Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Isteria organizata a plansului

Gandul:

Liderul nord-coreean KIM JONG-IL A MURIT. Iată momentul în care televiziunea de stat ANUNŢĂ DECESUL

Ce difuzează televiziunea oficială: Nord-coreenii, după moartea lui Kim Jong-il – tinerii plâng în hohote, militarii bat cu pumnul în pământ

Chiar va rog sa va uitati la imaginile video!

English: Kim Jong-il Русский: Ким Чен Ир 日本語: ...

Image via Wikipedia

Pe scurt: dictatorul nord-coreean Kim Jong-Il a murit (Cristian Tudor Popescu ar spune, probabil, „a incetat din viata”!)

Se anunta stirea la postul de televiziune nord- coreean. Crainica, imbracata in tinuta sobra, vorbeste despre ce s-a intamplat cand, deodata, incepe sa planga, facand eforturi sa nu izbucneasca in adevarate hohote de plans.

Cealalta imagine video ne arata un grup de tineri, scosi in careu, mi se pare ca erau elevi (sau studenti) care incep sa planga, asa in careu stand. Imaginea se muta intr-o piata din oras, probabil piata centrala, unde vezi o mare multime de oameni stransa acolo care boceste amarnic in fata unui monument de forma dreptunghiulara cu poza dictatorului in centru. Oamenii stau in genunchi si bat cu pumnul in pamant, si plang, si plang. Sunt si niste militari, stand in pozitie de drepti,  care plang de mama focului. Tineri, oameni maturi toti plang intr-o amarnica jale. Au iesit toti sa-si faca plansul, dupa datorie. Doamne fereste sa-l  vada vecinul ca nu s-a dus in piata sa-si faca portia de plans, aratandu-si prin asta dragostea netarmurita fata de tovarasul Kim! Elevii, scosi de la ore, asezati in careu: 1,2,3 si… se incepe plansul colectiv, in hohote amarnice. O tinuta sobra, adecvata momentului, nu se admite. Plansul e obligatoriu!

Sa vedem cine-i noul lider:

Cine este Kim Jong-un. Biografia noului lider nord-coreean: general cu patru stele, format în instituţii elveţiene, mare amator de baschet. Greşeala fratelui cel mare l-a făcut favoritul tatălui

Baiat tanar, 29 de ani, scolit in Occident, format in institutiile elvetiene. Mare amator de baschet, iata parca o noutate in peisajul politic nord-coreean. Intrebarea care se pune este daca va reusi sa schimbe politica tarii, daca va renunta la comunism, daca va incerca apropierea si, apoi, unificarea cu Coreea de Sud… Poate ca Occidentul si-a pus amprenta pe conceptiile sale, poate vom avea si in Coreea de Nord un fel de Perestroika si Glasnost…

Insa apropo de manifestarile nord-coreenilor, pe care le-ati putut vedea in cele doua fragmente video din Gandul, eu ma intreb: cum se va produce o posibila unire cu Coreea de Sud si cum vor vedea lucrul asta cei din Nord, cum il vor trai si cum se vor integra unui alt mod de viata? Discrepantele dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud nu sunt numai de ordin politic, dupa cum usor se poate constata, dar si de ordin social, mentalitatile formate in cele doua state coreene, intr-o perioada de mai bine de 50 de ani, fiind totalmente opuse. Sigur, nu exclud posibilitatea ca integrarea sa se faca mult mai repede decat am putea noi banui… Dar e mai realist sa presupui ca va fi una destul de greaoie, totusi… Insa nu se stie, asta asa e!

In orice caz, ambitiile militare ale Phenianului raman in picioare. Situatia nu s-a calmat deloc. Pe de alta parte e vorba si de interesele Chinei de a avea un aliat in zona.

Coreea de Nord a testat o rachetă cu rază scurtă de acţiune, la câteva ore după ce a anunţat moartea liderului Kim Jong-Il

Iata ce arata, printre altele, articolul:

„Coreea de Sud şi-a plasat armata în stare de alertă şi a consolidat supravegherea frontierei sale ultrasecurizate cu Coreea de Nord, după ce aceasta a anunţat luni moartea liderului nord-coreean Kim Jong-il.

De asemenea, Seulul a cerut aliatului său american, care menţine mobilizaţi 28.500 de militari pe teritoriul sud-coreean, să sporească supravegherea prin satelit şi avion.

Cele două Corei sunt, tehnic, în stare de conflict armat, de la armistiţiul precar semnat la finalul Războiului Coreei (1950-1953).

Relaţiile deja tesnionate dintre cele două ţări s-au deteriorat în martie 2010, când Seulul a acuzat Phenianul că a torpilat o corvetă militară sud-coreeană, ucigând 46 de marinari.

Phenianul a dezminţit mereu că se află la originea acestui atac. Însă artileria nord-coreeană a bombardat, câteva luni mai târziu, în noiembrie, o insulă sud-coreeană apropiată de frontiera maritimă comună, ucigând patru persoane, între care doi militari.

O mare parte dintre trupele nord-coreene, de aproxiamtiv 1,1 milioane de militari, sunt staţionate la frontiera demilitarizată (DMZ).

Această făşie de teren ultrasecurizată, cu o lungime de doi kilometri, se extinde de o parte şi de alta a liniei de demarcaţie, care are o lungime de 240 de kilometri. Ea consacră, din 1953 încoace, despărţirea nordului comunist de sudul capitalist.

Armata sud-coreeană numără 650.000 de oameni”

De observat ca isteria in peninsula continua si in acest sens…

De citit si:

IMAGINEA FOMETEI în Coreea de Nord. GALERIE FOTO IMPRESIONANTĂ

Recomand citirea integrala a tuturor articolelor.

decembrie 19, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. toti sunt caracterizatati de aroganta si incapatanare, separatism politic pe niste ideii de toata jena

    Comentariu de florin | decembrie 19, 2011 | Răspunde

    • Interesant de urmarit daca tanarul Kim Jong-un va fi un altfel de lider, daca va avea altfel de abordari. Deocamdata nu se prea stie nimic despre el. S-ar putea sa aiba alte conceptii datorita faptului ca a fost scolit in Occident. Apoi mai e si varsta, e tanar. S-ar putea sa vada altfel lucrurile decat vechea generatie de comunisti nord-coreeni.

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 20, 2011 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.