Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

I believe that banking in…

I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies.
Thomas Jefferson
3rd president of US (1743 – 1826)

Citatul pare foarte actual, nu? Parca ar fi din zilele noastre, rostit ieri…

Merita sa ne gandim la ce a spus Thomas Jefferson…

 

Tot despre libertate…

… interesant mi s-a parut si urmatorul citat:

The love of liberty is the love of others; the love of power is the love of ourselves.

William Hazlitt (1778 – 1830)

 

mai 15, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

23 comentarii »

  1. Da, el a luptat impotriva unei banci nationale, de exemplu cum e azi FMI, banca mondiala, etc.

    Comentariu de Cristina | mai 15, 2012 | Răspunde

  2. Crezi ca ar fi fost langa aia cu ” ocupy Wall Street ” ? In acest caz ar fi avut surpriza sa vada cit a evoluat sistemul american de….politie ! Iar William Hazlitt….se cunoaste ca-i ….evreu , dupa discurs , dupa idei .

    Comentariu de marian | mai 15, 2012 | Răspunde

    • @marian
      Mai stii…? Poate ar fi fost langa aia cu Occupy Wall Street! Spre disperarea lui Cristina, desigur! 😆

      Comentariu de Motanul Incaltat | mai 15, 2012 | Răspunde

      • Nu cred ca cu aia, mai degraba cu cei din Tea Party 😉

        Comentariu de Cristina | mai 15, 2012

      • @marian&Cristina
        Sa nu ne pierdem, totusi, in anacronisme… 😆
        Insa ceea ce a spus atunci Jefferson nu pare a fi deloc un anacronism… 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | mai 15, 2012

    • @Cristina
      😆
      N-as crede ca ar fi mers cu cei de la Tea Party… Thomas Jefferson era un om cu adevarate convingeri democratice 🙂

      Comentariu de Motanul Incaltat | mai 15, 2012 | Răspunde

      • Democratia in SUA a fost consolidata de oameni ca Jefferson.

        Comentariu de Motanul Incaltat | mai 15, 2012

      • Din nou, amesteci definitiile. Nu stiu de ce esti atit lipit de anumite definitii. Convingerile democratice de atunci se aseamana cu convingerile conservatoare de azi. Uite citeva citate care dovedeste acest lucru:

        The strongest reason for the people to retain the right to keep and bear arms is, as a last resort, to protect themselves against tyranny in government. – Cine sustine asta, occupy sau Tea Party?

        I would rather be exposed to the inconveniences attending too much liberty than to those attending too small a degree of it. – Din nou despre libertate. Cine e impotriva libertatii? Socialistii.

        The policy of the American government is to leave their citizens free, neither restraining nor aiding them in their pursuits.

        No man has a natural right to commit aggression on the equal rights of another, and this is all from which the laws ought to restrain him.. – Asta fac Occupy si socialistii – commit aggresion impotriva drepturilor oamenilor.

        I think myself that we have more machinery of government than is necessary, too many parasites living on the labor of the industrious. – Mhm! Era impotriva parazitilor care sug vlaga cetateanului!

        The majority, oppressing an individual, is guilty of a crime, abuses its strength, and by acting on the law of the strongest breaks up the foundations of society. – Tirania majoritatii, DEMOCRATIA pe care o lauzi atit de mult era urita de Jefferson!

        I predict future happiness for Americans if they can prevent the government from wasting the labors of the people under the pretense of taking care of them. – :)) Impotriva socialismului, again!

        To compel a man to furnish funds for the propagation of ideas he disbelieves and abhors is sinful and tyrannical. – Nu asta se intimpla cu scolile publice?

        Cu cine se aseamana mai mult? Cu Occupy? Cu socialistii?? Sa fim seriosi :))

        Comentariu de Cristina | mai 15, 2012

      • @Cristina
        Eu am spus urmatorul lucru, si anume ca: Thomas Jefferson era un om cu adevarate convingeri democratice:

        When the government fears the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny.

        Thomas Jefferson

        Referitor la citatul din postare, cred ca trebuie sa-l continuam cu ce a spus Jefferson:

        I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies. If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporations that will grow up around [the banks] will deprive the people of all property until their children wake-up homeless on the continent their fathers conquered. The issuing power should be taken from the banks and restored to the people, to whom it properly belongs.

        Parca se aseamana foarte mult cu Occupy Wall Street!! 🙂
        Ba chiar cu socialismul! 😉

        Comentariu de Motanul Incaltat | mai 15, 2012

      • Ha ha, funny ca nu ai raspuns la ceea ce am scris. 😉 oare de ce?

        Occupy Wall Street este o miscare socialista. Ei vor ca cei care au bani pentru ca au lucrat sa le plateasca lor casa, scoala, masina, etc.

        Ia spune-mi tu mie, de ce eu, care am venit in tara asta fara ca sa stiu o boaba engleza, care scoala din Romania nu a fost recunoscuta, care a trebuit sa lucrez 12-15 ore pe zi ca sa ma ridic unde sint, de eu trebuie sa platesc scoala cuiva nascut aici, care stie engleza, care nu a avut alta piedica decit lenea lui? Unde sint drepturile mele??

        Comentariu de Cristina | mai 15, 2012

      • @Cristina
        Daca tu spui „ca sa ma ridic unde sint”, cred ca asta inseamna ca o duci bine acolo… Ma-nsel oare? Daca o duci bine atunci de ce te tot plangi de sistemul american? Ca doar iti merge bine cu sistemul asta. Pai, e corect ce faci tu, Cristina?

        Comentariu de Motanul Incaltat | mai 16, 2012

      • Da, am casa, am masina, am tot ce imi trebuie. Stii de ce eu am si aia de wall street nu? Pentru ca nu am stat cu mina intinsa la guvern, ci am lucrat si am ajuns sa am ceea ce socialistii aia vreau pe gratis, fara munca.

        Tot ce am facut nu a fost sub sistemul socialist al lui Obama. Uita-te sub Obama cite locuri de munca s-au pierdut, uita-te citi si-au pierdut casele, uita-te la nivelul de trai, unde numarul oamenilor pe bonuri de mincare este mai mare decit oricind in istoria Americii. Uita-te la cele 5 trilioane de dolari datorie pe care i-a facut Obama si cum se duce in jos America din cauza asta. Asta numesti tu mai bine?

        Astazi vad cum drepturile americanilor sint incalcate tot mai mult, pe zi ce trece. Vad cum socialistii vor sa preia controlul. Normal ca ma pling, pentru eu vreau sa traiesc in libertatea data de Constitutie, nu in tirania data de democratie si socialism. De aia ma pling! Daca lui Obama ii place socialismul sai celorlalti americani, sa vina la voi in Europa si sa lase americanii care iubesc libertatea sa traiasca in libertate!!

        PS. Si unde zici ca sint drepturile mele?

        Comentariu de Cristina | mai 16, 2012

  3. @Cristina , stimata doamna, nimic nu mi-ar fi placut mai mult in viata , decat sa va vad pe dumneavoastra ducandu-va pe Wll Street si spunandu-le alora : Huoooo …. socialistilor !!

    Comentariu de marian | mai 15, 2012 | Răspunde

    • Daca erau mai aproape de mine m-as fi dus. Au fost oameni care s-au dus si le-au spus. Iar ei au fost de acord ca sint socialisti si ca socialismul e bun.

      Comentariu de Cristina | mai 15, 2012 | Răspunde

      • Desigur, n-am nimic impotriva luptei democratice intre Stanga si Dreapta, fie ea dusa si in USA. E vorba de dezbatere, de diversitatea de opinii. Interesant! Vor avea, probabil, reprezentanti in Congres, flexibilizand astfel politica americana, inclusiv cea dusa pe plan extern. Adevarul e ca SUA este „prizoniera”, ca sa zic asa, unor conceptii foarte rigide despre capitalism, lucru ce nu-i e benefic. Iar criza actuala confirma acest lucru. Pe de alta parte, e bine, asa cum a aratat Jefferson, ca acest capitalism (in speta, bancile) sa tina seama de popor, deoarece asa e democratic. In felul acesta depasindu-se impasul actual! :). Procesul acesta va continua chiar si sub o Administratie republicana la Casa Alba. Flexibilizarea politicii Americii este foarte importanta, inclusiv din punct de vedere economic, permitand o mai buna punere in valoare a resurselor de munca ale tarii, pe de o parte, si de a rezolva problema supraproductiei (stocurile mari), pe de alta parte, prin relansarea consumului. Insa va fi, totusi, lent, in sensul ca nu se poate de azi pe maine. Si asta pentru ca SUA trebuie si va trebui sa adopte o formula mult mai eficace, bazata pe Drepturile Omului, decat cea care a functionat pana la caderea comunismului. Si care a continuat sa functioneze, in virtutea inertiei, pana acum. Formula care, dupa cum se vede, a condus la un esec.

        Comentariu de Motanul Incaltat | mai 16, 2012

      • Ai informatii foarte gresite. Criza nu s-a datorat capitalismul, ci statului care a dat legi si regulamente menita sa inhibe capitalismul. Nu mai crede tot ce citesti din propaganda socialista, mai pune-ti creierul la lucru.

        Constitutia SUA respecta drepturile omului, ceea ce faci tu referire este drepturile alea de care pomeneste ONU si care de fapt incalca drepturile omului si doar vrea puterea suprema.

        Imi pare foarte rau sa vad cita stricaciune a fost turnata in creierul tau. Se pare ca esti o persoana destul de inteligenta, daca ai lasa deoparte „the talking points” si ai incerca sa intelegi cred car avea mai mult sens decit sa tot promovezi socialismul asta imputit!!

        Comentariu de Cristina | mai 16, 2012

  4. @Cristina Stimata doamna , dupa parerea dumneavoastra Iisus Hristos , este …de dreapta sau…de stanga ? Are ” idei ” capitaliste sau socialiste Mantuitorul ? Va rog umil , sa credeti ca ,nu incerc sa fiu …peiorativ . Va multumesc in numele prietenului nostru { virtula este adevarat } si totodata amabila gazda , „Motanul Incaltat” pentru aprecierea nivelului sau de …inteligenta , asta dupa ce i-ati pus la indoiala capacitatea ” lucrativa” a creierului. Cat despre ” socialism imputit”….lasati-o balta , cel putin pana cand va vetilamurii care-i diferenta intre aceste doua sisteme : capitalist si…socialist .Insa, nu dupa ….”explicatiile ” din DEX . Cu deosebit respect va urez o zi …cat mai buna !

    Comentariu de marian | mai 16, 2012 | Răspunde

  5. Ei stimate Motan….ce ai de zis ?Citind tot ce spune stimata dumitale prietena { virtuala fireste } Cristina , ma intreb de ce m-ai ” injurat” pe mine { cred ca observi ghilimelele …fireste dac-ti pui ” creierul la lucru” } cand pe blogul Teodorei faceam ceva referiri la …aceste tari ” civilizate” , la sistemele de acolo , spunand ca…acele sisteme n-au fost ” cladite pe mila crestineasca ” iar dumneata …contrazicandu-ma vehement ! Unde vezi ” mila crestina ” in commentariul Cristinei ?Fireste nu fac apologia …pomenii insa, Cristina este extrem de vehementa { si poate ca pe buna dreptate } contra celor ce …”cer” , ce a steapta sa ” li se dea ” , doar pentru ca …sint ” cetatenii unui stat. Eu nu vad aici { scuza-ma stimata doamna Cristina } nici macar o farama de …”mila crestineasca ” .Poate o vezi dumneata , fireste …. daca-ti ” vei pune creierul la lucru ” ! Chiar ca ma intereseaza, in cel mai inalt grad raspusurile , si al doamnei Cristina dar …si fireste al dumitale .

    Comentariu de marian | mai 16, 2012 | Răspunde

    • @marian
      Cristina spune niste lucruri pe care eu nu le-am afirmat… Eu nu am spus ca „aceasta criza se datoreaza capitalismului”. Uite-te la ce am comentat pe blogul ei:
      http://enjoyinghomeschooling.wordpress.com/2012/05/12/valori/

      Eu am spus ca partidele de Dreapta, care ar fi trebuit sa gaseasca o solutie pentru iesirea din criza, sa revitalizeze sectorul privat nu au facut lucrul acesta si, prin urmare, au inregistrat un esec nu numai la noi in tara, dar si pe plan european. Culmea ironiei este ca Stanga a reusit mai mult in ceea ce priveste dezvoltarea sectorului privat, cresterea economica, decat cei care ar fi trebuit sa faca acest lucru – adica Dreapta politica.
      Si atunci trebuie sa dai, oare, vina pe capitalism pentru incompetenta unora care au ajuns la conducere? Si apoi depinde de ce fel de capitalism vorbim, deoarece daca acest capitalism se conduce dupa idei false, utopice (cum ar fi, de pilda, neoliberalismul) sau este condus defectuos de unii atunci, desigur, perceptia oamenilor va fi ca e prost capitalismul. Deci e bun socialismul. Acelasi lucru se poate spune si despre socialism, fara indoiala. Ca sa nu crezi ca daca socialismul e condus prost, dupa idei false, oamenii nu or sa reactioneze. Si ce crezi ca vor spune? Ca e prost socialismul si e bun capitalismul. Pai, si asa unde ajungem? In schimb, Cristina a zis despre capitalism ca inseamna si esecuri – uite aici:

      Despre Ziua Europei, Europa, Statele Unite ale Europei si… Grecia


      Atunci, luandu-ma dupa ce spune Cristina, si eu ma intreb: criza actuala este, oare, un esec al capitalismului? Asta e un subiect de postare… !

      Cristina este impotriva democratiei pe care o confunda cu tirania si o leaga de socialism. Asta e unul din lucrurile cele mai stranii la ea. Si eu am aceeasi impresie: nu se poate vorbi de mila crestineasca la ea, cel putin din ceea ce spune aici… Din aceasta cauza comentariile ei au o tenta extremista evidenta. Cristina e impotriva Democratiei. Dar, daca esti impotriva Democratiei inseamna ca te situezi de partea Dictaturii. Indiferent daca e vorba de dictatura unui om sau unui cerc de interese. Este vorba de dictatura unei minoritati asupra majoritatii. Insa aparitia acestor idei extremiste trebuie intelese ca fiind legata de actuala criza economica si financiara, care a bulversat multi oameni, i-a derutat pe multi. De aceea, cred eu, trebuie sa manifestam intelegere fata de semenii nostri care, din pacate, gandesc asa… Omul isi mai schimba parerile in timp… E vreme de asa ceva.

      Comentariu de Motanul Incaltat | mai 17, 2012 | Răspunde

    • @marian

      „cand pe blogul Teodorei faceam ceva referiri la …aceste tari ” civilizate” , la sistemele de acolo , spunand ca…acele sisteme n-au fost ” cladite pe mila crestineasca ” iar dumneata …contrazicandu-ma vehement ! Unde vezi ” mila crestina ” in commentariul Cristinei ?”

      Pai, tu te iei dupa ce spune Cristina? 😀

      Comentariu de Motanul Incaltat | mai 17, 2012 | Răspunde

  6. Nenenene…stimate prieten, mon cher chat…vezi de ce n-are ursu’ coada si vulpea abia o duce ? In acel comentariu de pe blogul Teodorei Marinescu eu am pus o intrebare referitor la modul in care au ajuns acele state Franta , Grmania , Marea Britanie, la un asemenea sistem, la un asemenea mod de dezvoltare …civilizata mai mult sau mai putin , depinde din ce parte a ” paharului” privesti lucrurile . Eu am intrebat : Ce crezi ca acele state s-au dezvoltat pe…mila crestineasca ? Raspunsul cel putin din punctul meu de vedere era NU ! Nu pe mila crestineasca ci pe constrangeri .Deci cum sa contrazic ceea ce…nu era de contrazis , avnd in vedere ca dumneata prietene , nu facusesi nici macar o referire la asa ceva in postare .Abia dupa ce am pus eu intrebarea …ai venit dumneata cu precizarea : Da pe mila crestina s-au cladit acele state , iar eu…de asemenea te-am contrat atentionandu-te ca in afara ” milei” au fost si …constrangerile….indiferent de unde au venit acele constrangeri si-n ce context au fost facute .Si mai spuneai matale tot acolo { in 10 Mai , sau 11 } ” am distrus” industrie , agricultura { vezi „pariul ” lui Petre Roman } si cam tot ce era iar acum ne dam ” loviti ” Pe mine ma scoate din papuci generalizarile de acest gen . Precizeaza prietene …cine s-a facut vinovat de cam toate acestea ! Nu cumva Petre Roman poarte o mare parte din vina ? Nu de alta dar spre deosebire de mine sau de dumneata el…era un tip scolit la…Paris, era un tip ” umblat” nu ca noi ! Ce era atat de greu sa si spuna …ce era de spus ? Sau cumva a slujit unor interese obscure de la bun inceput sau…a fost doar un incapabil, un impostor politic , el si cei din jurul sau ?!Mai spuneai dumneata ca ” statul este un prost manager” . Eroare ! Statul nu conduce, {nu manageriaza daca-ti place mai mult } nici o intreprindere .Ai uitat ca ” statul ” este o notiune…mai mult sau mai putin abstracta ? Cat despre Cristina…si aici te afli in eroare .Ea nu este impotriva democratiei { sa sti ca nu incerc sa ma dau bine pe langa ea , s-o perii, cum se spune } pentru simplul motiv ca…nu stie ce-i aia democratie decat , cel mult lectiile invatate , eventual dupa DEX , chiar daca a trait { si inca traieste am inteles } atatia ani in SUA .Cat despre ” mila crestina ” … stimata noastra prietena [ ma onorez a spune ca daca este prietena dumitale virtuala si eu ai sunt tot prieten : „Prietenii , prietenilor tai sint si …prietenii mei „] Cristina , cred cu tarie , ca in mod sigur a aruncat candva o bucata de paine ,unui caine pe care l-a vazut prin Romania si macar 10 centi unui tip ce statea pe trotuarul strazii….51 , cu o sapca alaturi si cu afisul aferent : ” Please help me !” Fireste ” nu ma iau dupa ce spune Cristina”, insa…chiar m-ar interesa parerea ei …cel putin referitor la partea cu…Iisus Hristos . Mon cher chat …respect !

    Comentariu de marian | mai 17, 2012 | Răspunde

    • Iti spun cine s-a facut vinovat de toate acestea: Neoliberalismul!

      Crestinismul a influentat Europa si dezvoltarea acesteia, asa cum Islamul a influentat, spre exemplu, statele arabe. Ca Biserica Catolica s-a abatut de la Crestinism, provocand prin asta, de pilda, miscarea de Reforma protestanta, asta e altceva.
      Insa sa-ti spun un lucru, desi poate gresesc. Daca ne referim, de pilda, la ideea de Libertate, aceasta s-a nascut, fara indoiala, in Europa. In niciun caz nu s-a nascut in vreun stat islamic. Este o consecinta directa a dogmei liberului arbitru, care e o dogma crestina (v. ce spune Sf. Ioan Damaschin). SUA e o tara formata din imigranti care, la inceput, au venit preponderent, masiv din Europa. In Islam n-ai sa intalnesti o asemenea idee si o asemenea perceptie asupra libertatii, si nici in iudaism. Am dat numai un exemplu.

      Comentariu de Motanul Incaltat | mai 17, 2012 | Răspunde

      • Merci de …explicatie insa, macar atata …istorie mai stiu si eu !Cat despre ideea de libertate este scrisa , sau daca-ti place mai mult , este pomenita in Biblie chiar la Geneza { acolo unde se vorbeste despre …” caderea in …pacat „} si dupa aceea de Iisus Hristos atunci cand spune : ” Veti cunoaste adevarul , iar acesta , { Adevarul } va va face …liberi ” ! Din nefericire { sau dimpotriva } oamenirea n-a aflat inca …Adevarul { fireste nici nu s-a prea ” obosit” sa-l caute , sa-l gaseasca} si probabil de aceea inca nu este libera cu adevarat . Dupa umila mea parere numai mortii stiu , sau afla ADEVARUL…niciodata cei inca vi !

        Comentariu de marian | mai 18, 2012


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.