Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre recentele declaratii ale D-lui. Basescu

Chiar daca PDL este partidul de suflet al D-lui. Basescu, cred ca multi isi pun intrebarea de ce Presedintele a optat din nou sa se amestece in chestiunile interne ale acestui partid, de parca n-ar mai avea alte lucruri mai bune de facut. Amestecul Presedintelui in lupta interna din partid nu adauga nicio valoare acestui partid si nici competitiei interne. Pentru ca nu are cum sa se intample lucrul acesta: „Presedintele Romaniei nu poate fi membru al unui partid si nu poate indeplini nici o alta functie publica sau privata.” (Constitutia Romaniei, art. 84, al. 1).  Or, eu as dori sa vad ca valoarea partidului, a competitiilor din partid, se nasc in interiorul partidului, determinate de ideile, programele membrilor sai si nu venite din exterior, de la Presedintele tarii, incompatibil cu astfel de lucruri. Or, ceea ce doreste Dl. Basescu este ca partidul sa urmeze indicatiile sale pretioase si sa impuna acestuia ceea ce considera domnia sa ca trebuie. Toate acestea il transforma, cat se poate de neconstitutional, intr-un fel de lider neoficial al partidului. Ce altceva ai putea sa spui cand Dl. Basescu, iata, da solutii pentru partid…Totusi, este pentru prima oara cand a venit o reactie din partea conducerii PDL la parerile Presedintelui, lucru ce reprezinta un semn bun: ar fi fost de-a dreptul tragic sa nu existe nicio reactie din partea partidului, conducerii acestuia, decat „cainta amara in fata tovarasului secretar general”. Spuneam ca interventia D-lui. Basescu nu aduce un plus de valoare partidului. Iata ce ne arata articolul din Gandul pe care l-am vizualizat mai sus:

„”Elena Udrea e crescută ca şi politician de mine. Ea de la mine a învăţat politică. Nu spun că are un profil perfect de preşedinte de partid, dar poate să şi-l creeze. Elena Udrea a crescut enorm. Şi eu sunt convins că, după experienţa Roman, Elena Udrea va deveni un politician de forţă în România. Are rezistenţă, e o femeie inteligentă, are ambiţie şi e un om de dreapta. Elena Udrea nu poţi să o faci de stânga nici dacă o calci în picioare sau îi iei tocurile de la pantofi. (…) Ea trebuie să se descalţe de pantofii cu toc foarte înalt. Trebuie să mai lase din poşetele alea cu care a venit în politică, să ia poşete mai ieftine”, a spus Băsescu, adăugând că şi el, ca şi Udrea a fost un personaj controversat.

Un alt sfat prezidenţial pentru Elena Udrea a fost să se retragă din competiţia pentru şefia partidului, dacă „va fi aranjată” Convenţia Naţională.”

Care este valoarea pe care o aduce partidului o astfel de declaratie? Dupa ce spune despre D-na. Udrea ca e un „politician de forta”, ca „nu poti sa o faci de stanga nici daca o calci in picioare” (observati ce expresie la adresa unei femei: „nici daca o calci in picioare”!!) ii spune ca trebuie „sa se descalte de pantofii cu toc foarte inalt” si „sa mai lase posetele alea”. Apoi sfatul: sa se retraga din competitia pentru sefia partidului daca „va fi aranjata” Conventia Nationala… Sa se retraga? De ce sa nu protesteze? Daca ar avea dovezi ca „e aranjata” treaba de ce sa nu ia o atitudine? Ar aduce mai multa valoare partidului decat „sa se retraga” din competitie.

Iata ce ne spune si Mediafax:

„Asta nu este politică pe care o faceţi, trebuie să ieşiţi la luptă, nu trebuie să aşteptaţi ca USL să facă gafe, dacă numai staţi, nu aduceţi voturi”, ar fi spus Băsescu, potrivit surselor citate.”

Mai jos avem o explicatie:

„”A fost o întâlnire informală. Trebuie subliniat îndemnul preşedintelui că PDL este, la ora actuală, într-o letargie şi trebuie să îşi înteţească acţiunile şi că ar trebui să explice mai mult măsurile luate de Emil Boc care au fost măsuri absolut necesare pentru ţară. A fost o discuţie că ceea ce s-a făcut s-a făcut corect în mandatul lui Emil Boc ca premier. S-a subliniat, şi toată lumea a fost de acord, că în momentul de faţă nu avem un prezidenţiabil cu care să fim siguri că mergem la victorie în 2014″, a spus Stamatian.”

Deci in ce ar consta „atacul”? In a explica masurile luate de Emil Boc? Ce s-a discutat cu atata aprindere? Despre  „ceea ce s-a făcut s-a făcut corect în mandatul lui Emil Boc ca premier. S-a subliniat, şi toată lumea a fost de acord, că în momentul de faţă nu avem un prezidenţiabil cu care să fim siguri că mergem la victorie în 2014″… Asta inseamna a stabili tactica de lupta a partidului?? Este limpede ca astfel de afirmatii „pentru ca il doare sufletul de partid” nu aduc nicio valoare partidului. Basescu spune ca „partidul lui Dan Diaconescu se bate mai bine decat PDL”. Oare? In orice caz, partidul lui Dan Diaconescu nu a pierdut alegerile!! PP-DD e un partid nou infiintat, care a reusit sa intre in Parlament! In acest caz nu se poate spune ca ar fi pierdut ceva, dimpotriva!

Sa socoti ca Blaga ar fi responsabil de esecul PDL la alegerile locale si legislative e un lucru care sfideaza orice bun simt. Blaga a ajuns liderul PDL la 30 iunie 2012, dar trendul descrescator al partidului fusese pus in evidenta cu multa vreme in urma de catre sondajele de opinie. Si Dl. Basescu ar trebui sa-si aminteasca cand inca era Boc la sefia PDL si partidul era la nici 15% in sondaje! Si atunci ce putea face Blaga in numai cateva luni? Sa-l aduca la 70%? Sa ingrase porcul in ajun de alegeri? Boc, dar mai ales Basescu, au reusit in numai doi ani „sa calce in picioare” toata simpatia populara de care se bucura PDL, si Blaga, in cateva luni, sa-l aduca din nou pe culmile simpatiei populare? Dar, chiar asa, sa vedem ce solutii da acum Emil Boc. Dl. Boc il citeaza pe Lenin: „Cum zicea Lenin într-un alt context, opoziţia trebuie făcută ceas de ceas şi în proporţie de masă, iar în variantă capitalistă actuală aş spune că trebuie făcută în fiecare zi, cu argumente şi profesional.Si atunci l-as intreba pe Dl. Basescu ce partid e asta, unul leninist? 😆 Ca parca zicea de D-na Udrea ca „nu poţi să o faci de stânga nici dacă o calci în picioare sau îi iei tocurile de la pantofi”. Atunci inseamna ca sunt falii ideologice mari de tot in partid! Mai trebuia ca Dl. Boc sa spuna despre Dl. Blaga, si Dl. Basescu sa confirme, ca e un deviationist periculos! Nu de alta, dar ca lucrurile sa fie clare: avem in partid o factiune leninista! 😉

Gandul ne arata ca:

„Băsescu şi-a început atacul la adresa lui Vasile Blaga, susţinând că i se pare „zguduitor” că acesta încearcă să-şi securizeze mandatul de preşedinte de partid criticând guvernarea PDL, preluând astfel mesajul USL. Mai mult, şeful statului a acuzat aranjamentele pe care le face Blaga în partid, şantajându-i pe liderii de organizaţii cu metoda „interimarilor”.

„Acum PDL nu mai seamănă cu PDL-ul din care eu am plecat. Nu mai are valori. Seamănă în interior cu FSN. Nu am nimic de aşteptat de la PDL, ci un regret teribil raportat la ce au fost şi la ce au ajuns. Un lucru care e zguduitor. Este un partid care îşi neagă propria guvernare. Este o echipă care de două luni, sub umbrela analizei de după alegeri, instalează interimari. Exact cum se pun şefii de poliţie de la judeţe. Tehnica e să-i pui interimari. E o practică care se instalează în PDL”, a spus Băsescu, la B1.”

Aaaaaaa!! PDL nu mai are valori! Dar l-as intreba pe Dl. Basescu cand au plecat valorile din partid? Nu cumva pe vremea guvernarilor Boc si MRU? Bun, acum sa vedem de ce au plecat valorile din PDL. Bine, inteleg, subiectul nu e deloc unul placut, nu voi continua sa-l dezvolt. Numai ca iata ce reactie au starnit in presa astfel de declaratii, apropo de valoarea pe care o aduc partidului, si ma refer la editorialul Alinei Mungiu – Pippidi din Romania Libera:

„Iată că la un interval foarte scurt de timp şeful statului ne arată că nu doar este deasupra, ci cu totul înafara Constituţiei, denunţînd alegerile interne din PDL şi promovîndu-şi favorita nu doar contra activului unui partid din care nu mai face parte şi nu mai are dreptul legitim să se amestece, ci şi contra celor doi reformişti din partid (mai mulţi nu mi-au ieşit la număr) Cristi Preda şi Monica Macovei. A convocat pe instrumentele lui, MRU, Neamţu şi Baconschi, cărora le va spune să se alinieze contra lui Vasile Blaga, continuînd strategia de a-i folosi nu doar contra duşmanilor lui, dar şi unul contra altuia la nevoie. Nu am auzit cînd a mulţumit Monicăi Macovei că i-a scăpat pielea la Bruxelles vara trecută, atrăgîndu-şi ura USL; dar probabil mi-a scăpat mie. Monica şi-a cam forfetat mulţumirile păstrîndu-şi demnitatea şi delimitîndu-se de dna Udrea. Asta e.” (subl. mea)

Eu chiar nu inteleg de ce si-a propus Presedintele sa faca, in mod public, o propaganda negativa acestui partid. Totusi, chiar asa sa generalizezi: nu mai are valori, adica deloc? Observati ca e vorba de toti, luati in bloc. Deci au plecat valorile din partid si a ramas el singura „valoare”, pentru ca „că dacă va fi suspendat din nou, va ieşi să se bată „cu ei” pentru ca electoratul să iasă la vot, adăugând: „Mi-ar da şi mie ocazia să îmi închei glorios cariera, adică mai bătându-i o dat㔄. Aha! Asta doreste: sa fie adulat, admirat! Asta a urmarit el: sa-si incheie glorios cariera, sa-i mai bata o data! Sa se acopere de glorie pe campul de lupta!

Sic transit gloria mundi…

februarie 18, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. Habar nu am despre politica românească. Nu pot comenta.

    Comentariu de Cristina | februarie 18, 2013 | Răspunde

  2. […] Udrea, ca, spre exemplu, statul sa redistribuie veniturile? Daca e un om de dreapta de ce “Ea trebuie să se descalţe de pantofii cu toc foarte înalt. Trebuie să mai lase din poşetele ale…” (Traian Basescu)? De ce, daca e de dreapta, trebuie sa promoveze egalitatea intre oameni, […]

    Pingback de Despre Elena Udrea… « Motanul Incaltat | februarie 24, 2013 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.