Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre crima de la Metrou

In legatura cu crima de la Metrou cred ca ar trebui sa ne punem in principal doua probleme:
1. Daca in statii sunt camere de supeavrghere de ce, in astfel de cazuri, nu se intervine imediat?
2. De ce in statiile lungi de peste 100 m. nu exista agenti de paza, macar 3 caci nu cred ca trebuie sa fie multi, ca sa intervina punctual imediat atunci cand este cazul?

Legat de prima intrebare frapant e faptul ca, practic, NU exista Politia la metrou. Prima victima, care a scapat teafara, a dat telefon la 112, iar cei de acolo i-au spus sa mearga la cea mai apropiata sectie de politie, daca am inteles eu bine. Dar de ce Politia de la Metrou n-a facut nimic si nu a retinut-o pe criminala de la primul atentat, esuat? Ca al doilea, care n-a mai esuat, s-a produs dupa cateva ore – daca am inteles bine – la o alta statie de metrou. Deci criminala a fost libera o perioada de timp, putand sa-si puna in practica planul criminal, datorita faptului ca Politia, platita din banii nostri, nu a intervenit la timp. Desi exista in toate statiile de metrou camere de supraveghere video care ar fi permis identificarea agresoarei si retinerea sa imediata. Femeia aceasta a facut prima data o infractiune care se numeste tentativa de omor, suprinsa de camerele de supraveghere. A doua oara, actionand la fel, impingand victima in fata metroului ce tocmai sosea in statie, a comis infractiunea de omor. Persoana aceasta trebuia retinuta inca de prima data de catre Politie si facut dosar penal. Ceea ce te frapeaza este ca ucigasa, dupa ce a infaptuit crima de omor, a putut sa ajunga libera, din cate am inteles, pana in zona Unirii, unde a fost in cele din urma prinsa. In felul asta ar mai fi putut sa faca inca un omor pentru ca Politia romana se misca precum melcul. Si oricum se vede caracterul lipsit de profesionalism al acesteia.

In legatura cu cea de a doua intrebare, ar trebui spus ca in vagonul de metrou am vazut agenti de paza, dar statiile sunt total descoperite. Stau si ma intreb cum s-ar actiona in cazul unui act de vandalism, daca, spre exemplu, cineva ar incepe sa sparga panourile electronice care indica timpul pana la sosirea unui tren de metrou.

Metrorex ar fi trebuit sa aiba toate mijloacele necesare contracararii rapide a unor astfel de actiuni criminale ce se pot intampla in statiile de metrou, de asa maniera incat sa nu deranjeze pe calatorii civilizati care asteapta in statii sau circula cu metroul intr-un mod corect. Ar trebui vazut si sa stim si noi de ce nu s-a intamplat acest lucru.

Trebuie spus un lucru: in acest caz autoritatile si Metrorex NU si-au facut datoria!! Nu trebuie blamati cetatenii pentru ca nu au intervenit. Interventia trebuia realizata de catre persoane specializate. Si ma refer la cei ce lucreaza in Politie, firme de protectie si paza specializate in acest sens. Si nu cum am vazut niste „destepte” pe la televiziunile de stiri intrebandu-se in gura mare de ce nu a intervenit lumea. Era datoria celor specializati sa intervina, nu a „lumii”. Iar Politia, platita din bani publici, ar fi trebuit sa intervina imediat si s-o retina imediat pe asasina!

Din pacate, platiti de stat, din bani publici, stau pe salarii mari si nu-si fac datoria!!!

decembrie 14, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 comentarii »

  1. Nu stiu cum sa-nteleg postarea dumitale , sincer , nu reusesc s-o inteleg . Este vorba despre un repros sau de niste constatari ? Vorbesti matale despre ” ar trebui spus ca in vagonul de metrou am vazut agenti de paza, dar statiile sunt total descoperite. ” Ai vazut vreodata filmul ” Incident” { cred ca asa se numea } de prin ‘ 68 cu Tony Musantte sau Pelham 123 ?? Si…mai sant destule , n-am eu chef sa le reamintesc la ora asta ! Dar chiar si-n „Evadatul ” , ala cu Harrison Ford este o scena in metroul alora unde vezi si-n tren dar mai ales pe peron politisti INARMATI . Regia Atonoma Metrorex in urma vandalizarii { doar in urma vandalizarii } vagoanelor a angajat o firma de paza ce si-a plantat ” agentii ” prin vagoane dar aia…vai mama lor ! Altminteri , oricare dement poate lasa un rucsac sub o banca la ora de varf dupa care sa plece linistit si , ajungand la o distanta sigura sa-l detoneze prin telefon fara sa-l doara capul . Pe peron…in rare ocazii vezi cate-un politist de la Politia Metrou . S-a dus deja acea luna minunata cand , in urma unor deflagratii provocate la metrourile din Spania , UK sau Franta pe peronul metroului bucurestean vedeai la fiecare cinci metri cate doi tipi de la fortele speciale inarmati pana-n dinti . S-a dus pana si acea minima verificare a bagajelor voluminoase sau suspecte , in loc ramanand o suprema indolenta , o imensa nepasare . Imi spunea un neam de-al meu , ce a functionat la Politia Metrou ca , acolo la Politia Metrou sant plasati aia ce n-au nici una dintre abilitatile normale unui pollitist de strada , de sectie de la suprafata si , cunoscand cum , si-n ce imprejurari a ajuns acest neam al meu , politist la metrou…tind sa-i dau dreptate . Totusi o intrebare , o nedumerire mai corect spus : avand in vedere ca la Dristor din douazeci de camere de supraveghere functiona doar una , oare ce s-ar face astia daca vreodata i-ar da cuiva prin mintea capului ca , la o ora de maxima aglomeratie sa strige Allahu Akbar iar in secunda doi sa se autodetoneze ???? Madamme Firea , madamme Dan , musiu Tudose … oare ce vor mai scornicii atunci ?

    Comentariu de Marian | decembrie 15, 2017 | Răspunde

    • Stai putin! Sunt doua chestiuni distincte: un atentat terorist si ceea ce s-a intamplat. Eu m-am referit in postare la ceea ce s-a intamplat. E si o constatare si un repros. Politia ar fi trebuit sa intervina imediat, dupa ce a avut loc primul incident, dar imediat si sa o fi prins chiar atunci pe acea femeie, pe criminala. Apoi o statie de metrou e lunga, are o lungime considerabila. S-ar impune sa fie acolo niste angajati ai unor firme de paza care sa nu deranjeze calatorii, dar sa actioneze rapid si eficient la nevoie. Mai ales ca pot intra niste derbedei sau niste huligani care sa provoace distrugeri. Cine actioneaza atunci? Calatorii??!!

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 15, 2017 | Răspunde

      • Prietene cu coada si mustatile mai mari decat ale mele 😉 , ceea ce s-a intamplat are pentru mine { in mare parte si datorita ” presei ” } toate elementele constitutive unui atentat terorist caci…adu-ti aminte definitia terorismului ! ” Mai ales ca pot intra niste derbedei sau niste huligani care sa provoace distrugeri. Cine actioneaza atunci? Calatorii??!! ” Omule te roaga fratele matale extrem de politicos , caci nu-ti va parea rau : da cautare , gaseste si vizioneaza acel film si vei vedea ca , ceea ce spui matale in acea fraza gasesti in filmul ” Incident ” sau , Incidentul cam pácolo . Cel mai important , din tot filmul este fraza de final { daca vei avea minima curiozitate sa vezi filmul vei constata ce memorie am dupa peste cincizeci de ani de cand l-am vazut eu la cinema „Modern ” , ala de la Rondul Cosbuc } : „- Unde erai cand cerul se prabusea peste mine ?!” Aceasta intrebare era adresata , inclusiv reprezentantilor autoritatilor veniti…la final ca-n toate filmele americane .

        Comentariu de Marian | decembrie 15, 2017

      • Cand e vorba de terorism e cu totul alta mancare de peste. In cazul acesta serviciile de informatii lanseaza alerte, coduri galben, rosu etc. Nu sunt, in acest caz, „toate elementele constitutive unui atentat terorist”. Nu orice crima e un atentat terorist. Nici macar orice omor nu e un atentat terorist. Sau un jaf – nu poti sa spui ca e atentat terorist.

        Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 15, 2017

      • Zici de America, ai putea sa te gandesti la ce s-a petrecut in Las Vegas. Citeste, te rog, aici:
        https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Las_Vegas_shooting
        Omul acela s-a dotat cu un arsenal vast de arme si munitii. El a cumparat LEGAL tot acest arsenal. Ia uite ce zice:

        „The Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives determined that the firearms found in his hotel room, along with more guns found in his homes, had been legally purchased in the states of Nevada, California, Texas, and Utah.[17]”

        Si uite ce arsenal si-a cumparat:

        „Twenty-three firearms, a large quantity of ammunition, and numerous high-capacity magazines capable of holding up to 100 rounds apiece were found in the suite.[9][10] The firearms included four DDM4 rifles, three FN-15 rifles, one AR-15 rifle with forward front grip, one .308-caliber AR-10 rifle, one Kalashnikov, and at least one made-to-order LMT rifle and one handgun.[11][12][13] Two of the rifles were equipped with telescopic sights and mounted on bipods.[14][15] Twelve of the guns were fitted with bump fire stocks,[11] which allowed for recoil to actuate their triggers at a rate of 90 rounds in 10 seconds.[16] The Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives determined that the firearms found in his hotel room, along with more guns found in his homes, had been legally purchased in the states of Nevada, California, Texas, and Utah.[17] In the month preceding the shooting, he had attempted to purchase a large quantity of tracer ammunition, but the gun dealer he approached did not have the item in stock.[18]”

        Tu iti dai seama ce-i asta? Omul nu si-a luat doar un pistol si o pusca ci uite-te si tu ce a cumparat: 23 de arme de foc!!!! Cumparate legal. Chiar nu a dat de gandit la nimeni lucrul asta? La nimeni din Politie, servicii secrete…? Si apoi gandeste-te ca a dus o parte din acest arsenal in hotelul de unde a deschis focul, comitand asasinatul in masa. Chiar nimeni nu a banuit nimic? Ar fi fost de ajuns ca sherifful de acolo sa trimita pe cineva sa-l ia sub observatie: du-te si vezi ce face baiatul asta cu toate armele astea.

        Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 15, 2017

      • Citeste, te rog, despre tipul care a comis atentatul de la clubul de noapte din Orlando:
        https://en.wikipedia.org/wiki/Omar_Mateen
        Fii atent ce spune:

        „The FBI investigated Mateen in May 2013 after he made „inflammatory” remarks while working as a security guard. Mateen had told his coworkers that his family was linked to al-Qaeda and that he had joined Hezbollah, both rivals of the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) and of one another. Mateen pledged allegiance to ISIL during his 2016 shooting.[97] FBI Director James Comey commented on the contradictions within Mateen’s statements. The FBI interviewed Mateen twice after opening an investigation; in these interviews, Mateen admitted to making the statements but „explained that he said them in anger because his co-workers were teasing him.” After 10 months, the investigation was closed and Mateen determined not to be a threat. Mateen had been placed on a terrorist watch list while the investigation was under way, but he was removed from it afterwards. Mateen came to the FBI’s attention again in July 2014, when he was linked to Moner Mohammad Abu Salha, an American who had traveled to Syria and committed a suicide bombing in late May 2014. The two had been acquainted and „attended the same mosque.” The investigation continued, but focused on Abu Salha rather than Mateen,[98][99] law-enforcement officials told The Wall Street Journal.[43]”

        El a fost pus pe lista celor urmariti pentru terorism de catre FBI, dupa care a fost scos din acea lista.
        Si pe urma uite ce spune:

        „Mateen legally purchased a Sauer SIG MCX semi-automatic rifle and a 9mm Glock 17 handgun,[107][108][109][110] the two firearms later used in the shooting, from a gun shop in Port St. Lucie two weeks before the shooting.[111] He also attempted to purchase body armor, but was unable to do so as the store where he tried to make the purchase did not sell the product he sought.[112][113]”

        Deci el a cumparat legal armele. Si uite ce si-a luat:
        https://en.wikipedia.org/wiki/SIG_MCX
        Ce parere ai? Fiind pus pe acea lista a celor urmariti pentru terorism, chiar daca ulterior a fost scos de pe acea lista, chiar nu a dat de gandit la NIMENI faptul ca si-a cumparat astfel de arme? Uite ce spune:

        „A few weeks before the attack, he attempted to purchase body armor and 1,000 rounds of bulk ammunition at another gun shop, but the staff became suspicious of him and turned him away. A salesperson at the shop then said he contacted the FBI, but federal officials said they had no record of such a report, and the local sheriff’s office also said it was unaware of the incident.[114][115]”

        Adica vanzatorul de la magazinul de arme contacteaza FBI-ul pentru ca i s-a parut suspect ce cantitate mare de munitii dorea sa cumpere – „1,000 rounds of bulk ammunition”!!! Si FBI-ul ce face? Se face ca ploua??? Sherifful la fel… Dupa ce el a fost pe lista celor urmariti pentru terorism si erau temeiuri pentru asta…

        Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 15, 2017

    • Ceea ce spun eu reprezinta, dupa parerea mea, o masura minimala de securitate. Nu cred ca trebuie exagerat pentru ca nu se intampla des astfel de lucruri. Dar ar fi putut salva viata acelei tinere impinsa de criminala, pe care a calcat-o metroul ce tocmai venea in statie. Eu am vorbit aici de o masura de bun simt, pe care o poate sesiza si un om care nu e specialist intr-un asemenea domeniu de activitate.

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 15, 2017 | Răspunde

  2. The Incident with Martin Sheen Tony Musante & Beau Bridges

    Comentariu de Marian | decembrie 15, 2017 | Răspunde

  3. ” Ceea ce spun eu reprezinta, dupa parerea mea, o masura minimala de securitate. Nu cred ca trebuie exagerat pentru ca nu se intampla des astfel de lucruri. ” EI vezi…asta ne omoara : Nu cred ca trebuie exagerat pentru ca nu se intampla des astfel de lucruri. QED

    Comentariu de Marian | decembrie 15, 2017 | Răspunde

    • Imi pare rau dar n-ai dreptate. Nici macar rational nu e sa aplici procedurile pentru un atentat terorist unui caz in care o persoana bolnava psihic a actionat, singular, in felul in care a actionat femeia aceea. E ca si cum ai practica procedurile aplicabile in cazul unui atentat terorist la un jaf armat executat la o banca. Nu se potrivesc. Asa si aici, in acest caz: nu se potrivesc. Deci trebuie aplicat ceea ce se potriveste fiecarui caz.

      Nici macar nu se poate spune ca e vorba de un fenomen ce se repeta cu o anumita frecventa. Ci un caz in care o persoana dusa cu mintea a facut ceea ce a facut. Asa se intampla multe, si atunci ce faci? Nu mai iesi din casa? Mobilizam armata pe strazi? Sa fim seriosi! Daca a nu lua masuri deloc e o greseala, a nu lua masurile potrivite este de asemenea o greseala.

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 15, 2017 | Răspunde

  4. Chiar daca acel incident nefericit poate si are multe dintre elementele constitutive ale unui act terorist { macar aici trebuie sa fi de acord cu mine } , n-am sugerat nici o secunda ca una dintre ideile bune ar fi aceea de-a scoate armata pe strazi . In special cunoscand faptul ca , aia in asemena cazuri , au prostul obicei de-a trage in tot ce misca . Dar , si-aici iar fac apel la memoria mea si , iar mi-amintesc de un film in care presatau Woody Harrelson si Wesly Snipes ce se numea The Monney Train { ’94 sau ’95 anul lansarii } si-n care erau prezentate cateva episoade din activitatea politiei metroului din New York parca sau LA . Nu zic ca n-ar fi multe chestii aproximativ exagerate acolo dar…cred c-ar fi un bun inceput si pentru activitatea politiei metroului bucurestean . In acest fel , cred eu , nu vom mai avea parte de episoade ca cel de zilele trecute si nici de ” imitatori ” precum in celelalte doua cazuri ce l-au urmat . Pai ce mortii ma-sii , dupa ce ca platesc o caciula d e bani pentru o calatorie cu metroul , sa mai stau si cu griji cu privire la integritatea mea personala , asta ca sa nu-mi mai amintesc si de integritatea fizica sau mentala a nepotilor ce folosesc metroul pentru a merge la scoala ?!? Ce m-a deranjat insa in cel mai inalt grad , a fost…alde Coarna Dumitru { interventia celuilalt comisar sau a ministrului Dan…alea m-au umplut de draci in plin Post al Craciunului } care , ca de obicei…doar pe greaua mostenire n-a mai dat vina ca-n rest….m-a mirat ca n-a mai cerut iar bani pentru salariile politistilor ! Si pentru ca venii vorba despre bani : am asteptat cu sufletul la gura si portofelul larg deschis { bashca lista de cumparaturi OBLIGATORII } sa vina pensia inca din 12 Decembrie , asa cum a promis Vasileasca si…CIUCIU !!! Probabil se considera ca-n perioada doliului national pentru un rege fara regat , pensionarii n-au voie sa aiva asteptari sau , cineva crede ca acestia din lipsa de bani , vor da buzna la pomana facuta pentru Majestatea sa , televiziunile avand astfel posibilitatea sa prezinte , „durerea unui popor ce-si conduce ultimul rege pe ultimul drum ” . Un week-end de exceptie iti doresc , stiind precis ca n-ai fost invitat la funeralii ! 😀 😀 😀

    Comentariu de Marian | decembrie 16, 2017 | Răspunde

    • Eu de asta si spun ca trebuie luate masurile necesare si potrivite pentru ca sa poti calatorii cu metroul in conditii de deplina siguranta.

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 16, 2017 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.