Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Problema…

Am vorbit intr-o postare recenta despre discursul D-nei Clinton. As dori sa adaug noi consideratiuni asupra acestui discurs.

Este clar ca SUA are nevoie de aliati puternici in Europa. Pana nu demult avea pe batranul continent doua portavoci: Sarkozy si Merkel. Interesant este ca Sarkozy l-a sprijinit pe Obama, asa cum si Merkel o face in continuare. La momentul actual, datorita faptului ca in Franta alegerile au fost castigate de Partidul Socialist Francez si in fruntea acestei tari se afla un socialist, Dl. Hollande, SUA a ramas cu o singura portavoce, D-na Merkel. De ce spun asta? Pentru ca D-na Clinton iata ce problema identifica:

Chiar şi în cadrul Uniunii Europene şi NATO, există “evoluţii îngrijorătoare”, a apreciat secretarul de Stat american, menţionând “manifestări de recul al democraţiei în Ungaria”.”

De unde ar rezulta ca Ungaria e problema din cadrul Uniunii Europene si NATO, adica regimul Orban. Cu tot respectul pentru D-na. Clinton, cu toate ca nu-mi place si sunt impotriva lui Viktor Orban, voi spune ca nu Ungaria si nici macar Orban nu reprezinta problema din „cadrul Uniunii Europene si NATO”.

Este de inteles ca daca vrei sa ai drept aliat pe Germania, trebuie sa sprijini initiativele si ideile celor care sunt la conducerea acestei tari. Din aceasta cauza Obama sprijina initiativele si ideile regimului Merkel. Tocmai pentru a avea in Germania un aliat puternic in continuare. Lucrul este justificat de faptul ca Germania este cea mai mare tara din Europa si cea mai mare economie europeana. In cazul Frantei, Obama nu doreste sa se alieze cu socialistii, inteleg asta. L-ar pune intr-o situatie politica proasta pe plan intern. Problema ar fi si ce anume face acest mare aliat, cum e Germania. De aici s-ar putea sa se inteleaga ca problema ar fi Germania… NU, problema NU este Germania. Problema este reprezentata de Angela Merkel si CDU!! Cred ca Obama doreste sa adopte pe plan intern un model (mai) european si s-ar putea sa se inspire de la crestin-democratii germani. Numai ca lucrurile, in Europa, nu stau chiar asa…

Planul de salvare a Zonei Euro, reprezentat prin Tratatul de guvernanta fiscala, a fost o creatie a Germaniei, la care a aderat si Franta pe vremea lui Sarkozy. Insa acest Plan de salvare nu vizeaza decat o hegemonie a Germaniei in Europa precum si un euro dupa chipul si asemanarea Germaniei. Tocmai din aceasta pricina Marea Britanie a respins acest Tratat de guvernanta fiscala. Franta nu l-a respins in speranta, lui Sarkozy, ca Europa sa aiba o conducere bicefala franco-germana, desi acest Tratat nu e favorabil Frantei. Merkel a practicat o politica de santaj: nu acceptati Planul, atunci Germania s-ar putea sa paraseasca UE. O astfel de politica era justificata de faptul ca Germania statea si sta mai bine, economic vorbind, decat celelalte tari membre ale UE. Planul german statueaza austeritatea economica in Europa. Partea foarte proasta e ca respectivul Plan nu da roade iar austeritatea, in loc sa conduca la o iesire din recesiune a UE, dimpotriva, adanceste criza economica. El viza reducerea datoriilor suverane ale tarilor membre prin reducerea deficitului bugetar. Pe langa consecintele sociale foarte negative pe care le provoaca, el nu numai ca nu a dus la o reducere a datoriilor publice, ci chiar la o amplificare a acestora, cum s-a intamplat in cazul Spaniei. Toata aceasta politica, marca Angela Merkel, creaza perturbatii economice si sociale foarte mari in Europa, inclusiv de ordin politic, probleme serioase care se repercuteaza si in cadrul NATO.

Iata ce arata un articol din Romania Libera:

Angela Merkel neagă că ar fi de acord cu o nouă reducere a datoriei Greciei

Se arata ca:

„Afirmaţiile făcute de cancelarul german Angela Merkel într-un interviu pentru publicaţia „Bild am Sonntag”, potrivit căreia este exclusă posibilitatea unei noi reduceri a datoriei Greciei au fost interpretate incorect, anunţă Guvernul german, citat de b1.ro.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, a precizat că „în această chestiune nu există nici o schimbare de poziţie” din partea Germaniei, iar în răspunsul oferit, Angela Merkel „nu a făcut în niciun moment aluzie la o reducerea a datoriei”, notează agenţia EFE.

Dacă Grecia va putea la un moment dat să se descurce prin mijloace proprii, fără să fie nevoită să se îndatoreze şi mai mult, atunci va trebui să privim şi să evaluăm altfel această situaţie. Acest lucru nu se va întâmpla înainte de 2014 sau 2015, dacă totul funcţionează conform planului„, a reluat Seibert răspunsul doamnei Merkel atunci când a fost întrebată dacă nu a spus adevărul cu privire la o nouă reducere a datoriei Greciei, aşa cum pretinde opoziţia social-democrată, sau dacă are în vedere să readucă în discuţie această problemă înaintea alegerilor legislative din luna septembrie 2013.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german a reamintit că actualul program de asistenţă pentru Grecia a fost prelungit până în anul 2014, iar statului elen i s-a lăsat un răgaz până în anul 2016 pentru a îndeplini obiectivele bugetare la care s-a angajat, şi numai după această dată situaţia Greciei ar putea fi evaluată din nou.”

Recomand, desigur, citirea integrala si in original a intregului articol.

Pai, ce facem D-na Merkel: s-au intalnit daca si cu parca? 😆 De observat ce spune: „Dacă Grecia va putea la un moment dat să se descurce prin mijloace proprii„. Daca? Deci nu e sigur! Si daca nu? Si cand s-ar intampla sa se descurce prin mijloace proprii? Nu inainte de 2014 sau 2015… Dar pana acum de ce nu a putut? Or, e foarte greu de crezut ca Grecia, dupa 2014 sau 2015, va putea sa se descurce prin mijloace proprii, lucru ce nu s-a intamplat cel putin din 1974 incoace. In schimb, Grecia continua sa ramana cu o datorie suverana foarte mare, pe care nu o poate plati. Iar Angela Merkel nu da nicio solutie referitor la acest aspect deosebit de important si care pune in pericol Zona Euro. De fapt, mai demult, Angela Merkel a si declarat ca Germania nu e interesata de Grecia. Iata ce fel de „solutii” da Angela Merkel si CDU! Si iata de ce treburile nu pot sa mearga bine in Europa. Este regretabil ca Administratia Obama ignora cu buna stiinta aceste aspecte negative, gasind vinovati in alta parte si trecand sub tacere pe cei care sunt cu adevarat responsabili de deteriorarea climatului economic si democratic in Europa, in speta CDU, PPE si, mai ales, Angela Merkel, care, in fapt, nu misca un deget pentru redresarea economiei europene. Ba mai mult, provoaca situatii incredibile de criza (cine si-ar fi inchipuit de mineriade in Spania?!), sustinand austeritatea bugetara a celebrului Plan de asa zisa salvare! De remarcat e faptul ca toata aceasta situatie de recul economic din Europa este defavorabila SUA, in schimb favorizeaza Rusia, despre care D-na Clinton opina ca are:

“o tendinţă de re-sovietizare a regiunii”, referindu-se la proiectul uniunii comerciale între Rusia şi foste republici sovietice. “Încercăm să identificăm mijloace eficiente de încetinire sau blocare a acestui proiect”, a continuat Clinton.” 

Ca Rusia e avantajata de ce se intampla in Europa se poate observa in dinamica cresterii economice a acestei tari care, logic, incepe sa aiba ambitii mai ample, ca sa zic asa. Si nu numai Rusia e favorizata, dar si China. In schimb D-na Clinton nu vorbeste nimic despre politica defectuoasa a Angelei Merkel, care ii defavorizeaza tara si interesele, pentru a nu supara Germania, nu-i asa? Pentru a-i rezerva rolul conducator in Europa, nu-i asa? In loc sa condamne politica pe care Merkel o impune in toata Europa pentru ca din cauza acestei politici:

„“La peste 20 de ani după încheierea Războiului Rece, sarcina de construire a unei Europe a libertăţii şi păcii încă nu a fost îndeplinită”, a spus secretarul de Stat american.”

Grecii raman mai intelepti…

🙂

decembrie 7, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 comentarii »

  1. Desii nu stau prea grozav cu franceza….mai citesc si eu de pe NET ziarele din Franta. Vad ca acolo Hollander este atacat din partea presei socialiste ca nu-i taie macaroana carnataresei , ca nu-i scuipa in ciorba boshilor. Ei francezii o spun…adica presa lor , eu doar constat . Bine ….poate ca-n 2013 vom asista la scoaterea in suturi a Greciei din UE . SI ? Am mai spus-o chiar si aici pe blogul dumitale : scoaterea Graciei in afara UE ar reprezenta inceputul sfarsitului pentru aceasta mare facatura numita UE .Cine va urma ? Italia , Portugalia , Spania , Malta, cehia sau Slovacia ….Ungaria ….noi ? La 20 de ani de la sfarsitul razboiului rece se spune in articol dar….a incetat mai mult de trei zile acest razboi ? La 47 de ani de la WWII cateaua asta turbata nemtoaica asta plina de bere si varza….Germania doreste sa comande in Europa …din nou ! Nu cred ca se mai poate …mai devreme sau mai tarziu…se va rupe pisica . Spunea Le Soir de Paris ca frau Merkel provine din Est { germania de Est…fosta Germanie …Democrata } acolo s-a nascut , acolo a crescut …acolo si-a facut ” studiile ” Daca nu cunosc franceza folosesc ” motorul ” de cautare si de traducere insa sunt nevoit sa-l fac inteligibil…ca sti cum traduc aia . Citeam acolo ca la un moment dat toti ar trebuii sa-si ia puppet si sa plece la ei acasa…sa-si vada de treaba in tarile lor . Eu am tradus ….jucarii [ ca nu mi-am putut inchipuii ca se sugereaza cuiva sa-si ia curvele si sa plece acasa] si abia dupa aia mi-a cazut fisa ca era vorba despre…papusi…deci tot jucarii…sper. La TF1 vorbea una despre frau Merkel si STASI insa acolo…nu mai am ” motor ” de cautare sau de traducere si …n-am inteles mare lucru . Una peste alta vad ca toata lumea-i nemultumita de ” politica boshilor ” a Germaniei , a lui Frau Merkel privitoare la statele membre …inca. Un ziar [ din Lorena parca ] pomenea de incercarile Germaniei de a relua dominatia asupra Europei si ” dupa” a lumii…inceputa de Adolf Hitler….O sti aia ceva, ceva nu ?! Nu vede turbata dracului ca la Est se reinalta vechiul Imperiu Rusesc …o mare putere economica si militara ? De china a uitat ? Gurile rele spun ca majoritatea investitiilor din SUA sint facute de …chinezi…acestia detronandu-i pe arabi . O fi de bine …o fi de rau… In ceea ce ma privesta….incepand de joi seara de la ora 24 am stins definitiv televizorul…pana dupa 9 decembrie. Da, da…abia pe 10 al voi deschide . La vot [ ma voi duce chiar daca ar fi zapada de 5m si viscol ca-n Siberia] voi vota USL-asii…chiar daca nu-i am nici p’astia la stomac . Ponta cu …guvernele sale…cu ministrii sai….facuti in 30 de secunde…a dat chix de prea multe ori, a scuipat pe zilele din Ianuarie cand am protestat linga altii ca si mine in Piata Universitatii…de am reusit sa-l indepartam pe javra aia de MRU, iar doamna Pivniceru…de asemenea a scuipat pe mine atunci cand a numit-o pe Kovesii la UE…sau unde dracu a mai numit-o . A scuipat si ea si Ponta pe voturile a 7,4 milioane de oameni care nu au vota Ponta ci jos Basescu, iar eu al consider , mai ” prostanac ” decat Geoana . Voi vota insa USl…doar asa d’al dracului , sa crape fierea in PDL si-n Basescu…sa nu mai aud de ei …toata viata daca se poate .Pana luni…voi citi carti [ ca am o multime !] voi viziona filme pe NEt, sau pe DVD-uri [ si d’astea am o multime ], voi asculta muzica…orice numai televiziune …NU! Nu mai doresc sa incerce cineva sa-mi manipuleze creierul…doar fiindca poate…cel putin in aceasta perioada. Una-i sa discuti politica virtual …pe NET si alta-i sa-ti faci sange rau ascultand argumentele alora de la Tv.Acest sfat ti-l dau si dumitale…daca ai posibilitatea evident. Iti doresc un week-end cat mai bun cu putinta. S-auzim numai de bine . O seara buna in continuare .

    Comentariu de Marian | decembrie 8, 2012 | Răspunde

    • Multumesc! 🙂

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 8, 2012 | Răspunde

    • @marian
      Dar vezi ca americanii nu reactioneaza corespunzator fata de politica D-nei. Merkel…

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 8, 2012 | Răspunde

      • Pana cand cioroiul de la Casa Alba nu-i va arata un deget nemtoaloaicei [ aratatorul ……mijlociul ..chiar ca nu conteaza ] sau pana cand coana Hillary nu se va indura sa coboare cu picioarele pe pamant ….Sti aia : ” pana nu vad …nu cred !”

        Comentariu de Marian | decembrie 8, 2012


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.