Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

„Fundatia Soros e de vina!”

Sunt convins ca multi dintre Dvs. ati auzit lucrul asta din partea celor care nu sunt de acord cu mitingul din Piata Universitatii, impotriva Guvernului Grindeanu si a Ordonatelor date in miez de noapte pentru a albi anumite persoane penale.

Dar nimeni nu a reusit sa demonstreze asta, desi s-a speculat mult, in presa sustinatoare a PSD-ALDE, cum ca protestatarii ce-si exprima nemultumirea fata de Guvern ar fi platiti si totul ar face parte dintr-un plan pus la cale de „agenturile straine”, vorba lui Ceausescu, pentru a „destabiliza”, nu-i asa, tara.

Ca  protestatarii din Piata Victoriei sunt, in marea lor majoritate, tineri, am mai spus, am mai aratat lucrul asta.

Dar interesant e altceva, si anume faptul ca cei care acuza Fundatia Soros nu pot sa-si inchipuie ca lucrurile s-ar petrece altfel, decat doar cu protestatari platiti cu bani grei sa iasa afara, pe ger, la un asemenea miting si sa sustina anticoruptia.

Sa ne gandim ca au iesit in strada tineri din marile orase ale tarii, nu doar din Bucuresti, au iesit studenti in strada. Eu am fost in Piata Victoriei si n-am avut impresia asta, ca mitingul ar fi fost pe bani.

Explicatia asta cu Fundatia Soros si cu „agenturile straine” tine de o anumita mentalitate comunista. Si-n comunism au existat mitinguri de protest (ex: Polonia, Romania), in care tineretul a iesit in strada si si-a exprimat nemultumirea fata de regim, dar au fost reprimate brutal de catre masinaria de represiune comunista. Insa motivele invocate de regim, atunci, au fost identice: „amestec din exterior in treburile interne”, „agenturile de spionaj straine”, fara sa tina seama,  fara sa-si puna in mod logic problema posibilitatii ca lucrurile ar putea sta si altfel. Pentru ca in comunism – cel putin dupa teoria marxista – toata lumea ar fi trebuit sa fie fericita.

Protestatari au existat si in Occident – ma gandesc aici la marile miscari protestatare ale anilor ’60, unde tot tinerii, in marea lor majoritate, au fost implicati. Si aici trebuie spus un lucru: indiferent de starea sociala si de nivelul de avere. Pentru ca astfel de miscari au antrenat si pe cei a caror stare materiala era foarte buna. Din astfel de miscari s-au nascut formatii celebre cum a fost Beatles. Insa in Occident nimeni nu s-a pus neaparat problema ca ar fi vorba de „agenturi straine” sau „amestec in treburile interne” sau ca protestatarii „ar fi primit bani de la anumite organizatii”, chiar daca influentele ar fi putut fi, de pilda, maoiste sau comuniste, venite din partea cealalta a Cortinei de Fier. Mai ales ca tari precum URSS sau China – deci Mari Puteri comuniste –  aveau in sarcina programului lor politic efectuarea de actiuni pentru extinderea comunismului.

In general vorbind, fenomenul protestatar din Occident si din SUA (cu unele exceptii) nu a fost supus unor constrangeri asa cum s-a intamplat de partea cealalta a Cortinei de Fier, in comunism, unde se practicau arestarile si persecutiile de ordin politic si internarea in regim de exterminare in inchisorile comuniste. De fapt, s-a vazut si recent in SUA, cu prilejul alegerii D-lui. Trump in functia de Presedinte, ample miscari de protest, chiar miscari de strada violente, iar Dl. Trump a tinut chiar sa precizeze ca lucrul asta face parte din cultura – libertariana as adauga eu – a societatii occidentale si americane.

Te-ai putea intreba: si acolo, in America, protestatarii au primit bani?

Evident, ipoteze se pot face. Dar daca nu sunt demonstrabile inseamna ca nu avem, de fapt, o teza pe care s-o putem sustine argumentat. Au iesit in strada, in multe din marile orase americane, oameni nemultumiti de rezultatul legitim al alegerilor. Acolo nu era vorba de ordonante ca sa albeasca penali sau de suspiciuni in acest sens. Oamenii au iesit in strada sa-si exprime o nemultumire si am vazut ca li s-a alaturat artisti celebri, despre care nu se poate spune ca n-au bani sau ca le-ar trebui o suma de bani ca sa iasa in strada la o miscare de protest. Acelasi lucru s-a petrecut si-n anii ’60 – spre exemplu: Jane Fonda in mod sigur nu murea de foame.

Interesant este reductionismul asta determinist care functioneaza, in Europa de Est si Rusia, la unii: din cauza ca sunt platiti de agenturile straine, ies in strada. Cei care gandesc in felul acesta nu pot intelege fenomenul protestatar decat doar in relatie cu „agenturi straine”, „amestec din exterior in afacerile interne ale statului”, „protestatari platiti de anumite organizatii in scopuri oculte” s.a. de genul asta, care ar determina protestele de strada, iesirile masive in strada. Ca si cum toata lumea trebuie sa fie fericita in societate – de aceea efectul declansator ar fi unul subversiv din exterior. Ca si cum toata lumea trebuie sa fie fericita sub conduactorul iubit – spre exemplu Dl. Putin, ca sa dau un exemplu actual de dictator – si atunci, ca sa iasa in strada trebuie sa fie platiti de organizatii precum Fundatia Soros. Asta e cultura, formata in decenii de comunism, la unii oameni atat in Europa de Est cat si in Rusia, mostenitoarea fostei URSS.

Se reamarca aici o cultura ce s-a impus in perioada dictatoriala comunista la o parte insemnata a populatiei, in vreme ce o alta parte insemnata a populatiei, mult mai tanara ca varsta, are idei libertariene! Un fenomen foarte interesant!

Bineinteles, nu putea sa lipseasca o varianta mai moderna in explicarea acestor iesiri in strada – era s-o uit, dar un comentariu primit mi-a atras atentia: „Multinationalele scot oamenii in strada”, bazat pe propaganda actuala de tip stangist impotriva acestor multinationale care ar „prejudicia”, nu-i asa, economia. Asta ar vrea sa spuna, in traducere pentru cei care nu sunt familiarizati cu conceptiile comuniste din Estul Europei, ca, de fapt, capitalul strain scoate lumea in strada, avand scopuri ce tin in exclusivitate de propriul sau interes. Asa inteleg unii fenomenul protestatar – prin prisma interesului strain, nu prin prisma libertatii si exprimarii libere a opiniilor. E caracteristic Europei de Est si Rusiei, care au suferit de pe urma comunismului. De aici cautarea de explicatii asa-zis „stiintifice”, ca si cum libertatea n-ar fi o explicatie stiintifica.

Eu as dori sa vedem cum au fost protestele si in Occident. S-o privim pe Jane Fonda:

Si erau manifestari impotriva Guvernului SUA si a politicii americane, inclusiv pe plan extern – si o mare personalitate de la Hollywood, extrem de cunoscuta in toata America, era acolo luand cuvantul si protestand in mijlocul multimii. In comunism – daca ar fi fost acolo comunism – ar fi fost arestata imediat de politia politica. Si, da, exact, s-ar fi pus problema: cine a platit-o? Iata si in poza de mai jos un exemplu de activism civic, omorat cu totul sub comunism:

De fapt, comunistii faceau mare caz de activism, dar, in realitate nu era vorba de niciun activism – activistul trebuia sa execute mecanic si fara sa gandeasca (nicidecum sa mai aiba vreo gandire critica) ordinele conducatorului iubit. Dvs., stimati cititori, credeti ca in Coreea de Nord se mai poate vorbi in adevaratul sens al cuvantului despre activism? Eu nu cred. In schimb in SUA se poate vorbi despre asa ceva pentru ca acolo, in SUA, este o societate libera!

Uitati-va aici:

Jane Fonda, cca. 1963…

si aici:

… si numai dupa cativa ani: decembrie 1972…

Asta inseamna o societate libera pana la urma, in care libertatea de optiune individului e respectata. Este uluitor pentru mine sa constat ca, la noi, inca mai sunt oameni care nu inteleg ca individul are optiuni proprii, asumate si exprimate in mod liber. Lucrul asta arata cat de mult a schimonosit comunismul societatea romaneasca si nu numai, desigur.

De aici putem intelege de ce un fenomen precum Beatles – care a fost inclusiv unul social, nu doar muzical – nu s-ar fi putut dezvolta niciodata in comunism:


Pentru ca in comunism exact asa s-ar fi pus problema: „cine ii plateste?” (  🙂 ) , „agenturile straine”, „amestec in treburile interne”, „atentat la oranduirea sociala si de stat” ( 🙂 ). Or, o societate libera nu e asa si nu pune in felul acesta problema. In Decembrie ’89 cand am renuntat la comunism, am optat pentru libertate – din pacate unii, si sunt destui, dintre politicienii romani de azi nu inteleg inca acest lucru. Si ma mira pentru ca, spre exemplu, Constitutia stipuleaza astfel de drepturi si libertati: cum ar fi libera exprimare, libertatea intrunirilor. De aici vedem cat de anacronici sunt inca unii din cei pe care ii vedem pe la televiziunile de stiri si pe unii din oamenii politici de azi!!

Insa schimbarea starii actuale de fapt e in plina desfasurare.

Ca si schimbarea mentalitatilor.

februarie 13, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

40 comentarii »

 1. Ba desteptule , aia manifestatu contra razboiului din Vietnam si….CONTRA TUTUROR RAZBOAIELOR IN GENERAL { nu uita ca , dupa 1945 cu o foarte mica perioada d e pauza US Army a fost principala clienta a fabricilor de costiuge } nu contra lui Kennedy sau Nixon sau care dracu a mai trecut pe la Casa Alba iar Jane Fonda…pai ce aia-i….Clotilde Armand , adica o ilustra necunoscuta tare-n clantza ?

  Comentariu de Marian | februarie 13, 2017 | Răspunde

  • Manifestau contra politicii externe a Statelor Unite! Acuma e clar? Contra politicii duse de Guvernul american. Limpede?

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 13, 2017 | Răspunde

   • D’al dracului ce esti , nu vrei sa recunosti ca am dreptate Motane ! Aia se saturasera sa primeasca in locul sotzilor , al copiilor , al fratilor trimesi sa lupte la dracu-n praznic …acele drapele frumos impaturite si…eventual servite de-o garda de onoare . Se saturasera caci , aveau de ce ! Jane Fonda , a si fost arestata la un moment dat dar…era tot asa o chestie , gen Hollywood sa-i creasca notorietatea . Si da , manifestau contra politicii externe duse d e guvernul american , NU CONTRA POLITICII INTERNE !!!!!!!!!! LIMPEDE ???????????????????

    Comentariu de Marian | februarie 14, 2017

   • Lasa, ca au fost manifestatii si contra politicii interne…

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 15, 2017

   • Bine ca-mi adusei aminte : in anul 1967 in Republica Socialista Romana se canta muzica alora d e la The Beatles la greu { fireste nu chestia aia acronimizata LSD } , Joann Baez , Bob Dylan etc …adica toata muzica ce protesta impotriva razboaielor ce aveau loc in lume , impotriva imperialismului in general fie ca era vorba despre cel din West , fie despre cei din…Est . Oamenii nu mai doreau razboaie , nu mai vroiau violenta vroiau doar PACE IN LUME . Fireste , aia erau prosti deoarece nu mai doreau razboaie , sant destepti astia plini pana in maduva oaselor de IT si care-s campioni mondiali la shootere , pe calculator fireste . Oare ce-i atat d e greu incat sa-nteleaga cineva ca oamenii , isi doresc sa circule liberi , s a traiasca in libertate si pace sa-si traiasca viata …asa cum vor ai ? Iti mai aduci aminte acel inegalabil Blowng in the Wind ? Acolo , acolo exista raspunsul si tot acolo sant indicati si politicienii , sau tipi precum ungurul asta americanizat care-si doreste neaaparat ca un testament politic refacerea Ungariei Mari …facea-u-ar Dumnezeu praf !!! Iti mai a duci aminte d e creearea aceea artificiala si absolut ilegala ce-si dovedeste inclusiv azi roadele otravite numita Statul Israel ? Pana si acolo , in afara de Nagila hava era cantat Blowing in the Wind adica , tot un semnal catre politicieni : LASATI-NE DRACULUI IN PACE !

    Comentariu de Marian | februarie 14, 2017

   • „Oare ce-i atat d e greu incat sa-nteleaga cineva ca oamenii , isi doresc sa circule liberi , s a traiasca in libertate si pace sa-si traiasca viata …asa cum vor ai ?” – buna intrebare!

    „Iti mai a duci aminte d e creearea aceea artificiala si absolut ilegala ce-si dovedeste inclusiv azi roadele otravite numita Statul Israel ?” – de ce „artificiala si absolut ilegala”?
    Citeste, te rog:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Israel
    Citeste si aici:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Arab_Higher_Committee

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 15, 2017

  • Pentru ca nici nu au spus: „E bine, dom’ne, ce face Guvernul american! Asa ca la ce sa mai iesim noi in strada sa pierdem vremea cu proteste? Pentru ca e foarte bine cum procedeaza alesii nostri!”. Si era vorba de politica americana de indiguire a comunismului – containment of communism. Dar acolo nu-mi amintesc sa fi venit sa spuna cineva ca ar fi platiti de nu stiu care fundatie sau ca poate URSS ar da fonduri pentru astfel de miscari pacifiste si altele de genul asta.

   Deci problema era de ce unii refuza cu obstinatie explicatia ca asta e optiunea unui om, o optiune asumata si exprimata in mod liber.

   Pe vremea aceea Guvernul SUA nu doar ca nu a facut astfel de paralele, cu bani din zona comunista care ar intretine astfel de mitinguri, dar chiar daca s-ar fi gandit si verificat acest lucru, a trebuit sa ia seama si sa tina cont de doleantele poporului, ale celor din strada, care manifestau impotriva razboiului. Johnson n-a reusit sa retraga trupele din Vietnam. Nici nu cred ca a dus o politica in acest sens, dar vocea strazii a auzit-o cu siguranta. Nixon a reusit s-o faca, cautand sa evite pagube, prejudicii de imagine pe plan mondial la adresa SUA. Pentru ca oamenii si-au spus parerea in mod liber. Chiar daca ea nu a coincis cu cea a Guvernului.

   Si ma gandeam nu doar la asta: protestele impotriva razboiului din Vietnam, dar la orice alta forma de activism civic. Iar activismul civic nu se poate desfasura decat in libertate. Noi, datorita comunismului, nu avem exercitiul activismului civic asa cum exista in Occident si in SUA. Eu nu sunt obligat de nimeni si de nimic sa fiu de acord cu Guvernul sau cu Presedintele sau cu.. Fundatia Soros, poftim. Si mi se pare ca un astfel de model e caracterizat de ceea ce spunea Milton Friedman: „un om liber nu se intreaba nici ce poate face tara pentru el si nici ce poate face el pentru tara”. Deci vorbim, daca doresti, despre un exercitiu al libertatii.

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 13, 2017 | Răspunde

 2. Eşti nu doar ridicol, chiar caraghios ! 😉
  Dacă Soroş singur a recunoscut că a pierdut susţinându-şi Hilara peste un miliard şi jumătate de dolari, crezi că n-a mai băgat şi încă mai bagă, încă pe-atâta la proteste, poate poate-l dă jos pe Trump?!

  Dacă în România a băgat 200 de milioane de dolari până acum, acum când este ameninţat să iasă din cărţi , nu mai dă încă pe-atâta ca să rămână ?
  Altfel, dacă nu dă, pierde totul ! Şi ăla o fi un asasin, să-i zicem numai financiar, un om profund imoral, o recunoaşte cu zâmgetul pe buze, dar prost nu-i !
  Poate începe o idilă cu tanti Roza, că altfel nu văd de ce nu realizează că are în faţă un magnat de temut în persoana lui Trump, care pur şi simplu îl duce la faliment şi chiar la închisoare !
  De abia atunci scăpăm şi noi, că altfel cu unii ca tine, care o iau din Buzău, prin Constanţa pentru a ajunge la Bucureşti, respectiv prin comunism, spre a ajunge la o explicaţie atât de simplă în ce priveşte protestele, slabe şanse !
  Unde mai pui că a început, vorba bancului, să-ţi şi placă ! Degeaba îţi spune Marian că-i neagră, tu o ţi pe-a ta că-i albă !
  „Jos ochelarii de cal ! „, ca să te simţi ca-n mijlocul pieţei… 😉

  Comentariu de Radu Humor | februarie 13, 2017 | Răspunde

  • Scuze !

   Comentariu de Radu Humor | februarie 13, 2017 | Răspunde

   • Te scuz! Insa nimeni nu a demonstrat ca Soros ar fi implicat in proteste. „Crezi ca nu baga de doua ori pe atat…” – ce facem aici…? E dupa cum ni se pare? Ei, si ce-ar avea de la afacerea asta? Ca oricum e multimiliardar!!

    Sa fim seriosi!

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 13, 2017

   • Nu-i vorba de el, e vorba de Neamul lui ! Cel ales, cică … 😉

    Comentariu de Radu Humor | februarie 13, 2017

   • Acuma ati devenit si mai penibil! Ar fi trebuit sa stiti asta!

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 14, 2017

  • „[…] crezi că n-a mai băgat şi încă mai bagă, încă pe-atâta la proteste, poate poate-l dă jos pe Trump?! ” – si eu sunt ridicol si caraghios? Cum sa-l dea jos pe Trump? Mergeti cu fantezia prea departe! Eu asa zic.

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 13, 2017 | Răspunde

  • Eu nu inteleg de ce refuzati cu obstinatie ca acesti oameni protesteaza pentru ca asta e optiunea lor, asumata si exprimata in mod liber. Credeti ca lumea e atat de fericita in tara asta incat sa accepte o ordonanta favorabila unor persoane cu probleme penale? Credeti ca toata lumea in tara asta accepta fara probleme coruptia si ca nu-i afecteaza coruptia? Si atunci de ce nu veniti si cu argumentul ca oamenii au iesit din convingere, pentru ca asa e optiunea lor? Dvs. numiti lucrul asta „ochelari de cal”, eu il numesc un argument plauzibil. Caci argumentul celalalt, cu Fundatia Soros, pare plauzibil dar nu e deloc, atata vreme cat nu e demonstrabil. Si chiar daca ar fi demonstrabil, tot nu e plauzibil atata vreme cat nu s-a incalcat Constitutia tarii, iar aceste proteste nu incalca, nu aduc atingere Constitutiei. Pe cand ce a facut Guvernul Grindeanu aduce atingere statului de drept, deci si Constitutiei sau e susceptibil de astfel de lucruri.

   Pe de alta parte s-au vazut oameni din provincie la mitingul de la Cotroceni, adusi cu autocarele. Pe aceia tot Soros i-a adus? Sau PSD? Ca in privinta explicatiei ca Soros ar fi sustinut aceste mitinguri nu vad ca se aduce vreun argument credibil, dar ca la Cotroceni au fost oameni adusi de PSD – lucrul asta e destul de credibil…

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 13, 2017 | Răspunde

   • N-o lungi mai mult că devii penibil ! Ai aflat cine dezincriminase abuzul în serviciu ? Dacă nu îţi spun eu, dar nu mă face să-mi schimb, nu doar părerea ! 😆 😛

    Comentariu de Radu Humor | februarie 13, 2017

   • Imi pare rau, CCR nu a dezincriminat abuzul in serviciu – informati-va! Poate va veti schimba parerea! In bine, sper! Si, oricum, dezincriminarea s-a produs cu ordonanta emisa de acest Guvern. Si eu imi schimb parerea despre Dvs. Acuma ce vreti, sa incepem sa strigam din nou „Jos Basescu!”?

    http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/ccr-abuzul-in-serviciu-constitutional-doar-daca-implica-incalcarea-legii-529226

    http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/motivarea-ccr-la-decizia-privind-abuzul-in-serviciu-536018

    Pe de alta parte, Guvernul de tehnocrati nu a emis nicio ordonanta, ci Guvernul Grindeanu. Problema e daca Guvernul Grindeanu a actionat corect, in spiritul jurisprudentei CCR. Or, exista analisti care arata ca Iordache a strecurat puncte de vedere proprii. Iar daca tot a facut-o, de ce nu a facut o dezbatere publica, de ce a trebuit s-o dea noaptea, pe furis? Pentru ca sa albeasca oameni penali – spuneti-mi alta explicatie? Iar CCR nu s-a mai pronuntat pe Ordonanta 13, pe motiv ca ar fi abrogata.

    Insa a arunca responsabilitatea in curtea altuia, a fostei guvernari, e o dovada de lasitate la PSD, care s-au temut pana si de dezbateri publice, cum era normal si legal sa faca!!

    Sunt nevoit s-o lungesc si e legitim sa ma intreb daca Programul PSD e viabil si poate fi dus la indeplinire de acest partid, date fiind aceste conditii si felul in care s-a descurcat pana acum.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 14, 2017

   • Intr-adevar, deveniti penibil prin faptul ca o lungiti cu Fundatia Soros si cu comentarii antisemite sau cu iz antisemit, care tin de realitatile din Rusia probabil si nu de Uniunea Europeana sau de NATO.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 14, 2017

 3. Cunoscuta chemare la luptă , „în săbii vrei să ne tăiem, sau în picioare să ne mirosim ?” a fost înlocuită cu mai moderna „în Parlament vrei să votăm, sau în piaţă vrei să ne înjurăm ?”
  P.S.
  Mai, nou , unul a îndrăznit să-i ceară uneia mâna, în care ştia că are pitiţi cei 50 de euro primiţi de la babacu Soroş, pentru a spune DA ! ACCEPT, să fiu a ta ! REZIST , cît oi putea !
  Aşa să ne ajute vremea ! 😉
  P.S.
  Ai fost şi tu martor ?! 😉

  Comentariu de Radu Humor | februarie 13, 2017 | Răspunde

 4. PCR n-a dezincriminat abuzul in serviciu . Pur si simplu a inlocuit pe Tanda cu Manda si in loc de , abuz de putere { abuz pe care-l pute a face orice sergent major d e militie } au pus abuz in serviciu care exonera…plutonierul major dar , trimetea aproape instantaneu un inginer in spatele gratiilor , chiar pentru greselile altora , in spetza ale liderilor comunisti ai vremii . Stai linistit ca , asa cum m-0am invatat sa-l cuniosc radu Humor…s-a documentat . Pai daca eu am facut asta…chiar este atat d e greu sa intelegi ca si altii { ma refer la aia din fatza Cotrocenilor } au facut aceleasi lucru ? Fireste…chiar nu ma refer la acea ” persoana d e etnie rroma ” insa , una peste alta oamenii incep sa s e trezeasca si sa se aseze contra valurilor provocate … de altii , chiar daca aia sant mai scoliti .

  Comentariu de Marian | februarie 14, 2017 | Răspunde

  • Marian, hai sa-ti spun ceva…

   Am citit mai demult ca fostul Patriarh Pavle ale Sebiei mergea la Slujba de la Biserica folosind mijloacele de transport in comun. Sa retinem: Patriarhul… Si a fost intrebat de reporterii din presa: „Dar, Preafericirea Voastra, de ce cu tramvaiul si nu cu o masina?”, ca n-ar fi fost o problema sa i se asigure un automobil, sa nu fie obligat sa mearga cu tramvaiul si cu troleibuzul… La care, fostul Patriarh, a raspuns: „Cand toti sarbii isi vor permite si vor avea o masina, atunci si eu imi voi lua o masina cu care sa ma pot deplasa”.

   Ma uitam cum a comentat Al Jazeera, apropo de pragul acela de 200.000 de lei: „in cat timp strangem fiecare dintre noi, oamenii obisnuiti, 48.000 de euro?”, iar in Piata era un baiat cu o placarda pe care scria: „Dau si iau spaga 199.999 lei”.

   Cu alte cuvinte, ce se intampla? Ordonanta dezincrimina abuzul in serviciu daca prejudiciul ar fi fost mai mic de 200.000 de lei. Stau si ma intreb: n-ar fi fost logic si in folosul cetateanului daca acest prag ar fi fost stabilit sub salariul minim pe economie? Cu alte cuvinte, daca prejudiciul ar fi mai mic decat 1450 de lei, nu se considera abuz in serviciu. Daca ar fi facut asa, nu cred ca ai mai fi vazut mitinguri de protest in Piata Victoriei.

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 15, 2017 | Răspunde

 5. Ai ” citit undeva „….UNDE ??? Patriarhul Justin Marina umbla pe jos de la Hala Unirii { aia veche pe care-o poti vedea doar in poze sau jurnalele vechi d e actualitati bucurestene } pana la Patriarhie si se plimba si prin parcul din fatza fostului Spital Brancovenesc { lasand la o parte faptul ca – asa marturiseau medicii – , seara venea la capataiul bolnavilor rugandu-se pentru sanatatea lor , ATENTIE IN PLIN COMUNISM } si asta , in vazul oamenilor ce asteptatu tramvaiul 12 din ambele statii , desii nu toti romanii aveau masina . ASA AR TREBUI S A FACA SI JAVRA ASTA NUMITA : IPF DANIEL !!! 😡 😡 😡 Al Jazeera ma lasi ? Dar d e ce nu Rusia Today ? Apropo , vad ca ai un tip ce-ti apreciaza postarile { sper ca si comentariile 😉 } si , chiar nu cred ca-i Radu Humor . Oricum foarte buna intrebarea data fiind situatia financiara a majoritatii romanilor . Raspunsul meu ar fi : NICIODATA caci , doar un tampit isi poate inchipui ca , din acei 1450 de lei pe care , si-a facut pomana PSD-ul sa le acorde drept salariu minim , va putea cineva vreodata s a puna deoparte macar 1000 de euro pe care sa-ncerce apoi sa-i inmulteasca prin coruptie , furaciuni sau alte manevre pentru ca….sa poata sa aiva si el o grije mai putin pentru viitor . Cunosti parerea mea referitoare la modul in care s-au imbogatit unii dupa KKT-ul ala din Decembrie ’89 deci , nu mai revin asupra ei insa ma repet : acea Ordonanta pentru care s-a iesit in strada in mod ” spontan ” n-avea nici in clin nici in maneca cu acel ” prag ” despre care vorbea Al Jazeera lasa la o parte faptul ca , oricum ar fi fost , acea Ordonanta isi producea efectele PENTRU VIITOR si daca inclusiv eu stiu asta….. In plus de asta , dupa aia ce-au ABROGAT-O ….la ce mortii ma-sii mai umpleau aia piata Victoriei AUUUDDD ???? Aaaa doreau demisia intregului guvern caci asa doreau sefii lor , aia d e stateau la doseala ? Asta-i altceva frate insa , vezi matale ca , deja astia de la Bruxelles s-au cam prins cum sta treaba si s-a cam schimbat kalimera , deja aia nu mai pun cu-atata usurinta botu la intoxicarile macoviste sau alea johaniste de la Malta . Apropo de Malta …desi se spunea pe anume canale TV ca , au fost acolo proteste contra Guvernului Grindeanu si sustinere a Presedentiei in spetza a lui Klaus Werner Johannis , d e fapt n-a fost deloc asa …de fapt n-a fost decat , niste ” aranjamente ” ale unora de p-acolo si alea slabutze caci , in Malta nu se prea joaca nimeni de-a ” protestele ” mai ales daca nu esti cetatean maltez . Vad mai nou ca si ambasadorii unor tari ce erau foarte vocali in a acuza Romania si romanii d e oarece , si-au schimbat rapid retorica dupa devoalarea cat de cat a adevarului de catre Norica Nicolai sau Diaconu in deja celebra conferinta . Insa , ma repet : PSD dovedeste ca N-A MERITAT INCREDEREA ROMANILOR .

  Comentariu de Marian | februarie 15, 2017 | Răspunde

  • In legatura cu „cei de la Bruxelles”, eu imi amintesc cum, anul trecut, Ana Birchall primise sarcina de partid (cum altfel?) sa-l critice de zor pe Cristian Ghinea ca nu atrage deloc fonduri europene, ca slaba absorbtie etc. Eu stau si ma intreb, in actualul context, cat va reusi sa absoarba PSD – cumva tot in vecinatatea lui ZERO??

   A abrogat-o, dar lucrurile nu sunt clare. Pentru ca CCR, care ar fi trebuit sa se pronunte asupra OUG nr. 13 a zis ca e „inadmisibil” pentru ca aceasta Ordonanta a fost abrogata. Si nici nu stim daca OUG nr. 14 care o abroga pe OUG nr. 13 este sau nu constitutionala. Problema e ca OUG 13 poate fi trecuta ca lege in Parlament de catre majoritatea PSD-ALDE. Daca e constitutionala sau nu, nu stim nimic. Evident, protestele sunt mai greu de oprit acum. Guvernul Grindeanu nu a dat dovada de fermitate, dar nici de dialog. Iar PNL, din cate inteleg, nu reuseste sa capitalizeze politic protestele din Piata. De aceea trebuie neaparat un Congres cat mai repede pentru ca sa aiba o conducere legitima, stabila si statutara, ca acum e interimara.

   Nu sunt de acord cu astfel de cuvinte la adresa Patriarhului Daniel. Cred ca il judeci prea aspru si nemeritat. Eu am fost in Piata Victoriei si erau placarde si impotriva lui. Reactia Patriarhiei a fost lenta, dar ai vazut ca a fost solidara cu protestele din Piata Victoriei. Nu vreau sa dezvolt mai mult subiectul asta, dar a fost o atitudine curajoasa din partea Preafericitului Parinte Daniel. Multi l-au judecat foarte aspru si dupa tragedia de la Clubul Colectiv. Recunosc, si eu am exprimat critici. Insa n-ar trebui. El a spus atunci ca nu a vrut sa iasa „circ” si poate din aceasta cauza si reactii mai lente acum. Probabil ca prefera o atitudine discreta si poate e mai bine asa pentru ca societatea romaneasca e tulburata, cum se si spune in comunicatul BOR. Oamenii, credinciosii ar trebui sa-si gaseasca linistea in Biserica pentru a putea gasi calea cea buna.

   De ce Al Jazeera? Acolo am auzit punctul asta de vedere.

   „[…] venea la capataiul bolnavilor rugandu-se pentru sanatatea lor , ATENTIE IN PLIN COMUNISM” – asta trebuie sa faca un preot, chiar daca e comunism. Daca a ales sa faca asta, a facut un lucru foarte bun.

   Nu mai tin minte unde am citit… A fost mai demult. Dar am retinut aspectul asta.

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 15, 2017 | Răspunde

   • Da’ de ce doar cu protestele alora din Piata Victoriei ma rog ? Aia d e la Cotroceni…aia nu erau ortodocsi ? 😡 😡 😡

    Comentariu de Marian | februarie 15, 2017

   • Asa, si aia de la Cotroceni care „propaganda” sau „manipulare” urmeaza? Cumva vreuna „de stat”? 🙂 Despre mitingul de la Cotroceni si despre astfel de lucruri am mai scris.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 15, 2017

 6. Pentru ca tot spuneai matale ca , ” ai citit undeva ” , am sa-ti spun si eu ca , AM CITIT UNDEVA urmatoarea fraza : ” Cuvintele sunt arme , iar regimul nostru , nu poate lasa revolverele si mitralierele in mainile oricui caci , ORICINE se poate dovedi cel mai periculos dusman , astfel ca STATUL nu poate permite libertatea presei si-a propagandei , decat a celei DE STAT !” Chiar nu-ti pare cunoscuta chestia cu…propaganda ? Chiar nu seamana cu nimic din ceea ce ai vazut serile astea prin Piata Victoria ? Aaaaa ai dreptate : propaganda a fost inlocuita cu MANIPULAREA 😉 insa , c e te faci ca alde Soros
  fost luat la ochi nu doar de catre aia d e la Washighton Post dar si d e tipii de la Rusia Today 😉 ?

  Comentariu de Marian | februarie 15, 2017 | Răspunde

  • Citatul asta (cine a zis asta?) chiar nu seamana cu ceva din ceea ce am vazut prin Piata Victoriei. Legat de ceea ce e in Piata, nu vad unde ar fi „propaganda de stat” sau „manipularea de stat”… Altminteri cum demonstrezi ca oamenii acestia ar fi manipulati de catre stat. Te rog sa-mi demonstrezi asta.

   A, ca exista o presa – si de ce sa nu o spunem deschis! – care aproba mitingul din Piata Victoriei si care e de partea manifestantilor, asta asa este. Eu l-am remarcat si pe Rares Bogdan si pe Ioana Ene Dogioiu. Insa exista o presa si de parea cealalta – Antena 3 si Romania TV, desi si la aceste posturi sunt emisiuni interesante si lucrurile nu sunt tratate doar sub un partizanat politic – se incearca si opinii obiective. Dar daca e sa analizam la rece, cum se spune, „propaganda” sau „manipularea”iata ca vine din doua parti, nu doar dintr-o singura parte. Si acestea doua – „propaganda” si „manipularea” – nu sunt „de stat”. Altminteri ai putea spune ca e „de stat” si cealalta parte – doar vorbim de PSD-ALDE si de Guvernul Grindeanu, sustinut de aceasta majoritate. Asta nu mai e „de stat”?

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 15, 2017 | Răspunde

 7. Aaaa ca NU VREI SA VEZI dumneata , asta-i altceva ! Citatul apartine tovarasului A.V. Lunaciarskii si-i d e prin anul d e gratie 1921 . Mai multe amanunte gasesti matalutza in ” Freedom of the Book and Revolution ” asta fireste , daca te intereseaza individul 😉 . Posturile media din indiferent ce stat se tin ca de cuvantul bibliei de acest citat caci in viziunea fiecaruia , adevarul este doar unul iar acela , este spus doar de ei . DIn acest motiv am stambat din nas mai zilele trecute la spusele dumitale despre domnul Rares Bogdan si-o fac inclusiv azi . Ti-am mai sus : ma bucur ca-s atat d e purisan deoarece , la varsta asta chiar nu mai pot fi manipulat { asa cred eu cel putin } de nimeni , indiferent cum s-o numi ala iar tipii de la Intact Media , sa fim seriosi , mi-am mai exprimat si alta data parerile negative { fireste nu in totalitate } despre modul in care fac astia presa militanta . Pentru ca tot vorbesti matale de ” stat ” zi-mi si mie : astia de-au castigat detasat alegerile au dreptul LEGAL de-a conduce STATUL DUPA PROGRAMUL LOR ASA CUM L-AU CONCEPUT EI ? Si inca o intrebare : aia de manifesteaza in Piata Victoriei si vor neaaparat sa rastoarne acest guvern rezultat in urma unor alegeri CORECTE si LEGALE , aia sant in interiorul legii sau in afara ei ? SI-nca una : aia de si-au copii la manifestatia din Piata Victoriei { desii exista LEGE impotriva folosirii acestora in demonstratii si exchibitii politice de tot felul } aia sun …macar in limitele LEGII sau ….IN AFARA EI ??? Asta…pentru c a tot ziceai matale c-ai fost p’acolo si ….AI VAZUT ! Si-o ultima intrebare : Presedintele Romaniei , Klaus Werner Johannis , s-a situat in limitele LEGII si-a CONSTITUTIEI , atunci cand a participat la acel miting din Piata Universitatii sau….IN AFARA LEGII SI-A CONSTITUTIEI ?????? Merci mon cher pour vous amabilite 😉 .

  Comentariu de Marian | februarie 15, 2017 | Răspunde

  • La prima intrebare: da, au dreptul legal. Asta ar fi un raspuns cat se poate de laconic. Dar ar mai fi de adaugat ceva: intr-o societate democratica si libera si cetatenii au dreptul legitim de a reactiona. Un Program se adreseaza unei societati vii. Unor oameni vii. Tu ai vrea sa se adreseze mortilor, sa nu mai reactioneze nimeni? Toata lumea sa spuna ca e fericita, ca e de acord si sa avem unanimitati si laude coplesitoare la adresa „inteleptei” (macar de-ar fi asa!) Conducerii?

   La a doua intrebare, mie nu mi-e clar ca ar dori sa rastoarne Guvernul… Intr-o societate libera oamenii isi exprima cateodata nemultumirea fata de Guvern. Acesti manifestanti si-o exprima in mod pasnic. Au tot dreptul s-o faca.

   La a treia intrebare. Nu vad o problemain faptul ca unii au venit si cu copiii la miting. Nu a fost o „folosire” a lor ” in demonstratii si exchibitii politice de tot felul”. Poate ca n-au avut cu cine sa-i lase acasa. Si apoi de ce crezi ca acesti copii ar trebui sa traiasca sub un clopot de sticla, ca sa zic asa, separati artificial de societatea in care traim cu totii? Sau ar trebui sa auda doar cuvinte de lauda la adresa Conducatorilor iubiti – ne intoarcem la pionieri si la laudele pe care le adresau lui Ceausescu? Parerea mea este ca sunt in limitele legii unei societati democratice. De ce n-ar invata, de ce nu s-ar familiariza cu ceea ce inseamna un angajament civic, pasnic? Parerea mea este ca cei care considera ca acei manifestanti nu trebuiau sa-i aduca pe copiii lor exagereaza. Si nu vad o explicatie plauzibila, rationala ci doar comentarii ce se vor emotionale. Da, am fost acolo si am vazut – nu s-a petrecut nimic deosebit. Daca vrei, era acolo un fel de promenada, pasnica. Unii veneau, stateau mai mult sau mai putin. Asa ca de ce sa nu-si aduca si copilul?

   In legatura cu Iohannis eu mi-am spus parerea intr-un comentariu si mi se pare tot intr-un dialog cu tine. Da, s-a situat in limitelelegii si ale Constitutiei, ca cetatean al tarii. N-ai decat sa citesti Constitutia. Mai ales ca nu-i interzice. A fost, de altfel, si la mitingul de la Cotroceni si daca n-ar fi fost primit cu „Huooooo!!” ar fi stat de vorba cu oamenii. El si-a indeplinit functia de mediator intre stat si societate: a fost in mijlocul oamenilor – asa poti sa-ti dai mai bine seama de ce vor oamenii. Trebuia sa apara in balconul vreuunuia din palate sau sa se faca o tribuna si sa vorbeasca oamenilor, ca pe vremea comunismului? Am impresia ca unii asa vad aceasta functie de mediator intre stat si societate. Nu, el a ales sa mearga in mijlocul oamenilor.

   Cu placere! 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 15, 2017 | Răspunde

   • Ba frate…al dracului mai esti !!!!!!!!!!!!!! 😡 😡

    Comentariu de Marian | februarie 16, 2017

   • Acuma, vezi, ai intrebat daca au dreptul legal: ” au dreptul LEGAL de-a conduce STATUL DUPA PROGRAMUL LOR ASA CUM L-AU CONCEPUT EI ?” – „asa cum l-au conceput ei” daca si ei respecta legea si propun solutii viabile. Daca acest Buget ma conduce spre o destabilizare macroeconomica? Iohannis trebuia sa-l promulge pana la urma. Daca il trimitea la CCR, nu se facea mare lucru, fiind chestiuni de ordin economic, nu juridic sau mai putin de ordin juridic. Iar daca „ne vom arde cu totii”, vorba lui Florin Citu, cum e?

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 17, 2017

  • Eu chiar nu inteleg de ce e reprobabil, blamabil, condamnabil, imoral ca au mers cu copiii la miting? Numai pentru ca a fost un miting pasnic impotriva Guvernului sustinut de majoritatea PSD-ALDE? Intruniri sau mitinguri pot fi pe diverse teme. De ce e blamabil activismul civic?

   Daca ar fi fost un miting impotriva razboiului, cum au fost in SUA impotriva razboiului din Vietnam, ar fi trebuit sa-si aduca oamenii copiii la miting sau nu? Iar daca da, ar fi trebuit, atunci de ce nu trebuie sa-i aduca la un miting impotriva Guvenrului Grindeanu/Dragnea?

   Pot fi tot felul de mitinguri sau intruniri. Am fost in mall-ul din Cotroceni ieri, nici nu stiam ca era un concert acolo. Era foarte multa lume. Multi se uitau la concert, multi se plimbau prin mall. La concert erau si unii cu copiii dupa ei. Trebuia sa-i aduca sau nu? Cred ca e evident ca nu era niciun motiv sa nu-i aduca. De ce n-o iei si asa: la un concert de la mall poate sa-i aduca dar la o manifestare civica antiguvernamentala si pasnica de ce nu? Doar pentru ca se supara Guvernul si majoritatea PSD-ALDE care il sustine?

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 15, 2017 | Răspunde

   • Sa-nteleg ca esti inclusiv dumneata in CONTRA LEGII ??? Nu stiu daca matalutza ai vazut dar eu sigur am vazut chestia asta { fireste la jurnalele prezentate d e catre comunisti in acei ani } , respectiv manifestatii de protest impotriva razboiului si , cam pe nicaieri n-am vazut copii sau parinti avand copii in bratze sau in carucioare , mai ales la mitingurile contra razboaielor . Oare aia erau mai prosti decat ai nostrii tineri …. ” frumosi si liberi ” ? De ce , pentru c e nu trebuiesc adusi la mitinguri , mai ales azi cu atatia turbati politico-religiosi gata sa se arunce in aer doar pentru ca…asa cred ei d e cuvinta , pai zic eu ca-i simplu raspunsul : DE D’AIA , deoarece n-ai voie tu parinte responsabil de viata si integritatea copilului tau sa-l expui niciunui risc ! Dupa ’90 am participat la N mitinguri si marsuri d e protest impotriva a … ORICUI si-a ORICE insa , NICIODATA n-am luat copii cu mine si nici n-am vazut pe careva avand copii cu el iar pe atunci , inca nu exista chestia aia numita ISIS insa , de teama unor reactii scrofuloase din partea Politiei , Jandarmeriei sau din partea oricui , oamenii preferau sa-si lase odrasele acasa si ATENTIE : pe atunci chiar NU EXISTA INCA LEGEA PROTEJARII MINORILOR . Motane…fratele meu , pe bune acum , ti-ai bagat ceva la vena ? Cum dracu d e faci matale comparatie intre aia ce erau la mall cu copii si chestia din Piata Victoriei ? Nu realizezi ca , ” asta suna ca dracu ” , vorba lui Petre Roman in ’89 ??? O intrebare prietene , spui ca trebuiesc si sant normale manifestatii antiguvernamentale PASNICE insa , acest Guvern cu exceptia acelei Ordonante 13 { vorba lui Cristoiu ” alta treaba n-aveau ? ” } in afara de-a mari bursele studentesti { un somer ar fi invidios pe banii alora } si-a salariului minim , altceva … chiar n-a prea apucat sa faca si-atunci te-ntreb : pentru ce sa faci manifestatie antiguvernamentala ? Pentru ce n-au apucat aia sa faca ? Pantru ca exista suspiciune a rezonabila ca PSD+ALDE s-ar putea gandii si la alte chestii si-atunci faci manifestatia preventiv ca sa nu te deranjezi de doua ori ? Intrebare …retorica prietene : cui folosesc chestiile astea ? Oare…cine s e pricopseste datorita scaderii puterii leului in raport cu alte valute ? Sa nu-mi zici ca n-a scazut leul ca ti-l pui in cap pe Radu Soviani si pe prof. Mircea Cosea !

    Comentariu de Marian | februarie 16, 2017

   • Marian, exagerezi! Am auzit ca pe 25 acuma va fi „Miting pentru Steaua”. Acolo poti sa vii cu copilul sau nu? Evident ca da! La fel e si aici. Iar folosirea Protectiei Copilului pe post de politie politica e o alta prostie a PSD-ALDE, care nu face bine nici Romaniei si nici PSD-ALDE. Mai ales ca demonstreaza ca aceasta organizatie – Protectia Copilului – a fost creata in scopuri represive, impotriva cetatenilor, folosita de stat in acest sens. Ceea ce denota caracterul fascist al acestei organizatii. Vorba Cristinei, o parafrazez: nu trebuie sa-mi spuna Statul cum sa-mi cresc eu copilul!! Deci cu atat e mai abuziv sa te penalizeze statul ca ai fost cu copilul la un miting pasnic in care politia si jandarmeria NU trebuiau sa foloseasca forta.

    Faptul ca se devalorizeaza leul, ajuta exportatorii romani. Deci stimuleaza exporturile. Dar, fara indoiala, ca aceasta mare manifestatie anticoruptie a fost in folosul tarii pentru ca a imbunatatit considerabil imaginea Romaniei in exterior, lucru evidentiat peste tot in Occident, inclusiv la Bruxelles si Washington, in marile cancelarii occidentale, in presa occidentala.

    PSD face o gafa teribila folosindu-se de Protectia Copilului, ca sa arate cat de „iresponsabili” (cu ghilimelele de rigoare, fireste!) ar fi cei care au iesit la miting in Piata Victoriei. Cu atatea greseli – stiu ca tu ai dat termenul de 6 luni cat ar putea sa stea in functie Guvernul Grindeanu, nu? – eu ma intreb daca PSD-ALDE se vor putea mentine la Putere. Eu am inteles ca din sondajele recente ar reiesi ca s-au erodat ingrozitor, iar daca increderea populatiei in ei incepe sa scada mai mult…

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 17, 2017

  • Iohannis a fost si la mitingul de la Cotroceni, nu? De ce atunci oamenii n-au stat de vorba cu el? A venit in fata lor Presedintele. Era un prilej excelent de discutii, chiar si in strada. Eu n-am vazut ca cineva i-ar fi oprit pe oameni sa inceapa un dialog civilizat cu Presedintele. Si ar fi fost de dorit un astfel de dialog civilizat si cat se poate de democratic. „Huooo!!” „Ne-a dezbinat!” si numai chestii de genul asta… Ar fi trebuit sa profite ca Presedintele e in mijlocul lor si sa inceapa un dialog cu el. Sa ii spuna ce ii nemultumeste, care sunt doleantele lor si sa vada ce raspuns le-ar fi dat Iohannis.

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 15, 2017 | Răspunde

   • N-am fost acolo ca sa vad si sa-mi fac vreo parere insa gestul Presedintelui semana al dracu’ de tare cu acela de-a atzatza cu batzul un caine …printre fushteii gardului . Si…bine ca-mi adusei aminte ! Aseara l-am urmarit pe Nistorescu intr-o emisiune LABE1TV … iar ce spunea ala , daca-i real fie si doar 50% oare ce crezi : PRESEDINTELE AR TREBUI SUSPENDAT { eu asi opta pentru suspendarea sa , de-o funie zdravana …romaneasca 😉 legata d e craca cea mai groasa a unui copac strict romanesc } IMEDIAT , DA SAU NU ?????? Ia inchipuieti ca aia de erau la Cotroceni sau chiar aia d e la Victoriei ar inghitii pe nemestecate galushca asta …ce s-ar intampla oare ?

    Comentariu de Marian | februarie 16, 2017

   • N-am urmarit emisiunea in care a fost invitat Dl. Nistorescu… Deci n-as putea comenta… Dar daca e vorba de asta:
    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/cornel-nistorescu-si-istoricul-ioan-scurtu-sustin-ca-iohannis-ar-fi-implicat-in-retrocederea-catre-forumul-germanilor-din-romania-a-unor-imobile-ce-au-aprtinut-unei-organizatii-hitleriste-177006.html

    judecand strict constitutional, avand in vedere ca Iohannis e Presedintele ales al Romaniei, NU e motiv de suspendare. Pentru ca nu rezulta ca s-ar fi incalcat vreo lege si nici nu rezulta – asta e cel mai important – ca el, in calitate de Presedinte al Romaniei, ar fi incalcat Constitutia sau vreo lege. Parerea mea…

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 17, 2017

 8. Evident ca nu-i motiv { oare ????? } de suspendare insa , te-ntreaba fratele matale : aia d e la institutul ala Wiessental sau cum dracu le zice , vanatorii aia d e nazisti si adepti ai nazismului , toate institutele alea evreiesti care nu uita d e fiecare data sa arate acuzator cu degetul catre Romania , de nu putem sa-i expunem bustul Maresalului Antonescu …macar in fatza bisericii ctitorita de el personal , tinand-o in spatele ei , acoperita cu o chestie d e tabla si , ne iau la spurcat cand aducem vorba despre poetul Radu Gyr ….aia chiar n-au gasit de cuviinta sa se ….autosesizeze ? Da , despre acea emisiune este vorba si , chiar nu-l cred pe Nistorescu omul care s a ia plasa lui Tolontan …aia cu radioactivitatea emisa de monstrele d e la Muzeul de Geologie 😉 adica , la cateva zeci d e metri de ” manifestanti ” .

  Comentariu de Marian | februarie 17, 2017 | Răspunde

  • Ce face Institutul Elie Wiesel, nu stiu… Insa FDGR e infiintat legal:
   https://ro.wikipedia.org/wiki/Forumul_Democrat_al_Germanilor_din_Rom%C3%A2nia

   iar Istoria e Istorie. Zici de Grupul Etnic German de aici, de la noi. Dar gandeste-te la Germania si la nazismul care a inceput de acolo, din Germania. Iar acum Germania e o tara cat se poate de respectabila, membra UE si NATO, nu?

   In legatura cu bustul Maresalului, da, il stiu. Decizia e a Statului Roman. Noi vedem toate astfel de lucruri ca pe o impunere din exterior. Uite-te la Ungaria. De asta cred ca se exagereaza la noi cu „impunerea din exterior”.

   Pana la urma am inteles ca n-ar fi o problema cu radioactivitatea acolo. Intr-adevar, a fost o stire in acest sens.

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 17, 2017 | Răspunde

 9. […] ONG-urilor straine, vazute de acesta ca un mare pericol la adresa tarisoarei. Ati ghicit: „Fundatia Soros e de vina!” 🙂 . Dar iata ca si incercand si reusind intr-o mare masura sa reduca influenta Vestului, […]

  Pingback de Misterioasa explozie… « Motanul Incaltat | aprilie 3, 2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: