Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre TVR…

Trebuie doar sa cauti pe Google „datoriile TVR” ca sa te lamuresti. Ceea ce trebuie spus este ca situatia asta dureaza de ani de zile. L-am auzit pe Liviu Dragnea spunand ceva despre TVR, cum ca actuala conducere nu a putut sa redreseze aceasta institutie, ca oamenii care lucreaza acolo n-au nicio vina si invita Opozitia la consultari in comisiile din Parlament in vederea gasirii unei solutii si ca cei doua mii de angajati sa-si pastreze locurile de munca.

Pe langa faptul ca ceateanul care poseda un radio si un televizor plateste taxa radio-tv la stat, in conditiile in care s-ar putea sa nu se uite neaparat la TVR intrucat avem pe piata media multe posturi de radio si televiziune, cu toate ca TVR mai castiga si din publicitate, dar inteleg ca la capitolul asta e limitata fata de televiziunile private, cu toate ca primeste si bani de la buget, datoriile totale ale TVR la sfarsitul lui 2014 se cifrau la suma de 700 de milioane de lei, din care 440 de milioane de lei la bugetul de stat. De observat presiunea insemnata pe bugetul de stat! O suma colosala si mai trebuie remarcat ca e vorba si de datoriile istorice foarte greu de platit, mai degraba spus imposibil.

E vorba de o televiziune publica, care apartine de stat (parlament, guvern, ceva halucinant!!). In aceste conditii, iata cum e, de ani de zile, administrata aceasta institutie. La modul cel mai neprofesionist cu putinta! De ani si ani de zile! Nici nu se poate spune ca si-a imbunatatit performantele, nici ca ar fi astfel de perspective in viitor.

Ca sa faci sa functioneze o astfel de televiziune controlata eminamente de politicul romanesc, din care cauza nici nu se poate vorbi de meritocratie sau de aducerea unor oameni competenti, pe care chiar daca i-ai aduce, tot de politic ar atarna, deci ca sa faci sa functioneze si sa performeze o astfel de televiziune, in asemenea conditii, mi se pare ceva imposibil. Pe Dl. Liviu Dragnea parea sa-l intereseze doar ca angajatii TVR, sa-si poata pastra locurile de munca. Dar ce faci cu TVR? Totusi, nimic despre performanta? Nimic despre cresterea competitivitatii? Din toate acestea rezulta un adevar: in forma sa actuala de organizare si functionare TVR nu poate performa, decat doar prin acumularea de noi si noi datorii. Indiferent cine ar fi pus seful acestei insitutii. Am mai scris si-n 2012 despre TVR – aceeasi situatie, aceleasi probleme ca si acum. S-a incercat o restructurare, dar de slaba intensitate, cu ceva vreme in urma. De atunci nimic. Mie mi se pare ca sistemul acesta de organizare si functionare al TVR nu poate decat sa amplifice pe viitor pierderile, care vor fi din ce in ce mai mari. Un alt adevar reiese de aici: TVR nu este intr-adevar o televiziune libera. Scriam si-n 2012:

„Dupa Revolutie era Televiziunea Romana Libera. Doream sa vedem cu totii o televiziune moderna, de buna calitate. Ca sa ajungem sa vedem o televiziune publica inglodata pana peste cap in datorii imense! Adevarul e ca pe piata au aparut multe televiziuni private, iar un management bun laTVR ar trebui sa tina seama de aspectul asta. La TVR intotdeauna managementul a fost pus acolo pe criterii politice si nu de competenta. TVR, dupa parerea mea, nu trebuie sa fie o televiziune politica! Nu are niciun sens! Politizarea accentuata a facut mai mult rau TVR-ului decat bine. Mai toate regimurile au folosit-o pentru manipularea maselor. O astfel de stare de lucruri ar trebui sa inceteze iar in televiziunea publica ar trebui sa-si faca loc profesionistii. Care sa ridice aceasta televiziune din marasmul in care se afla. Adica oameni care sa stie sa faca programe interesante, emisiuni interesante, sa stie sa combata risipa, sa elimine haosul, sa promoveze competenta si eficienta, sa stie sa satisfaca cerintele publicului. Adevarul e ca se cheltuiesc sume enorme de bani si nu se vede un plus de calitate. Este adevarat, s-a mai facut cate ceva. Dar prea putin pentru cati bani se cheltuiesc. In ce consta plusul de calitate (in raport cu sumele cheltuite), doar in transmiterea de evenimente sportive si seriale? Ca zeci de milioane de dolari si de euro pe asa ceva se duc, din cate am inteles.”

Iar corolarul imediat care se desprinde este ca: TVR nici nu poate fi libera atata vreme cat tine de politicul romanesc si este supusa acestuia. Spuneam: „Mai toate regimurile au folosit-o pentru manipularea maselor.”. Manipularea prin TVR s-a facut inclusiv la Revolutie. Dar dupa aceea aveam speranta libertatii, nu a jocurilor politice ascunse si oneroase. Este interesant de constatat ca aceasta dependenta directa de stat a Televiziunii publice i-a afectat functionarea in cel mai inalt grad, nu numai pe partea economica, dar si ca performanta in media romaneasca. Spuneam: „in televiziunea publica ar trebui sa-si faca loc profesionistii.” – dar acest lucru este imposibil atata vreme cat criteriile care primeaza sunt: nepolitsmul si politica. Politica de partid, desigur. Si mai exact spus: clientelismul politic. De aceea TVR are nevoie de investitori privati seriosi! Iar de lucrul asta nu se prea vorbeste. In conditiile actuale de organizare si functionare, chiar daca ar primi mai multi bani, probabilitatea de a face mai mari datorii si sa performeze si mai putin in media este foarte mare. In felul acesta TVR nu poate performa sub niciun aspect, se blocheaza pana la urma. Nu poate deveni nici atractiva pentru public.

Eu cred ca lucrurile ar trebui gandite si in perspectiva: pentru publicul din viitor, ca sa zic asa. Asta daca vrei sa dai o sansa acestei televiziuni. Trebuie modernizare. In felul in care stau lucrurile acum, nu mi se pare posibil. Disocierea TVR de mediul politic, mai ales de unul corupt cum e, din pacate, la noi, e absolut necesara. Dupa parerea mea, privatizarea facuta cum trebuie, corect, cinstit, favorabil pentru aceasta institutie media si pentru tara noastra, e o solutie! In asemenea conditii investitiile private pot avea un efect binefacator si pot face TVR competitiva si performanta, putandu-se pastra foarte bine acest brand si chiar promova brandul si peste hotare. Putandu-se, in felul acesta, salva si locuri de munca, atrage si specialisti in domeniu capabili sa faca de asa maniera incat TVR sa straluceasca din nou.

septembrie 9, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

52 comentarii »

  1. Spune-mi un domeniu care propășește si are succes pentru ca este controlat si finanțat de guvern/stat.

    Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015 | Răspunde

    • Cam la fel (spun „cam la fel” ca sa nu zic „la fel”, desi asa ar trebui sa zic) stau lucrurile la orice intreprindere de stat din Romania (exceptiile, daca exista, sunt infime): ca la TVR.

      Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015 | Răspunde

    • Mai mult decat atat: e o stare de lucruri periculoasa. Intrebarea pe care mi-a pus-o Marian: „arata-mi un lucru pe care l-a facut Oprescu (ca Primar al Capitalei, arestat de DNA acum) pentru Bucuresti” se poate referi, de pilda, la un institut de cercetare de stat (la noi toate sunt de stat, nu cred sa existe exceptii). Spre exemplu: ce a facut directorul general X, pus acolo in frunte de catre partidul Y pentru institutul Z. La fel poti sa spui si despre TVR. Si despre oricare institutie sau intreprindere de stat.

      De aceea aceasta stare de lucruri, pe care nu putem s-o socotim una benefica, ci dimpotriva, trebuie schimbata cat mai repede. Deoacere nu numai ca face ca treburile sa stagneze si n-ai sa vezi in veci progres in felul acesta, dar lucrurile dau obligatoriu inapoi daca se continua asa.

      Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015 | Răspunde

      • Dovada ca unde intervine guvernul, lucrurile se inrautatesc. Trebuie promovat sectorul privat si statul sa ramina sa ofere doar securitate si justitie.

        Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015

      • Sigur ca trebuie promovat sectorul privat!

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015

      • Atunci nu trebuie sa tot astepti ca statul sa faca investitii.

        Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015

      • Ce se intampla? Referitor la ce spunea Milton Friedman, el se referea la modul general si nu ar fi absurd sa presupun ca in primul rand la SUA. Romania, in schimb, nu este si nici nu va fi un stat federal. De aceea la noi Guvernul trebuie sa faca investitii publice, in special in infrastructura, altminteri se ajunge la o stare de blocaj, cum este acum. Dar asta nu inseamna ca Guvernul sa tina in brate intreprinderi de stat nerentabile – lucru pe care il face de ani si ani – fara vreun rezultat pozitiv.
        Desigur, schimbarile nu se pot face dintr-o data, de azi pe maine. Nici nu trebuie asa. Numai ca eu constat ca clasa noastra politica nu mai vrea sa faca reforma.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015

      • Nu, legile economice se aplica peste tot in lume. Starea de blocaj care este acuma este pentru ca statul se implica in sectorul privat. Se vad rezultatele investitiilor publice. Nimic nu functioneaza cum trebuie. Tu continui sa promovezi dansul asta tiganesc intre sectorul privat-public. Absolut nici unde nu functioneaza unde este aplicat. Poate ca ar trebui incercat si altfel. De exemplu libertatea. De care m-ai acuzat ca nu o vreau.

        Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015

      • Nu sunt de acord: de exemplu in lucrari de drumuri aici n-are cine sa investeasca decat statul. Daca se produc lucruri corecte, dansul nu mai e tiganesc. Tu stii ca sunt producatori de automobile care ameninta cu plecarea din Romania pentru motivul ca la noi nu se mai construiesc drumuri, poduri? Or, lucrul asta ar costa foarte mult tara noastra!! Or, in infrastructura nu are cine sa investeasca, decat statul. Da-mi tu o alta solutie, nu-mi veni cu „dansul tiganesc”. Iar statul nu face asta. Daca in America Guvernul federal n-are dreptul prin Constitutie sa faca astfel de investitii, acestea facandu-se de catre state sau, hai sa zic mai general, comunitati, in Romania n-are cum sa fie o astfel de organizare.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015

      • Nu vorbim aici de drumuri. Vorbim de TVR si alte companii care sint finantate si controlate de stat. Asta este dansul tiganesc la care ma refer.

        Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015

      • Eu vorbesc de drumuri, pentru ca daca producatorii de automobile pleaca, atunci economia romaneasca ar fi in aer pur si simplu.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015

      • Titlul articolului tau este „Despre TVR…”

        Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015

      • A, bine… Insa am simtit nevoia sa fac si niste precizari mai generale.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015

      • Drumurile tin de securitate nationala. Cind spun ca statul nu are voie sa faca investitii private ma refer ca sint companii care sint finantate de guvern, care supravietuiesc pentru ca guvernul le ajuta. Asa ceva este imposibil intr-o tara libera. Dar atita timp cit Romania se doreste a fi o tara semi-socialista, nu inteleg de ce oamenii comenteaza. Daca asa isi vor tara, de ce se pling cind lucrurile nu merg bine?

        Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015

      • Nu numai si nu neaparat de securitatea nationala, dar de dezvoltarea tarii. Pentru ca nu se poate sa ajungi la dezvoltare fara sa dezvolti infrastructura.

        In ceea ce priveste companiile de stat cu pierderi, acestea ar trebui privatizate. Exceptii ar fi putine… Spre exemplu, o exceptie care tine de securitatea nationala, cred eu, ar fi NuclearElectrica S.A.:
        http://www.nuclearelectrica.ro/
        Dar… poate ca ma insel… Insa sunt, e adevarat, multe care ar trebui privatizate.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015

      • Nu doar companiile cu pierderi trebuie privatizate, ci toate. Cum am spus, daca se doreste bunastarea populatiei. Daca nu, oamenii sa nu se mai plinga.

        Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015


      • Watch Mark Levin’s FULL SPEECH today at the Stop Iran Deal Rally

        Ce parere ai de acest speech?

        Comentariu de Cristina | septembrie 10, 2015

      • Nu mi s-a incarcat video. Dar apropo de Iran trebuie spus, dupa parerea mea, ca:
        1. in spatele Iranului sunt rusii.
        2. Iranul, atata vreme cat e un stat (atata vreme cat n-a ajuns precum Siria, Libia sau Irak, adica niste state destructurate) nu e atat de periculos. Insa o destructurare statala a Iranului ar fi extrem de periculoasa.
        3. Conflictul din Siria e, la origini, unul din interiorul Islamului: intre siiti si sunniti. Bashar al-Assad face parte dintr-o secta siita, daca am inteles bine. Acum Hezbolah sau Iran sunt puteri siite. Chestiunea, din punct de vedere geopolitic este ca, acolo, in spatele siitilor se afla Rusia. Rusiei in convine regimul al-Assad, de mana forte, pentru ca are siguranta ca in felul asta ar fi de partea ei – democratia nu-i da aceasta siguranta. Si Rusia nu doreste sa piarda Siria din sfera sa de influenta pentru ca atunci si-ar pierde o mare parte din influenta pe care o are in Orientul Mijlociu.

        De aceea se poate vorbi de o axa Moscova- Teheran-Damasc. De partea cealalta e SUA si Opozitia moderata din Siria.

        E clar ca un atac direct al SUA sau NATO asupra lui Bashar al-Assad sau asupra bazelor rusesti din Siria ar conduce la un razboi dintre SUA si Rusia. Al Treilea Razboi Mondial? Parerea mea este ca se forteaza o confruntare, lucru legat si de numarul mare de migranti proveniti din zona respectiva, care a produs o criza in Europa.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 10, 2015

      • Poate ai auzit ca se doreste schimbarea Constitutiei, avandu-se in vedere regionalizarea. Dupa parerea mea, astea-s prostii. Regionalizarea nu poate sa insemne decat o republica federala – si aici se vede ca regionalizarea e o idee ce pare a fi dupa un model german. Romania nu poate fi asa. Descentralizare, regionalizare insemneaza federalizare, sa fie foarte clar, n-are rost sa ne mintim pe noi insine. Or, Romania nu poate fi constituita in mod federal.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015

      • De ce nu poate fi constituita in mod federal?

        Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015

      • Pentru ca Romania, in mod istoric, s-a constituit ca un „stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil” (art. 1 din Constitutie). Asa cum SUA s-a constituit in mod istoric ca un stat federal, de la inceputurile sale. Si e oricum nerealist sa discutam in alti termeni.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015

      • La noi termenul „securitate” are o conotatie negativa din cauza Securitatii de pe vremea comunismului. De ce? Intrucat Securitatea era impotriva libertatilor politice ale individului. De aceea noi trebuie sa avem in vedere urmatoarele precizari facute de Milton Friedman:

        „History suggests that capitalism is a necessary condition for political freedom. Clearly it is not a sufficient condition.”

        incerc sa tradud:

        „Istoria sugereaza capitalismul drept conditie necesara pentru libertatea politica. Desigur nu este o conditie suficienta”

        si se vede ca pe vremea comunismului era incalcata libertatea politica a individului.

        “Government has three primary functions. It should provide for military defense of the nation. It should enforce contracts between individuals. It should protect citizens from crimes against themselves or their property. When government– in pursuit of good intentions tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.” (v. aici)

        incerc sa traduc:

        „Guvernul are trei functii primare. Trebuie sa asigure apararea militara pentru natiune. Trebuie sa intareasca contractele intre indivizi. Trebuie sa protejeze cetatenii de crimele pe care le fac unii impotriva altora sau impotriva proprietatilor lor. Cand guvernul – manat de bune intentii – incearca sa rearanjeze economia, sa transpuna in legislatie moralitatea, sau sa ajute unor interese speciale, costul vine in ineficienta, lipsa de motivare si pierdere a libertatii. Guvernul trebuie sa fie un arbitru, nu un jucator activ”

        Aceste precizari, dupa parerea mea, trebuie sa fie obligatoriu facute pentru ca „securitate si justitie” oferea si pe vremea comunismului, dar pe atunci se incalcau libertatile cetateanului. Comunismul acesta, desi a cazut, inca nu a disparut din societatea romaneasca. Iar pericolul este ca Securitatea sa isi faca din nou aparitia pentru ca oamenii, cel putin unii si nu-s putini acestia, nu s-au dezbarat de mentalitatile de putere de atunci. Iar lucrul acesta e un pericol pentru societatea noastra.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015

      • Eu ma refer la definitia din dictionar:

        SECURITÁTE s. f. 1. Faptul de a fi la adăpost de orice pericol; sentiment de încredere și de liniște pe care îl dă cuiva absența oricărui pericol. ♦ Protecție, apărare.

        Doar pentru ca comunistii au pervertit definitia, nu inseamna sa-i acceptam sensul. La fel se intimpla si cu definitia democratiei, care nu inseamna libertate, cum cred unii.

        Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015

      • Libertatile politice trebuie aparate si promovate!

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015

      • Nu am inteles ce ai vrut sa spui cu asta…

        Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015

      • Exact ceea ce am spus. Gandeste-te ca daca nu tinem la libertatile noastre politice se ajunge la dictatura, spre exemplu ca-n Siria lui Bashar al-Assad.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015

      • Nu stiu ce intelegi prin libertatile politice, eu inteleg libertate si atit.

        Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015

      • Orice om are dreptul sa aiba propriile sale convingeri politice, sa si le exprime liber, nestingherit si, daca gaseste oameni cu aceleasi convingeri, sa se asocieze cu ei in mod legal.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015

      • Asta tine de libertate in general. Nu stiu de ce le separi. Sau omul nu are dreptul sa aiba alte libertati, doar cele politice?

        Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015

      • Bineinteles ca are dreptul sa aiba si alte libertati. Dar poti sa ai, de exemplu, dreptul la petitionare, dar sa nu te bucuri de libertate politica (sau sa te bucuri foarte putin de aceasta)…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 9, 2015

      • Intr-o tara libera nu trebuie sa se intimple asa ceva. Daca se intimpla, nu mai e o tara libera…Si atunci trebuie reparat acest lucru.

        Comentariu de Cristina | septembrie 9, 2015

      • Te referi la Institutul „I. Cantacuzino ” ? Ce a facut ca eu -care trec aproape saptamanal pe langa el – nu l-am prea vazut functionand si parca pe nicaieri prin media n-a fost anuntata reluarea activitatii in fortza asa cum eram obisnuit ? A inceput ” I.Cantacuzino ” s a produca iar vaccinuri iar PRESA n-a aflat ?

        Comentariu de Marian | septembrie 9, 2015

      • Nu ma gandeam neaparat la Institutul Cantacuzino.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 10, 2015

    • HOTIA. Hotia controlata de stat propaseste si aduce beneficii celor interesati. 😊

      Comentariu de Rica Venturiano | septembrie 12, 2015 | Răspunde

      • Din pacate, asa e… 😦

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 12, 2015

      • Si din acest motiv ar fi necesara diminuarea rolului statului in economie.

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 12, 2015

  2. @ Christinaaaaaa !!!!!!!!!!!! Tu traiesti in United States of America…ai uitat acest ” mic ” amanunt ? Ai uitat pentru ce ai parasit dumneata sau familia dumitale Romania ? Puteai crede ca dupa ’89 , pe Dambovita va curge lapte si miere cum curge probabil pe ….Mississippi sau pe Hudson ?

    Comentariu de Marian | septembrie 9, 2015 | Răspunde

    • @Cristina Rogu-te , iarta-mi izbucnirea ! Am uitat pur si simplu faptul ca , inclusiv copii mei vorbesc si gandesc exact ca si dumneata iar aia …au plecat din Romania mult mai tarziu decat dumneata .

      Comentariu de Marian | septembrie 9, 2015 | Răspunde

  3. Kelemen Hunor …tocmai ce-a propus stergerea datoriei TVR ! Uite un ungur care nu poate dormi noaptea de grija ca romanii sa fie in continuare ” informati corect ” de catre TVR , o fi d e bine sau tot de rau ?

    Comentariu de Marian | septembrie 9, 2015 | Răspunde

    • Ceea ce a propus Kelemen Hunor e emblematic pentru Romania: stergerea datoriei TVR!! Nu asa s-a facut tot timpul dupa Revolutie cu intreprinderile de stat cu pierderi? Si care e rezultatul? Au acumulat pierderi si mai mari!! Ca in final noi, cetatenii, sa le platim iar demnitarii sa-si mareasca salariile!!

      Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 10, 2015 | Răspunde

    • „Io cre’ ca de rau, ca de bine nu stiu, ighen” 😆😆😆😆
      Cand a fost „de bine” ce a propus „ude mereu'”???😆

      Comentariu de Rica Venturiano | septembrie 10, 2015 | Răspunde

      • Si daca e de nationalitate maghiara nu putea veni cu o idee mai buna? 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 11, 2015

      • Nu nationalitatea e problema, ci mentalitatea celor din „ude mereu”. Sovinismul liderilor este problema, ca maghiarii ce traiesc in Romania sunt marea majoritate OK. Insa asa cum pestele de la cap se impute, si liderii udemersiti strica armonia cu sovinismul lor. Daca nici maghiarii n-au drepturi in tara asta, nu stiu ce sa mai zic. Am ajuns sa fim noi minoritari in tara noastra in ceea ce priveste drepturile. Daca tu, roman, spui tigan sau bozgor imputit, iti sar in cap toti, dar de tie ROMAN IN TATRA TA vine un tigan sau un bozgor si-ti spune ROMAN IMPUTIT, nu se sesizeaza nimeni. Si retine, ca prin „bozgoir” nu ma refer LA TOTI maghiarii, ci la doar la cei sovini, asa cum spune si denumirea.

        Comentariu de Rica Venturiano | septembrie 11, 2015

      • Dar oare maghiarii de la noi nu sunt vinovati ca-i voteaza in continuare pe acesti lideri? UDMR a fost mai mereu la guvernare. Si s-a schimbat ceva in bine in zonele locuite de maghiari? Spre exemplu in Covasna si Harghita? Ca eu nu vad decat lucruri de genul: primarul dintr-o anumita localitate de acolo nu vrea sa arboreze drapelul Romaniei pe sediul primariei. Ca asta e laitmotivul de ani de zile al UDMR, votat in mod majoritar de catre cetatenii de nationalitate maghiara de la noi. Ca si cum maghiarii de la noi ar duce-o atat de bine incat numai asta ar fi problema: drapelul! Toate lucrurile sunt rezolvate, numai asta nu.

        Iar cetatenii de nationalitate maghiara ii voteaza in continuare tot pe astia…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 11, 2015

      • Igen Motane, dar ce-ai vrea, sa-i voteze pe romani??? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
        Cand vine vorba de „solidaritate”, oricat de bun ar fi romanu’, tot unguru-i „fruncea”, 🙂 🙂 🙂 🙂
        E valabil si ptr noi, dupa atatia ani in care s-au dovedit incompetenti, tot pe pesedei ii aleg romanii. Ce conteaza ca le ghioraie burtile de foame, cum primesc „pachetul”, cum dau fuga si pun stampila pe ala cu pomana, ca „asa-i in tenis, unul teren cu zgura, altul cu gazon, ultra-central”, vorba lui Nea Toma, Dumnezeu sa-l aiba in paza.

        Comentariu de Rica Venturiano | septembrie 11, 2015

      • De ce maghiarii de la noi nu ar vota atunci cu PNL?

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 11, 2015

      • Sti ca Rica are dreptate ??? De-a lungul timpului am observat ca…doar politicienii romani au fost saltati pentru diferite trebusoare de nefacut alaturat demnitatii lor de politicieni dar dintre maghiari….Oare or fi cu totii , TOTI POLITICIEII MAGHIARI precum Maica Tereza ???

        Comentariu de Marian | septembrie 11, 2015

      • Eu am auzit si de politicieni maghiari…

        Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 12, 2015

      • Cam din acelasi motiv ptr care Ilici vitesza cu PSD. Acea solidaritate dusa la extrem.

        Comentariu de Rica Venturiano | septembrie 12, 2015

  4. Pai vorbim iar si iar de „INTREPRINDEREA DR STAT”, care in mintea zi viziunea multora este cam tot acelasi lucru cu cele de pe vremea apusa a tineretii lui ilici 😆
    Care performante? Care eficienta? Doar e „DE STAT”, ce conteaza!!
    Pai cam asa s-a dus toata economia romaneasca, fie ea compatibila sau nu. Acea independenta prost aplicata. Directorii si cei in masura, si-au tras salarii imense, fara acoperire in profit. Ce nu vor sa priceapa romanii, pentru ca si guvernantii sunt tot din randul lor, este ca inainte de a cere ceva trebuie sa ai de unde.
    Capitalismul ala adevarat este foarte putin cunoscut, si nimeni parca nu vrea sa-l priceapa.
    Motane, am o functie importanta intr-o multinationala cu profituri remarcabile si activitate peste tot in lume. Salariul DE BAZA este unul decent, fara multe zerouri, stabilit de comun acord cu patronatul si sindicatul. Grila cuprinde de la lucratorii din curatenie pana la CEO. Insa, ca sa fie si stimulativ totodata, multe pozitii beneficiaza de niste procente din beneficiul creat. Aduc firmei beneficii de milioane de euro, si bonusul meu e pe masura, un procent (decent) din acel beneficiu. Dar atunci cand tu iti stabilesti salarii fara acoperire, cum ai vrea sa mearga treaba, daca n-ai si beneficii care sa le acopere?
    Si nu este doar cazul TVR. Situatia asta este in toate domeniile in care statul decide sau controleaza vre-o activitate si are angajati. Sunt „datorii” pe care „cei alesi” trebuie sa le plateasca ptr ajutorul primit ca sa ajunga „alesi”. Si de unde sa le plateasca Motane, daca nu din buzunarul comun, care este al nimanui?
    Am spus-o si-o repet, avem nevoie de un Ataturk sa faca teforma prin sabie, plumb si foc. Sa-i adune pe toti in Parlament si sa-i dea foc, iar cei ce sar pe geam sa fie impuscati. Sa vezi daca cei alesi dupa aceea vor mai indrazni sa faca aceleasi greseli.
    Asa, cand toti stiu ca-s de neatins indiferent ce fac, ba mai raman si cu banii chiar de-s prinsi, nu o sa se potoleasca nimeni.

    Comentariu de Rica Venturiano | septembrie 12, 2015 | Răspunde

    • N-avem nevoie de niciun Ataturk!!

      „Si de unde sa le plateasca Motane, daca nu din buzunarul comun, care este al nimanui?” – foarte bine, dar sa nu le pateasca din buzunarul meu sau al tau, din buzunarul contribuabilului.

      „Directorii si cei in masura, si-au tras salarii imense, fara acoperire in profit. Ce nu vor sa priceapa romanii, pentru ca si guvernantii sunt tot din randul lor, este ca inainte de a cere ceva trebuie sa ai de unde.” -asa, si Curtea de Conturi ce face? Eu nu zic acuma ca un director, sau un demnitar, sau un primar etc sa fie prost imbracat, sa n-aiba ce manca! Dar asta nu inseamna sa abuzezi! N-avem nevoie de Ataturk: avem institutiile si organele necesare pentru ca sa se poata rezolva astfel de probleme.

      Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 12, 2015 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.