Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre adversarii societatii deschise si antisorosim

Citeam ce spunea Cristian Preda despre adversarii lui Soros – v. si aici – despre curentul acesta antiSoros ce exista acum cel putin in Europa Centrala si de Est, cum ca ar fi determinat de moartea ideologiilor si de antisemitism. Dupa cum se stie, George Soros este evreu.

Dar eu cred ca avem o cauza mult mai clara si simpla: interesul, purul interes. Cu alte cuvinte, unii au interesul sa fie impotriva unei societati deschise sau sa nu promoveze macar o societate deschisa. Unul din motivele care determina interesul asta e comunismul, lucru care arata justetea cu care Popper a aratat ca marxismul este cel mai important si periculos adversar al unei societati deschise. Iar in Estul Europei, nu doar in Romania, se manifesta fenomenul nostalgiei fata de vremurile trecute. Insa pe langa asta mai e si altceva.

O sa luam un mic studiu de caz pe Ungaria, unde mi se pare ca avem un exemplu ce il putem considera clasic.

Dar inainte trebuie sa spunem ca nu doar in Romania exista coruptie la varf, ci in toate tarile foste comuniste, inclusiv Germania, numai ca nu se vorbeste prea mult despre asta. In al doilea rand trebuie aratat ca din tot spectrul politic, cei mai bogati sunt socialistii. La noi, in Romania, PSD are nu doar cei mai multi membri ci si cei mai bogati membri din toata clasa politica. Ungaria n-a facut exceptie de la, hai sa-i zic asa, regula asta. Asa se face ca fostul premier, Dl. Ferenc Gyucsany, de la care au pornit toate, atunci membru al Partidului Socialist Maghiar e un prosper om de afaceri! 🙂 Nu va suna cunoscut? 🙂 Dl. Gyurcsany a facut imprudenta sa spuna intr-un discurs la Blatonoszod, intr-un miting cu usile inchise cu partidul: „este evident ca am mintit in ultimii un an jumate, doi ani”, discurs care a fost inregistrat si apoi dat publicitatii. Asta era in 2006. Oamenii, cand au auzit asa ceva, mai ales ca era cu usile inchise, adica poporul nu trebuia sa stie asta, s-au revoltat si au urmat un val imens de proteste. Imi aduc aminte ca la Budapesta ziceai ca-i o veritabila revolutie.

Asta a fost punctul de pornire in care poporul a semnat divortul cu socialistii si s-au indreptat spre Fidesz, partidul lui Viktor Orban, caruia i se ivise o oportunitate nemaipomenita. Orban a venit la Putere, a schimbat Constitutia si a inceput o guvernare cu accente autoritariste. Pe de alta parte, in Ungaria, mai ales in randul tineretului maghiar, a inceput sa prinda extrema dreapta, reusind sa castige multi adepti si performante electorale. Orban nu a fost de la bun inceput antiSoros. A devenit cu timpul.

Inca de la schimbarea Constitutiei s-a vazut ca inclusiv socialistii consimt la ceea ce se intampla. Practic, guvernarea Orban e un capac care acopera oala. Toata lumea e multumita. Ati auzit in Ungaria de existenta unui DNA sau a luptei impotriva coruptiei? Ati auzit de arestari spectaculoase? N-as crede, dimpotriva: ii mai ascunde si pe cei certati cu legea din Romania. Coruptia din Ungaria e tot atat de mare cat si cea din Romania, doar ca ea nu exista pentru ca autoritatile nu vor sa existe. Fara indoiala sunt oameni bogati, politicieni sau in stransa conexiune cu politicul, care nu pot sa explice cum de au reusit asemenea performante in afaceri si de unde atatia bani asa de repede. Si atunci o guvernare opaca – in contrast cu transparenta unei societati deschise – ii acopera si-i protejeaza.

Trebuie spus ca, prin definitie, o societate deschisa inseamna si se bazeaza pe: Democratie, Libertate, Drepturile si Libertatile Fundamentale ale Omului. Fara indoiala, da posibilitatea ca sa se manifeste din plin spiritul critic. Transparenta este iarasi o caracteristica. Or, oamenii bogati de care spuneam mai sus simt ca asa ceva nu le apara bine interesele, daca nu chiar e contrar cu interesele lor. Unei asemenea categorii de oameni bogati – si daca privim mai larg, putem sa-i includem aici si pe Vladimir Putin si oligarhii rusi – dictatura le apara mai bine interesele.

Dictatura da acestui mic grup social cel putin doua oportunitati:
1. Posibilitatea de a domina societatea pe termen lung;
2. Le asigura protectia intereselor, blocand, spre exemplu, Justitia sa intervina si nu-s chiar putini si neimportanti cei care cauta protectie.

Aceste interese ii face sa fie impotriva unei societati deschise.

Poporul, in schimb, e supus unei manipulari facute cu arta si eficiente, trebuie sa recunoastem. Nu se urmaresc cu adevarat interesele poporului sau ale natiunii maghiare. In schimb, se joaca teatrul patriotismului, asa cum ii place maghiarului!! 🙂

In Ungaria sau Polonia (o situatie similara cu cea a Ungariei) pentru ca sunt tari membre ale Uniunii Europene nu avem o dictatura veritabila. In Rusia, care nu e membra UE, avem un regim ce poate fi considerat dictatorial. Si in general in Spatiul Ex-Sovietic.

Cine sunt acesti oameni bogati de care spuneam mai sus? In primul rand fosti comunisti si securisti, esaloanele 2-3 – in Romania asa s-a intamplat. Uitati-va numai la Sebi Ghita, ca sa dau un exemplu. Sau Dorin Cocos. Sau colonelul Paltanea. De unde rezulta ca au fost si sunt oameni in stransa conexiune cu serviciile de informatii si cu politicul, si nu cred ca Ungaria face exceptie.

Cand un jurnalist rus care a platit cu viata se intreba: „Suntem Rusia sau KGB al Uniunii Sovietice?”, descria un fenomen care s-a intamplat, dupa caderea comunismului, nu doar in Rusia. Ci in toate tarile foste comuniste. Incercarea serviciilor secrete sa puna mana pe Putere – sa nu uitam ca Putin a fost in KGB – si sa domine societatea. Si aveau si au toate mijloacele s-o faca, inclusiv relatii si influenta pe care un om de buna-credinta nu poate sa le aiba. Este unul din cele mai periculoase fenomene care se intampla in Est si care cauta sa distruga societatea deschisa pentru ca nu-i convine, acestor oameni nu le convine asa ceva. Pentru ca intr-o societatea deschisa statul nu functioneaza dupa cum au aratat cei de la Rise Project despre imbogatirile lui Dragnea.

In Romania, stoparea reformelor dupa 2004 si marirea abnorma a statului au fost actiuni impotriva societatii deschise, precum si toate cazurile de coruptie inregistrate in fostul PDL, cat au fost la Putere, nu mai vorbesc de oameni care nu promovau societatea deschisa, ci dimpotriva, datorita unui complex de interese de care erau legati si care de multe ori se reduceau la bani, la obtinerea unor avantaje, a unor functii etc. Insa este adevarat ca, istoric vorbind, fenomenul acesta s-a inregistrat cu o putere neobisnuita in societatea noastra incepand din 2000 – si va amintiti de ce procente a avut atunci PRM-ul la alegeri. Apoi multele interese din PSD, partid ajuns la Putere, cultul personalitatii despre care fostul premier, Dl. Nastase, ne vorbeste de abia acum, au amplificat fenomenul coruptiei. Din fericire, s-au facut reforme reusite intr-o proportie mai mare decat in trecut, deficitul bugetar era mic, cresterile economice inregistrate erau mari si sanatoase pentru prima data in postdecembrism.

Insa cred ca trebuie stiut ca , la noi, adversitatea fata de o societate deschisa s-a manifestat inca din 1990: sa ne gandim la faptul ca pana azi nu stim adevarul despre Revolutie si nu au fost trasi la raspundere cei vinovati, apoi la Mineriade (situatie intrucatva similara daca ma gandesc la Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990), felul in care Guvernul Roman a fost dat jos – cu minierii, prin violenta stradala. Cu toate acestea au fost si parti bune: s-a dat o Constitutie democratica si a inceput sa se faca Reforma. Parti rele: cand FPS a ajuns stat in stat, o organizatie opaca, care nu se mai supunea legilor, necontrolabila guvernamental, aparitia unor oameni precum Sorin Ovidiu Vantu – un escroc ce a facut puscarie, daca nu ma insel, pe vremea lui Ceausescu – ajungandu-se ca in fata lui sa tremure potentatii zilei. Apoi chestiunea cu prabusirea FNI si pagubirea atator oameni, precum s-a intamplat si mai inainte cu SAFI. Nu mai vorbesc de prabusirea unor banci…

Cu toate acestea, la noi s-a infiintat, pe vrema guvernarii Nastase, un PNA, actualul DNA, si s-a ajuns la o formula functionala a lui, desi problema coruptiei, dupa cat se vede nu e inca rezolvata, dar totusi Justitia nu e blocata. In Ungaria nu vedem asa ceva. Ci o guvernare, cea a D-lui. Orban, care pare ca usor-usor se eternizeaza, asa cum pare sa se eternizeze si Dl. Putin la Putere in Rusia. Ungaria e in UE, desigur, dar aceasta stare de lucruri se datoreaza faptului ca multora le si convine, le convine si socialistilor, care nu vad ca se agita prea mult. Vad ca se agita mai mult tineretul din extrema dreapta… Insa celor doua mari partide – socialistii si Fidesz- le convine. Socialistii – MSZP, Unitatea Stangii acum – nu vor forta daca Orban le asigura protectia averilor. Totusi, discrepanta e mare in Parlamentul Ungar, Fidesz domina autoritar scena politica. Unitatea Stangii are avantajul unui lider mai tanar – Dl. Attila Mesterhazy. Dar se vede ca episodul din 2006 inca mai produce efecte si ca electoratul n-a uitat…

Ungaria, totusi, nu e in Vecinatatea Estica.

Ar fi timpul pentru o schimbare in Ungaria…

In orice caz, sondajele de opinie pentru urmatoarele alegeri parlamentare din Ungaria ne arata ca Fidesz nu a slabit. Acolo Dreapta e puternica si stanga faramitata. Intalnim, de asemenea, o extrema dreapta destul de semnificativa. La noi e invers: Stanga e puternica si Dreapta faramitata. De asemenea, nu se inregistreaza o crestere semnificativa a unui partid de extrema.

Cred ca trebuie spus ca impotriva societatii deschise sunt actualmente, in general vorbind, desigur, fortele conservatoare. Din pacate conservatorismul pare ramas blocat, daca se poate spune asa. Si in Europa si peste Altlantic.

Pe de alta parte, gandindu-ne la peisajul politic budapestan si la ce se intampla acolo, putem vorbi de moartea ideologiilor intrucat aspectul ideologic conteaza mult mai putin. Ceea ce conteaza este ca se acopera unii pe altii, indiferent de culoare politica, intr-un regim care ii protejeaza, opac, si care blocheaza accesul Justitiei, aceasta fiind ea insasi sub controlul politic. Deci nu mai conteaza ideologiile, ci interesele unui anumit Grup de interese, constituit din foarte putini, dar care au un control cvasitotal asupra a tot ce misca in Ungaria, cum se spune, pentru ca de fapt acest Grup detine o mare Putere politica in Ungaria si se poate spune ca, de fapt, acesta conduce Ungaria.

De asemenea, trebuie spus ca in Europa de Est fosta comunista asistam nu de putina vreme la o degradare a termenului de „conservator” care, mai degraba, trimite la ideea fostului partid comunist. Nu doar in Romania se intampla asta, se poate vedea si in Polonia apropo de fenomenul la care faceam referire mai sus, referitor la esaloanele 2-3 ale fostului partid comunist si al elementelor din institutiile de represiune comuniste. Acum au ajuns sa ia Puterea. Desi ei sunt antiRusia, antiPutin, regimul e asemanator cu cel de acolo, doar ca Polonia e membra a UE din fericire. Din aceeasi familie politica cu Erdogan, cum arata tot Cristian Preda undeva, daca imi mai aduc bine aminte. In Rusia, moartea ideologiilor a aparut odata cu Vladimir Putin, fostul kgbist ajuns Presedintele Federatiei Ruse, aducand de fapt KGB-ul la Putere in Rusia si de aici observam ce consecinte a determinat pe plan mondial: tensiunile de acum cu UE si SUA. Trebuie sa se stie ca reinvierea caghebismului, a securismului este in mod clar impotriva unei societati deschise si urmareste dominarea societatii prin abuz, forta si violenta!!

Trebuie sa se stie ca idei precum aceea ca pedeapsa cu moartea ar fi de dorit sau ca ar fi mai buna decat statul de drept sunt impotriva societatii deschise si sunt promovate de cei care au interes in dominarea dictatoriala asupra tarii si societatii – v. cazul regimului Erdogan din Turcia, unde Soros e inlocuit cu replica sa musulmana: Fethullah Gulen.

Din pacate criza economica mondiala din 2008 dar mai ales o guvernare precum cea a lui Barack Obama, cu multe elemente marxiste, facandu-si simtita influenta in Europa, cum era si logic sa se intample intrucat era liderul Lumii Libere, a favorizat (poate fara sa vrea sau fara sa-si dea seama) dezvoltarea unui curent impotriva societatii deschise, cu consecinte care s-au vazut nu doar in Estul Europei, spre exemplu Brexitul, forte extremiste care incepusera sa creasca mult in preferintele electoratului cum a fost Frontul National al Marinei Le Pen, favorizarea musulmanilor – vazandu-i dezavantajati pe criterii de clasa sociala si de rasa, nepomenindu-se nimic de religie si de ideologia religioasa islamica a jihadului. E clar ca s-au promovat idei marxiste in contradictie cu economia de piata iar rezultatul nu a fost prea multumitor. Va dati seama ce ar fi fost daca ar fi castigat Bernie Sanders alegerile…

august 3, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

15 comentarii »

 1. Despre ce antisemitism vorbeşti ? Înseamnă că mai mou şi Bibi Netaniahu e semit, că-l fugăreşte pe Soroş şi din Israel, nu numai din Ungaria, Rusia, Polonia, Slovenia, Austria, Albania, Grecia, ba chiar şi SUA, ca să nu mai vorbim de Turcia, care cere extrădarea tizului lui Soroş, Fetulah Gulem !

  Comentariu de Radu Humor | august 3, 2017 | Răspunde

 2. http://www.cotidianul.ro/homosexualitatea-si-ortodoxia-romaneasca-304863/
  Excepţional articol !
  Îmi reproşez faptul că titlul nu mi-a trezit curiozitatea, mai degrabă scârba, dar acum citindu-l, îmi dau seama că este cea mai completă, echilibrată şi echidistantă analiză a stadiului actual în care a ajuns Biserica Ortodoxă, dar mai ales încercările de compromitere a ei , cu scop precis şi de maximă actualitate, care vizează direct modificarea Constituţiei nu neaparat în sens religios ci şi logic, delimitându-ne ca oameni normali, de nişte practici bolnăvicioase, urâcioase, nefireşti, dizgraţioase pe care diferite agenturi străine încearcă să le impună prin viclenie şi forţă mediatică, într-un spaţiu recunoscut pentru cuminţenia lui, inclusiv sexuală, decenţa şi bunul simţ, fiind prea întipărite în ADN-ul acestui popor, ca asemenea practici ce sfidează firescul, normalul , „obiceiuri” neîntâlnite nici la animale, să poată ” prinde”în România !
  Numai că aceste practici, pentru care militează încă din momentul înfiinţării lor, agenţii precum acea ” Fundaţie pentru o Societate deschisă” ( deschisă la ce, la orgii sexuale, la practici greţoase şi nefireşti ?) a lui Soroş, afirmând deschis că ” misiunea noastră este să promovăm dezvoltarea în libertate, responsabilitate şi respect a diversităţii”.
  Ceea ce se dovedeşte a fi o dezgustătoare propagandă de desfrâu sexual, pe care numai nişte minţi, dacă nu şi corpuri bolnave îl pot, nu numai imagina, dar şi practica.
  Mai mult, încercând să polueze spaţiul românesc ( mioritic, cum cu dispreţ îl numesc) sub aripa unor agenturi străine, pe care dacă Statul Român le priveşte tâmp şi îngăduitor , sistemul de autoapărare , imunitar, al societăţii civile, dar mai ales a cei peste 90 % dintre cei de religie Ortodoxă, trebuie să se apere singuri !
  Iar acest articol chiar asta face ! Doamne Ajută !

  Comentariu de Radu Humor | august 3, 2017 | Răspunde

  • Da, un articol interesant!!

   Domnule Humor, eu va recomand sa cititi Constitutia Romaniei. Daca imi veti spune ca ati citit-o, v-as indemna – cu rugamintea de a nu va supara pe mine – sa o cititi a doua oara.

   Ce scrieti, poate ca asa si ganditi insa e exagerat. Eu va spun ca se exagereaza mult pe subiectul asta. Ca daca e s-o luam pe ce spune Constitutia, homosexualii ar avea tot dreptul sa se casatoreasca. Si atunci problema ar fi: de ce toata aceasta propaganda care sa amplifice o provocare si un conflict in societate, capcana in care BOR a reusit sa cada.

   De asemenea e destul de ciudat ca se trateaza subiectul pornind de la premisa ca societatea noastra ar fi una religioasa – cam la fel ca-n Imperiul Bizantin, daca inteleg eu bine – cand de fapt si de drept nu e asa. Spre exemplu, Art. 29 din Constitutie – Libertatea constiintei – stipuleaza foarte clar lucrul asta. Deci lucrurile sunt extrem de clare. Si atunci pentru ce a trebuit sa rabufneasca acest subiect in dezbaterea publica, care sa creeze in societate tot felul de adversitati, nu doar fata de o societate deschisa?

   Comentariu de Motanul Incaltat | august 7, 2017 | Răspunde

  • Ati auzit de Ana Brnabic? Este femeie, premierul Serbiei si face parte din comunitatea LGBT. De citit si aici: List of the first LGBT holders of political offices. Noi nu avem niciun drept – cf. legislatiei actuale – sa-i excludem pe acesti oameni, „delimitandu-ne de ei ca oameni normali”, ca sa va citez. Romania este o tara democratica, ce face parte dintr-o Lume Libera. Evident ca aici nu poate fi ca-n unele state arabe unde se manifesta regimuri autoritare si dictatoriale fundamentaliste si nici nu tindem spre astfel de regimuri autoritar-teocratice. Si in general vorbind nu tindem spre vreo forma de dictatura.

   Comentariu de Motanul Incaltat | august 7, 2017 | Răspunde

 3. O analiza mai mult decat corecta , porninta de la spusele domnului Cristian Preda { sigur nu-i esti ruda cumva ca, prea-l citezi ca pe Sf. Parinti ? } , a ceea ce s e intampla in spatiul ” fostelor ” dar mai ales , dand de gandit si de ce s e intampla ceea ce se -ntampla p-aci . 2006…uite ca , daca maghiarii au ” facut ochi ” inca de pe-atunci , noi romanii continuam si azi , sa ne folosim de aceeasi ochelari d e cal si…sa-i alegem in continuare pe socialisti . Tot e bine si asta caci , daca maghiarii au avut alternativa FIDESZ -ului noi n-aveam alta alegere intre dreapta si dreapta extrema decat…ceva mai apropiat d e ” centru ” caci liberalii….s-au dovedit a fi si atunci ca si azi , doar niste papusi frumoase insa…avand capul plin doar cu…aer sau , calti dupa caz . Am inteles din postarea dumitale { atentie : am citit-o d e trei ori asa ca , sa nu-mi mai reprosezi ca , .fie n-am inteles-o fie…n-am citit atent scrierea dumitale ! } ca toti aia de fac sau , faceau parte din Fundatia Pentru o Societate Deschisa erau platiti d e catre ” batranul d e peste ocean ” , am inteles corect ? Tudorel Matei intr-un articol din 02-18-2017 da si lista nominala cu cei ce era membrii acestui ONG doar unul dintre multele ce inca exista in ” Romania postrevolutionara ” 😉 . Sa-nteleg ca toti aia de pe lista , erau sau sant platiti in continuare , de catre Soros iar chestia era arhicunoscuta la ” nivel inalt ” de atata vreme si nu s-a luat nici macar masura a restarii preventive , macar d e catre regimul tradator al lui Basescu-Boc ? Adica , in afara d e elefanta aia de Mungiu Pippidi sau Nicusor Dan , inclusiv Alin Teodorescu ideologul sef si …. sef de comunicare la PSD ? Cristian Parvulescu , pai asta ….la ce-i trebuiau astuia stipendiile lui Soros , asta ca sa nu mai amintesc de Gabriel Liiceanu sau Andrei Plesu desii…acesta din urma la cate labe a lins la viata lui…asta a lui Soros poate parea un nimic , comparativ cu anterioarele labe pupate d e catre ” celebrul ” filozof ” adica inclusiv a taranului , a fonfaitului si balbaitului d e Nici o O Lae Ceausescu si-a analfabetei d e navasta-sa …ADI . Si…chiar nu-nteleg { bunul simt imi interzice asta } cum de insasi Victor Rebengiuc a putut pune botul la asa ceva , el ce , daca stai sa-l asculti , moare d e grija pentru ” tarisoara lui ” ?! Oare Fethullah Gulen este la fel d e bogat si ca atare influent , precum Soros …parca nu-mi vine a crede caci , daca era si pricopsit precum oagaru’ si la fel de influent , la ora asta , americanii faceau ceva pe Incirlik-ul turcaletilor , isi luau ” jucariile si se carau demult de-acolo iar Erdogan , ar fi fost deja istorie . Asta-i ceea ce cred eu , este parerea mea chiar daca vei zambi superior . Mi-a placut insa , extrem d e mult chestia aia cu :
  „Ar fi timpul pentru o schimbare in Ungaria…” Astfel incat , zic si eu ” ca tot romanul … impartial ” 😎 : da , chiar ar fi nevoie de o schimbare in Ungaria …. daca s e poate , locul ei pe harta lumii sa fie mutat cat mai spre Asia sau , daca este posibil , sa dispara cu totul ! Respect mon cher , chiar mi-a placut postarea !

  Comentariu de Marian | august 5, 2017 | Răspunde

  • Eu n-as putea sa-ti spun daca cei de la Fundatia pentru o Societate Deschisa sunt sau nu platiti de Soros, dar se stie ca magnatul american a sustinut – si bine a facut si face – societatea deschisa in tarile Europei de Est. Nu e ilegal. Sa nu uitam ca insusi Viktor Orban a beneficiat, din cate am inteles, de o bursa de la Soros cand era tanar, la inceputul anilor ’90. Uite mai multe aici:
   Fundatia Soros

   Gulen e bogat si influent. Se observa ca e o replica musulmana a lui Soros. E influent in SUA.

   Comentariu de Motanul Incaltat | august 7, 2017 | Răspunde

   • ACUM , dupa ce Erdogan l-a acuzat ca se afla in spatele acelei incercari de puci , fireste ca-i si bogat si influent . Pana sa-l numeasca Erdogan , ma cam indoesc d e faptul ca-n afara d e turcaletii lui mai stia careva d e asta !

    Comentariu de Marian | august 9, 2017

   • Fetullah Gulen era cunoscut in Turcia. Si popular.. Era cunoscut si in afara Turciei. Nu asta e problema. Culmea e ca in trecut a si colaborat cu Erdogan. Insa lui Erdogan i s-au deschis niste culoare catre Putere probabil pentru a pune in aplicare o anumita viziune pentru poporul turc. Lovitura de stat a precipitat lucrurile, nimic mai mult. Problema mare e ca Erdogan a venit cu o viziune ultraconservatoare care te duce in alt secol, intr-unul trecut. Otomanismul – viziunea conservatoare a lui Erdogan – a apartinut secolelor anetrioare sec. XIX (inclusiv sec. XIX, desigur). Evident ca este anacronic. Oamenii, poporul, l-a sustinut pe Erdogan din interes pentru ca regimul lui a avut bune rezultate economice, dezvoltand si mdoernizand, de pilda, infrastructura, avand un program de constructii de locuinte in marile orase, daca am inteles bine. Lucruri prin care viata turcului obisnuit s-a imbunatatit. Suportul popular asa l-a obtinut. Dupa aceea a venit manipularea maselor. Oamenii inca il mai sustin. Pe undeva, cred, e adevarat ca UE n-a facut mai nimic ca sa preintampine si sa evite o asemenea situatie. Nici SUA n-a facut mare lucru pentru ca, nu-i asa, ii sprijinea pe musulmani…

    Comentariu de Motanul Incaltat | august 9, 2017

 4. UE adica Germania , Franta si BeNeLux n-au facut decat pentru ei si tarile lor cate ceva in rest…. aaaa si , fireste pentru Marea Britanie . La americani , chiar nu mai am pretentii in special d e la razboiul din Irak incoace insa acele minti luminate ale UE…chiar sunt al dracului de curios cat va mai dura pana ce…oamenii se vor satura de aceasta alianta contra naturii si vor spune UE : gata , de-ajuns , ne despartim si putem ramane prieteni . Va dam dracului cu Euro vostru cu tot ! Grecia , abia asteapta s a refaca Drahma , Franta si TOTI francezii abia asteapta reintroducerea Francului iar in Germania cotoroantei aia de Merkel…de-asemenea multi nemti asteapta reintroducerea Marcii Germane . Chiar si suedezii…nu-s sigur daca mai au Coroanele lor sau au trecut la Euro dar…VOR inclusiv asta suedezii deoarece , inclusiv MONEDA reprezinta o tara . Fireste , inca nu m-am prins cum dracu-i reprezinta pe aia din Botswana …moneda lor !

  Comentariu de Marian | august 9, 2017 | Răspunde

  • Asta e o alta manipulare sustinuta probabil de la Moscova. Punctul slab al unei asemenea manipulari este ca se bazeaza in totalitate pe minciuna.

   Comentariu de Motanul Incaltat | august 11, 2017 | Răspunde

  • Dar te-ai prins cum ii rerpezinta pe aia din Suedia moneda lor? 🙂 Ca daca e s-o luam asa, pe aia din El Salvador ii reprezinta US$, stiai?
   Insa nu trebuie s-o luam asa – „Chiar si suedezii…nu-s sigur daca mai au Coroanele lor sau au trecut la Euro dar…VOR inclusiv asta suedezii deoarece , inclusiv MONEDA reprezinta o tara . Fireste , inca nu m-am prins cum dracu-i reprezinta pe aia din Botswana …moneda lor !” – pentru ca un astfel de punct de vedere e fals de la bun inceput ci vom spune adevarul si anume ca, in relatiile dintre tari, cel putin in prezent, functioneaza monedele convertibile.

   Cei care vor distrugerea Uniunii Europene sunt evident forte externe Uniunii Europene. Care, in schimb, isi pun la dispozitie talentul de a manipula in interiorul Uniunii Europene in acest sens. Asta e o realitate si sunt deja cunoscute legaturile lui Nagel Farage sau Marine Le Pen cu Rusia. Iti recomand:
   Brexit: Este Putin fericit?
   precum si acest articol:
   UMBRA lui Putin peste BREXIT. A fost Nigel FARAGE cârmuit de Putin spre IEŞIREA din UE? LEGĂTURILE puternice cu DESPOTUL de la MOSCOVA şi coincidenţele care pun în altă lumină RUPEREA MARII BRITANII de UE. Semnele PLANULUI ASCUNS
   Si se vede foarte clar acum ca Brexitul a fost rodul unei minciuni si manipulari si ca n-a reusit sa aduca nimic bun Marii Britanii. Iar rusii s-au inselat ca daca va iesi UK din Marea Britanie se va usura regimul sanctiunilor impuse Rusiei. Americanii au minti luminate, fii fara grija!! Dar de aici se vede ce minti intunecate sunt in Rusia, mai ales la Kremlin!!!

   Comentariu de Motanul Incaltat | august 11, 2017 | Răspunde

 5. „Americanii au minti luminate, fii fara grija!! ” Pai d e la invadarea Irak-ului incoace , am fost si noi scaldati in lumina mintilor lor luminate zic eu altceva !?

  Comentariu de Marian | august 13, 2017 | Răspunde

  • 😆

   Ei, lasa ca lucrurile nu stau chiar asa… Chestia cu invadarea Irakului mi s-a parut a fi ultima consecinta a Razboiului Rece.

   Totul a inceput in 1950 cand Stalin, dupa ce prin ’47-’48 a sprijinit crearea statului Israel, a conceput modul de desfasurare a Razboiului Rece: a luat partea Tarilor Arabe impotriva Israelului vazut ca pro american si in sfera de influenta a SUA. Chiar stateam si ma gandeam daca musulmanii stiu asta… Cei din ziua de azi. Dar si cei de ieri… Si daca stiu ce crima monstruoasa a comis Stalin in interiorul lagarului socialist la adresa evreilor ca sa arate Tarilor Arabe ca URSS nu-i sprijina asa cum nu sprijina nici Israelul. Sa nu zica arabii: uite, numai evrei prin conducerea de partid in tarile socialiste din Europa si in URSS!

   Interesant este ca Barack Obama a fost primul Presedinte al SUA care a incercat, pe fata, la vedere (spun asta pentru ca incercari mai putin vizibile, cu atat mai mult de la un asemenea nivel, au mai fost si dupa 1990, dar soldate cu esec – v. aparitia Al-Qaeda si a lui Osama Bin Laden), sa schimbe paradigma asta, trasata de Stalin, a Razboiului Rece, care, de fapt, se si incheiase, ramanand totusi consecintele. El a cautat sa apropie Tarile Arabe si Lumea Musulmana de SUA, punand, ca sa zic asa, intre paranteze Israelul – o conceptie noua in politica externa americana.

   Comentariu de Motanul Incaltat | august 13, 2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: