Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Piata Victoriei – un impresionant steag uman!

Mitingul din Piata Victoriei - v. aici.

Mitingul din Piata Victoriei – v. aici.

DE citit si aici.

Foarte interesanta ideea si foarte sugestiva. De remarcat ca asta e un miting impotriva Guvernului Grindeanu. Oricine caruia i-ar trece prin cap sa faca o paralela cu astfel de desene de pe vremea lui Ceausescu, ar trebui, cred eu, sa se gandeasca la faptul ca, pe vremea aceea, astfel de mitinguri nu erau niciodata impotriva Guvernului.

Cred ca e o premiera, cel putin in Romania, ca un astfel de desen – steagul national – sa se faca la un miting impotriva Guvernului, desi rezultatele alegerilor legislative au fost in favoarea partidului care a dat Guvernul. Trebuie sa remarcam o nota de indubitabila originalitate.

Ar trebui spus si de folosirea laserelor care au creat un efect pe cladiri cu mesaje de tipul: „#Rezistam”. Important in tehnica de miting, ca sa-i zic asa, si parca n-am mai prea vazut pana acum folosirea aceasta a tehnicii moderne. Cred ca e si lucrul asta o premiera, sper sa nu ma insel.

In orice caz, vreau sa va spun ca atmosfera in Piata Universitatii e una tonica! Am fost acolo zilele trecute, am baut si eu un ceai – afara ger, nu gluma!! Cu toate acestea – daca mergi acolo – te simti mai bine. Eu cand am fost ultima data, chiar ma gandeam ca ar trebui sa se termine totusi… Totusi, e cam prea mult, imi spuneam. Dar ajuns acolo, dupa ce am stat putin, m-am razgandit! 🙂 Nu e rau deloc si lumea este cat se poate de civilizata – este un lucru pe care nu se poate sa nu-l remarci. Cu atat mai mult cu cat nu se inregistreaza acte de violenta de catre cei care manifesteaza in fata Palatului Victoria. Si trebuie sa mai spunem ca marea majoritate a manifestantilor sunt tineri!! Si atunci trebuie salutat un tineret care dovedeste ca e civilizat. Din pacate, nu sunt toti asa – vorbesc doar de cei care au venit la miting. Insa e mare lucru!

Pana la urma m-a razbit gerul, ca as fi stat chiar mai mult. E foarte frig zilele acestea in Bucuresti. Totusi, trebuie sa spun ca am plecat cu o stare de bine. N-am fost neplacut impresionat sau deranjat de ceva.

Fata de mitingurile din trecut, soldate, din pacate, cu violente grave si dosare penale, trebuie sa recunoastem ca asistam la un nou tip de miting. Si va spun ca e foarte placut. E o conceptie noua, bine gandita de a face un miting, ce are ceva din filozofia lui Mahatma Gandhi si ma gandesc in principal la nonviolenta, desigur. E foarte asemanator cu ceea ce descrie undeva Mircea Eliade, daca nu ma insel, despre mitingurile din India care il aveau ca lider pe marele Gandhi si in care oamenii stateau jos, in mod absolut pasnic si intr-un numar imens de mare, iar printre randuri se invarteau calare cei din trupele britanice lovindu-i pe manifestanti sau operand arestari in masa. Din fericire, nu se intampla asa ceva la noi – Jandarmeria a actionat cum trebuie, fara sa intervina violent. Dar eu vroiam sa spun ca spiritul acestui miting e asemenator cu cele de atunci din India. E un pacifism ce nu se poate sa nu-l remarci. Trebuie sa spun: e uluitor ce se intampla!!! 🙂 Un miting neautorizat, nonviolent, spontan. Si cred ca mai trebuie precizat ceva: probabilitatea de contagiune a zonei cu astfel de mitinguri nu mi se pare ca ar trebui neglijata. Si ma gandesc la Republica Moldova, Serbia, Rusia, desigur, de ce nu si Ungaria, ca sa dau numai cateva exemple.

februarie 13, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 comentarii »

 1. Ţi se potriveşte ! Hai şi te trezeşte ! 😉

  HEI ! !!

  Cineva vrea ţara asta
  A „imperiului” şi basta!
  Şi se bat cei ce-o râvnesc
  Cu cei care-o mai iubesc.
  Şi-au născocit o bravadă
  Cu-o ordonanţă năroadă
  Ca să scoată lumea-n stradă.
  Ca să pară că-i spontan
  Acest… euromaidan.
  Şi, iată-ne, sfâşiaţi
  Între noi, şi destrămaţi,
  Cum am fost de multe ori,
  Rătăcind printre erori.
  Haideţi, să privim puţin,
  Spre cei care întreţin
  Starea asta de război
  A noastră, de noi cu noi.
  Şi vom înţelege bine
  Că sunt… „agenturi străine”.
  Strada nu e un miraj,
  Nici tribună de curaj,
  Este doar manevra lor,
  A corporatiştilor,
  … craţilor
  şi … iştilor.

  Comentariu de Radu Humor | februarie 13, 2017 | Răspunde

 2. Se pare ca a fost dezlegat misterul.
  Cine se ascunde ,de fapt,in spatele protestelor din Romania..
  .Românii trebuie să știe adevărul!
  lată de ce au scos multinaţionalele oamenii in strada!
  Acest secret aruncă totul in aer
  La Iasi, Cluj, Timişoara sau Bucureşti, cea mai mare parte dintre protestatari provin de la
  firmele multinaţionale care au sediile in aceste oraşe.
  In realitate, de fapt, aceşti oameni au fost obligaţi sa iasa la proteste de patronii lor, care sunt disperaţi de faptul ca actualul guvern al României schimba din temelii CodulFiscal.
  Sute de mii de romani au ieşit in strada in ultimele doua zile, protestând față de Ordonanţa de Urgență privind graţierea si față de modificările propuse de Guvern la Codul de Procedură Penală. Mulţi dintre cei prezenţi in strada sunt tineri, angajaţi ai multnaţionalelor din Romania.
  Totuşi, de ce aceşti oameni au ieşit in stradă in număr atât de mare, spre deosebire de alte momente
  delicate din istoria recenta a României?
  După discuţii cu mai mulţi oameni de afaceri din marile oraşe ale tarii, a ieşit la suprafaţă si motivul pentru care angajaţii din multinaţionale au ieşit la protestele împotriva Guvernului Sorin Grindanu.
  In realitate, de fapt, aceşti oameni au fost obligaţi sa iasa la proteste de patronii lor, care sunt disperaţi de faptul că actualul guvern al României schimbă din temelii Codul Fiscal.
  Conform noilor prevederi ale Codului Fiscal impuse de Guvernul PSD-ALDE, multinaţionalele din Romania vor fi impozitate fie la cifra de afaceri, fie acţionarii lor vor trebui să platească
  impozit pe dividende de 16 la sută.
  Pana acum, impozitul pe dividende era de 5 la sută, in timp ce cel pe profit a fostde 16 la sută.
  Era evident pentru toată lumea că proprietarii multinaţionalelor preferau să scoată banii din țară ca dividende si sa plateasca impozit doar 5 la sută.
  Acum, cand impozitul pe dividende va ajunge 16 la suta, este clar ca multinaţionalele vor pierde sume uriaşe de bani, de ordinul miliardelor de euro.
  Aceşti bani vor ramane in Romania si pot fi investiti in spitale, scoli autostrazi.
  Mai este o metoda prin care multinaţionalele scot profitul din Romania.
  De exemplu, in loc sa declare profit, prefera sa plateasca servicii de consultanta de ordinul miliardelor de euro, către firme din tarile mama,multe dintre ele cu acelaşi acţionar.
  Practic este o caracatiță prin care banii sunt scoși dinRomânia, profitul este diminuat, iar bugetul statului este păgubit cu miliarde de euro.
  Toate aceste artificii din care Romania a pierdut miliarde de euro in ultimii ani nu mai pot fi posibile datorita noilor prevederi ale Codului Fiscal pregătit de Executivul PSD-ALDE, iar patronii multinaţionalelor si-au scos oamenii in strada,pentru a da jos Guvernul Grindeanu.
  Romanii trebuie sa stie adevarul si trebuie sa inteleaga de ce sunt disperate multinaţionalele sa-si scoata oamenii in strada.Pana acum,aceste companii multinaţionale care au acaparat economia
  României, cu largul concurs a lautoritatilor, plateau doar contribuţiile pentru salariaţi la bugetul statului, in timp ce profitul declarat era aproape 0.
  Pe lângă profiturile pe care firmele străine le obţin cu ajutorul filialelor din România, multinaţionalele scot bani de la aceste subsidiare practicând transfer care de cele mai multe ori sunt extrem de mari.
  Multinaţionalele mascheaza profitul în tara de origine, sau în paradisuri fiscale, iar în România nu plătesc impozit pe profit, căci raporteaza că nu scot profit, nu sunt în faliment si nici măcar în insolvență.
  Pierderile suferite de economia româneasca pe seama acestor companii în ultimii ani se
  ridică la mii demiliarde de euro.
  Multinaţionalele si băncile care operează în România scot anual din țară zeci de miliarde de euro si la Stat contribuie cu mai nimic. Acolo se duc banii.
  De altfel, România s-a transformat într-un paradis al multinaţionalelor care controleaza
  industria, agricultura, transporturile, construcţiile, comerţul, sectorul financiar-bancar etc. si care îsi
  promoveaza reglementari legale în interes propriu.
  Economia României s-a privatizat în beneficiul străinilor si nu al intereselor naţionale.
  Ceea ce este revoltător este ca nimeni nu a ieşit in strada atunci cand au fost incalcate
  flagrant drepturile oamenilor, atunci cand au fost atinse libertăţile cetatenesti.
  De ce nu a ieşit nimeni sa protesteze atunci cand au arestat-o si au tinut-o degeaba in
  puşcărie pe Mariana Rarinca?
  Pana la urma, s-a dovedit ca totul a fost un mare abuz din partea Liviei Stanciu, fosta
  șefă a înaltei Curţi de Casaţie si Justitie, în prezent judecător la Curtea Constituțională !!!
  Nu este ceva dubios ca toata lumea a tăcut atunci? Că toată lumea a tăcut când au fost călcate in picioare toate drepturile și libertățile cetățenești?
  Probabil că răspunsul este unul singur: atunci nu erau lezate interesele
  financiare ale companiilor multinaţionale.”
  P.S.
  Numai în situaţia tinerilor captivi în aceste zile în Piaţa Victoriei să nu fi ! Mai bine zis a celor care realizează în ce hal sunt manipulaţi, scoşi în stradă pe un frig nemilos, la fel ca stăpânii lor !
  Sunt sigur că asta este explicaţia protestelor, dar aş vrea să cred că Guvernul are pregătite măsuri în caz de ameninţarea cu plecarea din ţară a unora dintre multinaţionale ! Că până la urmă ăsta e pasul următor ! Spun asta pentru că aseară la Antena 3 a fost un interviu cu Soroş,. Mai rar am văzut un mizerabil mai mare, care recunoştea senin cît de imoral, chiar criminal, acţionează !

  Comentariu de Radu Humor | februarie 13, 2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: