Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre Elena Udrea…

           Motto

„Elena Udrea nu poţi să o faci de stânga nici dacă o calci în picioare sau îi iei tocurile de la pantofi.”

Traian Basescu

D-na. Elena Udrea doreste sa candideze pentru a ajunge presedinte al PDL. Grupul reformistilor din partid au introdus o motiune. Iata cateva intrebari:

– Prin ce este Elena Udrea un om de dreapta?

EPP Political Bureau 9 November 2006

EPP Political Bureau 9 November 2006 (Photo credit: Wikipedia)

Numai pentru ca este bogata? Deci bogatia, averea personala determina caracterul politic de dreapta al D-nei Udrea? Datorita averii personale, faptului ca o duce foarte bine, se opune oare, D-na. Udrea, ca, spre exemplu, statul sa redistribuie veniturile? Daca e un om de dreapta de ce „Ea trebuie să se descalţe de pantofii cu toc foarte înalt. Trebuie să mai lase din poşetele alea cu care a venit în politică, să ia poşete mai ieftine” (Traian Basescu)? De ce, daca e de dreapta, trebuie sa promoveze egalitatea intre oameni, chiar si la modul formal, de fatada, si sa nu arate, si sa nu sustina, ideea inegalitatii dintre oameni, inclusiv cea de avere?

– Prin ce se remarca Elena Udrea a fi o crestin-democrata?

Caci din cate inteleg, daca inteleg bine, PPE, din care face parte si PDL, ar fi o familie politica crestin-democrata, desi cu PPE, ca si cu PDL de altfel, nu se stie niciodata foarte exact ce sunt ei de fapt…

In alta ordine de idei

In ultima postare a Andreei Paul, vizualizata de mine mai sus, se arata, printre

Andreea Paul

altele ca:

„6. Un proiect PDL pentru toti romanii.

Crearea unui curent de opinie favorabil politicilor publice de dreapta.

7. Un proiect romanesc pentru Europa.

Am energia si forta necesare pentru a contribui la fiecare din aceste puncte. Am rabdarea si temeinicia necesare pentru a le pune in aplicare alaturi de colegii mei. Doar asa vom deveni un partid de opozitie credibil in fata electoratului, o alternativa reala la guvernare.

Voi cum vedeti noua opozitie?” (subl. mea)

Milton Friedman

Eu unul nu am vazut o critica venita de la PDL, dintr-o perspectiva de dreapta, la actualul buget. PDL a depus jde’ mii de amendamente la proiectul de buget, tot acelea pe care si USL le-a depus cand PDL era la guvernare, asa am inteles… Andreea Paul ne intreaba: „Voi cum vedeti noua opozitie?”. Eu nu am vazut, repet, o viziune de dreapta pentru buget din partea PDL. Spre exemplu, daca ne uitam pe bugetul Romaniei constatam ca Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si a Persoanelor varstnice se bucura de cele mai mari alocari bugetare, de 26,16%. Ministerul Transporturilor are doar 6,27%. De observat cat de mult se aloca pentru Protectie Sociala si cat de putin, comparativ vorbind, pentru Transporturi, care reprezinta o componenta principala a Infrastructurii. Dupa parerea mea, daca privim dintr-o perspectiva social-democrata, lucrul e logic. Totusi, n-am vazut din partea PDL pe cineva care sa critice acest buget, adica sa critice faptul ca Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si a Persoanelor varstnice i s-a acordat cel mai mare procent din buget, sa critice faptul ca actualul Guvern pune un accent mult mai mare pe Protectie Sociala decat pe Infrastructura, factor important al competitivitatii economice. N-am vazut pe cineva de la PDL care sa sustina ca programele sociale de anvergura nu conduc nici la cresterea competitivitatii, nici la crestere economica, nici la largirea clasei mijlocii si nici sa arate ca marirea taxelor si impozitelor este in detrimentul sectorului privat, aducand argumente temeinice in acest sens.

Si as mai spune si altceva: omul de dreapta Traian Basescu ne-a aratat procurorii in actiune. Nu ne-a aratat deloc, ca sa-l parafrazez pe Milton Friedmancapitalismul in actiune.

februarie 24, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. […] de modelling… Ma gandesc la ce sfaturi dezastruoase i-a dat Presedintele Basescu Elenei: sa se descalte de pantofii cu toc foarte inalt si sa mai lase “posetele alea”… Si uite ce se intampla: apare bunaciunea de Laura la concurenta!! Daca as fi Elena Udrea, […]

    Pingback de PMP Satu Mare ;) « Motanul Incaltat | februarie 9, 2014 | Răspunde

  2. […] atentia… Am privit-o la televizor ieri si parea uratita, imbatranita, urmand probabil sfaturile Presedintelui Basescu! Sau poate ca era doar obosita! O preferam stralucitoare, frumoasa, “nebuna si […]

    Pingback de Udrea candidat la presedintie din partea PMP…? « Motanul Incaltat | februarie 18, 2014 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: