Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Un articol ce a trecut nebagat in seama…

Iata ca in plin scandal al interceptarilor – care nu tine nici de cald, nici de frig si nici de mai multi bani in buzunar pentru cetatenii obisnuiti – un articol a trecut (cel putin asa mi se pare mie) nebagat de seama:

Ana Birchall

Declararea județului Vaslui „zonă defavorizată” este o șansă pentru reducerea decalajelor de dezvoltare față de alte regiuni din țară sau din UE

Se arata ca:

Ana Birchall: Declararea județului Vaslui zonă defavorizată este o șansă pentru reducerea decalajelor de dezvoltare față de alte regiuni din țară sau din UE

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul PSD Ana Birchall a adresat o întrebare prim-ministrului Dacian Cioloş, doamnei Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene și doamnei Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice, înregistrată cu numărul B/806/09.03.2016, având ca obiect declararea județului Vaslui “zonă defavorizată”.

„An de an, datele statistice ne arată că judeţul Vaslui reprezintă o zonă defavorizată a României, care are nevoie de sprijin şi ajutor. Consider că prin includerea judeţului Vaslui ca fiind zonă defavorizată, vasluienii vor avea o şansă în plus atât în atragerea investiţiilor în zonă, cât şi în absorbţia cu prioritate a fondurilor europene”, arată deputatul social-democrat în textul întrebării.

Ana Birchall a subliniat că a adresat întrebarea mai multor ministere și chiar prim-ministrului, deoarece situația Vasluiului necesită o politică concertată și articulată, dusă la mai multe niveluri și pe mai multe paliere. „Judeţul Vaslui, pe lângă eforturile administrației locale, are nevoie de sprijin şi de la autoritățile centrale. În acest sens, măsuri precum impozitul zero pe profitul reinvestit, taxe salariale reduse pentru firmele cu mai mult de 20 de angajaţi şi scăderea TVA-ului la un set de produse şi linii de producţie specifice din agricultură sunt câteva decizii absolut necesare pentru investitorii din Vaslui. Astfel de măsuri pot ajuta la creșterea investițiilor în zonă și pot fi oxigenul care să facă diferenţa pentru o zonă mai puțin dezvoltată şi să reducă decalajele existente la nivel național și european. Avem nevoie de un efort comun şi susţinut al autorităţilor centrale şi locale care să ajute inclusiv sistemul privat din Vaslui să se dezvolte, în primul rând prin recunoaşterea judeţului drept zonă defavorizată, în al doilea rând prin crearea instrumentelor necesare pentru absorbţia puternică de fonduri europene în zonă, cu scopul de a creşte comunităţile vasluiene şi de a le face sustenabile”, precizează deputatul PSD în întrebare.

În încheiere, deputatul Ana Birchall a concluzionat că declararea județului Vaslui „zonă defavorizată” reprezintă o șansă pentru ca această parte a României, pe nedrept condamnată la sărăcie, să recupereze decalajul față de alte zone din România sau din Uniunea Europeană. „Un obiectiv important al Uniunii Europene este reducerea decalajelor economice între regiunile UE, dar şi în interiorul ţărilor Uniunii Europene. Din acest punct de vedere, se impune ajutorarea judeţului Vaslui, recunoscut fiind că acesta se numără printre cele mai defavorizate zone din UE. Pentru aceşti oameni avem nevoie de ajutor, printr-o strategie menită să direcţioneze fondurile europene în dezvoltarea judeţului şi prin acordarea de facilităţi fiscale pentru investitori, dacă vrem să profităm de potenţialul economic al unui judeţ care nu îşi merită locul pe care îl are în prezent în economia noastră”, a arătat Ana Birchall.”

Recomand citirea integrala si in original a intregului articol.

Toata lumea e ocupata cu Decizia CCR, cu SRI si interceptarile, dar nu prea am vazut vreo reactie la aceasta pozitie a D-nei. Birchall, deputat de Vaslui (PSD).

Acest articol imi face impresia ca este, de fapt, recunoasterea unui esec al PSD. Judetul Vaslui este un fief al PSD de foarte multa vreme. Ca de altfel intreaga Moldova. De aici se vede ca politicile de stanga practicate au dus nu doar un judet intreg in cea mai deplorabila mizerie! Sa ne uitam ce se cere de fapt in aceasta solicitare: ca taxele si impozitele sa fie mai mici, ca un ajutor pentru judet si pentru ca sa se poata dezvolta sectorul privat. Dar cine a marit si a inmultit puternic taxele si impozitele in tara asta? Nu cumva Guvernul social-democrat al lui Victor Ponta? Se spune ca prin aceasta masura „vasluienii vor avea o şansă în plus atât în atragerea investiţiilor în zonă, cât şi în absorbţia cu prioritate a fondurilor europene”. Eu cred ca ne aflam in fata unui eveniment important: PSD spune adevarul!! 🙂 Deci e o recunoastere a faptului ca sub guvernarea (putem spune chiar guvernarile) PSD nu s-au atras nici investitii si nu s-au absorbit nici fonduri europene!

Bineinteles, incredere prea mare in PSD nu prea poti avea. De aceea nu se poate sa nu te intrebi: nu cumva masura asta – declararea judetului Vaslui zona defavorizata – vizeaza altceva? De exemplu, zona defavorizata fiind, sa se mareasca semnificativ ajutoarele sociale… PSD ani de zile a tinut Moldova pe ajutoare sociale, fara sa faca nimic pentru dezvoltarea economica a acestei regiuni istorice. Coruptia si mizeria au ajuns aici la ele acasa! Insa au reusit sa obtina votanti care sa voteze mereu si mereu cu PSD. Totusi, e important de evidentiat faptul ca un deputat al PSD recunoaste chiar si indirect esecul unor astfel de politici si propune intr-un fel masuri liberale.

Cred ca mai trebuie spus ceva… Ingrijorator este faptul ca atitudinea PNL nu ofera societatii o alternativa. PNL a votat la unison cu PSD legile propuse de acesta – de aici se vede o pasivitate demna de o cauza mai buna. S-a votat, de pilda, un nou Cod Fiscal care se vede ca nu prea produce efecte benefice, dimpotriva. Nu a militat in favoarea reducerii fiscalitatii, ci pentru trecerea poverii fiscale dintr-o parte in alta, de la firme spre cetateni. S-au opus doar la Legea Defaimarii, asta ca sa nu fie USL-ul perfect in continuare. Insa trebuie aratat ca USL nu s-a putut si nu se poate constitui intr-o alternativa. El a aparut intr-un moment istoric din cauzele pe care acel moment le-a generat. In rest PNL e cat se poate de pasiv, ca sa nu spun aproape inexistent. Au votat si Legea Antifumat ce risca sa conduca spre o noua criza. In orice caz accentueaza riscul acesta. Politicienii PNL, inclusiv Presedintele Iohannis, sunt prezenti pe Facebook. N-am nimic impotriva Facebook-ului. Dar a fi prezent pe Facebook nu inseamna neaparat a fi prezent in politica.

De observat atitudinea PNL dupa caderea Guvernului Ponta: o pasivitate totala. In loc sa lupte pentru preluarea guvernarii au preferat sa se aseze in plan secund. Asa s-a ajuns la actualul Guvern Ciolos, de tehnocrati. Dupa ruperea USL, dupa alegerile prezidentiale, PNL nu a fost o clipa vreun pericol politic pentru Guvernul Ponta. Daca nu s-ar fi intamplat tragedia de la Colectiv, Guvernul Ponta ar fi ramas in continuare, linistit, la Putere. In momentul in care lupti ca sa preiei Puterea afirmi si o alternativa pe care o propui societatii. Asa ceva nu s-a vazut la PNL-ul condus de Vasile Blaga – totalmente inexistent pe esicherul politic – si Alina Gorghiu – prezenta mai mult pe Facebook cu postari lipsite de relevanta, decat in politica.

Administratia lui Klaus Iohannis nu e un dezastru, cum spune acel articol din Der Spiegel. Cel putin pana acum. Dar poate sa devina un dezastru. Criticile care i se aduc nu sunt chiar fara temei. Dansul e foarte prezent pe Facebook, ceea ce nu-i rau. Dar in momentul in care da o declaratie, spune o propozitie doar cu subiect si predicat. Rar apare si cate un complement… Circumstantial, desigur.

Democratia nu inseamna doar impunerea vointei majoritatii. Ci si constituirea de alternative pentru societate. Or, la guvernarea social-democrata a lui Victor Ponta care a fost alternativa? Un guvern de tehnocrati? Deci nu o alternativa politica, ci Guvernul Meu. Alternativele trebuie sa fie de natura politica. De aici si rolul ideologiilor intr-o democratie. Nu sunt de acord cu cei care ignora rolul ideologiilor intr-o democratie pentru ca, in absenta lor, rezulta ori o criza a societatii, ori o dictatura. La PNL nu vedem afirmarea deplina, cu putere a liberalismului in societate. Ci mai curand a uselismului, lucru ce nu poate fi o alternativa dupa cum aratam mai sus. Pentru ca USL e un fel de FSN, un fel de PCR cosmetizat democratic. Alina Gorghiu, de exemplu, propune mai degraba masuri sociale decat masuri liberale. Si nu numai dansa face asa.

Eu cred ca trebuie remarcat un lucru, dupa o idee a lui Lucian Boia. Si anume ca acest USL – care desi nu mai exista e totusi prezent – este expresia faptului ca Romania inca mai tinde, la 26 de ani de la Revolutie, spre acel comunism al anilor ’70, care-i asigura cetateanului un nivel de trai decent. Insa lucrul asta nu mai poate fi fezabil. Si oricat de simpla ar fi aceasta constatare inca sunt multi care nu inteleg acest lucru!! Ceea ce este iarasi ingrijorator.

Triunghiul

Observati ce probleme grave sunt in economia romaneasca. Ganditi-va doar la Tarom sau CNADNR. Dar pot fi date ca exemplu toate intreprinderile de stat nerentabile, faptul ca inca sunt foarte multi angajati la stat. Faptul ca sub fosta Guvernare Tariceanu numarul functionatrilor publici a sporit de la 900.000 de oameni, cat a lasat Guvernarea Nastase in 2004, la 1.400.000 in 2009.

Se poate pune intrebarea: care sunt pilonii pe care trebuie fundata societatea si economia astfel incat sa fie posibil progresul lor, dezvoltarea inclusiv economica. Iar daca ne gandim macar putin vom observa ca acestia sunt in numar de trei:

  1. Proprietatea privata
  2. Piata Libera
  3. Concurenta

Adica exact ceea ce a distrus comunismul in Romania, aducand tara spre un colaps economic ce s-a manifestat acut in 1989. Totusi si acum, la 26 de ani de la Revolutie, nu putem spune ca economia noastra e integral asezata pe acesti trei piloni. De aici, marile probleme pe care inca le avem. De exemplu, economia romaneasca nu e pusa integral pe criterii de piata si concurenta libera. Efectele sunt multiple si complexe si mai toate de rau augur. Coruptia e doar unul dintre ele. Cum se explica, de pilda, ca avem atat de multi politicieni anchetati pentru afaceri de coruptie? Cum se explica nepotismul, gastile de interese prezente atat la stat cat si in sectorul privat? Cum se explica faptul ca ajung impostori in functii de conducere importante la nivelul companiilor (exceptiile confirma regula)? Cum se explica pierderile mari din sectorul de stat si jafurile aferente? Cum se explica baronii locali? Si inca multe alte lucruri arata ca nu avem o economie inca stabila, intrucat nu e asezata pe triunghiul descris mai sus. Cum se explica faptul ca ramanem in continuare una din cele mai sarace tari din Uniunea Europeana?

Toata lumea, la ora actuala, vorbeste despre Decizia CCR, SRI si interceptari, despre combaterea coruptiei si despre DNA. De acord, avem niste subiecte de presa extraordinare! Insa se poate constata cu usurinta ca preocuparea pentru gasirea unor solutii aproape nici nu exista. Iar despre problemele economice grave cu care se confrunta societatea nici nu se prea discuta, decat tot in termeni de anticoruptie si de prezentare a realitatilor negative.

Mai mult decat atat: ne cream noua insine crize. Gratuit. Apoi constatam efectele. De aici rezulta destul de clar, zic eu, ca economia noastra nu e fundata pe triunghiul de care vorbeam mai sus.

Pericolul

Dar exista pericole? Poate ca acestea nu exista si n-ar trebui sa ne strofocam prea tare… Pare ca romanul intotdeauna nu se strofoaca prea tare. Ci un dolce far niente, ca o mana invizibila – nu cea a pietei libere! -, isi face prezenta in societate. Chiar si cu toate arestarile, cu tot scandalul interceptarilor, pare mai degraba ca in societate e prezenta La Dolce Vita… 🙂

Insa atata vreme cat deficitele structurale se maresc – de parca am avea o datorie publica insignifianta – si nu se intrezaresc alternative politice liberale, actuala situatie poate sa plonjeze intr-o criza de proportii. Prelungirea situatiei – pentru ca cel putin din 1945 lucrurile stau asa! – in care economia inca nu sta pe triunghiul de care pomeneam mai sus creeaza riscuri serioase, intrucat slabiciunile acestei economii se accentueaza in timp.

Sa ne gandim unde va ajunge Romania, tara membra UE,  in felul asta. Ca pana acum milioane de romani au plecat scarbiti din tara asta. Ce lasam generatilor care vin dupa noi? Ca se tot vorbeste pe la televizor ca nu se vor mai putea plati pensiile. Sa ne uitam cum politicile socialiste practicate timp de 70 de ani in tara asta au condus la atomizarea societatii si la declin demografic! Toata aceasta ingradire a liberatatii individului, in numele Statului ce stie mai bine intotdeauna ce e bine si ce e rau pentru oameni, determinata de politicile socialiste practicate timp indelungat, spre asa ceva a condus.

Tara noastra a ajuns la ora actuala sa se zbata in tot felul de scandaluri fara nicio solutie. Or, acest lucru e un pericol ce trebuie evidentiat.

martie 16, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

47 comentarii »

  1. Constitutia României nu permite sa se aplice triunghiul tau.

    Comentariu de Cristina | martie 16, 2016 | Răspunde

    • Constitutia Romaniei e inca cea a unei tari in tranzitie. N-ar fi vorba doar de Constitutie… Mai degraba ca nu se vrea. Dar ar mai putea fi si altele…

      Comentariu de Motanul Incaltat | martie 16, 2016 | Răspunde

      • Prostii. COnstitutia Romaniei este a unei tari careia inca ii place socialismul. Si daca s-ar vrea, nu se poate aplica din cauza Constitutiei.

        Comentariu de Cristina | martie 16, 2016

    • Am mai scris si eu:

      Complexurile energetice Rovinari si Turceni…

      Comentariu de Motanul Incaltat | martie 16, 2016 | Răspunde

      • Asta este rezultatul unei ideologii crescute in socialism. Pina nu se schimba menalitatea, nu se poate face nimic.

        Comentariu de Cristina | martie 16, 2016

      • Daca vorbim de mentalitati, asta e altceva. Dar nu inseamna ca nu se poate aplica din cauza Constitutiei. Ca e dificil, recunosc.

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 17, 2016

      • Nu se poate aplica „proprietatea privată” din triunghiul tau din cauza ca Constitutia violează acest drept.

        Din cauza mentalităților oamenilor cărora le place socialismul, Constitutia nici nu va fi schimbată ca sa respecte cele 3 puncte din triunghiul tau.

        Comentariu de Cristina | martie 17, 2016

      • Eu cred ca va trebui facut ceva… Ce se intampla? Nu vad o evolutie pozitiva a lucrurilor… Si s-ar putea ca mergand asa lucrurile sa ajungem la un nou colaps economic, poate mai grav decat cel din 1989. Atata vreme cat economia nu e pusa pe baze sanatoase, se poate intampla… Eu spun ca nu e in regula…

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 17, 2016

      • In primul rind trebuie schimbata mentalitatea oamenilor si sa nu mai astepte ajutoare de la guvern, deci dreptul la proprietate privata sa fie respectat. Apoi, trebuie schimbata Constitutia, care sa reflecte acest lucru, unde proprietatea privata este respectata. Deci absolut nici un program social. Abia apoi poti vorbi de posibilitatea redresarii economiei…

        Comentariu de Cristina | martie 17, 2016

      • Asa este, trebuie schimbata mentalitatea.

        In privinta schimbarii Constitutiei nu sunt prea optimist. S-a incercat sa se elaboreze un nou proiect de Constitutie si a iesit o varza, poate chiar mult mai rau decat ce avem in prezent. Deci mai bine, vorba proverbului: „incetul cu incetul se face otetul”, doar ca ar trebui inceput odata. De asta si spun ca aceasta Constitutie trebuie privita ca fiind inca una ce se aplica tranzitiei. Pentru ca la noi de 12 ani nu se mai fac reforme si situatia actuala nu e deloc grozava, se poate ajunge la mai rau.

        Problema e complexa – tine de ce se intampla pe plan intern, dar si de ce se intampla pe plan european. Pentru ca Romania e membra a UE – lucru ce trebuie luat in calcul la o analiza serioasa -, nu poti sa faci abstractie de asa ceva. Si atunci ce se intampla, cel putin economic vorbind, in UE e important si are consecinte pentru tara noastra.

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 17, 2016

      • Cu o asemenea Constitutie nu se pot face reforme.

        Comentariu de Cristina | martie 17, 2016

      • Zi si tu ceva de Super Tuesday II! 🙂 Ce parere ai? Cum vezi lucrurile?

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 17, 2016

      • Alegerile astea arata cit de decăzută a ajuns societatea americană. Oameni ignoranti si aroganți distrug tara asta. Este foarte trist. Ma doare sufletul cind vad ce a ajuns America.

        Comentariu de Cristina | martie 17, 2016

      • Dar cum se explica, dupa tine, fenomenul asta: Donald Trump? Cum de a luat nastere un astfel de tip de lider, sa-i zic asa? Care e parerea ta?

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 17, 2016

      • 1. O educatie infecta. Oamenii nu au fost invatati ce inseamna libertatea, scopul Constitutiei si al statului.
        2. Foamea GOP pentru putere la schimbul principiilor. In 2009 s-a ridicat Tea Party si a trimis candidati in Congress pentru a sta impotriva politelor democratilor. Tea Party le-a dat Camera, apoi Senatul, iar ei au continuat sa aprobe fiecare lege dorita de obama, nu au stat impotriva lui.

        Asa ca, suparati pe GOP voteaza cu unul din afara GOP-ului, dar de ignoranti ce sint, nu realizeaza ca alegerea lor nu e mai buna cu nimic, e un fel de obama 2. Intr-un fel e sa le-o arate lui GOP fara sa realizeze ca se distrug pe ei insisi. Ei nu vad ca incercind sa distruga GOP, se distrug pe ei.

        Comentariu de Cristina | martie 17, 2016

      • „iar ei au continuat sa aprobe fiecare lege dorita de obama, nu au stat impotriva lui” – o greseala foarte mare!!

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 17, 2016

      • Foarte mare. Si asta ii costa acum. Daca Trump cistiga, GOP va fi distrus.

        Comentariu de Cristina | martie 17, 2016

      • Dar Trump dobadeste pe zi ce trece legitimitate deoarece castiga in alegerile primare…

        „Daca Trump cistiga, GOP va fi distrus. ” – poate ca nu… De ce spui asta? Ce semnale sunt in acest sens?

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 17, 2016

      • Legitimitate de la cine? Trump nu este interesat sa faca delimitarea democrat-republican. Va fi Trump vs Congress. Republicanii se vor contopi cu democratii, va fi un singur partid ideologic.

        Comentariu de Cristina | martie 17, 2016

      • Da… inteleg, cred. Dar faptul ca el castiga in alegerile primare din partea Partidului Republican ii confera legitimitatea data de cei care l-au votat…

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 18, 2016

      • Dar daca e asa cum spune persoana intervievata, nu conteaza pentru GOP ca oamenii voteaza cu Trump. GOP nu e chiar deranjata de Trump, stie ca vor face multe deal-uri impreuna. De Cruz le e frica, ca stiu ca e mai dur si nu o sa le meargă.

        Comentariu de Cristina | martie 18, 2016

      • La campania lui Trump participa si un roman: prof. dr. Lucian Orasel de la Universitatea Harvard. A fost invitat la Jocurile de Putere ale lui Rares Bogdan de pe Realitatea. V. si aici, in raspunsul pe care l-am dat lui Marian.

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 18, 2016

      • Si ce-i daca participa si un roman? Il face aste mai bun pe Trump?

        Comentariu de Cristina | martie 18, 2016

      • Nu, desigur. Dar vezi ca se bucura de sustinere…

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 18, 2016

      • Si Hitler s-a bucurat de susținere. Asta nu înseamnă ca Trump este potrivit pentru job.

        Comentariu de Cristina | martie 18, 2016

      • O analiza cit de cit corecta:

        http://sultanknish.blogspot.com/2016/03/youmerica.html?m=1

        Comentariu de Cristina | martie 19, 2016

      • Pe mine m-a uluit si m-a socat ce a spus un mare artist: Harry Belafonte.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Belafonte

        Mie imi place cum canta. Are o cariera extraordinara. Este o celebritate. Inteleg ca face parte din Partidul Democrat. Nici n-am stiut… Eu l-am apreciat ca artist. Dar iti citez din Wikipedia ce a zis si m-a socat:

        „On December 9, 2012, in an interview with Al Sharpton on MSNBC, Belafonte expressed dismay that many political leaders in the United States continue to oppose the policies of President Obama even after his re-election: „The only thing left for Barack Obama to do is to work like a third-world dictator and just put all of these guys in jail. You’re violating the American desire.”[54]”

        Tu ce parere ai?

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 20, 2016

      • In general artistii, actorii, etc au ideologie de far left. Deci nu este nici o surpriza.

        Deci Constitutia, legea nu conteaza pentru Belafonte. Ca nici pentru multi altii. Si ne mai miram de situația Americii?

        Comentariu de Cristina | martie 20, 2016

      • Dar e uluitor!! Stai putin… cum adica o ideologie de far left? Oamenii astia nu stiu ce inseamna comunismul… Bine, inteleg, poti sa fii de stanga, dar sa spui ca Obama trebuie sa se comporte ca un dictator de lumea a treia si sa-i bage in puscarie pe cei care manifesta ingrijorari fata de politica sa, mi se pare prea mult… Eu inteleg sa deschizi un dialog critic, dar sa sustii ca sa-i bage in puscarie precum un dictator de lumea a treia, asta mi se pare un derapaj grav si o insulta la adresa Americii…

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 20, 2016

      • Majoritatea cei de stinga spun asta. Nu este nimic nou. Spun si mai urite lucruri uneori.

        Comentariu de Cristina | martie 20, 2016

      • Dar oamenii astia chiar nu inteleg ce vorbesc? Pai, daca el isi inchipuie ca sub un dictator de lumea a treia lucrurile se desfasoara precum in cantece ca Angelina, Angelina, Banana Boat etc, se insala amarnic. Un dictator de lumea a treia l-ar fi omorat (sau ar fi putut s-o faca lejer, fara probleme de aplicarea a legii sau moralitate) pentru astfel de cantece, pentru ca nu se potrivesc ideologic… La asta nu se gandeste? Inseamna ca oamenii astia nu sunt informati cum trebuie. Si ma mira la Belafonte care e un om ce are o anumita varsta. Hai, ca la un pusti as mai fi inteles cat de cat ca nu stie…

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 20, 2016

      • Ideologia este mai importanta decit dovezile si istoria. Normal ca nu sint informați si nici nu accepta vreo informație.

        Comentariu de Cristina | martie 20, 2016

      • „…si nici nu accepta vreo informație ” – inseamna ca e demagogie pura. Normal ar fi sa te documentezi putin… Sau sa-i asculti pe cei care au suferit o dictatura. Ca asa oricine poate vorbi si arunca cuvinte, chipurile in numele unor asa-zise „idealuri”. Oamenii astia habar n-au ce inseamna sa traiesti intr-o lume unde se incalca drepturile si libertatile omului.

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 20, 2016

      • THANK YOU!!!!!!!! Ai inteles acum frustrările mele?????

        Comentariu de Cristina | martie 20, 2016

      • Welcome! 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 20, 2016

      • Si mai mult decat atat – Obama, totusi, a promis ca va pune problema drepturilor omului in Cuba, deci vezi ca nu e, totusi, chiar asa cum il cred unii. Totusi, isi da seama de niste lucruri si nu doreste in Cuba un regim care sa calce in picioare drepturile omului.

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 20, 2016

      • Da de unde. Chiar nu te prinzi deloc? Trebuie sa spună ce se cere sa spună, dar de facut face invers. Da legitimitate dictaturii cubaneze ca sa continue sa încalce drepturile omului.

        Comentariu de Cristina | martie 20, 2016

      • Sa pun si un articol din presa noastra in acest sens:
        http://www.ziuanews.ro/revista-presei/barack-obama-va-efectua-o-vizita-in-cuba-prima-a-unui-pre-edinte-american-in-aproape-90-de-ani-403412

        Totusi, Obama a spus (citez din Ziua News):

        „Avem mereu divergențe cu guvernul cubanez și le voi ridica direct. SUA vor apăra mereu drepturile omului în întreaga lume’, a precizat președintele american într-o postare pe Twitter, vorbind despre această vizită care va ilustra încă o dată apropierea dintre cele două state.”

        Eu cred ca e alt discurs fata de cel al lui Belafonte, care e membru al Partidului Democrat. Deci sa retinem ce a spus, totusi, Obama: „SUA vor apăra mereu drepturile omului în întreaga lume”.
        E important! Pozitia Presedintelui SUA in acest sens e foarte importanta, iar declaratia sa exprima pozitia SUA.

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 20, 2016

      • Ipocrizie. Zice ca vrea sa apere drepturile omului in întreaga lume dar le incalca pe cele ale americanilor. Cum vine asta?

        Nu, declarația este ceea ce spune. Ceea ce este altceva decit ce va face. Nu-i greu de dat din gura.

        Comentariu de Cristina | martie 20, 2016

      • Unora incep sa le placa dictaturile! Ma, ce tampiti!!! Scuza-ma, te rog, dar m-am enervat!!

        Comentariu de Motanul Incaltat | martie 20, 2016

      • Eu de cind ma tot enervez??? Obama e prieten cu dictatorii. Si cu chavez a lui Venezuela e prieten. Numai pe Netanyahu il ignora.

        Comentariu de Cristina | martie 20, 2016

  2. Reblogged this on Blogul lui Popa Țeapă.

    Comentariu de Popateapa | martie 16, 2016 | Răspunde

  3. Ce nu-ntelegi Motane ??? Este CAMPANIE ELECTORALA OMULE !!!! Ai auzit-o dumneata pe Ana Birchall in urma cu…doi ani , vorbind despre judetul Vaslui ? Pun pariu ca nu-i cunoaste nici macar amplasarea pe harta Romaniei !!! ” Atitudinea PNL „…care PNL ca-i PDL toata ziua !!!!!!!!!!!!!

    Comentariu de Marian | martie 17, 2016 | Răspunde

  4. Reblogged this on Catelvip's Blog.

    Comentariu de catelvip | aprilie 8, 2016 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.