Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Motiunea a fost aprobata. Asa, si…?

Eu nu inteleg un lucru din toata tevatura asta cu motiunea de cenzura: ce a castigat PSD din asta? Si ce a castigat Romania din asta?

PSD si-a dat jos propriul Guvern, pe care Liviu Dragnea, in urma cu o luna, il lauda! Dupa o luna nu mai era bun. Desi avea majoritate parlamentara, Dragnea a incercat negocieri cu UDMR– au cazut pana la urma, dupa ce chiar membri PSD si-au exprimat dezaprobarea. Dar pana la urma ce a vrut sa demonstreze Liviu Dragnea, PSD cu aceasta motiune? Ca niciun om nu e de neinlocuit? Aveam crestere economica, in sondaje PSD conducea detasat, fara probleme. Oricum se bucura de o majoritate parlamentara ampla. Si atunci care e „victoria” de fapt? Impotriva propriului Guvern, impotriva lui Grindeanu, membru PSD de 21 de ani? S-a imbunatatit, prin adoptarea acestei motiuni de cenzura imaginea lui Liviu Dragnea? S-a urmarit o strategie de imbunatatire a imaginii liderului PSD?

Si tara ce a castigat din treaba asta? Ca nu se vede, in mod concret, decat o usoara devalorizare a leului.

Cu atat mai mult cu cat Liviu Dragnea n-a explicat niciodata populatiei, membrilor PSD de ce trebuia dat jos Grindeanu. A venit o asa-zisa „evaluare” si, gata, Grindeanu nu mai e bun, dupa ce in urma cu o luna era foarte bun.

Nici nu vreau sa ma gandesc la absurditatea triviala cum ca a dorit sa-l schimbe pe Grindeanu pentru ca sa puna in locul lui un alt premier care sa fie dispus sa faca tot felul de lucruri si ilegalitati care sa-i acopere sau sa-i scape de Justitie pe anumiti membri PSD, sau ai clientelei, sau chiar nu doar din PSD.

Intreb ce a castigat PSD, pentru ca un strateg al partidului trebuie sa conceapa actiuni prin care partidul sa castige ceva concret, iar lumea sa inteleaga. Ca daca lumea nu intelege e degeaba. Or, aici nu se vede asa ceva. Nu se vede ca s-ar fi urmarit niste obiective strategice prin care partidul sa castige ceva din toata tevatura asta.

De asemenea, dat fiind faptul ca vorbim de Palatul Victoria, nu se vede niciun folos pentru tara pe care aceasta criza sa-l fi adus. Macar un obiectiv strategic urmarit – nu se vede.

Catalin Ivan, membru PSD si europarlamentar, vorbea despre teleormanizarea Romaniei, Ludovic Orban, presedintele PNL, spune ca „PSD a ajuns de cascadorii rasului”. Nu va dati seama ce victorie stralucita a repurtat PSD? L-au dat jos pe Grindeanu!!!! 😆 😆 😆 Va dati seama ce lupta titanica a dus Liviu Dragnea? Ca sa-si dea jos subalternul pe care tot el l-a pus in functie!!! 😆 😆 A luptat, a sudat, si-a sechestrat parlamentarii la Rin Hotel 😆 😆 😆 , a iesit cu rani, plin de sange, nici mustata nu prea mai statea bine la locul ei, dar l-a INFRANT!!! 😆 😆 😆 Iar ministri care au demisionat au revenit asupra demisiilor…?! 🙂

Fara indoiala, consecinta adoptarii motiunii de cenzura este incertitudinea. Vor urma consultari la Cotroceni.  PSD are majoritatea in Parlament. Membri PSD ar trebui sa-i ceara socoteala lui Liviu Dragnea in legatura cu motiunea de cenzura. Atata vreme cat partidul nu castiga, practic, nimic din asta, o astfel de actiune, cum a fost motiunea de cenzura, trebuie sa fie catalogata drept indoielnica. Aduci un alt om in locul lui Grindeanu. Lucrul asta nu prea rezolva mare lucru. Ei au indus o criza politica, fara un scop clar. Consecinte benefice pentru tara nu se vad.

Interesant este ca nimeni din conducerea PSD nu rapunde pentru asta. Invocarea faptului ca ai o majoritate parlamentara la dispozitie care, prin vot, poate decide orice, nu te scuteste de raspundere. Din toata tevatura asta nu se vede nimic altceva decat o diluare a raspunderii intr-o majoritate parlamentara, cea a PSD, amorfa, care in numele numarului sau adopta ceva ce-i spune liderul sa adopte. Cu alte cuvinte, numarul bate raspunderea. Raspunderea se dilueaza in aceasta majoritate parlamentara. Important e sa ai majoritate, sa fie multi, ca raspunderea nu prea conteaza.

Dragnea vrea acum mai multe variante de premier: „Si acum simt usturimea de la o singura varianta”. Deci cel care a gresit e Dragnea, nu Grindeanu. Dar nu vad sa-si asume cineva raspunderea pentru astfel de greseli. Daca Liviu Dragnea va gresi si a doua oara? Din greseala in greseala, pana la victoria finala!! 🙂 Auziti ce spune: „Liviu Dragnea a afirmat că are patru variante de premier „şi domni şi doamne, din partid”, dar a anunţat că va merge cu o singură propunere la Cotroceni.” – are patru variante, dar merge cu o singura propunere la Cotroceni! 🙂 Interesant este ca in partidul asta nu vezi, decat cu putine exceptii, o atitudine a membrilor fata de astfel de lucruri. Pare ca nici nu sunt membri de partid, ci o turma condusa de un oier care nu prea stie cararile muntilor. Pentru ca nu rezulta ca Liviu Dragnea ar sti care e varianta corecta. Nu de alta, dar in felul asta Liviu Dragnea poate conduce partidul si intr-o prapastie. Asta n-ar fi nimic, sa nu duca tara intr-o prapastie!

iunie 22, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 comentarii »

  1. Face parte , ca-ti convine sau nu , din ” ciclul ” : ANA ARE MERE ! ” Concluzia ” mea la postarea aceea este valabila si aici . Saracu’ nenea Nae…cat de actual este !

    Comentariu de Marian | iunie 23, 2017 | Răspunde

    • Atentie : Nae …. Catavencu ! 😉

      Comentariu de Marian | iunie 23, 2017 | Răspunde

      • N-are nicio legatura cu Nae Catavencu!!

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 23, 2017

      • Era mai destept decat baiatul asta a carui mustata o copiaza pe cea a lui Stalin! 🙂 😆

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 23, 2017

    • Intr-un fel ai dreptate, si mie mi se pare ca Nae Catavencu era mai destept decat Teleormaneanul!! 🙂 😆

      Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 23, 2017 | Răspunde

      • Nae Catavencu a fost ” construit ” dupa modelul unuia dintre avocatii alaturi d e care I.L.Caragiale , alerga pe mosiile Mamuloaiei dupa partea sa d e mostenire . Delavrancea insusi i-a fost la un moment dat avocat { celebrul proces d e plagiat atat de cunoscut } insa…s-a lasat pagubas dupa ce maestrul , nu i-a achitat nici macar banii platiti pentru birja 😡 : strada Sapientei { chiar a existat pana prin ’80 si ceva aceasta strada pe undeva …paralel cu Teatrul de Opereta ” Ion Dacian ” iar acolo se aflau caminul studentesc dar mai ales …. CANTINA } si acea strada a …Pacientei fiind destul de lungi si departe una de cealalta . Ca un bun roman ce-a fost nenea Iancu , imediat dupa ce-a pus mana pe banet…scarbit si de conducatorii politici ai vremii si chiar de acest popor , si-a luat talpasita taman la Berlin insa chipul dar mai ales ” manerele ” avocatului respectiv , au ramas pentru totdeauna in istoria noastra . Nae Catavencu , un demagog , o lichea cu pretentii patriotarde ca si majoritatea politicienilor zilelor noastre . Atentie : si Nae Catavencu purta mustata precum….teleormaneanul nostru 😉 ! Bravos nene Iancule halal sa-ti fie , ai vazut in viitorul nostru privind prezentul tau !!!

        Comentariu de Marian | iunie 23, 2017

      • Stiu de strada Sapientei… 🙂 Mai exista si astazi, e in Centru. 🙂

        Nae Catavencu avea, totusi, idei de modernizare: liber-schimbist, ultra-progresist…. 🙂 Vroia „progresul cu orice pret”! 🙂 „Pe cale politica, sociala, economica si administrativa!” Tot e ceva! 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 26, 2017

  2. Sti ce mi s-a parut interesant ? Faptul ca , niste penali in frunte cu alt penal…se adunau in ” casa ” altui penal pentru a hotara viitorul acestui popor d e KKT ! Si mai interesant si revoltator mi-a parut faptul ca { dupa ce-a incercat acel troc cu UDMR } , Liviu Dragnea a lasat ca pentru romani , sa hotarasca Reprezentantii Minoritatilor Nationale altele decat cea Maghiara ! Cativa insi tembeli ce nu reprezentau nici macar 0,00% dintre romani au hotarat ca Liviu Dragnea si gahca sa bolnava dupa putere , sa ramana , cine stie pana cand la putere . Asi fi al dracului de curios daca romanii sant reprezentati in paralmentele din tarile ce ne formeaza vecinii dar , mai ales sa stiu daca acestia au vreodata vreun cuvant de spus acolo asa cum s e intampla la noi acasa . Cred ca , daca peste o luna ar fi iar alegeri parlamentare…PSD-ul n-ar mai lua nici cate voturi au luat socialistii { aia fiind totusi socialisti adevarati nu parati } acum in Franta iar daca peste inca o luna ar urma si alegeri prezidentiale Klaus Werner Johannis care prin Gratia Divina probabil , a ajuns Presedinte al Romaniei , va obtine al doilea mandat fara sa faca nimic caci….va avea grije PSD-ul sa-i ofere sufragii !

    Comentariu de Marian | iunie 23, 2017 | Răspunde

    • Nu poti sa acuzi Minoritatile ca au votat motiunea… Asta a fost votul lor. A fost democratic.

      Acesta a fost votul romanilor – cu o prezenta la vot usor sub 40% – la alegerile legislative din 2016. Insa PNL a jucat prea pasiv. Acum au o conducere legitimata de Congres, ar trebui sa vedem un joc mult mai activ al PNL.

      PNL a crescut cu 10% in ultimul sondaj Avangarde.

      Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 26, 2017 | Răspunde

  3. Daca a- si avea o putere , i-asi obliga pe Grindeanu si Dragnea plus Ponta si altii , sa plateasca diferentele de curs valutar rezultate in urma acestei porcarii , si-atunci sa-i vedem daca le vor mai lucii raturile sau daca le vor mai prii vacantele prin Brazilia ! 😡 😡 😡

    Comentariu de Marian | iunie 23, 2017 | Răspunde

    • PSD se insala daca crede ca poate sa-si permita sa faca orice numai pentru ca, impreuna cu ALDE, au o majoritate in Parlament.

      Iar apropo de deprecierea cursului leului, este evident ca e in defavoarea PSD, care in campanie trambita Programul lor, prezentandu-l ca pe un fel de Program „minune”, cu surle si trambite pe la televiziunile de stiri. Insa deprecierea aceasta nu i-a atins prea mult la buzunar pe oameni. Cursul, din fericire, s-a mentinut relativ stabil si asa si trebuie. Insa usoara depreciere arunca PSD intr-o lumina nefavorabila si induce, la nivelul perceptiei opiniei publice, neincredere in acest partid. Ei uita ca au castigat la o prezenta redusa la vot, lucru care i-a avantajat. Si iata ca in ultimul sondaj PNL, fara sa fi facut mare lucru, a castigat 10 procente in plus, fata de cat obtinuse la recentele alegeri parlamentare!

      Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 26, 2017 | Răspunde

  4. […] orice caz, nu se vede ce a obtinut PSD la modul favorabil prin aceasta mutare: rocada Grindeanu – Tudose. PSD va da premierul, pe Dl. Tudose, dar in […]

    Pingback de Zero realizari…?! « Motanul Incaltat | iunie 26, 2017 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.