Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Incercarea de a ni se baga Monarhia pe gat…

Fostul rege, Mihai I, a murit. Dumnezeu sa-l ierte! Dar ceea ce s-a intamplat zilele acestea mi se pare anacronic, nepotrivit si pe undeva deplasat tinand cont ca forma de guvernamant a acestei tari e republica si n-am auzit ca majoritatea oamenilor, care voteaza PSD intre altele fie zis, sa doreasca Monarhia.

Si atunci pentru ce a trebuit trei zile de doliu national, depunere la Palatul Regal, o coloana imensa de oameni care stateau la coada pentru ca sa ajunga in fata sicriului, scos azi pe afet de tun, procesiune pana la Patriarhie, slujba acolo etc? Cand inmormantarea si tot ce e legat de aceasta ar fi trebuit sa fie un eveniment privat. Pentru ce s-a urmarit atunci crearea acestei confuzii politice, ca si cum Romania ar fi Monarhie, ceea ce nu e de fapt? Eu chiar nu inteleg de ce se urmareste cu obstinatie alienarea politica a cetatenilor. E inutil sa spun, dar trebuie spus pentru cei care nu cunosc, ca in Romania dezbateri serioase despre Monarhie nu sunt si nici n-au fost. Iar acum deodata manifestarea aceasta halucinanta de „dragoste” fata de fostul suveran… Cam asa se desfasoara lucrurile in Romania. Exact la fel e, spre exemplu, si cu aderarea la Zona Euro. Nicio dezbatere serioasa, dar e ca si cum tot poporul ar dori asta. Klause, se aude? Subiectul e altul, dar felul in care merg lucrurile e la fel.

Eu chiar nu inteleg de ce trebuie sa ne tot balacim in minciuna asta…

Daca incerci sa-i bagi cuiva ceva pe gat, pana la urma vomita si o scoate afara, exact pe unde a intrat.

Onoruri, Presedintele, presedintii Camerelor etc. Prezenta unor capete incoronate la Bucuresti mi se pare logica. Nu e logic si nici normal ce au facut autoritatile romane, in frunte cu Presedintele Iohannis, presedinte de republica, ales de cetateni, care n-ar fi trebuit sa accepte astfel de manifestari, la nivel national, finantate, nu-i asa?, de stat, impunerea doliului national, cand era vorba de un eveniment privat. Ceea ce a facut e un esec al prezidentiatului sau.

Oricum, starnirea unei confuzii politice nu poate fi un lucru benefic.

Nu mai vorbesc de alaiul de preoti care au insotit sicriul, pus pe afet de tun, de la Palat la Patriarhie. Apropo de preoti, daca ai sta sa asculti predicile unora, in general vorbind tineri, ai zice nu doar ca regreta comunismul, dar il mai si preamaresc… Deci sa inteleg ca cei care au insotit cortegiul funerar nu sunt din aceasta categorie. Ok! Dar cu tonul dat de Werner de la Cotroceni toata aceasta manifestare nu respecta, de fapt, Constitutia tarii, spre exemplu art. 5 care spune: „In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie”. Inclusiv televiziunile private de stiri au incercat sa se alinieze doliului national de trei zile impus ABUZIV de catre stat, incalcandu-se, repet, Constitutia. Statul nu avea ce cauta intr-o chestiune de ordin privat. S-a bagat si acolo.

Pe de alta parte e ceva ce nu e deloc in regula. Dupa ce – dupa Revolutie, culmea – nu l-au lasat sa vina in tara, i-au pus nenumarate piedici si l-au marginalizat, are acum, in schimb, parte de o inmormantare grandioasa… Dupa ce a murit, toti il omagiaza! Mi se pare atat de nepotrivit tot ce s-a intamplat si se intampla! Macar sa se fi evitat acest lucru care nu da deloc bine prin indecenta sa. Decent si corect ar fi fost manifestare privata. Slujba la Biserica, da – absolut de acord! Dar fara amestecul acesta al Statului care a denaturat totul…

In final as dori sa va arat cum scrie o social-democrata, D-na. Ana Birchall:

Dumnezeu să vă odihnească în pace, Majestate!

„Astăzi, 16 decembrie 2017, întreaga Românie plânge, pentru că ne luăm rămas bun de la regele nostru, Majestatea Sa Regele Mihai I. Pământul pe care l-a iubit și pe care l-a slujit cu fiecare fibră a ființei sale timp de un veac își deschide azi brațele pentru a-l primi cu dragoste pe monarhul său ostenit de dragoste și trudă pentru poporul lui. Sunt convinsă că în Împărăția lui Dumnezeu, alături de toate marile personalități ale neamului nostru, bunul și blândul Rege Mihai se roagă tronului Dumnezeirii pentru supușii fideli ai Majestății Sale, pentru românii pe care i-a iubit, și i-a slujit toată viața sa. Dumnezeu să vă odihnească în pace, Majestate!”

Lasand la o parte aspectul de compunere de clasa a VII-a primara, D-na. Birchall este angajata cetatenilor in calitate de deputat. Astfel domnia sa trebuie nu doar sa dea explicatii, ci si sa raspunda pentru ideile exprimate verbal si in scris si actiunile sale. Aroganta dumneaei nu o scuteste, totusi, de raspundere! Uitati-va ce postare e asta si ma intreb cu ce scop. Mai e putin si-l considera un sfant al neamului, nu? In aceasta postare se poate vedea nepotrivirea nu doar cu Constitutia, dar in primul rand nepotrivirea ideologica, adica cu doctrina partidului din care face parte. Pentru ca eu stau din nou si ma intreb: ce fel de partid e PSD? Pentru ca acest partid nu aduce a partid de stanga, sa ne intelegem. Asa cum justitiarismul dreptei nu-i de dreapta.

Insa partea si mai proasta este ca nepotrivirile sunt atat de evidente.

Suparator de evidente.

decembrie 16, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 comentarii »

  1. Cred ca , s-a facut un „apel catre canalii ” altminteri , nu-mi pot explica nici „doliului national de trei zile impus ABUZIV de catre stat, incalcandu-se, repet, Constitutia. ” si nici multimea , ce-a facut coada la Palatul Regal , mai ceva ca pe vremurile de trista amintire cand , pentru pentru celebrele TAKIMURII , erau in stare sa stea si trei zile sa pazeasca intrarea alimentarei . Chiar daca atunci in anii ’90 , am facut spume de furie ca , ex regelui i-a fost interzisa intrarea in tara unde se nascuse { de parca era Che Guevara } , si pe chestia asta am racnit din bojoci alaturi de acele sute d e mii de oameni ” MAJESTATE RAMAI CU NOI ” zilele acestea , am resimtit din plin RUSINEA DE-A FI ROMAN ! Ca , poate se incearca „de a ni se baga Monarhia pe gat…” asta nu-i ceva neaaparat rau – de-a lungul istoriei NIMENI n-a intrebat vreodata poporul ce vrea – insa , daca ceea ce s -a petrecut , incepand cu primele comunicate despre starea de sanatate a lui Mihai I al Romaniei si culminand cu funeraliile , nu-i cea mai mare si cea mai groasiera manipulare atunci insemneaza ca eu , poporul roman in general , nu mai stim , AM UITAT PUR SI SIMPLU ce-i aia manipulare iar asta-i intr-adevar , ceva extrem de rau mai ales ca , zilele acestea taman ce se inplineau 28 de ani de la inceputul ” oficial ” al revolutiei romane , antidictatura si anticomuniste . Te-ai prins ca NIMENI , nici un singur post TV , nici una dintre televiziunile private de stiri si nici macar televiziunea NATIONALA { platita inca din bani publici } n-au suflat o vorba despre evenimentele din Timisoara ce-au sta la baza posibilitatii unora ca ieri si alaltaieri , sa se dea mari monarhisti ? Chiar ma mira ca ti-a scapat asta ! Anna Birchal , probabil ca , daca n-ar fi fost Timisoara …ar fi fost in cel mai bun caz o avocata din oficiu ce-ar fi aparat interesele alora de furau cateva oua de la ferma unde lucrau dar , in nici un caz n-ar fi devenit deputat , si sotie de om de afaceri avand un copil pe care sa-si poata permite sa-l numeasca Andrew…cel mult Andrei dar , mai repede Nicolae ! Una peste alta , am ramas cu RUSINEA , RUSINEA DE-A FI ROMAN , RUSINEA DE-A TRAII ALATURI DE ACEST POPOR DE SLUGI , AVAND TOATE APUCATURILE SLUGII PERFECTE IAR LICHELISMUL , ESTE DOAR UNUL DINTRE ATRIBUTELE SLUGII PERFECTE .

    Comentariu de Marian | decembrie 17, 2017 | Răspunde

    • Vorbesti despre „rusinea de a fi roman”. Stii cum e? Aici, din anumite cauze, valorile nu sunt clar definite si conturate. Citeste ce scrie Ana. Citeste cu atentie? Eu ii urmatesc blogul. Eu te intreb: ea ce valori are? Tinand cont de faptul ca e in PSD – un partid, zice-se, social-democrat – dar si de faptul ca e o persoana tanara. Uite-te si tu ce zice:

      „Sunt convinsă că în Împărăția lui Dumnezeu, alături de toate marile personalități ale neamului nostru, bunul și blândul Rege Mihai se roagă tronului Dumnezeirii pentru supușii fideli ai Majestății Sale, pentru românii pe care i-a iubit, și i-a slujit toată viața sa”

      Pentru ea ” toate marile personalitati ale neamului nostru” sunt sfinti. Dupa parerea mea, e vorba de o foarte interesanta tranaformare: national-comunismul de pe vremea lui Ceausescu imbracat, intr-un mod cat se poate de oportunist, in haine religioase. Ortodoxe, ca sa fim bine intelesi. E cam acelasi lucru cu ceea ce declara Patriarhul Serbiei si anume: „condamnarea lui Ratko Mladici e lucrarea diavolului”. Pentru sarbi, chiar si condamnat de catre TPI de la Haga, Ratko Mladici e o foarte mare, nu-i asa, personalitate a neamului lor.

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 17, 2017 | Răspunde

    • Memorabil finalul comentariului tau, trebuie sa recunosc! 🙂

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 17, 2017 | Răspunde

  2. Asa am simtit , asa simt si asta spun ! Romania este o tara frumoasa , mare pacat ca-i locuita ….

    Comentariu de Marian | decembrie 17, 2017 | Răspunde

    • 🙂 M-ai facut sa zambesc … Hai sa-ti spun ce se intreaba altii: „Si daca nu suntem pionieri atunci ce suntem?” – este o replica rostita de Charles Bronson intr-un film….

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 18, 2017 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.