Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Amalgam

Se intampla multe lucruri interesante si mi-e greu sa ma opresc la unul din ele – de aici si Amalgamul!  Iata ce am citit:

Pe plan intern

Gandul

Victor Ponta îl atacă DUR pe Traian Băsescu în interviul de la „DUPĂ 20 DE ANI”, emisiunea difuzată de Pro TV

Un articol foarte interesant! Iata ce se arata printre altele:

Prioritatea nr 1 a Guvernului: Asigurarea resurselor financiare până sfârşitul anului

Ponta a spus că prioritatea numărul 1 a Guvernului în prezent o reprezintă asigurarea, până la 31 decembrie 2012, a resurselor financiare necesare, printre altele, funcţionării instituţiilor publice, a sistemului de termoficare în marile oraşe, pentru care Guvernul ar trebui să aloce în total 3,5 miliarde de lei.

„Începând cu 15 noiembrie, aşa s-a prevăzut anul trecut în buget, nu există nici o resursă pentru funcţionarea spitalelor, a Ministerului de Interne şi nici pentru o parte din sistemului de pensii”, a avertizat Ponta.

Banii vor proveni din încasările de la buget, care au crescut. „În trimestrul II faţă de trimestrul I s-a înregistrat o creştere de 1,2 miliarde de lei. În trimestrul III este de asemenea o creştere”, a spus şeful Guvernului.

„Cererile de alocări sunt de 3,5 miliarde de lei, care reprezintă necesarul minim de alocări până la finele anului”, menţionând că trebuie respectat deficitul la care România s-a angajat în faţa instituţiilor financiare internaţionale.

În plus, Guvernul va trebui să asigure finanţarea din bugetul de stat pentru programele europene şi în special pentru POSDRU, pentru care plăţile de la UE sunt oprite deocamdată.

Cu toate acestea, şeful Executivului a arătat că există „acoperire în buget” pentru a doua tranşă din reîntregirea salariilor, pentru partea din pensii ce trebuie rambursată şi pentru alocaţiile pentru mame.

El a precizat că la rectificarea bugetară mai trebuie prevăzută şi o sumă  200 de milioane de lei – peste 40 de milioane de euro – pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi pentru care nu au fost alocaţi bani în bugetele autorităţilor locale.

„Cel mai mare eşec al României”

El s-a referit şi la faptul că România, în loc să primească bani de la UE pentru proiecte eropene, a devenit un contributor net la bugetul european.  În opinia premierului, acest lucru este „cel mai mare eşec al României” în cei şapte ani de la intrarea în UE.

„Dacă în decembrie, aşa cum avem semnale de la CE, de la DG Employment, deblocăm fondurile pe POSDRU, atunci va fi un mare succes al actualului Guvern”, a ţinut să sublinieze Ponta, care a precizat că fondurile europene pentru România au fost blocate „din cauza auditurilor realizate în 2010 şi 2011”.

Despre creştere economică şi inflaţie

– „Suntem una dintre puţinele ţări din UE care a ieşit din recesiune şi suntem pe creştere, o creştere mai mică decât ne-am aşteptat”, a arătat  şeful Guvernului.

– „ Sigur că o creştere dincolo de parametrii prevăzuţi ai inflaţiei reprezintă o problemă pentru România, inclusiv din punct de vedere al convergenţei cu criteriile euro. Impreună cu BNR, politicile antiinflaţioniste pot fi gândite şi puse în practică. N-am crescut deficitul, nu am crescut cheltuielile”, a răspuns Ponta la întrebarea dacă se teme de creşterea inflaţiei.

El şi-a exprimat speranţa că România va avea o creştere economică de 2,5%.

“Când se da o veste rea, toată lumea o crede, când se dă o veste bună, nu o crede nimeni. Eu vin cu ideea că operând aceste răni ale bugetului public, oprind cheltuielile strict politice sau populiste, şi investind în domenii considerate potenţiale pentru România, precum energia, – vorbim de legea energiei – în agricultură, acolo unde se duce cel mai important efort bugetar la rectificarea bugetară, în IT, fonduri europene şi administraţie publică, cred că putem să avem o revenire economică”, crede Victor Ponta.

Despre sistemul de irigaţii

“Irigaţiile reprezintă unul dintre marile proiecte pentru perioada 2013-2016. Până la 1 ianuarie 2014 România nu poate accesa fonduri europene la acest capitol. În noiembrie-decembrie se negociază alocarea pe care România o va primi în următorul exerciţiu financiar al UE”

Despre cine va purta negocierile la următorul exerciţiu financiar al UE:  “Preşedintele Băsescu nu are în fişa postului”

Întrebat cine negociază alocarea pe care România o va primi în următorul exerciţiu financiar al UE, Ponta a răspuns că “este o problemă foarte delicată aici”, menţionând că Guvernul este cel care “a negociat şi negociază”, însă este posibil ca preşedintele Traian Băsescu “să se ducă şi să vorbească”.

“Din cauza conflictului constituţional dintre preşedinte şi Guvern, Curtea Constituţională a decis că este preşedintele (cel care va trebui să participe la reuniunile Consiliului European n. n.). Eu voi încerca, cu preşedintele Băsescu, să găsim o soluţie ca România să fie reprezentată corect”

Premierul Victor Ponta a recunoscut că nu a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, în legătură cu ceea ce îşi propune România referitor la noul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene care este “cea mai arzătoare bătălie” la nivelul UE.

El a motivat acest fapt prin aceea că “preşedintele Băsescu nu are un aparat tehnic care să discute aşa ceva, nu are în fişa postului, ca să spun în mod direct”

Despre relaţia cu preşedintele Băsescu

Întrebat dacă se menţine relaţia glacială cu Traian Băsescu, Ponta a răspuns afirmativ, recunoscând că ultima dată când a vorbit cu preşedintele a fost la cea mai recentă şedinţă a CSAT. “Da, mă rog, ne-am salutat”, a relatat Ponta.

Lipsa din spaţiul public a preşedintelui Băsescu este, în opinia premierului Ponta, “un lucru bun”.

“Dacă preşedintele s-ar fi comportat la fel în luna iulie, în mod singur nu am mai fi avut suspendare”, a explicat Ponta.

Primul ministru a mai recunoscut că, la numirea sa în funcţia de premier, a primit o solicitare verbală din partea preşedintelui Băsescu, în ce priveşte reprezentarea României pe plan extern.

“Am avut o solicitare de la domnia sa, faţă în faţă, că vrea să participe la Consiliul European. I-am spus că depinde de obiectul (discuţiilor n.n.) de la Consiliul European”

“Nu îi pot da o asigurare. Nu a fost o condiţie atunci. A fost o discuţie. Eu răspund in faţa Parlamentului, domnul Băsescu nu răspunde în faţa nimănui”, a comentat şeful Executivului.

Despre Dan Diaconescu: “Sunt convins că Dan Diaconescu a primit o protecţie politică”. Ai cui erau cei 1,8 milioane euro din saci

“Problema cu Dan Diaconescu (care a fost iniţial desemnat câştigător al licitaţiei pentru Oltchim n.n.) reflectă faptul că nu avem un sistem de justiţie care să funcţioneze în România”

Ponta a mai spus că are informaţii că cei 1,8 milioane de euro scoşi din bancă de Diaconescu ar fi fost împrumutaţi de acesta de la o persoană fizică. “Nu mă bagaţi in chestii de cancan. O doamnă l-a ajutat. Este mama copilului lui Dan Diaconescu”, a arătat Ponta.

“În orice ţară, cel ce foloseşte documente false răspunde rapid pentru asta. (…) Sunt convins ca Dan Diaconescu a primit o protecţie politică pentru a interveni. Mi-e foarte uşor să spun că din partea PDL, a domnului Videanu, poate şi din partea domnului Băsescu”, a declarat premierul, adăugând că se bazează pe informaţii de la “structuri oficiale ale statului” şi pe care Parchetul ar trebui să le ancheteze.

La întrebarea dacă a primit informări din partea serviciilor secrete din care reiese faptul că Dan Diaconescu este susţinut de PDL, Ponta a arătat că a primit “informaţii foarte clare despre fapte de înşelăciune şi documente false”.

“Toate aceste informări şi documentele de la instituţiile statului se află la Parchet. Nu se întâmplă nimic. Procurorii trebuie să îi ancheteze pe oamenii care au votat la referendum. (…) Nu poţi să te faci că plouă în faţa unei asemenea chestiuni”, şi-a arătat premierul nemulţumirea.

El a dat exemplu şi situaţia de la Postă Româna unde spune că au fost descoperite pagube de 100 de milioane, “dar nu se intâmplă nimic”.

“La Hidroelectrica, administratorul judiciar a făcut sesizări. Aţi auzit ceva? Absolut nimic. Şi atunci, cum putem să împiedicăm un individ să escrocheze statul când ştie foarte clar că nu păţeste nimic? Aceasta este de fapt prima lecţie de la Oltchim”, a concluzionat şeful Executivului.”

Pe plan extern

„Rusul linistit”

Capital

ȚARA care vrea să-i dea afară pe americani: SĂ VINĂ RUȘII

Se arata, printre altele, ca:

„Lupta pentru „petrolul cel mare” începe să se dea între americani și ruși.

Irakul a anunțat că dorește să îi înlocuiască pe giganții petrolieri de la ExxonMobil cu alte companii din domeniu dar din Rusia. Autoritățile sunt supărate că americanii au semnat un acord cu guvernul regional din Kurdistan fără să le ceară aprobarea.

Informația vine la scurt timp după ce Agenţia Internaţională pentru Energie a publicat o estimare potrivvit căreia producţia de petrol a Irakului s-ar putea dubla până în 2020, pentru a atinge 6,1 milioane de barili pe zi (mbz), însă cu preţul unor investiţii masive.

Înzestrat cu rezerve dovedite de 143,1 miliarde de barili de petrol şi 3.200 miliarde de metri cubi de gaze naturale, printre cele mai mari din lume, Irakul ar putea deveni până în 2030 al doilea exportator mondial de petrol, după Arabia Saudită.

Sectorul energetic irakian, care încearcă să se refacă după 30 de ani marcaţi de conflicte şi instabilitate, ‘are resursele necesare (…) pentru o creştere rapidă a producţiei sale de petrol şi de gaze naturale’, semnalează un raport al AIE, braţul energetic al ţărilor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Potrivit ‘scenariului principal’ stabilit de organizaţie, oferta de aur negru a Irakului ar atinge chiar 8,3 mbz în 2035. Potrivit AIE, ţara pompa numai 3,07 mbz în luna august a.c.

Pentru ca această creştere a ofertei irakiene de aur negru să se concretizeze, ‘va fi nevoie de investiţii cumulate de circa 530 miliarde de dolari’ până în 2035, avertizează AIE.”

Un articol foarte tare din care reiese cum isi extind rusii influenta economica (si politica) in Orientul Mijlociu. Articolul nu ne spune de ce au fost preferate companiile rusesti in locul celor americane. Aceasta stire este interesanta pentru ca ne arata o ironie a sortii, ca sa zic asa… Americanii au castigat razboiul din Irak si l-au indepartat de la Putere pe Saddam Hussein. Ca acum rusii, linistit, sa vina si sa castige piata petrolului din Irak. Este absolut de neinteles felul acesta in care americanii trateaza problemele. La ce ne-am putea astepta in viitor? Ca Irakul, Afganistanul sa devina tari comuniste? Ca doar America le-a „dezrobit”. America dezrobeste si acolo unde dezrobeste America rusii castiga economic?! Interesant…

Anuntul șoc!

Romania Libera

Anunţul care poate DISTRUGE Uniunea Europeană

Se arata ca:

„Michael Gove, secretar de stat în Educaţie, a spus că, dacă s-ar organiza un Referendum în acest moment privind ieşirea Marii Britanii din UE, el ar vota „da”. „Daţi-ne înapoi suveranitatea sau ieşim”, a declarat Gove, spunând că în cazul în care s-ar organiza un referendum pentru ieşirea Marii Britanii din UE, ar vota „Da”, potrivit realitatea.net.

Secretarul a precizat că Marea Britanie ar prospera pe cont propriu, la fel ca alte ţări europene care nu sunt în UE, cum ar fi Elveţia ori Norvegia.

„Nenumăraţi premieri britanici au declarat că vor să recapete puterea în ceea ce priveşte deciziile din justiţie, piaţa muncii, sănătate, siguranţă, pescuit sau alte domenii în care deciziile sunt luate acum de UE”, a anunţat o sursă din anturajul cabinetului britanic, pentru Daily Mail.

„Gove crede că e timpul să o spunem răspicat, cu cuvinte simple: nu mai tolerăm birocraţia din UE. Trebuie să le spunem că, dacă nu ne dau înapoi puterea, vom pleca. Nu avem de ce să ne fie frică, suntem o ţară cu relaţii comerciale importante, iar acest lucru ne dă o putere mare în Uniunea Europeană, fie că rămânem, fie că o părăsim”, a declarat sursa menţionată.”

Pai, si atunci Romania este „copilul – problema” al Uniunii Europene?

Greseala sau… atentat…?

Un articol din Mediafax ne vorbeste despre o greseala… Daca ne uitam in dictionar vom observa expresiile:

„Loc. adv. Fără greșeală = perfect. Din greșeală = fără voie, involuntar, neintenționat.”

Ca totul sa fie perfect… nu se poate, inteleg asta. Dar, desigur, sunt greseli si greseli…

Preşedintele Mauritaniei, împuşcat din greşeală de propriii militari

Se arata ca:

Preşedintele Mauritaniei, Mohamed Ould Abdelaziz, a fost rănit după ce a fost împuşcat „din greşeală” de propriii militari. Preşedintele a fost supus unei intervenţii chirurgicale la braţ şi va fi transferat în străinătate pentru tratament, precizează surse oficiale.

Ministrul mauritan al Comunicaţiilor, Hamdi Ould Mahjoub, a declarat că o patrulă militară a deschis focul din greşeală spre convoiul prezidenţial, informează BBC..

Mulţi dintre locuitorii din capiatala Nouakchott cred că într-adevăr ar putea fi vorba de un accident, dat fiind că preşedintele se plimbă cu maşina şi face sport fără a fi escortat de agenţi de securitate.

Însă unele surse locale susţin că şeful statului a fost vizat de un atentat pus la cale de o grupare teroristă. Incidentul a avut loc pe şoseaua care face legătura între capitală şi oraşul Tweila.

O liberala incurabila!

Madonna şochează din nou: A făcut striptease şi a dedicat gestul său unei fetiţe care a fost împuşcată de talibani – VIDEO

Se arata, printre altele, ca:

„Cântăreaţa a făcut acest gest miercuri în timpul unui concert pe care l-a susţinut la Los Angeles, informează Daily Mail . La un moment dat, diva s-a oprit din cântat şi le-a spus spectatorilor că vrea „să discute ceva serios” cu ei.

Potrivit Entertainment Today, Madonna le-a spus fanilor săi că a făcut-o să plângă ştirea potrivit căreia o feţiţă pakistaneză, Malala Yousafzai, a fost împuşcată în cap de talibani.

„Fetiţa de 14 ani care a fost împuşcată scria pe un blog despre cât de importantă este educaţia pentru ea. Talibanii au oprit autobuzul în care ea se afla şi au împuşcat-o. Înţelegeţi cât de bolnav şi absurd e gestul ăsta?”, a spus Madonna.

Cântăreaţa a considerat însă că mesajul său nu este îndeajuns de puternic, aşa că a ales să se dezbrace pe scenă. Când s-a întors cu spatele, publicul a putut vedea numele „Malala” scris pe corpul artistei. „Acest cântec este pentru Malala”, a spus Madonna şi a început să cânte „Human Nature”.

Comportamentul artistei a stârnit însă reacţii negative pe internet, mai ales din partea unor cetăţeni pakistanezi, care au spus că gestul ei a fost făcut pentru a atrage atenţia asupra propriei persoane.

Malala a fost împuscată de două ori şi este în prezent în spital, starea sa fiind critică.”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

octombrie 14, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.