Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Coreea de Nord a atacat Coreea de Sud

Iata ce prezinta Gandul:

Coreea de Nord a atacat ÎN ACEASTĂ DIMINEAŢĂ Coreea de Sud. Phenianul spune că forţele sud-coreene au atacat primele – VIDEO – LIVE

Se pune de un nou razboi coreean? Iata ce spune, printre altele, articolul:

„Unii analişti cred că acţiunile provocatoare ale Coreei de Nord au legătură cu transferul de putere de la Phenian. Kim Jong-il, a cărui stare de sănătate este precară, pare a fi pe cale să îi transfere puterea fiului său Kim Jong-un. Potrivit experţilor, incidente precum scufundarea unei nave militare sud-coreene în luna martie sau recentele tiruri de artilerie au rolul de a consolida poziţia lui Kim Jong-un. Însă incidentul ar putea avea legătură cu efortul Phenianului de a-şi consolida poziţia de negociere în perspectiva discuţiilor pe tema programului nuclear. Cu doar câteva ore înaintea incidentului armat, emisarul american Stephen Bosworth afirmase că Statele Unite nu pot analiza posibilitatea reluării negocierilor „cât timp sunt în derulare programe” nucleare.

Tirurile de artilerie nord-coreene ar putea fi şi o ripostă în semn de protest faţă de exerciţiile militare efectuate de Coreea de Sud în această zonă, în apropierea insulei situate la trei kilometri de frontiera disputată.

O altă ipoteză are legătură cu atitudinea preşedintelui sud-coreean faţă de acordarea ajutoarelor economice regimului de la Phenian. Preşedintele Lee Myung-bak a condiţionat acordarea ajutoarelor de progrese în negocierile pentru abandonarea armelor nucleare. (Mihai Draghici, mihai.draghici@mediafax.ro)

Interesant este si efectul pe care l-a avut acest atac asupra dolarului – aici.

Iata ce relateaza si presa straina:

Daily Caller:

North, South Korea exchange fire; 2 marines killed

The New York Times:

‘Crisis Status’ in South Korea After North Shells Island

 

Iata ce spune si Mediafax:

NATO „condamnă ferm” atacul Coreei de Nord împotriva unei insule sud-coreene

Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind atacul nord-coreean

noiembrie 23, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.