Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre declaratia Alinei Gorghiu

Ziare.com

Gorghiu: Am inceput discutii pentru formarea majoritatii

Se arata ca:

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri ca discutiile privind sustinerea motiunii de cenzura anuntata de liberali au inceput, dar ca acestea nu vizeaza negocieri contra functii.

„Am inceput deja discutii pentru formarea majoritatii, ceea ce se poate cat de firesc. Discutam cu colegi parlamentari pentru ca nu vrem sa fim luati pe nepregatite si, cand dl Predoiu va veni cu programul de guvernare si va fi finalizat, dezbatut, vom avea consultarile cu societatea civila, cu tot ce inseamna elitele de la nivel local si central, nu vrem sa fim prinsi pe picior gresit”, a spus Gorghiu, subliniind ca nu a afirmat ca a negociat direct cu Mircea Geoana sau orice alt parlamentar.

Ea a indicat ca lucrurile care tin de majoritatea parlamentara vor fi discutate la momentul oportun, respectiv la prezentarea programului de guvernare.

„Singura negociere care se poarta este aceea de a sustine o motiune de cenzura pentru a inlatura un guvern toxic. Nu se face absolut nicio negociere contra functii executive, nu se face nicio discutie de nume, de formula guvernamentala, absolut nimic.

Este dovada simpla de maturitate politica a acestui partid ca nu vom genera asemenea teme si discutii pana nu vom avea lucrurile noastre stabilite: un program de guvernare, cu proiecte de anvergura, agreat de mediul de afaceri, de populatia din Romania, care sa reuseasca sa transpuna agenda publica in agenda politica”, a afirmat Gorghiu.

La randul sau, copresedintele PNL Vasile Blaga a aratat ca Guvernul Ponta va cadea prin motiune de cenzura.

„Noi ne grabim sa avem un program de guvernare in dezbatere publica pentru a-l imbunatati pentru cand va cadea Guvernul si va cadea printr-o motiune de cenzura. Eu vad ca foarte multa lume este suparata pe dl Victor Ponta„, a spus Vasile Blaga. „(subl. mea)

S-a discutat foarte mult zilele acestea despre schimbarea Guvernului Ponta si inca se mai discuta. Intr-o atmosfera mai degraba somnolenta, in care pare sa nu mai existe subiecte interne de dezbatut, a venit aceasta declaratie care l-a facut pe maestrul Cristoiu sa exclame: „O stralucita bla-bla-gista: Alina Gorghiu!„. N-am vazut insa ca analistii politici sa despice firul in patru si sa caute sa interpreteze ce a vrut sa spuna copresedintele PNL prin aceasta declaratie. Pentru ca am putea descoperi lucruri surprinzatoare!!

Practic, ceea ce rezulta din declaratia Alinei Gorghiu este ca, cel putin momentan, in momentul de fata nu exista o alternativa la „toxicul” Guvern Ponta. Opozitia, din cate inteleg, nu are inca „un program de guvernare, cu proiecte de anvergura, agreat de mediul de afaceri, de populatia din Romania, care sa reuseasca sa transpuna agenda publica in agenda politica„. In asemenea conditii, evident, motiunea de cenzura n-ar avea sens… Adica sa depui o motiune de cenzura, dar tu sa nu fii pregatit sa vii la guvernare??! Problema este ca doamna domnisoara Gorghiu nu ne spune, nu ne da niciun indiciu despre cat timp va dura aceasta stare… Deci cand vor avea un program de guvernare, proiecte de anvergura…? Lucrurile sunt lasate in expectativa si, daca imi aduc eu bine aminte, Presedintele Iohannis, in interviul luat de Rares Bogdan, amintea luna februarie dar si anul 2016, cand vor avea loc alegerile la termen… Cu alte cuvinte, lucrurile se pot intampla oricand in acest interval de timp sau nu se pot intampla…

Totusi este ciudat sa spui despre Guvernul in exercitiu ca e „toxic”, ca dupa aceea, imediat, sa declari ca, stai dom’le putin, ca noi nu avem inca stabilit un program de guvernare, proiecte de anvergura… Si atunci, ce sa mai… Atunci e greu de stabilit cine e intr-adevar „toxic”!

Pe de alta parte, cum vrei totusi sa rastorni actuala guvernare, care se bucura de o majoritate confortabila in Parlament? Ca sa fie clar: Opozitia n-are aceasta majoritate si chiar daca ar depune acum o motiune, aceasta va pica.

” Nu se face absolut nicio negociere contra functii executive, nu se face nicio discutie de nume, de formula guvernamentala, absolut nimic.”

Si atunci cum?

Sunt convins ca multi vor rade de mine – Opozitia n-are aceasta majoritate – normal ca nu o are, altminteri nu ar mai fi Opozitie, numai ca aici se ascunde si o alta idee… Nu cumva, de fapt, nu se vrea rasturnarea Guvernului Ponta? Uitati-va la aceasta fraza:

„”Singura negociere care se poarta este aceea de a sustine o motiune de cenzura pentru a inlatura un guvern toxic. Nu se face absolut nicio negociere contra functii executive, nu se face nicio discutie de nume, de formula guvernamentala, absolut nimic.”

care contine din start o contradictie: se poarta negocieri pentru a sustine motiunea de cenzura, dar nu se face „absolut nicio negociere” pe functii executive, nume, nici macar pe formula guvernamentala!! Si atunci, de fapt, ce negociere se face? Pentru ca nimeni nu te sustine doar de dragul de a te sustine, ca asa vrei tu.

O alta posibilitate ar fi aranjamentul cu Alianta electorala PSD- UNPR-PC, adica PSD sa se dea de buna voie la o parte cand Noul PNL va fi pregatit, sau ca mai multi din actuala Coalitie sa tradeze sau eventual unii din PSD sa tradeze, dar, daca bine am inteles, fara traseisti, deoarece acestia ii displac copresedintelui PNL. In privinta a ceea ce a spus Presedintele in interviu, ca-si doreste un guvern al sau, Dl. Cristoiu comenteaza in felul urmator:

„Păi, fraților și cumnaților, ce voiați să răspundă Klaus Iohannis?
Că-și  dorește un Guvern PSD?”

Iar Dl. Blaga spune: „Eu vad ca foarte multa lume este suparata pe dl Victor Ponta”… Iata, spre exemplu, ce spune D-na. Corina Cretu in aceasta postare:

Combaterea sărăciei trebuie să fie o prioritate pentru România

„[…]

Mi-am exprimat îngrijorarea față de faptul că nu avem nici la ora actuală o hartă a priorităților pe infrastructură socială. Am recomandat Executivului de la București să încurajeze o mai bună colaborare între Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Fondurilor Europene pentru ca această pre-condiție a accesării fondurilor în perioada 20014 – 2020 să fie îndeplinită.

Am încheiat această întâlnire cu convingerea că drumurile și autostrăzile sunt importante pentru România, dar la fel importantă trebuie să fie combaterea sărăciei.

Eu am impresia ca suntem intr-o stare de contradictie. E clar ca aceasta critica se adrseaza propriului partid, PSD. Dar cum poti sa combati saracia fara creare de locuri de munca, fara infrastructura, unde se creeaza locuri de munca, fara drumuri si autostrazi?

M-am uitat si pe facebook-ul Alinei Gorghiu si am dat peste aceasta postare, datata 11 ianuarie, in care se arata, printre altele, ca:

„Victor Ponta consideră că toți trebuie să plătească prețul politic al rezultatelor în alegeri, mai puțin domnia sa. Ponta nu doar că nu mai este susținut de majoritatea formată ca urmare a votului dat de cetățenii României, în 2012, dar nu mai beneficiază nici de încrederea, în general, a românilor, lucru dovedit de scrutinul prezidențial din 2014 și nu numai. Observ, de asemenea, că Victor Ponta a terminat evaluarea performanțelor sale guvernamentale, politice, electorale și este în măsură, acum, să facă o analiză și asupra opoziției. Spre deosebire de domnia sa, eu nu îi înțeleg disperarea cu care se agață de funcții. Este un lider tânăr, are timp să mai ocupe funcții, dacă va reuși, printr-o schimbare reală, să recâștige încrederea electoratului. Ar putea începe prin îndepărtarea baronilor PSD, care sunt, în continuare la butoanele deciziei politice și guvernamentale.

Ponta: Nu cred că PNL este pregătit să preia guvernarea. Nu de Iohannis depinde schimbarea…

Premierul Victor Ponta spune că nu se teme că vreun membru al coaliţiei ar putea sprijini…

mediafax.ro”

Atunci il critica pe Ponta, nu-i intelegea „disperarea cu care se agață de funcții”. Acum ii da dreptate…

Interesant…

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

ianuarie 26, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

48 comentarii »

  1. Motane, cand onor alesii neamului vorbesc de „combaterea saraciei” se refera cumva la dansii? Ca de 25 de ani mumai asta fac. Au grija de salariile lor, de pensiile lor, de drepturile lor, iar asta se vede de la posta. La inceputul „carierei” sunt toti „saraci”, cu un apartament, o masinuta decenta, iar dpa 4 ani mai toti au vile, masini de lux si conturi babane.
    De infrastructura ce sa vorbim, ca este sublima, dar lipseste cu desavarsire, investitiile sunt „directuonate” prin companii si firme de „garsoniera”, iar legislatia incurajeaza spaga si evaziunea, nu investitia.
    Locurile de munca nu se fac prin OUG-uri date din „aseos” 😆

    Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 26, 2015 | Răspunde

    • Si Noul PNL ce face? Spune ca nu are inca stabilit un „program de guvernare, proiecte de anvergura, care sa fie acceptate de mediul de afaceri, de populatia din Romania”. Da, ar putea sa inceapa prin a face licitatii corecte, investitii corecte, juste in infrastructura, sa creeze locuri de munca, dar… ei nu au program de guvernare inca… O democratie puternica inseamna sa ai si o Opozitie puternica si competenta, care sa aiba si bunavointa. Spuneai de comunism, de Tsipras si Syriza si pe blogul Theodorei… Dar uite-te si tu ce a facut Kostas Karamanlis, ca se vorbea si la televizor, a mintit in privinta deficitului…
      „Cine uita trecutul e condamnat sa-l retraiasca”, da, dar… Dar cand vine D-soara. Gorghiu, copresedinta PNL, si imi spune ca de fapt nu exista o alternativa la guvernarea Ponta, desi o critica din rasputeri, ce sa mai zici…? Pe urma se mira toti de ce se aduna atata lume la mormantul lui Ceausescu…

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 26, 2015 | Răspunde

      • Motane, iar ai sa ma certi daca iti repet intrebarea „CARE PARTID LIBERAL”???
        Mai avem oare liberali? Sa nu-mi spui ca Tariceanu si cu partidul lui pe genunchi e solutia.
        Hai sa ne uitam cine sunt „marii” politicieni de azi, marii liberali, taranisti, socialisti, sau cum si-or mai spune. Ce spuneam mai deunazi? Toti au solutii la absolut orice problema, dar cand vine vorba sa le si aplice, o dau cotita. Sa ne uitam doar cu doi ani in urma, sa vedem cate solutii avea USL-ul la TOATE problemele. Si???
        Poate ca acum, singura solutie ar fi ca ponta sa priceapa ca a pierdut pe mana lui, si ca singura solutie ca sa nu -si sinucida cariera politica este sa se dea deoparte, sa se termine odata cu circul si scandalul. In felul asta nu ar mai fi loc de circ si can-can-uri politice, iar cei ce-i vor urma (oricare ar fi ei) sa nu se mai lege de „greaua mostenire” si sa FACA NAIBII CEVA CONCRET.
        Dar ce-mi bat capul. „La mine in Olanda” e bine 😊.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 26, 2015

      • Rica, te inteleg. Dar care sunt acei „ce-i vor urma”? Uite-te mai bine la declaratia Alinei Gorghiu. Ea spune ca inca PNL nu are un program de guvernare si nici proiecte de anvergura.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 27, 2015

      • Si ce te face sa crezi ca in fata minciunilor lui Karamanlis ar fi comunismul o solutie? In comunismul lui ceausescu nu se mintea? In SUA, UK, sau oriunde in alta parte de lume, nh se minte? Nu se fura? Nu exista coruptie?
        Eu am trait pe deplin „binefacerile” comuniste, si de aceea sustin ca NU-I O SOLUTIE! Poate sa fie ptr cozile de topor, oportunisti, lichele si puturosi.
        Sa nu-mi spui ca in comunismul trait de noi, in Romamia, valoarea avea cautare.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 26, 2015

      • Eu nu am spus ca ar fi o solutie comunismul. Insa uite-te si tu la ce s-a ajuns. Grecia a fost abandonata… Dar de ce oare? Gandeste-te ca si in Italia a existat un partid comunist foarte mare, care, pe vremea lui Berlinguer, a si castigat alegerile cu peste 30%. Asta nu inseamna ca Italia a fost o tara comunista.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 27, 2015

      • Pai cine sa aiba motane? Ce proiecte sa aiba, cand in partid cei ce vin cu proiecte sau idei LIBERALE sunt dati de-o parte, ca „incurca socotelile”??
        Cum spuneam, nu avem inca NICIUN partid care sa meaega dupa o doctrina anume, fie ea de orice culoare. Socialistii vor socialism, unde statul sa controleze tot, dar sa se faca si averi, liberalii vor si sa se faca averi dar vor si implicarea statului in toate
        Pai?

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 27, 2015

      • Da… interesant punct de vedere… Dar daca ” nu avem inca NICIUN partid care sa mearga dupa o doctrina anume, fie ea de orice culoare. ” atunci de ce ne mai mira traseismul politic? Vrei sa nu mai fie traseisti, ca inteleg ca D-soarei. Gorghiu ii displac, dar „nu avem inca niciun partid care sa mearga dupa o doctrina anume”?

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 29, 2015

      • Pai cine sa urmeze o doctrina anume motane? Ca sa avem doctrine politice, trebyie sa avem politicieni. Ori noi ce avem? Fosti comunisti, crescuti si educati in spiritul acelor vremuri si ideologii, care acum se dau mari liberali, democrati sau mai stiu eu ce alt curent politic.
        Partea proasta este ca tot astia educa tineretul in aceeasi directie.
        De ce crezi ca nu le-a convenit la vrema aceea acel punct de la Timisoara. CINE A FOST IN FUNCTII INAINTE SA STEA DEOPARTE ACUM. Pai ia fa o socoteala, daca era ca la 90 sa nu aiba acces la conducerea tarii si in forurile legislative niciun fost din vechiul sistem, mai aveam noi acum numele astea „sonore” in politica?
        Si deci? Despre ce oameni politici vorbim? Ca am stiut doar sa-l injuram pe Coposu ca are papion si pe Campeanu ca n-a mancat salam cu soia.
        Am spus-o si o repet motane, cand „noi muncim, noi nu gandim” conduce o tara, asta e rezultatul. Politicienii astia sunt produsul nostru, al alegatorilor, can alegem „dupa chipul si asemanarea” votantului. Bine ca am inceput sa ne invatsm lectia usor-usor.
        😆

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 30, 2015

    • @Rica Venturiano Onorate musiu Rica dar , ” alesii neamului ” { ai neamului ma-sii } se refera strict da ei si la ….neamurile lor atunci cand vorbesc despre ” combaterea saraciei ” . Ma mir cum d e nu te-ai prins inca d e figura in astia …douazeci si cinci d e ani ! Singurul care-a fost ” onest ” si-a declarat cu subiect si predicat ca el a avea dollari de pe vremea in care altii , nici nu-ndrazneau sa viseze macar la asa ceva , a fost Basescu Traian . Ce nu-nteleg eu e…ce mama dracului ai trebuie in continuare atatia bani ca…daca el si neamurile sale vor mai traii inca zece vieti a o suta de ani d e aici inainte …tot nu-i vor putea cheltuii pe toti si nici macar nu vor reusii sa aduca acele proprietati la faliment . Ce fac frate toti nemernicii astia cu banii ???????????????? Ti-l aduci aminte pe Ion Iliescu atunci cand a candidat { si-a si castigat } pentru al doilea mandat cum promitea infiintarea a cel putin un milion d e locuri d e munca , d e parca le scotea coana Nina din…” aia ” a ei ? Ala a mintit iar astialalti mint si ei de-ngheata apele insa…tot raul spre bine cum ar zice Murphy : romanii s-au obisnuit sa-i amestece pe toti politicienii in aceeasi oala cu rahat si…mult nu mai este si herr Johannis va fi inclusiv el bagat la acea oala …mai a les d e catre aia care l-au votat sa fie ” presedintele tuturor romanilor „….” un presedinte care uneste ” , MERDE !!!! Respect onorate musiu , respect deosebit …oriunde te-ai afla !!!

      Comentariu de Marian | ianuarie 26, 2015 | Răspunde

      • Mariane, asa ezte. Daca iti aduci aminte, legat de ce spui tu eu am zis ca baselu sigur avea mai mult de 20 de dolari la 90. Aveam eu, dupa doar 6 ani de navigat o Dacie pe numele bunicii, un video Akai, un apartament cu 4 camere pe numele soacra-mii, si cam 5000 de dolarei. Dar un ditamai comandantul de petrolier.
        Si eu ce am zis? Toti au in program combaterea saraciei. Numai ca nu specifica a cui. Ca su in comunismul romanesc, esenta era „TOTUL PTR OM”. Vrei acum sa spun si ptr care OM? 😊

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 27, 2015

      • Mariane, adu-ti aminte de ce ai iesit acum 3 ani in frig. Si mai adu-ti aminte de toate promisiunile facute de unii, doar pentru ca stiau ce vrea majoritatea celor cu cutitul la os sa auda. Si ce frumos sunau acele promisiuni, nu? Bun, si ce au rezolvat? Asa si in Grecia. Si la ei s-a gasit unul sa le cante in struna (sau in syriza) sa le promita ce vor sa auda si gata. Noi comentam doar ca vai ce tari sunt grecii, ca nu stau in genunchi in fata UE, dar cat au primit bani de la ei a fost ok. Acum cand l-i s-a spus ca trebuie sa plateasca taxe, sa nu mai iasa la pensie la 50, ca sa munceasca, si sa plateasca ce au consumat, nu le mai convine in UE. Pai grecu’ cand a zis c-a luat, a luat si cand a zis c-a dat, a zis, nu??
        Cam asta e treaba. Cine a fost la greci stie ca intre 2 si 5 totul este inchis, liniste. Ca vorba ceea, fie grecu’ cat mic, dupa masa diarme un pic. Juma’ de ora pan’la 5 😊 Iar in timpul zilei de lucru, ca la noi, terasele pline de tipi cu „ena kafelaky” in fata ptr 3-4 ore. Acolo romanu’ se simte ca acasa. Toata lumea pe strada, nimeni nu munceste. 😆
        Sa avem putintica rabdare, ca se va sparge si balonul asta de sapun cu „salvatorii” Greciei, cum s-a intamplat si la noi cu USL-ul.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 27, 2015

      • Dar aici nu e vorba de greci. Ca nu grecul care „dupa masa doarme un pic, juma’ de ora pana la 5” a indatorat Grecia. El nu are puterea de decizie de a indatora tara. Asa cum nu romanul, ma refer la omul obisnuit, e acela care face politica economica a Romaniei. Asa nici grecul obisnuit, omul obisnuit, nu face el politica economica si monetara a Greciei.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 29, 2015

      • P.S.
        Acum sunt in Olanda, „la sediu” pentru ca se pare ca „plecam” din Romania. Prea multi „baieti destepti” noi si flamanzi in tara si s-au cam saturat sefii de cate „balamale” ruginite trebuiesc „unse” ca sa „nu scartie treaba”. E mai „scump” ca-n Nigeria. 😉

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 27, 2015

      • Si „solutia” e plecarea din Romania? Pe mine ma frapeaza aceste puncte de vedere intrucat, daca e vorba de coruptie, vad ca DNA are activitate. N-am auzit ca DNA sa someze din lipsa de activitate. Poate e vorba de altceva, poate nu faceti profit… Insa tot aud de „balamale ruginite care trebuie „unse” ca sa nu „scartaie treaba””. Nu se poate totusi sa te retragi asa ca o mimoza… Iar daca nu s-a inregistrat – sa presupunem – niciun progres in lupta anticoruptie, de care tot aud vorbindu-se, atunci inseamna ca ceva nu e in regula cu toata aceasta lupta.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 29, 2015

      • Motane, tu daca ai fi patron si ai vedea ca afacera ta nu merge cum trebuie, ca autoritatile iti baga bete-n roate, nu te-ai re-orienta catre alte locatii unde investitia ta sa produca mai mult?
        Cum crezi tu ca functioneaza capitalismul, pe ce principiu? Pot eu sa-i condnamn? Cata rabdare sa mai aiba? Sunt de ani buni in Romania, si in ultimii 3-4 ani s-a mers din rau in mai rau.
        Deci DA, pentru firma solutia cea mai buna este inchiderea activitatii intr-un loc unde nu esti performant si orientarea catre alta piata.
        Nu iti face probleme, o sa legalizeze ponta jocurile de noroc, intai alea online, apoi restul, o sa urmeze si prostitutia, si in felul asta o sa aduca bani la buget, sa dea in continuare pensii nesimtite „masei de alegatori PSD, si ciracilor lui papasha ilici.
        De ce n-ar legaliza prostitutia, cand suntem condusi de hoti si curve (politice)??

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 29, 2015

      • Si daca ar legaliza prostitutia, autoritatile nu iti vor mai baga bete in roate? 🙂 In legatura cu aspectul asta – „autoritatile iti baga bete-n roate, nu te-ai re-orienta catre alte locatii unde investitia ta sa produca mai mult?” -, care are o conotatie economica evidenta, mediul de afaceri n-are oare niciun cuvant de spus? Vorbeam despre democratie, deci… Din ceea ce spui tu ra rezulta o ruptura, ca sa zic asa, un fel de prapastie, daca se poate spune asa, intre mediul de afaceri si autoritati. Nu spun ca intre mediul de afaceri si autoritati ar trebui sa existe o iubire orgasmica care sa se traduca printr-o coruptie generalizata. Insa nu se poate, totusi, ca lucrurile sa se bata cap in cap de asa maniera incat o firma sa-si faca bagajele si sa plece in alta parte pentru ca autoritatile ii baga bete in roate… Unde ajungem in felul asta? Ar trebui sa potrivim cum se cade lucrurile.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2015

      • Nu motane, nu grecul s-a indatorat, ci l-a indatorat clasa politica care a pus „VOTUL” grecului mai presus de interesul economic al tarii. Asa cum a fost si la noi.
        Cum spunea cineva, „masurile menite sa scoata o tara din criza nu sunt niciodata populare”.
        Cand conduci o tara doar cu gandul la alegerile viitoare, la ce sa faci ca sa-ti asiguri voturi, aici ajungi. Stai ca de o sa mergem in continuare pe masuri populiste, nici noi n-o sa stam mai bine.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 29, 2015

      • @Rica
        Da… asta e un comentariu interesant! 🙂 Dar intr-o democratie nu trebuie sa pui votul poporului mai presus de interesul economic al tarii. In democratie castigi alegerile, apoi le pierzi – asta e alternanta la Putere. Populismul nu mi se pare foarte democratic. In democratie se dezbat problemele tarii, asa a fost si in Grecia antica, in democratie. Dezbatem, ne mai si certam uneori, uneori s-ar putea sa nu cadem de acord asupra unui lucru. Clasa politica din Grecia ar fi trebuit sa le explice oamenilor consecintele indatorarii masive a tarii si cred ca oamenii ar fi inteles pana la urma. Insa populismul asta, de care vorbeai, sa nu crezi ca s-a manifestat doar in Grecia sau ca nu se manifesta in continuare in tari dezvoltate din punct de vedere economic, de exemplu in Germania. Si Angela Merkel a dat si da dovada de populism, iar partidul ei, dupa cum s-a vazut, a castigat din nou fara prea mari probleme alegerile.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2015

      • Motane, nu-i vorba ca nu facem profit. Dar ca sa iti pui o eoliana la tine in curte, sa iti produci de exemplul curentul tau, sa nu mai consumi din sistemul national nu se mai poate.
        Fara sa vorbim de acele certificate verzi, a caror traseu e fooooarte intortocheat. Am ajuns ca doar dintr-o miscare de condei a unor guvernanti sa ne coste mai mult fara sa avem de fe. Doar pentru ca legea spune asa, dar justificarea nu-i. Nu poluez nici fonic, nici aerul, nici apa, nici solul, nu defrisez, nu incurc traficul aerian sau de orice alta natura. Au ajuns clientii sa nu mai considere rentabil sa cumpere eoliene. Noi nu le exoloatam, noi doar le furnizam, le montam si asiguram service-ul ulterior. Dar daca nu mai avem cui vinde, pentru ca nimeni nu mai vrea batai de cap.
        Asa fa simgura solutie ptr firma este sa se re-orienteze si sa gaseasca alte oportunitati unde energia alternativa are succes.
        Nu da firma faliment din asta, n-ai grija. Daca ar fi sa traim doar din intretinerea pe fare o avem contractata si nu ne doare capul. Numai in Europa cate „ferme de vant” avem si ne descurcam.
        Ia incearca tu, roman fiind, sa iti deschizi o afacere acum in Romania. Si spune-mi si mie te rog cate autorizatii ai nevoie. Si cat trebuie sa alergi doar pentru una.
        😂

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 29, 2015

      • Rica, e vorba de criza, de deflatie…
        Daca vrei sa-ti deschizi o afacere in Romania, daca e vorba numai de lucrul asta, se rezolva pana la urma. Ia ceva timp, dar se rezolva, ti-o deschizi. Problema este ca dupa aceea sa prospere afacerea, sa creasca, sa se dezvolte sectorul privat – asta e problema principala, cred eu.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2015

      • Psi motane, eu ce zic? Daca ptr niste investitori seriosi, care au si experienta in domeniu si toata logistica necesara, fara sa mai punem la socoteala si „finantele” necesare, este dun ce in ce mai scump, cum vrei tu sa porneasca cineva o afacere de la 0? Si cat ar trebui dupa tine sa astepte oricine investeste aici sa inceapa sa scoata un profit? Ca doar nu faci o afacere diar ca sa-ti scoti „minimul pe economie” 😆

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 30, 2015

      • @Rica
        Da, dar, uite, sa luam doar acest aspect economic: austeritatea, care se experimenteaza peste tot in Europa in zilele noastre. Ajuta? Economia de piata nu poate functiona bine daca:
        1. nu se fac investiile necesare,
        2. creditarea merge greoi,
        3. nu se iau masurile monetare necesare combaterii deflatiei.
        In ceea ce priveste punctul 3. atat Milton Friedman cat si Hayek spun acest lucru, daca vorbim de liberalism. Marian a a dus vorba despre iesirea Greciei din Zona Euro. Dar si fara Grecia, uite ce probleme are in continuare Zona Euro, si ma refer si la Italia, la Franta chiar, Spania, Portugalia, desigur. Sunt probleme peste tot…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2015

      • Chestiunea legata de cat cheltuim a pus-o Milton Friedman. Dar ceea ce a spus el trebuie privit in contextul economiei americane, pentru ca uite ce datorie mare are America, patria capitalismului, dar in moneda proprie si deficit comercial foarte mare, care trebuie finantat. Asa ca el nu a vorbit fara temei asupra unor lucruri. In asemenea conditii teama de o inflatie puternica, care sa apara din senin, cand ti-e lumea mai draga, nu e chiar nejustificata. Datoria Romaniei nu e nici pe departe asa de mare. Insa daca vorbim de datoriile guvernamentale, ele sunt mari in mai toata Europa, unde nu s-au respectat Criteriile de Convergenta de la Maastricht. Uite-te insa si la datoria Japoniei, de asemenea foarte mare… Totusi, Tarile din Est, foste comuniste, in general vorbind, nu se afla in aceasta situatie. Sunt si care se afla in situatia unei datorii mari, de exemplu Ungaria, care nu sta nici ea pe roze… Dar gandeste-te la tari dezvoltate si puternic dezvoltate care au datorii foarte mari, nu doar la Grecia… Insa asta nu inseamna ca sa nu mai functioneze economia de piata. Or, in momentul actual nu prea functioneaza sau functioneaza cu dificultate…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2015

      • Pai tocmai aici e buba cu Romania noastra draga. Investitiile nu se fac cum trebuie, ci dupa cum dicteaza unele interese si dupa trebuid sa ajunga banii la unul sau altul. Cum altfel crezi tu ca putem avea autostrazi mai scumpe ca-n Germania si foarte proaste calitativ? Pentru ca drumul banilor este foarte intortocheat. Eu, roman fiind, daca vin sa investesc in orice domeniu, trebuie s-o fac doar urmarind „indicatiile”.
        Clar ca fara investitii nu se pot crea locuri de munca. Alea nu cresc in pom si nici nu se creaza prin ordonante de urgenta ca vrea guvernu x sau y.
        Noua ne trebuie o fiscalitate care sa urmareasca in primul rand stimularea investitiilor, sa permita investitorilor ca dupa punerea afacerii pe drum sa inceapa sa aiba profit sa aiba si el de unde sa-ti dea taxe dar si tu de pe ce sa-i iei. Daca tu-l omori din start cu taxe peste taxe de-l faci sa vina cu bsni de acasa sa le plateasca, cum vrei sa ai locuri de munca? Ca sa supravietuiesti ca afacere trebuie sa tai din cheltuieli Si de unde o faci? Reduci din cheltuieli. Care sunt alea? Si cu cat ai mai putin angajati, platitori de taxe, cu cat ai un profit mai mic, cu atat ai un buget mai sarac, nu????
        Cum judecs frate idiotii astia de ne conduc de 25 de ani ???? Astia gandesc macar putin si in interesul tarii asteia? Frate, eu din inginer mecanic am ajuns sa conduc o filiala a unei companii mari, si (cu ajutor de specialitate, fireste) am ajuns sa fac cslcule de rentabilitate. Si nu la genul sa investesc acum 1000 de euro si intr-un an sa scot un milion.
        Spuneai ca sunt critic sau dur cu liberalii. Sunt critic cu toti cioflingarii astia pusi doar pe capatuiala cu orice pret. Eu ca sa castig mai bine, caut sa fiu cat mai rentabil ptr angajator, nu caut sa-mi „trag partea”. Daca am reusit sa-i aduc profit de 2 milioane in loc de 1, si salaroul meu este mai mare, fara sa na doara capul si fara sa tresar cand suna soneria.
        Astora de conduc in tara asta nu le este gandul decat la cat „sa-si traga” mai mult inyr-un timp cat mai scurt, ca vin „ailalti” si le iau locul.
        Spuneai de strategia mimozei. Dar cum crezi ca trebuie sa faca un investitor cand pe o anumita poata afacerea nu mai este rentabila? Sa stea si sa dea salarii doar ca sa ajute un guvern sa aiba angajati platitori de taxe, fara sa faca nimic pentru asta? 😕 Nu cred ca ai dreptate. Ti-am spus ca sunt liberal, si merg pe rentabilitate, pe promovarea initiativei private, nu pe „ajutor social”. Daca muncesti, sa ai cat poti sa produci. Ce faci cu banii castigati CINSTIT nu-i treaba nimanui.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 30, 2015

      • @Rica
        Da… Iti sugerez sa recitesti o postare a mea mai veche:

        Despre ce inseamna o fiscalitate grea…

        Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 5, 2015

  2. Frate …curva …tot curva si-n ziua d e Paste !!! Alina Gorghiu care pana mai ” zilele trecute ” facea spume la gura pentru PSD si pentru fostul ei sef d e partid Crin Antonescu iar ” liberalii lu’ peste care la randu-le nisi declarau atasamentul fatza d e ” valorile ” USL si implicit fatza de Victor Ponta { si asta o ” mare valoare ” a politicii romanesti } , acum …este in cloaca lui Johannis si…s e balaceste p’acolo ca de : este sef d e partid istoric ce mama dracului !?!

    Comentariu de Marian | ianuarie 26, 2015 | Răspunde

    • @Marian
      Stai putin… Antonescu nu mai e la sefia partidului. Zici ca „acum… este in cloaca lui Iohannis”. Iohannis e Presedinte, nu mai are treaba (cel putin teoretic) cu partidul. Vrei sa spui ca Alina Gorghiu l-a tradat pe Antonescu?

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 27, 2015 | Răspunde

      • Una zic eu..alta intelegi matale !!! Ce , eu am zis ceva despre Antonescu ??? Am spus sau am sugerat eu ca madamme Gorghiu l-ar fi tradat pe fostul ei sef ? Nicidecum…asta era mult prea aeriana pentru a se mai fi gandit la …tradari !!!Am spus ce-am avut d e spus la a dresa doamnei Gorghiu si atata tot . Pot crede ca teutonul nu mai are treaba cu partidul { care partid ? } la nivel teoretic asa cum spui matale insa se balaceste intr-o cloaca , intr-o baltoaca cu foarte multi porci si doar Elena Udrea mai lipseste de-acolo pentru a fi masa bogata !!! Alina Gorghiu e o ” curva” , in sensul ” bun ” al cuvantului fireste 😉 …. o curva politicianista !

        Comentariu de Marian | ianuarie 27, 2015

      • Marian, stii cum e cu „baltoaca cu foarte multi porci”? Dar Ponta in ce fel de „baltoaca” se balaceste?
        Dar, ai putea sa spui mai exact ce e cu aceasta „cloaca”, la cine te referi?

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 29, 2015

      • Totusi, nu am inteles motivul clar pentru care esti atat de dur la adresa Alinei Gorghiu.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 29, 2015

      • Motane, Antonescu n-a fost tradat de nimeni. El a calcat tot si pe toti in picioare ca sa ajunga la Cotroceni. Antonescu a pierdut pe mana lui. El a tradat partidul. Uite si tu ce-a ajuns acest partid dupa cativa ani in care a fost condus de „profesorasul cel viteaz”. Au iesit in fruntea partidului toti cioflingarii iar batalia ptr os e mai rea ca-n curtea Ecarisajului.
        Trag toti de acest partid doar-doar se liprsc de ceva, dar fara sa merite nici macar efortul de a-i scuipa careva.

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 27, 2015

      • Rica, nu esti oare prea dur cu liberalii? Inteleg ca esti liberal…

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 29, 2015

      • „Uite si tu ce-a ajuns acest partid dupa cativa ani in care a fost condus de „profesorasul cel viteaz”.”

        A ajuns mai rau decat era pe vremea lui Tariceanu?
        Mie nu mi se pare ca e vorba de asta. Se incearca constructia unui nou partid liberal prin fuziunea dintre PNL si PDL, asta e proiectul politic. PNL nu a ajuns rau – a dat Presedintele intr-un timp record, ca sa zic asa, de cand s-a dizolvat USL si pana la alegerile prezidentiale. Constructia aceasta politica se impunea – doar vezi ca PSD are majoritatea in Parlament si ramane un partid robust si redutabil. Pe partea dreapta a esicherului politic lucrurile nu stateau nici pe departe asa de bine. Basescu a condus la o prabusire a PDL – s-a vazut scorul cu care USL a castigat alegerile – si atunci ideea unei fuziuni intre PNL si PDL pare un lucru logic, un lucru care intra in logica democratiei, pentru ca trebuia inceputa constructia unei alternative la PSD. PDL, singur, n-ar fi avut nicio sansa, si nici PNL, singur, n-ar fi putut face mare lucru. Ei pot sa atace obiectivul guvernarii acum sau mai tarziu. Daca forteaza sau nu lucrul asta e doar o chestiune de stil. Dar trebuie, se impune sa forteze ajungerea la guvernare? S-ar putea ca lor sa li se para ca spargerea „zidului” PSD sa se faca nu atat printr-un atac direct, ci prin mijloace pozitionale (asta e o idee a marelui sahist Bobby Fischer!! 🙂 – trebuie sa indic sursa de inspiratie! 🙂 ). Jocul insa ar fi fost mai ascutit daca ar fi incercat atacul direct, insa ar fi existat si riscul „pescuirii in ape tulburi”… Dar se poate si fara sa forteze, ci sa astepte un moment potrivit.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 29, 2015

      • Da motane, sunt liberal. Asta nu ma obliga sa accept si sa sustine interesele personale (sau de grup) ale unora in detrimentul docrinei partidului. Din pacate multi, FOARTE MULTI dintre actualii factori de decizie din PNL nu au decat interese meschine si personale care nu coincid cu cele ale partidului. Pacat. Mai ales acum cand PNL are o sansa enorma sa arate ce poate ca partid. E greu, e foarte greu sa preiei fraiele unei tari aflate in impas, dar onor „colegii mei de partid” au teama de niste masuri nepopulare dar care pe termen mediu ar redresa putin economia. Ei, ca TOTI ceilalti nu se gsndesc decat la cum obtina ei locuri in viitorul for legislativ, fara sa tina cont de cum va judeca istoria partidul in sine. Sunt dur cu liberalii?? 😆 Eu cred ca sunt „delicat” 😉

        Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 29, 2015

      • Rica, da, te inteleg. E bine sa ai si o vedere critica asupra partidului tau (indiferent daca esti membru sau simplu simpatizant).

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2015

    • S-au incercat tot felul de asemanari intre Elena Udrea si Alina Gorghiu. Totusi, Elena Udrea nu a fost presedintele unui partid…

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 29, 2015 | Răspunde

  3. Motane , onorat prieten….pai acum am vazut pe sticlele TV-ului ca madamme Udrea a fost sa dea cu subsemnatul la DNA , iar Adriean Videanu a fost si….retzinut pentru 24 d e ore ! Acesta zic eu ca-i inceputul si…sa dea Dumnezeu s a nu ma-nsel ! Ponta , Dragnea , Sarbu{ tata socru } , Oprisan…vor urma s a fi sigur …daca chestia asta d e azi nu-i doar o chestie d e imagine , o ” parada ” a DNA 😦 . Cred ca si astia din Justitie au primit aceleasi avertizari din partea UE sau a SUA pe care le-a primit si teutonul . Spui matale ca ” totusi , Elena Udrea n-a fost presedintele unui partid ” . Pai cat d e tampiti ne cred politicienii lu’ peste … de asa maniera incat ultimul handicapat mental din tara asta sa nu fi priceput inca ca , PDL-ul era condus d e fapt de Elena Udrea si nu d e Boc sau Blaga . Era suficient ca stoarfa asta sa fi …gandit ceva , nu sa si exprime ca…se inghesuiau mascului din PDL sa-i indeplineasca cele mai ascunse dorinte d e parca se asteptau ca aia ” sa le dea ” la toti . Dac-ar fi avut aia un pogon din ” ailalta ” 😉 si tot n-ar fi ajuns sa-i sature pe toti !!!Ce vrei sa zici cumva { ca tot s e vehiculeaza acum faptul ca ” cineva ” urmareste s-o discrediteze pe Elena Udrea …inainte d e congresul PMP } ca PMP-ul a aparut din neant…din dorinta …din NECESITATEA [ cum spun ” unii ” } pentr-o ” dreapta ” puternica pe esicherul politicii romanesti ??? Fi serios stimabile : PMP-ul este copilul din flori , este avortonul Elenei Udrea conceput cu Basescu Traian in curtile Cotrocenilor ! Nu-i doar opinia mea ci…a multor oameni cu care mai stau cateodata la o parola d e vorba 😉 pensionari ca si subsemnatul care…nu mai stiu saracii oameni incotro sa-si caute dreptatea . Dreptatea lor ….dreptatea lui Dumnezeu cum spune chestia aia latineasca VOX DEI ! Imi pare rau …doar pentru faptul ca , astia { n-ai observat ca imediat ce ajung la ” gherla ” fie isi descopera boli incurabile fie…devin brusc ” scriitori ” si scapa …dupa cativa ani ? } , nu vor primii NICIODATA , „atatia ani de puscarie cat ar merita ” …vorba lui SOV !

    Comentariu de Marian | ianuarie 29, 2015 | Răspunde

  4. Ca tot vorbea Rica de greci…in afara de eliminarea definitiva PRIN LEGE a chestiei alea numita ” all inclusive ” nu stiu ce-or putea astia din stanga radicala { apropo : ce-i aia ” stanga radicala „? } sa mai faca pentru ca Grecia sa ajunga macar pe ” linia d e plutire ” ca , la cata datorie publica are Ellada catre proprii sai cetatzeni cat si fatza de institutii externe…chiar daca vor vinde Olimpul piatra cu piatra si …ma cam indoesc ca vor reusii sa iasa din rahat ! Intrebare : daca Grecia ar fi exclusa sau la ” dorinta poporului suveran ” , ar alege sa paraseasca zona Euro…care ar fi implicatiile la nivel…european cel putin ? Dumneata esti mai harsit in politicile economice externe dacat sunt eu asa incat…poate-ti faci pomana sa-mi explici si mie dar asa ca pentru aia de patru ani 😉 . Merci beaucomp mon cher 😉 !

    Comentariu de Marian | ianuarie 29, 2015 | Răspunde

    • @Marian
      In momentul de fata iesirea Greciei din Zona Euro se afla doar in sfera speculatiilor. Angela Merkel a atins acest subiect si a criticat mai demult faptul ca Grecia a fost primita in Zona Euro, dar asta nu inseamna ca totul trebuie sa se desfasoare dupa cum doreste Berlinul, adica Grecia chiar sa iasa din Zona Euro. Problemele existente in Zona Euro nu se reduc doar la Grecia.

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2015 | Răspunde

    • Ce ar insemna iesirea Greciei din Zona Euro? Un semnal foarte prost: ar insemna ca Zona Euro nu are capacitatea de a-si rezolva problemele intr-un mod optim. S-ar putea gandi si altii sa paraseasca Eurozona. Ar fi un semnal foarte prost pentru euro. Insa e o mare greseala sa iei drept litera de lege ce spune Angela Merkel. Ea e smechera. Eu n-as crede ca UE va renunta la Grecia, se va negocia in privinta datoriei.

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2015 | Răspunde

      • Nu doar grecii au dat si dau semnale ca vor s a paraseasca zona euro si UE in general ! Spania , chiar si Italia { mai ales acum dupa ce-a iesit din rahatul in care era inainte d e a intra in UE si-n zona Euro } ….Ungaria ,,,,chiar si o mare parte a germanilor , asta ca sa nu-i mai aduc in discutie pe francezii care d e la 7/01 se gandesc foarte serios la inchiderea frontierelor si revenirea la status qvo-ul de …dinainte . Spania doreste acelasi lucru . Somajul ridicat { nu doar ” in randul tinerilor } , somaj ce n-a avut aceste proportii nici macar dupa WWII….ai face pe multi analisti , ganditorii politici , sa considere ca…poate n-ar strica o reconstructie , o regandire a politicilor economice din tarile lor si sa-si puna foarte seios intrebari daca politicile UE sunt cele corecte . Nu-ti citez autorii …ca-i stii si singur 😉 ! Nu stiu cine spunea la un anume moment ca : ” o unitate in diversitate …poate avea succes doar pana la un termen de timp greu d e stabilit ” , iar acel ” termen de timp „….cred ca-i pe cale de a devenii certitudine . Tot te pricepi matale la Teologie…sti foarte bine pentru ce Dumnezeu i-a dat omului { asta in afara pedepsei } , posibilitatea de-a muncii si a-si castiga existenta prin munca : sa n-aive ala timp sa-nceapa sa gandeasca deoarece …atunci va fi rau . Omul a inceput s a gandeasca d e cand a aparut somajul in lume si imposibilitatea de a reusii sa-si gaseasca un loc unde sa dea ” cu sapa ” caci …fiind somer are destul , chiar prea mult , timp pentru asa ceva !!! C e mama dracului ca doar nu-i poti transforma pe toti intr-o uriasa armata care sa-si serveasca zilnic ratia d e crapelnitza la cazan , s a doarma opt ore cat prevede regulamentul iar in rest sa-si curetze armele si echipamentul si nici macar nu-i poti transforma pe TOTI in free lancers sau….IT-isti ca , pana si alora le trebuieste un loc unde sa doarma , crapelnitza si tzoale !!!

        Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2015

    • Nu cred ca va parasi zona Euro. In conditiile date ar fi o miscare proasta ptr oricine ar face-o. Uitati-va numai la piata de capital si va puteti da seama ce s-ar intampla cu dolarul american daca o sa dispara euro.
      Dar oricine vine la putere cu niste promisiuni tembele, trebuie sa latre ca sa fie pe placul multumii.
      La noi cum latra useleu pe toate gaurile si la toaye gardurile, ca denunta toate intelegerile cu UE, FMI si alte initiale? Ca sunt „otravitoare si impovaratoare ptr bobor” si ca o sa le spunem noi (adica noi uselistii) sa-si vada de treaba lor si sa nu ne mai dicteze noua ce si cum. Si??? La fel o sa faca si grecu’. O sa latre sa le arate alegatorilor ca el e tare’n gura, dar pana la urma o sa vina si o sa le spuna ca de fapt o sa le fie muuult mai rau fara decat cu (sau invers 😊)
      Nu gresea Marian cand spunea ca politica e o curva. Partea proasta e ca pe „curva” asta o platim noi, dar se bucura altii de „beneficii” 😆😆😆

      Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 30, 2015 | Răspunde

      • @Rica Venturiano Evident Ellada nu va parasii zona euro…n-are cum s-o faca deoarece …ma vad nevoit s-o repet : daca vor vind e Olimpul piatra cu piatra si ….vor dispare d e pe suprafata pamantului ca stat !!! NIMENI { in sensul de NICI UN POPOR , NICI O NATIUNE } nu poate supravietuii singur pe aceasta planeta numita Pamant , NIMENI nu poate supravietuii singur in Europa , iar Grecia …este totusi o tara europeana ! Politicienii nostrii…latra pentru a fi pe placul multimilor deoarece altceva…n-au facut in astia douazeci si cinci d e ani . De altceva n-au fost in stare . Arata-mi si mie o singura realizare benefica pentru statul roman , pentru poporul traitor pe aceste meleaguri , produsa d e politicienii nostrii , una singura !!! Sa nu-mi arunci pastila cu intrarea in NATO sau UE ca….ma supar 😦 !!!!

        Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2015

  5. Apropo , ca uitam sa-ti spun : mi-este teama ca toata aceasta ” parada ” de pe la DNA sa nu fie ca in vorba aia veche romaneasca : ” Caderea domniilor …bucuria nebunilor ” !

    Comentariu de Marian | ianuarie 29, 2015 | Răspunde

    • Mariane, stai linistit ca n-o sa dispara coruptia de tot. Dar macar asa au frica de ceva. Daca de Dumnezeu nu, macar de DNA, ca tot cu D incepe. Sa nu mai fie si sfidatoi, ca acum. Si macar s-o faca cu degetul mare afara din buzunarul statului, sa ramana si ptr ceea ce trebuie.

      Comentariu de Rica Venturiano | ianuarie 30, 2015 | Răspunde

      • @ Rica Venturiano Sal’tare si respect onorabile musiu 😉 !!!! In mod evident , coruptia nu va dispare de tot…oriunde in lume , nu doar la Romanica !!! N-are cum frate , n-are cum . Pentru ca tot este amicul Motan Incaltat un distins cunoscator de taine 😉 Teologice 🙂 poate s a confirme ” teza ” mea sau dimpotriva !!! Primul corupator al lumii a fost Sarpele ….Diavolul sau Satana sau Aghiutza sau …cum vrei matale sa-i zici . Primul corupt din lume a fost OMUL Eva iar ea….l-a corupt pe fraierul d e Adam si…. intervenit DNA-ul sub forma lui Big Boss Man…adica Dumnezeu Tatal care …. n-a pregetat sa-i judece si mai ales sa-i condamne pe toti la diferite pedepse . Omul Adam bunaoara …a fost condamnat sa-si castige painea cu sudoarea fruntii si nu doar painea ci si alte ” chestii ” …. plus , necesitatile femeii pe care tot Boss-ul a creeat-o . Omul Eva , a fost condamnata sa stea la vointa barbatului ei { eu personal cred ca …deoarece tipa a apucat sa muste din ” fructul oprit ” inaintea boului d e Adam , tipa a dobandit ceva mai multa inteligenta decat fraieru’ 🙂 astfel incat…l-a tinut p’ala sub papuc cum avrut muschii ei 😦 } si sa nasca copii in chinuri . ” Sarpele ”…ala a fost condamnat doar sa s e tarasca pe pamant si sa otraveasca pe cine i s e pune pata !!! Politicienii , in viziunea mea sant SERPI !!! Spui matale ” dar macar au frica d e ceva ” . Asta s e doreste a fi o gluma ? Frica , d e ” ceva ” in ROMANIA ??? Nu frate , in Romania ..a mai fost asa ceva { interbelic daca-ti amintesti } si…n-a patit NIMENI NIMIC ! De ce le-ar fi frica taman acu’ ? Ce-a fost , inca mai este si…va mai fi !!! Si-a facut cineva iluzii ca o data cu ” revolutia „…se sterge cu buretele ceva , iar din pamant din iarba verde s e vor ivii oameni noi , iubitori d e dreptate , d e democratie ….de tara asta d e rahat si mai ales d e oamenii c e vietuiesc pe plaiurile sale ? EI bine….tocmai s-a inselat : GHINION !!! Tocmai aceia ce clamau LEGEA { aia care te rupeau in bataie pentru , doar pentru banuiala ca ai la saltea un dolar amarat sau o marka sau mai stiu eu ce fel d e ” valuta ” } sai care faceau spume la gura clamand OMUL NOU COMUNIST , punand grupele de ” muncitori si tarani ” sa taie pantalonii ce depaseau un evazeu maxim de…35 cm. sau care te tundeau in plina strada daca parul iti depasea… 5-7 cm. , aia cea taiau fustele fetelor in plina strada daca acestea earu cu mai mult d e 2cm. deasupra genunchilor ….aia care goleu in fortza si cu amenzi grase orice carciuma care inca a vea clienti dupa ora 23 ….tocmai aia s-au dovedit a fi …serpii despre care vorbeam . Si serpi si…Adam si Eva la un loc !!! Fara discutie ca dumneata spui ceva d e mult bun simt insa…unde ai vazut dumneata bun simt la potentatii vremurilor postrevolutionare ? La cine anume ca…sant al dracu’ de curios !?!

        Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2015

      • Marian, sa inteleg ca acum esti de acord cu Elena Udrea? 😛

        Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 1, 2015


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.