Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Un esec destul de mare

Lasand la o parte orice partizanat si cautand sincer obiectivitatea, nu se poate ca sa nu remarci un lucru ce iese in evidenta precum buboiul in frunte: esecul actualei coalitii de guvernare, PSD-ALDE, in conditiile in care aceasta se bucura de o majorotate confortabila in Parlament.

As cita aici analiza precisa pe care o face Dl. Florin Citu la 9 luni de guvernare. Si am specificat precisa pentru a scoate in evidenta obiectivitatea, lasand la o parte orice parti-pris politic sau afinitati pe care oricare dintre noi le are.

Dupa ce si-au daramat intr-un mod halucinant propriul Guvern, Guvernul Grindeanu, fara sa se inteleaga foarte clar de ce, au provocat de curand o noua criza politica, legata de remanierea Guvernului Tudose, criza dezamorsata in ultimul moment. Aceasta noua criza a fost de asemenea una surprinzatoare si, la fel, prost explicata de catre PSD, desi democratic ar fi fost ca PSD sa vina sa explice, macar propriului electorat, ce se intampla. In schimb, PSD a cautat sa escamoteze criza, facand acest lucru foarte prost si venind cu explicatii slab credibile.

Aceste crize n-au adus un suflu nou de natura sa imbunatateasca lucrurile. Dimpotriva. Lucrurile au ramas tot asa, daca nu chiar s-au agravat.

Esecul PSD-ALDE e unul amplu, de la Justitie si Invatamant la Economie. Inclusiv la nivel de Adminiatratie Locala, daca ma gandesc la Primaria Bucurestiului. De la Fonduri de Investitii si Dezvoltare, in contextul in care investitiile sunt la un minim istoric in Romania si sunt in scadere fata de anul trecut, la manuale unice, in contextul in care parintii sunt pentru manualele alternative. In ceea ce priveste salariile, legea salarizarii a scos sindicatele in strada pe motivul ca, prin trecerea contributiei de la angajator la angajat, cresc salariile dar scad veniturile angajatilor. Sectorul privat, puternic afectat – v. aici, aici si aici. In schimb au crescut salariile foarte mult in administratia locala. Mi se pare ca ar mai trebui spus, legat de trecerea contributiilor de la angajator la angajat, ca aceste contributii sociale vor fi platite tot de angajator, doar ca angajatul va fi, fiscal vorbind, impovarat mai mult. Stratagema aceasta nu exclude si nici nu e o modalitate pentru combaterea evaziunii fiscale, si nici nu garanteaza diminuarea sau combaterea acesteia, cum par a cauta sa acrediteze unii.

Un asemenea esec, intr-un timp atat de scurt, de numai cateva luni, stau si ma gandesc cand s-a mai intamplat in Romania postdecembrista… Guvernarea actuala o privesc de asa maniera ca fiind intr-o situatie critica, ridicand semne de intrebare pentru anul viitor. Chiar si cosmetizarea deficitului bugetar, in conditiile in care Bruxellesul atrage atentia asupra unei depasiri a acestuia, reprezinta expresia unui esec. La fel si „taxa de mediu”, pe care doreste s-o introduca D-na. Firea, este tot expresia unui esec. Si asta in conditiile in care PSD si D-na. Firea n-au facut nimic pentru Bucuresti. Iar chestia ca ” toate rablele” ar inunda capitala este o manipulare mincinoasa sau poate ca edilul sef nu cunoaste ca in Bucuresti sunt reprezentante ale firmelor de automobile, care comercializeaza automobile moderne, ale unor firme care trebuie sa respecte cerinte de mediu. Eu n-am mai vazut de multa vreme rable, in adevaratul sens al cuvantului, in Bucuresti.

Tocmai asta ar si trebui sa dea de gandit: amplitidinea mare a acestui esec si poate mai ales a unei Guvernari ce parca ne impinge catre o criza economica fara ca s-o forteze cineva sau sa existe factori externi care s-o provoace sau s-o determine, cum s-a intamplat cu cea din 2008-2009.

Trebuie specificat un lucru: actuala Coalitie PSD-ALDE se tine, daca se poate spune asa, doar in aceasta crestere bazata in exclusivitate pe consum. Adica din aceasta cauza Coalitia nu are prea mari probleme, cel putin pana acum, mentinandu-se la o cota relativ ridicata de incredere in randul electoratului. Alta asigurare, ca sa zic asa, n-are. Insa lucrurile nu pot merge prea multa vreme in felul acesta, mai ales in conditiile politicilor prociclice practicate de actualul Guvern. Din aceasta cauza riscurile unei instabilitati politice pentru anul viitor sunt destul de mari. Si chiar de acum, dupa cum aratam mai sus, se vad proteste ale sindicatelor din cauza legii salarizarii. PSD-ALDE nu ne-a aratat cel putin pana acum, ca ar avea un plan”B”, o alternativa, la un program de guvernare, ale carui obiective nici nu le-au prea atins si care se vede ca e cauzator de dezechilibre economice.

octombrie 30, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

19 comentarii »

  1. Daca binevoiesti sa cauti prin istoricul blogului , eu am mai spus candva ca , daca saptamana viitoare ar avea loc alegeri parlamentare , PSD-ALDE ar intruni cu greu 20-30% AMBELE PARTIDE , iar daca peste inca o saptamana ar avea loc si alegeri prezidentiale Klaus Werner Johannis ar castiga iar un loc la Cotroceni strict pe mana acestor doua partide . Problema n-ar fi ce s-ar intampla daca PSD-ALDE ar reusii cu chiu cu vai sa scoata acest scor { se stie chiar si de catre copii de la ” clasa pregatitoare ” ca , ALDE n-ar fi intrat NICIODATA in Parlament daca n-ar fi fost la remorca PSD ca si PMP-ul lui Basescu de altfel luat in brate de catre…unii de peste Prut } ci…oare ce formatiune politica ar putea sa faca SINGURA un scor suficient de mare pentru a putea avea majoritate parlamentara . Vreau sa zic „: CE FORMATIUNE POLITICA CARE SA STIE CE SA FACA SI CARE SA AIVA OAMENI BINE PREGATITI IN RANDURILE LOR . Nu insa , ceva de genul alora 15.000 de specialisti pe care-i clama Conventia candva si care s-au dovedit a fi doar baloane de sapun ci PROFESIONISTI ADEVARATI . Asta ma framanta si din cauza asta nu pot dormi noaptea cum s-ar spune . Fireste nu dorm noaptea din cu totul si cu totul alte motive dar , asa ca chestie 😉 . Madamme Firea si-a dat de foarte multe ori dovada ” inteligentei ” domniei sale de cand este Primar General al Bucurestiului { nu ca madamme Udrea ar fi fost mai cu motz 😉 } astfel incat , chiar nu ma mai intereseaza aberatiile domniei sale bune probabil in Voluntari dar absolut inneficiente aici asa incat…da-o dracului de sasaita ! Nu-i rau daca avem o crestere bazata in exclusivitate pe consum insa ce te faci ca nu doar analistii economici dar pana si tzatza Niculina de vinde ciorapi la Piata Resita , pana si aia stie ca , vei consuma cat ai bani , dupa aia… o iei in mana frate caci , nu s-a descoperit pana azi nimic care sa dureze o vesnicie si cu atat mai putin banii destinati consumului care , in nici un caz nu pica din cer .” Si chiar de acum, dupa cum aratam mai sus, se vad proteste ale sindicatelor din cauza legii salarizarii.” Glumesti fireste { nu-i asa ca glumesti ? } , caci eu unul { si-s foarte atent la chestiile astea } chiar n-am vazut asa ceva ! Aaa , c-au fost in Franta proteste sindicale…asta-i altceva insa , chiar nu cred ca te refereai la Emanuel Macron sau la minister du travaile francez .

    Comentariu de Marian | noiembrie 1, 2017 | Răspunde

    • N-as prea crede ca „ca , daca saptamana viitoare ar avea loc alegeri parlamentare , PSD-ALDE ar intruni cu greu 20-30% AMBELE PARTIDE”… Si am explicat in postare de ce nu au inca probleme. Cresterea economica bazata pe consum nu este un lucru neaparat rau. Problema mare e alta, ca aceasta crestere mareste deficitele – bugetar, comercial – constituindu-se intr-o crestere nesanatoasa. Florin Citu explica foarte bine in Raportul sau despre starea Romaniei dupa 9 luni de guvernare PSD cum stau lucrurile si care sunt consecintele. Investitiile nu au contribuit cu nimic la aceasta crestere economica.
      Tu te intrebi „ce formatiune politica ar putea sa faca SINGURA un scor suficient de mare pentru a putea avea majoritate parlamentara . Vreau sa zic „: CE FORMATIUNE POLITICA CARE SA STIE CE SA FACA SI CARE SA AIVA OAMENI BINE PREGATITI IN RANDURILE LOR „. Insa mai bine te-ai intreba care vor fi, totusi, consecintele politicii duse de PSD-ALDE. Pentru ca e vorba, cel putin pana in prezent, de un esec. Dar e un esec ce se poate prelungi cu consecinte ce pot fi, din pacate, nu prea bune si imprevizibile. Chestiunea nu e neaparat ce formatiune politica ar putea sa faca singura un scor suficient de mare ca sa aiba majoritatea in Parlament. E si asta. In conditiile actuale e clar ca principala forta de Opozitie e PNL. Deci problema este ca PNL sa fie suficient de bine pregatit pentru ca sa poata prelua, la nevoie, guvernarea. Problema mare e ca lucrul acesta s-ar putea intampla in conditii economice si sociale dificile, consecinta a esecului PSD-ALDE. Spre exemplu, ai putea sa te gandesti la urmatorul lucru: daca pana acum executia bugetara este „suprinzator de proasta”, cum pe buna dreptate remarca Florin Citu, nimic nu-mi garanteaza ca, mergand pe acelasi Program de Guvernare, la anul executia bugetara nu va fi si mai proasta. Daca „structura bugetului se deterioreaza rapid”, cum se va putea imbunatati situatia asta? Investitiile, ca procent din PIB, se prabuesc – nimic nu-mi garanteaza ca la anul nu se vor prabusi si mai mult. Apoi economia creste cu 6% pe an – o astfel de economie nu ar avea nevoie de o crestere a inflatiei. Florin Citu spune: „Toate estimarile sunt deja depasite pentru acest an, inflatia a crescut de la 0,1% la 1,8%, dar incep sa creasca rapid estimarile de inflatie pentru 2018″… Consecinta este ca cresc costurile de finantare pentru Romania si se constata o reducere a investitiilor straine directe (ISD). In privinta Legii Salarizarii Unitare, Florin Citu remarca faptul ca a adancit criza de pe piata fortei de munca din Romania si a majorat inegalitatile sociale – lucru ce nemultumeste sindicatele si de aici proteste.

      Or, in asemenea conditii incepi sa te gandesti ce se va intampla intr-un orizont de timp pe termen mediu si chiar scurt. Mai ales ca nu e clara deloc viziunea PSD-ALDE. Eu de asta am si spus in postare ca nu vedem un plan „B”, o alternativa la actualul Program de Guvernare din partea Coalitiei de guvernamant. In asemenea conditii nimic nu garanteaza ca situatia economica nu s-ar putea deteriora, agrava si mai mult pe termen scurt.

      Esecul se vede si pe plan local, de exemplu Bucurestiul. E o chestiune semnificativa, pentru ca demonstreaza esecul pentru cei care inca ar mai avea oarece dubii. Nu-mi amintesc de faptul ca Elena Udrea sa fi fost primar… In activitatea pe care a depus-o Elena Udrea a mai antamat proiecte cu fonduri pentru infrastructura. Daca ar fi sa facem totusi o comparatie cu actualul Primar al Capitalei, D-na. Firea, la D-na. Firea nu se vede ceva. Chiar nimic! Ca sa-mi vina acuma cu un discurs despre „toate rablele” care ajung in tara si la solutia „minune”, nu-i asa, „taxa de mediu”, fara sa ne spuna totusi la ce e necesara aceasta taxa si cum s-ar utiliza acesti bani. Adica un discurs gaunos si te intrebi pentru ce – pentru ca sa acopere esecul PSD-ALDE. De aici se vede ca acest esec are o magnitudine mult mai mare decat ne-am putea inchipui. Or, lucrul asta are si consecinte. Nu imediate, dar care se pot vedea pe termen scurt si mediu.

      Sa ne gandim la scaderea veniturilor fiscale. Acestea au scazut cu 1,1 puncte procentuale din PIB fata de perioada similara din anul trecut. Economia creste. Ce consecinte vor fi? Nimic nu-mi garanteaza ca veniturile fiscale nu vor scadea in continuare, si anul viitor. Pe de alta parte, cum aratam mai sus, scad investitiile. In schimb cresc semnificativ cheltuielile salariale si cu asistenta sociala. Lucru asta arunca o incertitudine (negativa) asupra a ceea ce se va intampla in economie la anul. Florin Citu spune: „In aceste conditii, cresterea economica din anii viitori are nevoie de aceeasi dinamica a salariilor. Altfel, cresterea economica scade brusc.”. Ce se va intampla atunci? Inclusiv in plan politic. Fortele de Opozitie ar trebui sa se gandeasca serios la consecintele Programului si guvernarii PSD-ALDE pentru a gasi o formula politica viabila. „Nu insa , ceva de genul alora 15.000 de specialisti pe care-i clama Conventia candva” – cu „specialistii” PSD-ALDE m-am lamurit…

      Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 1, 2017 | Răspunde

  2. ” Insa mai bine te-ai intreba care vor fi, totusi, consecintele politicii duse de PSD-ALDE. ” Pai pentru ce sa-mi framant creierii mintii din cap cand este atat de simpla definitia : DE-ZAS-TRU ?! ” In conditiile actuale e clar ca principala forta de Opozitie e PNL.” Vezi , d’aia-mi place de dumneata : ai un umor , pur si simplu greu de egalat !!!” Nu-mi amintesc de faptul ca Elena Udrea sa fi fost primar…” Pai ce , a votat-o cineva si n-am aflat eu inca ? ” Economia creste. ” Care…economie , aia a ” baietilor destepti ” ? „Nimic nu-mi garanteaza ca veniturile fiscale nu vor scadea in continuare, si anul viitor. ” Dupa cum merge treaba…aici ai dreptate 101% !” Pe de alta parte, cum aratam mai sus, scad investitiile.” Pai , asa cum spuneam si eu mai zilele trecute : CINE-I NEBUN SA INVESTEASCA INTR-O TARA ATAT DE IMPREVIZIBILA FINANCIAR SI POLITIC PRECUM ESTE ROMANIA ? ” In schimb cresc semnificativ cheltuielile salariale si cu asistenta sociala.” Daca ar fi vorba doar despre cheltuielile cu ” asistenta sociala ” chiar n-ar fi nimic { o poti numi linistit…taxa de solidaritate desii…chiar nu stiu despre ce fel d e solidaritate poate fi vorba intre mine si dumneata care d e bine de rau dai cu sapa pe undeva sa-ti castigi painea cea de toate zilele , intre noi doi si unii care , sprijina peretii carciumilor cat este ziua de lunga sau…toarna la copii ca altceva mai bun tot n-au d e facut } dar asta cu cheltuielile salariale…asta-i cam cu dus si-ntors fie ca-ti convine sau nu ! Nu poti forta romanii sa munceasca pe salarii romanesti intr-o tara in care preturile sant fix ca-n oricare tara a UE iar uneori le si depasesc . ” Fortele de Opozitie ar trebui sa se gandeasca serios la consecintele Programului si guvernarii PSD-ALDE pentru a gasi o formula politica viabila. ” Iar glumesti si , chiar imi place ca termini postarea intr-o nota optimista sau…festivista , daca-ti place mai mult termenul 😉 !

    Comentariu de Marian | noiembrie 1, 2017 | Răspunde

    • Daca in prvinta „sprijinitului peretilor carciumilor” ar exista unele dubii, in privinta „turnatului copiilor” lucrurile sunt cat se poate de clare: nu stau asa! Chiar nu se vede lucrul aata. Taxa de solidaritate este asa-zisa de solidaritate. Ci este pentru nevoile bugetare ale Guvernului. In ceea ce priveste solidaritatea procentul chiar se micsoreaza. Insa problema mare este incoerenta politicilor guvernamentale si dezechilibrele economice pe care le induce PSD-ALDE. Vorbesti despre DEZASTRU, n-o lua usor. Pentru ca cine va deconta politic dezastrul asta? Si apoi gandeste-te ca va fi foarte greu de redresat economia. Chestia asta cu cresterea salariilor este de un populusm seducator. Problema ar fi ca aceste cresteri sa mai fie si sustenabile.

      Sigur, Opozitia ar trebui sa se gandeasca bine si sa caute celai adecvat, cel mai bun mod de a formula o alternativa politica viabila.

      Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 2, 2017 | Răspunde

    • In legatura cu cresterea salariilor, reiau ce spune Dl. Citu: „In aceste conditii, cresterea economica din anii viitori are nevoie de aceeasi dinamica a salariilor. Altfel, cresterea economica scade brusc.”. Gandeste-te la asta!

      Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 2, 2017 | Răspunde

      • Chiar nu era necesar sa citezi din dl. Citu ca din Sf. Parinti , atata lucru mai stiu si eu si anume ca , orice crestere economica are nevoie si de-o crestere proportionala a salariilor altminteri …aia buni pleaca la dracu-n praznic dupa salarii mai mari si ramai cu ciurucurile…cam cum s-a intamplat la noi Motane . Chestia a sta imi aduce in memorie acel acord global ce exista in Romania Socialista { trebuie neaaparat sa umblu sa imi fac rost de statele de plata de pe unde am lucrat , pentru a demonstra astora de la Casa de Pensii ca , mai bine de douazeci de ani am lucrat in acord global si…doar Dracu sau bunul DUmnezeu ma pot ajuta sa fac asta } si in cadrul caruia unii sprijineau peretii fabricii , altii munceau in draci iar de banii respectivi beneficiam cam toti . De plecat in afara…nu puteam astfel incat….ramaneam ca aia legati de glie sa muncim ca boii . Astia de azi avand posibilitatea de-a pleca unde si-a dus Mutu iapa contribuie cu munca si priceperea lor la cresterea economiilor altor tari care , stiu sa pretuiasca munca . Ca p’acolo au inflorit minti aiurite ce-au fost inoculate cu minciunile unor panglicari…asta-i alta treaba si , mai devreme sau mai tarziu { din pacate mai tarziu } vor realiza in ce capcana au intrat , cam cum patesc catalanii azi .

        Comentariu de Marian | noiembrie 2, 2017

      • Marian, scuza-ma, te rog, dar din ce spui mi se pare (poate, totusi, gresesc eu) ca n-ai inteles ce vrea sa spuna Florin Citu. El vrea sa spuna ca salariile cresc nesustenabil – fenomen ce se petrece indeosebi la stat, unde avem un foarte numeros personal. E adevarat ca s-a marit foarte mult si brusc si salariul minim. Insa el vrea sa spuna ca intr-o astfel de economie ca a noastra unde se aplica Programul „minune” al PSD, daca nu reusesti – mergand pe logica Programului PSD – sa mentii aceeasi dinamica a salariilor, cresterea economica scade brusc. Or, asta inseamna RECESIUNE, CRIZA!! Ca sa mentii aceeasi dinamica a salariilor, cresterile salariale trebuie sa fie sustenabile. Si nu sunt. Trage tu concluzia.

        Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 2, 2017

  3. Cum dracu intelegi doar cand si ce iti convine matale fratioare ? Am inteles perfect ceea ce spunea dl. Citu si ti-am si dat ceva mai sus parerea tzatzei Niculina care , este fix la virgula cu-a domnului Citu diferind doar exprimarea , caci aia-i nascuta , crescuta maritata si imbatranita in rele , la Falastoaca { aia de Giurgiu } si nu la Bucale ca dl. in cauza . DA , ASTA INSEAMNA SI , TOTI ROMANII SANT PE DEPLIN CONSTIENTI CA MAI DEVREME SAU MAI TARZIU VOR AVEA DE-A FACE CU O CRIZA ECONOMICA MAJORA , DEOARECE GUVERNUL SE INCAPATANEAZA SA URMEZE PUNCTUAL PROGRAMUL DE GUVERNARE AL PSD !!! UN GUVERN DE TOT RAHATUL SI-UN PROGRAM DE GUVERNARE PSD…MINCINOS PANA LA VIRGULA SAU…INCLUSIV VIRGULA !!!!!! Acu’ ai inteles frate ???

    Comentariu de Marian | noiembrie 2, 2017 | Răspunde

    • 😆 😆
      Ok! Dar n-as prea crede ca „toti romanii sunt pe deplin constienti ca…”…

      Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 2, 2017 | Răspunde

      • Ce te face sa crezi asta , adu ARGUMENTE 😉 ?!

        Comentariu de Marian | noiembrie 2, 2017

      • Acum vad ca incep sa devina mai constienti, ca sa zic asa.

        Argumente? Uite-te numai cu ce procente a castigat PSD alegerile.

        Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 4, 2017

    • Este extraordinar daca tzatza Niculina reuseste sa inteleaga astfel de lucruri. Olguta Vasilescu parca le spunea sindicalistilor „sa invete matematica”… Un singur lucru ar fi contradictoriu: de ce tzatza Niculina a votat PSD si pe Olguta Vasilescu? 🙂

      Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 2, 2017 | Răspunde

      • Simplu : deoarece chiar a crezut ca pensia aia de cacat ai va fi marita si punctul de pensie va ajunge atat cat ar trebui sa fie 45% { asa cum au promis PSD-isti de N ori } iar ea , sa nu mai fie nevoita sa cumpere ciorapii din alta parte si-apoi , sa-i revanda pentru maxim 0.50 lei la bucata . A pacalit-o Ponta cu acel TVA 0 la paine si-n concluzie , vazand ca painea s-a ieftinit { parca romanii si-ar umfla burtile doar cu paine } chiar i-a crezut pe panglicarii astia , pe ” socialistii ” astia de carton , D’AIA !Olguta Vasilescu…daca cauti in istoricul blogului , vei avea bucuria sa-mi recitesti parerea mea proprie si personala pe tema asta . Tot ca parere personala { am mai spus-o dar…imi face placere sa ma dau mare 😉 } eu, am mai afirmat si faptul ca , dupa Ministerul d e Finante , Ministerul Muncii este cel mai important…mai important decat insasi MAI-ul doamnei Dan . I-a votat deoarece chiar a crezut ca astia { socialisti deci , chiar ar fi fost normal sa „dea ” mai mult la…popor } vor deschide sute de fabrici …mici si mijlocii , unde fi-su { care a fost nevoit sa se cace pe ea de scoala , abandonand liceul in clasa a X-a } sa-si gaseasca un loc de munca omeneste platit si a stfel sa nu mai fie nevoit sa mai munceasca cu ziua prin Mihai Bravu , Copaceni , 1 Decembrie si cateodata si-n Falastoaca sa natala . Insa data viitoare…s-au lins pe bot PSD-istii caci , nu doar ea dar si altii ca ea { eu sti bine ca , in zi de alegeri am program de…sex } deja s-au umplut de scarba fata de TOTI politicienii , d e toate partidele si minciunile lor iar asta , dupa parerea mea : ESTE FOARTE GRAV Motane , ESTE FOARTE GRAV ! Inainte sa uit : tzatza Niculina , Ion a lu’ Schioapa , Sile Ciungu { ai zice asa deoarece , si-a pierdut intr-un accident de munca doua degete de la mana stanga } sau Julieta { pana si aia } or fi ei multi si n-au nici mare cultura dar prosti , chiar nu’s Motane fratele meu !

        Comentariu de Marian | noiembrie 2, 2017

      • Atunci transmite-i tzatzei Niculina, si lui Julieta, si lui Ion a lu’ Schioapa ca si pe vremea lui Ponta cel mai important minister – judecand dupa bugetul pe care il avea la dispozitie: cel mai mare dintre toate ministerele!! – a fost ministerul Muncii, Solidaritatii si Protectiei Scoiale. Si pe vremea aceea investitiile au fost neglijate. Ele au fost neglijate continuu, azi ajungand la un nou minim istoric.

        ” I-a votat deoarece chiar a crezut ca astia { socialisti deci , chiar ar fi fost normal sa „dea ” mai mult la…popor } vor deschide sute de fabrici …mici si mijlocii” – cine sa le deschida? Statul? Nu cred ca sesizezi contradictia in termeni.

        Asa ca recomanda-le si lor sa citeasca Raportul D-lui. Citu, sa inteleaga mai bine cum stau lucrurile. Iar ceea ce este poate mai grav este ca acesti oameni asteapta totul de la ministerul de Finante, de la ministerul Muncii si Protectiei Sociale, asteapta ca statul sa deschida ” sute de fabrici …mici si mijlocii”, cu alte cuvinte asteapta totul de la stat, invatati fiind sa faca acest lucru, si incurajati, impinsi din rasputeri la asta. Iar Statul nostru, in inconstienta sa, stimuleaza o astfel de stare de lucruri!!

        Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 4, 2017

  4. Motane , aia nu stau sa citeasca Rapoartul dl-ui Citu , ca n-au timp nici macar pentru necazurile lor : aia VAD PUR SI SIMPLU CA-S MINTITI !” I-a votat deoarece chiar a crezut ca astia { socialisti deci , chiar ar fi fost normal sa „dea ” mai mult la…popor } vor deschide sute de fabrici …mici si mijlocii” – cine sa le deschida? Statul? Nu cred ca sesizezi contradictia in termeni. ” Atunci cand Statul este condus de socialisti { chiar si d’astia de carton cum sant pe al noi } chiar nu-i nici o contradictie in tarmeni caci…cu asta se ocupa …socialistii de pe tot acest pamant : amagesc oamenii cu promisiuni in care aia cred deoarece , cei ce le fac acele promisiuni se prezinta drept socialisti .

    Comentariu de Marian | noiembrie 4, 2017 | Răspunde

    • Ar trebui sa-si faca timp sa se informeze din mai multe surse si sa inteleaga bine lucrurile.

      Nu este chiar asa. Pentru ca tara asta are o Constiutie. Si chiar daca vin socialistii, cum le-ai spus tu, la Putere ar trebui sa respecte Constitutia. De aceea cei despre care spuneai, tzatza Niculina si ceilalti, ar cam trebui sa citeasca si sa caute sa inteleaga Constititia. Insa, spre exemplu, sindicatele care pregatesc proteste masive, inclusiv ameninta cu greva generala,,”aia VAD PUR SI SIMPLU CA-S MINTITI !” Iar tzatza Niculina et comp. vor intelege si mai bine minciuna cand astia, socialistii, vor aduce tara in criza si Statul nu va avea bani. Din pacate, astfel de oameni atunci ajung sa inteleaga bine.

      Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 5, 2017 | Răspunde

      • Tzatza Niculina & comp. au vazut ca de-alungul anilor { chiar si-n RSR } Constitutia a fost doar un cuvant gol pentru cine avea FORTA , PUTEREA asa incat intelegerea lor este blocata de acest cuvant : GOL !

        Comentariu de Marian | noiembrie 6, 2017

    • „aia nu stau sa citeasca Rapoartul dl-ui Citu , ca n-au timp nici macar pentru necazurile lor”, sau e vorba de superficialitate? Inclin sa cred ca despre asa.ceva ar fi vorba. Ca daca ai cauta sa intelegi ai intelege asa cum trebuie. Dar e mult mai simplu sa petreci in ignoranta si sa achiesezi la.promisiunile PSD-ALDE si sa-i votezi.

      Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 5, 2017 | Răspunde

      • Pentru ” aia ” , Raportul domnului Citu constituie o insiruire de vorbe fara inteles pentru ei . Ei stiu una si buna { sa nu-mi spui ca pentru dumneta nu-i valabila tot asta } : doar ce-i in mana nu-i minciuna in rest , toate-s minciuni !

        Comentariu de Marian | noiembrie 6, 2017


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.