Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre salarii

Iata un articol foarte interesant din Gandul:

Cui i-a crescut salariul cu peste 30% în ultimii trei ani de criză. Cine ar putea primi mai mulţi bani în 2012

Se arata, printre altele, ca:

„În ultimii trei ani, respectiv de la începutul crizei economice şi până la finele anului trecut, salariul mediu net la nivelul întregii economii româneşti a crescut cu 9,5%, de la 1.361 de lei în noiembrie 2008, la 1.491 de lei în noiembrie 2011, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai consistente măriri salariale, de peste 30% faţă de nivelul din noiembrie 2008 când în România au început să se resimtă efectele crizei financiare, s-au înregistrat în industria extractivă, în domeniul asigurărilor private, al energiei electrice şi al intermedierilor financiare. La polul opus s-au aflat angajaţii din sectorul public, unde câştigul mediu net lunar este cu circa 20% mai scăzut decât nivelul de la sfârşitul lui 2008.”

SONDAJ IRES: 41% dintre români cred că un salariu decent este de minim 2.000 de lei

In ultimul articol se arata ca:

„SONDAJ IRES: 63% dintre români nu au un loc de muncă, 41% cred că un salariu decent este de minim 2.000 de lei” (subl.mea)

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

ianuarie 13, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 comentarii »

 1. Statistica spune că oamenii nu numai că s-au ajuns cu banii, dar au pus şi de-o parte.

  Comentariu de Bibliotecaru | ianuarie 13, 2012 | Răspunde

  • De observat ca salariul mediu a crescut semnificativ numai in anumite ramuri – „în industria extractivă, în domeniul asigurărilor private, al energiei electrice şi al intermedierilor financiare.”.
   Apoi se vorbeste de salariul mediu net. Insa problema e: cati beneficiaza de un salariul mediu net de 1.491 lei? Chiar daca ai studii superioare poti sa fi angajat, la o firma particulara, cu doar 1.000-1.100 lei brut. Si cred ca multi sunt cei care au un salariu sub salariul mediu net care, nici el, trebuie s-o recunoastem, nu este prea mare. In provincie functioneaza mitul salariilor mari din Bucuresti. Lucrurile nu stau chiar asa…

   Dar iata ce spune articolul din Gandul:

   „Profiturile mari ale companiilor din industria extractivă explică de ce salariile angajaţilor din această ramură economică au crescut cu mult peste media economiei, însă ele continuă să rămână sub media europeană, a mai argumentat Cristian Pârvan. „Dacă la noi salariile sunt de circa 700 de euro, în Norvegia aceeaşi muncă este plătită cu 4.000 de euro„, ne-a explicat el.”

   Deci in Norvegia, in industria extractiva, salarii de aprox. 6 ori mai mari decat la noi… Cat consuma un roman si cat consuma un norvegian…

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 13, 2012 | Răspunde

 2. […] Despre salarii – Motanul […]

  Pingback de Basescu cere public premierului retragerea proiectului Legii sanatatatii????!!!! « Hai ca se poate! | ianuarie 13, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: