Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

De ce Cristian Popescu Piedone ar avea prima sansa la Primaria Sector 4…

Mediafax

Candidatura lui Cristian Popescu Piedone pentru Primăria Sectorului 4, contestată din nou la instanţă. Candidatura pentru Consiliul Local al Sectorului 4, respinsă

Candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4 a fost contestată din nou la instanţa, Judecătoria Sectorului 4 urmând să pronunţe o sentinţă, miercuri, decizia nefiind definitivă.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi-a depus sâmbătă candidatura pentru Primăria sectorului 4 cu 5.600 de semnături din partea Partidului Puterii Umaniste. Noile semnături au fost strânse după ce judecătorii de la Tribunalul Bucureşti i-au respins candidatura, precizând că au fost îndeplinite condiţiile legale pentru un număr de doar 2.550 de semnături din totalul de 5.076 pe care Piedone le-a prezentat.

Ulterior hotărârii, Cristian Popescu Piedone a anunţat, pe Facebook, că nu renunţă la candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4 şi va iniţia o nouă campanie de strângere de semnături, afirmând că există doar două variante. „Să mă omoare sau să mă lase să mă supun judecăţii la vot”, a notat fostul edil pe pagina sa de Facebook.

Astfel, după depunerea noii candidaturi, mai multe persoane, rude sau chiar victime ale tragediei din clubul Colectiv şi avocatul Gheorghe Piperea, au contestat din nou candidatura lui Piedone. Judecătoria Sectorului 4 a dezbătut plângerile miercuri dimineaţă, urmând ca la ora 18.00 să pronunţe o decizie. Hotărârea va putea fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Biroul Electoral al Sectorului 4 a respins lista candidaţilor PPU-SL pentru Consiliul Local, deschisă de Cristian Popescu Piedone, pe motiv că acesta s-a înscris în partid după ce au fost strânse semnăturile necesare depunerii listei.

„Lista PPU(sl) a fost admisă în primă fază de biroul electoral al Sectorului 4 fără mine. Partidul a început să strângă semnături cu mult timp înainte, iar eu, fiind cap de listă, cum am ajuns acolo… O aberaţie. Am făcut contestaţie la Judecătoria Sectorului 4 şi în decursul zilei de mâine se va pronunţa. Nu este nicio problemă. Intrarea mea în partid a fost pe 20 aprilie, iar pe 21 am fost şi desemnat ca şi candidat. Rămâne la opţiunea partidului până în ultima zi pe cine pune pe liste la consilii”, a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Popescu Piedone.

Biroul electoral a admis însă candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, din partea PPU-SL. Aceasta a fost însă contestată, din nou, la instanţa, Judecătoria Sectorului 4 urmând să pronunţe o sentinţă, miercuri, decizia nefiind însă definitivă.

Iniţial, magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au respins candidatura, admiţând contestaţia formulată de avocatul Gheorghe Piperea, car a susţinut că semnăturile de susţinere nu sunt valabile. Ulterior, Cristian Popescu Piedone a strâns alte semnături şi şi-a depus candidatura.

Piedone este urmărit penal după tragedia din Colectiv. De altfel, el a demisionat în noimebrie 2015 din funcţia de primar al Sectorului 4, pe fondul protestelor declanşate de tragedie, şi susţinea că se retrage din viaţa politică.”

In primul rand as dori sa fac niste remarci de ordin general. Mie mi se pare ca avem cea mai slaba campanie electorala de la Revolutie incoace: se discuta orice, numai despre Bucuresti (ma refer acum doar la Capitala) nu. La televiziunile de stiri nu prea vezi discutandu-se despre proiecte – ar trebui invitati candidatii si sa prezinte cetatenilor ce proiecte au, cum vad dezvoltarea orasului, ce ar mai trebui facut… Or, asa ceva nu prea vezi…

Acuma, revenind la titlul postarii si la explicatia cuvenita, va rog sa cititi bine articolul Mediafax prezentat mai sus. Tribunalul Bucuresti i-a respins initial listele cu semnaturi si deci candidatura. Piedone ce face? Reface listele de semnaturi si le prezinta din nou!!! Observati determinarea lui: „„Să mă omoare sau să mă lase să mă supun judecăţii la vot”, a notat fostul edil pe pagina sa de Facebook.”. Stiti ce spune cetateanul de rand, omul obisnuit care locuieste in Sectorul 4? Spune: „Uite-l, dom’ne, cum munceste! Vrea sa munceasca!”.

Daca ai intreba la intamplare un bucurestean cine e primarul de la Sectorul 4, sansele sa-l indice pe Piedone sunt foarte mari. Cine n-a auzit de Piedone? Tot Bucurestiul si nu numai!! Cred ca sunt foarte putini cei care nu au auzit de el…

Acuma haideti sa va intreb altceva: ati auzit de candidatul PNL la Primaria Sector 4? Am dat search pe Google si n-am obtinut un raspuns clar: ar fi trebuit sa-mi apara poza respectivului si cu ceva date despre acesta. Nici vorba de asa ceva. Iata un articol Mediafax de acum mai bine de o luna de zile:

PNL: Cine sunt candidaţii pentru primăriile de sector. Predoiu: I-am ales pe cei care au cele mai mari şanse de creştere

Comisia de unificare a PNL a validat luni candidaţii la primăriile de sectoare, cu excepţia sectorului 6, unde liberalii aşteaptă „o cercetare calitativă de anvergură”, a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, afirmând că sondajele au fost doar „o bază a deciziei politice”.

„Astăzi, comisia de unificare a PNL a hotărât candidaţii la funcţia de primar de sector. (…) La primăria Sectorului 1, Alexandru Nazare, la primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, la primăria Sectorului 3 vom merge cu Florin Ştefan Vasile, la primăria Sectorului 4 cu Răzvan Sava, iar la primăria Sectorului 5 cu Ovidiu Raeţchi”, a anunţat preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, la finalul şedinţei.

Cătălin Predoiu a afirmat că la sectorul 6 liberalii aşteaptă „o cercetare calitativă de anvergură care se va finaliza în zilele următoare”, urmând ca decizia să fie luată lunea viitoare.

Preşedintele PNL Bucureşti a afirmat că PNL nu îl va susţine pe Ştefan Florescu în această cursă, aşa cum s-a vehiculat anterior.

„Aş dori să precizez fără echivoc faptul că nu vom merge la Sectorul 6 cu domnul Florescu. Dezavuez orice speculaţiei pe această temă. Nici nu s-a pus problema şi nici nu se va pune problema să mergem la Sectorul 6 cu domnul Ştefan Florescu”, a precizat Predoiu.

Cât priveşte posibilitatea ca PNL să susţină un candidat tehnocrat pentru primăria Sectorului 6, Predoiu a răspuns că în discuţiile pe care le vor avea în partid liberalii vor pleca de la „soluţiile existente în partid”.

Întrebat dacă Răzvan Mironescu ar putea fi susţinut de PNL, Predoiu a afirmat că nu exclude nicio variantă venită din partid, însă se aşteaptă rezultatele cercetării calitative comandate de PNL.

El a subliniat că pentru desemnarea candidaţilor nu s-a avut în vedere doar clasamentul, ci şi potenţialul de creştere al acestora şi durata perioadei în care şi-au desfăşurat campania.

„Toate sondajele au arătat faptul că toţi candidaţii care au fost luaţi în calcul pentru fiecare sector s-au aflat umăr la umăr, marja de eroare, şi s-a avut în vedere nu numai clasamentul, ci şi rezerva de creştere pentru viitor, de asemenea, perioada de când şi-au făcut campanie. Unii au început campania de câteva luni, alţii relativ recent, de trei, patru săptămâni şi faptul că ei sunt plasaţi umăr la umăr arată că există un potenţial de creştere mai mare în cazul celor care şi-au început recent campania”, a explicat liderul liberal.

Preşedintele PNL Bucureşti a afirmat că sondajele comandate au fost doar „o bază a deciziei politice”, afirmând că aceste cifre trebuie văzute în dinamica loc.

„În fiecare sector am ales candidaţii care au cele mai mari şanse de creştere”, a conchis Predoiu.

PNL: Candidaţii pentru mai multe sectoare, validaţi în funcţie de decizii politice – surse

Astfel PNL l-ar susţine pe Alexandru Nazare în cursa pentru Sectorul 1, în locul Dianei Tuşa, care a fost mai bine plasată în sondaje.

La Sectorul 2 cei din PNL vor să meargă pe mâna lui Cristian Popescu, primul în rezultatele cercetărilor sociologice comandate de liberali.

La Sectorul 3, liberalii din comisia de unificare ar lua în calcul să îl valideze pe Florin Ştefan Vasile, nume vehiculat recent pentru această cursă electorală.

PNL va miza la Sectorul 4 pe actualul primar interimar al Capitalei, Răzvan Sava, în vreme ce la Sectorul 5 Ovidiu Reţchi ar urma să fie susţinut de liberali în încercarea de a câştiga sectorul care a aparţinut fostului lider PSD Marian Vanghelie.

Comisia de unificare poartă încă discuţii pentru a stabili pe cine ar putea susţine în cursa pentru Primăria Sectorului 6, decizia fiind posibil să fie amânată, potrivit unor surse din rândul liberalilor.

Liderul PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a explicat duminică seara că există sectoare în care scorurile sunt „extrem de strânse” între candidaţii PNL, iar o decizie finală va fi luată pe baza trendului de creştere pe care îl prezintă un anumit candidat. „Sunt unii care îşi fac campanie de câteva luni şi alţii doar de o lună şi deja le suflă în ceafă”, a explicat Predoiu.

Liderul PNL Bucureşti a mai spus că situaţia cea mai grea este la Sectorul 3, acolo unde actualul primar, Robert Negoiţă, stă mai bine decât orice candidat. ”Acolo vom găsi un candidat care nu are mamă, nu are tată şi care nu are ce pierde”, a spus Predoiu.

Conform cifrelor din sondajele interne ale PNL, intrate în posesia MEDIAFAX, cea mai strânsă luptă în PNL este la Sectorul 1, acolo unde Diana Tuşa este cotată la 35%, în timp ce Alexandru Nazare este cotat la 30%.

La Sectorul 2, liberalii şi-au măsurat candidaţii în raport cu actualul primar, Neculai Onţanu (UNPR). Dacă în luptă ar intra deputatul Cristian Popescu şi Neculai Onţanu, liberalul ar obţine 32%, în timp ce actualul primar ar lua 50%. În acelaşi timp, dacă liberalul Adrian Neacșu ar fi contracandidatul lui Onţanu, acesta ar obţine 29%, în timp ce actualul primar şi-ar păstra procentul de 50%.

În Sectorul 3, liberalii au măsurat patru candidaţi: Florin Alexe, Eugen Nicolăescu, Cristian Tudorache sau Inocenţiu Voinea, dar fiecare ar obţine sub 20%. Lupta este dominată însă de actualul primar, Robert Negoiţă, care ar obţine 75%.

La Sectorul 4, clasamentul candidaţilor PNL este strâns. Marius Rogin ar obţine 34%, Honorius Prigoană ar obţine 33%, în timp ce actualul primar interimar al Capitalei, Răzvan Sava ar obţine 32%. Având în vedere diferenţele mici între candidaţi, decizia va fi luată de conducerea PNL, inclusiv pe baza altor date din sondajul extins.

În Sectorul 5, cel mai bine plasat candidat PNL este deputatul Ovidiu Raeţchi, cotat la 28%. Din sondajul PNL a fost eliminat social-democratul Cristian Rizea, cel care a anunţat că se retrage din cauza problemelor cu DNA. Liberalii l-au măsurat, în schimb, pe primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, iar acesta ar obţine 33%.

La Sectorul 6, Ştefan Florescu este cotat la 29%, în timp ce deputatul Răzvan Mironescu este cotat la doar 20%. În acelaşi timp, candidatul PSD, Gabriel Mutu, este cotat la 21%.”

Eu, cel putin eu, de acest Razvan Sava n-am auzit… Ca primar interimar al Capitalei n-am auzit sa se remarce prin ceva deosebit. In loc ca PNL sa se ocupe de campania electorala, sa-l vedem pe Dl. Sava, sa-i creasca vizibilitatea, sa-l cunoastem mai bine, vad ca PNL doarme-n papuci, cum se spune. Insa partea frumoasa este ca n-am putut afla nici de pe saitul lor care e candidatul PNL la Primaria Sector 4 – v. aici. Pentru ca s-ar putea sa nu fie Razvan Sava. Totusi, din acest articol inteleg ca a ramas Razvan Sava, dar s-ar putea, totusi, sa ma insel…

Cum a tratat PNL desemnarea candidatului pentru Primaria Generala, se stie: o bataie de joc de la un cap la altul. Hai s-o spunem pe sleau: este inadmisibil cum trateaza actuala conducere problema alegerilor locale, cel putin cele din Capitala!

Sunt dezbateri care aduc in discutie urmatoarea tema: cum e posibil ca oamenii sa aleaga din nou personaje precum Radu Mazare sau Piedone. Dar care sa fie oare alternativa? Niste candidati inexistenti? Vreau sa vad ca oamenii astia depun efort, ca vor sa castige o batalie electorala – uitati-va la atitudinea lui Piedone!! – dar asa ceva nu se prea vede. Ei candideaza din partea unui partid politic. Dar si partidul e ca si inexistent sau onor conducerea face niste gafe incredibile sau se balbaie de-ti sta mintea-n loc!

Iata de ce oameni ca Mazare sau Piedone ar avea prima sansa!

Interesant este numele sau – Piedone – care te duce cu gandul, desigur, la actorul Bud Spencer, protagonistul seriilor din anii ’70 cu comisarul Piedone. Intorcandu-ma acum la Piedone al nostru, chiar seamana cu actorul care l-a interpretat pe comisarul Piedone. Il tin minte de pe cand era inspector si mergea prin piete sa-i prinda pe aia acolo cu ocaua mica. Cristian Popescu Piedone a stiut sa-si construiasca in timp o imagine specifica, inconfundabila si a stiut sa capteze simpatia oamenilor. El este urmarit penal cu privire la tragicele evenimente intamplate la Clubul Colectiv, unde nu s-au respectat normele de siguranta la incendiu cand s-a autorizat clubul, dar nu e condamnat de vreo instanta. Trebuie sa admitem prezumtia de nevinovatie in cazul sau. In jurul acestei chestiuni impresia mea este ca unii au vrut sa creeze o perceptie publica in sensul ca singurul vinovat sau, daca nu, atunci vinovatul principal pentru ceea ce s-a intamplat la Colectiv ar fi Piedone. Iata insa ca lucrurile nu stau chiar asa de simplu si nu-l avem doar pe Piedone in toata Primaria Sector 4, ca si cum cladirea Primariei ar gazdui un singur om…

Dar ceea ce este izbitor e contrastul dintre el si ceilalti candidati la Primaria Sector 4. Chiar incepe sa ma deranjeze prestatia foarte slaba a PNL in aceasta campanie electorala. Nici cea a PSD nu e una grozava, ba dimpotriva! Cel putin, la Sectorul 4, nu vad nici la PSD un candidat cu notorietate, in care sa poti avea incredere si care sa fie sustinut cum trebuie de catre partid, organizatia locala. Poate ma insel, dar acestea sunt perceptiile mele.

Partea cea mai proasta este ca, la acest moment, nu vad din partea vreunui partid un candidat despre care sa pot spune, cu inima impacata, ca ar fi mai bun decat Piedone. Desigur, s-ar putea sa existe un astfel de candidat. Dar in Bucuresti, la ora actuala, vezi mai multe corturi electorale decat candidati. Un candidat trebuie sa se manifeste – nu prea vezi asa ceva, decat cu unele exceptii: spre exemplu, Piedone se manifesta, e vizibil. Eu cred ca un candidat veritabil ar trebui sa strabata cartierele sectorului, sa discute cu oamenii, sa-si prezinte echipa, proiectele. Da, de ce nu?, sa mearga la gurile de metrou si sa se prezinte oamenilor, iar dupa aceea sa mearga la televiziunile de stiri sa-si prezinte proiectele. Nu vezi o dezbatere aplicata pe problemele Bucurestiului, lucru ce nu e in regula. Inseamna ca nu prea sunt idei si proiecte de dezvoltare, iar daca exista, totusi, astfel de proiecte, atunci iti vine sa spui ca ar fi nerealiste.

DE citit si…

Romania Libera

Candidatura lui Piedone, RESPINSĂ definitiv. Reacţia fostului edil al Sectorului 4

„UPDATE: Cristian Popescu Piedone afirmă, ca reacţie la respingerea definitivă a candidaturii sale, că se va implica în campania electorală din sectorul 4 pentru a se asigura că locuitorii vor alege un primar care să se pună în slujba lor, el rămânând ”primarul de suflet” şi cel al ”familiei”.

