Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

De ce are Valeriu Zgonea dreptate…

Aratam inca de la sfarsitul lui iunie 2015 ca PSD are nevoie de o schimbare la varf, o schimbare innoitoare a imaginii sale, atat pe plan intern, dar si pe plan extern. Lucrul acesta se impunea de mai multa vreme si ar fi foat benefic pentru PSD. Sa ne gandim ca acest partid nu reuseste din 2004 sa mai castige alegerile prezidentiale, iar faptul ca a avut acces in ultima vreme la guvernare se datoreaza aliantei cu liberalii, cea din USL. De aceea schimbarea se impune pentru ca trebuie sa vii cu ceva nou in fata electoratului, in special in fata tinerei generatii. PSD n-a venit cu ceva nou: a venit cu acelasi tip de lider cu care ne-a obisnuit de mai multa vreme precum Dl. Ponta. Rezultatul a fost ca a pierdut alegerile. Acum, toata pesedimea sau aproape toata il tine in brate pe Liviu Dragnea.

N-am absolut nimic personal cu Dl. Dragnea. Dansul conduce inca PSD. Problema D-lui. Dragnea poate fi formulata in termeni simpli si clari: dansul e condamnat definitiv la doi ani cu suspendare in Dosarul „Referendumul” in aprlie 2016. S-a invocat de catre unii caracterul politic al acestui proces, dar nu s-au oferit demonstratii convingatoare in acest sens. Nu e deloc clar de ce Liviu Dragnea trebuia indepartat in felul acesta din viata politica – pentru ca asta ar fi fost scopul unui proces politic. Cert este ca, in momentul de fata, PSD este condus de un infractor, lucru dezastruos din punctul de vedere al imaginii. Iata ce scria pe FaceBook, Dl. Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor:

„Cu respect față de sutele de mii de membri PSD,

Am fost mereu un om de stânga. De peste 20 de ani, mi-am dedicat viața principiilor și valorilor social-democrate. Am luptat împreună, am câștigat împreună și am suferit împreună de multe ori. Împreună am dus campanii chiar împotriva unora care astăzi sunt în partidul nostru (PD, PRM, PDL etc) și ne dau lecții despre ce înseamnă să fii social-democrat. Care ne spun nouă că trebuie să înălțăm ziduri cât mai înalte, care să ne apere de realitatea de afară.

Eu cred că acest lucru este profund greșit. Și că social-democrația înseamnă tocmai să dărâmăm zidurile dintre noi și oameni. Să fim aproape de ei și să găsim soluții la problemele lor.

Acesta este motivul pentru care am acceptat, anul trecut, să fac echipă cu Liviu Dragnea. Pentru că amândoi am fost de acord să venim în fața Congresului cu o promisiune fermă, din suflet: modernizarea stângii din România. Și reașezarea ei pe trei principii fundamentale: decență, integritate și responsabilitate. Să dăm un semnal clar pentru întreaga clasă politică că e timpul să se schimbe și că PSD – cel mai mare și important partid din România, va fi vârful de lance al acestei schimbări.

Acea promisiune să știi că o respect, Liviu!

O respect, pentru că, în acești 20 de ani de când sunt în partid, i-am cunoscut pe mulți dintre sutele noastre de mii de membri. Și pot spune că aceștia sunt oameni muncitori , responsabili și decenți.

Nu trebuie să permitem NICIODATĂ ca acestor oameni să li se pună o etichetă pe care nu o merită.

NU trebuie sa fie în defensivă atunci când cer votul oamenilor care văd în noi speranța unui viitor mai bun!

Nici să li se bată obrazul pentru ceea ce NU au făcut !

Nu accept ca munca acestor oameni să fie călcată-n picioare de adversarii politici, care ne pot specula problemele, atunci când noi le permitem să apară.

PSD e un partid de oameni onesti si serioși, care nu merită să ducă povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt aceștia. Acesta este dreptul lor. Și nu o abstracție.

A fi lider înseamnă a avea responsabilitate dincolo de orice altceva. Iar în PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete. Cărora trebuie să le insufle încredere și speranță. Nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme.
Acesta este crezul pe care și eu și Liviu l-am împărtășit atunci când am venit în fața Congresului.

Este un crez de care eu mă voi ține până la capăt! Sper și cred că, după toată emoția de vineri, te vei ține și tu, Liviu!

Pentru că PSD este o familie, în care principiul de bază este solidaritatea. Dar o solidaritate cu valorile și principiile de stânga, și nu una împotriva justiției.

Viața ne-a demonstrat că ori de câte ori am fost duplicitari și pasivi față de dorințele oamenilor, lumea ne-a sancționat și am pierdut alegerile.

Și nu e drept ca viitorul Partidului Social Democrat să fie periclitat din cauza unor interese personale / de grup.

Avem o șansă istorică : să recâștigăm alegerile locale si parlamentare. Și să guvernăm din nou țara în interesul oamenilor.

Vom câstiga alegerile locale pentru că am demonstrat seriozitate și performanță în ceea am facut în administrația locală. Dar putem pierde definitiv încrederea oamenilor în marele proiect PSD.
2016 este anul victoriei sau al înfrângerii definitive pentru PSD.

Depinde de noi toți ce ne dorim și ce alegere facem …”

Dl. Zgonea are dreptate in ceea ce priveste atitudinea sa fata de Dl. Dragnea. Insa PSD tinde sa se umple de tot ridicolul: Rovana Plumb ii cere demisia lui Zgonea. Adica „imparatul e gol” dar lui, lui Zgonea, i se cere demisia? De parca Valeriu Zgonea ar fi fost condamnat definitiv de catre Justitie, nu Dragnea!!! Nu sunt convingatoare nici explicatiile maestrului Cristoiu:

SRI a decis să-l sacrifice pe Valeriu Zgonea, obligîndu-l să se autodeconspire prin acţiunea sa făţişă de destabilizare a PSD

„Reacţia liderilor PSD la condamnarea cu suspendare a lui Liviu Dragnea n-a fost deloc surprinzătoare.
Dosarul Referendumului a fost şi este văzut nu numai de membrii PSD, dar şi de electoratul PSD, căruia trebuie să-i adăugăm electoratul PNL tradiţional, într-un cuvînt, de tot electoratul anti-Traian Băsescu, drept răzbunarea Sistemului care l-a susţinut pe fostul Preşedinte. Oricît ar părea de ciudat, demisia lui Liviu Dragnea ar fi fost sancţionată de electoratul anti-Băsescu, deja convins – după opinia mea în chip incorect – că Sistemul e al lui Traian Băsescu şi după încheierea mandatului.

Acestei convingeri i se adaugă alta, la fel de importantă:
Convingerea electoratului PSD că Sistemul – alcătuit din SRI, DNA şi ICCJ, avînd drept nucleu conducător SRI – şi-a pus în cap să scoată învingător la locale, PNL, zis și Partidul Meu.

Şi cum Partidul Meu e în derută, după Diversiunea Marian Munteanu, în care SRI, după ce le-a vîrît pe gît liderilor PNL pe fostul Lider al Pieții Universității, a șters putina în fața unui scandal pe care nu-l prevăzuse, electoratul PSD şi-a dat seama că Sistemul şi-a concentrat toate energiile, dar mai ales, banii negri, obţinuţi prin puşculiţele care sunt Infractorii de faţadă, pe destabilizarea PSD, care stă bine în sondaje.

Agitaţia lui Marian Vanghelie de a fi candidat nu e străină de tîrgul făcut cu Binomul SRI-DNA.
Circulă zvonuri şi în legătură cu o candidatură a lui Sorin Oprescu.
Dacă Sorin Oprescu va candida, indiscutabil el va candida la ordin, pentru a rupe din electoratul PSD în favoarea lui Cătălin Predoiu.

Ar fi posibile două explicaţii:

  1. Sorin Oprescu a încheiat şi el un tîrg, ca tot românul.
  2. Sorin Oprescu e omul Lor. Arestarea a venit în clipa în care nu s-a mai înţeles cu Ei la bani, cum s-a mai întîmplat și-n alte cazuri, deja notorii.

Valeriu Zgonea, preşedinte executiv al PSD, preşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PSD, e singurul lider care i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea.
Mai mult, el a purces la o serie de operaţiuni menite a destabiliza PSD.
Scrisoarea adresată lui Liviu Dragnea e o provocare ordinară, de tip SRI.
Ea trebuie să lase impresia unui PSD în brambureală internă, prin nimic deosebit de PNL.

Rezultatul unui partid la alegerile locale depinde și de imaginea de partid unit, gata să administreze țara. PSD lăsa pînă acum această impresie. Spasmele lui Valeriu Zgonea țintesc imaginea de partid cu probleme interne. Intervenția de la ședința conducerii, Scrisoarea adresată lui Liviu Dragnea n-au avut drept țintă preluarea conducerii de către el, Valeriu Zgonea, nici afirmarea în fața funcționarilor de la Ambasada americană din România, cum s-a spus, ci destabilizarea PSD acum, în debutul campaniei electorale. La ordin, Valeriu Zgonea provoacă PSD. Urmărește chiar o acțiune de demitere a sa de la șefia Camerei Deputaților. El știe că așa ceva PSD n-ar forța parlamentară s-o facă. Da, dar el știe că liderii PSD pot pica în capcana de a porni o acțiune inutilă, acțiune care ar adînci imaginea de partid în derivă.

Orice om normal se întreabă:
Ce l-a apucat?
E nebun?
Valeriu Zgonea riscă să fie disprețuit și urît de tot electoratul PSD, ba chiar şi de cel anti-Băsescu.
Şi avînd în vedere că tupeul SRI de a ne dicta el pe cine să alegem şi pe cine nu, tupeu care a transformat creierele cu cizme din judeţe în Stăpîni ai judeţelor, Epoleţii ţinînd să ia locul buletinului de vot, prestaţia lui Valeriu Zgonea stîrneşte repulsie.
Şi a oamenilor cinstiţi, a celor care mai cred că democraţia înseamnă vot şi nu şantaj securistic.

Cine a urmărit activitatea lui Valeriu Zgonea din ultimul an şi-a dat seama că:

  1. Omul e un Bulă al PSD şi al clasei politice, un Bulă care se exprimă însă pe facebook.Ca orice Bulă veritabil, Valeriu Zgonea n-are o clipă conștiința ridicolului pe care-l emană cotidian. E convins că tot ceea ce face stîrnește admirația. De aceea, indiferent de ce se scrie despre el, Valeriu Zgonea continuă să să fie penibil.
    Cînd vine vorba de Valeriu Zgonea, toată lumea pufneşte în rîs.
    Liderii PSD sunt, de regulă, urîţi.
    Valeriu Zgonea a reuşit rara performanţă de a fi dispreţuit.
  2. Omul e un zelos colaborator al SRI.
    Nu ştiu dacă e ofiţer acoperit.
    Cred mai degrabă că e un oportunist care lustruiește cu limba epoleții sergenților majori mesianici.
    Cred că vrea şefia PSD în schimbul slujirii fără cusur a SRI.

În ceea ce se numeşte literatura obsedantului deceniu, proza apărută la noi în anii ’70, despre abuzurile staliniste ale deceniului 1950-1960, atrage atenţia un personaj odios.
Stalinismul s-a definit în PCR prin şedinţele de demascare şi autodemascare.

Strălucit descrisă de Petru Dumitriu în Nopţile de iunie, o astfel de şedinţă, care dura cîte o întreagă noapte, avea drept punct principal excluderea din partid a unui membru de partid, de regulă, cadru de conducere dintr-o întreprindere, șef de echipă, inginer șef, chiar director, uneori chiar secretarul de partid, căzut victimă bătăliilor din partid.
Orice şedinţă de acest fel avea, în cea mai mare parte a ei, ceea ce se numea Demascarea.
Rînd pe rînd, prieteni, colegi de muncă, chiar şi membrii ai familiei, se ridicau şi-l acuzau pe cel pus în discuție de Tovarășii veniți de la Centru de tot felul de crime la adresa democraţiei populare.
Omul intra în şedinţă inginer șef și liber şi ieşea din ea, duşman de clasă şi în cătuşe.
Şedinţe de acest fel erau numeroase într-o întreprindere.

La toate aceste şedinţe de demascare se remarca prin balele de ură pe care le scotea împotriva Victimei, prin lozincile în care vorbea, prin invocarea Uniunii Sovietice și a luptei de clasă, un tip.
Era, de regulă, un muncitor leneş, un lucrător prost, un infect și un semianalfabet.
N-avea nici o cale firească de a parveni şi, atunci, ca să parvină, îmbrăţişa o profesie.
Cea de a face pe plac Șefilor de la Centru veniți să controleze şedinţele de demascare.
Uneori, în cazul unui cadru de conducere iubit, stimat de colectiv, era greu să găseşti pe cineva care să se tonul demascărilor în şedinţă.
De fiecare dată, Tovarăşii de la Centru se linişteau, zicînd:
– Nu-i nimic, îl avem pe tovarăşul X. Ne bazăm pe el.
Și tovarășul X n-aștepta nici să i se spună să demaște. Din debutul ședinței își dădea seama ce doreau tovarășii de la Centru.

Cred că un astfel de personaj e în PSD Valeriu Zgonea.
Toată activitatea de pînă acum îl dezvăluie un zelos desăvîrşit în preocuparea de a face pe plac Binomului SRI-DNA.
Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor e cel care ascunde cele peste 20 de modificări la Codul Penal cerute de CCR.

Aceste modificări ar reduce puterea Binomului SRI-DNA asupra democraţiei româneşti, pentru că ar aduce procurorii DNA în hotarele Constituţiei.
Se înţelege al cui joc îl face Valeriu Zgonea refuzînd să îndeplinească exigenţele CCR.
Nu de mult, cînd Raportul MCV a criticat în chip nedrept Parlamentul, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a lăudat această critică, demascînd Parlamentul.
Pentru SRI, să ai un om în fruntea Camerei Deputaților e o realizare uriașă.
Pînă acum, Valeriu Zgonea a făcut jocurile SRI fără să bată la ochi.
Acum le face pe față, fără a se mai ascunde.

De ce-l sacrifică SRI punîndu-l să se autodemaște?
În practica Serviciilor există momente cînd un agent sau colaborator e sacrificat.
E vorba de obiective cruciale pentru Servicii.
SRI a decis să-l sacrifice pe Valeriu Zgonea, obligîndu-l să se autodeconspire prin acţiunea sa făţişă de destabilizare a PSD.
E cea mai bună dovadă că la SRI domneşte disperarea.
Sergenţii majori mesianici văd cum e pe cale să eşueze Operaţiunea lor de a vota în locul românilor, de a înlocui Epoleţii cu Buletinul de vot.

N.B. Se înțelege că orice ieșire publică a liderilor PSD împotriva lui Valeriu Zgonea face jocul SRI.
Cel de a crea imaginea unui PSD șfîșiat de luptele interne acum, în debutul campaniei electorale.”

In realitate, cel care destabilizeaza partidul nu e nimeni altul decat Liviu Dragnea. Nu stiu daca va mai amintiti de celebrul Congres cu vrajitoare, de acum cativa ani… In 2010 Adrian Nastase nu era condamnat. Credeti ca n-ar fi putut sa revina la sefia PSD? Dar nici nu a candidat pentru functia de presedinte al partidului si asta doar pentru faptul ca avea dosare in cercetarea Justitiei. Iar acum unul care e condamnat, e aparat de multi (zic multi caci nu vreau sa cred ca e vorba de o imensa majoritate din PSD) membri PSD ca sa ramana in continuare in functia de presedinte al partidului si sa-i reprezinte!!! Cel care trebuie sa plece, in viziunea unor pesedisti, e cel care a aratat derapajul in care se afla tot acest partid, e vorba de Dl. Zgonea. Uitati-va cat de pe dos e gandirea unora din PSD! Ramanerea in functia de presedinte al partidului a D-lui. Dragnea, aduce prejudicii partidului, in special in ceea ce priveste relatiile sale externe. Dar si pe plan intern – lucru ce nu trebuie neglijat, pentru ca in niciun caz nu sporeste performantele electorale ale partidului. Dimpotriva, le diminueaza.

Nici vorba de neconstitutionalitate in gestul lui Klaus Iohannis!

Iata si atitudinea Presedintelui, expusa in aceasta scurta postare de pe FaceBook:

„Liviu Dragnea ar trebui să se retragă. Pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentință definitivă. I-am comunicat această opinie.”

Domnul Iohannis, ca mediator intre stat si societate, a facut ceea ce trebuie! PSD e cel mai mare partid politic din Romania, este un partid ce a dat un comisar european, are reprezentare in Parlamentul European si poate ajunge partid de guvernamant. Ganditi-va ca poate sa dea premierul, dar sa fie condus de un condamnat penal! Lucrul acesta aduce prejudicii Statului Roman, in relatiile externe ale Romaniei. Dl. Dragnea ar trebui sa-si dea demisia din toate functiile politice, publice pe care le detine. Evident, Dl. Dragnea ar putea sa revina in politica dupa ce expira perioada de condamnare. Insa din pacate pentru domnia sa, mentinerea sa in functiile pe care le detine in prezent, inseamna automat un prejudiciu adus statului si o plasare a Romaniei in afara valorilor euroatlantice. Romania e tara membra a UE si NATO, pe cale de consecinta impartaseste aceleasi valori cu celelalte state membre in cele doua organizatii. In caz contrar, riscul e de reducere a increderii in Romania din partea partenerilor nostri intr-un moment politic extern tensionat si dificil.

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

aprilie 25, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 comentarii »

  1. Din anul 1975 n-am mai fost sa votez sau , daca am facut-o totusi { obligat de…” imprejurari ” fireste } , n-am uitat sa adaug si-o injuratura la stampila aferenta . Dupa ’90 am votat , mi-am ” exprimat dreptul la vot ” insa, parca Dracu si-ar fi bagat coada …cam d e fiecare data cei carora le-am acordat girul meu s-au dovedit a fi niste nenorociti care nu meritau nici mucii , dar’mite stampila ! Cand spun asta , nu ma refer la indivizi de genul lui Zgonea , Dragnea sau…Mihaita Calimente si nici macar la Traian Basescu ci , la oameni precum Adrian Nastase , chiar si Victor Ponta { adica ….generatia noua , generatia tanara neafectata d e gandirea comunista , oricum , oameni cu carte , ELITE } , Paleologii { si batranul si ala mai tanar } , Liiceanu { ca si Havel a fost filozof } sau chiar Andrei Plesu , desi astia doi n-au candidat vreodata cam la nimic dupa cate-mi amintesc . Ei bine , m-am inselat sau mai corect spus , M-AU INSELAT . Mi-au inselat sperantele , asteptarile…mi-au inselat increderea cu totii odata sau pe rand dar , m-au inselat iar asta-i tot ce conteaza . Am gasit in urma cu cateva minute , un fel de scrisoare expediata de alde Piedone care , imi solicita increderea si…votul , pentru cazul in care va candida si…va candida la primaria sectorului 4 . Ai sa te-ntrebi pe buna dreptate : ce are a face ceea ce-ti povestesc , cu postarea dumitale ? Pai are , caci si astia , si cei de dinainte d e ’89 se dovedesc a fi doar niste invartitori d e cuvinte , niste oameni care …conduc aceasta nava numita Romania catre tarmuri necunoscute , pe niste ape agitate si…doar ei { dar cred ca nici macar ei } cred ca stiu care-i capul compas sau macar daca guverneaza pentru altcineva decat pentru ei si…probabil ” cineva ” . Dupa umila mea parere Liviu Dragnea , n-a comis nici o infractiune facand tot posibilul ca oamenii sa iasa sa voteze dracului la acel referendumm { chiar dac-a scos si mortii din gropi } caci…oricum oamenii carcoteau pe la colturi impotriva lui Basescu Traian care…a facut cam acelasi gest facut de Ion Iliescu in ’90 prin solicitarea ca minerii sa vina la Bucuresti sa….faca ordine ” . Si unul si celalalt au dus Romania inapoi cu minim douazeci de ani dar…asta-i alta discutie . Problema este ca , daca tot injuri, de ce dracu sa injuri pe la colturile ” blocurilor cenusii ” sau la crasma ? Du-te frate si mai ales daca ai acest mijloc democratic de-ati arata nemultumirea atunci du-te si voteaza . Dragnea , n-a avut nici un castig din figura asta ba dimpotriva dupa cate se observa . PSD-ul in schimb , daca le iesea figura….Fireste si alde Zgonea care . in orice alt stat democratic daca ar fi ajuns cel mult usier la Parlament s-ar fi considerat la fel d e norocos precum ma consideram eu atunci cand Ion Diaconescu { fostul meu sef de pe vremea cand munceam la ” Ascensorul ” Bucuresti } ajunsese Presedintele aceleiasi Camere , unde astazi este Zgonea mare sef si , m-asteptam de la ala sa-mi puna o pila pentru a fi angajat acolo …macar la dat cu matura prin curte . Nu stiu cum sa calific interventia teutonului pe FB insa , sigur este vorba despre neconstitutionalitate . In primul rand un presedinte nu-si posteaza gandurile , ideile pe FB : le exprima PUBLIC ca d-aia-i Presedintele unei Republici si nu vanzator de …morcovi in Piata Mare din Sibiu ! Iar in al doilea rand…pai TOATA lumea …din TOATA LUMEA stie ce greutate are ceva sugerat de sus , de cat mai sus in perceptia publica . Deci …este vorba despre neconstitutionalitate ! In plus de asta…pai el Johannis vorbeste ? Sa-l lase dracului pe altul , daca va gasii pe vreunul nepatat sa vorbeasca nu el da-l dracului ! Din punctul meu d e vedere cam toti nu doar Zgonea sau Dragnea fac jocurile SRI ca , doar SRI-ul a avut grije ca jagardelele astea sa ajunga acolo unde au ajuns iar acum…serviciu contra …servicii 😉 !

    Comentariu de Marian | aprilie 26, 2016 | Răspunde

    • Marian, ai doua probleme si din aceasta cauza mi se pare ca nu intelegi lucrurile in ansamblu.

      Deci gresesti in doua chestiuni:
      1. Atunci cand spui: „Dupa umila mea parere Liviu Dragnea , n-a comis nici o infractiune facand tot posibilul ca oamenii sa iasa sa voteze dracului la acel referendumm { chiar dac-a scos si mortii din gropi } caci…oricum oamenii carcoteau pe la colturi impotriva lui Basescu Traian care…a facut cam acelasi gest facut de Ion Iliescu in ’90 prin solicitarea ca minerii sa vina la Bucuresti sa….faca ordine ” .”
      2. Cand spui: „Nu stiu cum sa calific interventia teutonului pe FB insa , sigur este vorba despre neconstitutionalitate .”
      Cel putin aceste doua greseli te fac sa nu vezi bine lucrurile, fenomenele care se intampla.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 27, 2016 | Răspunde

  2. ” Piedone lupta pentru tine . Dragi prieteni Pentru ca multi dintre dumneavoastra m-ati intrebat , va raspund : da , voi candida pentru Primaria Sectorului 4 .Pentru ca eu nu vreau sa fiu primar pentru mine , ci pentru comunitatea care ma onoreaza cu increderea ei „. Acesta-i doar un exemplu despre cat de tampiti ne cred acesti tipi si despre cat de destepti se considera ei . Acesti indivizi { Piedone este doar unul dintre ei } , care guverneaza acea ” nava ” despre care-ti povesteam ceva mai sus si care se considera pe ei genii iar pe noi vulgul { apropo : despre Madalin Voicu…mai sti ceva ca…parca prea s-a dat la fund in ultima vreme } doar o masa de manevra electorala . Si apropos de ” nava ” , chiar nu-ti pare ca pluteste in deriva de ceva vreme ?

    Comentariu de Marian | aprilie 26, 2016 | Răspunde

  3. Sti foarte bine ca , nu-i pot suferii pe acesti ” socialisti ” d e mucava : a stia au tot atat in comun cu social-democratia precum am eu cu…Papa Francisc !!! Daca era dupa mine…ATUNCI era momentul ca TOATA TARA SA IASA IN STRADA SI SA VOTEZE PENTRU DEMITEREA LUI BASESCU IAR MAI TARZIU , DUPA CE SI_A BAGAT U.E. NASUL ….TOT AS A TOATA TARA TREBUIA SA IASA IN STRADA SI SA LE RETEZE JAGARDELELOR ALEA ANSUL ….INSTANTANEU . Cat despre …teuton , imi sti deasemenea care mi-s parerile deci nu insist d’a surda . Asa incat , stimate amic blanos , nu cred c-am facut vreop gresala deci , vad lucrurile exact asa cum sunt ele : NEGRE si nu ALBE , asa cum incerci dumneata sa ma faci sa cred ca’s lucrurile cu pricina .

    Comentariu de Marian | aprilie 28, 2016 | Răspunde

    • Totusi, nu ti se pare ca aceste evenimente tin de domeniul trecutului? Eu am impresia ca unii se intorc mereu la referendumul respectiv si inca tot vorbesc despre Basescu ca si cum ar fi si azi Presedinte.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 29, 2016 | Răspunde

      • Nu exista ” evenimente care tin de domeniul trecutului ” Motane !!!!!!!!!!!!! Daca in ’90 am fi pus la zid toate varfurile din PCR d e la fasha la barba alba…azi am avea alt drum prin istoria recenta iar Serghei Mizil nu mi-ar face sange rau…de cate ori ai vad moaca aia spuscata si tupeista pe sticlele televizorului ! Asta ca s a nu mai mi-aduc aminte de ….Ion Iliescu ….

        Comentariu de Marian | aprilie 29, 2016

    • Chestiunea nu este asta! Ci faptul ca in fruntea PSD, cel mai mare partid din tara, avem un condamnat penal cu suspendare. Chestia cu „si-a bagat UE nasul” reprezinta o speculatie prin care unii doresc sa acopere un esec major: rezultatul referendumului. A fost un esec, Basescu a ramas Presedinte. A fost al doilea esec. In politica ai sa constati frecvent aliante, sustineri pentru ca in felul asta se desfasoara fenomenul politic. Partea proasta pentru Dl. Dragnea este ca el a incalcat legea si a fost gasit vinovat pentru asta. Iar partea proasta pentru PSD este ca Dl. Dragnea e mentinut in fruntea partidului si ca l-au exclus pe Zgonea fara vreun motiv serios. Pentru ce? Pentru ca si-a spus o parere? Ca a avut o atitudine? Si fara sa demonstreze ca n-ar fi avut dreptate. In asemenea conditii tu te legi de UE? Uite-te mai bine ce se intampla in PSD. Dl. Zgonea nu s-a dezis de partid, nici de ideologia acestuia, a recunoscut si a reafirmat faptul ca e un om de stanga si ca este ingrijorat de situatia in care se gaseste partidul. Tu te legi de UE, dar stii ca PSD face parte din Partidul Socialist European, stii ca are europarlamentari, stii ca avem un comisar european care e din PSD? „Si-a bagat nasul UE” – dar stii ca PSD chiar face parte din UE? Daca stii, atunci critica ta la adresa UE e deplasata. Nu mai vorbesc de faptul ca PSD e si in Internationala Socialista. Asa ca da-mi voie sa-ti spun ca nu prea vezi lucrurile exact, cum iti face placere sa apreciezi.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 29, 2016 | Răspunde

    • De ce ai perceptia ca Dragnea n-a comis nicio infractiune, in schimb „UE si-a bagat nasul”? Citeste aici:
      http://www.mediafax.ro/politic/liviu-dragnea-condamnat-la-doi-ani-de-inchisoare-cu-suspendare-in-dosarul-referendumului-15269354

      Uite ce se arata printre altele:

      ” Procurorii DNA au cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pedeapsă cu executare pentru preşedintele PSD Liviu Dragnea, pedeapsa minimă solicitată de DNA fiind între trei şi cinci ani de închisoare. În cererea procurorilor se arată că liderul PSD ar fi tratat alegătorii ca pe nişte obiecte, iar neprezentarea la vot a fost văzută ca „un moft, nu ca un drept”.

      În primă instanţă, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-au condamnat, în 15 mai 2015, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, „cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.

      Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.”

      De ce nu ti se par grave astfel de fapte?

      Si iata reactia in PSD:
      ” Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, vineri, că toţi liderii sunt ”înmărmuriţi, mai mult decât şocaţi”, susţinând că toţi aşteptau achitarea lui Liviu Dragnea.

      „Suntem înmărmuriţi. Suntem mai mult decât şocaţi, suntem înmărmuriţi de ce se întâmplă astăzi în România. Deci omul acesta nu a făcut altceva decât să conducă o campanie electorală prin care le-a cerut românilor să iasă la vot, să dea jos un monstru, un tiran, care ne-a făcut praf 10 ani de zile. Pentru asta – foloase necuvenite înseamnă voturi – să-i dai doi ani cu suspendar, în primă instanţă un an. Am crezut că astăzi va fi achitat Luiviu Dragnea, pentru că nu are niciun fel de vină. (…) Toţi aşteptam astăzi o achitare, să se facă dreptate acestui om”, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

      De asemenea, el a mai subliniat că toţi liderii îl susţin pe Liviu Dragnea şi că nu se pune problema unei demisii din funcţia de preşedinte a lui Liviu Dragnea.”

      Evident, recomand citirea integrala si in original a intregului articol.

      Stii, e foarte interesant: ce a facut Dragnea, nu ti se pare grav. In schimb il consideri pe Cristian Popescu Piedone fara onoare pentru ca atunci a demisionat si a spus ca se retrage din viata politica, dupa care a revenit asupra deciziei, desi Piedone nu e condamnat ci doar cercetat penal. Dragnea e condamnat, dar dupa umila ta parere – ca sa te citez – „n-a comis nicio infractiune”. Nu ti se pare grav ce a facut Dragnea, desi Justitia s-a pronuntat, grav ti se pare, nu-i asa?, ce a facut UE care si-ar fi „bagat nasul”. Dupa care spui: ” nu cred c-am facut vreop gresala deci , vad lucrurile exact asa cum sunt ele : NEGRE si nu ALBE , asa cum incerci dumneata sa ma faci sa cred ca’s lucrurile cu pricina”. Ciudat e ca nu ti se pare grav o frauda electorala, grav ti se pare ca „UE si-a bagat nasul”, ca si cum UE ar fi comis frauda. Intre Piedone si Dragnea, Piedone e fara onoare. Dar atunci Dragnea, care e condamnat penal, cu suspendare, e adevarat, dar n-a demisionat de la sefia PSD, cum e? Cu onoare?

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 29, 2016 | Răspunde

  4. Ei Motane, uite ca acum avem si explicatia scandalului din pesede. Bineinteles ca „nu are nicio legatura” excludeerea lui Zgonea cu nominaliazarea lui tonta la sefia camerei deputatilor, nu-i asa, 😉
    Chiar discutam zilele trecute cu un amic despre acest tonta, care se parea ca „s-a data la fund” in viata politica, dar uite ca ne-am inselat.
    Astept cu nerabdarea sequel-ul scandalului, pentru ca Zgonea sigur nu va lua pozitia de „sezi” dupa tot acest circ. Si cum excluderea o fi sau n-o fi dureroasa ptr un asemnea specimen, dar sa-i mai iei si functia este o fapta de neiertat in aceste cercuri „inalte”.
    Intarata-i drace, ca si mie-mi place. Si zau daca as varsa o lacrima in cazul (utopic) in care pesedeul va avea soarta PNT.

    Comentariu de Rica Venturiano | mai 3, 2016 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.