici nu exista „partid independent.”

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • „Apartenenta sa politica este privata” – n-as crede… In momentul cand ai o functie publica sau cand aspiri la una de ce sa fie privata? Oameni, cei care voteaza, doresc si au dreptul sa stie din ce partid face parte respectivul candidat. Mi se pare normal. E si logic din punct de vedere politic.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Da, poate fi intrebat catre ce partid inclina, DAR NU ESTE PROPUS DE UN PARTID ANUME! Adica partidul republican din Livonia, NU s-a adunat la o intrunire si au discutat cine sa candideze din partea lor, asa cum zici ca ca a fost propus domnul Munteanu.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Da, nu a fost propus sau nu a candidat in numele GOP. Desigur. A candidat ca independent. Democratii s-au adunat sa discute! 😉

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Nu ai de unde sa stii daca a candidat ca independent pentru ca aici partidele NU PROPUN candidati!!!!!

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Daca ar fi candidat din partea GOP ai fi stiut lucrul asta. Ai fi stiut ca ai un primar republican.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Nu neaparat. Pentru ca aici nu se alege partidul, ci omul.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • N-as crede ca ecuatia e chiar atat de simpla… 😉

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Este foarte simpla. Da, sint unii care candideaza cu un anumit partid, nu conteaza care este candidatul, ideea mea este sa intelegi ca partidul NU PROPUNE nici un candidat, ci candidatul ALEGE sub care partid sa candideze. Asta la prezidentiale. Pentru primari sau alte functii mai mici, partidul nu este important.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Da, unii poate sint interesati sa stie cu cine voteaza primarul de obicei, dar oricare ar fi, primarul NU ESTE PROPUS de vreun partid.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • N-as crede… Daca el isi asuma o identitate politica – democrata sau republicana – partidul (democrat sau republican) trebuie sa aiba un cuvant de spus…

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Nu, partidul nu are absolut nici un cuvint. Asta este propblema cu Trump. El candideaza sub steagul GOP dar platforma sa e democrata. De aia GOP nu le convine.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Eu ce-ti spuneam… Daca e asa cum ai zis nu se poate face clar diferentierea politica… Insa electoratul are dreptul sa stie pe cine voteaza ce e, ce culoare politica are.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • La prezidentiale, la guvernatori. La functiile orasului nu este asa.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Da, interesant!

        Insa Primaria Capitalei e importanta, chiar foarte importanta. Pentru ca poate fi o trambulina extraordinara pentru o lansare politica spectaculoasa. Gandeste-te la Traian Basescu, la Victor Ciorbea… Deci gandeste-te ca functia de Primar al Bucurestiului te poate propulsa la Palatul Victoria, pe postul de premier. Sau la Palatul Cotroceni, pe postul de Presedinte!!!

        Marian Munteanu a fost adus dupa ani si ani in prim-planul opiniei publice la postul Realitatea TV, in Jocurile de Putere ale lui Rares Bogdan. Nu se anunta atunci o mutare atat de spectaculoasa: candidatura sa la Primaria Generala a Bucurestiului. Problema e si orientarea sa ideologica – v. ce spune Dl. Cristian Preda care e si profesor universitar de stiinte politice. El nu a fost membru al PNL, ca Ludovic Orban – membru vechi al PNL si cu mult mai multa experienta in administratie decat Marian Munteanu. Am aratat asta si in postare. in aceasta situatie sigur ca se nasc intrebari… Unele ONG-uri au contestat aceasta candidatura a D-lui. Munteanu pe motivul ca dansul ar avea simpatii fasciste. Aparitia lui pe scena politica, din partea PNL, e una controversata.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Cu atit mai mult trebuie vazut caracterul omului, nu ce partid il propune.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Da, dar Bucurestiul e un oras mare si sunt multe interese.

        Acuma, chiar mai rau, ca sa zic asa, unii speculeaza ca propunerea asta, cu Marian Munteanu candidat, a venit de la Presedinte. Iar daca e asa inseamna ca a incalcat Constitutia.

        Dar eu te-as ruga, daca nu e obositor, sa citesti toata postarea! 🙂 A fost Octav Bjoza – citeste postarea – decorat cu Steaua Romaniei, infocat admirator al Miscarii Legionare. Fusese detinut politic pe vremea comunismului. Pe Oana Stanciulescu de la Realitatea TV, admiratoare a unor scriitori interbelici suspectati sau acuzati de apartenenta sau simpatii legionare, fasciste sau chiar naziste, au promovat-o in conducerea televiziunii publice:
        http://www.mediafax.ro/cultura-media/ambasada-israelului-am-aflat-cu-ingrijorare-despre-numirea-oanei-stanciulescu-la-tvr-15153153
        iar acuma a venit propunerea cu Marian Munteanu… PNL afirma ca nu exista dovezi ca sa demonstreze ca Munteanu ar fi apropiat de extrema dreapta…

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Nu ma bag in politica romaneasca pentru ca nu o inteleg. Insa am vrut sa arat ca e o prostie asta cu partidul propunind un candidat.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Cind m-am dus sa votez pentru primar nu m-am uitat la partid, ci la ce a propus pentru oras.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Da, te cred! Din pacate, la Bucuresti, ca vorbim despre ce se intampla la Capitala, nici nu se prea vorbeste de asa ceva… Acuma cu candidatura lui Marian Munteanu predomina aspectul politic. Ai citit in postare ce pozitie a avut Dl. Cristian Preda, care e europarlamentar, deci om politic, asta ca sa dau un exemplu.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Ideea este ca indiferent de nivelul de alegeri, de oras, de stat sau de federal, PARTIDUL NU PROPUNE PE NIMENI!!

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Aici a fost altceva. A fost o neclaritate in PNL. La inceput a fost Busoi, apoi Ludovic Orban. A ramas, pana la urma, Orban pana i s-a intamplat ce i s-a intamplat: chemarea la DNA. Cum a remarcat Dl. Quintus, PNL nu a avut un candidat de rezerva si sunt de acord cu dansul ca a fost o mare greseala. Solutia cu Marian Munteanu a fost de ultim moment, unii spun ca a fost sugerata de la Cotroceni. Insa ei au discutat, ca trebuia n-aveau ce face altceva. Trebuia sa propuna pe cineva si inca repede, ca altfel lasau partidul in aer, fara candidat.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Deci spui: „PNL nu a avut un candidat de rezerva”. Aici nu exista asa ceva, asta vreau sa spun, ca un partid sa propuna pe cineva, sa se intimple ceva cu el, apoi sa ramina descopriti si fara rezerve.

        La fel spui: „Trebuia sa propuna pe cineva si inca repede, ca altfel lasau partidul in aer, fara candidat.” Aici un partid NU PROPUNE pe nimeni.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Dar daca cineva candideaza sub sigla sau in numele unui partid, partidul respectiv trebuie sa aiba un cuvant de spus. Tu ce ai zice daca cineva ar candida ca republican, dar el sa fie democrat, cu convingerile politice aferente? Eu de asta spun ca partidul respectiv, sub sigla sau in numele caruia se candideaza, trebuie sa aiba un cuvant de spus. Altminteri cum s-ar face diferentierea politica? Nu s-ar mai putea face. N-ai mai sti daca acela e democrat, republican sau daca are vreo orientare politica. Dar nu e cazul…

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Vezi ce am scris de Trump. La fel si Kasich. Ambii au vederi democrate, probabil ca au vazut ca nu au sanse impotriva lui Hilary si de aia candideaza sub GOP.

