Mecanismul intermediar
SCANDAL ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN. Dezbatere pe marginea situaţiei POLITICE din ROMÂNIA: Viviane Reding propune un nou mecanism de verificare a JUSTIŢIEI din toate statele membre UE
Se arata, printre altele, ca:
„UPDATE 17.38 Andreas Mavroyiannis, din partea consiliului UE, îl parafrazează pe Socrate: „Democraţia vine din neschimbarea regulilor democratice în funcţie de oportunismul politic”. Dezbaterea privind situaţia politică din România s-a încheiat.
UPDATE 17.30Viviane Reding: „Dezbaterea de astăzi a fost condusă foarte mult de atitudini de interes politic. Atunci când se atacă statul de drept, indiferent de culoarea politică a guvernului, CE trebuie să rămână fermă în acţiunile pe care le întreprinde. Şi în trecut a fost aşa. În 2009, eram comisar pentru telecomunicaţii şi am înceut o procedură infringement împotriva României. Pe atunci era o coaliţie de dreapta care dăduse o OUG pentru a-l îndepărta din funcţie pe preşedintele autorităţii telecom”.
„Vreau să trag două învăţăminte. În primul rând avem nevoie de o abordare independentă a acestor probleme. Respectarea statului de drept nu are nicio legătură cu partidele aflate la putere. Justiţia trebuie să fie oarbă, trebuie să reacţioneze numai la statul de drept şi la punerea sa în pericol. Vedem că nu avem mecanisme eficiente în UE pentru a îmbunătăţi funcţionarea statului de drept mai eficient. Haideţi să fim sinceri: suntem foarte stricţi în legătură cu criteriile de la Copenhaga, cele de pre-aderare. Odată ce un stat a aderat la UE, se pare că nu mai avem niciun instrument de a verifica dacă toate aceste valori mai rămân în picioare. Procedurile de infringement sunt prea tehnice şi complicate”, a mai spus Reding.
„Doresc ca împreună cu PE şi miniştrii de Justiţie să instaurăm un mecanism intermediar de măsurare şi comparare a eficienţei sistemelor judiciare din toate statele membre. Experţii dezvoltă acum un fel de tablou de bord pentru justiţie, care să fie aplicabil la toate statele membre”, a anunţat comisarul european pentru Justiţie.”
Dar sa vedem si interventiile europarlamentarilor nostri, D-na Corina Cretu si Dl. Cristian Preda:
– D-na Corina Cretu
Interventia din plenul Parlamentului European privind situatia politica din Romania
– Dl. Cristian Preda
La PE (119) – despre situaţia din România
Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.
Dupa parerea mea, cred ca e prea mult spus ca a fost un scandal. A fost o dezbatere. O dezbatere in care destui au criticat-o pe D-na Reding. Dar, pe buna dreptate, cred eu, multi nu au inteles rostul acestei dezbateri despre situatia politica din tara noastra. Sincer sa fiu, nici eu n-am inteles prea bine. Nu spun ca nu e bine sa existe dezbateri, e chiar foarte bine. Dar aceasta, intitulata pompos „despre situatia din Romania”, nu a adus nimic nou: s-au reiterat punctele de vedere cunoscute, cele ale PPE si cele ale PES si ALDE, principalele formatiuni politice europene. S-au mai facut referiri si la situatia din Ungaria. La sfarsitul acestei reuniuni D-na Reding trebuia sa traga o concluzie generala, ca sa zic asa. Si aceasta e cea pe care am evidentiat-o mai sus. Reiau aspectul evidentiat de D-na Reding, ca sa fie si mai clar si ca sa fixam ideile:
„Haideţi să fim sinceri: suntem foarte stricţi în legătură cu criteriile de la Copenhaga, cele de pre-aderare. Odată ce un stat a aderat la UE, se pare că nu mai avem niciun instrument de a verifica dacă toate aceste valori mai rămân în picioare. Procedurile de infringement sunt prea tehnice şi complicate”, a mai spus Reding.
Doresc ca împreună cu PE şi miniştrii de Justiţie să instaurăm un mecanism intermediar de măsurare şi comparare a eficienţei sistemelor judiciare din toate statele membre. Experţii dezvoltă acum un fel de tablou de bord pentru justiţie, care să fie aplicabil la toate statele membre”
Riscul ar fi o concentrare prea mare a Puterii in mana Comisiei Europene, care s-ar constitui intr-un fel de tribunal suprem ce ar judeca statele membre. Si asta in conditiile cresterii politizarii Comisiei, lucru care, printre altele, n-ar mai putea exprima cerinta ca membrii acesteia sa ramana deasupra intereselor nationale. Insa exista si un alt aspect: o astfel de Comisie ar putea judeca lucrurile printr-o prisma ideologica si de afinitati politice, deci nu ar mai putea fi impartiala. Si atunci cum ar mai putea fi Justitia „oarbă, trebuie să reacţioneze numai la statul de drept şi la punerea sa în pericol”, cum spunea D-na Reding. In general vorbind, crearea unui astfel de mecanism comporta riscuri serioase pentru democratia de pe continentul nostru. Pentru ca s-ar putea ajunge la impunerea unui dictat unor state membre, lucru care ar putea sa fie rau vazut in tarile respective, de catre cetatenii acestora, cu consecinte politice incalculabile. Mai ales in conditiile deloc fericite in care, datorita crizei economice actuale, euroscepticismul creste. In Romania, spre exemplu, cetatenii nu au fost intrebati daca doresc sau nu integrarea in Uniunea Europeana. S-a facut de catre intreaga clasa politica o propaganda puternica in favoarea integrarii, prezentandu-se lucrurile foarte in roz si mergand pe ideea ca „o sa fie mai bine”. Oamenilor nu li s-a explicat exigentele pe care trebuie sa le indeplineasca tara, odata primita in UE. In general vorbind, imaginea creata a fost ca UE e un loc mirific, un fel de paradis. Si ca odata intrati, Romania va merge fara nicio problema catre „noi culmi de civilizatie si progres”, de la sine. Altminteri ar ramane in asa zisa „zona gri”. Cam asa a fost prezentata intrarea Romaniei in UE. Mi-e teama ca Uniunea Europeana, in ansamblul ei, nu este suficient de matura inca pentru ca sa suporte noi constrangeri si exigente, pe langa austeritatea, din punct de vedere economic, pe care si asa o suporta foarte greu. Aceasta criza economica si financiara ii demonstreaza cetateanului european ca UE nu este conditia sine qua non pentru ameliorarea situatiei sale si a conditiilor sale de viata. Eu cred ca este de ajuns aceasta criza, care, speram, se va termina mai repede. Nu cred ca mai avem nevoie si de o alta. Or, partea proasta in ceea ce priveste propunerea D-nei Reding este ca aceasta pare a fi generatoare de noi crize in interiorul Uniunii. De aceea lucrurile trebuie tratate, cred eu, cu mare grija. Si cred ca mult mai bine, mai eficient ar fi daca ar prima dialogul, nu auditul judiciar pentru statele membre. Nu cred ca „a face ordine cu nuiaua in clasa”, de catre Comisia Europeana, desigur, ar fi cea mai potrivita politica pe care Uniunea Europeana ar putea s-o adopte. Or, cam asa pare propunerea D-nei Reding.
Important este ceea ce nu s-a dezbatut serios niciodata, asa cum a fost aceasta dezbatere despre situatia din Romania. Si anume problemele de fond ale Uniunii Europene si ale statelor sale membre: criza economica actuala, saracia, somajul masiv (spre exemplu in Spania, Grecia), disperarea, sinuciderile. Sa nu uitam ca nu nerespectarea principiilor statului de drept au adus in prim-panul vietii politice din Grecia partide extremiste, disperarea. Sa nu uitam celebra remarca a D-nei Merkel ca nu o intereseaza Grecia, dar, in schimb, ii e foarte mila de greci… Situatia economico-sociala dificila de pe continent este trecuta sub tacere. In schimb UE ne serveste acest film prost: dezbaterea in PE despre „situatia din Romania”, nici pe departe atat de grava precum a lasat D-na Reding sa se inteleaga. Ingrijorator este ca problemele de fond sunt ignorate. Iar aceasta dezbatere „despre situatia din Romania” pare o diversiune menita sa abata atentia de la adevaratele probleme, pe care le-am amintit mai sus, cu care se confrunta Uniunea, Zona Euro. Probleme si situatii care ar putea avea consecinte mai grave decat euroscepticismul: cresterea neincrederii in democratie, pe fondul agravarii lor. Iata riscul cel mai mare, dupa parerea mea, cu care se confrunta, in prezent, Uniunea Europeana.
Revin la ceea ce am aratat mai sus, si anume ca UE, in ansamblul sau, nu e inca suficient de matura: este disfunctionala din multe puncte de vedere. Armonizarea legislatiei nationale cu cea stabilita la Bruxelles este dificila si aproape inaplicabila pentru toate statele membre. O disfunctionalitate majora ar fi chiar euro si Zona Euro. Precum si Spatiul Schengen, daca o tara, precum Romania, care indeplineste criteriile tehnice, singurele valabile, prezinta dificultati artificial create in ceea ce priveste integrarea in Schengen. Tot in felul acesta se explica nerespectarea Criteriilor de Convergenta de la Maastricht. Or, ceea ce se dezbate, si asta e marea mea nedumerire, nu se refera la aceste probleme, de fond, mereu trecute sub tacere sau pe un plan secund. Si se creaza false probleme pentru a fi dezbatute, tocmai pentru a ocoli dezbaterile care conteaza cu adevarat pentru soarta acestei Uniuni. Asta e cea mai mare dovada de imaturitate. Si acesta este motivul pentru care nu se poate rezolva chestiunea crizei si ca nu se intrevad solutii pentru iesierea din criza economica actuala.
Nu vroiam sa vorbesc aici despre situatia din Ungaria si sa fac o comparatie cu Romania. Dar pentru ca s-au facut referiri voi spune cateva cuvinte. In primul rand trebuie sa fie foarte clar pentru toata lumea ca in Romania a invins democratia si nu Comisia Europeana, Dl. Barroso sau D-na Reding. Si aceasta e cea mai mare deosebire fata de situatia din statul vecin: in Ungaria democratia a fost invinsa, iar Comisia Europeana, Dl. Barroso, D-na Reding n-au obtinut nicio victorie. Si acest lucru e deosebit de trist, ca intr-un stat membru democratia a fost invinsa, iar Comisia Europeana pare a se face ca ploua. Despre aceste aspecte importante, D-na Reding nu a binevoit sa ne vorbeasca, decat tangential si fara sa spuna lucrurilor pe nume, in adevar. Dar democratia a fost invinsa in Ungaria (doresc sa nu fie asa si sa gresesc eu cand afirm lucrul asta) nu pentru ca Ungaria n-ar fi fost stat de drept, ci din cauza situatiei economice a Ungariei si a riscului ridicat de intrare in incapacitate de plata a acestei tari! Nu neg dorinta lui Orban de a fi un conducator cu puteri depline. L-am criticat foarte dur pe Viktor Orban pe acest blog. Insa Orban mi s-a parut, mai ales in ultima vreme, un om nemultumit. Nemultumit de UE! Si de politicile sale, si de modul sau de functionare. A vorbit de transformarea Ungariei „intr-o colonie”, perceptie ce exista si in Romania, la cetatenii romani. A respins FMI, datorita politicilor sale de austeritate. Despre aceste lucruri de ce nu a vorbit stimata D-na Reding? De ce nu se dezbat aceste probleme, care chiar ca pot sa puna in pericol UE, si chiar pacea pe continent?
Ce fel de Europa construim?
septembrie 13, 2012 - Posted by Motanul Incaltat | Uncategorized | Angela Merkel, Atitudine, Atitudini, Basescu, Brussels, Bruxelles, Comisia de la Venetia, Comisia Europeana, Corina Cretu, Cristian Preda, criza economica, Diverse, economic, economie, euro, Europa, European Union, Exercitii de normalitate, finante, FMI, Germania, Grecia, guvern, Jose Manuel Barroso, normalitate, oameni, Opinia mea, parerea mea, Parlamentul European, partide politice, PDL, PNL, politic, politica externa, Politica internationala, Politice, PSD, România, social, societate, Spania, Spatiul Schengen, SUA, Traian Basescu, UE, Ungaria, United States, Uniunea Europeana, USA, USL, Victor Ponta, Viktor Orban, Viviane Reding, WordPress, Zona Euro
2 comentarii »
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
About
Un motan de treaba 🙂
-
Recent
- In interesul superior al copilului!!
- Cand incepem sa intelegem cat de mult valoreaza Constitutia si cat de mult valoreaza libertatea!!
- S-a aprobat reabilitarea podetului din comuna Cutare. In Consiliul Suprem de Aparare a Tarii!!
- 112 nu inseamna Big Brother!
- Precizie de cativa metri…
- Halucinant…
- Va fi razboi?
- „Noi suntem social-democrati”…
- „In Romania, limba oficiala este limba romana” – Art. 13 din Constitutia Romaniei
- Despre candidatul PSD la alegerile prezidentiale
- Un banc!!
- Simbolistica totalitarismului
-
Legături
- WordPress.com
- WordPress.org
- Voxpublica
- Riddickro
- Cristian Patrasconiu
- Geopolitikon – Adrian Cioroianu
- Lumiss22
- Adrian Nastase
- Cristian Preda
- Desculta prin Timisoara
- Mazilu Raluca
- Theodora – Hai ca se poate!!
- Vladimir Tismaneanu
- Adriana Dutulescu
- Brussels Blog
- Corina Cretu
- Alina Gorghiu
- Bibliotecarul
- Ana Birchall
- Miron Mitrea
- Maria Grapini
- Ion Iliescu
- Vasile Dancu
- Stirea press
- Agentia de rating politic
- Gabriela Savitsky
- Keops – mister, perfectiune, frumusete
- Sever Voinescu
- Mihai Gotiu
- Elena Udrea
- Dreapta.net
- Satmareanca
- Traian Razvan Ungureanu – TRU
- Daniel Funeriu
- Lavinia Stan
- Blogosfera Portocalie
- Adrian Paunescu
- Dilema Veche
- Revista 22
- Calin Popescu Tariceanu
- Traian Basescu
- Motanul_Filozof
- Codrin Scutaru
- The Beginning Of The End
- Civitas'99
- Hanul Povestilor
- Maria Diminet
- Victor Ponta
- Anca Bundaru
- Sonya
- Lilick
- Loredana
- Gabriela Elena
- Club 2020
- Roxana Iordache
- Andreea Paul
- Cristina
- Trading Economics
- Adevarul nostru
- Desculta prin Timisoara – WordPress
- Florin Citu
- Lucian Isar
- Gabriela Elena (II)
- Moshe Mordechai
- goodreads
- Opinii BNR
Arhive
- Adrian Nastase Angela Merkel anticoruptie Atitudine Atitudini Barack Obama Basescu Boc Bucharest Business and Economy capitalism comunism coruptie Crin Antonescu criza economica Dacian Cioloș Democratie Diverse DNA economic economie Elena Udrea Europa European Union Exercitii de normalitate finante FMI France Franta Germania Grecia guvern interesant Iohannis Ion Iliescu Klaus Iohannis Kremlin libertate Liviu Dragnea Muzica NATO nivel de trai normalitate oameni Opinia mea parerea mea partide politice PDL PNL politic politica externa Politica interna Politica internationala Politice Ponta PSD Republica Moldova România Rusia social societate stiri SUA Traian Basescu Ucraina UE Ungaria United States Uniunea Europeana USA USL Victor Ponta Vladimir Putin WordPress Zona Euro
Blog Stats
- 162.896 hits
Top articole
- In interesul superior al copilului!!
- Cand incepem sa intelegem cat de mult valoreaza Constitutia si cat de mult valoreaza libertatea!!
- S-a aprobat reabilitarea podetului din comuna Cutare. In Consiliul Suprem de Aparare a Tarii!!
- 112 nu inseamna Big Brother!
- Precizie de cativa metri...
- Halucinant...
- Va fi razboi?
- "Noi suntem social-democrati"...
- "In Romania, limba oficiala este limba romana" - Art. 13 din Constitutia Romaniei
- Despre candidatul PSD la alegerile prezidentiale
Top click-uri
- Niciunul
Stiri Romania Libera
- Conferința „Iorga, după Iorga”: Naționalistul moare aici, patriotul ajunge în străinătate mai 23, 2022Recent, la Conferința „ Iorga, după Iorga”, de la Vălenii de Munte, s-a dezbătut prin prisma personalității lui Nicolae Iorga ce a fost mai evident ca însușire a lui: naționalistul sau patriotul. În weekendul 20-22 mai 2022, în orașul Vălenii de Munte a avut loc Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”, ediția a II-a, cu tema […] The post Conferința „Iorga, […]
- Lloyd Austin: Aproximativ 20 de țări oferă un nou ajutor de securitate Ucrainei mai 23, 2022Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că aproximativ 20 de țări au anunțat noi pachete de ajutor constând în asistență în materie de securitate Ucrainei în timpul unei întâlniri virtuale cu aliații, sesiune de luni, care a avut ca scop coordonarea ajutorului armat pentru Kiev. Țările care au anunțat noi pachete sunt Italia, […] The post L […]
- Djokovic are prima șansă la locul 1 ATP, dar și Medvedev și Zverev pot ocupa această poziție după Roland Garros mai 23, 2022Djokovic își are soarta în propriile mâini în lupta pentru locul 1, dar și Medvedev și Zverev speră la această poziție. Dacă sârbul va câștigă titlul, va rămâne pe primul loc pentru a 373-a săptămâna, pe 6 iunie. În cazul în care Djokovic nu ajunge în semifinale, atât Medvedev, cât și Zverev au ocazia de […] The post Djokovic are prima șansă la locul 1 ATP, […]
- În Harkov sistemul de metrou își va relua traficul de marți mai 23, 2022Ihor Terekhov, primarul orașului Harkov din nord-estul Ucrainei, a declarat că sistemul de metrou al orașului își va relua operațiunile marți, după luni de zile în care a servit drept adăpost pentru cetățenii care căutau să scape de bombardamentele rusești. „Mâine, pe 24 mai, vom deschide metroul”, a declarat Terekhov. Metroul va avea un program […] The post […]
- Lituania vrea ca UE să aibă un fond pentru țările care primesc refugiați ucraineni mai 23, 2022Ministrul de finanţe din Lituania, Gintare Skaiste, a îndemnat luni UE să creeze un fond pentru a ajuta ţările care găzduiesc mii de refugiați ucraineni, aşa cum a făcut pentru Turcia în 2016, relatează Reuters. „În Lituania, ucrainenii reprezintă acum circa 2% din populaţie, în Estonia – circa 2,5%, iar în Polonia circa 6-7%, aşa […] The post Lituania vrea […]
- Erdogan anunță că Turcia va lansa noi operațiuni militare la granițele de sud mai 23, 2022Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni că Turcia va lansa în scurt timp noi operațiuni militare la granițele de sud pentru a crea zone de siguranţă pe o lăţime de 30 de kilometri, în scopul combaterii ameninţării teroriste din respectivele regiuni, relatează Reuters. Operaţiunile vor fi lansate imediat ce forţele militare, de informaţii […] Th […]
- Soldații sunt bombardați mereu în timp ce luptele grele continuă în Donețk mai 23, 2022Soldații sunt bombardați „ în permanență în timp ce luptele grele continuă în Donețk, afirmă guvernatorul ucrainean” , potrivit Sky News. Luptele grele continuă în oraşul Donetsk, situat în estul Ucrainei, militarii fiind „sub bombardament în permanenţă”, a declarat guvernatorul regiunii, potrivit epicnews.ro. Soldații sunt bombardați în regiunea Donețk, în […]
- Coaliția de guvernare anunță noi măsuri sociale și economice denumite „ Sprijin pentru România” mai 23, 2022Coaliția de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului, este vorba despre: amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare […] The pos […]
- Șeful Pentagonului spune că Vladimir Putin are o strategie generală necunoscută în Ucraina mai 23, 2022Lloyd Austin, șeful Pentagonului, a declarat că Vladmir Putin folosește o strategie generală care este necunoscută pentru tot ce se petrece în Ucraina. Întrebat dacă Vladimir Putin recurge la utilizarea alimentelor, energiei şi imigraţiei ca forme de presiune, şeful Pentagonului a explicat că liderul de la Kremlin a folosit „o serie de pârghii încă de […] Th […]
- Procurorul general al Ucrainei anunță că s-au deschis în jur de 13000 de dosare legate de crime de război mai 23, 2022Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat luni că la ora actuală autorităţile ucrainene au deschis circa 13000 de dosare legate de presupuse crime de război comise de militari ruşi în cursul invaziei în Ucraina, relatează Reuters şi Interfax-Ukraina. ‘La ora actuală, avem peste 13.000 de cazuri (în curs de investigare) doar cu privire […] […]
- Conferința „Iorga, după Iorga”: Naționalistul moare aici, patriotul ajunge în străinătate mai 23, 2022
Stiri Mediafax
- Trei luni de război în Ucraina. Speranţele lui Putin pentru o victorie rapidă s-au năruit în faţa rezistenţei eroice a ucrainienilor. Dizidenţă în creştere în rândul ruşilor mai 23, 2022În urmă cu 3 luni în primele ore ale dimineţii într-un discurs preînregistrat Putin declanşa invazia Ucrainei. Speranţele preşedintelui rus pentru o victorie rapidă s-au năruit în faţa rezistenţei eroice a ucrainienilor.
- Act de dizidenţă. Un diplomat rus al misiunii Moscovei la ONU şi-a dat demisia şi a criticat războiul şi conducerea lui Putin: "Niciodată nu mi-a fost atât de ruşine de ţara mea ca pe 24 februarie anul acesta" mai 23, 2022Un diplomat rus cu peste 20 de ani de experienţă şi-a anunţat luni demisia în semn de protest faţă de războiul ţării sale împotriva Ucrainei, au relatat mai multe publicaţii.
- Ucraina a emis un ordin de arestare pe numele fostului preşedinte Viktor Ianukovici. Este acuzat de trădare mai 23, 2022Un tribunal din Kiev a emis un ordin de arestare pe numele fostului preşedinte Viktor Ianukovici, acuzându-l de trădare, scrie Sky News.
- Statele Unite au suplimentat cu 30% în ultimele luni prezenţa militară în Europa mai 23, 2022Statele Unite au suplimentat cu 30% prezenţa militară în Europa în contextul conflictului militar dintre Rusia şi Ucraina, a afirmat luni generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din SUA, citat de postul de televiziune CNN.
- Se redeschide metroul din Harkov. Mii de oameni l-au folosit ca adăpost în timpul bombardamentelor mai 23, 2022Metroul din Harkov îşi va relua activitatea după luni de zile în care a servit drept adăpost, a anunţat primarul oraşului, potrivit CNN.
- Efectul restricţiilor: vânzările de haine fabricate în Rusia au crescut de peste două ori mai 23, 2022Vânzările de haine fabricate în Rusia au crescut de peste două ori în ultimele trei luni, în timp ce companiile occidentale ies din ţară, anunţă Sky News.
- Noi măsuri sociale şi economice: ratele la bănci, amânate 9 luni şi stop angajărilor la stat mai 23, 2022Coaliţia de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile anunţate se numără amânarea pentru 9 luni a tratelor la bănci şi un sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici.
- Ruşii nu scapă de procese: alţi 48 de soldaţi ruşi vor fi judecaţi
mai 23, 2022Ucraina nu vrea să lase nepedepsite crimele de război comise de armata Rusiei.
- De ce Mbappe a refuzat oferta de la Real Madrid şi a semnat un contract cu Paris Saint-Germain mai 23, 2022Kylian Mbappe a dezvăluit că o conversaţie cu preşedintele francez Emmanuel Macron a contribuit la decizia sa de a refuza Real Madrid şi de a semna un nou contract la Paris Saint-Germain.
- Djokovic, Medvedev sau Zverev, cine va fi liderul mondial în tenis după Roland Garros 2022 mai 23, 2022Situaţia actuală a clasamentului mondial ATP poate face ca în funcţie de rezultatele de la Roland Garros, Medvedev (2 ATP) sau Zverev (3 ATP) să preia şefia de la liderul Novak Djokovic. Site-ul oficial atptour.com face o analiză a situaţiilor posibile după cele două săptămâni pe zgura pariziană.
- Şeful Pentagonului: Strategia generală a lui Vladimir Putin în Ucraina este "necunoscută" mai 23, 2022Strategia "generală" a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în conflictul militar cu Ucraina este "necunoscută", a afirmat luni secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, conform postului de televiziune CNN.
- Guvernator ucrainean: în Doneţk se dau lupte grele, soldaţii sunt bombardaţi în permanenţă mai 23, 2022Soldaţii sunt bombardaţi „în permanenţă în timp ce luptele grele continuă în Doneţk, afirmă guvernatorul ucrainean, potrivit Sky News.
- COMENTARIU Sorin Avram: Marcel Ciolacu se crede preşedintele PSG, nu al PSD mai 23, 2022Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu se plimbă prin ţară într-o maşină electrică decapotabilă şi aruncă cu promisiuni în stânga şi în dreapta. Primul mai mult în dreapta, iar al doilea mai mult în stânga, pentru că trebuie respectată orientarea politică, nu-i aşa?
- Partygate: Noi fotografii cu petrecerea la care a participat Boris Johnson când era lockdown mai 23, 2022Au apărut fotografii în care premierul Marii Britanii, Boris Johnson, consumă alcool la o adunare care ar fi avut loc în timpul celui de-al doilea lockdown. Imaginile au fost obţinute de ITV News, îl arată pe premier ţinând un pahar în mână alături de cel puţin alte 6 persoane, în jurul unei mese.
- Lituania anunţă că îşi retragere ambasadorul din Rusia mai 23, 2022Administraţia Lituaniei a anunţat, luni după-amiază, că îşi va retrage ambasadorul din Rusia de la data de 1 iunie, în contextul tensiunilor generate de intervenţia militară rusă în Ucraina, informează agenţia Reuters.
- Trei luni de război în Ucraina. Speranţele lui Putin pentru o victorie rapidă s-au năruit în faţa rezistenţei eroice a ucrainienilor. Dizidenţă în creştere în rândul ruşilor mai 23, 2022
Stiri Evz
- A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
Meta
[…] on Sa fie bine ca a nu fie rau – …olimpiu65 on Sa fie bine ca a nu fie rau – …Mecanismul intermedi… on Sa fie bine ca a nu fie rau – …Theodora on Sa fie bine ca a nu fie rau – …the […]
DE citit si:
http://www.gandul.info/international/vicepremier-bulgar-sofia-si-a-pierdut-rabdarea-cu-olanda-in-privinta-schengen-10065059