Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Alegeri!

Nu e vorba de alegerile care se vor desfasura la noi. 🙂 Ci de cele din SUA! Iata un articol foarte interesant din Mediafax:

Alegerile prezidenţiale din SUA: Cine este candidatul republican care îl va înfrunta pe Obama?

Se arata, printre altele, ca:

Mitt Romney a câştigat scrutinul republican organizat

English: Governor Mitt Romney of MA

Image via Wikipedia

marţi în statul american Iowa cu o diferenţă de doar opt voturi faţă de următorul clasat, Rick Santorum, în cadrul acestei consultări care marchează debutul procesului de selectare a unui candidat republican pentru Casa Albă.

Mitt Romney, considerat unul dintre candidaţii moderaţi şi cu cele mai mari şanse de a-l învinge pe Barack Obama la 6 noiembrie, Official photographic portrait of US President...a obţinut 30.015 voturi faţă de 30.007 înregistrate de adversarul său ultraconservator, potrivit rezultatelor definitive anunţate miercuri dimineaţă, în urma unei lungi nopţi electorale.

În total, 122.255 de alegători republicani au participat la cele 1.774 de adunări, ceea ce constituie o participare record.

În jurul orei locale 02.30 (10.30 ora României), vor fi anunţate şi rezultatele definitive ale primului scrutin din cadrul alegerilor prezidenţiale americane, aşteptate multă vreme din cauza diferenţei foarte mici de voturi dintre primii doi clasaţi.

Câştigătorul scrutinului şi cel clasat pe locul al doilea au întrunit

Governor Rick Perry of Texas speaking at the R...

Image via Wikipedia

fiecare câte 25 la sută din voturi. Ron Paul a terminat pe locul al treilea, cu 21 la sută din voturi. Newt Gingrich a obţinut 13 la sută, devansându-i pe texanul Rick Perry (10 la sută) şi pe Michele Bachmann (5 la sută).

Aceste rezultate le permit lui Romney şi Santorum să beneficieze de o dinamică în campanie înaintea următoarelor alegeri, prevăzute să se desfăşoare marţi în New Hampshire (nord-est).

Cu puţin timp înainte de anunţarea rezultatelor, Mitt Romney l-a

speaking at CPAC in Washington D.C. on Februar...

felicitat pe Rick Santorum pentru „victorie”, adăugând că aceasta este o victorie şi pentru el.

Sigur de el, fostul om de afaceri în vârstă de 64 de ani, se concentrează deja asupra următorului scrutin, din New Hampshire. „Către New Hampshire şi să terminăm treaba”, a declarat el, după ce a afirmat încă o dată că preşedintele Barack Obama nu va mai obţine un alt mandat. […]

O altă surpriză a serii a fost Rick Perry, guvernatorul Texasului,English: Official photo of Congresswoman (R-MN)

care a anunţat că îşi va reexamina candidatura din cauza rezultatului dezamăgitor de 10 procente. „Am decis să mă întorc în Texas, să evaluez rezultatele acestui caucus, să hotărăsc dacă mai există loc pentru mine în aceste alegeri”, a declarat el. Perry ar putea abandona cursa.Ceilalţi candidaţi au declarat că vor să rămână în cursă. […] 

Scrutinul republican din Iowa ar putea deveni cel mai strâns din istoria statului

Scrutinul republican de tip caucus din 2012 din Iowa este pe cale să devină cel mai strâns din istoria acestui stat, potrivit directorului CNN Political Research, Robert Yoon, relatează postul american de televiziune.

Cel mai strâns scrutin anterior a fost înregistrat în 1980, când George H.W. Bush l-a învins pe Ronald Reagan cu o diferenţă de 2 puncte procentuale. Următorul cel mai strâns scrutin a fost în 1996, tot în tabăra republicană, când Bob Dole l-a învins pe Pat Buchanan cu 3 puncte procentuale.

Cele 26,3 procente obţinute de Dole în 1996 au reprezentat cel mai mic scor din istoria adunărilor electorale de tip caucus, un record care ar putea fi doborât însă de câştigătorul scrutinului de marţi.”

Recomand citirea integrala si in original a intregului articol.

Dar cand vom vedea o femeie in functia de presedinte al SUA? 🙂 Oare e chiar imposibil?

ianuarie 5, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. […] Cristian Dima, Motanul Incaltat, Mesterul Manole, Ioan Usca, Rokssana, Calin, Teo Negura, Alex Mazilu, Adrian Voicu, Costin Comba, […]

    Pingback de Inedit! « • Gabriela Elena • | ianuarie 6, 2012 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.