”De astăzi, voi rămâne doar primarul de suflet al locuitorilor Sectorului 4 şi primarul familiei mele, întrucât justiţia a decis că nu pot candida, din cauza unui viciu de procedură al partidului pe care l-am ales în grabă să îl reprezint. Respect această decizie, însă nu renunţ. Vă sunt dator Dvs, celor care m-aţi susţinut, să merg mai departe, să vă pot privi în ochi şi după 5 iunie, pentru că v-aţi pus încrederea în mine. Îmi sunt dator mie, pentru munca mea din ultimii opt ani, pentru sutele de nopţi şi de zile petrecute pe străzile sectorului, să nu stau deoparte. Sunt născut şi crescut în Sectorul 4, voi trăi aici toată viaţa, copiii mei trăiesc aici, şi pentru ei, precum şi pentru copiii şi nepoţii Dvs, atât cât îmi mai stă în putere, trebuie să lupt. Singurul mod în care mai pot face ceva pentru sectorul nostru şi oamenii din el este să ne asigurăm, împreună, că vom alege un primar care să se pună în slujba lor, aşa cum mi-am dat silinţa să fac şi eu”, a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook joi seară, după decizia instanţei.

===

Tribunalul Bucureşti a respins definitiv, joi seara, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4. Aceeaşi decizie a fost luată şi în primă instanţă, la Judecătoria Sectorului 4, magistraţii precizând că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată şi să provină de la conducerea organizaţiei municipiului Bucureşti a partidului.

„Întrucât intimatul a candidat la funcţia de primar al sectorului 4 din municipiul Bucureşti, municipiu care nu face parte din niciun judeţ, neexistând o organizaţie judeţeană a partidului, instanţa reţine că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată şi să provină de la conducerea organizaţiei municipiului Bucureşti, cum de altfel este reglementat şi în Statutul Partidului Puterii Umaniste. Analizând dosarul de candidatură depus de intimat reiese că propunerea de candidatură a fost formulată de Preşedintele Filialei Sector 4 Bucureşti al partidului Puterii Umaniste şi nu de către Filiala Municipiului Bucureşti”, au explicat magistraţii, potrivit Mediafax.

Piedone este urmărit penal după tragedia din Colectiv. De altfel, el a demisionat în noimebrie 2015 din funcţia de primar al Sectorului 4, pe fondul protestelor declanşate de tragedie, şi susţinea la aceea vreme că se retrage din viaţa politică.”

Sper ca Sectorul 4 sa aiba parte de un primar mai bun…

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

aprilie 27, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 comentarii »

  1. ” Piedone ” { hal de nik pentru un om serios , asa cum s e pretinde a fi acest domn } are 101% sanse s a castige si post-mortem eventual , primaria sectorului 4 deoarece , locuitorii acestui sector , i-au avut anteriori lui Popescu Constantin -Piedone drept primari pe , alde Mihalache { PSD } care n-a facut NIMIC in mandatul sau iar dupa el…a venit o jagardea { taranista cred sau liberala , dracu sa-l ia pe unde-o fi acum } care , n-a facut CHIAR NIMIC DECAT SA SE PLIMBE PE AFARA { CA SI TEUTONUL DE LA COTROCENI } , PENTRU LOCUITORII SECTORULUI 4 INSA….NIMIC !!! Acest Popescu in schimb …a demarat asfaltarea , introducerea canalizarii si aductiunea de APA POTABILA pe multe dintre srtrazile sectorului ce…de ani buni figurau in scriptele primariei ca…fiind si asfaltate si avand apa si canal desii….te batea Dumnezeu daca incercai sa intri sau s a iesi de-acolo dupa vreo ploaie mai puternica . Oamenii n-au uitat asta deci , trage si singur concluziile . Culmea este ca , aceste lucrari au fost incepute si mai a les finalizate in cateva luni si nu cum este la ora asata acea magistrala de la Metrou spre Drumul Taberei sau….diferite ” autostrazi ” 😉 . Ca n-a apucat sa-si stranga semnaturi , pai este simplu : oamenii l-au crezut un om de onoare atunci cand a demisionat ATUNCI si , ei oamenii simpli asa cred , asa au invatat , ca nu se linge acolo unde ai scuipat . Daca nu-si depunea candidatura , oamenii l-ar fi considerat un om integru { desii…. din punctul meu d e vedere …. } , un om de onoare , unul dintre putinii oameni ce mai au INCA onoare in tara asta , o rara avis si , l-ar fi respectat cel putin pentru aceasta calitate . Vorbesti matale despre ” plimbarile ” sale prin piete { ai uitat s a precizezi c-avea supra sa si-o punga cu DERO pluis un pluton de politisti comunitari } facand ceea ce facea , precum credea el ca facea alde Cuza insa , uiti sa spui ca , atunci cand el facea asta , la PGMB era Traian Basescu mare sef si…acest Traian Basescu al promovase in postul in care era . Se spunea despre Basescu c-ar fi dat o capatzana in bot unui ” arab obraznic ” insa , se uita sa se spuna ca, NU ERA SINGUR CI , INSOTIT DE HAIDAMACII DE LA POLITIA COMUNITARA CAND A FACUT ACEST GEST IAR PIEDONE….LA FEL ! Culmea sti care e ? Faptul ca astia ce-si doresc sa devina primari…fie d e sectoare fie la PGMB , astia incalca toate legile in vigoare …ei , care vor pretinde maine poimaine din pozitiile castigate ca , altii sa respecte aceste legi ! Si-acum revin la Dragnea ca…acum mi-am amintit figura : Dragnea le-a cerut oamenilor sa voteze ATUNCI si nu sa-njure …. DUPA ! Daca tot n-avem la dispozitie alte mijloace sa debarcam pe unul sus pus … culmea , chiar d e noi atunci , mai bine sa-l injuram INAINTE D-AL VOTA SI NU DUPA caci DUPA este oricum degeaba . Ce zici onorate Motan ?

    Comentariu de Marian | aprilie 28, 2016 | Răspunde

    • Deci tu zici ca Piedone a mai si facut ceva concret in Sectorul 4. Deci a facut ceva bun pentru Sectorul acesta. In cazul asta cu atat mai mult oamenii vor fi tentati sa-l voteze.

      Chestiunea cu onoarea… Stii cum e? El a demisionat atunci sub presiunea evenimentelor. De asemenea e cercetat penal cu privire la ce s-a intamplat atunci. Ce s-a intamplat la Colectiv a fost tragic. Dar daca omul si-a facut un review in urma caruia a tras concluzia ca nu e vinovat de ceea ce s-a intamplat, atunci de ce sa nu candideze? De ce daca si-a dat demisia nu mai trebuie sa candideze? Daca oamenii il vor vota din nou, bine. Daca nu, si asa e bine. El nu e condamnat, nu i s-a luat dreptul de a candida sau de a avea vreo functie publica. Totusi, nu mi se pare corect sa anticipezi vinovatia cuiva. Am auzit la televizor, de exemplu, parerea unui jurnalist ca ar avea din surse date ce ar conduce la suspiciuni cu privire la actvitatea sa ca primar. Ca se fac informari in presa si ca oamenii ar trebui sa nu-l voteze. Ca DNA ar trebui sa mearga pe firul unor afaceri in care ar fi implicat. Stai putin, ce facem aici? Prezumam vinovatia?? Ca DNA n-ar avea resurse, dar DNA sustine, din cate inteleg, ca denunturile, in marea lor majoritate, vin de la cetateni, nu de la SRI. Inseamna ca nu sunt astfel de denunturi la adresa sa. Ceea ce s-a intamplat la Colectiv, asta e o alta problema care trebuie elucidata. Insa faptul ca el a revenit asupra unei decizii nu inseamna neaparat o lipsa de onoare.

      Cred ca se poate intelege faptul ca mergand, in calitate de inspector, ca sa inspecteze pietele, avea langa el si politia comunitara.

      ” Faptul ca astia ce-si doresc sa devina primari…fie d e sectoare fie la PGMB , astia incalca toate legile in vigoare …ei , care vor pretinde maine poimaine din pozitiile castigate ca , altii sa respecte aceste legi !” – sa nu generalizam totusi…

      ” Dragnea le-a cerut oamenilor sa voteze ATUNCI si nu sa-njure …. DUPA !” – ar fi fost foarte bine s-o faca legal.

      „Daca tot n-avem la dispozitie alte mijloace sa debarcam pe unul sus pus … culmea , chiar d e noi atunci , mai bine sa-l injuram INAINTE D-AL VOTA SI NU DUPA caci DUPA este oricum degeaba . Ce zici onorate Motan ?” – mi se pare ca nu reprezinta o solutie.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 29, 2016 | Răspunde

      • Ce-i aia ” presiunea evenimentelor ” Motane ? La vremea respectiva alde Piedone nu fusese acuizat de NIMIC de catre NIMENI , in afara guralivilor aia din strada ! Ce Ponta…a fost acuzat de cineva pentru catastrofa d e la ” Club Colectiv ” ? Asta cel putin…stia inca de-atunci ca o demisie sub masca ” onoarei ” sub masca omului care ” nu calca pe cadavre ” va insemna mult , va insemna chiar revigorarea imaginii sale de rahat pentru….viitorul sau politic . Piedone…sa fim seriosi . Da , locuitorii sectorului 4 { ma refeream fireste la aia ce locuiau pe acele ” strazi d e pamant ” care erau cate pofteai prin 4 } n-au uitat c-a facut ceva pentru ei insa….faptul ca si-a depus demisia din motive d e onoare …nici asta nu poate fi uitata . Intrebare onorate Motan ca…stiu ca te pricepi mai bine decat mine : pentru ce Vanghelie { care are BUBE ADEVARATE vis a vis de Piedone } este permisa candidatura la Primaria sectorului 5 sau….unde o vrea ala s a candideze iar pentru Piedone …NU ??? care-i parerea matale ? Ce dracu facem…in loc sa votam dupa cum ne indeamna constiinta ajungem sa votam cum si pe cine doresc judecatorii ? Eu zic ca totusi…daca Vanghelie avea ceva , in mod sigur la ora asta ar fi fost condamnat la minim zece { ca atat s e poarta } ani d e parnaie . Nu ca nu mi-asi dorii sa-l vad pe tiganu asta tupeist in puscarie pentrui minim treizeci de ani….Sa-l vad pe Chereches d e la Targu-Mures…daca s e va dovedii ca banii erau intr-adevar returnarea unei datorii…ce vor face procurorii lu peste !?! Si ma rog dumitale , daca sa-i injuram ” nu reprezinta o solutie ” , in afara cianurii d e potasiu…ce solutie vezi matale ?

        Comentariu de Marian | aprilie 29, 2016

      • Marian, n-a spus ca-si va da demisia „in 5 minute” si cand fu la o adica nu si-a dat-o.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 30, 2016

      • Citeste, te rog, asta:
        http://www.ziare.com/social/romani/afara-cu-strainii-1418590
        in care se arata printre altele:
        „Suspendat din functie dupa ce a fost trimis in judecata, un fost primar de sector vrea sa redevina regele cartierelor marginase din sudul Capitalei. Nu se multumeste, insa, cu atat. El il invita sa candideze la Primaria Generala pe un fost deputat european, condamnat deja de Inalta Curte pentru ca a luat spaga la Bruxelles.”
        Recomand citirea integrala si in original a intregului articol.

        Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 30, 2016

    • Stii, apropo de chestiunea asta cu ” mai bine sa-l injuram INAINTE D-AL VOTA SI NU DUPA caci DUPA este oricum degeaba „, mie mi se pare ca sunt prea multe scandaluri in tara asta. Uite-te si tu: scandalul de la Opera, scandalul dezinfectantilor, ca sa le iau pe cele din perioada ultrarecenta. Cam prea multe scandaluri si cam prea putine realizari. Inca ne gandim la referendumul de demitere a lui Basescu… Ar trebui sa ne gandim la viitor si sa ne rezolvam problemele.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 29, 2016 | Răspunde

  2. Motane, si mie mi se pare ca in sectorul 4 s-a facut ceva de cand e Piedone. Ca se putea face mai mult, sau nu, este cu totul alta discutie. Eu ma intreb (de pe mergine) de ce este inadimisibil ca Piedone sa mai candideze, atata timp cat nu este DOVEDIT ca ar avea vre-o vina in tragedia de la Colectiv, dar perfect normal ca sa avem la conducerea unui partid mare din Romania (pentru ca vreau sau nu, trebuie sa admit ca PSD este un partid important) un individ CONDAMNAT PENAL???
    Eu cred ca tot circul asta mediatic este menit sa abata atemtia de la adevaratii PENALI, care sunt pe anumite liste, si se cauta „vinovatii fara vina” (dar nu ai lui Pittis) tocmai ca nu cumva sa avem timp sa ne uitam acolo unde trebuie.
    Nu stiu daca Piedone are vre-o vina in ce s-a intamplat la Colectiv. Daca are, atunci trebuie sa plateasca, dar daca nu este vinovat atunci nu vad de ce sa poarte acest stigmat. Eu nu cred ca cineva din primaruia sect 4 s-a dus la el cu plicul de bani spunandu-i „sefu’, astia sunt de la aia de la colectiv, ca sa-i lasati sa omare oameni”. Ca sunt functionari din primarii care fac si dreg la adapostul functiilor, sunt convins, dar pana nu ii dovedesti nu-i poti baga pe toti in aceeasi oala.
    Se bate toba pe legitimitatea candidarii lui Piedone, dar nu prea vad sa se mediatizeze prea mult magariile legate de legitimitatea unor catindati pesedisti, cum are fi de exemplu madam Firea. De ea vad ca nu pomenste nimic si nici despre modul in care s-au adunat semnaturile in favoarea dansei si a altor pesedei.
    Se tot discuta de demisia lui Piedone. Eu cred ca atunci, la momentul Colectiv demisia lui a fost un gest normal. S-a intamplat o tragedie ce putea fi evitata daca cei pusi sa-si faca treaba si-ar fi facut-o., Cum Primaria era implicata, eu cred ca a facut un gest onorabil ca si-a dat demisia pana la elucidarea faptelor. Cum se pare ca el ca persoana n-a avut vre-o vina directa, nu vad de ce sa nu candideze din nou? Asa cum spuneai, si-a facut omul o analiza, a vazut unde a gresit si poate acum vrea sa indrepte ceva. Dintre toti „catindatii” de sectorul 4, daca as mai avea buletin de „bercenar” l-as vota.

    Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 29, 2016 | Răspunde

    • Intetresanta intrebarea pe care o pune Marian cu privire la Vanghelie. Dar citeste, te rog, si aici:
      http://www.ziare.com/marian-vanghelie/primar/vanghelie-anunt-oficial-strang-semnaturi-pentru-a-candida-la-sectorul-5-la-capitala-adrian-severin-1418462

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 30, 2016 | Răspunde

      • Suntem singura tara din lumea civilizata, in care UN CONDAMNAT PENTRU FAPTE DE CORUPTIE, poate candida din nou, culmea, la acceasi functie in care a facut faptele respective. Pai cand legile sunt facute de niste hoti si de niste corupti, cum te-ai astepta sa fie in tara asta?? Si ne mai suparam cand ne fac unii „tara din lumea a treia”.
        Iar la „frustrarea” cu referendumul, eu zic s-o lasam deoparte, deoarece S-A DOVEDIT ca a fost frauda si ca a fost un fals. Ca s-a iesit in strada, sunt de acord, dar cat a reprezentat ca procent? pai ce facem, impunem vointa strazii, chiar daca reprezinta doar 10%??? Si cand spun 10% sunt marinimos.
        Chiar daca iesea TOT Bucurestiul pe strada, insemna ca reprezinta vointa unei popor intreg? sa fim seriosi si corecti!

        Comentariu de Rica Venturiano | aprilie 30, 2016

  3. Pai , daca atunci la referendum strada , dorinta strazii , ar fi fost luata in seama d e cineva , astazi n-am mai discuta despre…ce discutam ! Iar la Opera…lasa-i dracului incolo ca , aia-s artisti si , este arhicunoscut faptul ca aia se manaca intre ei , chiar daca in interiorul lor recunosc genialitatea celui pe care-l porcaiesc public .

    Comentariu de Marian | aprilie 29, 2016 | Răspunde

    • Da, dar nu se poate lua in seama „dorinta strazii” pe temeiuri nelegale, iar pe de alta parte nu toti au dorit la fel…

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 30, 2016 | Răspunde

    • Ce inseamna: „daca atunci la referendum strada , dorinta strazii , ar fi fost luata in seama d e cineva , astazi n-am mai discuta despre…ce discutam ! „? Ce inseamna „s-o ia in seama cineva”…? Eu cred ca trebuie sa respectam statul de drept, altminteri se ajunge la haos daca ne bazam in exclusivitate pe dorinta strazii… Sau se ajunge la o guvernare autoritara care impune nedemocratic ceea ce doreste.

      Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 30, 2016 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.