        Insa ca primari sau alte functii in oras, partidul nu este important.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Ce chestie!! Interesant…

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • De exemplu, nici „cabinetul” primarului nu este format din functii politice. Nu au fost propusi de nici un partid, nu au candidat sub steagul nici unui partid.

        http://www.ci.livonia.mi.us/Government/CityCouncil/CityCouncilHomePage.aspx

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Da! E posibil si prin alte parti.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • In schimb, senatorea de MI incalca ambele Constitutii si nimeni nu clipeste:

        http://www.stabenow.senate.gov/news/with-the-end-of-the-school-year-approaching-stabenow-announces-nearly-7-million-in-funding-to-help-more-than-83000-michigan-children-receive-healthy-meals-during-summer-months

        Trebuie anulat amendamentul 17 ca sa fie trasi la raspundere in cazul coruptiei.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • D-na. Debbie Stabenow face parte din Partidul Democrat. 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Ah, si scrie undeva ca democratii nu trebuie sa respecte Constitutia?

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Cred ca nu scrie, dar apartenenta politica in acest caz e clar conturata.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Nu conteaza apartenenta politica. Toti membrii de guvern trebuie sa respecte legea.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Asta e parerea ta! 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Asta e legea.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Da, dar diferentierea politica inseamna diferentiere si in ceea ce priveste valorile politice sau in intepretari diferite ale acestora. Altminteri n-ar mai fi partide – cuvantul partid vine de la parte, nu de la intreg.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Nu, diferentierea politica inseamna ca au pareri diferite de cum sa respecte COnstitutia, nu de cum s-o incalce.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Da, asta inseamna: pareri diferite de cum sa respecte Constitutia si interpretari diferite. Ca uneori pot fi apropiate sau mai apropiate, da, se poate.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Nu exista nimic in Constitutie care sa spuna ca poate fura banii unor oameni ca sa hraneasca niste copii de Michigan. Este ilegal.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Uite aici cum explica ca primarii nu se aleg in functie de partide. Partidele nici nu propun candidati la primarie. Postul este ne-partizan.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Detroit_mayoral_election,_2013

        Comentariu de Cristina | aprilie 16, 2016

      • Scrie despre candidat ca este nepartizan, deci independent. 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 16, 2016

      • Deci toti candidații sint independenți. 🙂

        Comentariu de Cristina | aprilie 16, 2016

      • 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 16, 2016

      • Nu. Nepartizan inseamna ca nu este in functie de partid. Daca citeai mai atent vedeai ca: „The Mayor of Detroit is elected on a non-partisan basis, where the candidates are not listed by political party.” Deci partidul NU PROPUNE pe nimeni si candidatii nu reprezinta nici un partid. Functia de primar nu este o functie politica.

        Comentariu de Cristina | aprilie 16, 2016

      • Asta este problema cu faptul partidele au un cuvint in asa ceva. Cea mai mare prostie.

        Comentariu de Cristina | aprilie 17, 2016

      • Dar de ce ti se pare ca e o prostie ca un partid are un cuvant de spus, dar daca vine un om cu vederi, iata liberale sau republicane sau cu cine stie ce alte vederi, asta n-ar fi o prostie?

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 17, 2016

      • Pentru ca trebuie sa se aleagă omul cel mai capabil, indiferent de partid. Ce faci daca exista 3 oameni capabili care voteaza de obicei cu același partid si nici un om capabil la alt partid? Totuși, partidele propun acești oameni incapabili si au o șansa sa cistige pentru ca sint oameni care aleg partidul, nu omul. Astfel sint aleși oameni incapabili doar pentru ca apartin unui anumit partid. Si ne miram ca este haos in multe orașe?

        Comentariu de Cristina | aprilie 17, 2016

      • Da, dar daca ma uit la actualul primar, dar si la cel dinainte, spune ca partidul din care face parte e Partidul Democrat:
        https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Duggan

        https://en.wikipedia.org/wiki/Dave_Bing

        Iar daca ma uit la lista primarilor Detroitului de-a lungul timplui:
        https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mayors_of_Detroit

        orasul acesta n-a mai avut un primar republican din… 1962…

        Dar daca alegerile pentru functia de primar se desfasoara pe baze nepartizane, candidatii nereprezantand un partid anume, desi eu vad ca reprezinta totusi un partid, cum se face totusi ca Detroitul a ajuns intr-o situatie financiara atat de proasta, adica la faliment? Nu vad ca lucrul acesta – alegerile pe baze nepartizane – ar fi eficientizat actul administrativ…

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 17, 2016

      • Primarii sint cetățeni si au dreptul sa voteze cu orice partid doresc. Dar diferenta este ca partidele nu propun candidați. Cei care voteaza pentru primari nu o fac pe baza niciunui partid. Primarii nu reprezinta un partid. E chiar asa de greu de inteles diferenta?

        Faptul ca Detroitul sau Chicago sau alte orașe mari sint in faliment nu este pentru ca se fac alegeri pe baze nepartizane, ci pentru ca sint aleși oameni cu vederi liberale.

        Comentariu de Cristina | aprilie 17, 2016

      • Si de ce s-a optat pentru desfasurarea alegerilor pe criterii nepartizane? Ca am inteles ca sistemul acesta e din 1918…

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 17, 2016

      • Nu am citit, nu stiu.

        Comentariu de Cristina | aprilie 17, 2016

      • Uite aici:
        https://en.wikipedia.org/wiki/Saginaw,_Michigan

        Uite ce scrie printre altele:

        „New governance

        In 1908, a new Michigan state constitution was adopted. The new Michigan state constitution mandated increased home rule powers for local units of government, and the Michigan state legislature enacted the Home Rule Cities Act in 1909. Under this statute, cities were permitted to frame and adopt their own city charters and were given great flexibility in structuring their local governments. The government, under the 1889 charter, had continued to be inefficient and provided for much political infighting. In 1913, a new city charter was adopted with voter approval and which followed a commission form of city government that had gained in popular interest among various cities across the United States in the early 20th century. The new government consisted of five commissioners, each elected separately at-large, who served both as the city council and as the executive heads of various city government departments. One of the commissioners served as the mayor, which was a mostly ceremonial role.

        The 1913 city charter was followed for little more than two decades when the voters of the city again adopted another new city charter in 1935 following the council-manager form of government. The government under the 1913 city charter retained some of the independent boards that were given authority independent of the elected city commissioners. This caused some inefficiency and political friction. The economic consequences of the Great Depression during the 1930s provided the final catalyst for municipal government reform.

        In contrast to the previous government structures, the 1935 charter, having taken effect in 1936, provided for all administration of city government to be headed directly by a single officer, the city manager, who was appointed by, and accountable to a city council of nine members elected as a group by the entire city at-large. The system was designed to address two principal issues with Saginaw’s history of municipal government, the inefficiency and politics associated with having executive and administrative authority spread among many different officers and boards, and political rivalries and friction between various geographic areas of the city, mainly the east side and the west side.”(subl. mea)

        Uite-te si citeste bine ultima fraza.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 18, 2016

      • Nu vad sa scrie niciunde ca inainte de 1908 partidele propuneau candidați la primărie.

        Comentariu de Cristina | aprilie 18, 2016

      • E foarte interesant… Deschide Wikipedia despre Saginaw, Michigan si citeste la capitolul „Consolidation” ca sa vezi cum era cu ceva vreme inainte… 😉 Si ai sa vezi ca erau rivalitati si intre politicieni, dar nu numai!! Vezi ca astfel de rivalitati se pastreaza si in zilele noastre! De aici e de inteles de ce s-a adoptat solutia cu city manager. Deci politica se face.. oricum, ca s-a zic asa. 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 18, 2016

      • Se poate. Insa discuția noastră este despre faptul daca un partid sa propună sau nu candidați. Lupte politice se vor duce pina la sfirsitul lumii.

        Comentariu de Cristina | aprilie 18, 2016

      • Tu zici ca incalca Constitutia. Dar corespunde ce a facut ea unei necesitati socio-economice sau e vorba doar de propaganda, populism in favoarea democratilor (interesul politic l-as intelege)? Poate ca cei 83.701 copii din Michigan chiar trebuie ajutati si nu are cine sa-i ajute… Asa e?

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Nu conteaza daca ea a raspuns unei necesitati sau e vorba doar de propaganda. Este ilegal ce a facut. Legea ori conteaza, ori nu.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Si atunci daca a incalcat legea de ce nimeni nu ia masuri?

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Exact. De ce? Pentru ca atit de mult se incalca legea incit nimeni nu mai este surprins. Precum, daca ai intreba oamenii, habar nu au ca s-a incalcat. Atunci cine sa ia masuri?

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Bine, asa un om s-ar putea sa nu aiba habar. Dar ce fac autoritatile? Nici autoritatile n-au habar? 😆

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Nu, nici autoritatile nu au habar sau nu-i intereseaza.

        Deci ce crezi ca mi se intimpla mie daca nu mai platesc taxe pentru programele sociale, care sint ilegal oricum, spunind ca am anumite necesitati? Crezi ca merge??

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Acuma, ce sa zic… Nici eu nu prea inteleg cum ti se poate impune sa platesti o taxa neconstitutionala si daca nu o platesti – adica atunci cand iti exerciti drepturile constitutionale – sa fii pedepsita… Sincer, nu prea inteleg… E cam aiurea, zau asa…

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Nu cred ca ai spus ceea ce ai spus!!! De unde crezi ca se string la buget 72% pentru programele sociale din link-ul care l-am trimis cu citeva zile in urma??? Orice taxa pentru programe sociale este neconstitutionala. Multi au facut inchisoare pentru ca au refuzat sa le plateasca.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Zau ca nu inteleg. Cum adica sa obligi pe cineva, sub pedeapsa conform legii, sa plateasca statului o taxa neconstitutionala? Daca e asa, e HAOS!! Poti sa colectezi atunci dintr-o actiune caritabila fonduri, in mod legal, sigur ca da. Dar sa obligi cu legea pe cineva ca sa incalce legea??? E uluitor!! HAOS TOTAL!!

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Exact!!!! Dar citi sint deranjati de asta? Foarte putini!

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Pe mine m-ar deranja! Inteleg cazurile de forta majora sau actiunile umanitare. Dar tot m-ar deranja!

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Populatia este atita de indoctrinata, habar nu are. Constitutia nu permite nici macar in cazurile de forta majora sau actiunile umanitare. Ori se aplica legea ori nu. Daca nu, unde tragem linie? Cine trage linia?

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Dar se pot strange colecte prin ONG-uri, Biserica, organizatii caritabile. Nu se poate proceda asa? Si in felul asta pot fi ajutati niste copii. Sau e ceva ineficient procedeul asta de lucru si trebuie sa intervina statul? De ce se procedeaza asa, prin interventia statului?

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Pentru ca ideea este ca statul stie totul, face totul, poate totul. Daca ai nevoie de ceva, statul are raspunsul. Legea nu mai conteaza. Astfel, copiii astia devin dependenti de statul care ii va tine sub control toata viata.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Nu este vorba doar despre copiii astia. Federalul nu are voie sa taxeze ca sa finanteze educatia, pensiile, asigurarile medicale, somajul, subventiile, etc. Intelegi in ce hal se incalca Constitutia?

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Ce facem aici? Instituim un haos total? M-ar deranja, sigur ca da. Mai bine s-ar face actiuni caritabile si in felul acesta copiii aceia ar putea sa fie ajutati… De ce nu se procedeaza asa? Nu se poate face asa ceva? Eu cred ca s-ar putea face. Dar nu ca statul sa-ti impuna sa faci ceva impotriva legii… Asta e chiar uluitor, zau!!

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Normal ca se pot face actiuni caritabile. Dar de ce s-ar face daca e mai usor sa incalci legea??

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Conteaza daca a raspuns unei necesitati. Chiar daca a incalcat legea sunt cazuri de forta majora iar legile nu sunt perfecte. De aceea, in astfel de situatie, nu se poate spune ca a incalcat legea sau daca a facut-o, ca a facut ceva condamnabil.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Nu conteaza. Legea este lege. Asa, oricine poate sa spuna ca este o necesita ca sa incalce legea. A facut ceva foarte condamnabil. Trebuie bagata la inchisoare. Ea si toti care incalca legea.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Nu cred. Dar asta e parerea ta. Insa o instanta care judeca cu dreptate si impartial, n-ar judeca asa.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • A, deci este doar o parere ca daca o persoana din Congress incalca legea aceasta nu trebuie sa fie pedepsita?? Asa ar trebui sa se intimple si in Romania?

        Daca o instanta ar judeca cu dreptate, ar baga-o la inchisoare. A incalcat legea.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • In Romania uite cazul lui Ludovic Orban: a fost chemat la DNA si a fost instiintat ca e inculpat. De ce? Pentru ca a cerut bani cuiva pentru campania electorala – deci asta a spus DNA. Or, nu exista infractiunea de a cere, pe de o parte. Pe de alta parte, nu exista nici corpul delict, adica banii ca el, Orban, n-a bagat niciun ban in buzunar, dupa cum a si zis si s-ar putea verifica. Insa s-a facut un denunt, atata tot. Toata chestia e pe baza unui denunt, nimic mai mult.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Da, dar este clar in Constitutie ce are voie sa faca un senator si ce nu.

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Sunt legi, aici e vorba de Codul Penal. Insa au fost si altii care nu au inteles de ce e inculpat. S-a pus chiar in discutie faptul ca DNA isi depaseste atributiile. Si mie mi se pare lucrul asta. Orban a cerut niste bani pentru campania electorala, care mai si costa si nu chiar ieftin ca asta e. Dar el n-a dat in cap la nimeni. A cerut, si ce-i cu asta?

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

      • Adica cineva poate candida ca independent, dar in cazul primarului din Livonia sa zicem, ca stau aici, nu a existat un candidat de la republicani, unul de la democrati si asta independent. Iar asta independent a reusit. Partidul nu propune pe nimeni „din partea lui.”

        Comentariu de Cristina | aprilie 14, 2016

      • Bineinteles ca este posibil. Cum sa nu! Da, e posibil sa castige un independent.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 14, 2016

  2. […] Insa trebuie sa spunem ca tocmai acest lucru arata disfunctionalitatile democratiei noastre. Si mai arata de ce democratia de la noi nu prea e eficienta. USL nu a fost o solutie. A fost o reactie la Traian Basescu. Dar USL, daca doriti, a fost si un fel de barometru politic: el a aratat, inclusiv prin popularitatea de care s-a bucurat in randul oamenilor, ca democratia de la noi schioapata. Ar trebui sa ne ingrijoreze faptul ca aceasta, iata, schioapata in continuare. Iar desemnarea surpriza a lui Marian Munteanu drept candidatul PNL la Primaria Capitalei parca vine sa confirme acest lucru. Nu ar fi de dorit sa se intample asa, dar nu ma mira cum si-a incheiat maestrul Cristoiu ultimul editorial (v. aici si aici): […]

    Pingback de Alina Gorghiu a votat ca Ana Birchall… « Motanul Incaltat | aprilie 15, 2016 | Răspunde

  3. […] detinuti politici, cu afinitati legionare, sau reactivarea sau incercarea de reactivare a lui Marian Munteanu, sau discutiile de la o anumita televiziune despre Vintila Horia sau legionari nu vor gasi un ecou […]

    Pingback de Despre situatia politica interna « Motanul Incaltat | august 31, 2016 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.