DT: M-au intrebat unii colegi din presa cum de v-am invitat din moment ce m-ati amenintat. Le-am spus ca invitatia e veche, n-ati venit ca nu va place de persoana mea ca jurnalist.
SG: Consider ca sunteti exagerat uneori. Si ca uneori aveti pareri intr-o singura directie, adica nu tot timpul cred ca priviti pe toata lumea echilibrat.DT: Sunt asumat un jurnalist de drepata, nu sunt de stanga. Nu sustin oameni si politicieni, sustin cat pot aceste valori de dreapta. Si uneori, da, cred ca o fac in mod excesiv, crezand ca doar asa pot sa atrag atentia cand se intampla ceva rau si uneori gresesc. Asa cum gresiti si dvs de pilda cand transmiteti de amenintare.
SG: Eu am o relatie, un corespondent, pe Robert, caruia ii si spun intr-un fel prieten, asa-i si spun, am si eu un prieten la Hotnews. Caruia i-am spus daca imi aduca bine aminte, si spune-i lui Tapalaga ca ma enerveaza sau ceva de genul asta. Nu vad o amenintare in chestiunea asta. Ati interpretat lucrurile intr-un fel asa, gresit. Nici prin cap nu mi-a trecut sa va amenint. N-as avea de ce sa o fac.DT: Paparazzi trimiteti pe urmele unora si altora? Aveti divizia asta de omuleti?
SG: Exista divizia asta de paparazzi la Romania TV, care incearca sa obtina si ei conform meseriei lor tot felul de lucruri, in general compromitatoare despre personalitati.
DT: Si in perioada asta cand va enervam ati trimis paparazzi?
SG: Fiind un jurnalist de dreapta si eu aparand ideile stangii, la nivel ideologic ma enervati tot timpul. Asta nu inseamna ca trimitem paparazi sau ma gandesc vreodata ca o chestiune agresiva…Dar daca paparazi va vor prinde cu o chestiune gresita eu n-o sa intervin sa va ajut.DT: De multe ori i-am vazut dupa mine, destul de neprofesionisti.
SG: Faceti-le reclamatie, suntati-i si spuneti-le, bai paparazi, actionati prost, va vad.DT: Va spun dvs, ca sunt ai dvs.
SG: Nu sunt ai mei. Sunt niste jurnalisti si ei care-si fac meseria. Dar nu cred ca cei de la Romania TV v-au urmarit pe dvs sau daca au facut-o au facut-o cum alearga tot timpul prin oras.Ce scria Dan Tapalaga pe contul sau de Facebook pe 24 ianuarie 2014:
„Un mogul recent imi transmite prin interpusi niste mesaje simpatice. Ele se incadreaza lejer la tentativa de santaj, amenintare, incercare de intimidare. Stie ca nu tine, dar incearca. Poate, poate, cu putin tupeu, reuseste sa opreasca publicarea unor articole. Nu merge. Daca put, n-avem ce face. Vom scrie despre toate contractele lui de zeci si zeci de milioane, bani publici mulsi de la statul condus de amicii si colegii sai de partid. Apropo, poate trimite niste paparazi mai putini idioti dupa mine decat astia pe care-i tot prind cand ma intalnesc cu unii, altii prin oras. Unii spun ca are obiceiul asta prost sa faca fotografii la vedere, ostentativ, la intimidare, ca mafiotii. Iarasi nu e bine”.”
Despre criticile aduse de catre Departamentul de Stat al SUA
Departamentul de Stat al SUA condamnă explicit televiziunile-măciucă ale lui Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă care atacă ziariştii care scriu critic despre „activităţile Guvernului”
Se arata, printre altele, ca:
„Legislaţia din România garantează libertatea presei, dar există grupuri media controlate de politicieni, arată raportul Departamentului de Stat, denunţând tentative de intimidare a jurnaliştilor şi menţionând şi cazul în care premierul Victor Ponta i-a numit „mujahedini” pe reporterii MEDIAFAX.
„Ameninţările personale şi profesionale la adresa jurnaliştilor au subminat libertatea presei. Chiar dacă presa independentă este activă şi exprimă o diversitate de puncte de vedere în mod nerestricţionat, politicieni şi persoane care au legături strânse cu politicieni şi cu grupuri politice fie deţin, fie controlează indirect numeroase companii media, la nivel naţional şi local. Ştirile şi editorialele acestor companii media reflectă frecvent punctele de vedere ale proprietarilor. Au existat acuzaţii că proprietarii unor grupuri media au blocat ştiri care intrau în contradicţie cu interesele proprii şi i-au ameninţat pe autori”, se precizează în raportul Departamentului de Stat american privind „Practici în materie de drepturile omului în 2014”, la capitolul despre România.
Potrivit raportului, „companii media deţinute de politicieni precum Dan Voiculescu (Partidul Conservator) şi Sebastian Ghiţă (Partidul Social-Democrat) au avut atacuri verbale repetate la adresa jurnaliştilor care au relatat despre afaceri controlate de ei sau despre activităţile Guvernului”.
„În ianuarie, peste 340 de jurnalişti din întreaga ţară au protestat, denunţând «practici media degradante» folosite de un post tv deţinut de Voiculescu, Antena 3. Dan Tapalagă, analist al site-ului de ştiri Hotnews, a semnalat că Ghiţă a făcut declaraţii pe care el şi familia lui le-au considerat acte de intimidare. Ghiţă a replicat că nu l-a ameninţat pe Tapalagă, spunând că doar a fost enervat de jurnalist. Tapalagă şi site-ul pentru care lucrează au scris în mod repetat despre contracte ale companiilor deţinute de Ghiţă cu instituţii guvernamentale”, notează raportul.
La subcapitolul „Violenţe şi acte de hărţuire”, raportul Departamentului de Stat constată că „politicieni şi cetăţeni au insultat sau au hărţuit, în unele situaţii, jurnalişti”.
„În august 2014, trei jurnalişti au fost agresaţi în cursul unui miting organizat de postul tv Antena 3 ca protest faţă de condamnarea patronului, Dan Voiculescu, la zece ani de închisoare pentru fraude estimate la valoarea de 60 de milioane de euro (75 de milioane dolari). Mai multe ONG-uri şi instituţii media au acuzat poliţia că nu a intervenit pentru oprirea violenţelor”, menţionează raportul.
În acelaşi document se arată că atât premierul Victor Ponta, cât şi fostul său purtător de cuvânt Mirel Palada au ofensat public ziarişti angajaţi ai unor instituţii media care au criticat politicile guvernamentale.
„În iulie 2014, Ponta i-a numit pe reporterii agenţiei de presă Mediafax «mujahedini» şi «talibani», iar în august Palada, pe pagina sa de Facebook, a calificat unii jurnalişti drept «dobitoci», adăugând că ar simţi «plăcere să îi execute electric». Atât presa, cât şi ONG-uri au considerat că Ponta şi Palada au încercat să intimideze jurnalişti independenţi. După aceste afirmaţii, Palada a fost înlocuit din funcţia de purtător de cuvânt”, precizează Departamentul de Stat.”
Departamentul de Stat al SUA: Agentiile media detinute de Dan Voiculescu si Sebastian Ghita au atacat verbal in mod repetat jurnalistii/Sebastian Ghita l-a amenintat pe Dan Tapalaga/ Victor Ponta si Mirel Palada au denigrat in mod public jurnalisti
Se arata ca:
„Raportul Departamentul de Stat al SUA „Human Rights Practices for 2014” pentru Romania, vorbeste in capitolul privind libertatea presei despre abuzurile si presiunile facute asupra jurnalistilor romani de catre lideri politici si patroni de presa.
„Agentiile media detinute de politicieni precum Dan Voiculescu (Partidul Conservator) si Sebastian Ghita (Partidul Social-Democrat) au atacat verbal in mod repetat autori ce au intocmit raporturi jurnalistice referitoare la afacerile controlate de acestia sau la activitatea guvernului. Analistul portalului online de stiri Hotnews, Dan Tapalaga, a raportat o serie de declaratii facute de Sebastian Ghita, pe care el si familia lui le-au considerat intimidante… Tapalaga si HotNews.ro au scris in mod repetat despre contractele dintre companiile lui Sebastian Ghita si institutiile statului”, se arata in raportul de stat al SUA.
Raportul face referinta la interviul realizat de Dan Tapalaga cu Sebastian Ghita si publicat pe HotNews pe 29 mai 2014. In acel interviu, Dan Tapalaga i-a reprosat lui Ghita ca l-a amenintat cu dezvaluiri despre familie daca mai scrie de afacerile lui. Tapalaga a povestit episodul respectiv pe Facebook. Ghita s-a eschivat spunand ca nu a amenintat ci doar a zis „ca-l enerveaza uneori” Dan Tapalaga. (vezi fragmentul incriminat in raport la finalul articolului).
Raportul ii incrimineaza clar atat pe premierul Victor Ponta, cat si fostul sau purtator de cuvant, Mirel Palada, acuzati ca au denigrat in mod public jurnalisti ce scriau pentru publicatii ce criticau politicile guvernului. „Atat Primul Ministru Victor Ponta, cat si fostul sau purtator de cuvant, Mirel Palada, au denigrat in mod public jurnalisti ce scriau pentru publicatii ce criticau politicile guvernului. In iulie, Ponta s-a referit la reporterii agentiei de stiri Mediafax numindu-i „mujahadini” si „Talibani”. In august, Palada a scris despre jurnalisti pe pagina sa de Facebook, numindu-i „ticalosi”, adaugand ca ¬ii facea placere sa-i execute electronic.”. Atat presa cat si ONG-urile au considerat faptul ca Victor Ponta si Mirel Palada intentionau sa intimideze reporteri. Postarile lui Palada au dus la destituirea sa din functia de purtator de cuvant al prim-ministrul”, se arata in raport.
La subcapitolul „Violente si acte de hartuire”, raportul Departamentului de Stat constata ca „politicieni si cetateni au insultat sau au hartuit, in unele situatii, jurnalisti”. „In august 2014, trei jurnalisti au fost agresati in cursul unui miting organizat de postul tv Antena 3 ca protest fata de condamnarea patronului, Dan Voiculescu, la zece ani de inchisoare pentru fraude estimate la valoarea de 60 de milioane de euro (75 de milioane dolari). Mai multe ONG-uri si institutii media au acuzat politia ca nu a intervenit pentru oprirea violentelor”, mentioneaza raportul.
Extrase din Raport
- In timp ce presa independenta e activa si isi exprima pozitia referitoare la o mare varietate de probleme fara restrictii, inafara ce cele reglementate de CNA, politicienii si persoanele aflate in legaturi apropiate cu politicienii fie detin, fie controleaza indirect numeroase agentii media la nivel local si national. Stirile si tonul editorialelor acestor agentii reflecta perspectiva patronilor lor. Au existat de asemenea declaratii cum ca patronii au cenzurat articole care se aflau in contradictie cu interesele lor sau in care i-au amenintat pe autorii acestor articole.
- Agentiile media detinute de politicieni precum Dan Voiculescu (Partidul Conservator) si Sebastian Ghita (Partidul Social-Democrat) au atacat verbal in mod repetat autori ce au intocmit raporturi jurnalistice referitoare la afacerile controlate de acestia sau la activitatea guvernului. Analistul portalului online de stiri Hotnews, Dan Tapalaga, a raportat o serie de declaratii facute de Sebastian Ghita, pe care el si familia lui le-au considerat intimidante. Ghita a raspuns sustinand ca nu l-a amenintat pe Tapalaga, spunand doar ca reporterul l-a deranjat prin declaratiile sale.
- Tapalaga si HotNews.ro au scris in mod repetat despre contractele dintre companiile lui Sebastian Ghita si institutiile statului.
- In august, trei jurnalisti au fost asaltati in timpul unei demonstratii organizate de Antena 3 impotriva sentintei primite de fondatorul sau, Dan Voiculescu, la 10 ani de inchisoare pentru frauda estimata la 60 de milioane de euro. Mai multe ONG-uri si ziare s-au plans de faptul ca politia nu a intervenit pentru a opri violentele.
- Atat Primul Ministru Victor Ponta, cat si fostul sau purtator de cuvant, Mirel Palada, au denigrat in mod public jurnalisti ce scriau pentru publicatii ce criticau politicile guvernului.
- In iulie, Ponta s-a referit la reporterii agentiei de stiri Mediafax numindu-i „mujahadini” si „Talibani”. In august, Palada a scris despre jurnalisti pe pagina sa de Facebook, numindu-i „ticalosi”, adaugand ca ¬ii facea placere sa-i execute electronic.”. Atat presa cat si ONG-urile au considerat faptul ca Victor Ponta si Mirel Palada intentionau sa intimideze reporteri. Postarile lui Palada au dus la destituirea sa din functia de purtator de cuvant al prim-ministrului.
Interviu HotNews cu Sebastian Ghita, 29 mai 2014 -fragmente
Multi se vor fi mirat, poate, de faptul ca ditamai Departamentul de Stat al SUA e preocupat de chestiuni privind jurnalismul dambovitean. Problema este alta, cred eu. Si anume ca americanii au dreptate. Insa ceea ce e frapant, cel putin pentru un roman, cred ca e altceva: toate aceste probleme puteau fi evitate usor. Si atunci nu poti sa nu te intrebi: de ce nu au fost evitate, sa nu apara astfel de critici, repet, justificate? Mai ales ca astfel de critici nu ne fac deloc cinste, insa vina nu e la ei, ci la noi!
In primul rand trebuie sa remarcam ca problema nu tine in mod strict de jurnalism. Este in primul rand o problema de ordin politic. Si aici ar trebui sa specific faptul ca nu vorbim de PSD pentru ca ne e drag subiectul si pentru ca face rating, desi e important si ratingul. Vorbim pentru faptul ca e cel mai mare partid din Romania, e un partid de guvernamant si, de ce sa nu o recunoastem chiar daca nu suntem cu totii de aceeasi culoare politica, cum e si normal, ne doare inima sa vedem cum decade acest partid… Si daca ar fi numai asta, dar mai e vorba si de implicatiile politice ce decurg de aici…
„Licentele” folosite de Ponta – „mujahadini” si „talibani” – nu sunt inca atat de grave precum cele folosite de fostul purtator de cuvant al premierului, Mirel Palada: „iar în august Palada, pe pagina sa de Facebook, a calificat unii jurnalişti drept «dobitoci», adăugând că ar simţi «plăcere să îi execute electric»”. Astfel de afirmatii sunt de o gravitate fara precedent in politica romaneasca post-decembrista! Nu am auzit asa ceva nici in anii ’90, nici cand era premier Adrian Nastase, nici pe vremea lui Basescu!! Insa mai trebuie spus ca astfel de afirmatii si atitudini n-au facut decat rau PSD-ului. Este ca si cum un om si-ar trage singur, fara sa fie fortat de catre cineva, un pumn in falca! Este de neinteles o astfel de atitudine, venita de la cel mai inalt nivel guvernamental, mai ales pentru faptul ca pun intr-o lumina deosebit de nefavorabila Romania. Placerile D-lui. Palada nu au ce cauta in Uniunea Europeana si in NATO. E mult mai grav si decat cele spuse despre Antena 3, Ghita sau Voiculescu! Pentru ca astfel de reactii, precum cele ale lui Ponta sau Palada, exprima atitudinea Guvernului Romaniei fata de presa.
Daca asociem aceste lucruri cu recenta vizita a premierului Ponta la Baku, in contextul in care niciun lider al Lumii Libere nu a fost prezent acolo, dand astfel girul unor regimuri dictatoriale din Est, intelegem adevarata fata a Guvernului Ponta, implicit a PSD, sau mai exact spus a actualei conduceri a PSD, si esenta actualei crize politice de la noi, legata de Alianta PSD-UNPR-PC, dar in special de PSD. Si anume ca respectiva Alianta e o forta politica doritoare sa indeparteze Romania de Uniunea Europeana si de NATO si sa strice parteneriatul tarii noastre cu SUA in favoarea unui alt parteneriat, cu Rusia sau cu Uniunea Euroasiatica a lui Vladimir Putin! In aceasta cheie intelegem si de ce Victor Ponta a optat sa se opereze la clinica lui Erdogan, in Turcia, pentru a avea „liniste si odihna”, cand putea sa se opereze foarte bine in tara. Lucrurile acestea nu trebui privite sub prisma construirii unei „relatii interesante cu Rusia”, cum spunea odinioara fostul premier, Adrian Nastase, ci o adeziune fata de regimul lui Vladimir Putin, o pozitionare, in contextul geopolitic al actualelor tensiuni dintre SUA si Rusia, de partea Rusiei. Or, lucrul acesta este grav si, pe buna dreptate, ingrijoreaza SUA. Posturile satelit ale PSD au jucat, desigur, aceeasi carte ca si Guvernul Ponta, sustinandu-l si promovand o tonalitate asemanatoare Guvernului. De aceea nu ar trebui sa ne mire atitudinile unor Dan Voiculescu sau Sebastian Ghita.
Spuneam ca aceste critici puteau fi usor evitate. Te intrebi, pe buna dreptate, de ce nu s-au evitat? Unii ar raspunde ca tocmai pentru faptul ca nu s-a dorit evitarea lor. Dar mai e si altceva… E vorba de politicieni slabi in PSD. Ponta nu e nici pe departe un om politic puternic, cum crede domnia sa. E un om politic slab. Avem de a face cu o garnitura de politicieni precari in PSD, cu o conducere slaba care ingroapa, de fapt, PSD. Asemenea oameni politici slabi si fara viziune nu s-au intalnit in acest partid nici pe vremea Patrulaterului Rosu. Astfel de oameni duc partidul intr-o fundatura. De aici se vede esecul reformarii acestui partid. Mircea Geoana nu numai ca nu a fost lasat sa faca o astfel de reforma, dar a si fost indepartat din partid pana la urma. A venit la conducere Ponta, fara indoiala un produs marca PSD, fara sa aiba vreun merit in PSD, doar pe baza sustinerii de care s-a bucurat din partea unor lideri precum Adrian Nastase si Ion Iliescu. Partidul trebuia sa se adapteze unor realitati politice noi: aderarea Romaniei la UE si NATO. Din pacate, acest lucru nu s-a intamplat. Cand Catalin Ivan, europarlamentar PSD, a luat atitudine, a fost repede indepartat din partid (v. aici si aici). Orice incercare de reforma si de aducere la zi, ca sa zic asa, a PSD insemana, in viziunea acestui partid, „actiuni negative la adresa PSD”. Totusi, in PSD mai sunt oameni valorosi care, cred, isi dau seama de situatia actuala a partidului si de faptul ca lucrurile nu mai pot merge multa vreme asa.

Corina Cretu
PSD are nevoie, la nivel de conducere, de oameni cu experienta europeana si de constientizarea unei schimbari in sens european si euroatlantic a partidului. Pentru ca, la ora actuala, PSD desi are europarlamentari, este departe de Uniunea Europeana. De asemenea trebuie, la nivel de conducere, un om, care pe langa experienta de care am vorbit, sa cunoasca bine partidul si sa aiba vizibilitate europeana. Ponta nu are asa ceva. Si nu vad de ce nu ar fi o femeie la conducerea PSD! 🙂 Ce parere aveti? 🙂 Eu, de pilda, inclin sa cred ca D-na. Corina Cretu ar fi un bun presedinte al PSD! In primul rand, dansa (v. si aici) este europarlamentar si experienta de la Bruxelles cred ca a maturizat-o din punct de vedere politic. N-am auzit sa fie implicata intr-o afacere de coruptie! Este Comisar European pentru Politici Regionale, functie care ii permite sa cunoasca bine realitatile europene, in Comisia Europeana, al carei Presedinte este Jean-Claude Juncker. Spuneti-mi, ce legatura are Ponta cu Comisia Europeana? Nici una! Oameni valorosi ar mai fi, cred eu. Spuneam de Catalin Ivan, dar ma gandesc si la Ana Birchall, care cunoaste SUA si care ar putea contribui la o mai mare apropiere dintre tara noastra si SUA. Ar fi, totusi, altceva… Altceva decat ceea ce avem acum: Ponta, Tata Socru, Liviu Dragnea etc. Iata, pot citi pe blogul Anei Birchall: ca saluta pozitia Presedintelui Iohannis:
„Astfel, poziţia asumată de România prin preşedintele Iohannis este oportună, fiind susţinută atât de Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, cât şi de reprezentanţii Guvernului care au pledat pentru gestionarea atentă şi responsabilă a temei migraţiei, în contextul necesităţii de a preveni şi combate eficient riscurile de securitate. „

Ana Birchall
Il vedeti pe Tata Socru spunand asa ceva, folosind un astfel de limbaj? De asemenea, n-am auzit nici despre Ana Birchall si nici despre Catalin Ivan ca ar fi implicati in afaceri de coruptie!
Un alt lucru care trebuie este ca PSD sa rupa definitiv cu PC – Partidul Antena 3! Alianta cu PC nu numai ca nu e o necesitate pentru PSD, dar este o alianta toxica pentru acest mare partid: PSD. Nu vad de ce PC trebuie sa fie carat in spate de catre PSD! Mai ales daca ne gandim ca aceste critici ale Departamentului de Stat se rasfrang astfel si asupra PSD. Deci PSD are numai de pierdut in urma unei aliante cu PC, pe care l-as caracteriza drept un virus politic! De ce sa ai tot timpul gripa, cand ai putea scapa de ea?
Adapatarea PSD, cel mai mare si mai important partid din Romania, la realitatile europene si euroatlantice trebuie sa se faca numaidecat! Romania nu-si poate permite ca cel mai mare partid al sau sa mearga, sa promoveze, o linie contrara, impotriva democratiei si libertatii, punandu-se in randul unor state nedemocratice, unde se incalca drepturile omului si unde se afla la Putere regimuri dictatoriale! Eu sper ca astfel de lucruri sa se constientizeze in PSD!
Ca sa intelegem mai bine ce inseamna actuala Alianta Electorala PSD-UNPR-PC, va propun sa citim ce spune Cristian Preda:
„Declarația lui Oprea – „Voi conduce guvernul ca un militar, ca la armată” – confirmă temerile cele mai negre: avem de-a face cu o derivă autoritară a regimului, provocată de inconștiența PSD, care a acoperit fuga de justiție a premierului printr-o numire a unui adversar al principiilor democratice. Spiritul cazon va consolida corupția patronată de UNPR și PSD. Cred că, în acest moment, e nevoie ca PNL și alte voci ale opoziției să solicite audierea premierului interimar în Parlament, pentru a restaura controlul democratic asupra instituției executive.”
De asemenea, salut activitatea in teritoriu, in Moldova, a liberalilor! Iata ce spune Alina Gorghiu:
„Azi la Focșani, alături de Vasile Blaga și de alți câțiva colegi din conducerea națională a PNL, am avut o serie de întâlniri cu liberalii vrânceni.
Le-am spus membrilor și simpatizanților PNL că suntem partidul care se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor și că avem obligația să onorăm această încredere. PNL este alternativa la guvernarea eșuată a PSD, e partidul de la care oamenii așteaptă modernizarea accelerată a României. Cu un PNL mai puternic, României îi va fi mai bine.
Călătoria în Moldova continuă, urmează la acest sfârșit de săptămână Neamț și Bacău.”
Este bine! Dar trebuie organizate in Moldova si conferinte publice, de larga audienta, pe teme privind liberalismul! Liberalismul trebuie promovat atat in Moldova noastra cat si in cea de peste Prut!
Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.
20 comentarii »
Lasă un răspuns
-
Recent
- In interesul superior al copilului!!
- Cand incepem sa intelegem cat de mult valoreaza Constitutia si cat de mult valoreaza libertatea!!
- S-a aprobat reabilitarea podetului din comuna Cutare. In Consiliul Suprem de Aparare a Tarii!!
- 112 nu inseamna Big Brother!
- Precizie de cativa metri…
- Halucinant…
- Va fi razboi?
- „Noi suntem social-democrati”…
- „In Romania, limba oficiala este limba romana” – Art. 13 din Constitutia Romaniei
- Despre candidatul PSD la alegerile prezidentiale
- Un banc!!
- Simbolistica totalitarismului
-
Legături
- WordPress.com
- WordPress.org
- Voxpublica
- Riddickro
- Cristian Patrasconiu
- Geopolitikon – Adrian Cioroianu
- Lumiss22
- Adrian Nastase
- Cristian Preda
- Desculta prin Timisoara
- Mazilu Raluca
- Theodora – Hai ca se poate!!
- Vladimir Tismaneanu
- Adriana Dutulescu
- Brussels Blog
- Corina Cretu
- Alina Gorghiu
- Bibliotecarul
- Ana Birchall
- Miron Mitrea
- Maria Grapini
- Ion Iliescu
- Vasile Dancu
- Stirea press
- Agentia de rating politic
- Gabriela Savitsky
- Keops – mister, perfectiune, frumusete
- Sever Voinescu
- Mihai Gotiu
- Elena Udrea
- Dreapta.net
- Satmareanca
- Traian Razvan Ungureanu – TRU
- Daniel Funeriu
- Lavinia Stan
- Blogosfera Portocalie
- Adrian Paunescu
- Dilema Veche
- Revista 22
- Calin Popescu Tariceanu
- Traian Basescu
- Motanul_Filozof
- Codrin Scutaru
- The Beginning Of The End
- Civitas'99
- Hanul Povestilor
- Maria Diminet
- Victor Ponta
- Anca Bundaru
- Sonya
- Lilick
- Loredana
- Gabriela Elena
- Club 2020
- Roxana Iordache
- Andreea Paul
- Cristina
- Trading Economics
- Adevarul nostru
- Desculta prin Timisoara – WordPress
- Florin Citu
- Lucian Isar
- Gabriela Elena (II)
- Moshe Mordechai
- goodreads
- Opinii BNR
Astia de la Departamentul de Stat al SUA , sa se jure pe ma-sa { !!!} ca la ei n-au existat si nu exista inca , trusturi media comandate politic , pana atunci mucles !!!! Mai zilele trecute iti spuneam ceva despre ” serparia ” din PSD . Dupa umila mea parere in PSD poate venii la conducerea acestui partid nu doar Corina Cretu , Catalin Ivan sau d.na Birchal ci …. insusi Isus Cristos { daca va reusii sa-si incalce principiile si sa devina sef la PSD } va sfarsii mai rau decat L-au rastignit aia ai lui Pilat din Pont , de fapt cred ca-si va ajunge sa-si doreasca mai curand rastignirea fizica decat cea morala caci , cine a trecut pe la PSD de asta a cam avut parte . Catalin Ivan bunaoara …este d e notorietate modul absolut incalificabil in care si pentru care , a fost exclus din PSD . Ti-a fost indeplint visul Motane si „liberalii ” s-au dus in Moldova { aia …a noastra 😉 } sa se intalneasca cu ” liberalii vranceni ” . Care vor fi rezultatele vom vedea . Poate imi poti explica si mie Motane , cu ce tupeu vine d.na Alina Gorghiu , cat tupeu poate sa aiba cineva pentru a se prezenta in fata acelor liberali vranceni , avand in vedere faptul ca , aia n-au votat-o { abia in 2017 va avea loc Congresul Extraordinar al …” PNL ” unde prostimea isi va alege sefii } pentru functia d e sef d e partid si…parca nu-mi vine a crede ca toti acei liberali vranceni mor d e bucurie pentru alianta cu PDL . Gabriel Oprea …ar trebuii sa ia exemplu de la Ioan Rus si sa demisioneze urgent din fruntea guvernului , chiar daca-i doar interimar ! Johannis insusi ar fi trebuit sa-i solicite fie moderatie fie DEMISIA asa cum a facut-o in cazul lui Ponta . Dupa acea declaratie , membrii guvenului trebuiau sa-si prezinte demisiile in bloc si sa lase dracului tzoapa asta cu veleitati militariste { explicabil : tipul a fost ofitzer d e administratie si nu de stat major sau macar de trupa } sa se descurce in fatza neamtului de la Cotroceni si-a sfatuitorilor sai din umbra . Oare cum dracu a trecut atat d e usor CE sau astia d e la Departamentul d e Stat al SUA , peste declaratia izmenarului ? Cum d e nimeni , nu s-a basicat in fata acestei declaratii ce l-ar face invidios si pe Mos Teaca ???
Marian, Alina Gorghiu este copresedinte al PNL, impreuna cu Vasile Blaga. Deocamdata e un proces de fuziune intre PNL si PDL intr-un singur partid mare: PNL. Trebuie sa intelegem lucrurile!
Asa, foarte bine ca s-au dus in Vrancea! Inteleg ca vor merge si in Neamt si in Bacau – e foarte bine! De ce sa nu fie promovat liberalismul in Moldova? E foarte bine ca e promovat!
„Astia de la Departamentul de Stat al SUA , sa se jure pe ma-sa { !!!} ca la ei n-au existat si nu exista inca , trusturi media comandate politic , pana atunci mucles !!!!” – Marian, da-mi, te rog, un exemplu prin care se incalca libertatea presei in SUA.
„Johannis insusi ar fi trebuit sa-i solicite fie moderatie fie DEMISIA asa cum a facut-o in cazul lui Ponta . Dupa acea declaratie , membrii guvenului trebuiau sa-si prezinte demisiile in bloc…s.c.l.” – toata problema e urmatoarea: au majoritate in Parlament. Iohannis n-are cum sa schimbe situatia asta. Constitutional vorbind, pentru ca sa cada Guvernul – Oprea e doar interimar, trebuie sa remarcam lucrul asta (v. art. 107, al.3 din Constitutie) – trebuie sa i se retraga increderea prin adoptarea unei motiuni de cenzura de catre Camerele reunite (v. art. 113 din Constitutie). Ca sa ajungem la alegeri anticipate trebuie dizolvat Parlamentul (v. art. 89 din Constitutie). „Presedintele Romaniei poate sa dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura” (cf. art. 89, al.1 din Constitutie). In rest, ai dreptate: ar fi trebuit sa-i solicite fie moderatie, fie DEMISIA! Insa chiar daca ar fi facut asa, ar fi schimbat mare lucru?
IN U.S.A . NU CRED CA EXISTA CNA !!! In Romania exista si , de-alungul timpului a fost folosit cu succesuri 😉 la inchiderea gurilor care indrazneau sa vorbeasca altfel decat d e bine { stiam ca doar mortii pot fi vorbiti doar d e bine dar…uite ca ma-nsel inclusiv eu cateodata 😉 } Guvernul , Parlamentul sau Justitia . Parca in perioada cand Adrian Nastase era pe cai mari agreeat inclusiv la DC , a fost interzis OTV-ul desii in opinia mea …trebuia facuta mai demult trebusoara asta . Dar OTV ai lua in betze si pe guvernanti si pe parlamentari si pe magistrati . Era in vremurile sale bune dl. Diaconescu . Alina Gorghiu …daca in 2012 mie si altor fraieri ca mine , unii dintre ei LIBERALI { Avramuta era si p ‘atunci acolo fluturand acel steag } ca , peste doi ani cei impotriva carora eram prezenti acolo s e vor alia …mai repede asi fi crezut in invierea mortilor decat in asta !!!!! Sa se duca sanatoasa in Vrancea { acolo-i fieful PSD , acolo cneaz este dl. Oprisan si vad ca , deocamdata asta-i lasa in pace . Poate ca neamtul prin acea cerere adresata lui Oprea , n-ar fi facut mare lucru { bine era daca-i sugera macar sa iasa pe sticla si sa incerce sa indulceasca galusca } dar , macar dadea impresia ca este ceea ce ar trebuii sa fie : ARBITRU , MODERATOR intre puterile statului . Deocamdata , da doar convingerea ca este , nu prea departe de ce-a fost Basescu . Deocamdata , dovedeste ca este doar ceea ce singur s-a autodefinit mai nu stiu cand : POLITRUC !!! Adica …. si prost pe deasupra 😉 !
Avramuta…?
Marian, ce asemanari si deosebiri vezi intre Basescu si Iohannis? Poate e prematura intrebarea, dar totusi te intreb? 🙂
Marian, la noi e o situatie care nu e in regula, o situatie tulbure pentru ca sunt partide care au ajuns in Parlament, dar care, in mod normal, n-ar fi trebuit sa fie acolo!! Un astfel de partid este PC, un partid care n-ar fi trecut pragul electoral daca ar fi mers singur in alegeri, un partid insignifiant. Un alt partid este acest UNPR, care de asemenea n-ar fi trecut pragul electoral, dar care, in schimb, da acum premierul interimar. Din cauza asta aceste doua partide sunt in Alianta Electorala PSD-UNPR-PC. Ceea ce a facut Stanga, reprezentata prin PSD, a fost si este totalmente nedemocratic. Asta inseamna ca, in afara vointei populare, a fortat intrarea in Parlament a unor partide minuscule (care nu ar fi avut nicio sansa altfel) prin tot felul de aliante dubioase. Atentie, aici nu vorbim despre o fuziune, ci de o alianta electorala! Cristian Preda are dreptate, dar, in primul rand, asta e deriva nedemocratica, o deriva ce poate conduce spre una autoritara a regimului. Astfel de aliante care sa forteze intrarea in Parlament a unor partide minuscule, cu o ideologie neclara (ceea ce, in marea majoritate a cazurilor, in general vorbind, se poate traduce printr-o ideologie totalitara), a unor virusi politici, cum le-am spus eu, impotriva vointei poporului, adica impotriva democratiei mai exact spus, ar trebui sanctionate de lege!
Eu sunt mai mult decat d e acord cu dumneata : PC-ul { Partidul Umanist cum s e numea initial , cand facea parte din Alianta DA …pe vremea cand Traian Basescu din functia d e Primar General al Capitalei felicita si partidul si membrii sai neuitandu-l pe …. Dan Voiculescu } n-ar fi ajuns NICIODATA in Parlament daca nu s-ar fi lipit d e unii sau de altii . La fel si PRM sau PP-DD si…cam tot la fel UNPR care , daca n-ar fi fost constituit din tradatori ai altor partide { dovedind ca nu le pasa de doctrine …d e onoare nu mai vorbesc } n-ar fi reusit sa ” treaca ” . Merg la pariu ca nici macar PDL { care era privit de electoratul roman ca partidul lui Basescu …ala care-a taiat pensiile , salariile etc . n-ar mai fi prins pragul daca nu se alia cu….”liberalii ” astia d e rahat ! Pentru ca tot vorbeai d e lege in cazul acestor aliante , a acestor partide care pentru a reusii pragul se aliaza nu intotdeauna pe baza asemenarii doctrinare ci pe niste baze doar d e ei { d e sefi } stiute …exista dupa stiinta dumitale ceva in acest sens , daca nu in Legea Fundamentala { vorbesc evident despre aceasta Constitutie de merde } atunci in orice alta lege data dupa ’90 , ceva care sa …puna cat d e cat stavila acestor porniri de ecscroci politici la alesii nostrii ???
Se pare ca nu… Desi e o diferenta intre o alianta politica (chiar si legal inregistrata) si un partid politic… Insa la noi se poate face o alianta (inregistrata legal, asa cum trebuie) intre doua sau mai multe partide cu doctrine total diferite. Cum a fost, de pilda, USL – o alianta intre PNL, PSD si PC… Valorile PNL or fi tot alea cu ale PSD…? Eu cred ca nu…
Interesant este acest articol din Gandul:
Liviu Dragnea îl ameninţă pe Gabriel Oprea: „Dacă UNPR va vota pentru Ungureanu, vom intra în altă fază de colaborare”
Se arata ca:
Recomand citirea integrala si in original a intregului articol.
Am mai pus aceasta intrebare : cat d e imbecil , cat d e ticalos …cat de nebun poate fi cineva incat sa-l propuna pe MRU la sefia SIE dupa ce-a clacat in calitatea-i de PM ? Iar liberalii astia d e rahat…astia au fost NELIPSITI in 2012 din Piata Universitatii protestand alaturi d e PSD-isti impotriva lui Boc si ulterior impotriva lui MRU nemaivorbind despre faptul ca-n Parlament inclusiv rahatii astia liberali au semnat Motiunea d e Cenzura !!!!!!! Oare p ‘ astia chiar ai doare fix in tender de ce gandesc alegatorii ? Pai si-atunci de ce se mai mira pentru participarea scazuta a vulgului la procesul electoral , pentru acea participare d e sub 45 % { deoarece asta-i adevarul : nu 50 , nu 60 % ci sub 45 % !!! } la votarea oricarui demnitar , parlamentar , primar sau dracu sa-l ia , presedinte ?!?
Liviu Dragnea este mai mult decat elegant mitocanu’ dracului , prin acea declaratie privitoare la Gabriel Oprea si UNPR-ul domniei sale . Trebuia sa fie mai clar , mai dur in declaratii si sa vezi cat d e repede ai ieseau fumurile din cap dl.ui General si PM interimar insa , nu cred ca daca va venii en fin Victor Ponta , va reusii sa faca el ceva , doar nu-i Bau-Bau! Au nevoie totusi de-o plasa d e sigurantza PSD-istii ca altminteri , s a vezi cat d e repede scapau de UNPR-isti si d e generalul Oprea ! Ei stiu precis ca , mai repede s e pot baza pe Oprea si UNPR-ul sau decat pe proprii membri . Am mare necaz pe astia de la PUNR despre care PSD-ul se pare ca a uitat ca , era sprijinitorul nr. 1 – in afara ungurilor si-a minoritatilor – al lui Boc si-al lui Basescu . UNPR este un ” partid ” format din mercenari si-n plus de asta chiar si faptul ca in UNPR este inscris cumnatul meu si-i suficient , arhisuficient sa ma umple d e scarba la glanda ficatului si d e oftica la cordul inimii , pana si numele acestui ….”partid ” .
Motane nu este vorba despre fuziunea intre 2 partide ci despre PeDeLastizarea PNL ului
Iar despratamantu de stat conmtatand inficacitea suditikloer sai soricizat-civici si tapalabari intervine „democratic” cu o minciuna. Nu stiu cu ce deranjeaza A3 desparmantu Nulandei, pe blonmda Hilara sau pe Binecuvantatu Hussein insa este vorna numai despre A3 si o duzina de ziaristo. Insa duzina aia si posti ala sunt irmaitio de multa lume … Sutele de ziaristi, experti samd ai societaii civile sunt absolut ineficenti. Asa ca vine Patronul sa dea el cu pumnu in masa..
Da asta nu ii rezolva problema … i-o agraveaza.
Ca va veni o zi cand bbatrebui s atioe ritialic gatitele protejatilor sai .. ca sa dobandereasca un pic de credibilitate.
Ghita Bizonu’, aveti un stil de a scrie foarte interesant, dar greu de urmarit. De ce credeti ca e vorba de „PeDeLastizarea PNL ului „?
@Ghita Bizonu’
Dar cand PNL era in alianta cu PSD, in USL, despre ce era vorba? De „uselizarea” PNL? Daca PNL isi pastreaza doctrina sa liberala despre ce pedelizare mai poate fi vorba? Eu n-am auzit ca PNL sa renunte la liberalism. Iar afilierea internationala este la Internationala Liberala.
Uite si aici:
http://www.pnl.ro/pagina/principii-si-valori-liberale-1321007462
http://www.liberal-international.org/site/Full_Members.html
Nu stii de ce deranjeaza Antena 3 pe Departamentul de Stat al SUA? Ai articolele, citeste-le, te rog! Sunt relatari din realitatea romaneasca, nu minciuni.
Stimate bizon, incearca o alta tastatura. Daca folosesti un hand-held, exista si keyboard-uri virtuale cu taste mai mari un pic. Aceeasi problema o mai am si eu cand tastez pe „smarfon” 😊.
Fara suparare, dar e greu de urmarit un text in felul acesta. In loc sa urmaresc ideea, trebuie sa gasesc stanga/dreapta litera pe care ati intentionat s-o tastati. Si dupa cum bine ati observat 😊 am o inteligenta medie 😆
Puteti sa-mi dati un exemplu de partid din Romania, care in afara de vorbe goale si parvenire usoara aplica o alta doctrina politica? De exemplu PSD-ul dvs, ce politica face la ora actuala? Exceptand-o pe cea de denigrate pe toate caile a institutiei juridice?
De acord ca PNL de azi nu prea mai este liberal decat in nume si vorbe goale. Fuziunea cu PDL a fost inca o gresala, ca si USL-ul, dar asta inseamna ce inseamna oare? Cam ce spunea Motanu mai deunazi, DOAR PUTRREA este scopul si nu altceva. Si este valabil ptr toate „siglele” politicii romanesti.
[…] inca de la sfarsitul lui iunie 2015 ca PSD are nevoie de o schimbare la varf, o schimbare innoitoare a imaginii sale, atat pe plan […]
Pingback de De ce are Valeriu Zgonea dreptate… « Motanul Incaltat | aprilie 25, 2016 |
[…] de normalitate ar fi demisia. Aratam inca din 2015 ca PSD ar fi trebuit sa fie altfel – v. aici. Daca s-ar fi aplicat ce spuneam eu atunci, PSD ar fi avut o alta fata, una europeana si s-ar fi […]
Pingback de Atmosfera molcoma. Liviu Dragnea vrea Puterea!! « Motanul Incaltat | februarie 7, 2018 |
[…] politice detinute de acest, desi a fost condamnat. Eu aratam inca de acum doi ani – in aceasta postare – necesitatea unor schimbari profunde in PSD. Spuneam […]
Pingback de Mesaje de suStinere!! « Motanul Incaltat | iunie 22, 2018 |