Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre unele chestiuni…

Traian Basescu…

Exista o regula nescrisa si anume ca dupa ce ai fost Presedintele unei tari, mai ales cand nu mai ai dreptul constitutional sa candidezi din nou pentru aceasta inalta functie, te retragi din atentia opiniei publice. Te poti ocupa cu scrisul memoriilor – lucru foarte important, poti participa la diverse simpozioane, poti sa ai un blog etc.

Ati mai auzit de George W. Bush? Sau de Nicolas Sarkozy? Sa vedem si exemple din politica autohtona – Ion Iliescu sau Emil Constatinescu: ii vedeti activi pe scena publica sau politica? Nici nu mai stiu de cand n-am mai vazut un talk-show cu Ion Iliescu. Constantinescu parca a mai zis ceva critic, nici nu mai tin minte bine cand… Iar Emil Constantinescu ar mai avea dreptul sa candideze…

Uitati-va la Traian Basescu… Hiperactiv pe scena politica! Merge prin tara, apare la televiziunile de stiri, face declaratii, il critica pe actualul Presedinte. Fostul il crtica pe actualul…

Gandul

Băsescu, votat preşedinte al PMP în unanimitate

Se arata ca:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost ales în unanimitate, duminică, lider al Partidului Mişcarea Populară, după ce un rezultat similar s-a înregistrat la congresul Mişcării Populare din octombrie 2015.

În favoarea fostului şef de stat au votat 480 de delegaţi.

Congresul Mişcării Populare a votat pe 24 octombrie în unanimitate moţiunea «România mea», condusă de Traian Băsescu, care a devenit astfel preşedinte al partidului. Deputatul Eugen Tomac a fost ales preşedintele executiv al MP, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu şi europarlamentarul Siegfrid Mureşan prim-vicepreşedinţi, iar Dorel Onaca secretar general.

Traian Băsescu nu poate schimba numele partidului, formaţiunea sa se va numi în continuare „Partidul Mişcarea Populară” şi nu „Mişcarea Populară”, au decis, vinerea trecută, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.”

”La Curtea de Apel Bucureşti fost respinsă înregistrarea MP, ceea ce înseamnă că şi programul şi conducerea şi statutul noii formaţiuni au fost respinse. Ca atare, (…) vârful partidului a demisionat şi a fost înregistrat ca reprezentând conducerea noului partid. Prin respingere trebuie să reaşezăm conducerea PMP, pentru că dacă organizaţiile teritoriale nu au fost afectate, conducerea la vârf a fost afectată”, a declarat Traian Băsescu în deschiderea Colegiului Naţional PMP.”

Ion Iliescu este presedinte de onoare al PSD. Traian Basescu e presedinte activ. S-a spus despre Ion Iliescu ca, desi ar fi presedinte doar de onoare, ar conduce efectiv PSD. Ce sa mai zicem de Traian Basescu…? De observat si faptul ca a fost votat in unanimitate. O „unire in cuget si-n simtiri” cu totul admirabila la PMP! L-au votat 480 de delegati – mai erau cativa si aveam ca numar Parlamentul Romaniei!! Un partid minusucul, dar cu 480 de delegati care au votat, cu totii, pe acelasi candidat: Dl. Traian Basescu, fireste!

Stau si ma intreb: oare nu s-a gasit altcineva care sa fie promovat in functia de presedinte al PMP? Tot Traian Basescu? Care se comporta ca si cum ar dori sa candideze din nou… Sau poate ca vrea postul de premier… Poate pe cel de primar al Bucurestiului…?

Spicherita de la Antena 2…

Mediafax

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei: Mi l-aş dori pe Nicuşor Dan ca viceprimar. Vreau o viaţă şi după 5 iunie, vreau să ne privim în ochi şi după această dată

Se arata ca:

Candidatul PSD la Primăria Generală, Gabriela Vrânceanu Firea, a declarat luni că apreciază activitatea liderului USB, Nicuşor Dan, şi îl doreşte viceprimar al Capitalei.

”Mi-aş dori un viceprimar ca Nicuşor Dan. (…) I-am urmărit activitatea şi este de apreciat că este un neobosit al semnalării problemelor în Bucureşti. El nu are forţa PSD sau a PNL, dar stă bine în sondaje. Îi urmăresc cu atenţie proiectele, sper să intre în Consiliul General, eu voi fi prima care îi va întinde mâna”, a spus candidatul PSD la Adevărul live, în primul său interviu după nominalizarea oficială.

În privinţa contracandidatului său de la PNL, Ludovic Orban, Gabriela Vrânceanu Firea a precizat că are o relaţie de amiciţie cu acesta pe care nu vrea să o strice. „Vreau o viaţă şi după 5 iunie, vreau să ne privim în ochi şi după această dată”, a afirmat aceasta, adăugând că vrea să ducă o campanie „elegantă, în care să nu denigreze niciun candidat’„.

Totodată, ea a adăugat că îi lasă pe bucureşteni să aprecieze activitatea de viceprimar a lui Ludovic Orban în mandatul primarului PD Adriean Videanu. ‘„Cred că o borduriadă nu fost niciodată mai mare”, a afirmat Firea.

Legat de posibila candidatură a fostului primar Traian Băsescu, Firea a menţionat că nu va ezita să intre în vreo confruntare televizată cu el. ‘”Ştie să facă ştiri, să pună etichete, este deschis, jovial, este bine perceput de publicul mediu, sub nicio formă de cei care depăşesc acest nivel. Eu nu cred că un profesor universitar îl poate vota pe domnul Băsescu”, a declarat Firea.

Despre echipa pe care PSD o propune la Bucureşti, Firea a precizat că a răspuns „cererii legitime de a intra în competiţie cu oameni tineri, care nu au contracte cu statul sau care nu au probleme cu justiţia„. În opinia acesteia, principalele probleme cu care se confruntă bucureştenii sunt traficul, spaţiile verzi şi integrarea zonei metropolitane.”

Eu stau si ma intreb care sunt calitatile D-nei. Gabriela Vranceanu-Firea pentru ca sa ocupe o asemenea functie ca cea de primar al Bucurestiului… N-am auzit, totusi, de marile calitati manageriale pe care le-ar poseda sau de experienta in administratie pe care ar avea-o… Sorin Oprescu condusese, totusi, un spital… PSD vine cu un star ale Antenelor, dar interesanta e parerea buna pe care dumneaei o are despre Traian Basescu:

Ştie să facă ştiri, să pună etichete, este deschis, jovial, este bine perceput de publicul mediu, sub nicio formă de cei care depăşesc acest nivel. Eu nu cred că un profesor universitar îl poate vota pe domnul Băsescu

Dar multe mai stie sa faca Traian Basescu! 🙂 Deci, in viziunea D-nei. Vranceanu-Firea, Dl. Basescu e un om foarte priceput! Auziti: „Eu nu cred că un profesor universitar îl poate vota pe domnul Băsescu” – ce sa intelegem din asta? Ca D-na. Firea vizeaza electoratul intelectual din Bucuresti si nu oricare ci acea categorie de la profesor universitar la academician? Dl. Basescu se poate multumi si cu aceia din categoria de la mediu la cea mai de jos… 😉 Foarte interesant! 🙂

Incompetenta

Am citit editorialele maestrului Cristoiu despre recenta declaratie a premierului Ciolos in legatura cu cartelele PrePay:

Manipulare de doi lei! Dacian Cioloș sugerează că atentatele teroriste din Occident au fost posibile și din cauza Deciziei CCR în privința cartelelor PrePay!

Se arata ca:

„De mai multe ori am zis că felul în care e manipulat un Popor dă seamă de părerea manipulatorilor despre inteligența poporului respectiv.
Din acest punct de vedere, nu cred să existe Popor care să fie considerat mai prost de către cei care-l conduc decît Poporul român.

Manipulări sînt și în Occident.
Dar acolo manipulările sînt subtile, greu de descoperit chiar și de inteligențele suspicioase față de actele și cuvintele ștabilor.
La noi, însă manipulările sînt grosolane, primitive, făcute otova, dovezi ale credinței că Poporul român e alcătuit din proști care nu se prind cînd se încearcă tragerea lor pe sfoară pentru a li se șterpeli portofelul și a li se lăsa fiica borțoasă.

Să luăm de exemplu interviul acordat de Dacian Cioloș duminică, 27 martie 2016, la ProTv.
M-am numărat printre cei care au susținut și continuă să susțină că România are nevoie de o reglementare a vînzării cartelor PrePay. Am arătat că în alte țări din UE vînzarea aceastora e imposibilă în afara documentului de identitate.
Dînd curs unor reticențe ale unei părți a opiniei publice, Legea cartelor PrePay a fost declarată neconstituțională de către CCR în 16 septembrie 2014.
Decizia CCR e una peste care nu se poate trece cu una cu două.
Potrivit interviului acordat ProTv, Guvernul Dacian Cioloș e dispus să treacă peste această decizie și peste reticențele unei părți a opiniei publice.

La presiunea SRI directă, dar și prin intermediul lui Klaus Iohannis, Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care să se reglementeze vînzarea cartelor PrePay. Se va apela la OU nu pentru că ar fi o urgență, ci pentru că OU nu poate fi constestată la CCR decît de Avocatul Poporului. Și cum s-a întîmplat cu OU în chestiunea interceptărilor făcute de SRI, o OU în chestiunea cartelor PrePay are șansa să rămînă eternă. Nu numai că nimeni n-o va contesta la CCR (că doar n-am crede că Victor Ciorbea n-are și el un dosar la DNA!), dar mai mult Parlamentul va fi exclus de la dezbatere.

Că Dacian Cioloș vrea să întoarcă SRI cadoul care a fost parvenirea sa ca premier, așa cum Afacerea Cumințenia Pămîntului e o răsplată pentru SIE, rămîne de înțeles.
Fără implicarea celor două Servicii secrete în viața politică a țării, Dacian Cioloș ar fi fost și azi șomer de lux în clădirea Comisiei Europene.
Dar că pentru a impune prin Ordonanță de Urgență, în chip arbitrar, o lege declarată neconstitională, el purcede la o manipulare grosolană a opiniei publice, asta nu mai e de înțeles decît dacă lunile de guvernare de pînă acum nu l-au convins pe Dacian Cioloș că Poporul român e alcătuit din proști, din proști cu ghiotura.

Chiar în debutul interviului are loc următorul dialog:
„Realizator: Aţi primit semnale că instrumentele serviciilor de securitat sînt insuficiente, v-au spus că nu le ajunge legislaţia, aparatura ori fondurile?
Dacian Cioloş: Da, ei se plâng, ştiţi discuţia veche apropo de cartelele PrePay, de exemplu. Înţeleg că România este una din puţinele ţări din UE care vindem pe cartele PrePay fără un control de identitate. Înţeleg chiar că au fost folosite în ultima perioadă cartele PrePay din România în pregătirea unor atentate în altă parte în UE, tocmai pentru că există această flexibilitate în România.

Pe vremea mea, cînd se lua o decizie idioată, la întrebarea noastră se răspundea cu S-a zis, S-a decis, S-a considerat. Cine a zis? Cine a decis? Cum cine? S cu s mare!
Așa și Dacian Cioloș
În cadrul interviului, Dacian Cioloș face o dezvăluire ieșită din comun:
La atentatele din UE au fost folosite cartele PrePay cumpărate în România!

E o dezvăluire gravă, pentru că ea acuză indirect CCR de a fi contribuit la atentatele din UE:
Dacă n-ar fi fost decizia CCR, teroriștii n-ar fi putut cumpăra cartele PrePay din România!
Nu știu dacă informația e sau nu exactă.
Avînd în vedere, implicațiile acestei informații – forțarea unei OU, acuzarea indirectă a CCR, ar fi fost normal ca o asemenea informație să fie temeinic argumentată de premierul Dacian Cioloș, mai ales că ea n-a circulat pînă acum în spațiul public, nici la noi, nici în Occident.

Ce face distinsul?
Se mulțumește cu formula Înțeleg, amintind de faimoasa S-a decis! din comunism.
De la cine a înțeles premierul României că s-au folosit cartele din România? De la Serviciile secrete occidentale? De la SRI? De la Klaus Iohannis?
Cel care i-a luat interviul, amator absolut într-ale presei, nu-l întreabă, deși aceasta era știrea zilei, dacă nu și a perioadei, deși, prin atacul la CCR, se impuneau precizări.

Profitînd de asta, Dacian Cioloș purcede la o manipulare grosolană a Poporului român.
Pentru a justifica OU menită a trece peste decizia CCR, el aruncă pe piață dezvăluirea cu cartele cumpărate din România.
Un politician occidental ar fi fost mai subtil în manipularea poporului său.
Dacian Cioloș a socotit că Poporul român nu merită nici măcar o manipularea subtilă.”

SRI îi dă peste bot peste lui Dacian Cioloș pentru declarația iresponsabilă privind cartelele PrePay. Cu o labă înmănușată, desigur

Se arata ca:

„M-am numărat printre puținii jurnaliști care au sesizat și denunțat iresponsabilitatea majoră comisă de premierul Dacian Cioloș prin Declarația publică de duminică, 27 martie 2016, potrivit căreia în pregătirea unor atentate din UE din ultima perioadă au fost folosite cartele PrePay din România.
Mulți alții au trecut-o cu vederea.
Fie pentru că sunt nerozi, fie pentru că pariază pe Dacian Cioloș în eventualitatea unei retrageri a lui Klaus Iohannis.

Cînd au loc atentate teroriste sîngeroase precum cele de la Paris sau de la Bruxelles orice implicare a unei alte țări din Europa sau chiar din lume e deosebit de primejdioasă pentru imaginea țării respective. Opinia publică din țara victimă a terorismului, dar și din alte țări ale lumii, e în căutare responsabililor pentru tragedia petrecută. În acest context, o informație cum ar fi cea potrivit căreia de pe teritoriul unei țări au fost cumpărate cartele folosite apoi de teroriști, lucru posibil, deoarece în țara respectivă domnește vraiștea cînd vine vorba de securitate, stîrnește antipatii, dacă nu chiar ură față de țara respectivă. Opinia publică din țara victimă, mai ales într-un context de insecuritate colectivă, e gata să creadă că tragedia ar fi putut fi evitată dacă nu existau babuinii din țara în care se pot cumpăra cartele PrePay fără un document de identitate. De regulă astfel de informații, dacă există, sînt ținute secrete chiar de autoritățile din țara victimă a atentatului, tocmai pentru a nu stîrni ură față de altă țară.

Ei bine, ca dovadă că România e unică prin politicienii și mai nou prin tehnocrații săi, informația că țara noastră a fost una dintre cele care au contribuit la atentatele teroriste din UE prin brambureala care domnește în plan legal în chestiunea cartelelor PrePay a fost făcută publică nu de autoritățile din Belgia sau Franța, nu de presa din țările respective, nu de presa internațională, nici măcar de presa de la Moscova. Ea, informația, de o gravitate ieșită din comun, a fost făcută publică de chiar premierul României.

Dacă o astfel de informație ar fi fost dată de un oficial din Occident, mai mult ca sigur autoritățile din România ar fi trebuit să protesteze, cerînd dovezi.
Cum însă informația a fost dată chiar de una dintre cele mai înalte autorități de la noi, de premierul României, nimeni n-a protestat și nimeni nu i-a cerut dovezi.
Mai e nevoie de dovezi cînd chiar țara respectivă găsește de cuviință să se mînjească singură cu rahat?!

În comentariul meu anterior mă întrebam de unde știe Dacian Cioloș această informație strict secretă, care dacă ar exista în posesia Serviciilor secrete occidentale, n-a ajuns la mereu curioasa presă occidentală.
Stenograma dialogului de la Protv mi-a dat răspunsul. Dacian Cioloș sugerează că are informația de la SRI. Discuția despre cartele PrePay pornește de la dezvăluirea de către premier a discuțiilor avute cu Serviciile:
„Eu din discuţiile pe care le-am avut în această săptămână cu autorităţile responsabile şi guvernamentale şi serviciile de informaţii înţeleg că lucrurile sînt ţinute sub control, dar sigur, vigilenţa este foarte mare.”

Plecînd de la această dezvăluire, reporterul îl întreabă:
„Realizator:Aţi primit semnale că instrumentele serviciilor de securitate sînt insuficiente, v-au spus că nu le ajunge legislaţia, aparatura ori fondurile?
Dacian Cioloș se grăbește să răspundă.
Dacian Cioloş: Da, ei se plîng, ştiţi discuţia veche apropo de cartelele PrePay, de exemplu. Înţeleg că România este una din puţinele ţări din UE care vindem cartelele PrePay fără un control de identitate. Înţeleg chiar că au fost folosite în ultima perioadă cartele PrePay din România în pregătirea unor atentate în altă parte în UE, tocmai pentru că există această flexibilitate în România.

Repet ce-am scris și în textul anterior. Deși am urmărit cu atenție cele întîmplate la Bruxelles, n-am citit nicăieri în presa străină că teroriștii au folosit cartele PrePay din România, fie și din motivul că la ora actuală ancheta e abia la început. A susține că au fost folosite cartele PrePay înseamnă a avea deja mărturiile teroriștilor arestați sau și mai grav a recunoaște că ai interceptările convorbirilor telefonice ale teroriștilor din faza pregătirii atentatului.

Dacian Cioloș sugera că are informația de la SRI.
Se înțelege că am tresărit luni, 28 martie 2016, după amiază citind pe toate site-urile titluri care anunțau că SRI a răspuns în chestiunea declarației lui Dacian Cioloș.

Așa cum am mai scris de numeroase ori pînă acum, sînt un jurnalist cu manii de cercetător. Nu mă pronunț asupra unui Document pînă nu-l văd cu ochii mei și mai ales pînă nu-l citesc atent.
Site-urile, televiziunile de știri invocau un Document emis de SRI.
M-am grăbit să accesez site-ul SRI, ca să citesc Documentul.
Nici vorbă de Răspuns al SRI.
M-am întors apoi la știrile din presă.
Și mi-am dat seama că toate copiau pur și simplu un text difuzat de Digi24.
Din acest text, la care m-am grăbit să ajung, difuzat pe post și publicat pe site-ul televiziunii la ora 15.30 n-am înțeles nimic.
Nici dacă era sau nu asumat de SRI, nici în ce consta Răspunsul SRI pus între ghilimele.

Locul unui Document conținînd întrebările puse SRI și răspunsul SRI cu ștampilă îl luase în textul Digi24 o tochitură groaznică, în care se spunea la un moment dat:
Serviciul Român de Informaţii confirmă că în mai multe zone de conflict sînt folosite cartele prepay româneşti. Este un răspuns dat de SRI pentru Digi24 la o solicitare făcută după declarația premierului Dacian Cioloș, care a spus că au fost folosite cartele prepaid românești pentru pregătirea de atentate în UE. În răspunsul lor, ofiţerii SRI dau două exemple de țări în care sînt folosite cartele românești. Este vorba despre Siria şi Irak. SRI susţine că aceste cartele telefonice pot fi folosite şi de membrii unor organizaţii teroriste.

De a lungul vieții mele de cercetător de documente și de jurnalist bazat pe date exacte, am văzut multe aiureli.
Textul asumat de Digi24 întrece multe dintre aceste aiureli.
Dacă aș fi profesor la Jurnalistică, aș dedica o oră de seminar acestui moment de la Digi24, sub semnul Lecției Așa nu se face presă!
Textul nu ne dezvăluie un lucru esențial, vital pentru credibilitatea unui demers jurnalistic fie acesta și infantil:
Cine-și asumă răspunsul din partea SRI?
Biroul de presă? Directorul Eduard Hellvig? Generalul Florian Coldea? Clanța ușii pe care pune înalta mînă directorul? Chiar de la început ni se spune că, în răspunsul lor, ofițerii SRI… SRI are mii de ofițeri. A stat de vorbă Digi24 cu toți? Sau a stat de vorbă doar cu cei din redacție, nu puțini dacă mă gîndesc că postul e un fel de Gazetă de perete mediocră a SRI?

Cînd nu sînt ofițerii SRI cei care răspund, Digi24 invocă SRI. Păi, SRI e o instituție. Chiar și în cazul unui Serviciu secret, cînd vine vorba de SRI, deschid gura oamenii și nu instituția. Aceasta deoarece, instituția n-are nici gură și nici păr.
În absența acestor precizări nu pot pune pe seama conducerii SRI credința că românii sînt proști.

Întrebat dacă au fost folosite cartele PrePay din România, SRI-ul sau ofițerii SRI sau peretele din față al SRI răspunde că „în mai multe zone de conflict, inclusiv în Siria și Irak, sînt folosite cartele telefonice românești”.

Ce se înțelege prin zone de conflict? Teritoriile ocupate de ISIS sau teritoriile pe care locuiesc sirieni sau irakieni de treabă? Nu de alta, dar din faptul că la Damasc româncele măritate cu sirieni folosesc cartele PrePay din România nu înseamnă că la ultimele atentate au fost folosite de către teroriști cartele PrePay din România.

Dintr-o convorbire telefonică cu Mura Frânculescu pentru o intervenție a mea la emisiunea moderată de Nelu Barbu luni seara, am aflat însă că, după aiureala difuzată de Digi24, dovedind încă o dată că banii nu țin loc de minimul profesionalism, cei de la B1Tv, din nevoia de a se lămuri și a lămuri opinia publică au trimis o adresă către Biroul de presă al SRI:
„Bună ziua,
Subsemnata, Mihai Gabriela, reporter al televiziunii B1 in cadrul departamentului de stiri, va solicit sa ne furnizati informatii referitoare la cartelele telefonice romanesti folosite de catre teroristi. În acest sens va rog sa ne spuneti daca aveti indicii conform carora cartele prepaid din România au fost folosite de catre persoane care au avut ca scop organizarea de atentate teroriste la nivelul Europei sau in state din afara Europei.

De asemenea, va rog sa ne precizati in ce state au fost folosite acest tip de cartele telefonice. Ce masuri poate lua SRI pentru a monitoriza activitatea cartelelor preplătite ai căror cumpărători nu sunt cunoscuţi?
Precizez ca toate informatiile vor fi folosite in cadrul jurnalelor de stiri pentru o buna informare a opiniei publice.
Va multumesc,
Gabriela Mihai – reporter”.

Am reprodus mai întîi adresa, deoarece, în analiza unui răspuns, contează și intrebarea.
Biroul de presă al SRI a dat următorul răspuns:
„Gabriela Mihai
B1 TV
În acest moment, SRI nu poate oferi informații referitoare la faptul că teroriștii care au comis atentate în Europa au utilizat cartele preplătite românești. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, inclusiv din cooperare cu alte structuri din SNPCT şi parteneri externi, cartele nenominale ale operatorilor români de telefonie mobilă sunt folosite în areale de conflict, inclusiv Siria și Irak. Întrucât identitatea persoanelor care le utilizează nu poate fi stabilită, există posibilitatea ca aceste cartele să fie utilizate de cetăţeni români, rezidenţi în Siria (sau alte zone de conflict), dar şi de persoane având conexiune cu entităţi teroriste.
La momentul actual, nu există o legislație care să ne permită să monitorizăm activitatea cartelelor preplătite. Reamintim că, în ultimii ani, conducerea SRI a avut numeroase intervenţii pe tema necesităţii actualizării legislaţiei privind cartelele preplătite. De asemenea, instituţia noastră a elaborat şi transmis numeroase informări pe acest subiect instituţiilor responsabile de reglementarea normativă menţionată. Nu în ultimul rând, punctăm faptul că existenţa cartelelor nominale este utilă nu doar în prevenirea şi combaterea terorismului, dar şi a altor ameninţări la adresa securităţii naţionale, precum criminalitatea organizată transfrontalieră, proliferarea armelor de distrugere în masă, spionajul etc.
Biroul de presă al Serviciului Român de Informații”.

E un răspuns oficial, asumat de SRI și, prin asta, documentul care, spre deosebire de spanacul prost spălat de la Digi24, exprimă punctul de vedere oficial al SRI față de Declarația iresponsabilă a premierului.

Dacian Cioloș a declarat cu propria gură că „au fost folosite în ultima perioadă cartele PrePay din România în pregătirea unor atentate în altă parte în UE”.
Cum răspunde SRI la întrebarea dacă așa ceva e adevărat?
„În acest moment, SRI nu poate oferi informații referitoare la faptul că teroriștii care au comis atentate în Europa au utilizat cartele preplătite românești. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, inclusiv din cooperare cu alte structuri din SNPCT şi parteneri externi, cartele nenominale ale operatorilor români de telefonie mobilă sunt folosite în areale de conflict, inclusiv Siria și Irak. Întrucât identitatea persoanelor care le utilizează nu poate fi stabilită, există posibilitatea ca aceste cartele să fie utilizate de cetăţeni români, rezidenţi în Siria (sau alte zone de conflict), dar şi de persoane având conexiune cu entităţi teroriste.”

Așadar, SRI nu poate oferi informații publice despre așa ceva.
Chestia cu posibilitatea ca respectivele cartele să fie folosite și de teroriști nu spune nimic despre folosirea cartelor de către teroriști.
Una e să spună un bărbat că există posibilitatea să se însoare cu cineva și alta e că s-a însurat cu respectiva.

Aserțiunea SRI are multă ambiguitate.
Nu poate, pentru că nu are sau nu poate pentru că n-are voie să ofere informații publice?
Premierul Dacian Cioloș poate însă oferi astfel de informații?
Nu cred că SRI i-a spus lui Dacian Cioloș că au fost folosite cartele PrePay din România.
Cred că Dacian Cioloș, înnebunit să îndeplinească ordinul de a da o OU privind cartele PrePay, a plusat în cadrul interviului.
Cum însă se înțelegea că știe asta de la SRI, conducerea Serviciului s-a trezit vîrîtă în rahat pînă la gît.
Să-i dea una peste bot cu dosul labei lui Dacian Cioloș nu se făcea.
E încă Premierul Meu al lui Klaus Iohannis.
Și atunci s-a apelat la formula cu există posibilitatea și nu poate oferi în acest moment.
Formula datului peste bot cu laba înmănușată!”

De observat ca in cel de-al doilea editorial e dat cu acuratete raspunsul SRI. Insa cel mai important lucru e urmatorul: premierul spune una, SRI spune altceva! Lucrul asta e evident, trebuie doar sa citesti cu atentie!

Sa observam cu atentie ce spune premierul:

Înţeleg chiar că au fost folosite în ultima perioadă cartele PrePay din România în pregătirea unor atentate în altă parte în UE, tocmai pentru că există această flexibilitate în România.”

si ce spune SRI:

În acest moment, SRI nu poate oferi informații referitoare la faptul că teroriștii care au comis atentate în Europa au utilizat cartele preplătite românești. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, inclusiv din cooperare cu alte structuri din SNPCT şi parteneri externi, cartele nenominale ale operatorilor români de telefonie mobilă sunt folosite în areale de conflict, inclusiv Siria și Irak. Întrucât identitatea persoanelor care le utilizează nu poate fi stabilită, există posibilitatea ca aceste cartele să fie utilizate de cetăţeni români, rezidenţi în Siria (sau alte zone de conflict), dar şi de persoane având conexiune cu entităţi teroriste.

De la infaptuirea unui lucru la posibilitatea infaptuirii unui lucru e o prapastie adanca! Declaratia premierului se bazeaza pe ce a inteles dansul. In rest ea nu are niciun temei, nu se bazeaza, practic, pe ceva concret – iar raspunsul SRI confirma acest lucru. Este inadmisibil ca un premier sa faca astfel de declaratii fara sa aiba un fundament solid pe care sa-si sprijine asertiunile! Dl. Cristoiu considera ca e vorba de o manipulare venita din partea premierului. Eu as spune ca e vorba de incompetenta! Si poate chiar mai mult decat atat! SRI precizeaza:

În acest moment, SRI nu poate oferi informații referitoare la faptul că teroriștii care au comis atentate în Europa au utilizat cartele preplătite românești.„(subl. mea)

In schimb premierul Ciolos poate oferi astfel de informatii… Stau si ma intreb daca nu cumva premierul a incalcat Legea Sigurantei Nationale, presupunand adevarat faptul ca-si cantareste bine afirmatiile pe care le face! Pentru ca, in acest caz, premierul asta a facut: a oferit publicului larg de pe mapamond informatii secrete!

Insa e straniu ca prin fraza care incepe cu „Înţeleg chiar…” premierul – fara a avea, repet, o baza solida, o justificare solida – leaga Romania de recentele atentate ce au avut loc in Franta si Belgia!

Or, un premier care are o atat de stranie intelegere a lucrurilor ar trebui sa-si dea demisia!

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

martie 29, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

63 comentarii »

 1. Habar nu are care este rolul guvernului.

  Comentariu de Cristina | martie 30, 2016 | Răspunde

  • Probabil ca el chiar asa si gandeste…

   Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016 | Răspunde

   • Pai normal ca asa gindeste. Ceea ce dovedește ca candidează pentru un post fără sa stie care sint cerintele.

    Comentariu de Cristina | aprilie 2, 2016

   • Dar chestia cu „security, security, security” cum o comentezi? Adica SUA sa ajunga o tara securistica? Febeista? Dar, daca nu ma insel, el a declarat ca NATO si-ar fi pierdut din relevanta… Apoi a spus ca SUA furnizeaza securitate pentru Coreea de Sus, Japonia (apropo de intentiile agresive ale Coreei de Nord) si ca nu ar avea nimic din asta, Coreea de Sud ar da SUA „peanuts”… El ar dori ca sa plateasca SUA pentru serviciile de securitate aduse… Eu am impresia ca el nu intelege ca NATO si faptul ca SUA e alaturi de Coreea de Sud si Japonia in fata unei amenintari precum cea a Coreei de Nord e in interesul SUA, inclusiv, desigur, din punctul de vedere al securitatii, SUA aparandu-si astfel propriile interese. Sa nu uitam ca, de pilda, Coreea de Nord a atacat cibernetic SUA, apoi a amenintat direct cu arma atomica SUA… Nu mai vorbesc de Rusia care se arata din ce in ce mai agresiva…

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • Vezi cum comunistii au denaturat definitiile? Cind cineva spune „securitate” nu neaparat inseamna organizatia de securitate ca a lui ceausescu. Cind cineva spune „security” in America, tot timpul se refera la securitatea nationala. Securitatea nationala face parte din rolul guvernului. Educatia, sanatatea, oferirea de case si vecinatati bune nu. Trump nu stie altceva decit sa negocieze. Ce dam noi Coreei de Sud si ce ne dau ei noua. De aia spun ca Trump nu este calificat sa devina presedinte.

    Comentariu de Cristina | aprilie 2, 2016

   • PS. Ce inseamna „febeista”?

    Comentariu de Cristina | aprilie 2, 2016

   • De la FBI… 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • Cum adica America sa ajunga febeista?

    Comentariu de Cristina | aprilie 2, 2016

   • Cum , spre exemplu, Romania era securistica. Sau cum era (si cum e) Rusia: kaghebista…

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • Nu inteleg la ce te referi. Poti explica?

    Comentariu de Cristina | aprilie 2, 2016

   • O structura care sa aiba un control asupra tuturor cetatenilor, incalcandu-le drepturile si libertatile, o suspiciune generalizata si arestari sau presiuni in numele instituirii unei Puteri politice care sa controleze tot ce misca, cam cum era pe vremuri, in Romania, fosta Securitate.

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • Si ce are FBI-ul cu asta?

    Comentariu de Cristina | aprilie 2, 2016

   • Vorbea de securitate…

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • FBI nu are voie sa controleze cetățenii. Nu are aceeași menire ca Securitatea lui ceausescu. Sau KGB.

    Comentariu de Cristina | aprilie 2, 2016

   • Sper sa fie si sa ramana asa cum spui!

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • Asa cum am spus, FBI face unele lucruri neconstituționale. Deci nu as vrea sa ramina asa. Insa sint multe agenții guvernamentale, nu stiu de ce te-ai oprit doar la FBI. Oricare poate incalca drepturile individului. Cred ca majoritatea deja o fac. Li se permite acest lucru pentru ca populația este ignoranta.

    Comentariu de Cristina | aprilie 2, 2016

   • Ca sa fie febeista inseamna ca FBI-ul sa-si faca treaba, nu? Ce e rau in asta?

    Comentariu de Cristina | aprilie 2, 2016

   • Asa e, numai ca el prea vorbea despre chestiunea asta a securitatii. Sigur, sa-si faca treaba, asa ar trebui. Dar sa nu incalce drepturile si libertatile individului – sper sa nu faca in felul asta!

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • FBI-ul cica a fost înființat ca sa se asigure ca legea federala este respectata. Daca este respectata nu are cum sa încalce drepturile individului. Deci asigurarea respectării legilor este febeist. Ce e rau in asta?

    Comentariu de Cristina | aprilie 2, 2016

   • Daca e vorba de asigurarea respectarii legilor si ramane asa, nu e un lucru rau, desigur.

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • http://www.heritage.org/research/reports/2015/11/assessing-common-arguments-for-cutting-national-security-spending-informing-current-and-future-budget-debates?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=thf-fb

    72% din buget se duc pe programe neconstitutionale. Citi bani ar avea americanii daca le-ar ramine in buzunar? Iti dai seama cum s-ar redresa economia??

    Comentariu de Cristina | aprilie 6, 2016

   • Interesant articol!

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 6, 2016

   • Am citit ce scrie despre care este rolul FBI pe wikipedia. Unele dintre joburi sint neconstitutionale. Deci daca ar face acele lucruri ar fi ilegal si de nedorit.

    Comentariu de Cristina | aprilie 2, 2016

   • Eu asta si spun… Si mai e o chestiune… ar mai fi una… Si anume sa nu se adauge si alte atributii neconstitutionale!

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • Atribuții neconstituționale se pot atribui oricărei agenții guvernamentale. Dar asta este posibil pentru ca cetățenii sint ignoranti.

    Comentariu de Cristina | aprilie 2, 2016

 2. Dar ce Motane , Dragnea e mai cu ? Ala are PATRU ….d’alea , iar Basescu doar doua …daca le o mai avea si pe alea ? N-au amandoi aceeasi …parinti , nu provin amandoi din marea si fericta familie comunista ? Mult mai important in postarea dumitale mi se pare chestia cu alde Ciolos adica , si aia cu acele cartele ( a fost invatat aiurea sau a scos el personal porumbelul aiurea in tramvai doar el si dracu pot sti ) , dar mai ales chestia cu ofiterul acoperit . Pai…cine ma rog l-a trimes la Bruxselles desii era evident ca…nu corespundea ? Ei bine , aia care l- au trimes…tot aia l- au rechemat sa …faca ceea ce- a fost invatat s a faca , sa execute niste ordine si sa abureasca fraierii !

  Comentariu de Marian | martie 30, 2016 | Răspunde

 3. Uite ce zice dom’ Basescu:

  Avem un guvern inutil!
  1. O doamnă ministru ne spune că sunt ţări în care se trăieşte şi cu 1 – 2 dolari pe zi;
  2. O doamnă ministru ne spune că respectarea drepturilor fundamentale garantate de Constituţie este un lux;
  3. Un domn ministru ne spune că este mai ieftin să importăm decît să continuăm a produce combustibilul pentru centrala nucleară de la Cernavodă, uitînd de amănuntul cu independenţa energetică;
  4. Un domn ministru ne abureşte cu doctoratele plagiate şi ne informează că în trei zile de dezbatere publică nu a avut timp să afle despre situaţia din “grădiniţa groazei” aflată în Capitală;
  5. O doamnă ministru ne spune că nu se poate face noua lege a salarizării, în condiţiile în care pentru demnitari s-au triplat salariile, iar pentru parlamentari şi alte categorii s-au legiferat pensiile speciale;
  6.Un domn ministru stă în defensivă pentru că nimeni nu fixează clar linia de politică externă în interiorul UE şi nici în afara UE, cu atît mai puţin linia clară legat de Republica Moldova;
  7. Un domn prim ministru ne spune că au fost utilizate cartele telefonice româneşti în organizarea atentatelor teroriste din Europa, după care ne spune că nu este ofiţer acoperit fără să-l fi întrebat cineva ceva;
  8. Ceilalţi miniştri ai cabinetului fug de rup pămîntul de presă, în timp ce activitatea şi viziunea despre ministerul pe care îl conduc este un mare mister pentru români.
  Oricît ar încerca “gulgutierul şef” Vasile Dîncu să acopere prin interviuri şi sondaje inutilitatea acestui guvern, evidenţa nu mai poate fi ascunsă. Am înţeles toţi că este vorba despre un guvern de funcţionari bruxellezi de categorie inferioară, aflaţi în concediu la Bucureşti, al căror obiectiv este doar acela de a-şi îmbunătăţi CV-ul în care să-şi adauge şi titlul de ministru.
  Avem un guvern inutil.
  Ce ne facem cu „Guvernul Meu”, Domnule Preşedinte ?

  Comentariu de Cristina | martie 31, 2016 | Răspunde

  • Eu mi-as pune unele intrebari si in legatura cu Basescu… Cand era Presedinte avea deseori cuvantul „procuror” in gura – de aici si sintagma: republica procurorilor. Sustinator al luptei anticoruptie. Acum, de cand nu mai e Presedinte, a lasat-o mai moale cu anticoruptia asta… Nu-i mai place. Nici DNA nu-i mai e pe plac…

   Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016 | Răspunde

   • ” Parerea mea este ca nu e grav ca inca se aude vocea fostului Presedinte . Traian Basescu isi exprima niste pareri . E dreptul domniei sale s-o faca . Nu te obliga nimeni sa fi de acord cu el . ” 😉 Asta-i din ” adancul ” istoricului blogului dumitale citire stimate amic , citez din dumneata ca din clasicii ….in viata 😉 ! Pai…ce facem , o sucim ca la Ploiesti ? Adica , atunci can eu imi exprimam o…hai sa-i spunem nedumerire , spuneai ce tocmai citai eu iar acum….o dai la-ntors ? ” Omul , isi exprima niste pareri ” pai , ce vrei sa-i incalcam un drept elementar ce-i stipulat chiar si-n Constitutie { aceeasi Constitutie pe care Traian Basescu a folosit-o de N ori pe post de hartie higenica } la art. 30 ????? Iar DNA-ul …cata vreme nu-l atinge nici macar cu respiratia …n-are decat sa faca ce pofteste , mai ales daca-i vorba despre altii !!! ” Sustinator al luptei anticoruptie ” , cine ??? Traian Basescu ??? Asta se doreste a fi o gluma ? Te anunt cu respect ca….1 Aprilie este doar o data pe an si , a cam trecut ziua respectiva .

    Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016

   • Fara indoiala, in privinta asta ai dreptate: Traian Basescu are tot dreptul sa-si exprime parerile. Asta nu inseamna ca eu sa nu-mi pun niste intrebari in ceea ce-l priveste…

    „Sustinator al luptei anticoruptie ” , cine ??? Traian Basescu ???” – indiferent ce ar spune unul sau altul, cata vreme a fost Presedinte el a sustinut din rasputeri lupta anticoruptie. In niciun caz nu s-a dovedit, pe vremea cand era Presedinte, un adversar al anticoruptiei.

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

  • @Cristina Intrebare : pentru care motiv romanii stabiliti in USA deci , inclusiv dumneavoastra stimata sora in Domnul Hristos , n-ati pus aceste intrebari lui Herr Johannis caci , dumneavoastra americanii …romano-americanii , aveti mai multe posibilitati si libertati decat avem noi astia de-aci ?????? Atentie , niste intrebari la obiect intrebari care , pe noi astia din Romania , ne seaca la ficati insa….NIMENI NU SE SINCHISESTE DE NOI , NICI MACAR ACUM IN CAMPANIA ASTA ELECTORALA !!!!

   Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016 | Răspunde

   • Eu nu pun întrebări lui Iohanis pentru ca eu nu votez in România.

    Comentariu de Cristina | aprilie 2, 2016

   • Adica, mai concret, despre ce ai dori sa intrebe?

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • @Cristina Ai drepate insa…dumneata esti totusi ROMANCA , chiar daca esti cetatean american !!! Oare , chiar nu-ti pasa de …tara dumitale caci , in ciuda faptului c-ai jurat credinta Statelor Unite ale Americii , nu cred ca nu te mai intereseaza chiar deloc ce s e petrece pe acest pamant romanesc . Dovada , acele intrebari intr-adevar pertinente si mai ales d e bun simt pe care le-ai postat .

    Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016

   • Motane , onorate prieten…asi dori sa-l intrebe …intrebarile postate la dumneata pe blog , intrebari care { asa cum mi-am permis sa-i spun } , sunt si la obiect si d e bun simt . Iti pare prea mult ?

    Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016

   • Nu! Cum sa mi se para prea mult? Numai ca nu am inteles despre ce ai dori sa-l intrebe. Sa-l intrebe despre ce a zis Basescu? E perfect din punctul meu de vedere: sa-l intrebe!

    „Avem un guvern inutil!”… E un guvern incropit imediat dupa tragedia de la Clubul Colectiv… La noi ar fi trebuit sa se faca demult alegeri anticipate.

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • Ideea este urmatoarea : sa-l intrebe pe herr Johannis pentru ce acea doamna ministru care-si doreste ca ” romanii sa munceasca si ei pe 1-2 dolari pe zi ca-n Pakistan sau Brazilia ” pentru ce INCA este in functie ??? Pentru ce , ace a doamna ministru ce considera drepturile fundamentale garantate d e constitutie drep lux …mai este INCA in functie ??? Sa-l intrebe pe teuton ce IQ are acel ministru de la ” invatamant ” de-l mentine INCA in functie ??? Si…ar mai fi si altele insa…chiar nu vreau s a monopolizez discutia caci…ma sti ca imi iau foc creierii capului la chestii dintr-astea si…asi fi in stare s a tastez pana poimaine intrebari pe care le-asi fi adresat boului sibian domiciliat la Cotroceni si ales de….” tinerii frumosi si liberi ” ca si…. ” guvernul sau ” d e altfel .

    Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016

   • „pentru ce acea doamna ministru care-si doreste ca ” romanii sa munceasca si ei pe 1-2 dolari pe zi ca-n Pakistan sau Brazilia ” pentru ce INCA este in functie ??? Pentru ce , ace a doamna ministru ce considera drepturile fundamentale garantate d e constitutie drep lux …mai este INCA in functie ???” – corect!! Si astea nu sunt inca exemple clare de incompetenta! Insa, repet, e vorba de un guvern incropit in graba. Nu e foarte clar daca la acest guvern s-ar fi referit Iohannis cand a folosit celebra sintagma „Guvernul meu”.

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • DA FRATE S-AL INTREBE…CE-A ZIS BASESCU , EXACT ASTA AM DORIT SA-I SPUN SI CRISTINEI !!!! BRAVO , GAND LA GAND CU BUCURIE !!!

    Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016

   • Credeam ca te gandeai (si) la alte intrebari…

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • Ai mare d reptate prietene : ” la noi ar fi trebuit sa s e faca demult alegeri anticipate „….inca din 1 Ianuarie 2016 !!!

    Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016

   • Eu cred ca inca de cand s-a destramat USL…

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • Sa nu uit : alegeri anticipate INCLUSIV PENTRU PRESEDINTELE ROMANIEI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016

   • Nu, pentru Presedintele Romaniei nu se impuneau alegeri anticipate. Dar alegeri legislative anticipate trebuiau facute dupa destramarea USL. PNL si PDL erau in proces de fuziune… Totusi, trebuia incercata varianta alegerilor anticipate, lucru care ar fi fost logic dupa destramarea USL.

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • Motane , prietene , singurul lucru bun in alegerea teutonului sibian la Cotroceni ca Presedinte este c a , tipul este totusi NEAMT adica…nu-i roman ! In acest fel le rupem gura ungurilor care , nu mai pot sa acuze Romania …cam d e nimic pe nicaieri , fara sa s e faca iremediabil d e rasul curcilor . Nu ca le-ar pasa lor prea mult de asta insa…. 😉

    Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016

 4. Nicusor Dan , stiam ca-i pe undeva prin barca M10 , stiam ca-i pupilul doamnei Macovei , iar tuta asta de Firea….se gandeste la o colaborare cu el ? Din nefericire , chiar daca-i serioasa propunerea doamnei Firea-Vranceanu_Pandele , n-o vad pe Monica Macovei sa-si dea acordul pentru colaborare , tipa este mult prea plina de ea . O si mai mare nenorocire este ca , Gabriela Vranceanu …FIrea -Pandele este infinit mai bine pozitionata in sondaje { in TOATE sondajele } decat sta lautarul ala de Ludovic Orban iar in asta…chiar aveam incredere ca , s-ar putea s a faca ceva treaba mai ales c-a mai lucrat in calitate de viceprimar sub Traian Basescu la PGMB deci , stie cum merg treburile p-acolo 😉 . Oricum ar fi , pentru sectoare candidatii…imi par si d e tot rasul dar si totalmente neseriosi asa incat…ma gandesc foarte serios sa nu ma duc la votare . N-ar fi prima oara cand , datorita candidatilor care , mie personal imi fac impresia ca…au planuri doar pentru ei , planuri ce n-au nici o legatura cu ce-si doreste bucuresteanul nu mi-asi ” exprima dreptul de-a vota ” deci , sunt obisnuit . Macar stiu ca…nu i-am ales eu cu manutza mea si ca atare ai voi injura de dimineata si pana…dimineata urmatoare nonstop !!!

  Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016 | Răspunde

  • Auzi Motane …Nicusor Dan asta , nu-i ala care in acel Ianuarie 2012 a spart grupul acela numeros ce era adunat la Universitate { atunci in acea duminica seara } si i-a facut pe majoritatea sa-l urmeze spre Cotroceni ? Printre fraierii aia …m-am aflat si eu si…parca-l stiam d e undeva pe individ , d-aia te-ntrebai .

   Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016 | Răspunde

   • Nu mi se pare prea cunoscut tipul.

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • Intre un candidat independent si unul propus de un partid politic, in cine ai avea mai multa incredere? Uite, de pilda, Sorin Oprescu a fost independent, daca nu ma insel… Radu Mazare (discutam la modul ceva mai general) a fost din partea unui partid politic, nu?

    Ai avea mai multa incredere intr-un candidat independent – cu informatiile pe care le poti avea, pe care le poate avea un om obisnuit despre el – sau intr-unul propus de un partid politic pentru ca ai o parere formata si despre partidul respectiv, pe langa informatiile pe care le poti avea despre candidatul propus de acesta?

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

 5. Intre timp …am dat search pe istoricul blogului Teodorei Marinescu din perioada respectiva si…m-am edificat : este acelasi individ !

  Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016 | Răspunde

  • Ca s a nu uit : Nicusor Dan , imi inspira aceeasi incredere pe care , m -ar inspira-o si madamme Macovei daca si-ar pune in cap sa candideze la PGMB .

   Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016 | Răspunde

   • De ce?

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016

   • Pai , ” ce naste din pisica”….iar dumneata , sti mai bine decat mine chestia asta 🙂 🙂 🙂 🙂 !

    Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016

   • Candidat independent la Primaria Capitalei, sustinut de M10, e Ciprian Ciucu. Nici de acesta n-am auzit…

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 4, 2016

 6. Asi avea mai multa incredere intr-un independent teoretic , doar teoretic deoarece , omul este totusi om si..chiar n-ai ce-i face : munceste la stupul de albine… deci , este imposibil sa nu s e manjeasca cu miere ! Crezi cumva ca …Rudolf Giulianni a plecat sarac lipit sau cel putin …la fel d e bogat ca la inceputul mandatului sau la primaria din New York ? Crezi cumva ca fostul primar al Bonn-ului a plecat nap-cocean asa cum a venit ? Ma indoiesc de asta …a lucrat la stupina omul ! Problema este ca…astia au si facut cate ceva pentru comunitatea respectiva fara sa se dea in spectacol precum alde Mazare { intr-o tara cu adevarat civilizata , fara prea multi ” tineri frumosi si liberi ” , alde Mazare ar fi fost demis de…trei sute d e ori pana sa-l agatze tipii d e la DNA cu ceva } si nici macar nu s-au facut iremediabil d e ras precum Oprescu . Pe de alta parte , un independent { sa ai dumneata bani si sanatate cat de…” independent ” era Sorin Oprescu !!!! } nu raspunde dacat el insusi pentru matrapazlacurile sau prostiile pe care le face , in timp ce un tip propus si produs de o formatiune politica face ca toate rahaturile pe care le face el in functia respectiva sa se adune la…scorul partidului la…” increderea in randul electoratului ” . Fireste , asta-i parerea mea si , chiar nu merita s a te impiedici in ea .

  Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016 | Răspunde

  • Da, multumesc pentru parere!

   Da… dar stii ce se intampla? Daca „un tip propus si produs de o formatiune politica face ca toate rahaturile pe care le face el in functia respectiva sa se adune la…scorul partidului la…” increderea in randul electoratului ” atunci cetateanul poate sa-l sanctioneze la vot si pe el si pe partidul care l-a propus. Pe cand un independent chiar daca face matrapazlacuri si prostii – macar sa fie atat de destept ca sa nu fie prins – mananca un salariu de primar, mai baga si-n buzunar dreptul sau, iar dupa mandat s-ar putea sa nu mai candideze, in schimb castiga notorietate si ar putea sa candideze pentru Parlament sau Parlamentul European. A candidat independent ca primar la Bucuresti. Dupa, se inscrie in PSD si candideaza pentru PE la Vaslui sau la Bacau unde aia il voteaza, prost, bun il voteaza numai pesedist sa fie. Si uite asa ajunge in Parlamentul European si castiga acolo un salariu frumusel de cateva mii de euro pe luna! 😉

   Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016 | Răspunde

   • Numai un imbecil notoriu { Oprescu nu cred ca face parte din aceasta categorie } si-ar dori sa ajunga europarlamentar dac-a fost Primar General al Bucurestiului !!! Se p….se pe ei d e cateva mii de Euro lunari , pe care-i dau aia p’acolo pentru ” munca ” prestata …asta-i mizilic…bani de tramvai eventual !

    Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016

   • Daca ai viza pe urma sa candidezi pentru functie de Presedinte al tarii… Dar daca iti depui candidatura pentru presedintie, poate castigi, poate nu.

    In schimb ia sa candidezi tu intr-un colegiu unde-s multi dar prosti! 🙂 Spre exemplu in zona aia unde niste adolescenti au supus la perversiuni sexuale un baiat de 11 ani (e recenta stirea, cred ca ai auzit). Acolo, in acea zona, ti se cere sa fii pesedist, frate! Daca vei candida acolo pentru europarlamentare din partea PSD e aproape sigur ca si castigi. Tu nu-ti dai seama? Doua-trei mandate de europarlamentar, obtinute in urma unei campanii fara prea mare bataie de cap (ca la prezidentiale e mult mai greu) – salariu de mii de euro la Bruxelles. Si gandeste-te, desteptule, ca numai doua mandate sa prinzi si te-ai asigurat bine de tot pentru PENSIE!!! La asta nu te-ai gandit! 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 4, 2016

   • La noi politicienii – dar nu numai la noi, ci e un fenomen caracteristic postcomunismului si cred ca il intalnim, desigur, si in alte tari foste comuniste (de ex: Ungaria, Polonia) – uita ca un politician este, ca sa zic asa, un servant public. Interesant ce spune Cristina: parlamentarul, ministrul, primarul, Presedintele sunt angajatii nostri. Or, la noi oamenii politici isi urmaresc preponderent doar propriile lor interese si propasirea personala si a familiilor lor. Cu exceptiile de rigoare. In exclusivitate – daca se poate – pe banii si resursele statului. Iar parvenirea, smecheria sunt, in zilele noastre, la mare cinste.

    Pe de alta parte, eu – cel putin eu – observ in institutiile statului o diminuare a competentei angajatiilor, fata de situatia de acum 15 sau 20 de ani. Cu alte cuvinte, scade nivelul de competenta, nu e depasit nivelul de incompetenta! 😆

    Sigur, mai radem , mai si glumim.

    Dar lucrurile nu sunt in regula.

    Si ma gandesc cum va arata – daca lucrurile continua asa – Romania peste 10 ani!! E destul de ingrijorator…

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 4, 2016

  • Uite-l pe Radu Mazare. Chiar ma gandeam ca ar fi interesant sa se faca un experiment, ca doar nu s-o prabusi Constanta. Mazare a fost luat de DNA, asa-i? Uite experimentul: sa mai candideze inca odata!

   S-a tot vorbit pe la televiziunile de stiri despre matrapazlacurile lui Mazare, s-au adus ca argumente anchetele jurnalistice. Mazare a stat 15 ani primar la Constanta!! Nu se poate spune ca cetatenii din Constanta nu-l cunosteau si nu stiau cine e si ce invarte Mazare. Mai ales ca s-a vorbit despre el in presa atat de mult. Tot pe el l-au votat!

   Sa mai candideze inca odata! Ce crezi ca s-ar intampla? Chiar ma gandeam ca ar iesi din nou primar cu o majoritate zdrobitoare! Ca asa e prin unele parti pe la noi: tot p-ala il voteaza! Nu schimba omu’ nimic, tot p-ala! Chiar daca stie de faptele de coruptie ale respectivului, tot pe el in voteaza! Tu de ce crezi ca Dragnea si PSD domina Teleormanul de atata amar de vreme. Crezi ca aceia ar vota altceva decat Dragnea si PSD?

   Eu, spre exemplu, nu l-as mai vota pe Sorin Oprescu. In niciun caz nu l-as mai vota pe Mazare. Insa Mazare poate ca are merite pe care nu le stiu eu, ca nu stau in Constanta. Insa banuiesc faptul ca sunt multi, foarte multi care i-ar mai vota inca odata!

   Ce parere ai?

   Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 2, 2016 | Răspunde

   • Mazare la Constanta , Constantin Popescu- Piedone { hal d e nume de om serios !!! } , Neculai Ontanu , Marean Vanghelie , Andrei Chiliman vor castiga alegrile pentru primariile unde au fost primari si…postmortem , daca vor candida !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu-s sigur de Liviu Negoita { nu-l mai inghit aia din sectorul 3 …nici asezonat cu tort de ciocolata } de asemenea nu cred ca , Sorin Oprescu dac-ar mai putea candida { fie ” independent ” fie sprijinit pe fatza d e un partid } sa mai poate convinge , sa-l mai aleaga cineva ! Pe acest Piedone..l-am votat abia la al doilea mandat caci…se tinuse de promisiunea de a- mi asfalta strada , de-a introduce { fireste nu el personal } apa curenta si mai ales CANALIZARE adica…acele promisiuni facute de alde Inimaroiu , javra aia taranista , cu multi ani in urma si de care nu s e tinuse nici el si , nici javra ailalta pesedista ce-l precedase pe Inimaroiu , alde Mihalache : nu intram in vederile lor . Pe Oprescu..l-am votat insa…cand am vazut cine se afla langa el firitisindul….imi venea sa-mi dau cu pumnii in cap d e oftica !!! Si azi , cine trece pe langa Big…nu exista sa n-auda injuraturile ce-i sunt adresate si care-i scot toti mortii din gropi ….doctorului . Pe Mazare il injur caci …sti si matale in ce hal s-a dat in stamba { mai ceva ca fostul ministru al Invatamantului intr-o ocazie d e care ma-ndoiesc ca nu-ti aduci aminte …profesorul ALEXANDRU ATANASIU } insa , din punct de vedere al modului in care-a gestionat problemele urbei sale chiar nu stiu daca-si avea ce sa-i reprosez…poate doar tziganizarea , menelizarea excesiva a plajelor in rest chiar nu cred ca i-ar putea cineva gasi { in afara DNA-ului fireste } , nod in papura . Sti bine ca , eu nu cred , nu dau mare importanta sondajelor : le consider niste facaturi unde…ti s e spune ce vrei sa auzi tu…cel ce le comanzi insa , astia mai sus enumerati stiu ca au o ” cota de incredere ” absolut naucitoare pentru niste indivizi care-au jefuit pe fatza banul public . Ei bine, asta ma innebuneste pur si simplu caci…chiar nu-nteleg pentru ce niste indivizi DOVEDITI cu ….” haiducia ” se mai pot bucura de increderea oamenilor ! Insa…mi-aduc aminte , de Iancu Jianu de Pintea si alti borfasi romani care , tot asa desii furau d e rupeau…ei aveau trecere in fatza oamenilor { ca si astia de-s … fosti primari azi } si nu poterasii ce-i urmareau pe buna dreptate .

    Comentariu de Marian | aprilie 2, 2016

   • Numai ca Iancu Jianu sau Pintea, in calitate de haiduci, luau de la cei bogati si dadeau la cei saraci. Nu discutam acum daca e bine sau nu ce faceau. Astia de acum iau din banul statului considerandu-se mari capitalisti, oameni de afaceri si altele de genul asta, pagubind o urbe intreaga. Adica cetateanul il voteaza ca sa-l imbogateasca pe el personal, caci cam asa vine treaba. In schimb el nu face nimic pentru urbe. Adica e haiducia in sens invers, pagubind statul, bagand mana pana la umar si mai bine in resursele statului, ca sa si-o insuseasca el personal. Si pe urma nici macar undeva nu-l doare. Eu de asta zic: si baietii astia ar mai trebui sa schimbe si ei. Pai, tot p-aia ii voteaza? Macar daca tot imbogatim pe cineva, sa-i imbogatim si pe altii!

    Comentariu de Motanul Incaltat | aprilie 4, 2016

 7. […] uitati-va cum voteaza populatia: la Primaria Bucurestiului au votat-o pe Gabriela Vranceanu-Firea, scriam aici despre asta si […]

  Pingback de Ce spun sondajele de opinie? Ar fi favorabile alegerile anticipate pentru PNL? « Motanul Incaltat | iunie 20, 2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: