Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Despre felul in care gandeste majoritatea oamenilor…

Am citit zilele trecute editorialul lui Cristian Tudor Popescu din Gandul:

Părintele Francisc

Se arata ca:

Are oare dreptul un necredincios ca subsemnatul să spună ceva despre vorbele Papei Francisc? Şi dacă necredinciosul care sunt crede că trebuie respectată dorinţa musulmanilor de a nu se face niciun comentariu grafic cu privire la profetul lor, Mahomed, atunci ar trebui să respect şi dorinţa unor creştini să tac dracului din gură?

Nu, din mai multe motive. Primul: n-am nicio îndoială că Papa Francisc îmi va da voie s-o fac. Acest om vorbeşte şi se poartă omeneşte, nu ca apărătorul cel mai de sus al dogmei religioase. La întrebări dificile, Francisc nu se acoperă cu citate şi consideraţii teologice, îşi asumă răspunsuri de bun-simţ, pe înţelesul celor mai simpli credincioşi.

„Mulţi copii sunt victimele reţelelor de droguri şi prostituţie. De ce îngăduie Dumnezeu să ni se întâmple lucrurile acestea? Copiii nu sunt vinovaţi cu nimic”, l-a întrebat o fetiţă filipineză de 12 ani. Sanctitatea Sa putea să-i răspundă că nepătrunse sunt căile Domnului şi că durerea în faţa acestor nedreptăţi nu trebuie să-i micşoreze cu o iotă iubirea de Dumnezeu şi credinţa că şi El o iubeşte. Francisc, însă, a îmbrăţişat-o şi le-a spus celorlalţi: „Ea este singura care a pus o întrebare pentru care nu există răspuns şi nici măcar nu a putut să o exprime în cuvinte, ci mai degrabă în lacrimi”. Să îţi asumi, din scaunul Sfântului Petru, afirmaţia că nu există răspuns la o întrebare cu privire la Dumnezeu!… – pentru aşa ceva, în cazul unui simplu preot, acuzaţia de erezie era garantată, ca şi urmările ei crunte.

„Vă invit pe ficare dintre voi să vă întrebaţi: am învăţat cum să plâng atunci când văd un copil înfometat, un copil pe stradă care se droghează, un copil fără casă, un copil abandonat, un copil abuzat, un copil pe care societatea îl foloseşte ca pe un sclav?” a adăugat capul bisericii.

Prin urmare, nu văd cum ar putea fi interpretată părerea Papei privind limitele libertăţii de expresie – „E drept, nimeni nu trebuie să reacţioneze violent, dar dacă un mare prieten rosteşte un cuvânt jignitor la adresa mamei mele se poate aştepta să primească un pumn” – în termeni de neaderenţă la ideile Revoluţiei Franceze şi ale Iluminismului de secol XVIII, cum o face dl. Emil Hurezeanu, sau cu citate din Max Weber şi Dostoievski, ca dl. Gabriel Liiceanu. Francisc a spus, iarăşi, un lucru simplu şi omenesc, care pentru mine se traduce aşa: „Da, libertate de expresie, dar dacă o faci pe mama curvă, crezi că o să scriu un pamflet la adresa ta sau o să mă adresez justiţiei? Nu, amice, vorbele tale sunt totuna cu a încerca să-mi vâri un cuţit în inimă, aşa că o să mă reped să-ţi sparg faţa. Niciun principiu şi nicio lege nu mă vor putea opri să fac asta, pentru că sunt om”.

Papa nu instigă nicidecum la violenţă, cum vrea să înţeleagă dl. Liiceanu, Sanctitatea Sa nu face altceva decât să avertizeze că există atacuri verbale care, prin natura umană, generează inevitabil violenţă, în ciuda principiului libertăţii de exprimare, a oricăror legi, pedepse şi precepte religioase.

Înţeleg foarte bine. Când CV Tudor a scris că mi-am lovit până la sânge copilul în vârstă de 2 ani pentru că mi-ar fi luat un hamburger din mână, am uitat de toate regulile deontologice ale jurnalismului pe care mă încăpăţânez să le reamintesc şi l-am prevenit public, la televizor, pe individ să se ferească să ajungă cu mine într-un loc îngust şi fără bodigarzi. Nu era o figură de stil. Ori îi rupeam eu capul, ori mi-l rupea el mie, nu mai ştiam altă deontologie.

Iisus, la care se referă dl. Liiceanu, a spus: „Dacă cineva îţi dă o palmă peste obrazul drept, întoarce-i-l şi pe celălalt”. În ce priveşte persoana mea, pot să fiu de acord cu asta ca o contracarare a răzbunării cu orice preţ, a sângeroasei reguli „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Dar Iisus n-a spus că trebuie să întorci obrazul celălalt când îţi sunt loviţi şi batjocoriţi părinţii, copiii sau Dumnezeul-Tată în care crezi cu tot sufletul.

Nu cred în catolicism şi nici în ortodoxie. Însă am încredere într-un om: părintele Francisc.”

Vedeti… Cam asa gandim, din pacate, cu totii… Chiar si cei care-si zic crestini. Voi primi criticile cuvenite la adresa generalizarii pe care am facut-o: „cu totii”. N-am dreptul, intr-adevar, sa vorbesc in numele tuturor. Insa primul lucru care mi-a venit in minte dupa ce am citit editorialul a fost acesta: cum sa nu fie de acord un ateu cu parerile de suflet pierzatoare ale Papei? Deci daca cineva imi spune ceva de mama, stai sa vezi ce bataie ii trag, o bataie sora cu moartea! Se leaga de copii? Il omor! „Ori îi rupeam eu capul, ori mi-l rupea el mie, nu mai ştiam altă deontologie.”, „Dar Iisus n-a spus că trebuie să întorci obrazul celălalt când îţi sunt loviţi şi batjocoriţi părinţii, copiii sau Dumnezeul-Tată în care crezi cu tot sufletul.”. Eu nu vad ceva ziditor de suflet in astfel de pareri, ca cele ale Papei sau ale lui CTP… Insa mi se pare ca majoritatea oamenilor exact asa gandeste. „Sanctitatea Sa nu face altceva decât să avertizeze că există atacuri verbale care, prin natura umană, generează inevitabil violenţă, în ciuda principiului libertăţii de exprimare, a oricăror legi, pedepse şi precepte religioase.”. Si intr-adevar se intampla astfel de lucruri: de a raspunde cu violenta fizica la un atac verbal. Din pacate, astfel de lucruri se intampla… Din partea lui Cristian Tudor Popescu n-as avea prea multe pretentii, pentru ca nu e Papa. Din partea Papei m-as fi asteptat la un altfel de raspuns… Dar n-ar trebui sa ne mire nici raspunsul Papei. Pentru ca in vremurile pe care le traim, oamenii au ajuns sa fie plini de superficialitate si nu mai urmaresc sau ignora cu desavarsire, desi nu suntem desavarsiti, sa obtina victorii duhovnicesti, cum se exprima Sfantul Ioan Gura de Aur. CTP spune:

„Acest om vorbeşte şi se poartă omeneşte, nu ca apărătorul cel mai de sus al dogmei religioase. La întrebări dificile, Francisc nu se acoperă cu citate şi consideraţii teologice, îşi asumă răspunsuri de bun-simţ, pe înţelesul celor mai simpli credincioşi.”

Tocmai asta e: se poarta omeneste, ca toti oamenii. Un duh lumesc strabate aceasta lume si se accentueaza parca din ce in ce mai mult in zilele noastre. Poate ca si in alte vremuri era la fel ca si acum. Ce ne mai trebuie noua, oamenilor moderni de astazi, citatele si consideratiile teologice? Ne trebuie raspunsuri de bun simt! Pe intelesul tuturor!

Eu stau si mai intreb cati dintre oamenii de astazi mai gandesc si simt cu inima in felul urmator:

„Dar noi vom arata faptele dragostei catre fratii nostri cei intru Hristos, milostivindu-ne de cei saraci, intorcandu-i spre bine pe cei rataciti, oricare ar fi chipul ratacirii sau saracirii lor, facand dreptate celor nedreptatiti, intarindu-i pe cei ce zac in slabiciune, fie ca patimesc aceasta din pricina vrajmasilor trupesti si a bolilor, fie ca patimesc aceasta din pricina duhurilor rele celor nevazute si a patimilor celor de ocara; sa cercetam pe cei inchisi in temnita, sa rabdam celor ce ne gresesc noua si sa ne iertam unii altora, daca vreunul are vreo plangere impotriva cuiva, asa cum Hristos ne-a iertat noua. Si indeobste, in tot chipul si cu toate faptele si cuvintele noastre, cate le-am putea avea, sa aratam dragoste unii catre altii, ca sa ne invredinicim noi de dragostea lui Dumnezeu si sa fim binecuvantati de catre El si sa mostenim imparatia cea vesnica si cereasca, fagaduita noua si pentru noi gatita de la intemeierea lumii.

Pe care fie ca noi toti sa o dobandim prin harul si prin iubirea de oameni a Domnului nostru Iisus Hristos, Caruia I se cuvine, dimpreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, toata cinstea si slava in vecii vecilor. Amin. (Sfantul Grigorie Palama – Omilia 4 – Despre a doua venire a lui Hristos; Sfantul Grigorie Palama, Omilii, vol. 1, Anastasia 2000; subl. mea)

Cati mai cred, gandesc si simt in inima lor asa?

Ca daca am fi gandit si simtit in inima noastra in felul acesta, asa am fi si vorbit!

Cati mai cred, gandesc si simt in inima lor ca trebuie ” sa rabdam celor ce ne gresesc noua si sa ne iertam unii altora”? Stiti cum gandim si simtim noi? Cam asa: „Moaaaaa, stai sa vezi ce pumn ii trag! Baaaaaa, te bat de te c… pe tine, baa! Ma, nene, ii trag doua picioare de l-am spart!” – observati ce spune: „Nu era o figură de stil. Ori îi rupeam eu capul, ori mi-l rupea el mie, nu mai ştiam altă deontologie”. Cati dintre noi mai credem ca trebuie sa-i intoarcem „spre bine pe cei rataciti, oricare ar fi chipul ratacirii sau saracirii lor, facand dreptate celor nedreptatiti, intarindu-i pe cei ce zac in slabiciune, fie ca patimesc aceasta din pricina vrajmasilor trupesti si a bolilor, fie ca patimesc aceasta din pricina duhurilor rele celor nevazute si a patimilor celor de ocara„?

Si ma gandeam ce mare diferenta, ca de la cer la pamant, intre lumea Sfantului Grigorie Palama si lumea Papei Francisc si a lui Cristian Tudor Popescu, lumea noastra, de azi.

Si iata ce se intampla in lumea noastra de astazi, spre exemplu recentul atentat, de la sfarsitul lui octombrie, anul trecut, de la Marysville Pilchuck High School, la nord de Seattle, US… The Independent titra:

Washington State school shooting: Two dead including gunman at High School

Se arata, printre altele, ca:

„A student opened fire in a high school cafeteria north of Seattle on Friday, killing at least one person and injuring four others before turning the weapon on himself, officials have said.

Police said the gunman was a student at Marysville-Pilchuck High School in Marysville.

His surviving victims, two males and two females, were all young people, according to medics. Three were in critical conditions with gunshot wounds to the head, said Joanne Roberts, chief of medicine at Providence Regional Medical Center in Everett. Meanwhile, the fourth victim, a 14-year-old, was being cared for at Harborview Medical Centre.

Following the incident, the school was put into lockdown as police searched the school room by room to ensure the facility was safe.

Robb Lamoureux, Marysville Police Commander confirmed that two people had died and said police believe the first shots were fired in the cafeteria, but he could neither state what prompted the shooting, nor the gunman’s identify or that of his victims.

Mr Lamoureux said that officers evacuated students from all of the buildings on campus „to make sure there [was] no longer an active threat,” the Guardian reported.

Mr Lamoureux went on to stress that the area „is an active scene.”

„We do ask parents to please stay away,” he said.

To help reunite concerned parents and school pupils, Marysville Police has tweeted a meeting point around ten minutes away from the high school.

At the church, buses pulled up periodically to drop off students evacuated from the school, with some running to hug their parents.

The Marysville School District said in a statement that „Marysville Pilchuck High School is currently in lock down due to an emergency situation. Police and emergency services have responded.”

Ayn Dietrich, an FBI spokesperson in Seattle, said the agency had personnel on their way to the scene to help authorities with the investigation.

The incident comes after a shooting at Seattle Pacific University on 5 June, where a gunman killed one student and wounded two others.”

De citit si ce spune The Seattle Times despre aceasta tragedie intr-un articol mult mai amplu:

2 dead, 4 wounded in shooting at Marysville-Pilchuck High School

Pe Wikipedia e descris mai concis si mai clar ce s-a intamplat. E vorba de un baiat de 15 ani, Jaylen Ray Fryberg, care a deschis focul, cu un Beretta de calibrul .40,  in cantina liceului, dupa care s-a sinucis. A lasat in urma 4 morti (trei in varsta de 14 ani si unul in varsta de 15 ani) si 3 raniti…

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

ianuarie 23, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

22 comentarii »

 1. Berreta cal. 40 ????? Nu exista asa ceva decat …cel mult ca mitraliera d e aviatie sau ….tun semiautomat . Acel pistol Berreta , avea calibrul 9 mm. adica vechiul calibru 45 mm. american transpus in sistemul european ! Iti pun si eu o intrebare onorate Motan : Jaylen Ray Fryberg { are trei nume ca …majoritatea criminalilor americani celebrii iar unul dintre nume … miroase a nume evreesc } nu putea sa-si traga el singur un glontz in cap si …. abia dupa aceea sa-i impuste p’amaratii aia sase ???Ce spune grosso modo domnul Popescu …pai spune ca noi oamenii santem cu totii { inclusiv Papa } , niste farisei …. in intelesul nou dat de Isus Hristos apartinatorilor acestei ….dogme . Ce doreste Papa Francisc si de la ce a pornit ideea principala a articolului lui C.T.P ?Din declaratia data la Istambul rezulta ca Papa , doreste unirea celor doua biserici crestine surori , iar asta in regim d e maxima urgenta si….fara conditii ! Eu personal { liber-cugetatorul din mine si nu ateul , asa cum s e autodefineste CTP in arogantza-i nemasurata } , nu cred ca-n urmatoarea suta de ani este posibil asa ceva { desii ca s a fiu sincer…nu m-ar deranja insa , ergo sum qui sum } mai ales ca , Vaticanul nu va fi NICIODATA d e acord sa renunte la primatul papei si nici la titlurile de vicarus filis dei sau pontifex rei plus altele . Infailibil poate fi …cel mult Vladimir Putin sau ….Congresul SUA . Un Papa…poate sa ” dispara ” oricand { s-au mai vazut astfel d e exemple in istoria Vaticanului } insa , baza pe care-a fost construita aceasta credinta a catolicilor ….NICIODATA . La ortodocsi….e oleaca mai simplu 😉 insa….vezi dumneata vreun preot ortodocs care sa doareasca cu orice pretz sa devina ascultator de ….Roma ? Mi-am exprimat aceasta parere pe-un blog crestin si …s-a gasit unul care { ” semneaza ” la nick cu preot-duhovnic } …sa ma faca papistas , 😦 prafu’ sa se-aleaga d e el {!!!} , nu d e alta dar , mi-e de-adreptul imposibil s a intru pe blogul sau personal { ca are tipul si-asa ceva } si sa-i scot mortii la interval asa cum o merita !!!!

  Comentariu de Marian | ianuarie 24, 2015 | Răspunde

  • @Marian
   Zici asa:

   „Un Papa…poate sa ” dispara ” oricand { s-au mai vazut astfel d e exemple in istoria Vaticanului } insa , baza pe care-a fost construita aceasta credinta a catolicilor ….NICIODATA .”

   Si care e baza pe care „a fost construita aceasta credinta a catolicilor”?

   Pe de alta parte, din cate observ, ai lacune in privinta cunostintelor privind armamentul. Calibrul .40 nu inseamna ca glontul are diametrul de 40 mm, ci 0,400 in, adica 10,2 mm… Un calibru .45 ACP inseamna un glonte cu diametrul de 0,452 in in adica 11,5 mm… Insa armele de mana care folosesc astfel de munitii au, din cate am inteles, reculul puternic. De aceea acum, mai nou, am vazut ca se prefera – chiar si NATO vad ca prefera – arme de calibru mic, spre exemplu din familia calibrului .22, adica 5,6-5,7 mm. Foarte modern e acum un FN Five-seven de calibru mic, cu un recul foarte slab si o traiectorie a glontului aproape o linie dreapta, arma foarte periculoasa intrucat glontul are viteza mare – ajungand pana la 650m/s !! – si poate strapunge o vesta antiglont.
   Din pacate, din cele mai vechi timpuri si pana acum se vede ca s-a dezvoltat considerabil industria de armament. Si atunci care este evolutia noastra spirituala? Omenirea a evoluat spiritual sau a involuat? E adevarat ca omenirea a facut si progrese in plan stiintific, progrese mari. Dar in plan spiritual? Si cine ar putea sa spuna sensul acestei deveniri…?

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 25, 2015 | Răspunde

   • Onorate Motan , singura ” arma ” pe care-o am in casa este , un pistol mitraliera AK 47 pe care l-am cumparat mai zilele trecute { nevasta-mea crede ca …am luat-o razna pe miristile din Berceni } cu doar 215 de lei ! Fireste…o replica dar…seamana inclusiv la greutate ca sa nu-ti mai spun de alte asemanari cu ” tat-su ” 😉 . ” Lacune in privinta cunostiintelor privind armamentul ” pai , fireste ca am , eu am fost intotdeauna un pacifist { lasand la o parte meseria in urma carora de-alungul anilor mi-am castigat painea mea si-a familiei mele } …chiar si atunci cand sugeram ca , alora d e prin Somalia , Yemen sau alta tara africana ar trebuii sa le fie trimese pe cap niste Enola Gay 😉 ! Nu m-am obosit sa caut pe Google , pur si simplu am scris ceea ce CREDEAM CA STIU si …in nici un caz nu-ncercam sa epatez . Nu stiu , chiar nu mai stiu unde am citit si nici macar autorul nu-l mai tin minte insa tipul spunea cam asa : ” progresul stiintific nu poate fi despartit de cunoasterea cat mai aprofundata a Cuvantului lui Dumnezeu ” . Din pacate insasi Biserica { chiar nu conteaza CARE , biserica } a facut tot posibilul , pentru ” a despartii apele ” in loc sa-ncerce s a le uneasca si face asta imediat after Christ…adica inclusiv azi ! Omenirea …nu evolueaza spiritual in aceste conditii : saracia , lipsa de educatie , lipsa interesului pentru cultura PENTRU EDUCATIA CIVILIZATA nu pot fi factori de evolutie , asa cum dumneata sti mai bine decat mine iar ” liderii ” spirituali { fireste Papa Francisc face exceptie dar , este totusi o rara avis } contribuie din plin la asta .

    Comentariu de Marian | ianuarie 25, 2015

   • Marian
    Acuma, nu te supara pe mine, dar a fi pacifist nu inseamna sa fii ignorant. Adica, de pilda, sa vorbesti de calibrul .45 si sa nu stii ce e aia… Ca daca spui ca inseamna 45 mm, m-am lamurit. Mai ales ca acum poti sa te informezi de pe net.

    Pana mai ieri inaltai in slavi progresul, cercetarea stiintifica, acum il inalti in slavi pe Papa… 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 25, 2015

 2. Ca sa nu ma-ntrebi si dumneata ce voi face cu ea …la ce-mi era necesara , iti voi destainuii eu . La vara voi face montari si demontari d e arma plus ” trageri ” asupra unei tinte din hartie { ca altceva…nu strapunge de la mai mult d e zece metri } ca sa-i bag in boala pe vecini si fireste pe…baba mea 😉 🙂 🙂 !

  Comentariu de Marian | ianuarie 25, 2015 | Răspunde

 3. Sa dau ” sarche pe goagal ” { vorba lui Vanghelie } doar pentru a ma da ocean … ca stiu ceva ? NICIODATA ONORABILE , NICIODATA !!! Dau pe Google …atunci cand doresc sa aflu ceva c e ma intereseaza cu adevarat , ceva ce pana sa am NET , stiam doar din ceea ce citisem adica din …amintiri . Sa ma chinuiesc doar pentru a epata , pentru ati parea dumitale sau altora ca dumneata , mai destept decat sunt in realitate …FI SERIOS ….NICIODATA ONORABILE !!! Stiu ceva …bine , nu stiu , iarasi bine dar , ceea ce scriu referitor la vreun subiect imi apartine doar mie si …memoriei mele { cat o mai tine si asta } nu altuia sau altora . Si …. sa fi dumneata sanatos , bine si sanatate sa ai dumneata , cati ” pacifisti ” { dar dintr-aia adevarati nu ca mine } , am vazut la viata mea , pacifisti ce , desii unii erau medici sau ingineri sau profesori …erau total ignoranti in materie de arme . De exemplu doamna Zoe Dumitrescu – Busulenga [RIP] pe care am avut onoarea , de-a o cunoaste personal {pana sa s e retraga la manastire , departe d e multimea dezlantuita } avea ca mostenire d e familie o arma d e vanatoare , d e colectie de panoplie insa….dac-o intrebai , nu era in stare decat sa-ti spuna c-a apartinut tatalui ei si….cam atat . Deci vezi ca …nu-s ignorant ci , pur si simplu nu ma atrag , nu ma intereseaza anumite subiecte . O seara cat mai buna si un inceput d e saptamana cat mai profitabil iti doresc stimate prieten !

  Comentariu de Marian | ianuarie 25, 2015 | Răspunde

  • Dar sa stii ca nu e rau deloc sa te informezi. Nu trebuie, dupa parerea mea, s-o iei chiar asa: „NICIODATA „sarche pe goagal”, pentru ca tot asa poti sa spui: „NICIODATA sa nu citesti o carte”.

   „Stiu ceva …bine , nu stiu , iarasi bine dar , ceea ce scriu referitor la vreun subiect imi apartine doar mie si …memoriei mele { cat o mai tine si asta } nu altuia sau altora . „

   Scrii carti? 🙂 De multe ori, oricat ai fi de destept, mai inveti si de la altii, pentru ca oricat ar fi cineva de destept tot nu le poate stii pe toate. Nu ma refer, desigur, doar la subiecte pe teme militare, legate de armament. Cultura generala se formeaza citind. Uneori poti invata ceva de la te miri cine.

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 25, 2015 | Răspunde

   • Nu , nu scriu carti , cel mult niste ” nuvele ” pe care le mai plasez pe la matale pe blog sub forma comentariilor la postarile dumitale insa , citesc mult , inca mai citesc si nu doar ” romanele ” lui Raymond Chandler sau Zane Gray…. Evident ca sunt d e 😉 comun acord cu dumneata 🙂 , ” oricat ai fi d e destept , mai inveti si d e la altii etc ” , NIMENI nu le poate stii pe toate . Aceasta pretentie n-a avut-o nici macar Isus Cristos …ca tot te pricepi matale la Teologie 😉 ! Am invatat multe de cand bantui NET-ul , lucruri d e care , pur si simplu n-aveam habar . Bunaoara d e la dumneata am invatat cum s a fac….icon-uri 😉 fapt pentru care , a nu stiu cata oara iti multumesc . Cand intru la careva pe blog si inserez in comentariu si cate-o mutra dintr-aceia amuzanta …asta ma face sa par mai destept in ochii mei …ce-mi pasa mie d e alalalt !? Spun in ochii mei deoarece …baba mea nu s e pricepe la d-astea 🙂 iar acest simplu fapt , ma aduce in situatia de-a ma considera un fel de…Bill Gates in materie de IT 🙂 ! Sa ma informez…pai nu zic ca-i rau s a te informezi insa….din zece informatii , aleg vreo trei si dupa ce incerc s a le filtrez cu ajutorul bruma d e inteligentza pe care mi-a dat-o Dumnezeu si anii de scoala { ti-am spus c-am repetat de doua ori clasa a treia 😉 ? } si abia dupa aceea , ceea ce ramane , inseamna pentru mine informatie , mai ales daca n-am alta posibilitate de-a o verifica la cel putin doua surse CREDIBILE . Sa sti ca …nu-nghit pe nemestecate orice ” informatie ” iar daca miros ca cel c e da acea informatie constitue o sursa nesigura sau mai rau , ca este o sursa manipulatoare …ma retrag cu elegantza caracteristica omului nascut , crescut in Ferentari coltz cu Sebastian si traitor azi in ….. frumosul si fascinantul cartier Berceni 😉 in sensul da-i dau aluia un gratzios ….. SICTIR ! Asa cum ti-am mai spus d e cateva ori si cum banuesc ca ti-ai dat si dumneata seama d e cand iti bantui blogul { printre foarte putinele pe care le mai frecventez } : ERGO SUM QUI SUM 😉 sau cum spune Stefan Banica Jr. intr-u cantec al domniei sale : ” FRATE , ASTA-S EU 🙂 🙂 🙂 !!!

    Comentariu de Marian | ianuarie 26, 2015

   • @Marian
    Uite-te mai bine cine a ajuns sa foloseasca aceste arme, niste mucosi de 14-15 ani. Baiatul acela, care avea inca mucii la gura, uite-te si tu ce a putut sa faca!! Uite tot un articol din The Seattle Times:
    http://blogs.seattletimes.com/today/2015/01/student-arrested-for-bringing-gun-to-columbia-city-school/
    care spune ca un elev, aflat in ultimii ani de adolescenta (in his late teens – asta inseamna 16-17 ani), a adus o arma de foc in scoala! A fost arestat de catre politie.

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 26, 2015

 4. Sa nu uit : d e unde ai tras concluzia ca-l ” inaltz in slavi pe Papa ” …. tocmai eu ?! Cat despre ridicarea in slavi a progresului …dar si Catavencu facea exact acelasi lucru si….nu i-a mai zis nimeni nimic !!! Iar ” cercetarea stiintifica ” …pai nu-ti spusei ca n-am fost membru al Komsomol-ului 😉 ??? Aceleasi urari de bine in continuare …

  Comentariu de Marian | ianuarie 25, 2015 | Răspunde

 5. Pai d’aia crapa fierea-n mine onorabile 😦 !!! Adica , ” toti mucosii de 16-17 ani ” au d e unde-si procura arme de foc cu ajutorul carora provoaca tot felul d e nenorociri , iar mie { care n-asi folosii o arma d e foc decat pentru a o curatza pe ea si …eventualii tipi a caror moaca nu-mi place si eventual nici cum gandesc tipii 🙂 } , STATUL ROMAN IMI REFUZA DREPTUL LEGITIM D E A AVEA IN DOTARE MACAR O …AMARATA DE MITRALIERA 🙂 !

  Comentariu de Marian | ianuarie 26, 2015 | Răspunde

  • Marian, in Romania un astfel de drept poti sa-l ai cu respectarea legislatiei in vigoare.

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 27, 2015 | Răspunde

  • Insa, Marian, ceea ce spui tu – ” care n-asi folosii o arma d e foc decat pentru a o curatza pe ea si …eventualii tipi a caror moaca nu-mi place si eventual nici cum gandesc tipii” – nu e in conformitate cu legislatia de la noi si cred ca nu exista undeva o legislatie care sa-ti admita astfel de „drepturi legitime”, insa inteleg ca ai glumit! 🙂
   Zici ca „toti mucosii de 16-17 ani ” au d e unde-si procura arme de foc”. Si ce e asa de extraordinar in asta. Uite-te si tu ce fac unii dintre ei! Tocmai asta e tragedia. Aici fac si eu precum Cristina: unde este educatia lor? Care e educatia lor? Ca nu se prea vede… Sau se vede…

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 27, 2015 | Răspunde

 6. Dac-ai sti mon cher cat d e bine cunosc ” legislatia romaneasca ” referitoare la dreptul de a detine o arma letala ….. Fireste ca glumeam , ce dracu fratioare chiar ma crezi un fel de macelar ??? Spui matale despre ” educatia lor „…pai d e und e dracu sa-si adune aia educatia …d e prin ghenele d e gunoi , d e prin seringile cu care-si injecteaza fel de fel d e droguri …de pe langa cadavrele prietenilor sau rudelor ucise probabil chiar sub privirile lor d e prin gettou-rile in care-si duc viata alaturi d e fel d e fel d e bande care d e care mai periculoase ??? Cine a facut din aceste bande d e cartier ceva dorit si ravnit de majoritatea tinerilor din America cel putin ? CINEMATOGRAFIA !!! Insa , s a zici : ” – daca-i in America…ce-mi pasa , da-i dracului de imperialisti 😉 americani c-asa le trebuie ” ! Problema este ca si pe la noi si-au cam facut aparitia astfel d e bande { fireste nu chiar la nivelul alora din USA } iar daca nu ma crezi…da si matale o fuga prin Ferentari sau de la Piata Rahova in sus….spre puscarie ori spre IOR sau Salajan ….seara dupa ora 22 si-ai s a te convingi si singur . Aaaa , ca la noi nu-s numite bande ci…clanuri , asta-i alta poveste !

  Comentariu de Marian | ianuarie 27, 2015 | Răspunde

  • Ei, da… Cinematografia e „tapul ispasitor”… Hai sa fim seriosi!

   Mai usor cu „ghenele de gunoi si cu seringile cu care-si injecteaza droguri”. In cazul asta, dar si in altele, e vorba de un baiat care era la un liceu, deci nu suntem in cazul unor oameni din paturile sociale foarte de jos ale societatii. Erau si alti elevi acolo, la acel liceu, care n-au facut asa, n-au pus mana pe o arma sa-si impuste colegii. Si apoi sunt destui si din paturile de jos ale societatii care nu pun mana pe arma. Cauta sa munceasca, sa faca ceva util pentru ei, pentru familia lor.

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 29, 2015 | Răspunde

  • Sa stii ca sunt oameni saraci, din paturile de jos ale societatii, care nu ar pune mana pe o arma si sa faca ce a facut baiatul acela…

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 29, 2015 | Răspunde

  • Marian, tie ti se pare in regula ca mizeria materiala sa justifice omorul?

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 29, 2015 | Răspunde

 7. Mizeria …poate ca nu dar DISPERAREA …ALIENAREA in mod sigur DA !!!!!!

  Comentariu de Marian | ianuarie 29, 2015 | Răspunde

  • @Marian
   Drogurile (ca faceai referire la droguri) nu sunt consumate doar de paturile de jos ale societatii, iar a pune mana pe o arma si a impusca pe cineva nu e o solutie impotriva disperarii sau alienarii. Dimpotriva, complica problemele, te complici tu mai mult, desi poate la inceput nu pare asa, mai ales ca incepi sa ai probleme cu Legea, cu Politia.

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2015 | Răspunde

  • Uite, cu ce l-a ajutat pe acest baiat ca a pus mana pe o arma si si-a impuscat colegii intr-un moment poate de disperare, frustrare etc? Dupa aceea s-a sinucis…

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: