Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Simbolistica totalitarismului

Ceea ce am putut vedea cu totii la televizor, cum acea procuroare tara un copil luat cu forta, cu mascatii, are o simbolistica ce initial m-a dus cu gandul – nu stiu de ce, dar asta a fost primul gand ce mi-a venit in minte – la dictaturile sud-americane din anii ’70!!

Era o cauza civila. Procuroarea nu avea ce cauta acolo. S-a dispus o perchezitie, s-au adus mascatii, dar asta a fost un pretext pentru a lua copila de 8 ani de la asistentii maternali care aveau grija de ea si de care fetita se atasase. Asistenti maternali care au dorit s-o adopte, dar au fost amenintati de catre managerul de caz s-o lase mai moale, altfel li s-ar desface contractul de munca.

A fost o decizie cu cantec a Curtii de Apel Craiova, dupa ce, la fond, adoptia catre familia de romano-americani a fost respinsa. Am inteles ca legea spune ca trebuia sa vina un executor judecatoresc sa puna in practica decizia Curtii de Apel, NU o procuroare. S-a intamplat pe dos. Mai mult decat atat, daca fetita nu dorea sa mearga catre parintii adoptivi ar fi trebuit consiliata – trei luni, daca am inteles bine – de catre un psiholog si daca nici atunci, dupa consilierea psihologica, nu ar fi vrut ar fi trebuit luat totul de la capat, in nici un caz si sub nicio forma fortat copilul sa mearga unde nu doreste.

Au aparut informatii noi care arata ca in perioada legala de intalnire si acomodare cu familia care a adoptat-o, copila de 8 ani NU a dorit sa mearga la cea familie, iar cei de la Directia Copilului – sper sa nu gresesc – au scris in raport ca exista o compatibilitate cat se poate de buna cu cei care vor s-o adopte. Adica au mintit, nu?

Nu voi da curs aici speculatiilor potrivit carora fetita ar fi fost adoptata pentru a sluji drept banca de organe. Nu spun ca nu ar trebui verificata aceasta informatie. Ar fi CUMPLIT sa se adevereasca!!

Spun doar ca toate lucrurile astea si ceea ce am vazut la televizor te trimit cu gandul la totalitarism. Nu doar un copil poate fi tarat cu forta, ilegal si impotriva vointei lui, de catre un procuror, ci oricarei persoane i se poate intampla asa ceva. Chiar si unei persoane adulte. In acest caz a fost reactia puternica a opiniei publice. Insa sa ne gandim ca pot fi abuzuri strigatoare la cer si care sa nu starneasca, totusi, astfel de reactii emotionale. Aici a fost vorba de un copil. Dar daca ar fi fost vorba de un adult?

Fara indoiala, ceea ce i s-a intamplat acestei fetite de numai 8 ani e aiuritor. Spun asta pentru ca nu ma gandeam ca voi ajunge sa vad in Romania intamplandu-se asa ceva. Ganditi-va, o copila de 8 ani inconjurata de gorile si de o procuroare care a tarat-o cu forta si a bagat-o intr-o masina, ca si cum biata fetita era o infractoare. Neindoios, e socant sa vezi asa ceva!! Insa chestiunea este cu mult mai grava. Pentru ca – stau si ma gandesc – daca si unui adult i se intampla asa ceva? A muta un om dintr-un loc in altul, ilegal si impotriva vointei lui, eu nu cred ca are vreo legatura nici cu democratia, nici cu statul de drept si nici cu libertatea. Indubitabil, este izbitor sa vezi asa ceva din partea institutiilor Statului Roman!!

Priveam la televizor stirile si am avut la un moment dat o senzatie de greata si de disconfort, nu neaparat din cauza caldurii. E foarte cald in Bucuresti zilele acestea. Dar nu caldura era de vina pentru starea neplacuta pe care am resimtit-o. Ci ceea ce s-a intamplat, ceea ce vedeam la televizor!! A fost o stare neplacuta de nesiguranta pe care am resimtit-o in calitate de cetatean roman, aceea a unui stat care devine abuziv cu proprii cetateni. Ca oricarui cetatean i se pot incalca in mod totalitar drepturile de catre acest Stat fara ca sa aiba norocul unei reactii, fie aceasta si emotionala, din partea opiniei publice. Pana la urma, banalizarea raului, cum spunea cineva, conduce la obisnuinta cu el si la o lipsa de reactie din partea celorlalti cetateni, din partea societatii pentru ca, oricum, e inutil sa mai ai o atitudine, indiferent care ar fi aceasta, datorita starii de deznadejde pe care o resimt oamenii.

Ceea ce este de asemenea socant, foarte socant e faptul ca, probabil, nici pe vremea lui Ceausescu nu s-ar fi incalcat atat de brutal legea din partea autoritatilor statului. Fortarea unei adoptii prin incalcarea legii in mod brutal, ne mai tinand cont de nimeni si de nimic, cum as putea s-o calific decat ca fiind de sorginte neototalitara? Pentru ca in felul asta se poate incalca, spre exemplu, si dreptul de proprietate si orice fel de drepturi si libertati. In numele unui asa-zis stat de drept. In numele, nu-i asa, valorilor europene!! O asemenea monstruozitate, iata, e posibila in Romania!!!

Sa nu mi se spuna mie ca multime mare de copii sunt abandonati in Romania si ca Statul, saracu’ de el, nu mai pridideste cu atatia copii pe care nu doreste nimeni sa-i adopteze… Mi-e greata!! Si atunci care e, oare, solutia? Sa se incalce drepturile si libertatile cetatenilor! Sa rezolvam, dom’ne, odata problema asta spinoasa!! Eu stau si ma intreb daca cei care sustin astfel de lucruri, care au o astfel de logica, nu cumva doresc reinvierea totalitarismului in Romania!! Nu cumva totalitarismul este solutia, panacaceul la gravele si tulburatoarele probleme cu care se confrunta tarisoara? Nu cumva pentru asta s-a vrut instituirea in Romania a ceea ce s-a numit intr-o epoca recenta drept Republica Procurorilor? Si nu cumva ceea ce am vazut zilele acestea este consecinta unei astfel de republici?

Limbaj

La noi in tara se petrece ceva care nu cred ca e prea in regula. Cuvintele pe care le rostim pot avea o anumita simbolistica. Puterea de a sugera a unui cuvant poate fi foarte mare si stim asta mai ales din poeziile de dragoste. „Esti frumoasa si te iubesc!” – stilul e prea frust, rudimentar. Se pot gasi si alte cuvinte prin care sa exprimi un astfel de lucru, o astfel de stare emotionala, astfel de sentimente si un poet, mai ales unul de geniu, le gaseste. „O sole mio, sta nfronte a te!” 🙂 . Nu spune nimic despre iubire, nu-i spune simplu, banal ca e frumoasa, ci ca „soarele straluceste din fata ei!” 🙂 . Rares Bogdan

Cu riscul de a va dezamagi, sa lasam celebra cantoneta napolitana si sa vedem cum se exprima Rares Bogdan!

Capital

Rareș Bogdan s-a dezlănțuit! Avertisment fără precedent : „Ai grijă la crocodili și șobolani”

Se arata ca:

„Rareș Bogdan s-a dezlănțuiti. Europarlamentarul liberal a lansat un avertisment fără precedent imediat după desemnarea noului șef al PNL București. Violeta Alexandru a fost câștigătoare, aceasta fiind susținută de președintele partidului, Ludovic Orban.

A fost ședință cu scântei la PNL București. Deși a fost susținut de sute de membri, Rareș Bogdan nu a avut nicio șansă să preia filiala liberală din București. Violeta Alexandru a fost susținută de Ludovic Orban și a reușit să câștige. Rareș Bogdan i-a transmis acesteia un mesaj de bun venit. I-a spus să aibă grijă la crocodilii și șobolanii din Capitală.

‘Trebuie sa aiba un ciocan invelit in catifea’, a mai zis Rares Bogdan despre Violeta Alexandru, dupa ce peste 600 de membri PNL Bucuresti l-au propus pe acesta la sefia PNL Bucuresti dar Ludovic Orban a preferat-o pe Violeta Alexandru.

„Nu cred ca e cazul sa ma uit la niciun fel crocodili si sobolani. O sa fiu un om asumat, capabil sa ia decizii, care stie ce are de facut. Orice proiect care duce la risipa banilor din Bucuresti din cercul PSD va beneficia de cea mai dura opozitie din partea noastra”, i-a raspuns Violeta Alexandru lui Ludovic Orban.”

Uitati-va ce limbaj! Evident, nu-i vorba despre animalul numit crocodil si nici despre cel numit sobolan. Cu astfel de nume de animale au fost denumiti oameni – Rares Bogdan nu a specificat la modul exact la cine se refera. „Trebuie sa aiba un ciocan invelit in catifea”…

Eu l-as intreba amical pe fostul moderator care si-a castigat o uriasa notorietate la Jocurile sale de Putere gazduite de Realitatea TV: „Rares, tu chiar vrei instituirea unei dictaturi in Romania?”. Deci pornind de la exprimarea sa simbolica, as fi ajuns la intrebarea frusta. Caci ce altceva ar putea sa exprime, sa simbolizeze o astfel de exprimare? Cu atat mai mult cu cat e imprecisa: cu alte cuvinte, oricare om din tara asta poate fi un „crocodil si/sau un sobolan”, oricare om din tara asta poate fi, cu alte cuvinte, „dusmanul poporului”. Daca Rares Bogdan ar fi specificat la cine se refera – chiar cu riscul de a fi dat in judecata – ar fi fost mult mai cinstit si exprimarea nu ar fi avut chiar o nuanta totalitara, ar fi fost parerea lui despre respectivul sau respectiva. Dar o exprimare imprecisa de felul acesta, in care negativul – exprimat prin numele celor doua animale – nu e precizat ci lasat sa se inteleaga ca exista in societate conduce la concluzia ca oricine poate fi sau poate ajunge, dupa modelul patentat de Revolutia Franceza si de Stalin, un „crocodil si/sau un sobolan”. Oricarui om i se poate pune o astfel de eticheta negativa si poate fi gratulat cu astfel de adjective animaliere, care exprima frica si dezgustul. Si atunci „trebuie sa ai un ciocan”, dar nu oricum,  ci unul „invelit in catifea”, ca sa le dai in cap, sa-i omori!! Atunci de ce sa ne mai mire represiunile sangeroase din statele totalitare? Pentru ca si acolo s-au gasit „crocodili si sobolani” care au trebuit a fi indepartati din societate. Cum? Cu ajutorul unui ciocan. Invelit in catifea. Si sa nu uitam propaganda stalinista cum ca toate erau bune, frumoase si de dorit in regimul sovietic, asta fiind catifeaua care ascundea CIOCANUL!!

Si stau si ma intreb: cum e posibil ca un om care dezavueaza Rusia si regimul sovietic, si pe cel al lui Putin, elegant ca un oligarh rus, de altfel, un om care dezaproba, condamna comunismul, cu crimele sale si mai ales un om cult cum se pretinde el a fi, sa vorbeasca in astfel de termeni? Eu n-am auzit asa ceva nici la Miron Cozma!! Cred ca nici Salazar nu a indraznit sa se exprime in astfel de termeni!!

Eu va propun sa vedem cum e intr-un stat unde sunt, nu-i asa, foarte multi „crocodili si sobolani” si, pe cale de consecinta, nu-i asa, „trebuie sa ai un CIOCAN”!! „Invelit in catifea”, desigur.

Evenimentul Zilei

Urmărit oriunde mergi și orice faci! China, pe punctul de a deveni visul lui Stalin, Hitler și Mao, la un loc

China se transformă într-un stat totalitar veritabil, în care individul nu are cum să scape de ochiul partidului comunist

Cea de-a 30-a comemorare a masacrului studenților care manifestau în favoarea democrației în piața Tiananmen, în 1989 (în 4 iunie) a fost o bună ocazie pentru a evalua sofisticarea extremă a cenzurii pe care o exercită, astăzi, Partidul Comunist Chinez (PCC), sub conducerea președintelui Xi Jinping.

Evident, și astăzi, în China, evocarea „incidentului din 4 iunie” este riscantă pentru orice chinez, regimul interzicând orice aluzie la ceea ce s-a întâmplat în Tiananmen.

Mai ales pe Internet, aflat sub controlul Partidului Comunist Chinez, care exercită o cenzură riguroasă, via Administrația chineză a cyberspațiului (CAC), înființată în 2014, notează Gatestone Institute.

În 2017, CAC a adoptat un ansamblu de directive care prevedeau că toate platformele Internet care produc sau distribuie informații „ să fie administrate de o echipă numită de PCC”.

Aceste platforme trebuiau să fie „aprobate” de către birourile de informații și Internet ale autorităților naționale sau locale ”iar angajații lor trebuiau să primească o formare și certificare din partea guvernului central”.

Freedom House, care evaluează anual libertatea Internetului în 65 de țări, clasifică China pe ultima poziție în indexul Freedom on the Net din 2018. Reporteri Fără Frontiere , care clasează180 de țări în funcție de libertatea presei, poziționează China pe locul 177 anul acesta. Doar Eritreea, Coreea de Nord și Turkmenistan sunt pe poziții mai joase decât China.

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), care enumeră jurnaliștii închiși, a constatat că ,în 2018, nu mai puțin de 47 de jurnaliști au fost închiși în China. Dar, având în vedere „cenzura exercitată de către autorități”, aceasta este doar o estimare, spune CPJ. Numărul lor ar putea fi mult mai mare.

Odată cu apropierea unor comemorări „sensibile”, cum ar fi Tiananmen, au fost blocate întregi site-uri web. Din aprilie, cu mult înainte de aniversarea Tiananmenului, Wikipedia a încetat să mai fie disponibilă în toate limbile. Din 2015, Wikipedia în limba chineză este blocată în China. De multă vreme și Google, Facebook, Twitter și Instagram.

Începând dn ianuarie, PCC a pus în practică un dispozitiv de represiune. În 3 ianuarie, CAC a anunțat pe site-ul său că o nouă campanie va fi lansată contra „informaților negative și dăunătoare” care circulă pe Internet. Noțiunea „informații negative și dăunătoare” este, de fapt, un mixer în care se poate include tot ce în ochii Partidului este „violent, fraudulos, vulgar, abuziv, superstițios, amenințător, zvonistic sau senzațional”, precum și orice are legătură cu „jocurile de noroc” sau cu propagarea „stilului de viață inadecvat” provenit din „culturi decadente”. CAC a prevenit: „comportamentele ilegale nu vor fi tolerate iar autorii lor vor fi sever pedepsiți.

În China, cenzura, grație noilor tehnologii, a atins cote de precizie incredibile. Ea este folosită și pentru reprimarea libertății religioase.

Thomass F. Farr, președintele Religious Freedom Institute, a descris, în noiembrie 2018, în Congresul american, că, în China, represiunea religioasă este „tentativa cea mai sistematică și cea mai brutală de preluare a controlului comunităților religioase, de la Revoluția culturală a lui Mao”.

Ca în toate regimurile comuniste, începând cu cel din URSS, ideologia partidului nu a tolerat nici un concurent. Or, religiile au fost mereu în cătarea despoților totalitari precum Hitler, Stalin și Mao.

Brutala represiune religioasă și culturală a tibetanilor durează de peste 70 de ani în China. Dar și creștinismul a fost considerat dușman al Republicii Populare Chineze, mai ales în perioada Revoluției culturale (1966-1976), când practicile religioase au fost interzise iar unii preoți creștini aruncați pentru ani buni în închisori.

China a închis bisericile, a înlăturat crucile și a înlocuit imaginile lui Iisus cu drapelul național și cu portrete ale președintelui Xi Jinping. Prezența copiilor în biserici a fost oprită.

În septembrie 2018, China a închis cea mai mare biserică protestantă „neoficială” din Beijing, biserica „Zion”. În decembrie 2018, Wang Yi, pastor al bisericii protestante Early Rain, a fost arestat împreună cu soția sa și inculpați pentru și soția sa pentru „incitare la activități subversive”, riscând 15 ani cu închisoarea.

Un alt preot a fost arestat în aprilie 2019. Potrivit unui document confidențial publicat de Bitter Winter, China pregătește un val de represiune contra bisericilor creștine care au legături cu comunități religioase străine.

Acțiunile Partidului Comunist Chinez constau și în a face campanii contra creștinismului în scolile din China, unde elevii sunt puși să jure că vor rezista credințelor religioase și unde profesorii sunt îndoctrinați „pentru ca învățătura lor să fie conformă cu linia politică justă”.

Pentru a reprima mai bine religia sau a cenzura mai bine libertatea de expresie, Partidul a optat pentru hight-tech. În provincia Xinjiang, minoritatea musulmană uigură trăiește sub supraveghere totală: în fiecare sat, stradă, moscheee sau școală, o rețea de camere de supraveghere este omniprezentă. Porți de acces sunt instalate la intrările în orașe sau sate, dotate cu sisteme de recunoaștere facială.

În 2018, China instalase deja 200 de milioane de camere de supraveghere iar Partidul prevede instalarea a 626 de millioane până în 2020.

Obiectivul Chinei ar fi acela de a realiza o „platformă coordonată de operațiuni mixte” care să integreze date din camerele de supraveghere, fiecare cu software de recunoaștere a feței, numere de carduri de identitate, date biometrice, numerele de înmatriculare și informații privind proprietatea asupra vehiculelor, datele privind sănătatea, planificarea familială, dosarele bancare și juridice, orice rapoarte privind „activități neobișnuite” și orice alte date relevante care pot fi colectate la cetățeni, cum ar fi practica religioasă și călătoriile în străinătate. Cu alte cuvinte, China realizează visul lui Stalin, Hitler și Mao: un stat totalitar impecabil, structurat prin tehnologie digitală, în care individul nu va avea șansa de a scăpa de privirea partidului comunist.”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

iunie 25, 2019 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

44 comentarii »

  1. As dori sa fac un comentariu asupra acestei postari scurte a eurodeputatului (in retragere, daca am inteles eu bine), domnul profesor de Stiinte Politice Cristian Preda:

    Deci Dl. Preda a aflat din intamplare, desigur, dintr-o postare a lui Iulian Bulai, ” că deputatul PSD Adrian Socotar a votat la Strasbourg în favoarea revenirii Rusiei în Consiliul Europei”. „Oare Dăncilă a stabilit noua linie? Sau Meleșcanu? A fost reactivat „firul roșu”?”

    Dar eu stau si ma intreb daca Dl. Preda a citit ce scrie DW, NU Sputnik:
    Comentariu: Rusia rămâne în Consiliul Europei și este bine așa!

    Cum ma intereseaza ce fac romanii si cu cine voteaza am cautat sa vad cine a mai votat in felul asta. Si… supriza!! Andrei Nastase:
    Năstase, CRITICAT de un fost vicepremier pentru votul său în favoarea Rusiei: „Alianța Kozak în acțiune. „SURPRIZELE” abia încep…”
    Cum e domnu’ Preda? Ca parca ati tresaltat ca Maia a ajuns premier. „Succes Maia!!” – va mai amintiti?
    Sa vedem ce titreaza si HotNews:
    Rusia a fost reprimită în APCE. Deputatul PSD a votat ”pentru”, reprezentantul USR a votat ”împotrivă”
    Numai ca iata ce arata printre altele:

    „La vot, din România, au fost prezenți doar deputatul USR Iulian Bulai, care a votat contra reprimirii Rusiei, și deputatul PSD Gheorghe Dinu Socotar, care a votat în favoarea Moscovei, potrivit site-ului APCE.

    Acest vot ar urma să permită Rusiei să participe miercuri la alegerea secretarului general al organizaţiei paneuropene de apărare a drepturilor omului.

    ”Cu mici excepții toate țările din est au votat împotriva revenirii delegației Rusiei cu drepturi depline de vot”, spune Iulian Bulai, acuzând că ”votul PSD este îngrijorător pentru România și pentru interesele noastre regionale”.”

    Aha! „Au fost prezenti doar…”. Ce sa inteleg din asta? Ca doar doi au fost prezenti, restul nu. Si restul ce au facut? Au dormit? Au mers in vilegiatura? S-au facut cumva ca ploua torential afara? Stau si intreb si ma intreb!!
    Iata ce scrie si Iulian Bulai:

    Remarca si domnia sa:

    „După pauza de la 22.00 am mai rămas doi români în sală. Evident că eu am votat împotriva raportului. […]
    Așa e în politica. Nu totul e fair. Nici măcar în relații internationale. Am fost prea puțini de data aceasta. Poate o sa fim mai mulți în viitor.” (subl. mea)

    Domnule Bulai, te intreb chiar sincer: „Da’ unde au fost ceilalti, frate? I-a lovit brusc migrena si s-au dus sa se odihneasca? I-a apucat enterocolita acuta pe toti si s-au dus la cabinetul medical?”
    DE citit si…
    Revenirea Rusiei în APCE, salutată de diplomaţia germană. Ucraina ameninţă cu retragerea
    Si iata ce se arata, printre altele:

    „Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelinski, a declarat că e dezamăgit de decizia APCE. El a explicat că a discutat săptămâna trecută această chestiune cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi cu cancelarul german, Angela Merkel, relatează The Guardian.

    „Am încercat să-i conving pe domnul Macron şi pe doamna Merkel că o revenire a Rusiei în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei e posibilă doar după ce Rusia va îndeplini principalale solicitări ale APCE. E păcat că partenerii noştri europeni nu ne-au ascultat”, a scris Zelinski pe Facebook.

    Vladimir Ariev, şeful delegaţiei ucrainene, a decis să suspende participarea la lucrările APCE, cu excepția chestiunilor legate de suspendarea drepturilor pentru delegaţia rusă. Ariev a subliniat că unii dintre parlamentarii ruşi prezenţi în sală se află „pe lista neagră a UE”.

    S-a reactivat „firul rosu” dintre Paris, Berlin si Kremlin?

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 25, 2019 | Răspunde

    • Eu am incercat sa inteleg cati romani din Romania au fost la Strassbourg. Sa vedem din cine e compusa delegatia:

      Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei


      Constat cu „surprindere” ca nu e compusa doar din DOUA persoane!!

      Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 25, 2019 | Răspunde

    • Zi-mi si mie , care om cu mintea intreaga ar fi putut crede ca , acel „fir rosu ” dintre Paris , Berlin si Kremlin a fost dezactivat vreodata… cel putin de la Gorbaciov incoace ? Hai sa fim seriosi ! Vladimir Ariev , sa-si vada d e treaba lui : Krimeea a fost INTOTDEAUNA teritoriu rusesc { a fost darul oferit de Hrusciov poporului din randul caruia provenea si caruia Stalin si NKDV-ul , le-au ” daruit ” doar foamente , teroare si moarte atatzia ani } astfel incat… chestia , este ingropata si rasingropata indiferent ce-ar spune ukrainienii ! Un fel de Trianon nedeclarat daca vrei . Sau crede Ariev ca nu va mai venii iarna maine poimaine si ca atare n-au nevoie { si ei si Moldova } de gazul rusilor ?

      Comentariu de Marian | iunie 26, 2019 | Răspunde

      • Evident ca exista, numai ca uite-te ce spune Cristian Preda: „„Oare Dăncilă a stabilit noua linie? Sau Meleșcanu? A fost reactivat „firul roșu”?”” – adica, vrea sa spuna; „Astia se dau cu rusii, dom’ne!!”.
        Uite ce politica externa proasta avem!! Spune-mi si mie, te rog, avem experti cu expertiza pe Rusia de la exceptional in sus in cadrul ministerului de Externe? Daca da, oamenii astia sunt luati in seama? Pentru ca politica noastra externa fata de Rusia e una facuta prost de catre noi, rudimentar, iar din ce spune ditamai profesorul de Stiinte Politice, Dl. Cristian Preda, la un nivel apropiat si chiar mai jos pe alocuri ca cel dintr-o piata din Berceni. De cand au preluat securistii Puterea in Romania, lucrurile merg din ce in ce mai rau – ar trebui sa ne dea de gandit treaba asta!! Ca sa revin, noi nu avem o politica externa adecvata, inteligenta. Sau, poate mai bine zis, n-o avem deloc, ea nu exista. Ca trebuie mai intai sa existe ca sa poti spune despre ea ca e adecvata sau inteligenta. Daca tu crezi ca in marea politica merge cu afirmatii de genul celor facute de Cristian Preda, te inseli profund. E o mare dezamagire pentru mine sa vad asa ceva din partea unui intelectual, al unui om de la care aveam niste pretentii si inca justificat.

        Scutul de la Deveselu nu a fost un succes de politica externa, sa fie clar. Basescu nu a avut o politica externa fata de Rusia, decat cea a ostilitatii. Foarte rudimentar. Iohannis, cel putin, a tacut din gura. Insa in politica externa trebuie sa vorbesti si trebuie sa mai si stii ce sa spui. Basescu s-a autointitulat „Presedinte jucator”. Din 2004 incoace Romania nu mai e un jucator in politica externa, cu atat mai mult nu mai este unul important.

        Politica externa proasta, facuta neprofesionist, din pacate, se vede si din atitudinea ambasadorilor SUA fata de Romania. Inclusiv a celui de la Chisinau – am scris pe blog si am si amintit curand. Gandeste-te ca George Maior nu e un diplomat de cariera ci un securist. De ce nu avem un diplomat de cariera, un om cu experienta internationala, in functia de ambasador al Romaniei la Washington?

        Gandeste-te ca pramatiile astea securiste, incompetente dar cu aere de mari intelectuali, ne vor duce pe un drum – si chiar am inceput sa umblam pe el, din pacate – in care nu cred ca ne va fi prea bine. Jigodiile astea au prejudiciat Romania si ar trebui sa ne trezim sa punem oameni competenti acolo unde trebuie.

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 26, 2019

      • Si cand am spus: „Politica externa proasta, facuta neprofesionist, din pacate, se vede si din atitudinea ambasadorilor SUA fata de Romania.” nu ii critic neaparat pe ei, pe americani. Ci pe ai nostri, politica proasta pe care o ducem noi de ani de zile si incompetentii pe care ii tot punem in functii gras platite!!

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 26, 2019

      • Intr-o cu totul alta ordine de idei, iata un articol interesant:
        Producţia mondială de cocaină a crescut cu 25%

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 26, 2019

      • Uite aici niste articole interesante:
        Începe războiul! Europa sub amenințare nucleară: Statele NATO reacționează

        Europa se cutremură! Decizie nucleară a Rusiei! Doar Vladimir Putin mai poate stopa asta

        Insa e foarte interesant si acest articol, pe care chiar ti-l recomand sa-l citesti cu atentie:
        Vladimir Putin, prima reacție cu privire la criza politică din Moldova. Avertisment al președintelui Rusiei

        „”Ceea ce a fost făcut de către preşedintele Dodon şi oponenţii săi recenţi, cu aşa-zisele partide pro-occidentale, este un pas spre construcţia unui stat civilizat şi modern”, spune Putin, conform publicației de peste Prut.”

        sau:

        „„Ce a făcut preşedintele Dodon, împreună cu oponenţii lui, să spunem, convenţional, din partidele prooccidentale, este un pas spre construirea unui stat modern, civilizat şi modern. Cu siguranţă îl vom susţine atât pe preşedintele Dodon, cât şi pe actualii săi parteneri de coaliţie, astfel încât ei să scape, în general, inteligent, de acei oameni care au uzurpat puterea în Moldova. În pofida unor contradicţii, ei au găsit puterea de a construi o activitate comună în interesul statului moldovenesc şi al poporului moldovenesc. Noi, cu siguranţă, îi vom sprijini”, a mai punctat Vladimir Putin.” (subl. mea)

        Deci pentru Putin, Blocul ACUM reprezinta „asa-zisele partide occidentale” sau „să spunem, convenţional, din partidele prooccidentale”! Pe ceilalti, adica PDM, Plahotniuc, despre care s-a vehiculat in presa noastra ca ar fi fost sprijinit de catre Bucuresti, Putin ii vede ca pe niste „oligarhi care au uzurpat puterea”, ca pe niste „uzurpatori” si citind acest articol am avut impresia ca nu mult a lipsit sa spuna despre Romania ca e un stat care a uzurpat puterea din Rep. Moldova.

        E adevarat ca, dupa cele petrecute, ai putea sa te intrebi: are sau nu Putin dreptate despre Blocul ACUM, numind partidele componente „asa-zis occidentale” sau „sa spunem, conventional, prooccidentale”? Cu alte cuvinte, Putin nu crede sau poate ca are informatii precise ca aceste doua partide Platforma DA si PAS nu prea sunt chiar asa de prooccidentale, ci lucrul asta e pur formal si nimic mai mult. Doar ai vazut cum a votat Andrei Nastase, ca discutam aici la comentarii. E clar ca Putin nu-si doreste influenta Vestului in Rep. Moldova si cauta sa discrediteze afilierea prooccidentala a Blocului ACUM. Interesant insa e ce spune legat de Ucraina:

        „„Cred că Moldova nu este o situaţie unică. Puterea în Moldova, la fel ca şi Ucraina, era uzurpată de structurile oligarhice, de oligarhii care au zdrobit toate structurile statului, totul absolut. Adică ei au câştigat bani pe seama moldovenilor şi şi-au consolidat bunăstarea personală şi pârghiile de influenţă asupra statului”, a declarat Putin într-un interviu pentru presa din Rusia.”

        Insa in Ucraina cred ca avem o diversificare mai mare a scenei politice si un scenariu asemanator cu cel din Rep. Moldova imi face impresia ca n-ar fi posibil. Dar aici depinde, cred eu, de cum va juca Presedintele Zelensky… In orice caz, Putin nu cred ca vede cu ochi buni detasarea Ucrainei de Rusia si apropierea acesteia de Occdent.

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 26, 2019

      • Cine crede ca Putin si acolitii sai au renuntat sau s-au detasat, sau si-au schimbat conceptiile lor sovietice, eu cred ca se insala.
        Ei au in continuare aceleasi conceptii despre lume si viata, cum se spunea inainte, nu au schimbat nimic.
        N-ar trebui sa ne facem iluzii desarte.

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 26, 2019

  2. Eu te intrebam care-i parerea dumitale despre declaratia doamnei Birchall dar… merge si-asa ! Aproximativ , 130 de familii potentzial adoptatoare care au declinat sansa , oferta adoptiei , deoarece copilul are … pielea mai inchisa la culoare , adica , este de etnie , de sange RROM . Iar astia veniti taman din America { USA caci America-i mare } au fost de acord s-o ia fara sa faca nazuri desii , chiar si-n USA , copilul , viitor adult va avea oarece probleme datorita acestei nenorocite de culori . Nu insist dar , parca mi-asi pune oarece intrebari , mai ales ca , am vazut mai nu stiu cand un film { cred ca ” Donatorul ” se numea } unde se vorbea despre niste insi conceputi dracu stie cum si care , erau „cultivati ” pentru ca niste insi { fireste potenti financiar } , sa aiva ” piese de schimb ” pentru … un caz , o nevoie ceva . Nu asta imi pare important aici si nici macar faptul ca un procuror incalca cu buna stiinta legea pentru a aduce la indeplinire o hotarare judecatoreasca . Dupa parerea mea , important este ca 1] in justitia romaneasca exista inca trendurile anilor ’50 iar asta s e vede si fara ajutorul lui Hubble si 2] celeritatea cu care unii oameni se adapteaza unor situatii nefericite folosindu-se de nefericirea unor semeni pentru a face ca alte nefericiri , alte nenorociri sa fie uitate . In aceste patru sau cinci zile , s-a uitat pur si simplu de faptul ca Romania are orase { nu mai vorbesc despre sate } si infrastructuri { alea care sant } , inundate , supuse furiei naturii iar oamenii sant disperati caci , singurul ajutor al asteapta doar de la Dumnezeu deoarece autoritatile si presa se cantoneaza la Baia de Arama in Mehedinti in ancercarea disperata de-a astupa acolo niste gauri dar… de legi si sistem . Pana si mult asteptata Lege a Pensiilor… pana si asta a trecut neobservata nu de Camera deputatilor ci de presa . Parerea mea referitoare la acel caz din Mehedinti concorda cu sfatul pe care l-am dat copiilor mei atunci cand au parasit tara : „- Du-te copile si uita ca te-ai nascut in tara asta de KKT unde n-ai nici un viitor ! ” Din punctul meu de vedere , acel copil trebuia consiliat { cu mult inainte de circul horror oferit gratis de autoritati } si invatzat , facut sa inteleaga ca , aceea este o sansa unica la o viata cel putin mai buna pentru ea copil , si o sansa imensa pentru viitorul adult ce va fi peste cativa ani . Uite cati copii exista in orfelinatele romanesti , copii ce n-au nici macar in proportie d e 10% sansa unei adoptii si care , odata ce-au implinit ” frumoasa ” varsta de 18 ani sant parasutatzi … fara parashuta , in valtoarea vietii caci STATUL { acest amalgam de institutii } asi declina orice responsabilitate incepand cu secunda doi implinirii acestei varste . Inainte sa-nchei : am vazut ca , unii s-au grabit sa acuze acea familie de asistenta maternala sau sociala cum dracu s-o numii , pentru ca… ei insasi au refuzat de doua ori adoptia acelei fete . Mai aveau putin si-i bombardau cu bolovanii maniei proletare insa , oare cata lume stie faptul ca , in Romania , odata ce din postura de asistent social optezi pentru adoptia copilului pe care-l ai in grije statul , STATUL ROMAN , si AUTORITATILE ce-l compun , iti taie acel venit de vreo 2000 de lei { si ala platit atunci cand au primarii buget } pe care-l poti incasa ca asistent maternal si ramai cam cu degetu-n gura : doar cu alocatia ce { HAR DOMNULUI } a crescut in sfarsit la … 150 de lei . Cum mortii ma-sii poate crede cineva ca poate fi intretzinut un copil din 150 de lei frate ??? Si-nc-o chestie d e care taman ce-mi a dusei aminte ! Spunea Traian Basescu zilele acestea pe B1TV ca o hotarare a unui judecator nu poate fi discutata ci… aplicata caci este lege ! Da frate , are mare dreptate cu-n amendament : trebuie respectata hotararea judecatorului caruia ai soliciti judecata . In cazul d e fatza nu cred ca exista din partea amarastenilor aia din Baia de Arama sau a acelei copile cererea de-a fi … judecati , exista doar niste legi strambe , niste legi ce n-au nici macar o singura legatura cu-acel atat d e trambitzat principiu al Justitiei in care trebuiesc audiate toate partile inainte de-a da un verdict . Sau o fi aflat Traian Basescu altceva ?

    Comentariu de Marian | iunie 26, 2019 | Răspunde

    • Stai putin, n-am inteles prea bine un lucru. La ce declaratie a D-nei. Birchall te referi sau ce ti s-a parut in neregula sau poate ca nu….?

      Auzi, tu te iei dupa teroriile lui Basescu? Rationamente de clasa a VI-a gimnaziala cred ca poate face oricine. A spus cineva ca nu trebuie aplicata o hotarare judecatoreasca?? Eu n-am auzit asta!! N-am auzit asa ceva. Te rog sa pui un link daca ai cunostinta de asa ceva.

      Nu, nu cred ca e vorba ca fata ar fi de etnie roma… Sunt si alti copii care nu sunt luati in adoptie.

      La punctul 1). – de acord, din pacate… La punctul 2). – cam ciudata celeritatea asta, nu ti se pare?

      Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 26, 2019 | Răspunde

      • M-am referit la chestia cu ” fata trebuie pastrata in tara ” declaratie a doamnei ministru al Justitiei Ana Birchall aparuta in EVZ si care era in dreapta paginii de blog { citesc ca pe sfintele evanghelii tot ce scrie la ziarele pe care le prezinti pe blogul dumitale } , declaratie la care au achiesat instantaneu toti desteptii de pe FB , INSTAGRAM sau cei fac deontologie profesionala 😉 pe diferitele sticle TV ! Adica , mai romaneste spus : – Ce dracu sa cauti tu copile in USA cand , aici in Romania , ai parte de toata mizeria lumii… de la inceputurile ei incoace ?! Nu-i pacat sa renuntzi la asa ceva ? Cam cum mi-a spus mie unul de la Directia Pasapoarte prin ’70 cand , solicitasem un pasaport turistic pentru a vizita Yugoslavia { fireste ca doream sa „vizitez ” de fapt Trieste dar ce eram nebun sa-i spun asa ceva aluia ? } : – Vrei sa vizitezi Yugoslavia , dar Romania chiar ai vazut-o pe toata la 19 ani ai tai ? Dac-ai sti ce tara frumoasa avem… si etc si bla , bla , bla si evident , nu mi-a dat pasaportul mult dorit ! 😡 Eu nu mai iau dupa ” teoriile ” lui Basescu insa… daca ne gandim la functia pe care-a avut-o in Romania , se naste in mod firesc intrebarea : cum dracu de-a reusit asta sa stea in fruntea statului avand astfel de teorii , aud ? Nu-i nevoie d e nici un link , este vorba despre emisiunea lui Silviu Manastire pe tema { printre altele } scandalului de la Baia de Arama unde Basescu a spus ca : O HOTARARE JUDECATOREASCA TREBUIE APLICATA FARA DISCUTIE FIE CA PLACE FIE CA NU . Iar eu , tipul ce nu l-a suportat de Basescu Traian decat fortzat de niste ” imprejurari ” , mi-am exprimat la postarea dumitale parerea ca , daca nu ai cerut personal prezentza in fatza unui tribunal , in fatza unui judecator pentru o cauza oarecare , hotararea aluia ar trebuii sa fie lovita nu de bolovani ci , macar de nulitate absoluta iar in astfel de cazuri , chiar trebuiesc discutate si contestate hotararile judecatorului , asta-i tot ce n-ai intzeles !? Da , fata respectiva chiar este de etnie rroma iar daca televiziunile au blurat chipul copilei… in schimb in privintza bratzelor si picioarelor a pielii vizibile de pe ele , chiar au uitat s-o faca si se vede si fara binoclu culoarea lor . Nu vreau sa ma-ntelegi gresit , n-am nimic cu , culoarea pielii cuiva { m-am confruntat atatzia ani eu personal cu-asa ceva incat , deja mi-este sila de oamenii care gandesc astfel despre semenii lor } insa… ti-o aduceam ca argument la spusa ca , peste 130 de familii si-au declinat onoarea de-a infia acest copil…pana la venirea ” americanilor ” . Stiu ca exista si alti copii care nu sant luati in adoptie insa motivul este cam intotdeauna cu cel invocat de aia 130 de insi . Repet cu aceeasi prietenie urarile pentru weekend ! .P.S. Daca te citeste Basescu si vede categorisirea pe care i-o faci , merg la pariu ca se supara mai ales ca , are mai mult decat alea VI clase gimnaziale chiar daca exprima asta fix ca pentru aia !

        Comentariu de Marian | iunie 28, 2019

      • Eu am inteles ca e o ancheta si ca Ana Birchall la asta s-a referit, adica pana la terminarea anchetei fata sa stea in tara, nu?

        Da, tot Basescu a spus ca trebuia sa fie pusa in aplicare de un executor judecatoresc si chiar a cerut demisia procuroarei cu pricina. Problema e alta: de ce a trebuit, sub pretextul unei perchezitii, s-o ia pe copila de acolo, in maniera pe care am vazut-o cu totii. Ca Basescu s-ar supara, dar si eu, in calitate de votant, sunt suparat pe el. Printre altele, pentru ca el a fost 10 ani Presedintele Romaniei si n-ar fi trebuit sa avem acum in Romania un astfel de scandal.

        Pe mine m-a frapat si altceva… I-a tinut pe parintii adoptivi, romano-americani, 9 ore la audieri la SIIJ. Pe caldurile astea… Totusi, 9 ore intr-o singura zi??

        N-am citit ca nu ar fi fost adoptata pana acum din astfel de motive. Am retinut ce a spus tatal adoptiv:
        https://adevarul.ro/locale/craiova/tatal-adoptiv-sorinei-cand-vazut-etnie-roma-zis-doamne-noroc-copil-ajunga-new-york-culoarea-nu-conteaza-1_5d0de439892c0bb0c6a8a717/index.html
        Desi am indoieli serioase ca lucrurile ar sta chiar asa. Uite-te cum au fost despartiti copiii mexicani de parinti de catre autoritatile americane – a fost si un scandal imens fata de aceasta decizie a Administratiei Trump, daca am inteles bine.

        Da, am inteles. Dar nu cred ca e un argument bine intemeiat.

        Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 1, 2019

      • Am vazut si pe la talk-show-urile televiziunilor de stiri pe unii care cautau sa faca niste procese de intentie sotilor Sacarin – parintii adoptivi ai fetitei. Ca si cum ar fi vinovati cu ceva, sau ca in conformitate cu legislatia Statului New York, ar primi un ajutor banesc de la stat in cazul in care ar mai avea inca un copil (Victor Ciutacu). Nu contest. Dar te intreb si ma intreb: ce vina au oamenii astia? Sigur, e o ancheta. Vom vedea concluziile. Insa eu nu vad nicio vina ca ei au dorit sa adopte un copil din Romania. Sau ei sunt de vina pentru ce a facut procuroarea respectiva? Sau ca, la noi, sistemul asta de adoptii e asa cum e? Nu mi se pare… Si eu am vazut atitudini care mergeau pe ideea ca mai bine fata ar ramane in Romania, fara sa se aduca argumente clare in favoarea unei asemenea optiuni. De acord cu Basescu, e o hotarare judecatoreasca. Care ar trebui aplicata daca nu se gaseste ceva impotriva ei. Pe mine m-a frapat si chestia aia ca parintii adoptivi erau la un pas sa fie linsati! Mi se pare inadmisibil. E ca si cum ei sunt de vina ca procuroarea aceea a actionat cum a actionat. Inadmisibil!

        Dar eu l-as intreba pe Basescu: el nu se simte macar putin vinovat de o astfel de stare de lucruri in Romania? El a fost 10 ani Presedintele tarii, oamenii si-au pus increderea in el. Ca din cauza asta a si ajuns Presedinte si a avut doua mandate. Eu n-am fost 10 ani Presedintele Romaniei. Daca as fi fost eu intr-o astfel de functie inalta, m-as fi preocupat ca astfel de cazuri sa nu se intample in Romania, ca ne asemanam cu o tara de lumea a treia! Nu cu una europeana. Din pacate…

        Gandeste-te si la oamenii astia – sotii Sacarin, daca nu ma insel asa-i cheama – ei stau si pierd vremea in Romania, chiar au spus ca au fost intelesi acolo unde lucreaza ca trebuie sa ramana in Romania pana la definitivarea cazului, insa nu primesc salariu. Si unii – asta am observat si eu – au vrut sa verse un blam asupra acestor oameni, fara sa inteleg, obiectiv vorbind, de ce oare.

        Uite doua articole pe aceasta tema:
        http://epochtimes-romania.com/news/parintii-adoptivi-ai-sorinei-am-fost-la-un-pas-sa-fim-linsati-in-trafic-am-anuntat-ambasada-sua-va-iesi-scandal-diplomatic–288737
        E inadmisibil!! Sa fie linsati, iti dai seama?
        http://epochtimes-romania.com/news/scandalul-continua-asistenta-maternala-a-fetitei-de-8-ani-luate-cu-mascatii-sustine-ca-a-fost-fortata-sa-semneze-documente–288617
        Chiar si ideea asta, ca fetitei „i se vor lua organele de către adoptatori” mi se pare inadmisibila pentru ca nu vad, nu am vazut dovezi in acest sens. A asterne, a presara din belsug un astfel de blam asupra unor oameni, fara sa ai si dovezile necesare, mi se pare inacceptabil. Si neadmisibil ca s-a ajuns la asa ceva in Romania. Exprima un caracter nationalist si xenofob cu care nu sunt de acord. Eu nu spun sa nu se verifice lucrul asta. Dar cu ce argumente vii sa sustii o astfel de teza? Stau si eu si ma intreb cum a putut sa se iveasca precum o umbra o asemenea ipoteza, de unde mijirea unui astfel de spectru sinistru…

        Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 1, 2019

  3. Intrebare pornita de la un zarzavagiu prost { NU ZAVRAGIU desii… are suficienta samantza de zavera in creierii capului } catre un om pe care-l considera mai destept : daca tot este deja validat europarlamentar , daca tot este deja cu piciorul , nu in avionul de Bruxeless ci SIGUR pe treptele acelei institutii pentru care-a optat , in detrimentul functiei de one man show la Realitatea TV , la ce-i mai trebuie domnului Rares Bogdan si functia de Presedinte al Organizatiei PNL Bucuresti ??? Daca maine , ieri Orban Ludovic ar fi demis si dl. Rares Bogdan ar fi inscaunat ca Presedinte al PNL , chestia asta ar da o greutate mai mare imaginii domniei sale de… eurodeputat ?

    Comentariu de Marian | iunie 26, 2019 | Răspunde

    • Intrebarea zarzavagiului e cat se poate de corecta si bine venita!! 🙂

      Eu iti voi spune parerea mea.

      Voi face intai o scurta introducere: in politica romaneasca exista o multitudine de lichele si lingusitori. Ai vazut – am scris si pe blog – cum o lingusea, de o maniera gretoasa, Teodor Baconschi pe Elena Udrea? Insa mie mi se pare ca treaba asta e generalizata in politica noastra damboviteana. Nu mai vorbesc de faptul ca daca nu faci asa, te da afara din partid si ADIO BENEFICII PERSONALE!!! Din aceasta cauza apar si multe cumetri. Ca asa se face. Asta e, din pacate politica ce se practica pe malurile Dambovitei.

      Trec la problema de fond: cu Rares Bogdan chestiunea e relativ clara. A deranjat la Realitatea, la Jocuri de Putere datorita iesirilor sale nervoase care frizau extremismul. Gandeste-te cum facea: parca o luase razna, parca nu mai era normal. El trebuia sa fie indepartat de acolo. Dar Iohannis ii ramasese dator. Pentru ca in trecuta campanie prezidentiala, Rares Bogdan s-a luptat, pur si simplu, pentru Iohannis.

      Lasand la o parte Constitutia – pentru ca nimeni nu cred ca poate dovedi ce-ti voi spune, nici macar eu!! 🙂 – seful de la PNL e Iohannis. Lui Orban „i-au gasit o bubulita”, vorba lui Ion Pribeagu, si i-au facut un dosar frumos ca sa-l tina in lesa mai bine.
      Le-a zis Iohannis sa-l primeasca si sa-l faca europarlamentar, au facut intocmai!!
      Insa mai mult de europarlamentar…? N-as crede! In primul rand, judecand dupa iesirile pe care le are, dupa cum chiar putem constata, e respins in PNL. Vrei o cariera in cadrul unui partid, functii in cadrul unui partid, cred ca mai trebuie sa dovedesti ca esti capabil. Deocamdata e europarlamentar, l-au cam indepartat de treburile din tara, ca sa zic asa. L-au expediat acolo, la Bruxelles. Mai mult decat atat, decat europarlamentar, nu cred ca s-a hotarat pentru el. Chestia cu daca Orban ar fi demis si uite – hocus-pocus!! – apare Rares Bogdan nu cred ca tine. Sunt si altii in PNL si vor reactiona. Dar deocamdata vad ca e bine: europarlamentar. N-as crede ca a pierdut la salariu.

      Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 26, 2019 | Răspunde

      • Spuneai matale in postarea ” Despre o mare victorie a Rusiei ” referindu-te la haker–ii ce-au penetrat { Doamne cat imi place acest termen 😉 } niste sisteme informatice ale unor spitale romanesti ca : ERA MAI SIMPLU PENTRU AUTORITATI DACA INSTALAU UN ANTIVIRUS . Sa-nteleg ca postul de la Bruxseless este antivirusul folosit impotriva cresterii notorietatii lui Rares Bogdan care , prin emisiunile domniei sale ce infierau sistemul mafioto-politicianist romanesc , devenise deranjant pentru „cineva ” ??? Atunci , te-ntreb eu Motane fratele meu : nu era mai simplu sa-i stranga de oua pe aia de la Realitatea macar pentru plata datoriilor pe care patronul/patronii acesteia le avea catre stat ? Datorii catre stat insemnand neplata de peste shapte ani a … tot ceea ce-nsemna puscarie pentru o societate ce produce chioti de dama insa , in acest caz s-a trecut cu vederea . Sau o chestie si mai simpla , pentru a te cita partial : o chestie ca-n cazul aluia de la Hexiphfarm ?

        Comentariu de Marian | iunie 27, 2019

      • „Infierau”… Cu manie proletara? Te-as ruga sa (re)citesti:

        Despre Sorin Ovidiu Vantu si Dan Voiculescu

        Sa stii ca si comunistii infierau…Isi infierau adversarii politici. Pana la urma, daca se merge cu infieratul asta pana la a infiera doar un singur partid politic de toate relele din Romania, stau si ma intreb – gandindu-ma pe acest fir – daca democratia in Romania mai e sustenabila. Una e sa infierezi si altceva e sa nu fii de acord, sa nu aprobi ceva.

        Noi ar trebui sa ne gandim ca, dupa decenii de totalitarism, societatii noastre de abia a inceput sa-i infiereze democratia, libertatea si chiar si capitalismul.
        Hegel spunea ca orice cultura primara pleaca de la critica. Mai greu este de a vedea ce este necesar si chiar bun in lucruri, in felul in care se desfasoara acestea.
        Din acest punct de vedere, el ar fi trebuit, fiind si un om citit, cult, sa analizeze fenomenele si sa informeze corect spectatorii. E adevarat, nu trebuie sa-l „infieram” 🙂 doar pe el, ca mai avea si invitati. Si nici aceia nu au facut ce trebuie… Uite, spre exemplu, e o carte pe care nu cred ca o citeste multa lume. Eu am cumparat-o la un pret de nimic. Cred ca am dat vreo 2 lei pe ea. Am scris si pe blog despre aceasta carte: „Riscuri si inechitati sociale in Romania” care l-a avut drept coordonator pe Marian Preda, profesor si decan al Facultatii de Sociiologie ai Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti, doctor in sociologie. Cartea a aparut la Polirom, in 2009. Este vorba despre raportul Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice. Despre asta nu discuta NIMENI!! Noi doar infieram!! Si reducem lucrurile la urmaotrul aspect: daca n-ar mai fi coruptie in Romania, toate ar fi bune si frumoase!!

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 27, 2019

      • Eu n-as crede ca a avut cineva ceva cu „cresterea notorietatii” sale. Eu n-am auzit si nu cred ca e interzis in Romania sa ai faima, renume, reputatie. Avem scriitori celebri, de ce n-am avea si jurnalisti celebri? Nu vad nimic rau in asta. Dar el ar fi trebuit sa se abtina de la excese. Uite, sa-ti dau exemplul maestrului Cristoiu. Povesteste ca a mers intr-o excursie in Moldova de Nord. Si vezi, aici se vede jurnalistul: s-a pus in postura unui strain care vede pentru prima data locurile. Tocmai pentru a fi obiectiv. Pentru ca numai asa poti sa informezi corect cetateanul. Un reportaj jurnalistic trebuie sa fie obiectiv pentru ca cetateanul care-l citeste sa afle exact cum stau lucrurile. Chiar si in cazul cu fetita de la Baia de Arama, prima lui reactie a fost aceea de a privi lucrurile rational, nu cu paroxistice patimi emotionale. Aici se vede reflexul de jurnalist, al celui care a practicat zeci de ani meseria asta si nu a uitat bazele acestei meserii. Acelea pe care le inveti nu cand ai ajuns o mare celebritate, ci cand te trimite seful dupa tigari, vorba lui Mircea Albulescu, Dumnezeu sa-l ierte! Acelea pe care le inveti cand esti un necunoscut si te trimite trustul in nu stiu ce colt de tara sa faci un reportaj.

        Altminteri poti sa dai o imagine deformata asupra realitatii si lucrul asta poate fi nociv. Mai ales cand vrei tu sa-ti construiesti o notorietate, infierand una si alta.

        E adevarat, inca de la Alexis de Tocquevill stim ca presa, intr-o societate libera, creeaza atitudini. Insa depinde si ce fel de atitudini… Tie ti se pare normal, de pilda, ca un post de mare celebritate, cum e CNN, sa induca in opinia publica ideea ca Presedintele SUA ar fi fost implicat intr-o relatie cu rusii, celebra „coliziune cu Rusia”, cand, de fapt, la sfarsit, sa se dovedeasca faptul ca lucrurile nu stateau deloc asa? Deci tot balonul asta imens, umflat de presa, s-a dezumflat intr-o clipa. Chiar o redactora, cred, de la CNN nu a putut sa se abtina si a evidentiat de cate ori a spus Trump: „It is not collusion” si nimeni nu-l credea…

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 27, 2019

      • Stii cum e cu Bruxelles-ul? Sau, mai exact spus, cum tratam noi problema. Si o sa-ti dau niste nume, ca de exemplu: Elena Basescu, Gigi Becali. Asa ca de ce nu si Rares Bogdan?

        In ceea ce-l priveste pe Rares Bogdan, chiar vreau sa vad evolutia lui politica.

        In privinta Realitatii TV, acela e un post privat si problemele financiare sunt problemele lor. Deci n-as comenta asupra acestor chestiuni. A-i „strange de oua” nu suna deloc democratic. Intr-o democratie poti sa critici, e de dorit sa faci o critica constructiva, nu una distructiva, cum, din pacate, e obiceiul pe la noi. Insa a-i „strange de oua”, a inchide posturi, cum vor unii sa se inchida Antena 3, sunt formule incompatibile cu Lumea Libera.

        Noi ce vrem de fapt? Vrem o societate in care regimul „sa-i stranga de oua” pe unii si pe altii, cum e, spre exemplu in Rusia, ca tot vorbeam? Sau o societate libera unde poti sa critici, sa-ti exprimi liber parerile, gandurile?
        ” o chestie ca-n cazul aluia de la Hexiphfarm” – inteleg ce vrei sa spui: nu e compatibil ce vrei sa sugerezi cu ceea ce se cheama o societate democratica si libera. Eu nu vreau sa ajung sa traiesc, sa traim, intr-o dictatura ca sa vedem si pentru unii, multi dintre noi, sa revedem ce inseamna asta!! Nu asta trebuie sa fie calea pentru Romania. E parerea mea. Una e ca prin cuvant, prin atitudine sa ataci derapajele, care se pot intampla si nu doar la noi, altceva e ceea ce spui sau sugerezi tu. Pot sa nu fiu de acord cu anumite pozitii pe care le poate avea cineva, de exemplu Rares Bogdan, sau un post de televiziune, Realitatea, Antena 3 sau altul, n-are importanta si altceva e a-l „strange de oua” sau ” o chestie ca-n cazul aluia de la Hexiphfarm”. Raspund prin cuvant, iau si eu o atitudine pe care o expun pe blog. Lucrul asta e democratic si oricine poate sa-si exprime parerile, opiniile, nedumeririle sale. „A strange de oua” sau „cazul aluia de la Hexiphfarm” nu prea sunt democratice.

        Sa nu simplificam lucrurile pentru ca aminteste-ti ca si Hitler se lauda ca reusea sa aduca lucrurile la bazele lor cele mai simple.

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 27, 2019

  4. Chestia aia cu „ciocanul invelit in catifea ” , aia-i monumentala si zic eu chiar merita retzinuta !

    Comentariu de Marian | iunie 26, 2019 | Răspunde

    • Dar ca sa vezi cum gandeste asta!! Este o gandire in niciun caz in termeni democratici. O gandire de dictator, hai s-o spunem p-a dreapta!!

      Ar trebui sa ne ingrijoreze profund ca un astfel de om a avut un acces asa de facil in politica mare si un succes important la destui oameni pentru ca, din cate am inteles, candidatura lui s-a dorit un vector de impuls dat PNL-ului. In ascensiunea lui politica, Iohannis a avut rolul decisiv. Insa exista si alte relatii si legaturi. Imi amintesc, de pilda, de ce spunea Cozmin Gusa cand emisiunea Jocuri de Putere fusese oprita. Si anume ca nu va permite unora care sunt cu Coldea sa faca emisiuni sau se foloseasca de postul sau (ceva de genul asta). Rares Bogdan cunoaste multa lume, e posibil sa fie si Coldea in spatele lui. Chestiunea e ca un astfel de om – cu astfel de idei dictatoriale – a avut o asemenea ascensiune: in presa, in politica. Deocamdata e la stadiul de europarlamentar, asta nu inseamna ca nu poate avansa. Asta nu inseamna ca nu ne putem trezi cu o veritabila dictatura a Serviciilor Secrete mascata de un personaj populist, cum ar fi, de pilda, Rares Bogdan.

      In 1990, Serviciilor le-a ramas „sa se uite in CURUL lumii”, ca sa ma exprim ca Marin Preda. Acum, in vremurile din urma, uite ce avant au reusit sa ia. In anii ’90 isi cautau partidul pe care l-au gasit in anii 2000: PDL, iar acum, mai nou, PNL si USR. Gandeste-te ca astia, ca sa-si pastreze privilegiile si modul de viata, inclusiv pentru copiii lor, pentru nepoti si alte rubedenii – lucru ce nu se poate decat pri pastrarea Puterii timp indelungat – ar putea, pentru ca forta puternica au, sa impuna o astfel de dictatura pe are s-o aplaude multi PROSTI drept un summum al Democratiei. Singura problema este ca un astfel de construct politic sa fie acceptat in exterior. Si ai vazut politica SUA si a UE fata de Romania si ce anume sustin prin politica lor. Deci o astfel de dictatura e posibila in Romania, iar daca pe plan extern ceea ce sugerativ, evocator poarta denumirea de Noua Securitate va face jocurile SUA si a unor Puteri Occidentale, dar in special jocul SUA, astia vor inchide ochii chiar si la abuzuri sau incalcari ale drepturilor omului. De asta e periculos!! SUA a mai sustinut dictaturi in trecut si in alte parti ale lumii. Numai si numai pentru ca sa-si apere propriile interese. Gandeste-te, de pilda, ca l-au sustinut pe Noriega, desi asta le-a umplut tara de droguri prin Pablo Escobar. Si asta doar pentru ca sa nu se extinda comunismul in Panama si in America Centrala.

      Ai vazut, de altfel, cine a castigat alegerile in 2004: un fost securist, Traian Basescu. Baietii si-au pus omul intr-o astfel de functie. sa nu uitam ca DNA-ul, apoi Binomul DNA-SRI a fost sprijinit pe fata de SUA, s-au evidentiat bunele cooperari pe aceasta linie dintre Romania si SUA, nu mai vorbesc ca Binomul si aceasta lupta denumita anticoruptie a fost sustinuta de Comisia Europeana cu mainile si cu dintii. De ce atata indarjire? Asa ca daca vor sa introduca o dictatura – au deja un Bau-Bau: Rusia si pericolul rusesc, despre care eu am scris si nu spun ca nu ar fi real – le mai trebuie omul (era sa spun maimuta) potrivita. Care sa se maimutareasca in fata poporului si prostii s-o aplaude!!

      In felul asta pot distruge democratia, drepturile si libertatile cetatenilor. SUA ar trebui sa fie tara care sa promoveze LIBERTATEA, insa se vede ca nu intotdeauna a facut lucrul asta. Nici macar pe plan intern, daca vorbim de Edgar Hoover. Si acolo a fost acelasi Bau-Bau: Rusia si subversiunea rusa. Bun, si care e solutia? Distrugem libertatea si democratia pentru asta?
      Nepotismul in Servicii e stiut, insusi cazul lui Coldea e emblematic in acest sens. Serviciile sunt periculoase pentru ca tind sa preia intreaga Putere. Bau-bau-ul pericolelor e un ingredient important. Scaparea lor de sub control e periculoasa, desigur. Asa ca trebuie sa ne ingrijoreze pentru ca pot s-o faca!! Si nu se vor impiedica de lucruri minore, de fleacuri, de mofturi si nerozii, cum ar fi respectarea legii si a Constitutiei, pentru ca sa-si atinga scopurile!!!

      Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 26, 2019 | Răspunde

      • ” In 1990, Serviciilor le-a ramas „sa se uite in CURUL lumii”, ca sa ma exprim ca Marin Preda. Acum, in vremurile din urma, uite ce avant au reusit sa ia. ” Fratioare , asta-i monumentala… aproape cum este aia cu „ciocanul ” ! ” Cand te uiti in curul cuiva ai vezi trecutul , prezentul si … viitorul ” 😉 autor : Sorin Oprescu 1987 Spitalul Universitar . Pacientul caruia i-a spus aceste vorbe de duh -fireste dupa o colonoscopie- nu-i altul decat… subsemnatul , astfel incat achiesez pozitiv la spusele dumitale ! 😉

        Comentariu de Marian | iunie 27, 2019

      • 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 27, 2019

      • Uite-te nu doar in Romania… Uite-te ce se intampla in Rusia, unde se observa, poate, mai bine fenomenul. Cine a ajuns sa conduca Rusia? Un fost KGB-ist… In anii ’90, sediul KGB si-a deschis portile lasand lumea sa vina sa viziteze. Putea intra oricine!! Pe urma au preluat Puterea, odata cu acest Putin.

        Si inca ceva… Foarte interesant. Au mintit la greu ca America, Europa, nu-i asa, se baga in treburile interne ale Rusiei. Prin diversi „pioni”, nu-i asa, prin diverse ONG-uri. Putin vitupera intr-un interviu la adresa ONG-urilor care otraveau si doreau sa destabilizeze, nu-i asa, tarisoara!!!

        Si stii ceva? S-au gasit destui prosti ca sa-l creada si sa-l voteze, sa-l cocoate la Putere!!
        Logic, daca americanii s-ar fi bagat in treburile interne ale Rusiei, ar mai fi ajuns Putin la Putere? La cati bani au americani, daca ar fi fost vorba sa foloseasca mita si traficul de influenta in Rusia postcomunista si-ar fi pus demult omul lor acolo. Cum s-au bagat in treburile interne ale Rusiei? Printr-o jurnalista ca Ana Politkovskaia, pe care astia au si omorat-o? Daca ONG-urile astea. fi-r-ar ele sa fie, ar fi fost atat de puternice, cum de a ajuns unul ca Putin acolo sus, la varful Puterii, de le-a matrasit pe toate?

        Asa ca fenomenul asta nu trebuie neglijat pentru ca nu doar in Rusia, dar si in alte tari, foste comuniste, in care sistemul politic a fost croit dupa modelul din URSS, el poate sa apara, sa se manifeste, nu neaparat sub o forma indentica cu cea in care s-a manifestat in Rusia. Sigur, in UE e cu mult mai greu atata vreme cat valorile promovate sunt democratia, libertatea, respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Insa derapaje putem constata si in unele tari din Europa de Est, membre UE.

        Pot fi diverse pretexte, chiar si lupta impotriva coruptiei. Infierarea, nu-i asa, a coruptiei. Asta a facut si Putin. Numai ca acolo, Rusia nefiind un stat de drept, Putin i-a matrasit pe cei care nu i s-au inchinat. Pentru ca te poti folosi foarte usor de nemultumirile reale ale cetatenilor, avand un discurs corespunzator, pentru a introduce „dreptatea” (cu ghilimelele de rigoare, fireste), fara ca cetateanul sa-si dea seama ca, de fapt, se inlocuieste o oligarhie cu alta. Putin a marit salariile si, in felul acesta, desi a raspuns, recunosc, unei probleme reale cu care se confruntau cetatenii (salariile pe vremea lui Eltin erau derizorii in Rusia), a anesteziat, ca sa zic asa, orice spirit democratic care ar fi putut sa anime societatea. Oamenii, evident, l-au sustinut pentru ca incepusera s-o duca mai bine. Dar in felul asta – si nu s-au gandit la asa ceva – au sustinut un regim dictatorial care le incalca drepturile si libertatile. Si acum, un alt anestezic e „patriotismul” afisat de Putin, „tarisoara in pericol”, tocmai pentru a-si imbogati arsenalul militar si, in felul acesta sa-si intareasca Puterea si asa foarte mare pe care o are.

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 27, 2019

  5. Intrebare : de ce se bashica astia ca Rusia a fost readmisa in Consiliul Europei ? Oare chiar credea cineva pe bune ca , ” pedeapsa ” impusa Moscovei dupa figura cu Ukraina , a pacalit pe careva ? Trece vara { chiar nu mai este atat d e mult si vine si iarna … foarte rece si grea , in special in 😉 Germania } si chiar crede cineva ca frau Merkel va lasa din gheare gazele rusesti sau ca , oamenii de afaceri aia babanii , al caror nume chiar inseamna ceva si care tin de fapt din afacerile lor in spate , guvernele din UE si intreg UE functional , aia au incetat fie si-o clipa tranzactiile financiare cu Rusia , doar pentru ca s-a gasit unul care sa-si doreasca musai , sa puna ursul rusesc pe coji de nuci doar de mare mila pentru o fosta republia unionala rusa , chiar daca aceasta se numeste… Ukraina ? Romanii , chiar si europarlamentari si-ar dorii, nu doar eliminarea totala a Rusiei din treburile Europei { pana una alta Rusia nu-i inca nici in Asia si nici macar in Africa } ci daca s-ar putea trimiterea intregii Rusii cu Moscova cu tot pe undeva pe Saturn dar…chiar nu se poate . Iti amintesti probabil ca , la un anume moment al secolului trecut se vehicula ideea ca Rusia sa faca parte inclusiv din OTAN . Mai devreme sau mai tarziu , aceasta organizatie cred ca-si va reitera invitatia adresata Moscovei , de -a adera la NATO astfel incat opozitia vis a vis de reprimirea sa in Consiliul Europei imi pare anacronica { imi place termenul } si lipsita de sens . ” În 2018, China instalase deja 200 de milioane de camere de supraveghere iar Partidul prevede instalarea a 626 de millioane până în 2020. ” Pai si , la un miliard si vreo sase , shapte sute d e milioane de indivizi cati numara populatia Chinei chiar iti pare atat de mult ? Asta insemneaza din doua una : fie clasa politica din China a inceput in sfarsit sa se teama de populatie si-n special de ” aia care au pusca ” de la Mao citire , fie alte tari , au respins achizitionarea acelor camere si sisteme d e monitorizare chinezesti .

    Comentariu de Marian | iunie 26, 2019 | Răspunde

    • Sigur, ne putem pune intrebari asipra eficacitatii sanctiunilor impuse Rusiei. Pot intelege, desigur, atitudinea Ucrainei, care e justificata, bineinteles.

      Dar eu te intreb ceva: noi, noi ce-am facut? Observa ca din 2004, de cand a venit securistul asta de Basescu la Putere, Romania nu a mai inregistrat vreun succes de politica externa.
      Cele mai mari esecuri, istorice as spune, mi se par: MCV-ul si faptul ca nici acum nu suntem in Spatiul Schengen, dupa ce am cheltuit in jur de 1 miliard de euro (n-am gresit, nu?) pentru apararea frontirelor. Dar gandeste-te la modul mizerabil in care a fost tratata imigratia romaneasca in Franta, in Italia, unde erau la Putere lideri din aceeasi familie politica cu Basescu si cu PDL-ul sau. Eu ma asteptam la CU TOTUL ALTCEVA, sincer iti spun, cand a venit Basescu. La un reviriment al constructiei de infrastructura, la o imbunatatire substantiala a imaginii Romaniei in exterior – evident, ma gandeam ca vom fi in Schengen intr-un timp foarte scurt, ca se va retrage repede MCV-ul. Nimic din toate astea. Mai tii minte imaginile acelea cu Basescu ramas SINGUR printre liderii altor state? NU asa se realizeaza politica externa a unei tari. Basescu nu relationa, nu vorbea, nu avea contacte personale – care conteaza in poltica externa. Asta ne-a condus 10 ani. A venit Iohannis. Tot un Presedinte de dreapta, din aceeasi familie politica europeana cu fostul. Partidul sau, PNL, din aceeasi familie politica europeana cu PDL. Poti sa-mi spui si mie care au fost marile actiuni ale lui Iohannis in materie de politica externa, atributul Presedintelui? Ca, sa stii, criticii sai au dreptate cand afirma ca nu a prea facut nimic. El da vina pe Dragnea… Dar hai sa-ti spun ceva, Rares Bogdan a avut odata dreptate cand a emis ideea ca daca ar fi dorit Presedintele, Dragnea ar fi fost demult istorie. Pentru ca Presedintele are forta asta in Romania. Deci a contnuat acelasi razboi politic intern, cu PSD-ul. I-a bestelit pe astia ca sunt cu rusii. Dar nu se vede ca in politica externa Iohannis s-ar fi opintit prea mult. Cam spre deloc, pe acolo.
      Am pierdut locul de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU – evident, s-a dat vina pe Dragnea, pe mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. A exprimat neincrederea ca Romania ar putea face fata la presedintia Consiliului European. In rest, a tot intors legile PSD-ului sau le-a trimis la Curtea Constitutionala, lucru ce nu cred ca necesita un efort deosebit, urias.
      In Rep. Moldova ai vazut ce s-a intamplat, ce unire „frumoasa”, desi s-ar putea chiar sa nu trebuiasca ghilimelele, intre Blocul ACUM si Partidul Socialistilor, al lui Dodon. Noi unde am fost? Pe nicaieri?

      Deci gandeste-te ca la al treilea mandat al unui Presedinte de dreapta in Romania, constatam ca in poltica externa, atributul constitutional al Presedintelui, avem multe (asta ca sa fiu elegant si sa nu spun numai) esecuri!!!

      Au trecut 15 ani si mergem pe varianta esecului in politica externa.

      Uite-te ce diferenta fata de politicienii anilor ’90, care au reusit in politica externa doua lucruri memorabile: integrarea in NATO si UE. Si sa nu crezi ca laud pe cineva – incerc sa fiu obiectiv – iti voi spune un lucru pozitiv la Dreapta de atunci, intruchipata pe scena politica de CDR.
      Privind retrospectiv si facand comparatiile necesare, Emil Constantinescu nu a inregistrat un esec. Cred ca putem sa ne dam seama: a mers mai bine treaba cu unul care nu a fost securist!!! Numai gandeste-te cand a venit aici Presedintele Clinton. Am fost in strada si l-am vazut. L-am vazut cand si-a pus tricolorul ca un poncho mexican, ca steagul avea gaura.

      Te rog spune-mi cati Presedinti americani ne-au mai vizitat tara din 2004 incoace. De cand am inceput noi sa avem Presedinti securisti sau cu legaturi cu fosta Securitate, lucru inconceptibil in anii ’90…
      Vizita lui George W. Bush s-a petrecut in 2002.

      Asta e PROBLEMA!!

      Pe vremea lui Iliescu unul ca Timmermans nu cred ca isi permitea sa dea lectii de anticoruptie Romaniei.

      Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 26, 2019 | Răspunde

      • ASTA … ESTE CEA MAI BUNA !!! ” Te rog spune-mi cati Presedinti americani ne-au mai vizitat tara din 2004 incoace. De cand am inceput noi sa avem Presedinti securisti sau cu legaturi cu fosta Securitate, lucru inconceptibil in anii ’90…
        Vizita lui George W. Bush s-a petrecut in 2002.

        Asta e PROBLEMA!!

        Pe vremea lui Iliescu unul ca Timmermans nu cred ca isi permitea sa dea lectii de anticoruptie Romaniei. ” 😀 😀 😀 😀 1] Pe cale de consecintza , astept cat de curand vizita lui Donald Trump la Bucuresti iar despre Ion Iliescu 2] … cred ca daca citeste postarile matale { si chiar nu ma-ndoiesc de faptul ca s-ar putea s-o faca } merg la pariu ca va pune sa-i fie incrustat in piatra tombala , precum Publius Ovidius Naso , cuvintele matale plus aceste „versuri ” nemuritoare : Sub aceasta piatra , doarme Ion Iliescu / Cantaretzul comunismului victorios / Timmermans saracu’se inroshea / Doar auzindu-i… viersul / Iar el , batranul edec , Era mereu , mereu INVINGATOR ! 😀 😀 😀 😀 ” N-am gasit alta rima ! ” 😉 MOTANE… RESPECT TOTAL !!!!!!!

        Comentariu de Marian | iunie 27, 2019

      • 🙂
        Vrei sa spui ca nu-i asa?
        „Cantaretzul comunismului victorios”… Dar pe vremea ACESTUI ( 🙂 ) „cantaret” Bush jr. a venit la noi si si-a facut o impresie excelenta despre tara noastra. Curcubeul a ramas memorabil! Bush povesteste si acum, in termeni deosebit de apreciativi, despre acea vizita remarcabila, cu adevarat vrednica de tinut minte…

        Hai sa vedem ce s-a intamplat dupa… Cand au venit la Putere, nu-i asa, oamenii asa-zis de dreapta, dom’ne!! „Capitalistii”, cu ghilimelele de rigoare, desigur. In afara de Summitul NATO de la Bucuresti, ai mai vazut vizita vreunui Presedinte american in 15 ani de zile?

        Vorbim de politica externa. Vizita unui Presedinte american in Romania este un eveniment de politica externa. Si inca unul major, la varf!! In schimb ai vazut venind in Romania – cu exceptia vizitei vicepresedintelui Biden (care a fost mai importanta, desigur) – esaloanele 2-3 din Departamentul de Stat…

        Scuza-ma, eu nu pot sa fiu multumit de o asemenea politica externa, pe care o ducem noi. Poate ca tu esti multumit… Nu stiu… Eu nu.

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 27, 2019

  6. Sincer sa fiu , mi-ar parea infinit mai bine daca , in locul vizitei oricarui Presedinte american { chiar daca s-ar numii Clinton sau … Obama 😉 } , ar venii sa viziteze Bucurestiul Presedintele Rusiei … chiar daca acesta s-ar numi Vladimir Putin ! De ce ? Nu c-asi fi eu vreun rusofil convins caci , dupa cum bine sti nu sunt insa , in aproape shaptezeci de ani de viata , multe chestii n-am invatzat eu insa ceva ceva tot am invatzat . Un lucru…sau doua lucruri care mi-au parut demne de retzinut . 1] Camasa iti este mai aproape de corp decat paltonul si 2] Tine-ti prietenii aproape iar DUSMANII SI MAI APROAPE . In acest sens ma declar mai mult decat de acord cu parerea exprimata de dumneata : ” Politica externa proasta, facuta neprofesionist, din pacate, se vede si din atitudinea ambasadorilor SUA fata de Romania. Inclusiv a celui de la Chisinau – am scris pe blog si am si amintit curand. ” Motane , daca adaugai si Ungaria , erai 100% lipit de adevar insa asta , este doar parerea mea fara sa mai amintesc parerile betzivanilor ce vin la pravalia lui Nicu Ciolca . ” Vizita unui Presedinte american in Romania este un eveniment de politica externa. Si inca unul major, la varf!! In schimb ai vazut venind in Romania – cu exceptia vizitei vicepresedintelui Biden (care a fost mai importanta, desigur) – esaloanele 2-3 din Departamentul de Stat…” Pai ce , crezi cumva ca eu am alta parere ? Crezi cumva ca eu nu-ntzeleg sau ca n-am intzeles ce poate reprezenta un asemenea fapt pentru Romania ? Vorba lui Narcis , nepotu’ lu’ Julieta { ala care ciordea catzei si incasa recompensa } , asta ar fi exact ca si cum , intr-un potential shucar cu bagabontzii din Zetari , ar veni o limuzina , din ea ar descinde Mark Tyson si ti-ar spune in fatza alora : – Sarut mana nashule ! Am observat ca { chiar n-am putut sa nu observ chestia asta } ai oarece sentiment de empatie la adesa lui Ion Iliescu si , sa ma bata Dumnezeu daca inteleg care-i shpilu’ ! Unde gagiul este aproape de reintalnirea cu mentorii sai spirituali , unde se asteapta { multa lume si fireste si subsemnatul } ca , cat de curand… cat mai curand posibil , sa-si bea ceaiul in compania sotilor Elena si Nici o Lae Ceausescu ? Chiar nu reusesc sa-ti inteleg motivele caci… nu-mi vine sa cred , ca ma crezi atat de fraier incat sa pun , sa fi pus vreodata { fie si doar o singura data } botu’ , la acea vrajeala de pe vremuri , aia cu ” Iliescu apare… Soarele rasare ” . N-am crezut eu nici macar in acea sintagma lansata de… Europa Libera , aia cu „comunistul de omenie ” referitoare la Ion Iliescu si noul ” comunism de omenie ” , ce se ascundea timid inca , sub sigla FSN , FDSN , PSDR ulterior simplificat PSD si cum dracu s-a mai numit . Aminteai dumneata despre Alexis de Tocquevill si despre Hegel . Apropo : ” Hegel spunea ca orice cultura primara pleaca de la critica.” Pai insasi Nici o Lae Ceausescu spuna asta prin ’65-’66 . Publicat in Scanteia deci… mai mult decat credibil . Sa-ntzeleg ca nenorocitul ala cu patru clase ale lui { daca le-avea si p’alea } a avut rabdarea necesara sa-l citeasca ceva scris de Hegel pe care oricum , al considera un fel de …nazist ? Hegel , chiar era considerat si nu doar de catre comunisti , parintele nazismului , iar dumneata sti asta mai bine decat mine . Si unul si celalalt , fara suparare insa… n-au trait suficient nici in secolul XX si nici macar in secolul XXI caci , sa vezi cat de repede si-ar fi schimbat opiniile ! Acolo unde exprimam ideea cu… ” sa-l stranga de oua ” referindu-ma la Rares Bogdan , taman ce-mi amintisem de Adrian Nastase { alt „democrat „convins si… convingator } ce , din postura-i de PM a dat dispozitie ca OTV sa fie inchis si asta , pentr-o vina infinit mai mica decat Realitatea TV si moderatorul Rares Bogdan . Iar despre ala de la Hexipharm care-a patzit ce-a patzit… pur si simplu mi-am reamintit de faptul ca , o jurnalista de investigatii din Malta… a dat nas in nas c-o bomba plasata in masina sa , iar asta s-a intamplat cu ceva mai putin de doi ani de zile in urma . Crezi matale ca guvernul maltez n-a auzit de acea „cultura primara ” sau sugerezi ca , acelasi guvern maltez , nu stie , n-a aflat pana acum ca ” presa, intr-o societate libera, creeaza atitudini. ” Cum despre Malta nu se poate spune ca nu-i o societate libera ramane acel : ” insa depinde si ce fel de atitudini… ” Mai nou sau mai civilizat , in loc sa-l „strangi de oua ” pe careva ce te deranjeaza , al faci europalamentar . Vorba dumitale : sa-l vedem la treaba ! Iti reamintesc , preaumil iti reamintesc faptul ca , pe vremea cand eu si Rica Venturiano faceam spume de necaz ca KWJ castigase tronul Cotroceniul , dumneata spuneai fix acelasi lucru : SA-L VEDEM LA TREABA . Iti urez sa ai parte de un week-end de mare exceptie !

    Comentariu de Marian | iunie 28, 2019 | Răspunde

    • „Hegel , chiar era considerat si nu doar de catre comunisti , parintele nazismului” – asta e o mare prostie! Nu stiam. Posibil…

      Te contrazic! Impactul pe care il are vizita unui Presedinte american intr-o tara e foarte mare si e un succes de politica externa pentru acea tara. S-a intamplat si pe vremea lui Ceausescu cand, spre exemplu, ne-a vizitat tara Preseidntele Nixon. Sau vizita lui Gerald Ford in Romania, de la inceputul lui august 1975.Un articol interesant pe tema asta:
      https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/vizita-lui-gerald-ford-in-romania

      Uite-te numai cum i-a crescut cota de popularitate lui Kim Kong-un dupa intalnirea cu Trump – primul Presedinte american care a pasit in Coreea de Nord!

      „1] Camasa iti este mai aproape de corp decat paltonul si 2] Tine-ti prietenii aproape iar DUSMANII SI MAI APROAPE” – si cu ce ma incalzeste? .

      Ceea ce s-a petrecut in Malta, cu uciderea acelei jurnaliste, nu poate fi socotit un exemplu democratic si demn de urmat.

      Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 1, 2019 | Răspunde

    • Uite aici un articol despre vizita lui Putin in Ungaria:
      https://adevarul.ro/international/europa/vizita-putin-ungaria-succes-rusesc-pr-1_54e47146448e03c0fdbc75e5/index.html

      Si cam asa e: Putin a inegistrat un succes de PR. E destul de discutabil ce a obtinut Ungaria din afacerea asta. Iar in cazul Romaniei e chiar discutabil ce am avea de castigat de pe urma unei asemenea vizite.
      Iti citez din articolul de mai sus:

      „Viktor Orban nu s-a dezminţit nici acum, susţinând avantajele „deschiderii către Est”. El a declarat că deşi respectă deciziile UE cu privire la sancţiunile impuse Rusiei, nu este de acord cu ele. În general , a afirmat el, nu se poate scoate Rusia din ecuaţia europeană şi Occidentul a greşit cu această politică.”

      Insa avantajele trebuie cantarite in raport cu dezavantajele. Iar, pe de alta parte, nu Europa a scos Rusia „din ecuatia europeana”, ci Rusia s-a scos singura din aceasta ecuatie. Putin uraste valorile europene, dar el vrea sa faca parte din „ecuatia europeana”. E o contradictie evidenta in politica Rusiei. Rusia a instituit un regim autocratic ale carui valori nu sunt compatibile cu cele ale UE. Nu spun ca nu s-ar putea initia un dialog cu Rusia… Poate ca asta e si sensul readmiterii Rusiei in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE). Insa referitor la Ungaria, de exemplu, a fost vizita lui Putin acolo si, dupa cat se poate constata, regimul Orban se pozitioneaza in opozitie cu valorile europene. De asta a fost si sanctionat de catre UE.
      Pe de alta parte, chestia aia cu Putin cantand un faimos cantec american – Blueberry Hill al lui Fats Domino – intr-o sala in care erau mari actori occidentali, pe unii chiar impresionandu-i chetia asta, e tot un exercitiu de PR. Adica el vrea sa arate ca e frecventabil, ca regimul sau e frecventabil. Partea proasta e alta! Si anume ca nu e asa, ca lucrurile stau tocmai pe dos!! Pentru ca el uraste astfel de valori.

      Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 1, 2019 | Răspunde

      • Si eu cant , chiar ma laud ca , INCA am si oarece voce plus ca , stiu sa tapez pianul { un Korg amarat ” donat ” de una dintre fetele mele } si sa ciugulesc corzile unei chitari . Blueberry Hill al lui Domino si respectiv Blowin in the Wind al lui Dylan si nu numai , le cantam impreuna cu alti ” bagabonti { Florian Pitis si Costica Cotimanis se numarau printre ei } inca de pe vremea cand , Vladimir Vladimirovici Putin era inca un umil KGB-ist … chiar daca nu ma ascultau nici mari actori americani si nici macar aia din gashca respectiva : PREA CANTAM AIUREA . Asa cum bine ai observat , totul este o chestie de PR … de tromboane ca sa ramanem in domeniu . Stiu deci ca Putin , URASTE ASTFEL DE VALORI iar pe „aia ” in proprtie de … 75% , chiar nu-i mai pacalesti cu-n ” recital ” de , doua copeici ! Daca tot este atat d e priceput Vladimir Putin , pentru ce nu s-a aventurat sa interpreteze Concertul pentru Pian al lui Sostakovici sau macar o Nocturna a lui Chopin ??? Spuneam ca mi-asi dori ca , in locul oricarui Presedinte american , in Romania sa vina Putin deoarece astfel vom sti si noi prostimea si ” altii ” cam cum stam de fapt . In plus d e asta , de la Nixon incoace { c a tot amintisi de Gerald Ford } cam toti Presedintii americani s-au comportat vis a vis de romani precum se comportau conqusitadorii cu bastinasii din America doar ca , in locul margelelor colorate si-al paturilor pline cu bacili de variola ne ofereau cu totii , laude pentru progresele facute . Clauza Natiunii celei mai favorizate { sunt sigur ca ai fi fost in stare sa amintesti despre e a } a fost un mare rahat de aceeasi valoare cu cele spuse de mine ceva mai inainte si… nu uita contextul in care ne-a fost a cordata . ” N-ea fost acordata ” pe dracu noua , ci lui Nici o Lae si PCR-ului adica : COMUNISTILOR ! Ca Donald Trump a fost Primul Presedinte american ce-a pus piciorul in North Koreea , parerea zarzavagiului din mine este ca , daca un astfel de fapt s-ar fi petrecut in urma cu vreo…N ani , poate ca destinul koreenilor ar fi fost altul , poate ca , dinastia Kim , fie n-ar mai fi fost atat de longeviva 😉 fie rusii si chinezii nu i-ar mai fi sprijinit atat de neconditionat . Ma rog , asta-i parerea mea care… chiar nu cred ca poate avea vreo insemnatate .

        Comentariu de Marian | iulie 2, 2019

      • Sa stii ca acordarea Clauzei Natiunii celei mai Favorizate a fost un succes de politica externa pentru Romania. Bine, vorbim de anii aceia. Dar a fost un succes si inca nu unul mic, neinsemnat. Cu atat mai mult cu cat a fost acordata mai multi ani, nu doar intr-un an si gata. Arata-mi ceva asemanator in ultimii 10 si chiar 15 ani, de la intrarea Romaniei in NATO si pana acum… Poate Summitul NATO de la Bucuresti…. Dar de atunci incoace? Bine, ai putea sa spui aderarea la UE. Insa capitolele de negociere au fost incheiate cu trei ani in urma. Si mai mult decat atat, Cristi Diaconescu spunea ca negocierile se incheiasera fara MCV. Dupa, daca imi amintesc bine din 2005, a venit si MCV-ul!! Odata cu procurorul „ceausist” Monica Macovei!!! Or, cat s-ar stradui unii sa demonstreze, sa certifice „victoria” obtinuta prin atarnarea unei tinichele de coada Romaniei, MCV-ul n-a fost un succes al tarii, ci un blam la adresa ei. Care persista si pana acum. Care a condus catre forme nedemocratice de lupta si mentinere a Puterii, precum deja celebra „Republica a Procurorilor”, la ” Campul Tactic” din Justitie, de pe vremea lui Traian Basescu.

        Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 2, 2019

    • Subiectul asta – Putin – e foarte potrivit cu titlul articolului meu: „Simbolistica totalitarismului”. Pentru ca el – si cred ca am mai spus-o – e un om sovietic prin educatia si formatia sa. Nu mai vorbesc de faptul ca e un fost kgbist. El exprima o astfel de simbolistica si nici nu da semne ca s-ar putea schimba.

      Vezi, tu te exprimi la adresa lui Ceausescu cu sintagma Nici o Laie Ceausescu dar sustii ca ar fi bine ca Putin sa faca o vizita in Romania. Putin e ceva opus Revolutiei din 1989, reprezinta ceva opus la ceea ce s-a intamplat in 1989 – caderea comunimului in Europa – iar Romania, ca tara membra a UE si NATO are alt parcurs fata de ceea ce simbolizeaza Putin si regimul sau.

      Putin nu e Gorbaciov. Iar simbolistica reprezentata de Putin nu e aceeasi cu cea reprezentata de Gorbaciov.

      Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 1, 2019 | Răspunde

      • Ai dreptate , ai mare dreptate : ” Putin este un om sovietic prin educatia si formatia sa ” . Ca si el , in Rusia exista inca milioane d e ” oameni sovietici prin educatia si formatia lor ” . Am vizionat mai nu stiu cand un flash mob dintr-un magazin de prin Kaliningrad parca . Nu ce cantau aia acolo-i important { Kalinca da-i dracului } cat … moacele pe care le-au facut aia si cand au inceput aia sa cante insa , in special atunci cand , un fals agent de paza i-a interpelat p’aia . „- Bravo baieti , frumos insa…ajunge , lasati va rog oamenii sa-si faca treaba .” Ma rog , asta-i traducerea aproximativa a spuselor aluia si oricum , l-am vazut cam de mult . Da o cautare pe youtube si-ai sa ai – in afara frumusetii interpretarii – si viziunea a ceea ce-nseamna ” omul sovietic prin educatia si formatia lui ” . Mai romaneste spus : ” este cu voie de la Politie… ” Exemple dintr-astea pot da , pana poimaine la aceeasi ora . ” Vezi, tu te exprimi la adresa lui Ceausescu cu sintagma Nici o Laie Ceausescu ” Sintagma-i asta ? Si eu care imi spargeam capul sa aflu ce-i aia o… sintagma . Chiar credeam ca-i ceva despre sex ! 😎 Ai zic asa { pe vremea cand era pe cai mari , stai linistit ca nu-i spuneam asa decat cel mult in gand si-atunci … doar cand eram singur pe WC } deoarece si-a batut joc de tot ceea ce putea sa aiva in veacul vecilor , luandu-se dupa lingatorii de KUR si mancatorii de KKT din preajma sa { sau cum spuneai dumneata mai nu stiu cand : Cand stralucita cariera este datorata in totalitate partidului ” } , si anume : GLORIA , gloria de care , foarte putini conducatori ai romanilor au parte astazi ! Ti-am mai spus ca : STIU CE-NSEMNEAZA PUTIN SI MAI ALES STIU CE-NSEAMNA OMUL SOVIETIC { Putin este PARTIAL un astfel de om } PRIN EDUCATIA SI FORMATIA SA . P.S. Sa nu uit : am spus PARTIAL deoarece , un adevarat OM SOVIETIC PRIN EDUCATIA SI FORMATIA SA n-ar fi facut ” pierdute ” NICIODATA acele peste 100.000.000 de dolari pe vremea in care era viceprimar la Kaliningrad iar primarul , ai era nas de cununie sau de botez in mortii ma-sii de bandit !!! 😡 Omul sovietic , omul nou sovietic era , sau trebuia sa fie , fix precum ala din ” Gara pentru doi ” sau macar precum ala din ” Kalina Rosie ” care , intelegand in sfarsit ideea de om nou , de om sovietic , a intrat cu camionul de 16 tone , in Volga condusa de niste fosti amici care nu renuntzasera la cariera de interlopi . ” Omul nou , omul sovietic „… este suficient sa sti ca-n Moscova aproape de aeroportul Sheremetievo exista inca azi in 2019 , strada Pavlik Morozov si-atunci …

        Comentariu de Marian | iulie 2, 2019

    • Spui ca as avea un sentiment de empatie fata de Ion Iliescu.

      In legatura cu Iliescu un lucru interesant il reprezinta faptul ca s-au spus multe despre el, dar ulterior nimeni nu a reusit sa demonstreze, cu mijloacele si argumentele stiintifice, academice, specifice cercetatorului calificat in istorie, valabilitatea, adevarul acelor asertiuni.

      Un exemplu: celebra sintagma-ipoteza lansata de Sorin Rosca Stanescu la inceputul anilor ’90 – „Iliescu, carpa caghebista” si ca ar fi in posesia Dosarului de la KGB al lui Ion Iliescu. Inca de atunci s-a dovedit a fi vorba de un fals. Dar nici ulterior – cel putin n-am auzit – nu s-a putut dovedi sau clarifica vreo legatura intre Iliescu si Serviciile Secrete ale URSS. Daca despre gen. Militaru s-a afirmat ca ar fi fost agent GRU, despre Iliescu poti sa faci o afirmatie similara fara riscul de a gresi? Au trecut de atunci aproape 30 de ani si n-am vazut un istoric serios care sa aduca dovezi in sprijinul ipotezei lui SRS. Ca Romania avea generali in Armata, la vremea respectiva, ce aveau legaturi cu Serviciile rusesti este explicabil prin faptul ca Romania a fost o tara membra a Tratatului de la Varsovia. Si nu doar in Romania puteai intalni astfel de oameni ci si in celelate tari care au fost membre Tratatului de la Varsovia si poate ca nu numai. Insa despre Iliescu nu a descoperit nimeni nimic in acest sens. Si, repet, au trecut 30 de ani!!!

      Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 2, 2019 | Răspunde

      • ” In legatura cu Iliescu un lucru interesant il reprezinta faptul ca s-au spus multe despre el, dar ulterior nimeni nu a reusit sa demonstreze, cu mijloacele si argumentele stiintifice, academice, specifice cercetatorului calificat in istorie, valabilitatea, adevarul acelor asertiuni.

        Un exemplu: celebra sintagma-ipoteza lansata de Sorin Rosca Stanescu la inceputul anilor ’90 – „Iliescu, carpa caghebista” si ca ar fi in posesia Dosarului de la KGB al lui Ion Iliescu. ” Chiar ca m-ai amuzat cu asta Motane si-ti multumesc cu umilintza ! Este adevarat ca-i una , sa te acuze careva c-ai colaborat cu Securitatea si…alta-i sa fi fost colaborator sau kaghebist pur si simplu . Tine de un anumit gen de ” patriotism ” si asta 😉 ! Ion Iliescu versus Emil Constantinescu sau chiar … Traian Basescu . Pe KWJ saracu’ , nu-l pot ataca pe tema asta… DIN PACATE 😡 ca-si fi facut-o cu placere . P.S. Dar macar de sustinerea , de sprijinul conducatorilor din umbra al guvernului paralel al pot acuza ?

        Comentariu de Marian | iulie 2, 2019

      • SRS e un jurnalust. Un jurnalist poate lansa ipoteze.

        Dar gandeste-te din perspectiva unui cercetator. Pentru ca trebuie sa avem – asta daca n-am ajuns de tot rahatul – cercetatori in Istoria Contemporana. Or, ei trebuie sa spuna care e adevarul.

        Daca Romania e cu adevarat un stat de drept, atunci n-ar trebui sa existe acest „stat paralel”. Pentru ca ar fi contrar legii si Constitutiei. Dar daca exista cu adevarat, de ce se permite existenta lui? Tara asta n-are un Parlament, n-are un Guvern, n-are un Presedinte, n-are, intr-un cuvant, autoritati democratice? Atunci la ce mai e nevoie de aceasta Mafie care otraveste societatea? De ce nu sunt trasi la raspundere oamenii care fac parte din aceasta Mafie periculoasa numita Statul Paralel? Care n-au nicio calitate in luarea unor decizii, care n-au autoritatea legala in luarea unor decizii. De unde atata autoritate la membri (sau cum sa le zic? ) Statului Paralel? Cand ei nu au nicio cadere legala. Pentru ce se tolereaza, pentru ce se admite un asemenea abuz? Si asta intr-o tara democratica, cu o Constituie democratica. Pentru ce se tolereaza nerespectarea legii, intrucat acest Stat Paralel, daca intr-adevar exista, este expresia suprema a nerespectarii legii? El reprezinta o dezordine periculoasa in Stat, dezordine care ar trebui imediat suprimata, eliminata pentru ca o astfel de dezordine distruge Statul. Statul trebuie sa functioneze pe cai si prin proceduri legale, nu oculte, mafiote. Statul NU e Cosa Nostra.

        Asa ca si legat de Statul Paralel, ar trebui sa stim cat e legenda si cat e adevar. Partenerii nostri, UE, SUA, nu ne-au cerut sa construim un Stat Paralel, ci un stat de drept functional si o justitie independenta. Pe de alta parte, sustinatorii ipotezei existentei Statului Paralel ar trebui sa se gandeasca la faptul ca acesta demonstreaza justificarea MCV-ului. Pentru ca Statul Paralel reprezinta el insusi o crima, o infractiune si nu esti departe daca spui ca e vorba de coruptie. Este insasi coruperea Statului.

        Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 2, 2019

    • Uite o alta chestiune legata de Iliescu: Revolutia. Noi nici acum, dupa 30 de ani, nu stim adevarul. Tot procesul asta s-a tot prelungit si inca se mai prelungeste, lucru care arata ca Dosarul Revolutiei este instrumentat politic. La fel si cu Mineriada…. Si uite-te la acuzatii: ele sunt de tipul „crime impotriva umanitatii” – lucru cate te duce cu gandul la procese politice si nu la aflarea adevarului. Si apoi care sa fie metoda cea mai eficace pentru ascunderea adevarului daca nu procesul politic? Insa ciudat – cel putin asa apare – e faptul ca nimeni nu poate demonstra prin probe -ca la un proces serios trebuie sa vii cu probe – deci nimeni nu poate proba convingator ceea ce i se reproseaza lui Iliescu, lucrurile pentru care el e acuzat. Se fac mai mult ratipnamemte, fara sa se aduca si probe solide care sa sustina acele rationamemte. Si chiar si aceste rationamemte nu sunt chiar convingatoare. Pare a fi cam pe acelasi calapod cu „Iliescu-carpa caghebista”. Se lanseaza o chestie, se raspandeste larg in societate, chestia pare a avea un sambure de adevar, pare a nu sfida bunul simt, deci pare credibila, chiar foarte, dar de fapt, daca stai sa te gandesti mai bine, lucrurile nu stau chiar asa. Mai ales ca la o cercetare serioasa nu se poate proba, nu se poate demonstra ca asa ar fi, ca lucrurile ar sta asa. A, ca adversarii politici si-ar dori ca sa fie intr-un anumit fel si nu intr-alt fel, asta e cu totul altceva. Dar numai adevar, nu.

      Comentariu de Motanul Incaltat | iulie 2, 2019 | Răspunde

  7. ” Sa stii ca acordarea Clauzei Natiunii celei mai Favorizate a fost un succes de politica externa pentru Romania. ” Uiti Motane fratele meu CONTEXTUL , uiti taman ce era mai important : CONTEXTUL !!! Acea Clauza a fost acordata Romaniei { m-am mai ” duelat ” pe tema asta cu unu’ , un fost militar de cariera inainte de ’89 …mare patriot saracu’ } n-a fost acordata in 1950 si nici macar in 1957 sau in 1965 ci… abia dupa Primavara de la Praga , pe vremea cand Nici o Lae , inca isi avea mintea in creierii capului si nu pe vreun raft la Cabinetul 2 ! MCV-ul nu a disparut { desii in UE exista destule guverne care-si permit sa se cace in capul si pe legile alora 😡 } sau vizele pentru USA n-au disparut nici ele pentru romani desii , le suntem americanilor ” parteneri ” NATO si-i avem si pe aia cantonati la Deveselu . Lasa ca intra turcaletii si somalezii ca la mama lor acasa si… Or mai avea astia ceva in genul lui World Trade Center pe-acolo ?

    Comentariu de Marian | iulie 2, 2019 | Răspunde

  8. […] astfel de sisteme nu exista nici libertate si nici democratie. Am atins aceasta problema intr-o postare recenta in care citam un articol din Evenimentul Zilei: „Urmărit oriunde mergi și orice faci! […]

    Pingback de 112 nu inseamna Big Brother! « Motanul Incaltat | iulie 29, 2019 | Răspunde

  9. […] dupa tot scandalul, a ajuns cu bine in SUA la noii sai parinti adoptivi. Inteleg ca e foarte bine, invata sa cante la […]

    Pingback de In interesul superior al copilului!! « Motanul Incaltat | august 3, 2019 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.