Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Cel mai spectaculos eveniment al debutului de an…

… este fara indoiala condamnarea lui Adrian Nastase. Si spun acest lucru pentru ca evenimentul a fost si este foarte mediatizat, se comenteaza mult asupra lui, se iau atitudini referitor la acesta si este si interesant, trebuie s-o recunoastem.

Mie personal mi se pare ca aceasta condamnare arunca o ceata si mai groasa (mai groasa decat cea de afara!) asupra unor chestiuni pe care, de ce nu, le-as numi fundamentale pentru societatea romaneasca. Vedeam, spre exemplu, la televizor, vorbindu-se daca oamenii politici au invatat ceva din aceasta noua condamnare a lui Adrian Nastase… Dupa parerea mea, aceasta condamnare (si nu numai) nu prea inseamna mare lucru si nici nu rezolva vreo problema. Dimpotriva, amplifica problemele si nu atat pentru faptul ca s-ar fi produs tardiv. In primul rand cred ca trebuie aratat si inteles ca nu rezolva nici pe departe problema coruptiei, cum poate ar crede unii… Caci ar trebui sa ne bucuram daca se rezolva pozitiv problema coruptiei si nu de condamnarea unui om. Or, chestiunea aceasta a coruptiei va persista sa fie spinoasa atata vreme cat capitalismul in Romania nu este dezvoltat. Sau, cu alte cuvinte, atata vreme cat Statul va ramane puternic implicat in economie. Vor aparea alti Nastase, cu siguranta. Se vor diversifica, moderniza si imbunatati metodele de corupere, furt si delapidare (inclusiv, de ce nu, prin legi care sa permita asa ceva) si in felul acesta se va agrava problema. Chestiunea nu e cat de cinstit esti ci faptul ca te afli, aici in Romania, intr-un cerc vicios din care nu ai iesire. Iar recentele privatizari ratate: Oltchim, CFR Marfa, Posta Romana confirma ceea ce spun. Mai mult, sub guvernarea PDL, care pe vremea cand Presedintele Basescu Traian conducea neconstitutional partidul isi spunea ca e partid de dreapta (insusi Basescu se revendica de la o asemenea orientare politica chiar si azi), n-a facut nicio privatizare!! Si sa retinem acest aspect pentru ca un partid care-si spune de dreapta ar fi trebuit sa sustina sectorul privat si sa caute sa-l dezvolte. PDL nici vorba ca ar fi facut asa ceva. Pericolul este ca acest fenomen pe care-l numim coruptie sa se amplifice (mai ales cu noile taxe ale guvernului Ponta, care parca te invita la evaziune) si s-ar putea sa se dezvolte alti Nastase, nu atat de vizibili in plan politic si public precum Adrian Nastase, dar cu mult mai corupti si mai periculosi… Si atunci ce am facut? Am condamnat „un simbol” al coruptiei?

Pe de alta parte, aceasta condamnare a lui Adrian Nastase, in conditiile in care increderea cetateanului roman in Justitie este la cote foarte joase (v. aici si aici niste sondaje recente interesante), nu face decat sa-i sporeasca popularitatea fostului premier. Sa ne gandim putin: de mai multi ani fostul premier nu mai avea o functie importanta in PSD, iar dupa prima sa condamnare patrona sedintele Fundatiei Titulescu si scria pe blog. Era chiar atat de periculos Adrian Nastase? Si daca da, de ce? Iar daca, sa presupunem, e periculos, nu era oare mai bine sa fie lasat intr-o pozitie inferioara, undeva asa in plan secund, tert, cu alte cuvinte marginalizat? Pe cand aceasta condamnare il aduce din nou in prim-planul vietii politice, iar reactia pe care cetateanul o are, comparandu-l pe Nastase cu alte personalitati, trebuie sa fie ceva de genul: Oana Schmidt – Haineala e rea, Nastase e bun! Deci reactia cetateanului este exact invers de cum ar trebui sa fie, nu? Pe asa ceva si mizeaza PSD pentru a castiga capital politic intrucat urmeaza alegeri europene si prezidentiale, nu? Deci  efectul acestei condamnari este de bun augur pentru PSD, care nu trebuie sa scada din punct de vedere electoral. Ce se intampla? Premierul, Victor Ponta, este de la PSD iar masuri de imbunatatire a activitatii economice si a nivelului de trai nu se prea vad. Taxele si impozitele s-au marit pentru ca Ponta, daca nu ma insel, trebuie sa mai plateasca niste datorii catre FMI. Or, ce s-a intamplat acum este un adevarat balon de oxigen pentru PSD, daca se poate spune asa, o oportunitate pe care trebuie s-o exploateze la maximum, cu sange rece, pentru a nu pierde electorat. Victor Ponta a speculat imediat acest moment: Nastase este o victima politica a ticalositului regim Basescu, aidoma Iuliei Timosenko in Ucraina.  Iar Ion Iliescu a avut (a cata oara?) o pozitie contrara, daca se poate spune asa, partidului. Iata ce declara Iliescu, citat de Mediafax:

„Întrebat dacă personal crede că Adrian Năstase este condamnat politic, Ion Iliescu a răspuns: „Nu este, cred, o legătură, o conexiune directă între factorii politici şi justiţie, dar este schimbarea de judecată din partea oamenilor. Nu vreau să dau niciun fel de aprecieri de valoare din acest punct de vedere„.” (subl. mea)

Interesant de citit, referitor la afirmatiile lui Ponta, editorialul lui Cristian Tudor Popescu din Gandul. Reputatul jurnalist spune:

Ei, iată că dreptate s-a făcut, nu una pe placul PSD. Dar, de fapt, e foarte utilă: Ponta şi ai săi au ocazia să se prezinte în continuare ca luptători cu hidra băsistă. E mai uşor decât să lupţi cu preţurile şi sărăcia. Ca lider PSD, V. Ponta o poate face, ca premier al României este inadmisibil.

Afirmând că „Năstase e o victimă a regimului Băsescu”, cum deja a făcut,  V. Ponta loveşte încă o dată în  ideea de independenţă a justiţiei în statul al cărui prim-ministru este.” (subl. mea)

Insa aceasta condamnare a lui Adrian Nastase are si conotatii de politica externa. Iata ce ne spune Gandul:

Statele Unite trimit un emisar la Bucureşti pentru a discuta despre statul de drept

Se arata ca:

„O delegaţie a Departamentului de Stat american va veni, vineri, la Bucureşti pentru a discuta, printre altele, despre „eforturi de consolidare a statului de drept”, a anunţat diplomaţia americană. Deocamdată, în programul vizitei sunt trecute întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul Titus Corlăţean, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

Delegaţia americană este condusă de Victoria Nuland, Asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului John Kerry, unul dintre cei mai influenţi oameni din Departamentul de Stat. Vizita în România va dura două zile şi va include întâlniri cu oficialii români şi cu societatea civilă, pentru a dezbate problemele de pe agenda bileterală, precum statul de drept, explică Departamentul de Stat.

Vizita oficialului american vine la scurt timp după o serie de modificări controversate la Codul Penal adoptate de Camera Deputaţilor şi criticate inclusiv de misiunea americană din România, pe motiv că reprezintă „un pas înapoi” pentru România.

Înainte de a ajunge la Bucureşti, delegaţia a mers marţi în Olanda, miercuri în Germania şi va ajunge joi în Lituania. De la Bucureşti, Victoria Nuland va merge la Paris.

Predecesorul Victoriei Nuland, Philip Gordon, a venit şi el la Bucureşti, în vara lui 2012, în perioada în care preşedintele Traian Băsescu era suspendat, pentru a discuta tot despre statul de drept, precum şi despre echilibrul puterilor în stat şi îngrijorările SUA faţă de evenimentele politice din România. Gordon s-a întâlnit atunci atât cu premierul Victor Ponta, cât şi cu Crin Antonescu, preşedinte interimar, şi Traian Băsescu, preşedinte suspendat. După aceste întâlniri, americanul a venit cu un mesaj foarte dur pentru puterea de la Bucureşti.

„Evident, e mai important ce fac oamenii decât ce spun. Dar tot ceea ce pot să sper, după aceste întâlniri, este că ei (oficialii români, n.red.) conştientizează importanţa acestor lucruri şi că vor respecta aceste principii”, a declarat oficialul SUA, care a subliniat că ţara sa susţine pe deplin cele 11 solicitări ale Comisiei Europene pentru România. Gordon a mai explicat, într-o întâlnire cu jurnaliştii, că a venit în România pentru a exprima preocupările Statelor Unite cu referire la referendumul pentru demiterea preşedintelui. „Au existat, aşa cum se ştie, acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanţi, care ar schimba cvorumul de vot şi, se pare, încercări de presiune asupra Curţii Constituţionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzaţii au ridicat semne de întrebare privind legitimitatea oricărui rezultat care este aşteptat”, a spus Philip Gordon.

Americanii nu au, de mai bine de un an de zile, ambasador la Bucureşti, misiunea lor în România fiind condusă de Însărcinatul cu Afaceri Duane Butcher. România este singura ţară NATO pentru care nu s-a făcut nici măcar nominalizarea de ambasador american. La nivelul UE, doar Irlanda se mai află în această poziţie, după cum reiese dintr-o analiză gândul bazată pe din rapoarte ale Departamentului de Stat, CIA şi American Foreign Service Association şi coroborate cu surse diplomatice americane.”

Or, de aici ar putea rezulta ca Iliescu are, totusi, dreptate. Si anume adevarul ar fi ca nu Basescu a dorit si a pus umarul la condamnarea lui Nastase, ci actiunea a fost dictata din exterior, direct de catre SUA. Aceasta ipoteza n-ar fi chiar foarte absurda… De observat si tarile pe care le va vizita Victoria Nuland: Olanda, Germania, Lituania, Romania si Franta. Parca Olanda si Germania, dar si Franta, sunt „prietenii” nostri „dragi” care se opun intrarii Romaniei in Spatiul Schengen, desi Romania are dreptul la asa ceva. Si atunci „semnalele” pe care le dau Olanda si Germania nu vin oare direct de la Washington? In anuntul facut de Departamentul de Stat cu privire la vizita oficiala a Victoriei Nuland, referitor la tara noastra se arata:

„In Bucharest, Romania, from January 10-11, Assistant Secretary Nuland will meet with senior Romanian government officials and members of civil society to discuss bilateral and regional issues, including efforts to strengthen the rule of law.” (subl. mea)

Or, Ponta vrea sa demonteze regimul Basescu iar Basescu pozeaza in aparatorul statului de drept sau, poate mai bine zis, „rule of law”, cum spune in comunicat, iar Gordon a tinut cu dintii de Basescu. Si atunci nu cumva Departamentul de Stat il sustine pe Basescu intr-o eventuala incercare de a incalca Constitutia si de a mai ramane inca un mandat la Cotroceni sau, daca lucrul asta chiar nu se poate deloc, sa fie macar premier dupa ce nu va mai fi la Cotroceni…? Ce inseamna exact „including efforts to strengthen the rule of law„?  In traducere ar suna cam asa: „incluzand eforturi de a intari regula legii”. Ce inseamna asta? De e trebuie intarite aceste eforturi si ce inseamna asta, ce semnificatie are? 

Trebuie inteles un lucru: Romania nu a depasit tranzitia dar legile, inclusiv Constitutia, sunt de asa maniera ca si cum ar fi tara noastra ar fi trecut cu bine prin tranzitie si aceasta s-a incheiat odata pentru totdeauna. In Romania lucrurile nu stau asa, de aici si dificultatile existente in aplicarea a ceea ce inseamna rule of law sau stat de drept. Bine, sigur, depinde si ce fel de definitii dam acestor notiuni, corect! Insa, repet, Romania nu a depasit tranzitia si, din acest punct de vedere, tinand cont de cum se pune acum problema, integrarea Romaniei in UE nu a fost decat o formalitate politica pentru ca, in fond, Romania nu trebuia sa fie in UE intrucat nu poate respecta cerintele ce decurg de aici. A depasi tranzitia inseamna ca si la noi sa se intareasca in primul rand capitalismul, ceea ce nu se prea intampla, din nefericire si din cauze, desigur, obiective. Nu mai vorbesc de faptul ca nici populatia nu doreste asa ceva si de aceea aceasta trebuie mintita la greu daca doresti sa realizezi vreo reforma, numai ca populatia iti cere si bani! Nu se poate sa nu remarcam contradictia aceasta intre calitatea de membru al UE, pe de o parte, si faptul ca tara noastra nu si-a incheiat tranzitia, desi noi zicem ca aceasta s-a incheiat. Evident, rule of law sau stat de drept, aceste notiuni te duc cu gandul la onestitate. Dar interesant ar fi sa vedem ce spunea Mark Twain despre onestitate:

HONESTY

din care citez:

„Honesty is the best policy–when there is money in it.
– Business speech, 3/30/1901

There are people who think that honesty is always the best policy. This is a superstition. There are times when the appearance of it is worth six of it.
Following the Equator

Barring the natural expression of villainy which we all have, the man looked honest enough.
– „A Mysterious Visit,” 1875

Honesty: the best of all the lost arts.
– Notebook, 1902

Yes, even I am dishonest. Not in many ways, but in some. Forty-one, I think it is.
– Letter to Joe Twichell, 3/14/1905

All my life I have been honest–comparatively honest. I could never use money I had not made honestly–I could only lend it.
– Speech, 12/22/1907

I would much prefer to suffer from the clean incision of an honest lancet than from a sweetened poison.
– Letter to Olivia, 12/29/1869

Every man is wholly honest to himself and to God, but not to any one else.
More Maxims of Mark, Johnson, 1927

No man is straitly honest to any but himself and God.
More Maxims of Mark, Johnson, 1927

I think we never become really and genuinely our entire and honest selves until we are dead–and not then until we have been dead years and years. People ought to start dead, and they would be honest so much earlier.
Mark Twain in Eruption

An honest man in politics shines more than he would elsewhere.
A Tramp Abroad

The insincerity of man–all men are liars, partial or hiders of facts, half tellers of truths, shirks, moral sneaks. When a merely honest man appears he is a comet–his fame is eternal–needs no genius, no talent–mere honesty–Luther, Christ, etc.
Mark Twain’s Notebook

….honest men are few when it comes to themselves.
– quoted in My Mark Twain, William Dean Howells

As a rule, we go about with masks, we go about looking honest, and we are able to conceal ourselves all through the day.
– speech 1902, Mark Twain Speaks for Himself

Este onestitatea cea mai buna politica in a construi capitalismul? Voi incerca sa traduc cateva citate:

„Onestitatea este cea mai buna politica – cand sunt si bani in ea”

Sunt oameni care cred ca onestitatea este intotdeauna cea mai buna politica. Aceasta este o superstitie. Sunt vremuri cand aparenta ei valoreaza de sase ori mai mult”

„Onestitatea, cea mi buna dintre toate artele pierdute”

„Orice om este intru totul onest cu sine si cu Dumnezeu, dar nu cu altcineva”

„Un om onest in politica straluceste mai mult decat oriunde altundeva”

Pe cand la noi nu prea sunt bani in aceasta „onestitate”, ca sa fie si cea mai buna politica…

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

ianuarie 9, 2014 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 comentarii »

  1. DE citit acest articol din Revista 22:
    Ce spunea in noiembrie Victoria Nuland: Trebuie sa neutralizam o alta OTRAVA ce ameninta prea mult democratiile tinere ale Europei si Eurasiei: CORUPTIA
    Interesanta e si aceasta reflectie a lui Mark Twain:

    „The insincerity of man–all men are liars, partial or hiders of facts, half tellers of truths, shirks, moral sneaks. When a merely honest man appears he is a comet–his fame is eternal–needs no genius, no talent–mere honesty–Luther, Christ, etc.
    – Mark Twain’s Notebook”

    Incerc sa traduc:

    „Lipsa de sinceritate a oamenilor – toti oamenii sunt mincinosi, ascunzand partial sau total faptele, spun pe jumatate adevarul, inchinatori la idoli, nemernici din punct de vedere moral. Numai cand apare un om onest el este ca o cometa – faima sa este eterna – nu are nevoie de geniu sau talent – nimic altceva decat onestitate – Luther, Hristos, etc”

    Intrebarea ar fi: ce parere are Victoria Nuland de ceea ce a spus Mark Twain? 🙂

    Iar La Rochefoucauld spunea undeva, daca nu ma insel, ca „otravurile intra in componenta unor leacuri”…

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 9, 2014 | Răspunde

    • DE citit si…
      Titus Corlatean: Vizita Victoriei Nuland este binevenita. Angajamentul Romaniei pentru statul de drept este O GARANTIE
      Se arata, printre altele ca:

      „Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat miercuri seara ca vizita ce va fi efectuata in tara noastra de Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al Secretarului de Stat american John Kerry, este una „binevenita”, apreciind ca „este bine sa discutam direct, si nu prin intermediul presei”, pentru a „clarifica si aspecte ce pot parea sensibile la un anumit moment”, el mentionand ca „angajamentul Romaniei pentru statul de drept este o garantie”, informeaza HotNews.ro.

      Potrivit ministrului de Externe, in cadrul intrevederii vor fi discutate „aspectele legate de Parteneriatul Strategic, cheia de bolta a relatiilor bilaterale”, precum si „aspecte regionale”.

      „Am vazut chestiunea cu statul de drept, este o vizita binevenita (…) Eu cred ca este bine sa discutam direct, si nu prin intermediul presei, pentru a vedea unde ne aflam. Angajamentul Romaniei pentru statul de drept este o garantie (…) Cred ca putem discuta si clarifica si aspecte ce pot parea sensibile la un anumit moment”, a declarat Titus Corlatean jurnalistilor, la Palatul Parlamentului.

      Cu privire la intalnirile pe care oficialul american le va avea la Bucuresti, Corlatean a confirmat ca va avea o intrevedere cu acesta, subliniind totodata ca agenda este facuta de partea americana. „Inteleg ca este prevazuta si o intrevedere la Cotroceni”, a mai mentionat ministrul.”

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 9, 2014 | Răspunde

  2. Foarte interesant si acest articol din Gandul:
    CTP: „Victor Ponta comite un gest de iresponsabilitate, compromiţând funcţia de prim-ministru în ochii tuturor ţărilor democratice”
    in care se arata, printre altele, ca:

    „În fine, pe finalul intervenţiei Cristian Tudor Popescu a analizat şi impactul electoral pe care şirul de greşeli făcute în ultima vreme de Victor Ponta ar putea să-l aibă asupra alegerilor din acest an: „Iliescu, spre deosebire de Victor Ponta, vine dintr.-un sistem de dinainte de 89. Acolo, pe lângă caracteristicile sistemului dictatorial-comunist, mai e una care nu e lipsită de utilitate, e una oarecum pozitivă. Oameni ca Ion Iliescu nu pun în discuţie, nu ameninţă structurile fundamentale ale statului, atunci când este vorba de interesul lor politic personal. Au un cip, au o injecţie în minte din acea perioadă toţi cei care au avut funcţii de răspundere în statul comunist(….) Au această disciplină El (Victor Ponta – n.r.) este de şcoală nouă în PSD şi cu o uşurinţă absolut condamnabilă, pentru că are o bătălie politică de dus cu Traian Băsescu anul acesta, înţelege să recurgă la astfel de mijloace care fac rău României. Ar trebui ca Ponta să mediteze. Când îţi spune Ion Iliescu că ceea ce ai făcut nu e în regulă, eu cred că domnul Ponta ar trebui să cadă pe gânduri. Este posibil să existe şi costuri electorale pentru că domnul Ponta a comis în ultimele luni greşeală după greşeală din punct de vedere politic. (…) Mişcări impulsive, mişcări arogante, de o aorganţă comparabilă cu a lui Adrian Năstase în zilele lui de glorie, după părerea mea îi diminuează constant statura politică lui Victor Ponta ceea ce s-ar putea vedea în acest an electoral” .”

    Dar nu cumva de astfel de oameni – „Oameni ca Ion Iliescu nu pun în discuţie, nu ameninţă structurile fundamentale ale statului, atunci când este vorba de interesul lor politic personal. Au un cip, au o injecţie în minte din acea perioadă toţi cei care au avut funcţii de răspundere în statul comunist” – are nevoie regimul Obama? 😉

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 9, 2014 | Răspunde

  3. […] fata de oamenii pe care ii judeca. Justitia ar trebui sa fie si oarba si surda. Sa nu auda nici o opinie a individului  care a ajuns prin minciuna si frauda in functia de presedinte al […]

    Pingback de Se spune ca justitia trebuie sa fie oarba. Dar cu auzul cum sta? | Hai ca se poate! | ianuarie 9, 2014 | Răspunde

  4. Da-mi voie sa ma-ndoiesc de faptul ca , condamnarea lui A.Nastase reprezinta ” cel mai spectaculos eveniment al inceputului de an „. Mai repede figura d e la scoala no. 10 inseamna cu adevarat ceva sau dac a doresti mai mult ….” divortul ” Biancai Dragusanu de Victor Slav dar condamnarea lui Nastase ? S a fim seriosi : daca ar fi fost condamnat la 400 d e ani adica sa am siguranta ca va fac e minim 100 de ani d e puscarie atunci mai treaca mearga ” eveniment :” dar asa…Parca vad ca „dupa ” ….procesul va fi revizuit , domnului Nastase i se vor inapoia banii confiscati d e catre Statul Roman ….cu scuzele si dobanzile aferente de rigoare , domnul A.N. va fi reabilitat politic si….mare minune de nu va fi viitorul candidat la presedentie . Frate , motan….astia sant o clica , astia sant mai ceva ca aia din Camora , din mafia siciliana ….astia sant ca un bloc unitar de ….granit , da-i dracului de banditi !!! Si chiar presupunand ca va avea loc vreodata , in viitorul apropiat o ” revolutie „…pai ce crezi matale , vor venii cei din esalonul doi si….” aceeasi Marie cu….alta palarie ” cum spunea mai nu stiu cand amicul Venturiano ! Adica axact ca dupa figura aceea din 22 Decembrie 1989 …

    Comentariu de Marian | ianuarie 10, 2014 | Răspunde

    • @Marian
      Totusi, de ce vorbesti asa? Adrian Nastase spune ca e nevinovat, uite ce spune pe blog:

      Un argument fals


      Citeste, te rog! Ce parere ai?

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 11, 2014 | Răspunde

      • Glumesti , nu ? Nu stiu pe unde am citit figura asta : ” Nimeni nu-i nevinovat si daca totusi este intr-adevar nevinovat ….gasiti-i o vina !!! ” Chiar crezi ca cineva din tara asta { inclusiv cei ce-l pupa-n dos si-l salta-n slavi pe A.N. } , crede ca milioanele alea de dollari sau euro ce-o avea el in conturi { ca nu-i nebun sa tina toate ouale in aceeasi traista } plus alea patru sau cinci sau cate locuinte are , plus tablourile si ce-o mai avea el si madamme Dana prin casa….alea au fost ” facute ” din serviciul la stat ? Adrian Nastase a fost in serviciul la stat deci….trage si matale concluziile . Stiu …acum vei spune ca …vrea mitocanimea , vrea prostimea , vrea multimea , vrea vulgul { vorba lui Madalin Voicu 😉 } , s a vada sange , vrea sa cada un c ap !!!! Nu prietene , mitocanimea, prostimea , multimea, vulgul { vorba aceluiasi ….Madalin Voicu 😉 } vrea sa s e faca o data dreptate si eventual justitie in tara asta iar daca aceasta inseamna incarcerarea lui Adrian Nastase ….foarte bine : a fost priim ministru in perioada , fix in perioada in care mafia romaneasca a inceput sa scoata capul . Nu l-a avut pe Basescu ministru la transportuiri cumva , n-au fost amandoi ” subiecte ” de alegere a ….populatiei ? O fi oare vreo coincidenta ? Parca m-asi indoii …cu tot respectul pentru dumneata . Azi se bat inca intre ele esaloanele doi si trei ale fostului PCR si-n special al fostei { stai linistit ca si al actualei chiar daca azi poarta numele de SRI } Securitati . Aceasta este o veste imbucuratoare deoarece asta inseamna ca-n Romania inca mai este loc d e furat si mai ales inca mai este cate ceva d e insusit pentru ca ei si ” urmasii urmasilor lor in veacul vecilor ” { vorba lui Stefan cel Mare } sa nu mai aiba nici o grije materiala si sa poata traii ca-n Rai !!!!!!!! Astfel gandesc oamenii amarati de pe strada ….nu-ti face iluzia ca cineva are vreo remuscare sau vreun sentiment de mila pentru ecscocii astia !!!! Daca la noi ar fi executati pe stadioane { ca-n China frate , ca-n China !!!!! } politicienii ce au condus tara dupa decembrie ’89 si pana in prezent …cu banii luati pe bilete …s-ar acoperii datoriile Romaniaei in fatza tuturor creditorilor si le-am da si dobanda 110% ca bonus c-au fost „amabili ” cu noi !!!!!!!!!!!!

        Comentariu de Marian | ianuarie 11, 2014

      • @Marian
        Da, dar din argumentele tale nu rezulta neaparat ca ar fi vinovat…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 13, 2014

  5. […] Traian, Monica Macovei, Cristan Preda si restul haitei urlau ca in gura de sarpe, mintind peste tot ca in vara lui 2012, la Referendumul pentru demiterea lui Basescu, in Romania a avut loc o lovitura […]

    Pingback de Petitia online initiata de Antena 3 “Abuzurile din Romania trec oceanul” ii dispera pe basisti. | Hai ca se poate! | ianuarie 10, 2014 | Răspunde

  6. Pai din nefericire pe mine nu ma cheama nici D.N.A. si nici A.N.I .! Ce argumente vrei frate mai solide decat astea ? Vesnica intrebare : DE UNDE ????????????????

    Comentariu de Marian | ianuarie 13, 2014 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.