Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre declaratia D-nei. Campeanu

Mediafax

Câmpeanu, tinerilor PNL: Nu mai alergaţi după diplome, nu vă folosesc la nimic. Însuşiţi-vă noţiunile

Se arata ca:

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, le-a spus duminică tinerilor liberali să nu mai alerge „după diplome” sau masterate şi să-şi umple „geamantanul de hârtii”, ci să îşi însuşească noţiunile din şcoală şi din perioada de practică, precizând că există o problemă a calităţii forţei de muncă.

„Înţelegeţi un lucru, că trebuie să vă însuşiţi acele noţiuni pe care le căpătaţi, fie că sunt teoretice sau practice. Nu mai merge ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani, acum angajatorii au început să fie preocupaţi de faptul că a scăzut foarte mult calitatea forţei de muncă în România. Deci, nu mai putem vorbi de o forţă de muncă calificată, nu mă refer numai la faptul că o serie întreagă de profesii industriale – să le zicem – au dispărut, dar şi forţa de muncă chiar din domeniul umanist… şi aceasta a scăzut din punct de vedere al calităţii”, le-a spus Câmpeanu tinerilor din PNL în cadrul unui discurs la Şcoala de Vară de la Constanţa.

„Nu mai faceţi pur şi simplu o vânătoare pentru masterate şi diplome de nu ştiu ce fel, că nu o să vă folosească la nimic. Dacă faceţi unul sau două, dar făceţi-le serios şi plecaţi de acolo cu nişte noţiuni care o să vă folosească. Degeaba vă umpleţi geamantanul de hârtie, că nu o să vă folosească la nimic”, a mai precizat Câmpeanu.

Ministrul Muncii a fost întrebat de tinerii liberali despre modalitatea în care perioada de practică va putea fi considerată vechime în muncă.

Ea a menţionat că în cazul în care la finalul perioadei de practică ar exista un test de aptitudini, atunci ar putea fi inclusă această perioadă în vechimea în muncă şi astfel va fi recunoscută de către angajator.

„Aşa cum se face la ora actuală practica, ştiţi şi voi că alergaţi după adeverinţe, că aţi făcut practică nu ştiu pe unde şi de fapt practica nu există. Niciun angajator nu o să recunoască o astfel de practică, poate să fie prevăzută în o mie de legi”, a menţionat ministrul.”

Ceea ce m-a frapat pe mine cel mai mult este ca doamna ministru a vorbit – cel putin asa am impresia – cu prea mare usurinta despre „vanatoarea de masterate si diplome”, concluzionand „că nu o să vă folosească la nimic„. Domnia sa mai spune: „Înţelegeţi un lucru, că trebuie să vă însuşiţi acele noţiuni pe care le căpătaţi, fie că sunt teoretice sau practice.

In primul rand, daca cineva este capabil de ce sa nu faca mai multe masterate si sa obtina mai multe diplome? Pentru ca trebuie sa mai fi si capabil, adica destoinic, valoros, pentru ca sa ai la activ mai multe masterate si diplome. Sau cel putin asa ar trebui sa fie.

In al doilea rand, aceste masterate si diplome arata ca respectivul si-a insusit acele notiuni pe care le-a capatat, „fie ca sunt teoretice sau practice”. Pentru ca aceste masterate si diplome atesta o calificare (sau mai multe) pe care individul ce le-a obtinut o are (le are). Eu cred ca asa ar trebui sa stea lucrurile.

Daca discutam despre calitatea fortei de munca in Romania, diplomele si masteratele obtinute prin merit ar trebui sa dovedeasca un nivel calitativ inalt pentru cel care le poseda. Pe de alta parte, ar trebui sa ne gandim ca acestea incununeaza efortul depus de un elev/student dupa ani de studiu (spre ex: diploma de bacalaureat, diploma obtinuta dupa absolvirea unei facultati). Daca aceste diplome si masterate nu mai folosesc la nimic, atunci la ce mai foloseste scoala, liceul, facultatea, intr-un cuvant spus la ce mai e bun invatamantul, la ce ar mai folosi sa tot inveti? Daca se merge pe ideea asta, nici macar un doctorat facut pe merit, fara plagiere, fara trisare, dupa inca niste ani buni de la terminarea facultatii, dupa ce ai si lucrari publicate in tara si in strainatate, nu foloseste la nimic.

Degeaba vă umpleţi geamantanul de hârtie, că nu o să vă folosească la nimic” – dar daca cineva isi „umple geamantanul” dupa ce a trudit din greu, si inca ani de zile, sa obtina acele „hartii”, care „nu o sa-i foloseasca la nimic”, atunci cum e?

Dacă faceţi unul sau două, dar făceţi-le serios şi plecaţi de acolo cu nişte noţiuni care o să vă folosească” – aici ar fi problema: cat de serios le face… Totusi, aici nu se aplica „prezumtia de nevinovatie”? De ce trebuie sa pornim de la ideea ca nu le-a facut serios? Cum se explica faptul ca destui tineri, dupa ce le-au facut serios, parasesc Romania, ducandu-se sa munceasca, in domeniul in care s-au pregatit, prin alte tari, unde capacitatea lor este recunoscuta? Cum e posibil ca „scoala romaneasca sa produca tampiti” numai pentru Romania, dar pentru alte tari, oameni bine pregatiti? Nu cumva la mijloc ar fi o alta problema? Si aceea mentionata de D-na. Campeanu si anume „faptul că o serie întreagă de profesii industriale – să le zicem – au dispărut„, pentru ca au disparut acele industrii, lucru pentru care un elev sau student nu e vinovat, dar si cea a slabei calitati a angajatorilor, care, sa zicem asa, au rasarit pe ruinele fostelor industrii. Ca despre problema asta vad ca se vorbeste mai putin, chiar deloc. S-a vorbit si se vorbeste despre chestiunea legata de calitatea invatamantului romanesc, dar nu se spune un cuvant despre calitatea angajatorilor aparuti intre timp si despre calitatea firmelor aparute.

Reflectii la cuvintele: „Scoala romaneasca produce tampiti”

Nu stiu de ce, dar simt o atitudine antiintelectuala, specifica altor vremuri ce le credeam demult apuse. Si nu ma refer la afirmatiile D-nei. Campeanu, caci domnia sa a incercat sa caracterizeze de bine, de rau o situatie, ci la realitatile romanesti de azi. Este vorba de clasica de acum conceptie romaneasca potrivit careia: „nu diploma (nota) conteaza, ci ceea ce ai in cap”.  Comunismul a cautat din rasputeri sa restranga elita intelectuala, contand doar elita de partid. De aceea a incurajat un astfel de mod de a gandi si a cautat sa-i marginalizeze pe intelectuali. Nu mai vorbesc de faptul ca a distrus in lagarele comuniste elita intelectuala din perioada interbelica. Ca ar conta ceea ce ai in cap, fara diploma care sa-ti ateste ceea ce ai in cap, modul asta de a gandi e unul foarte comod. Si este de observat ca, drept consecinta, in constiinta romaneasca, in marea majoritate a cazurilor, profesorul e cel care greseste, elevul niciodata – laitmotivul D-lui. Goe!! „Scoala romaneasca produce tampiti” – dar poate ca e invers, poate ca sunt ei tampiti si atunci nu scoala romaneasca e de vina ca-i produce ci e chiar foarte bine ca-i triaza. Daca spui „scoala romneasca produce tampiti” – atunci diploma emisa de scoala romaneasca chiar nu conteaza. Atunci conteaza ceea ce ai in cap, nu? Consecinta unui asemenea mod colectiv de a gandi – deoarece gregaritatea e una din trasaturile specifice poporului roman – este aparitia imposturii in societatea romaneasca. Conteaza ceea ce ai in cap, nu? Nu si acel ceva care atesta ceea ce ai in cap, adica atesta cunostintele pe care le ai.  In felul acesta nu se mai face nicio diferentiere intre unul care are intr-adevar ceva in cap si altul care nu are nimic in cap. Si uite asa toti oamenii sunt egali si toata lumea e fericita si multumita: tarisoara a scapat de spaime metafizice – „sa moara vecinul si sa-i iau capra” – in oceanul egalitarismului. Liber sa aleaga, Basescu se chinuia: „Ce sa fac, incerc si eu sa aleg intre un tinichigiu si un filosof”. 😆  Iar daca „despre papadie si salata copii pot citi si pe Google”, ce rost mai are vreo diploma sau un masterat? Tragic este ca asa gandesc si multi dintre angajatorii nostri iar intelectualii nu prea au cautare in societatea romaneasca. Eu nu prea il inteleg pe Basescu: i-a spus lui Ponta dottore, si lui Liiceanu „Sa facem ce ne trebuie, noi facem filozofi”. A spune ca nu ai nevoie de filozofi e sinonim cu a spune ca nu ai nevoie de intelectuali. Si atunci ce mai conteaza ca Ponta e dottore, daca noi, de fapt, avem nevoie de tinichigii si mecanici auto? Mai conteaza, oare, lucrul asta in conditiile in care „scoala romaneasca scoate tampiti”? 😆 Mai e de observat un lucru la aceasta expresie: toti sunt tampiti. Basescu nu a spus, spre exemplu: „scoala romaneasca scoate si tampiti”. Ci a spus ca „scoate tampiti”, adica toti sunt tampiti – egalitarismul de care vorbeam mai sus: toti sunt tampiti, sa nu se supere cineva! Productie in serie mare, ce sa mai…!!

Degeaba vă umpleţi geamantanul de hârtie, că nu o să vă folosească la nimic” – dar nimeni nu actioneaza ca sa si foloseasca. Este vorba de o resemnare chiar colectiva, ca si cum am spune: n-avem ce sa facem… Eu nu cred ca este in regula. Aici lancezesc lucrurile si nimeni nu e dispus sa actioneze ca treaba sa mearga, tocmai asta nu e deloc in regula! Mai liberal ar fi sunat: „daca va umpleti geamantanul de hartie, trebuie sa si actionati ca sa va foloseasca”. Adica sa actionezi tu, sa faci ceva, sa cauti sa faci ceva. Iar integrala actiunilor individuale – actiunea colectiva – va da un rezultat, speram, pozitiv.

In orice caz, mie mi se pare ca se pastreaza aceeasi conceptie care a dominat ultimii 20 de ani: diploma nu conteaza. Schimbari majore in aceasta privinta nu vad…

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

septembrie 2, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

77 comentarii »

  1. Eu cred ca s-a referit ca tinerii sa nu doreasca DOAR niste hirtii, ci sa si invete ceva.

    Cind spui ca “nu diploma (nota) conteaza, ci ceea ce ai in cap”, eu sint de acord. Degeaba are tipul o diploma de la Harvard, daca este marxist, daca traieste in promiscuitate, etc. Degeaba Obama are diploma de la Harvard, de la Columbia, ca uite in ce hal a adus America. Sau ceea ce stiu eu nu este valid doar pentru faptul ca nu am diplome care sa ateste ceea ce stiu?

    Da, scoala de stat scoate timpiti, pentru ca asa ii vrea statul, ca sa-i controleze mai usor. Deci Base are dreptate 😉

    Comentariu de Cristina | septembrie 2, 2013 | Răspunde

    • @Cristina
      Si cine, si ce anume iti atesta ceea ce ai in cap? Faptul ca cineva este marxist, tine de convingerile lui politice. Asta nu inseamna ca nu ar avea, in domeniul sau de activitate, o calificare foarte inalta atestata de un doctorat la Harvard. Iar Harvard University este privata, nu de stat!!

      Pe de alta parte, statul ii controleaza si ii manipuleaza mult mai usor pe cei care nu au studii sau pe cei cu o pregatire precara. Un om care are studii superioare, cultura, eu cred ca e mai greu de a fi controlat sau manipulat de catre stat. Dar din comentariul tau rezulta ca tu pui pe acelasi palier, ca sa zic asa, si o universitate de stat si una privata.

      Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 2, 2013 | Răspunde

      • Viata pe care o traiesti si ce faci atesta ce ai in cap.

        Statul s-a smecherit, stie cum sa isi faca supusi umili. Ii place sa tina cit mai multi fara educatie ca sa-i controleze. Dar problema pentru ei sint cei care scapa din grupul asta si indraznesc ca sa aiba pretentie la o educatie superioara. Asa ca au gasit o metoda. Indoctrinarea. Asa ca pe linga faptul ca primesc poate o meserie, li se face si indoctrinarea marxista. Pina la urma, cu tot cu messerie, tot ai statului sint.

        Dupa cum se vede, chiar si ministra asta este de acord cu mine. Multi au multe facultati sub centura si de aia tot nu stiu sa gindeasca altfel decit marxist. Spune-mi daca exista vreun grup in Romania, format din astia cu studii superioare care lucreaza din toate rasputerile ca sa aduca libertatea in Romania.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • „Spune-mi daca exista vreun grup in Romania, format din astia cu studii superioare care lucreaza din toate rasputerile ca sa aduca libertatea in Romania.”

        Sunt, sunt…

        „Asa ca au gasit o metoda. Indoctrinarea. Asa ca pe linga faptul ca primesc poate o meserie, li se face si indoctrinarea marxista. Pina la urma, cu tot cu meserie, tot ai statului sint.

        Lucrurile nu stau chiar asa. Adica sa li se faca o indoctrinare marxista, zici tu, ca pe urma, „cu tot cu meserie” , sa fie tot ai statului. Adica cum sa fie tot ai statului? Sa lucreze la stat? Lucrurile nu stau chiar asa… Nu prea deloc…

        „Multi au multe facultati sub centura si de aia tot nu stiu sa gindeasca altfel decit marxist.”</blockquote.
        Nici asta n-as crede-o? Cate facultati poti sa ai? E vorba de niste ani de studiu, nu? Masteratele vin dupa anii de studiu. Sa stii ca lucrurile nu stau chiar asa, adica sa faci facultati pe banda rulanta si pe urma sa ai un milion de diplome…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Sunt, sunt… – exemple, exemple…

        Nu neaparat sa lucreze la stat, desi asta ar fi de dorit, dar si cei care lucreaza in sectorul privat, tot sa accepte marxismul. Eu vad aici in facultati ce se face, si pun pariu ca si in Romania e tot asa.

        Pai ministra asta a spus ca sint multi cu multe diplome, chiar si 2 sa fie….spune-mi cu cit gindesc diferit decit cei fara diplome??

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Cei cu studii gandesc foarte mult diferit fata de cei fara studii sau cu o pregatire precara.

        Eu cred ca e mult spus: acceptarea marxismului… Insa sa stii ceva: cei cu studii precare sunt categoria cea mai vulnerabila la marxism.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Gindesc diferit din perspectiva raului. Adica unul gindeste intr-un fel rau, celalalt gindeste altfel, dar tot rau. Cind gindesti marxist nu poti gindi bine. Ori una, ori alta.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Nu stiu daca ti-a zis cineva, dar exagerezi cu marxismul asta…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Nu cred. Cred ca am ochii deschisi si il vad foarte clar. Se pare ca multi nu vor sa deschida ochii….

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Eu iti sugerez sa stai linistita. 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Nici o sansa. Vorbesc impotriva marxismului cu ultimul fir al vietii mele. Asta inseamna ca sa traiesc dupa principiile biblice. Asta inseamna sa nu ma las dusa de profesorii marxisti sau de altii care vor sa-mi vinda gogoasa marxismului. Nu exista nici o sansa ca sa ma las de Dumnezeu si de principiile Sale.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Dar atunci care crezi ca este cauza ca tot mai multi oameni imbratiseaza marxismul? Ca asa rezulta din ceea ce spui. Ai si zis ca 80% din profesorii din America ar fi marxisti. Deci daca intr-adevar ar fi vorba de marxism, desi eu ma indoiesc, de ce crezi ca sunt tot mai multi oameni care il imbratiseaza?

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Cu cit se departa omul de Dumnezeu, cu atit mai mult omul imbratiseaza marxismul

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Fiecare e liber sa aleaga ceea ce doreste!

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Exact! Problema e ca marxistii ii obliga pe crestini sa se lapede de credință lor.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Asta se intampla in tarile comuniste, cate mai sunt. Dar acolo il obliga pe fiecare sa se lepede de credinta lui, oricare ar fi aceea.Or, eu am inteles ca nu mai vorbim de comunism…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Asa cum ti-am aratat, profesorii marxisti ii penalizeaza pe cei care vin cu perspectiva crestina la clasa.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Poate ca dialogul este insuficient…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Nu dialogul este problema, ci ideologia. Marxistilor nu le place dialogul ci vor sa le executi planurile fara cirtire.

        Deci, doamna asta a ta, e o marxista. Fain. Daca si-ar tine-o pentru ea. Dar mai preda si la scoala si indoctrineaza studentii cu marxismul ei. Apoi face parte dintr-un grup marxist. Ti-am copiat exact de pe site-ul lor care le este scopul. Deci nu ma lasa in pace, vor sa promoveze marxismul peste tot. Si eu sint prea mica sa lupt impotriva unor organizatii si cluburi ca acestea, care au miliarde si trilioane, unii chiar din banii mei, care lupta impotriva omului de rind.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Dar de unde stii ca ea ar vrea sa-i executi ordinele fara cartire? Asta e o presupunere a ta, asa cum presupui ca ar fi marxista, fara sa stii exact…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Ea a declarat ca e de acord cu ideologia marxista, ca e buna, dar a fost prost implementata.

        Ea face parte dintr-un club care promoveaza marxismul.

        Care e concluzia, ca e impotriva marxismului? Nu.

        Ai vreo dovada ca nu e?

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Unde a declarat ca e de acord cu ideologia marxista?

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • In interviu. Si apartinind unui club care o promoveaza.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Nu a zis asa.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Ok, hai sa recapitulam:

        Teoria marxista in sine e atragatoare, fiindca e atat de idealista, dar punerea ei in practica a fost dezastruoasa.

        A zis asta sau nu a zis? Cine poate numi ideologia marxista ca fiind atragatoare? Cine face parte dintr-un club marxist?

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Da, dar daca spui ca e in sine atragatoare, nu inseamna ca afirmi ca ar fi si buna teoria asta si nici ca esti de acord cu ea.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Pai eu, care urasc marxismul, nu spun ca e atragatoare. Numai cei care agreaza cu marxismul pot spune ca aceasta ideologie este atragatoare. Logic.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • In sine e atragatoare teoria marxista. Nu inseamna ca e si buna sau ca se poate aplica cu rezultate bune… Cel putin asa cum s-a aplicat pana acum, rezultatele nu au fost deloc bune!! Lavinia Stan are dreptate!!

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Eu nu vad cum „in sine” e buna. Dimpotriva, e cu totul impotriva principiilor biblice, NU are cum sa fie buna „in sine”.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Ea a spus ca in sine e atragatoare, nu a spus ca in sine e buna teoria asta. E o diferenta intre atragator si bine/bun. Se poate intampla ca ceva sa fie atragator dar sa nu fie bun.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Pentru crestini nu are cum sa fie atragatoare, daca se vrea sa se aplice Cuvintul. Atragatoare o gasesc doar cei care agreaza cu asa ceva.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Stiu si eu…?!

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Daca ar fi numai aceasta afirmatie, as spune si eu la fel, stiu si eu?! Dar cum face parte si dintr-un club care promoveaza marxismul….nu mai am nici un dubiu.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Ai pareri aproximative, nu exacte, despre o anumita chestiune.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Mda. Poate pentru ca nu am nicio diploma care sa-mi ateste cunostintele.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Toți avem păreri aproximative despre anumite chestiuni, cum toți avem păreri exacte despre alte chestiuni. Deci nu vad rostul acestei afirmatii. Poate vrei ca sa mă lamuresti.

        Comentariu de Cristina | septembrie 4, 2013

      • Nu stiu daca cu totii avem pareri exacte despre alte chestiuni…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 4, 2013

      • Ai o părere exactă despre culoarea ochilor tai. Sau despre faptul ca guvernul trebuie sa fie implicat in economie. Ești sigur ca acesta știe cel mai bine ce trebuie făcut.

        Comentariu de Cristina | septembrie 4, 2013

      • Pai, nu sunt sigur ca stie cel mai bine ceea ce trebuie facut…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 4, 2013

      • Cum sa nu? Ca doar de aia promovezi keynesianismul.

        Dar nu schimba subiectul. Ce ai vrut sa spui prin aceasta afirmatie?

        Comentariu de Cristina | septembrie 4, 2013

      • Pai, cum sa fiu sigur ca statul stie cel mai bine ceea ce are de facut cand vad, spre exemplu, la un director general, numit politic, la o intreprindere de stat ca prima lui grija este aceea de a avea un birou mare si frumos!! 😀

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 4, 2013

      • Dar de aia tot vrei ca statul sau un guvern mondial sa rezolve problemele economiei.

        Comentariu de Cristina | septembrie 4, 2013

      • A, nu, eu n-am spus ca vreau. Eu am pus o problema, ma gandeam la chestiunea asta, apropo de videoclipurile de la Oxford. Meditam la chestiune…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 4, 2013

      • Dar ești de acord cu prostia lui Keynes cu economia planificata.

        Comentariu de Cristina | septembrie 4, 2013

      • Keynes nu a propus niciodata asa ceva…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 4, 2013

      • Cum sa nu? Am purtat nenumărate discuții pe acest subiect!!

        Comentariu de Cristina | septembrie 4, 2013

      • Existenta sectorului privat presupune faptul ca fie care unitate economica privata isi planifica activitatea.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 4, 2013

      • Dar ești de acord ca statul sa fie implicat in economie.

        Comentariu de Cristina | septembrie 4, 2013

      • Ah, am inteles. Nu stiu cu siguranta ca 100% ea este marxista. S-ar putea sa fie o spioana care vrea sa se infiltreze si sa le strice planurile. Nu avem cum sa stim asta. Pina cind se descopera acest lucru, dovezile arata ca ea imbratiseaza marxismul.

        Comentariu de Cristina | septembrie 4, 2013

      • @Cristina
        Comentariul asta e un fel de prostioara! 😆

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 4, 2013

      • Nu. Sint doua explicații plauzibile. Tu ce concluzie tragi conform dovezilor?

        Comentariu de Cristina | septembrie 4, 2013

      • Sa stii ca e desteapta, e bine documentata, este interesant ceea ce scrie, desi nu trebuie sa fii intotdeauna de acord cu ea!

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 4, 2013

      • Nu asta am întrebat. Plus ca nu e așa de documentata dacă a spus prostia cu separarea dintre stat si biserica din SUA.

        Cine face parte dintrun club marxist d

        Comentariu de Cristina | septembrie 4, 2013

      • Este documentata bine. La nivelul ei nici nu se poate altfel. Daca s-ar putea sa aiba si scapari? Ei, acuma… de ce nu, ca orice om…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 4, 2013

      • Nu știi, nu vorbesti. Asta înseamnă sa-ți cunosti limitele.

        Comentariu de Cristina | septembrie 4, 2013

      • Isi cunoaste limitele mai bine decat ti le cunosti tu.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 4, 2013

      • Mda…s-a vazut.

        Comentariu de Cristina | septembrie 4, 2013

      • Apoi, te-am rugat sa-mi dai exemple ale oamenilor cu facultate, care spui tu ca gindesc superior, ce fac ei pentru a asuce libertatea in Romania.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Depinde de ce intelegi prin superior… Dar n-am chef de asta acum…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Superios, asa ca aceia care termina o facultate. Asa cum tu te-ai referit comparat cu aceia care nu au o facultate.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

  2. […] Acum si aici nu este vorba de stanga sau de dreapta este vorba de interesul national. Impotriva proiectul companiei Rosia Montana Gold Corporation pot sa fie in acelasi timp si oameni de stanga si oameni de dreapta, oameni care pot avea aceleasi motive sau motive complet diferite. […]

    Pingback de Daca locuitorii din Rosia Montana vor sa se scalde in cianura este doar problema lor dar ce au cu noi? | Hai ca se poate! | septembrie 2, 2013 | Răspunde

  3. Spui dumneata ca :” doamna ministru a vorbit cu prea mare usurinta despre vanatoarea de masterate si diplome „. Pai daca Presedintele in functie a tras concluzia ca ” scoala romaneasca produce tampiti ” amarata de Campeanca…care sa sti ca mare scoala , mare cultura si mare pregatire n-are…ce vroiai sa spuna …mai ales ca stie precis faptul ca sant destui angajatori ce angajeaza tinerii pe baza acelor mastere punandu-i la…spalat podele , motivand lipsa de experienta a acestora , iar tinerele ce au masteratul intr-un anume domeniu , sant angajate de regula doar daca sant, ” lipsite de inhibitii si avand o gandire ….creatoare ” ??? Iar un masterand ….un tip ce si-a facut studiile PE BUNE , ce a muncit trei sau chiar patru ani pentru a obtine acea diploma de master , sau chiar un tip ce si-a dat doctoratul { pe bune } si de asemenea a muncit inca pe atiti ani ca sa-l obtina , SA OBTINA O RECUNOASTERE A CAPACITATILOR SALE INTELECTUALE , si care alege sa ramana aici in Romania pentru a-si pune in ” slujba tarii si a poporului ” rezultatul celor invatate , eu al consider un imbecil ce …cu adevarat ” si-a umplut valiza cu hartii fara valoare ” , vorba doamnei ministru Campeanu ! Sti cum ” traduc ” eu spusele doamnei Campeanu , ” simplu ” : din toamna acestui an scolar si pana la calendele grecesti , invatamantul romanesc va fi reformat de atatea ori pana …va iesii ceva ! Ce anume …nu stiu ca nu sunt mama Omida dar….va iesii ! ” Va fi Lazare , va fi ” ! Mai ti minte sau ai auzit vreodata acest ” poem ” proletcultist al anilor ’50 ??? Asa va fi : …. ” va fi ” ! Imi aduc aminte ca , in calitatea pe care-o aveam , de ” muncitor cu inalta calificare „, categoria 7 {!!!} prin ’85 imi erau repartizati { nu numai mie fireste }cate unul sau chiar doi ingineri proaspat iesiti de pe bancile Politehnicii…pentru a-l obisnuii pe aia cu problemele de productiei PRATICE , DE EXECUTIE ,ca un fel de …..”ucenici la locul de munca ” 😉 . Mare lucru nu stiau aia despre productie decat ceva , teoretic { chiar daca aveau si oarece practica OBLIGATORIE in domeniu } insa , de lipsa de stiinta de carte , de lipsa de cunostiinte tehnice , cunostiiinte foarte solide capatate in facultate , de lipsa de profesionalism , chiar nu-i puteam acuza !!! Ca azi se spune despre acesti insi ce doresc sa-si ia o diploma ca ” o fac aiurea-n tramvai ” si ca aceasta diploma nu le va servii la nimic …este din start o NOTA PROASTA pe care fara sa- si dea seama un ministru sau un presedinte o dau politicului si mai ales politicienilor ce au murdarit si distrus insasi ideea de invatamant , acel ministru sau presedinte facand ei insasi parte din asa numita clasa politica , responsabila de tot ceea ce se petrece in invatamantul romanesc de mai bine de 20 de ani !! In invatamant si….peste tot in Romania !!! 😦 Si ca tot mi-adusei aminte : diploma chiar conteaza !!! Pentru un ” angajator” ce are probabil vreo 8 sau 10 { cu bataie cum s-ar spune } clase este un motiv de mandrie sa poata arata cum el ce are ” cultura pana la genunchiul broastei ” { asta-i din Creanga 😉 } diferit de faptul de a fi ” reusit in viata ” de a fi reusit sa ” faca bani ” ….da ” paine ” unora ce , spre deosebiire de el ….”angajatorul ” { ce probabil si-a petrecut timpul scolii pe maidane , in fata zarurilor sau dand cu picioru’ in mingie si privind in jur sa vada …ce-i de furat } au invatat pana i-a luat dracu’ pentru a obtine o diploma de master sau de doctorat ca in final sa munceasca la acel ” angajator ” , cand orice logica elementara ar spune ca ar trebuii sa fie…. taman invers ! Bunaoara Gigi Becali….crezi ca si-a dat cuva vreun doctorat in….zootehnie ? Aiurea , daca si-a terminat macar alea 10 clase cat erau obligatorii din anul 1969 parca , e mare lucru !Dar pe pariu ca are printre angajatii sai….macar vreo doi ce au minim masterat ….nu conteaza in ce domeniu !

    Comentariu de Marian | septembrie 2, 2013 | Răspunde

    • @Marian
      Multumesc pentru comentariu! 🙂
      M-ar interesa parerea Cristinei la comentariul acesta, al lui Marian, daca, bineinteles, doreste sa si-o expuna! 🙂

      Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 2, 2013 | Răspunde

      • De aia SUA s-a ridicat si de aia Romania nu, pentru gindiri ca acestea.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

      • Oare asa ne invata Dumnezeu (atat de invocat de unii) sa scuipam in urma?
        Cum s-a ridficat SUA? Cu diplome luate pe daiboj? Mie imi pare ca fara ”importul de creier” SUA nu are fi ajuns aici. Sa fim realisti si CORECTI!!

        Comentariu de Rica Venturiano | septembrie 3, 2013

      • I-auzi Cristina ce spune Rica…!! Ce-i raspunzi?

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013

      • Aici? Nu-mi place unde s-a ajuns. SUA a fost o tara in care multi au venit sa-si traiasca viata liber! Cu mult inainte de „importul de creier”. Ceea ce se intimpla azi e din cauza marxistilor care s-au perindat pe la putere in ultima suta de an.

        Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013

  4. Adica pentru ce fel de ” gandiri ” doamna si sora …in Domnul ,Cristina ? SUA s-a ridicat pe hotie , pe jaf si pe principiul ….cine trage mai rapid , mai precis si mai mortal cu pistolul !Si ” angajatorii ” din SUA la vremea lor { adica pana sa le dea prin minte sa invete carte sa -si ia masterate si doctorate d e tot felul } au procedat ca si ” angajatorii ” din Romania : au angajat tineri masteranzi pentru a se lauda cu faptul ca ….ei au asa ceva ca subordonati , ei ce n-au reusit sa incheie de invatat literele alfabetului ! Chiar m-ar interesa parerea dumitale asupra modului cum ” s-a ridicat SUA ” dar daca s e poate ….{ procedez ca-n cazul amicului Motan } fara citate ….parerea dumneavoastra de traitoare in SUA , de om ce aveati only 300 $ in buzunare atunci cand ati ajuns in State si ” pe munca dumneavoastra , pe stradania dumneavoastra ati reusit sa va ridicati pana la nivelul la care v-ati ridicat azi ” , nivel ce va permite sa emiteti judecati de valoare asupra …altora !!!

    Comentariu de Marian | septembrie 3, 2013 | Răspunde

    • Ati spus:

      ”angajatorul ” { ce probabil si-a petrecut timpul scolii pe maidane , in fata zarurilor sau dand cu picioru’ in mingie si privind in jur sa vada …ce-i de furat } au invatat pana i-a luat dracu’ pentru a obtine o diploma de master sau de doctorat ca in final sa munceasca la acel ” angajator ” , cand orice logica elementara ar spune ca ar trebuii sa fie…. taman invers !

      In primul rind, un angajator nu ar fi putut sa-si faca firma stind toata ziua in fata zarurilor sau dind cu piciorul in minge. Firma nu se face pocnind din degete. Un om investeste timp, bani ca sa aiba o firma serioasa. Iar daca un om investeste timp, bani si risca sa-si deschida o afacere, de ce asta un lucru injositor? Adica daca are nevoie de cineva cu o anumita calificare, de ce sa nu-l angajeze? Sau nu poate sa-l angajeze pe acela ca omul are o diploma si angajatorul nu? Ca vezi doamne, un proprietar de firma trebuie sa aiba toate felurile de diplome ca sa fie in stare ca sa angajeze pe alti oameni cu diferite diplome!

      Pai daca cineva are numai liceul nu are voie sa-si deschida o firma si sa angajeze oameni cu facultate? Ca diploma este mai importanta? Care logica elementara e aia care spune ca trebuie sa fie taman invers, daca omul nu are facultate dar are o afacere prospera nu are voie sa angajeze oameni cu facultate???

      Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013 | Răspunde

      • @ Cristina Doamna Cristina ! Eu n-am afirmat asa ceva !!!Sau n-am stiut sa ma fac inteles , fapt pentru care-mi pot cere fara probleme , scuze insa , asa cum foarte bine stiti ,exista nuante pe care tastarea la distanta a unor idei poate denatura ideea in sine . Am dorit sa incerc sa va fac sa intelegeti ca….pentru un….” mitocan ” , pentru un lumpen , pentru un oarecare , a avea la cheremul sau niste oameni mult superior intelectual vis a vis de el ,constitue un motiv de mandrie pe care , nu intotdeauna acesta dovedeste c-o si merita si de inteligenta lor nu intotdeauna stiu sa profite dand acestora ” ce e al Cezarului ” . Figura asta a fost facuta in toate tarile de-a lungul timpului {inclusiv in America } ce-i asa mare greutate de acceptat acest lucru chiar daca faptul in sine a fost demonstrat in timp de o teorie a unui tip pe care nu-l prea aveti dumneavoastra la stomac pe numele sau Karl Marx insa , teoria respectiva se dovedeste a fi , este valabila pentru orice sistem social ! Aaaa ca-n SUA sau aiurea , acei oameni fara prea multa scoala dar cu bani , s-au trezit rapid la realitate { si asta in urma unor shocuri financiare } asta-i cu totul si cu totul altceva , iar ca dupa aceasta au dat acelor oameni scoliti , acelor oameni ce aveau un IQ mai ridicat pe care-i aveau la …cheremul lor , respectul si pretuirea ce li se cuvenea , asta-i altceva si sunt absolut sigur ca si oamenii cu bani multi { chiar nu conteaza cum i-au agonisti acei bani } dar fara multa scoala { scoala nu-i chiar pentru toti sau cel putin nu toti oamenii sant la acealasi nivel din punctul d e vedere al acumularii d e cunostiinte stintifice } din Romania vor fi nevoiti sa procedeze asa cum spune acea teorie marxista si cum au procedat si alti oameni cu bani din alte tari unde capitalismul si capitalizarea este infinit mai veche decat in Romania ! Asta-i in mare ceea ce am dorit sa spun .Sper ca nu v-ati suparat deoarece in acest caz voi fi nevoit sa mi exprim ….regrete eterne ! 😉

        Comentariu de Marian | septembrie 4, 2013

  5. Doamna Cristina ….si la dumneavoastra in SUA de-alungul timpului or fi fost si conducatori de institutii sau de …altceva , pusi pe criterii pur politice de catre politicieni dar….de regula , in cel putin 80% din cazuri alegerile inclusiv ale politicienilor , ale paridelor politice s-au bazat pe eficienta cu care acestia faceau fata necesitatilor . Nu dadea randament …era schimbat fara multa vorbarie si stiti pentru ce nu exista aceasta vorbarie ? Pentru ca de regula politia este platita din fondurile oraselor si deci nici un sef d e pollitie nu si-ar permite sa scoata politistii din subordine impotriva oamenilor ce le platesc salariile . In Romania salariile politiei si jandarmeriei { ale institutiilor d e forta } sant platite d e ….un minister asa incat daca acel ministru da o dispozitie , politistii si jandarmii se vor razboii cu cei ce vor dorii prin protestele lor sa dea jos un primar sau un ministru sau …un presedinte . Sint totusi mult prea multe necunoscute pentru ca dumneavoastra ce nu mai traiti de foarte multi ani in aceasta tara , in acest spatiu european sa vi le amintiti sau sa le cunosteti pe toate asa incat credeti-ma comparatia pe care-o faceti referitor la SUA si Romania ca nivel d e dezvoltare este pur si simplu….deplasata , si se potriveste ca nuca-n perete fara suparare .

    Comentariu de Marian | septembrie 3, 2013 | Răspunde

    • @Marian
      Sunt de acord cu tine, mai ales cu finalul comentariului.

      Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013 | Răspunde

    • Eu nu am vorbit de dezvoltare in SUA comparat cu Romania, ci de mentalitate. In SUA, etica aceea puritana de lucru nu i-a lasat pe oameni sa se uite la cine, ce diplome are fiecare. Nu exista in SUA mentalitatea ca unul nu se angajeaza la patronul respectiv penru ca el are mai multe diplome decit patronul.

      Comentariu de Cristina | septembrie 3, 2013 | Răspunde

      • @Cristina Repet stimata doamna si sora in Domnul : aceasta mentalitate la care faceti trimitere s-a inpamantenit in SUA sau aiurea in alte tari capitaliste in timp si doar in urma unr shocuri finaciare din care acei …angajatori chiar au invatat ceva !!!

        Comentariu de Marian | septembrie 4, 2013

  6. […] Alexandru Arsinel s-a declarat dezamagit de situaţia creata in urma transplatului renal pe care l-a suferit in urma cu cateva zile, spunand că “începe […]

    Pingback de Cine ar trebui sa aiba prioritate la un transplant, un om tanar sau o persoana celebra trecuta de 70 de ani? | Hai ca se poate! | septembrie 3, 2013 | Răspunde

  7. […] in PNL sau in politica. Toti se cred perfecti si singurii care pot ocupa respectiva functie. Este sport national. Ne prindem cu mainile de scaun si nu ii dam drumu nici “morti”. Nici macar un […]

    Pingback de Nu pot sa inteleg deciziile conducerii PNL | Hai ca se poate! | septembrie 3, 2013 | Răspunde

  8. […] ca am mai discutat aici pe blog problema asta. Pe de alta parte, am discutat in postarea trecuta si despre angajatori. Articolul acesta din Romania Libera ne arata ce fel de comunicare exista intre Primarie – […]

    Pingback de Totusi, nu e ciudat…? « Motanul Incaltat | septembrie 3, 2013 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.