Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

24 ianuarie din zilele noastre

Pe 24 ianuarie sarbatorim Mica Unire. Fara indoiala, un eveniment deosebit de important din Istoria patriei noastre. Un eveniment cu semnificatii profunde, care trebuie cinstit DE CATRE TOTI ROMANII.

Ieri, 24 ianuarie, a fost o zi foarte frumoasa. Era soare si gerul parca nici nu se simtea. Aer curat. O zi de iarna tocmai buna pentru o plimbare, mai ales ca era si duminica. Mi-am zis sa fac si eu cativa pasi prin oras. Zis si facut! Mica Unire s-a serbat la Iasi, nu la Bucuresti. Inteleg ca unii, de exemplu prof. Adrian Niculescu, insista ca Mica Unire sa fie serbata la Bucuresti, pentru ca aici s-a consfintit evenimentul. Desi consacrarea Micii Uniri s-a facut la Bucuresti, aici nu s-a prea serbat… Si lucrul asta nu mi se pare in regula. Daca Dl. Iohannis a fost la Iasi, de ce premierul, Dl. Ciolos, n-a serbat la Bucuresti? Sau daca a serbat, nu prea s-a auzit si nici nu prea s-a vazut…

In schimb s-a vazut altceva. Chiar foarte vizibil!! Am auzit de mitingul organizat, chiar in Piata Victoriei, de cadrele militare disponibilizate din Armata. Mi-am zis sa merg sa vad si eu ce se intampla. Si ce sa vezi… ? In 24 ianuarie, ziua in care serbam Mica Unire, Piata Victoriei era plina de colonei Dogaru!! N-am vazut demult un miting mai anticapitalist si antiamerican. Era acolo un tovaras, ca domn nu pot sa-l numesc, ce vorbea cu insufletire despre cat de rai sunt americanii, dand exemplu faptul ca cel care l-a accidentat mortal pe Teo Peter, un militar american, a fost facut scapat. Daca faceam noi asa, veneau si ne bombardau ca pe, ca pe… Ca el cat castiga ca mecanic de locomotiva si altii arunca cu bani fara sa-i intrebe nimeni nimic si altele asemanatoare.

M-am invartit acolo putin si pe urma am plecat. Jandarmii erau la vreo 200 m distanta. E adevarat, nu au fost violente care sa necesite interventia Jandarmeriei. Totusi, stau si ma intreb: de ce s-a dat de catre Primaria Capitalei aprobarea pentru un astfel de miting intr-o asa zi mare ca cea de 24 ianuarie? Si de ce nimeni nu a serbat la Bucuresti Mica Unire?

Sigur, 24 ianuarie ne duce actualmente cu gandul la unirea cu Republica Moldova. Spre deosebire de ceea ce s-a intamplat in 1859, in Republica Moldova sunt oameni – preponderent socialisti si comunisti – controlati de Kremlin, care se opun unirii cu Romania, atata vreme cat sunt controlati de o putere ce nu doreste unirea Rep. Moldova cu Romania. Pe de alta parte, mai e si problema Transnistriei de care n-am prea auzit sa se vorbeasca, cel putin la noi, in ultima vreme. Si n-am auzit ca rusii sa-si retraga baza militara din Transnistria.

Insa eu stau si ma uit la noi, la ce se intampla in Romania. Cum e posibil sa fie admis un miting care ataca fatis valorile noastre euroatlantice si pe principalul nostru aliat – SUA – care ne ofera, inclusiv prin cadrul NATO, garantii de securitate? Sigur, e libertate si trebuie sa admitem ca unii oameni gandesc si asa, desi gandesc foarte rau. Insa un astfel de miting nu avea ce cauta pe 24 ianuarie! Nu numai in Bucuresti, dar oriunde in tara asta: nu avea ce cauta un astfel de miting! Dar daca inca la noi se mai intampla chiar si acum astfel de lucruri si sunt astfel de oameni ce sustin valori contrare libertatii, ce sa mai zic de Republica Moldova? Ba chiar, pe cale de consecinta logica, se poate spune: cu atat mai mult in Republica Moldova! Iar daca noi nu cinstim cum se cuvine Unirea, ne mai miram ca, in Rep. Moldova, o doresc doar 22%, cum am inteles ca arata ultimile sondaje (serioase) si vreo 53% nu o doresc (v. ultimul Joc de Putere al lui Rares Bogdan)?

Iar noi ar fi trebuit sa avem deja un plan de integrare a Rep. Moldova in cazul unirii cu Romania. Deoarece imi dau seama ca, in cazul unei eventuale uniri, dificultati vor exista. Ar fi foarte trist sa constat ca noi tot vorbim de unirea cu Rep. Moldova dar nu suntem pregatiti pentru asa ceva. Populatia din Romania doreste in proportii covarsitor majoritare Unirea cu Rep. Moldova, iar clasa politica trebuie sa tina seama de acest deziderat national, de aspiratiile nationale legitime si firesti ale poporului roman!

Constat insa cu tristete ca, in zilele noastre, nu prea suntem la inlatimea acestei mari zile de 24 ianuarie. Iar ceea ce s-a petrecut ieri in Piata Victoriei demonstreaza acest lucru, de fapt a fost o subminare a acestei mari zile si a semnificatiei sale profunde in Istoria poporului roman. Nesanctionata de catre cineva.

ianuarie 25, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 comentarii »

  1. Oricum ar fi, o sa iasa tot cine trebuie sa iasa, adica acela care este impus de anumite fortze politice, locale, straine, etc., este foarte clar! Rusine guvernantilor care nu stiu sa faca o lege inviolabila in acest domeniu, cum nu stiu sa faca astfel de legi inviolabile nici in alte domenii! Si stiti de ce? Nu pentru ca sunt prosti, incompetenti, etc., ci pentru ca fac legile asa fel incat sa poata interveni in aplicarea lor, dupa cum doresc! Rusine Romania cu o tara de corupti scarbosi, imputiti, curvari, cum am vazut azi, ipocriti, smecheri, etc.! Propun introducerea unor teste psihologice pentru ocuparea unei functii in parlamentul si guvernul Romaniei! Nu vreau sa mai aud de dobitoci, de hoti, de lasi, de mincinosi, de parveniti, de ipocriti, etc., la conducerea Romaniei! Clara, sociolog, Timisoara

    Comentariu de Andres Clara | ianuarie 26, 2016 | Răspunde

    • @ Clara { sociolog ….Timisoara } Din postarea dumitale , cel mai important si demn d e retinut este ” guvernantii { d e fapt cred ca ai dorit sa spui : politicienii } fac legile asa fel incat sa poata interveni in aplicarea lor dupa cum doresc ” , restul este doar…o refulare a dezamagirii pe care politica si politicienii romani ne-o provoaca tuturor .

      Comentariu de Marian | ianuarie 26, 2016 | Răspunde

      • Ar mai fi ceva demn de retinut: ca ea este revoltata. Tu nu prea pari revoltat… Ba chiar am impresia ca pentru tine mitingul cu pricina se potrivea de minune cu ziua de 24 ianuarie si cu ce se serbeaza in aceasta zi.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 26, 2016

      • Da de unde ai tras amtale concluzia ca eu n-asi fi revoltat ??? Oare chiar ai uitat d e cate ori mi-am cerut s cuze pentru iesirile mele absolut nepoliticoase impotriva unora ce mai postau la dumneata pe blog si…chiar atunci cand era vorba despre postarile dumitale ??? AI uitat ca, d e multe ori ti-am spus ca.. „la ce-s buni prietenii daca nu sa-ti descarci pe blogul lor frustrarile , nemultumirile si revolta fata de viata ta ce …nu merge atat de bine cum prezinta presa ” ??? Sau ai impresia ca daca mi-a marit in sfarsit pensia de la 500 la 1600 gata….de-acum stau cu botul pe labe ??/ ca nu mai sunt dispus sa ies la nici un protest de strada…pai de cate ori am iesit…s-a schimbat Tanda cu Manda iar eu…am ramas acelasi frustrat , acelasi revioltat acelasi nemultumit si-n plus cu sanatatea facut praf { ca la chestia aia din Ianuarie 2012 } si avand aceeasi gologani putini in buzunare : nimeni nu mi-a dat nimic NICIODATA .

        Comentariu de Marian | ianuarie 26, 2016

      • Eu iti doresc multa sanatate!

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2016

  2. Onorabile…diferit de faptul ca, articolul dumitale este bun { chiar nu-i rau deloc } nu reusesc neam { !!!} sa inteleg ce-ai cautat dumneata la mitingul oamenilor lui Dogaru , nu reusesc sa inteleg ce cauta acel mecanic d e locomotive pe-acolo mai ales ca , este arhicunoscut faptul ca , astia ce-au trait toata viata cu cizmele in picioare nu prea accepta in mijlocul lor si…. vulgul 😉 , muritorii de rand chiar daca si aia sunt tot pensionari ! Prof. Adrian Niculescu…chiar are dreptate : de fapt Mica Unire a fost posibila doar atunci cand si Bucurestiul { politicienii de-aici } au acceptat unirea cu Moldova si pe Cuza drept Domn . La Hotel Concordia de pe Smardan a fost semnat actul Unirii si Hotararea ca AL.I.Cuza sa fie Domn al celor doua tari unite sub un singur steag . Cam la fel cum a fost chestia aia din ’89 : aia de la Timisoara puteau sa moara toti daca nu se ridica si Bucurestiul….” Ar fi trebuit sa avem deja un plan d e integrare cu Republica Moldova ” spui dumneata insa….uiti ce-a declarat unul dintre primii resedinti sau PM moldoveni { nu tin minte daca era vorba despre Dabija sau altul }prin ….’93-94 : ” Romania , sa-si vada de-ale ei . Cand in Romania treburile vor merge bine…sa fiti siguri ca noi moldovenii vom dori unirea dar pana atunci…mai este cale lunga ” . Omule , acel sondaj pe care-l citezi dumneata , ala de la emisiunea lui Rares Bogdan este mai mult decat adevarat . Mi-a placut faptul ca…aia doi moldoveni guralivi au fost pusi cu botul pe labe de catre romanii aflati in studio , chiar o meritau si-n plus s-a vazut ca , erau doar niste palavragii si nimic in plus . Niste…teoreticieni , daca-ti place mai mult expresia respectiva 😉 . Deci dupa parerea dumitale PGMB n-ar fi trebuit sa dea aprobarea pentru mitingul rezervistilor militati ai lui Dogaru , deoarece aia ” ataca fatis valorile noastre euroatlantice ” ?! Pai bine desteptule , in NATO esti dumneata sau eu , ori….Armata Romana reprezentata inclusiv de aia ai lui DOgaru ? Te-ai dus dumneata sau eu sa iei aer in Afganistan sau Irak ori , aia din armata ce , unii fac parte din organizatia lui Dogaru ? Atentie : nu-l pot inghitii pe acest Mos Teaca si…nu-i pot inghitii in general pe militari ! Totusi nu uita , astia de-s azi pensionari militari , astia fac mitinguri de protest inclusiv pentru militarii activi ce…. nu se stie daca nu vor avea nevoie d e pensii…chiar inaintea ” varstei standard ” de pensionare . Daca ceea ce ai vazut dumneata acolo ti-a parut ” o subminare a acestei mari zile si a semnificatiei sale profunde ” ce parere ai despre faptul ca , la SF.Gheorghe pr cladirea Primariei orasului era arborat nu tricolorul ci un drapel d e doliu ? Aia , aia ce mai e ???

    Comentariu de Marian | ianuarie 26, 2016 | Răspunde

    • Ce am cautat eu acolo? M-am dus sa ma plimb, gura-casca!

      „nu reusesc sa inteleg ce cauta acel mecanic d e locomotive pe-acolo mai ales ca , este arhicunoscut faptul ca , astia ce-au trait toata viata cu cizmele in picioare nu prea accepta in mijlocul lor si…. vulgul 😉 , muritorii de rand chiar daca si aia sunt tot pensionari !” – da, chiar, ce cauta acolo?

      „Deci dupa parerea dumitale PGMB n-ar fi trebuit sa dea aprobarea pentru mitingul rezervistilor militati ai lui Dogaru , deoarece aia ” ataca fatis valorile noastre euroatlantice ” ?! Pai bine desteptule , in NATO esti dumneata sau eu , ori….Armata Romana reprezentata inclusiv de aia ai lui DOgaru ?” – dar de ce pe 24 ianuarie mitingul asta? In NATO e Romania, „desteptule” (cu ghilimelele de rigoare, desigur 🙂 )!

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 26, 2016 | Răspunde

      • Ei , eu , deoarece sunt mai batran decat dumneata si-n plus si suferind cu cordul inimii si creierul din cap…am evitat sa ies la -13 grade sub 0 sa ma veselesc si sa cinstesc acea zi de 24 Ianuarie asa cum a facut patriotul din dumneata 😉 !

        Comentariu de Marian | ianuarie 26, 2016

      • Omule….Romania este in NATO cu armata si nu cu ” franarii si hamalii si muncitori-n gara ” vorba lui Arghezi !!!! Daca nu avea armata …cu ce ma-sa eram , ca nu suntem nici Elvetia si nici Austria . Deci tot cum am spus eu ramane ….desteptule 🙂 🙂 🙂 ! Sper ca nu te-a suparat acest apelativ amical . Chiar am cateodata senzatia ca discutam face to face si….mai izbucnesc cateodata . Daca totusi te-am suparat scuzele mele umile si….regrete eterne onorabile 😉 !

        Comentariu de Marian | ianuarie 26, 2016

      • Nu m-ai suparat! 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2016

    • „.uiti ce-a declarat unul dintre primii resedinti sau PM moldoveni { nu tin minte daca era vorba despre Dabija sau altul }prin ….’93-94 : ” Romania , sa-si vada de-ale ei . Cand in Romania treburile vor merge bine…sa fiti siguri ca noi moldovenii vom dori unirea dar pana atunci…mai este cale lunga ” .” – ca in Rep. Moldova lucrurile merg stralucit de bine, n-asa?

      Cum e posibil ca cineva sa afirme o asemenea ineptie: „Romania , sa-si vada de-ale ei . Cand in Romania treburile vor merge bine…sa fiti siguri ca noi moldovenii vom dori unirea dar pana atunci…mai este cale lunga”?

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 26, 2016 | Răspunde

      • Omule !!! Ca-l chema Dabija sau Drug { era ministru de externe parca } …pentru mine chiar nu mai conteaza : important este ca , NU ESTE VORBA DESPRE O INEPTIE , TIPUL ….ASA A SPUS !!!! Sa-ti mai spun ceva . Ascultand ce spunea Moise Guran despre delegatia Moldovei sosita la Bucuresti c-o cerere foarte pragmnatica , am dat cautare si-am gasit emisiunea postului PROTV Chisinau { organizatorul aceli televiziuni a fost sau este inca acel Cristian si nu mi-aduc aminte cum , ala de era pe la PROTV ala grasu’ cu barba de popa tuns } la care facea acesta referire . A AVUT DREPTATE ! I-am ascultat discursul lui Filip , exact pe potriva la ce-a spus Cristian Diaconescu : a venit sa ceara bani sa aiva pentru plata salariilor si-a pensiilor , iar daca Romania le-ar fi dat instantaneu asa cum facea pe vremuri , le-ar fi facut imposibila si fara rost misiunea alora de vor continuarea protestelor . Moldova este deja o tara falimentara iar Plahodniuc si Filip care { asta declara in conditiile in care-i politician de minim douazeci de ani ca : „-Azi am descoperit prietenia Romaniei ” } stiu ei ceva despre acel miliard de euro disparuti din bugetul moldovean si mare lucru de nu si-a luat fiecare o cota parte din ei . O tara c-o procuratura { subordonata Militiei } corupta , c-o justitie corupta , c-o armata corupta , c-o clasa politica CORUPTA PANA-N MADUVA OASELOR , si-o natiune de oameni certati cu munca ce asteapta cu mana intinsa la Guvern asa cum au invatat de la regimul sovietelor , asta-i Moldova si….cu asta inca dorim sa ne uinim ??? Pusche pe limba-ti Drace !!!!!

        Comentariu de Marian | ianuarie 26, 2016

      • Dorim sa ne unim cu Rep. Moldova si sa schimbam in bine lucrurile!

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2016

    • „Daca ceea ce ai vazut dumneata acolo ti-a parut ” o subminare a acestei mari zile si a semnificatiei sale profunde ” ce parere ai despre faptul ca , la SF.Gheorghe pr cladirea Primariei orasului era arborat nu tricolorul ci un drapel d e doliu ? Aia , aia ce mai e ???” – mai, stii care e treaba? Maghiarii astia de la noi sunt maghiarii nostri. Ne mai certam cu ei, ne mai contram, avem uneori puncte de vedere diametral opuse, dar relatiile dintre noi si ei, cetatenii romani de nationalitate maghiara, se bazeaza pe fraternitate. Gandeste-te ca romanii si maghiarii traiesc foarte bine alaturi din vremuri de demult. Sunt si destule casatorii mixte. Deci ceea ce prevaleaza in relatiile dintre noi este pana la urma iubirea de oameni.

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 26, 2016 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.