Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Europa si evreii

Iata un articol deosebit de interesant din Romania Libera pe care vi-l propun sa-l cititi integral si in original:

ORIGINEA evreilor din Europa: CONTROVERSE clarificate cu ajutorul geneticii

Iata ce arata:

„Evreii din Europa îşi au originea într-un amestec de ascendenţe, dintre care multe provin de la triburile din Caucaz care s-au convertit la iudaism, potrivit unui studiu genetic, ale cărui rezultate au fost publicate joi, potrivit Mediafax.
Acest studiu ar trebui, potrivit autorului său, să clarifice controversele despre originea evreilor europeni, care datează de peste două secole.

Evreii de origine europeană, denumiţi aşkenazi, reprezintă aproximativ 90% din cei peste 13 milioane de evrei care trăiesc în prezent în lume.

Potrivit ipotezei renane, aşkenazii sunt descendenţii evreilor care au părăsit Palestina după cucerirea musulmană din anul 638 e.n.

Potrivit aceleiaşi ipoteze, ei s-au instalat mai întâi în sudul Europei, apoi, spre sfârşitul evului mediu, aproximativ 50.000 dintre ei s-au deplasat din provincia germană Renania spre Europa de Est.

Unii dintre cercetători consideră că această ipoteză este puţin probabilă, întrucât scenariul este imposibil de demonstrat în termeni demografici.

O astfel de teorie ar presupune o explozie a populaţiei evreilor din Europa orientală de la 50.000 de indivizi în secolul al XV-lea la aproximativ 8 milioane de persoane la începutul secolului al XX-lea.

Rata de natalitate ar fi fost astfel de 10 ori mai mare decât rata de natalitate a populaţiilor locale non-evreieşti. Şi acest fapt ar fi trebuit să se producă în ciuda dificultăţilor economice, a bolilor, a războaielor şi a pogromurilor care au devastat comunităţile evreieşti.

Încercând să clarifice lucrurile, autorii acestui studiu, publicat în revista britanică Genome Biology and Evolution, au comparat genomurile (genele care alcătuiesc patrimoniul genetic) a 1.287 de indivizi neînrudiţi între ei, provenind din opt grupuri de populaţii evreieşti, cu genomurile a 74 de persoane din afara comunităţii evreieşti.

Geneticianul Eran Elhaik, de la Şcoala de sănătate publică John Hopkins, din oraşul american Baltimore, a analizat cu mare atenţie datele obţinute, în căutarea mutaţiilor suferite în codul ADN asociate cu originea geografică a unui grup.

Aceşti indicatori au fost deja folosiţi în trecut pentru a face lumină asupra originii bascilor şi a pigmeilor din Africa australă.

În rândul evreilor din Europa, geneticianul a descoperit semnături ancestrale care indică foarte clar regiunea Caucaz şi, într-o mai mică măsură, spre Orientul Mijlociu.

Aceste rezultate, spune Eran Elhaik, sprijină teoria rivală ipotezei renane, cunoscută sub numele de „ipoteza hazară”.

Potrivit acestei teorii, evreii din Europa orientală descind din acei hazari – un amestec de clanuri turce care s-au instalat în Caucaz în primele secole ale erei noastre şi, influenţaţi de evreii din Palestina, s-au convertit la iudaism în secolul al VIII-lea.

Evreii hazari au construit un imperiu înfloritor, atrăgându-i pe evreii din Mesopotamia şi din Imperiul Bizantin.

Ei au prosperat atât de mult, încât au început să se extindă şi să înfiinţeze colonii în regiunile unde se află astăzi Ungaria şi în România, plantând astfel seminţele unei diaspore vaste.

Însă imperiul hazar s-a prăbuşit în secolul al XIII-lea, atacat de mongoli şi slăbit de epidemiile de ciumă neagră.

Evreii hazari au fugit spre vest, instalându-se în regatul polonez şi în Ungaria, unde competenţele lor din finanţe, economie şi politică au fost foarte apreciate. Potrivit ipotezei hazare, ei s-au răspândit apoi în Europa centrală şi în cea occidentală.

Am ajuns la concluzia că genomul evreilor din Europa este un mozaic al unor populaţii străvechi, inclusiv hazarii iudaizaţi, evrei greco-romani, evrei din Mesopotamia şi din Palestina”, a adeclarat Eran Elhaik.

„Structura populaţiei lor a fost formată în Caucaz şi pe malurile Volgăi, cu rădăcini care se întindeau până în regiunea Canaan şi pe malurile Iordanului”, a adăugat acelaşi genetician.

Eran Elhaik susţine că istoria schiţată în gene este sprijinită de descoperiri arheologice, de literatura evreiască ce descrie convertirea hazarilor la iudaism, dar şi de limbă.” (subl. mea)

 

ianuarie 17, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 comentarii »

  1. Mon cher chat…mi-am „spart ” capul incercand sa-mi aduc aminte de unde-mi pare cunoscut titlul din RL insa sincer sa fiu , n-am reusit .. Las la o parte inceputurile nazismului din Germania , deoarece pe atunci inca nu era cunoscut acest termen numit ADN insa „studiile ” facute de cercetatorii germani erau foarte serioase iar cei ce faceau astfel de studii erau oameni foarte seriosi , sau cel putin asta -i parerea mea. Repet am mai citit acest titlu mai nu stiu cand , pe unul dintre blogurile pe care bantui din cand in cand si tin minte ca…erau foarte multe comentarii iar pe mine dupa ce mi-au dat BAN am fost trimes la SPAM . 😦 De fapt daca tipul n-ar fi el insusi evreu asi crede ca doreste cu totdinadinsul sa demonstreze ca evreii sint poporul cel mai vechi, cei mai numerosi , cei mai raspanditi in toata lumea si…sint ” poporul ales ” , lucru de care eu personal ma cam indoiesc . Doreste sa demonstreze ca evreii sint singurii si adevaratii arieni de pe pamant…alte semintii …nemaicontand sau trecand cel mult pe planul doi . Pai asta nu seamana al dracului de mult cu acele studii facute de cercetatorii germani in anii ’30 ? Eran Elhalk…un nume de care vom mai auzii…mai ales ca -i si american ! Este posibil sa fi citit articolul pe blogul alora de la Noua Dreapta insa, nu am siguranta afirmatiei .

    Comentariu de Marian | ianuarie 17, 2013 | Răspunde

    • Dar stii ce e interesant? Ca daca, spre exemplu, critici statul Israel esti imediat catalogat drept antisemit, chiar daca faci o critica ce nu se bazeaza pe aspectul religios, desi termenul asta – semit – nu se refera numai la evrei – si arabii sunt semiti – si nu are neaparat conotatii religioase (care sa tina, spre exemplu, de iudaism sau mahomedanism). Termenul de semit vine de la Sem, unul din cei trei fii ai lui Noe – Sem, Ham si Iafet, si e vorba de cei care sunt din semintia lui Sem. Noi, europenii, suntem iafetii, deci din semintia lui Iafet… Deci atat arabii cat si evreii au un strabun comun, pe Sem. Chiar stateam si ma intrebam: cei care au avut ceva cu evreii, cei care i-au persecutat de-alungul istoriei, cateodata foarte crunt, ce motive au avut altele decat cele legate de religie? Pentru ca altminteri evreii sunt oameni ca toti oamenii, bineinteles. Probabil ca de aici vine ideea ca semit (sau antisemit) ar avea conotatii religioase pentru ei, adica pentru evrei e ca si cum ai spune antiiudaic. Stateam si ma gandeam… Insa ceea ce se intampla acum in Israel, tot conflictul acesta, care dureaza de atatia si atatia ani, e mai curand unul semitic (adica in cadrul aceleasi semintii, cea a lui Sem), iar noi, iafetii, nu mai stim cum sa-i impacam (caci, dupa cate se poate lesne constata, sa se impace ei singuri e destul de dificil). Insa acolo e mai degraba un conflict legat de teritorii decat de religie, cel putin asa mi se pare, dar si religia cred totusi ca joaca un rol insemnat in conflictul din Orientul Mijlociu.

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 17, 2013 | Răspunde

  2. Pai daca tot faci referire la nume biblice am sa-ti dau si eu un exemplu de nume biblic YAHVE care a spus la un moment dat :”- Sint un popor incapatanat , prea incapatanat , si-i voi blestema sa nu aiba NICIODATA O TARA A LOR ” . Si ai uitat ca evreii l-au omorat pe Iisus care era de al lor …cel putin in acte !? 😉 Ai auzit dumneata de Statul Israel inainte de ’47 ? Fireste ca n-aveai cum sa auzi deoarece NU EXISTA SI NICI N-A EXISTAT DE ….ZECI DE SECOLE , fiind creeat artificial , daca doresti ca reparatii de razboi pentru milioanele de evrei ce au sfarsit in ” stabilimentele ” germane in WWII .Asi adauga { ca punct de vedere personal } si drept reparatii pentru prigonirea evreilor de catre crestinii catolici si nu numai a acelorasi evrei pe parcursul a sute de ani . Este suficient sa-ti aduc aminte de Torquemada si de Inchizitie in fata careia Hitler si ai sai puteau trece drept ….invatacei . Ca tot te intrebai ce au avut oamenii altor neamuri cu evreii de-a lungul anilor…pai nimic , poate doar faptul ca ” pe ce puneau mana se transforma in aur ” fireste aceasta fiind doar o figura de stil nu numai citat din nu stiu cine ! In plus de asta eu personal n-am cunoscut niciodata un evreu care sa fi fost sluga decat cel mult slujbas foarte bine platit sau…camatar . Citeste …Ivanhoe al lui Sir Walther Scott si ai sa-l gasesti acolo pe evreu . La noi , in literatura noastra a existat I.L. Caragiale ce are o nuvela cutremuratoare pe care sint absolut sigur c-ai citit-o : O faclie de Pasti in care poti vedea un astfel de motiv . Despre „jindovul ratacitor ” scrie si Ion Minulescu intr-o nuvela a sa Omul cu inima de aur …de asemenea o lucrare in care este exemplificat apetitul acestor oameni pantru aur …pentru ceea ce pune lumea in miscare de fapt . Ce ma oftica pe mine, este faptul ca pentru suferintele aduse poporului iudeu , noi ne-am pus cenuse in cap, ungurii daca nu ma-nsel {desi la astia chiar nimic nu m-ar mira } nemtii, si aia din Austria si mai ales din Germania sau spaniolii…mai toti astia si-au pus cenuse-n cap { obicei iudaic mon cher } numai Rusia , sau Ukraina n-au facut-o ! De ce ? Ei sa sti ca raspunsul la aceasta intrebare ma intereseaza mai mult decat galgara pe care-o face acum sufland in jar de fapt acest ….Eran Elhak . De fapt chiar daca dumneata spui ca ” noi iafetii nu stim cum sa-i impacam ” de fapt…ei singuri agita ” spiritele ” si cauta motive de a se razboiii cu toata lumea …orice motive , mai ales acum de cand au avut in sfarsit bunul simt sa recunoasca ca si ei detin arma nucleara . Ar fi fost si de mirare sa n-o fi detinut , avand in vederea ca parintii acesteia Openhhaimer sau Einstainn erau evrei . Stiu ca s-au vehiculat multe teorii asupra identitatii rasiale a lui Opeinhhaimar dar…exista suficiente probe ,pentru a se fi lamurit acest caz. Si chiar Cancelarul celui de Al Treilea Reich Adolf Hitler { acesta fiind doar numele tatalui sau adoptiv , mare atentie } era la origini…evreu . Radu F. Alexandru…este evreu…desii i-a trebuit foarte mult timp s-o recunoasca . Deci doua minti sclipitoare alaturi de doua jigodii … ce contrast ! Si daca ma apuc cu totdinadinsul sa caut….pot descoperii ca si Traian Basescu este…tot evreu 😉 !!! Pai nu spunea Maresalul ca :” evreii au dus aceasta tara la distrugere ” referindu-se evident la evreii bolsevici ce actionau in Romania inainte de WWII !? Am mari indoieli privind puritatea rasiala a lui C.V.Tudor…care prea se da ” roman verde ” 😎 !

    Comentariu de Marian | ianuarie 18, 2013 | Răspunde

    • Ziceai ceva si despre Rusia, Ucraina… Iata un editorial interesant din Revista 22, semnat Dan Cristian Turturica:
      http://www.revista22.ro/articol.php?id=18403

      Se arata, printre altele, ca:

      ” Nu sunt rusofob, ci Kremlinofob. Am o problemă cu puterea sovietică şi neo-sovietică, nu cu victimele lor. Am o problemă cu toţi politrucii care au distrus vieţile a milioane de ruşi, de români şi de multe alte naţionalităţi şi etnii.

      Şi nouă, şi lor ne-ar fi fost şi ne-ar fi mult mai bine fără influenţa nefastă a unor lideri de tip feudal, pentru care cetăţeanul de rând nu va fi niciodată un egal. Şi care nu sunt capabili de efortul intelectual necesar creării unei societăţi în care binele şi prosperitatea lor să nu vină ca o recompensă pentru umilirea şi sărăcirea celor ce nu aparţin castei conducătoare.

      Aceşti lideri nu pricep nici măcar că ura şi dispreţul cu care îi privesc majoritatea oamenilor din ţările pe care le-au controlat la un moment dat au rădăcini foarte adânci şi nu vor dispărea câtă vreme nu îşi vor cere iertare măcar pentru crimele comise de înaintaşii lor.

      Toate marile puteri au pe conştiinţă atrocităţi, unele la fel de cumplite, cu diferenţe irelevante, ce ţin doar de statistică. Dintre toate, însă, Rusia iese în evidenţă prin două lucruri esenţiale.

      Prin agresivitatea pe care o manifestă şi astăzi faţă de propriii cetăţeni ce contestă autoritatea, dar şi prin brutalitatea cu care încearcă să-şi restabilească dominaţia asupra fostelor colonii sovietice, puterea de la Moscova demonstrează că nu a învăţat nimic din lecţiile trecutului, că îşi imaginează în continuare că poate clădi alianţe nu pe principii şi valori comune, ci prin ameninţări şi şantaj.

      Mai grav, prin absenţa chiar şi a unor gesturi simbolice de recunoaştere a crimelor trecutului, care să ajute la cicatrizarea rănilor pe care le-a provocat altor ţări, Kremlinul ne transmite, de fapt, că nu regretă nimic.”

      Dar iata si un articol interesant din Wikipedia:
      http://en.wikipedia.org/wiki/Jews_in_Russia
      care ne arata ca antisemitismul este la cote ridicate in Rusia de azi! Iata ce arata printre altele:

      „Antisemitism is one of the most common expressions of xenophobia in post-Soviet Russia, even among some groups of politicians.[56] Despite stipulations against fomenting hatred based on ethnic or religious grounds (Article 282 of Russian Federation Penal Code),[57] antisemitic pronouncements, speeches and articles are not uncommon in Russia, and there are a large number of antisemitic neo-Nazi groups in the republics of the former Soviet Union, leading Pravda to declare in 2002 that „Anti-Semitism is booming in Russia”.[58] Over the past few years there have also been bombs attached to antisemitic signs, apparently aimed at Jews, and other violent incidents, including stabbings, have been recorded.

      The government of Vladimir Putin takes an official stand against antisemitism, while some movements parties and groups are explicitly antisemitic. In January 2005, a group of 15 Duma members demanded that Judaism and Jewish organizations be banned from Russia.[59] In June, 500 prominent Russians, including some 20 members of the nationalist Rodina party, demanded that the state prosecutor investigate ancient Jewish texts as „anti-Russian” and ban Judaism. An investigation was in fact launched, but halted after an international outcry.[60][61]

      In Russia, both historical and contemporary antisemitic materials are frequently published. For example a set (called Library of a Russian Patriot) consisting of twenty five antisemitic titles was recently published, including Mein Kampf translated to Russian (2002), which although was banned in 2010,[62] The Myth of Holocaust by Jürgen Graf, a title by Douglas Reed, Protocols of the Elders of Zion, and others.

      Antisemitic incidents have ranged from random acts of violence against Jews to the detonation of explosives in Jewish communities, to high-profile cases such as the stabbing of eight Russian Jews in a Moscow synagogue on January 11, 2006, by a man with neo-Nazi ties. See also: Pamyat, Neo-Nazism in Russia.”

      Guvernul lui Putin a luat pozitie oficiala impotriva antisemitismului. Cu toate acestea in Rusia de azi exista multe grupari neonaziste, grupuri care sunt in mod explicit antisemite. Pravda arata in 2002 ca este un „boom” antisemit in Rusia.

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2013 | Răspunde

  3. „Amiralul ” a incercat ceva , a incercat sa faca ceva pentru tara sa deci faptul ca exista grupuri suficient de mari in Ungaria ce-i doresc reabilitarea si-i cinstesc memoria…chiar nu mi se pare deplasat …atata vreme cat o fac acasa la ei .Poate ca va venii si ziua cand Maresalul va fi reabilitat in fata istoriei iar memoria sa va fi cinstita …macar prin acordarea titlului post-mortem de EROU al Romaniei . Cred ca pana si Cancelarul celui de Al Treilea Raich va avea parte mai devreme sau mai tarziu de o …reabilitare , nu c-asi fi eu inebunit de dragul sau dar frau Merckel face azi …cam ce-si dorea Adolf sa faca in ’39 : Doishtlland uber alles . Nu ti se pare ? Sa nu-mi spui ca frau Merckel o face prin mijloace pasnice , spre deosebire de Hitler, ca nu se prinde ! Frau Merckel a inteles spre deosebire de Adolf Hitler ca :puterea economica bate la popou oricand puterea militara . Simplu si…eficient .

    Comentariu de Marian | ianuarie 18, 2013 | Răspunde

    • Hitler nu va fi niciodata reabilitat pentru ca a produs o catastrofa nu numai in Europa, dar si in intreaga lume. Iar pentru Germania el nu a reprezentat o solutie. Gandeste-te ca aproape o jumatate de secol aceasta tara – Germania – a fost divizata! Nu mai vorbesc ca a fost o tara distrusa in timpul razboiului. Hitler a lasat in urma lui o tara distrusa din toate punctele de vedere.

      In cazul lui Horthy nu e vorba numai de grupuri care ii doresc reabilitarea, dar si de exponenti ai partidului de guvernamant, Fidesz. Mie mi se pare foarte deplasat! Ungaria e o tara a UE, o tara in care, din pacate, unii doresc revenirea fascismului. S-a scris ca partidul de extrema dreapta Jobbik are filiale si la noi. Deci ne priveste ce se intampla acolo.

      In ceea ce-l priveste pe maresalul Antonescu eu cred ca ar trebui sa facem niste comparatii. Ce vreau sa spun…? Romania sub regimul Antonescu a fost altceva, spre exemplu, decat Ungaria szalasista. Antonescu era pro francez, nu pro german. Lasand la o parte unele aspecte neclare si controversate din activitatea sa, Antonescu a fost un militar fara conotatii ideologice. Este adevarat ca a fost aliat cu Hitler, din motive impuse de conjunctura politica europeana a acelor vremuri. Pe cand Ferenc Szalasi a fost de la bun inceput fascist. El si facea parte din Partidul Crucilor cu Sageti, partid fascist prin excelenta. Pe cand maresalul Antonescu nu a facut parte din niciun partid politic. Daca privim lucrurile din acest punct de vedere dictatura antonesciana ar fi o dictatura militara pura, intelegand prin asta ca nu avea nicio conotatie ideologica. Totusi, Antonescu nu a fost foarte dur, n-a fost o dictatura dura pentru ca nu a trimis lideri politici prin puscarii. Masuri de forta a luat impotriva legionarilor, care erau fascisti, si pe care i-a indepartat de la Putere. Pe cand Szalasi era chiar fascist!! Iar dictatura sa a fost una fascista! Szalasi era de profesie politician si avea gradul de maior, daca nu ma insel…
      In ceea ce-l priveste pe Horthy , este adevarat ca si el a fost militar si ca nu a facut parte dintr-un partid politic (era doar Regent al Ungariei – o asemenea functie Antonescu nu a avut-o), dar si-a exprimat inscris pozitia sa antisemita. Iata ce ne arata Wikipedia:

      „Horthy’s personal views on Jews and their role in Hungarian society are the subject of some debate. In an October 1940 letter to prime minister Pál Teleki, Horthy echoed a widespread national sentiment: that Jews enjoyed too much success in commerce, the professions, and industry – success which needed to be curtailed:

      As regards the Jewish problem, I have been an anti-Semite throughout my life. I have never had contact with Jews. I have considered it intolerable that here in Hungary everything, every factory, bank, large fortune, business, theater, press, commerce, etc. should be in Jewish hands, and that the Jew should be the image reflected of Hungary, especially abroad. Since, however, one of the most important tasks of the government is to raise the standard of living, i.e., we have to acquire wealth, it is impossible, in a year or two, to replace the Jews, who have everything in their hands, and to replace them with incompetent, unworthy, mostly big-mouthed elements, for we should become bankrupt. This requires a generation at least.[23]”

      Noi nu trebuie sa uitam de masacrele pe care armata maghiara le-a comis la Ip si Traznea in septembrie 1940:
      http://en.wikipedia.org/wiki/Ip_massacre
      http://en.wikipedia.org/wiki/Treznea_massacre
      sau de masacrele facute tot de armata maghiara la Sarmasu si Harcana:
      http://ro.wikipedia.org/wiki/Masacrul_de_la_S%C4%83rma%C8%99u
      http://ro.wikipedia.org/wiki/Masacrul_de_la_H%C4%83rcana_%28Turda%29
      sau de cel de la Moisei:
      http://ro.wikipedia.org/wiki/Masacrul_din_Moisei
      Cand s-au intamplat acestea, Horthy era in functie…

      Nu sunt atat de naiv incat sa nu-mi dau seama ca Antonescu era un om de dreapta, cu vederi conservatoare, chiar spre extrema dreapta. Militarist, in mod sigur (doar era militar). Este adevarat ca activitatea sa se leaga de persecutarea evreilor si tiganilor, de pogromuri si ucideri. Dar poate ca nici Antonescu si nici Horthy n-ar fi fost asa si nu s-ar fi intamplat lucruri ingrozitoare – masacre, pogromuri – daca n-ar fi fost influentele venite din partea Germaniei hitleriste ce dorea dominatia in intreaga Europa, cucerirea intregii Europe. Pentru ca germanii au promovat antisemitismul si exterminarea evreilor si au dorit sa impuna acest lucru peste tot in Europa si chiar in lume deoarece asta era ideologia lor, bazata pe rasism, o ideologie criminala pe care au si pus-o, din pacate, in practica.

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2013 | Răspunde

      • Sa ne gandim ca nu o tara oarecare a promovat ideologia rasista, antisemitismul, ci Germania – fara indoiala o mare putere. Despre Romania si Ungaria nu se poate spune ca erau mari puteri, ci tari mici/mijlocii. Nici astazi nu se poate spune lucrul acesta. Insa se poate spune despre Rusia ca e o mare putere, nu? Or, Hitler isi exprimase pozitiile sale politice si ideologice in Mein Kampf, pe de o parte si, pe de alta parte, Germania sub conducerea lui a avut clare ambitii expansioniste, pe care le-a si pus in practica. Expansionismul acesta s-a realizat prin mijloace neobisnuit de brutale si e greu de crezut ca tari ca Ungaria sau Romania ar fi putut sa se opuna prin forta armata Germaniei hitleriste, care avea o armata mult mai mare, foarte bine dotata si pusa la punct. Nu s-a putut opune Franta si a trebuit sa se uneasca trei mari puteri – SUA, URSS si Anglia – ca sa invinga masina de razboi germana.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2013

      • Apropo de Horthy, interesant este sa ne uitam ce partid de guvernamant a avut – Party of Hungarian Life. Un partid de extrema dreapta, bazat pe o ideologie de extrema dreapta – Fascismul de la Szeged . Sub Antonescu activitatea partidelor fusese, practic, anulata.
        De aceea reabilitarea lui Horthy are valente politice periculoase si nu putem sta indiferenti in fata unui astfel de fenomen care se petrece, din pacate, in zilele noastre. Sa ne gandim ca Fascismul de la Szeged nu a promovat numai antisemitismul, dar si iredentismul, revendicand teritorii care au apartinut Ungariei inainte de Primul Razboi Mondial. Or, politica asta, sub Fidesz si sub Viktor Orban, incepe, din pacate, sa prinda noi radacini, ca sa zic asa, in Ungaria. Bine ar fi sa ma insel eu…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 19, 2013

  4. Mon cher chat…nu te grabii sa faci afirmatii ce nu esti sigur ca au si o anume baza ! O veche zicala romaneasca zice …cam asa : „Never say never ” 😉 De unde stii dumneata ca …peste 20-30 de ani Hitler nu va fi considerat un erou ? Ce esti Petrache Lupu ? Te numesti cumva ..”Mama Omida ” ? Fi serios frate . Cat despre Maresal…pai ai auzit dumneata de undeva ca in Regatul Romaniei evreii erau obligati sa poarte Steaua lui David cusuta pe vesminte ?! Ca un stigmat sau ca un avertisment : Fereste e…JIDAN !!? Ce , oare Regele Carol , adica ramasitele-i pamantesti n-a fost readus in tara si onorat ca un erou , cinstit si onorat postum mai ceva decat …Arthur , ala din Camelot ? Probabil ca…n-a fost un ” rege slab” insa la cate matrapazlacuri si ..nefacute a lasat in urma sa…nu merita nici sa i se mai pomeneasca numele dar sa-i mai fie adus „trupul” sa infesteze pamantul Romaniei ! Si cu toate astea….Deci crede-ma : in maxim 20-30 …hai 40 de ani…cand noi doi probabil nu vom mai exista…si multe din dosarele top, top secret vor fi deschise , iar natiunile vor fi re reimprospatate si resentimentele vor disparea cred…Hitler va fi reconsiderat ca personaj istoric { deoarece a fost si este un personaj , o personalitate a istoriei fie ca ne place , fie ca nu } , va fi reabilitat , iar numele sau , amintirea sa …va fi onorata de catre TOTI germanii nu numai de catre o mica parte { dar destul de semnificativa dupa cum am observat } dintre ei, asa numitii neo-nazisti ! A nu se intelege cumva ca eu personal asi fi un …admirator al lui Adolf hitler sau a ideologiei pe care-o ” nascuse ” el .Dimpotriva , insa…doar adevarul ne poate face liberi si spun asta deoarece am observat ca …faci ce faci si dai trimeteri spre Bibile 😉 .Iar Germania la ora la care faci matale referire…nu era nici pe departe o” mare putere” asa cum afirmi ci…”viceversa ” !Datorita lui Hitler ” a pozitiei sale politice si ideologice” Germania a redevenit o mare putere . Chestia cu ” ambitiile expansioniste”…aia-i vechea marota a ” teutonilor” { desii nu germanii au initiat acest ordin al calugarilor cavaleri } si vad ca nici azi nu s-au dezbarat definitiv de ea. Frau Merckel face exact acelasi lucru ca si Hitler insa azi…nu se mai foloseste forta armelor , de care cred ca Germania nu duce lipsa ,ci de forta financiara . Asta-i tot .Simplu si mai ales …eficient !Spui dumneata ca ” reabilitarea lui Horthy are valente politice periculoase si nu putem sta indiferenti in fata acestui fenomen „? Pai si ce poti face ? Pornesti un „razboi sfant ” ? Ceea ce n-ar fi rau avand in vedere cat de ” dragi ” imi sint mie ungurii insa cu vorba buna sau rea , nu faci altceva decat sa-i intarati pe oagarii aia turbati ! Deci ce ramane ? Excluderea din Uniunea Europeana ?Nu de alta dar vad ca-n afara de Grecia in ultimele luni se pomeneste si de posibilitatea excluderii Ungariei . Ce mai urmeaza ?Romania , Bulgaria…Albania …si care-o mai fi ?!Pai asta inseamna ca aia de conduc si sustin ideea unei Europe Unite …o Europa a popoarelor o Europa a unei singure …POPULATII …fara deosebire de limba { poate se vor gandii si la o limba …”europeana ” speciala pentru toti si aceea sa fie …esperanto probabil } de obiceiuri , de traditii, de religii si-au dat in sfarsit seama ca ceea ce doresc ei , este de fapt o UTOPIE !Sti ca Europa …au mai fost tentative de …unire sub un singur guvern , sub un singur steag al unor popoare insa …a cazut ideea deoarece …s-a dovedit o UTOPIE ! Un amalgam chimic ce n-are decat …acid in componentele sale .

    Comentariu de Marian | ianuarie 19, 2013 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.