Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Degeaba indepartam oameni, daca nu indepartam si practicile lor maligne

Pentru ca altminteri vin altii care ar putea sa faca si mai mult rau. Fara indoiala: degeaba ii sanctionezi pe unii daca vin altii mai rai decat ei.

Si eu ma numar printre cei care cred ca trebuie imbunatatit, perfectionat sistemul nostru judiciar. Faptul ca acesta inca mai prezinta caracteristici de politie politica arata ca sunt inca reminiscente securiste. Inseamna ca sau n-am imbunatatit suficient sau inregistram, din diverse, pricini un recul. Noi ar trebui sa fim atenti la astfel de lucruri pentru ca, spre exemplu, demiterea disciplinara a coducerii DNA Ploiesti nu inseamna mare lucru daca nu imbunatatim ceva prin acest lucru.

Dezvaluirile facute recent de catre Vlad Cosma arata o realitate care nu-mi place. Avem de a face cu practici nedemne in raport cu statutul de procuror. Eu inteleg ca vor urma sanctiuni. Cam asa se intampla intotdeauna oriunde in lume. Nici procuroul nu-i deasupra legii. Intrebarea care se pune este daca avem idei, conceptii, strategii pentru a imbunatatii sistemul judiciar de la noi si statul de drept, tocmai pentru a nu permite derapaje de la statul de drept, daca astfel de lucruri s-au intamplat in trecutul recent. Evident, cei responsabili de astfel de derapaje trebuie sanctionati. Problema e cum prevenim eventuale alte derapaje. Pentru ca mie mi se pare ca inca suntem la nivelul „rotatiei cadrelor”, neavand inca intelegerea necesara pentru a imbunatati cu adevarat. Rotatia cadrelor nu e o imbunatatire si nici nu imbunatateste ceva. Sanctionarile, schimbarile de personal nu sunt o conditie suficienta pentru imbunatatire. Insa noi trebuie sa urmarim imbunatatirea sistemului judiciar si stabilitatea sa pentru a ranforsa statul. Altminteri avem de a face cu un joc de suma nula si atunci va fi ” tot aia” sau poate chiar cu o inrautatire a situatiei, deci continuarea situatiei sub o alta forma – lucru ce, desigur, duce la o inrautatire, sau derapaje si mai mari. Iar consecinta va fi slabirea statului, lucru evident de nedorit.

Statul de drept trebuie mentinut si protejat.

Cel mai mare pericol mi se pare ca e reprezentat de schimbarile care agraveaza lucrurile. Si cred ca ar trebui sa fim atenti la aceste aspecte.

februarie 20, 2018 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 comentarii »

  1. ” Dezvaluirile facute recent de catre Vlad Cosma arata o realitate care nu-mi place. ” Dar cui oare ai place ? Intrebare : cum dracu de astia trei , tatal , fiul si fica…au ales catestrei la un ison ca , tzelul lor in viata este politica si numai politica ? Mai ales ca pe fica am auzit-o vorbind si…parca-i copia la indigo a EBE-i iar fiul…. ” Fara indoiala: degeaba ii sanctionezi pe unii daca vin altii mai rai decat ei.” Acest lucru ar fi eliminat cu desavarsire sau macar diminuat daca , ar exista si RASPUNDEREA FAPTELOR SAU ACTIVITATII LOR .

    Comentariu de Marian | februarie 23, 2018 | Răspunde

    • Citeste si mai jos ce am scris:

      „Problema e cum prevenim eventuale alte derapaje. Pentru ca mie mi se pare ca inca suntem la nivelul „rotatiei cadrelor”, neavand inca intelegerea necesara pentru a imbunatati cu adevarat. Rotatia cadrelor nu e o imbunatatire si nici nu imbunatateste ceva. Sanctionarile, schimbarile de personal nu sunt o conditie suficienta pentru imbunatatire. Insa noi trebuie sa urmarim imbunatatirea sistemului judiciar si stabilitatea sa pentru a ranforsa statul. ”

      Prin politica se perinda multi. Nu doar ca era in politica, dar am inteles ca era si turnator la DNA, ca l-a turnat pe Sebi.

      In politica, spuneam, se perinda multi. Unii cauta putere, altii protectie… Cati cauta binele obstesc? In momentul in care averea ta – si aici vorbim despre averi mari – are o sursa incerta si e legata de politic e oare de mirare ca respectivul intra in politica? Insa pot fi si alte lucruri la mijloc, alte interese. Uite-te la Donald Trump. El e foarte bogat, dar n-am auzit ca nu si-ar putea justifica averea. Rezulta ca sunt alte interese. Te poti decide sa intri in politica daca tu crezi ca ai un cuvant de spus si, desigur, sustinerea necesara, nu doar materiala. Pot fi mai multe cauze, motive care sa-l indrepte pe un om spre politica. Eu m-am intrebat si ma intreb ce a cautat Elena Udrea in politica… Gandeste-te: femeie frumoasa, bogata, casatorita cu un om de afaceri prosper, casatoria mergea bine. Politica i-a adus numai necazuri. Gandeste-te ca putea trai foarte bine fara sa se amestece in politica. Sau Monica Iacob Ridzi – femeie desteapta, era si avuta. Ea ce a cautat in politica si ce satisfactii i-a adus politica? Cand putea sa traiasca foarte bine fara.

      Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 23, 2018 | Răspunde

      • Si-n cazul Elenei Udrea si-n cazul Alinei Bica si-n alte cazuri similare , raspunsul este simplu : AU VRUT MAI MULT, AU VRUT SA FIE APROAPE DE DUMNEZEU , AU VRUT SA FIE CA DUMNEZEU ! Ma rog asta-i parerea mea sintetizand ceea ce aud prin piata de flori sau aia de zarzavat , de la oameni prosti { aia cu patru clase Motane , aia multi da’ prosti mon cher ! } care se multumesc cu putinul ce-l apuca si care considera ca…le-ajunge atat .

        Comentariu de Marian | februarie 23, 2018

      • Monica Iacob Ritzi…asta s-a desconsiderat pe ea ca femeie in primul rand , si-apoi s-a facut , de rasul curcilor cand s-a dus sa-i linga laba EBE-i …atunci cand s-a intors aia de la Bruxelles si „si-a recapatat locul cuvenit in partid ” . Sper ca n-ai uitat asta si de-asemena , sper ca , macar acum vei fi de acord cu mine , ca-si merita cu varf si indesat condamnarea . Daca nu pentru altceva atunci , macar pentru ceea ce-am spus eu mai sus .

        Comentariu de Marian | februarie 23, 2018


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.