Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Uite legea, nu e legea…

Mediafax:

Băsescu: Cer premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii – DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI

PROTEST la COTROCENI: SUTE de persoane scandează: „Jos Băsescu!” (FOTO şi VIDEO) – LIVE TEXT

Eu ma intreb: ce rost a avut scandalul public pe care l-a declansat Traian

Traian Basescu at EPP Summit September 2010

Image via Wikipedia

Basescu, intervenind telefonic in emisiunea televizata, unde era invitat si Raed Arafat?

Raed Arafat avea functia de secretar de stat. Nici macar ministru! Basescu a hiperbolizat totul, de parca Arafat ar fi putut, de unul singur, sa se opuna intr-un mod decisiv adoptarii noii Legi a Sanatatii de catre Parlament. Faptul ca Raed Arafat si-a expus o parere critica la adresa Proiectului de Lege, la o emisiune televizata (indiferent pe ce post s-ar fi desfasurat emisiunea), tine, mai degraba, de libertatea de exprimare, care, in orice societate democratica, ar trebui sa existe nestingherita. Basescu a hiperbolizat spunand ca Arafat creaza o psihoza publica… L-a numit cel mai mare dusman al introducerii sectorului privat in domeniul Sanatatii (citez din memorie). A facut un scandal imens, care s-a lasat cu proteste de strada. In favoarea lui Arafat!!!!! La ce i-a folosit asta Presedintelui si PDL-ului???

Cum vad eu lucrurile? Faptul ca Raed Arafat si-a exprimat o opinie critica la adresa Proiectului de Lege n-ar fi trebuit sa dea nastere unei reactii atat de exagerate din partea Presedintelui. Nici n-ar fi trebuit sa intervina in emisiunea cu pricina, sa-i zica „vreo doua” lui Arafat. Ci, pur si simplu, cu calm Proiectul de Lege ar fi trebuit trimis spre dezbatere si aprobare in Parlament. Domnul Arafat nu avea cum sa impiedice lucrul acesta. Din functia de secretar de stat nu putea sa impiedice lucrul asta! Parlamentul ar fi putut:

  • 1. sa aprobe Legea Sanatatii; acesta e cazul banal: lucrurile sunt clare. Deci nu insist;
  • 2. sa nu aprobe Legea Sanatatii. In acest caz:
  • 2.1 – Guvernul isi asuma raspunderea,
  • 2.2 – Guvernul nu-si asuma raspunderea.

Schema e absolut banala. In logica situatiei urma sa se ajunga la punctul 2.2, dat fiind faptul ca Basescu nu a agreat varianta cu asumarea raspunderii si, foarte probabil, Opozitia ar fi votat impotriva Legii, in consecinta nu s-ar fi indeplinit majoritatea necesara pentru adoptarea acesteia. Dar daca Legea s-ar fi adoptat? E foarte clar ca daca nu se adopta sau daca se adopta, cuvantul lui Raed Arafat, indiferent pe ce post de televiziune rostit, n-ar fi putut sa inlocuiasca felul in care s-ar fi votat in Parlament. Daca se adopta legea de catre Parlament si Raed Arafat, ar fi ramas, totusi, critic, foarte critic fata de legea proaspat adoptata, atunci ar fi trebuit sa-si dea linistit demisia, in cazul in care Legea nou adoptata ar fi fost si promulgata de catre Presedinte. Vreau sa spun ca lucrurile puteau decurge si fara scandal. Iar scandalul l-a iscat, nejustificat, Presedintele.

La ce s-a ajuns? La proteste de strada! Urmeaza faza a doua: Presedintele cere premierului retragerea proiectului Legii Sanatatii!! Ce rezulta? Basescu da dovada de cea mai crasa inconsecventa!! Consecvent era sa trimita proiectul la Parlament spre dezbatere si eventuala adoptare, nu sa-l retraga! In acest timp popularitatea lui Raed Arafat creste exponential!! Sparge norii, Doamne iarta-ma! Romanul iese in strada, cu mic, cu mare, pentru ca sa-l sustina pe Arafat!! Uitati-va, va rog, cum Basescu, din doua miscari, a reusit sa calce in picioare PDL-ul, facandu-i mult rau cu tot scandalul declansat si cu aceasta inconsecventa, de care vorbeam mai sus. Al doilea articol citat arata, printre altele, ca:

Timişoara: Aproximativ 200 de persoane participă la un miting pentru susţinerea lui Raed Arafat

Aproximativ 200 de persoane participă, vineri seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara, la un miting pentru susţinerea lui Raed Arafat, manifestarea neautorizată fiind anunţată prin intermediul reţelelor de socializare.

Cele 200 de persoane care participă la miting s-au adunat în jurul orei 18.30 în Piaţa Victoriei din Timişoara, acţiunea fiind anunţată de joi seară prin intermediul reţelelor de socializare.

Manifestanţii scandează „Băsescu nu uita, va veni şi vremea ta„, „Jos Băsescu„, „Tineri, veniţi cu noi„, „Azi în Timişoara, mâine în toată ţara„, în timp ce unii dintre ei au afişat foi A4 pe care scria „Pro Arafat”.

Unii dintre manifestanţi au declarat presei că nu sunt de acord cu proiectul Legii sănătăţii şi cu intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a desfiinţa SMURD.

Mitingul nu este autorizat, însă este supravegheat de poliţişti şi jandarmi.

Braşov: Peste 500 de persoane s-au adunat în Piaţa Sfatului

Peste 500 de persoane s-au adunat, vineri seară, în jurul orei 19.00, în Piaţa Sfatului, din Braşov, pentru susţinerea lui Raed Arafat, într-o acţiune neautorizată, jandarmii masaţi în zonă încercând fără succes să le oprească deplasarea spre sediul Prefecturii.

Mitingul de susţinere a lui Raed Arafat de la Braşov s-a încheiat, vineri seară, în jurul orei 21.00, fără incidente, după ce manifestanţii au mers, pe rând, din Piaţa Sfatului, unde se adunaseră, la sediile Prefecturii, Primăriei şi PDL Braşov, încheind acţiunea tot în Piaţa Sfatului.

Pe tot traseul lor, manifestanţii au fost însoţiţi de jandarmi, care au asigurat ordinea.

Ei au purtat pancarte, steaguri tricolore şi au scandat lozinci împotriva lui Traian Băsescu şi a guvernaţilor, au huiduit şi au fluierat.

Cu excepţia îmbrâncelilor din Piaţa Sfatului, de la începutul mitingului, în jurul orei 19.30, când cei peste 500 de oameni care s-au adunat pentru susţinerea lui Raed Arafat au rupt cordonul de jandarmi şi au plecat spre Prefectură, acţiunea s-a desfăşurat fără alte incidente.

Cititi si:

Miting de susţinere pentru Raed Arafat: 1.500 de oameni au ieşit în stradă la Târgu Mureş

Iata ce au strigat oamenii la Targu Mures:

„Ei au strigat „ Arafat nu uita, Mureşul e casa ta „, „Jos cu hoţii”, „Jos Băsescu”, „Demisia”, „Băsescu nu uita, România nu e a ta„, „Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi„.[…]

Manifestanţii au scandat „Vrem să trăim, nu vrem să murim”, „Haideţi cu noi”, „Jos Băsescu”, „Arafat nu uita, noi suntem de partea ta”, „Afară din ţară cu javra ordinară”, „România, trezeşte-te”.

Eu n-as prea crede ca Basescu nu ar fi fost informat ca ar putea avea loc astfel de manifestatii, in toata tara. Pe de alta parte, Basescu e inteligent si cred ca si-a dat seama ca vor urma astfel de manifestatii de sustinere a lui Arafat. Care a fost planul lui? Dupa parerea mea, Basescu nu a vrut de la bun inceput ca acest Proiect de Lege sa fie trimis in Parlament si avea nevoie de un motiv. L-a avut, il are: ” noi am vrut sa facem Reforma in Sanatate dar se opune Arafat, se opun cetatenii in numar mare”. In schimb a reusit sa-l faca pe Arafat erou! Raed Arafat este eroul care se opune, nu-i asa, unei legi indoielnice, chiar proaste, nu-i asa? Intrebare: doreste Raed Arafat sa candideze la urmatoarele alegeri? Pentru ca Basescu a reusit sa-i faca o campanie electorala extraordinara! Cu minimum minimorum de mijloace financiare! Ca un maestru, din doua miscari numai, a reusit sa-l transforme pe Arafat intr-un erou, a reusit sa-i creasca popularitatea atat de mult, cum niciun expert in campanii electorale n-ar fi reusit! Performanta lui Basescu este uluitoare. Aceasta dezvoltare debordanta a personajului Arafat in spatiul public este o performanta stralucita a Presedintelui! Cum nicio Antena sau Realitate, indiferent cat de buni oameni, experti in arta comunicarii, ar avea, n-ar fi reusit s-o faca. Raed Arafat a ajuns, brusc, peste noapte, in topuri!!!

Spuneam mai sus ca scandalul l-a iscat, nejustificat, Presedintele. Nejustificat? Greseala sau…?!  Ce experiment mai e si asta…?

De citit si…

Gandul

Raed Arafat le cere oamenilor să nu mai iasă în stradă. „Mulţumesc pentru susţinere, dar îi rog pe toţi să nu se lase manipulaţi politic”

 

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

ianuarie 14, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 comentarii »

  1. […] on Mars de solidaritate cu medicu…vladcelgroaznic on Basescu cere public premierulu…Uite legea, nu e leg… on Mars de solidaritate cu medicu…Theodora on Basescu cere public premierulu…Miting […]

    Pingback de Miting Bucuresti, 14 ianuarie, ora 14, la Piata Universitatii « Hai ca se poate! | ianuarie 14, 2012 | Răspunde

  2. Incompetenta si prostia victorioasa! (Marţi, 10 ianuarie 2012, 14:54)

    Well … inca odata triumfa prostia si incompetenta.
    Propunerea pentru noua lege a ingrijirii sanatatii publice are atat elemente bune, cat si elemente rele. In primul rand daca aceasta lege va fi aprobata – ne vom desparti definitiv de statul comuist.
    Comuistii au facut cateva promisiuni electorale atunci cand au venit la putere – invatamant public, gratuit si ocrotirea sanatatii in sistem socialist, egalitar si gratuit pentru pacient.
    A treia promisiune a fost cea legata de programul de constructii de locuinte.
    Pe termen lung – cca. 70 de ani de cand partidul bolsevicilor a luat puterea in Romania – statul comuist a avut o serie de realizari – astazi amintite de cei mai batrani si mai lipsiti de resurse. In fapt nostalgia lor pentru vremurile trecute este legata de faptul ca erau tineri si nu erau bolnavi – deci nu accesau realmente acest sistem socialist de ingrijire a sanatatii.
    Well .. vremea a trecut si posibilitateta comuistilor de a jupui poporul pentru implinirea promisiunilor lor fara baza economica – a murit prin 1992.
    De atunci – tara este intr-o profunda criza a sistemului de sanatate si a celui de invatamant. Criza are mai multe dimensiuni – altele decat „subfinantarea cronica” de catre Ministerul Otravurilor si Eutanasierii – lipsa de organizare, spagile, nepotismul, lipsa competitivitatii, lucrul pentru profitul personal al medicilor si al acolitilor lor politici.
    Intre putinele realizari viabile post 1990-cea mai remarcabila in sanatate este SMURD – deoarece o serie de oameni-medici, asistenti si militari au organizat foarte bine acest serviciu public – necesar ! Realizarea a fost sustenabila cu ajutorul trupelor de pompieri si a unor voluntari – care au permis costuri mai scazute si o calitate mai buna a serviciului. Unul dintre elementele succesului a fost lipsa din SMURD a ploconitzilor pe la Min Sanatatii Publice – lipsiti de profesionalism, prosti si rai – care evident fug de munca. Iar la SMURD se munceste si se mai si moare din cand in cand!

    Comentariu de Mitica (Palarierul) | ianuarie 15, 2012 | Răspunde

  3. Incompetenta si prostia victorioasa! (2) (Marţi, 10 ianuarie 2012, 15:06)

    Da … se mai si moare in misiune la SMURD !

    In plus – la SMURD nu se primeste SPAGA !

    Iata factorii care au permis pana in prezent buna functionare a sistemului si salvarea multor vieti … si de oameni mai simpli, si de VIP-uri naroade lovite pe linia de tramvai in SUV elegante, si de beizadele ucigasi pe sosele.

    Astazi a trimfat inca odata prostia si incompetenta – un specialist pleaca de la MS si un nepotzel de Astarastoaie vine in locul lui.

    Evident ca tovarasul presedinte isi apara oamenii – pe prof dr Vladescu & Co si ii umple de k.k.t pe preopinentzi, indiferent de nivelul de pregatire profesionala al acestora … nici nu ne asteptam la altceva din partea d-sale.

    Cel mai probabil vom avea o noua lege a ingrijirii sanatatii – partea buna – scapam finalmente de minciuna comuista ridicata la rang de politica de stat.

    Cel mai probabil vom avea o noua lege a ingrijirii sanatatii – partea rea –
    in urmatorul cincinal vom observa ca serviciile medicale si farmaceutice se vor deteriora si ca ne vor costa realmente mult mai mult … Dar cui ii pasa de cei multi – care platesc taxe, accize, impozite ?

    Ei sunt ingredientul necesar functionarii unui sistem corupt – pilotat de politicienii romani de orice formatiune sau culoare.

    Un specialist veritabil din administratia publica este nevoit sa plece. Cui ii pasa?

    Vorba lui Cosbuc – „rupi din codru o ramurea, // Ii pasa codrului de ea ?” (“Moartea lui Fulger” George Cosbuc)

    Romani ! este vremea sa va amintiti ca sunteti frati doar cu codrul, nu cu politicienii care fura ca’n codru !

    „Patria si Dreptul Meu !”
    .

    Comentariu de Mitica (Palarierul) | ianuarie 15, 2012 | Răspunde

  4. @Mitica (Palarierul)
    Din ceea ce spuneti inteleg ca, referitor la aceasta (noua) Lege a Sanatatii, exista o parte buna si o parte rea. Permiteti-mi sa va intreb care ar fi atunci, dupa parerea Dvs., solutia optima? Apropo de ceea ce spuneti, chiar ma gandeam la celebrul adagiu latin: Aurea mediocritas – Aurita este calea de mijloc (sau: Calea de mijloc e cea de aur)… Care e parerea Dvs?

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 15, 2012 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.