Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Referendumul. Implicarea SUA

Gandul

Iata un articol foarte interesant care face o trecere in revista a principalelor evenimente legate de referendum:

ELOGIUL NEBUNIEI. Culisele celor 13 zile post-referendum care au aruncat România în criză de nervi – momentele decisive şi personajele-cheie. DOCUMENTAR GANDUL

Administratia Obama e ingrijorata…

„ÎNGRIJORATĂ de recentele acţiuni GUVERNAMENTALE”, Administraţia Obama trimite duminică la Bucureşti UN EMISAR SPECIAL

Se arata, printre altele, ca:

„Philip Gordon, Asistent pentru afaceri europene şi eurasiatice al lui Hillary Clinton, vine duminică la Bucureşti, pentru a discuta cu oficialii români despre „îngrijorarea Statelor Unite” faţă de ultimele evenimente politice din România, care „ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului”, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat american.

„În data de 12 august, Asistentul Gordon va merge la Bucureşti, în România, unde se va întâlni cu oficiali guvernamentali de vârf, pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite, ca urmare a ultimelor acţiuni ale Guvernului, care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului. De asemenea, Asistentul Gordon se va întâlni şi cu membri ai societăţii civile şi ai comunităţii de afaceri, pentru a discuta despre rolul lor în întărirea valorilor şi principiilor democratice împărtăşite de comunitatea transatlantică”, a informat Departamentul de Stat. […]

Faptul că Secretarul de Stat american l-a trimis pe Philip Gordon l-a Bucureşti este un semnal foarte clar al Statelor Unite pentru Guvernul Ponta că este timpul să treacă de la vorbe la fapte şi să îşi respecte angajamentele internaţionale de a asigura o guvernare democratică.

În plus, termenii foarte duri, în materie de limbaj diplomatic, folosiţi de Departamentul de Stat pentru a descrie scopul vizitei oficialului american în România sunt un alt semnal că SUA se implică în actualul război politic la Bucureşti, mai mult decât au făcut-o până acum, prin ambasadorul Mark Gitenstein, care a vorbit deseori despre problemele din ultima vreme şi s-a întâlnit cu oficialii români pentru a discuta pe această temă.

În opinia europarlamentarului PNL Ramona Mănescu, vizita lui Philip Gordon este consecinţa „dezinformării” în plan internaţional făcute de Traian Băsescu şi PDL: „Constatăm pe zi ce trece că de fapt în continuare domnul Băsescu, prin oamenii, susţinătorii dumnealui, în diferite structuri ale statului, dezinformează la nivel internaţional, şi mi se pare absolut normal ca şi Statele Unite şi UE să vrea să afle care este situaţia în realitate şi este absolut normal să vrea să discute cu oficialii români, deci cu membrii USL, care pot clarifica până la urmă situaţia”, a declarat sâmbătă eurodeputata, potrivit Mediafax. […]

Cu toate că Mark Gitenstein a fost, de la începutul mandatului său, cel mai activ ambasador de la Bucureşti, primind porecla de „ambasador-jucător”, reprezentantul SUA în România s-a implicat şi mai mult în ultima perioadă în problemele interne ale României. Diplomatul a făcut apel la politicienii români, în mai multe declaraţii publice recente, să respecte statul de drept şi independenţa Curţii Constituţionale.

De asemenea, luni, când fostul ministru de Interne Ioan Rus şi-a dat demisia, ambasadorul american a fost la MAI pentru a se întâlni cu oficialul român demisionar, după cum a declarat Ambasada SUA pentru gândul. O zi mai târziu, Gitenstein s-a întâlnit şi cu Victor Ponta, cu care a discutat, conform primului-ministru, „despre parteneriatul strategic” România-SUA.

Pe tema acestui parteneriat, Gitenstein a făcut miercuri un comentariu care poate fi interpretat drept un avertisment pentru politicienii români: „Guvernele vin şi pleacă, atât în România, cât şi în SUA, dar ceea ce este important este parteneriatul dintre cele două ţări”.”

Crin Antonescu se întâlneşte cu Philip Gordon, EMISARUL SPECIAL trimis de administraţia Obama în România

Dar sa vedem ce se intampla si prin alte parti. Spre exemplu, in Grecia:

Un irakian a fost ucis la Atena de extremişti ieşiţi la „vânătoare de străini”, inclusiv români

Iata ce se arata:

„Un tânăr irakian a fost înjunghiat mortal în noaptea de sâmbătă spre duminică la Atena de către cinci motociclişti care „vânau” străini, a anunţat poliţia, potrivit căreia acelaşi grup a încercat anterior să agreseze, în aceeaşi zonă, un român şi un marocan, relatează AFP.

Această crimă are loc în contextul în care Grecia este acuzată de nepăsare faţă de banalizarea violenţelor de natură xenofobă.

Tânărul, a cărui vârstă nu a fost precizată, a murit la spital, unde a fost transferat cu „numeroase plăgi provocate de un obiect ascuţit”, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Poliţia îi caută pe atacatori, „cinci motociclişti care au încercat anterior, în aceeaşi zonă, să agreseze un român şi un marocan”, se precizează în comunicat.

Modul de operare este acelaşi ca în alte zeci de agresiuni comise împotriva unor imigranţi, refugiaţi sau greci de origine străină, comise de-acum în mod frecvent în cartiere defavorizate din Atena şi în alte centre urbane, în contextul unei intensificări a activismului neonazist şi unei profunde crize sociale şi economice.

Într-o rară reacţie oficială, ministrul pentru Ordine Publică Nikos Dendias şi-a exprimat „profunda tristeţe” faţă de această crimă, exprimând hotărârea statului de a pedepsi asemenea acte, „indiferent de presupusul pretext al autorilor”.

Ţara se află, în prezent, în colimatorul unor organizaţii şi organizaţii nonguvernamentale (ONG), inclusiv Consiliul Europei şi Human Rights Watch (HRW), din cauza inacţiunii faţă de violenţele xenofobe, impunităţii de fapt şi chiar garanţiilor oferite autoritorilor acestora, între care sunt suspectaţi că se află numeroşi apropiaţi ai partidului neonazist Zori de Aur, care a intrat în Parlament cu un scor de 7% în urma alegerilor din iunie.

Retorica anti-imigranţi a liderilor politici a fost denunţată săptămâna aceasta şi de către Amnesty International (AI), după ce Dendias a apreciat că ţara ar urma să se confrunte cu o „invazie de imigranţi” fără precedent de la cele ale dorienilor, în secolul al IV-lea înaintea erei noastre.

Asasinarea tânărului irakian are loc după lansarea de către poliţie a unei operaţiuni vizând îndepărtarea din centrele urbane a imigranţilor clandestini. Aceasta survine de asemenea arestării, la începutul săptămânii, a unui tânăr pakistanez pentru viol cu consecinţe grave asupra unei adolescente, în vârstă de 15 ani, pe Insula Paros.”

Eu nu inteleg ceva, nu inteleg un lucru, dar, desigur, poate fi vorba doar de o perceptie gresita pe care o am asupra unor evenimente. Nu ma consider infailibil. Si anume, nu inteleg faptul ca toata lumea e preocupata de ce se intampla in Romania (nu spun ca nu ar fi important) dar se trece cu vederea (cel putin asa mi se pare mie) gravele derapaje de la democratie care au loc in Grecia sau in Ungaria! Uitati-va la ce se intampla in Grecia – tara membra UE, Zona Euro si NATO – au ajuns sa aiba neonazisti in Parlament! Mai mult decat atat – lucru de o extrema gravitate, pe care vad ca nu-l prea baga in seama cineva – incep sa aiba loc omoruri in Grecia!! Cine oare pot fi acei „cinci motociclişti care „vânau” străini, a anunţat poliţia, potrivit căreia acelaşi grup a încercat anterior să agreseze, în aceeaşi zonă, un român şi un marocan”, daca nu extrema dreapta, fascista si xenofoba! Dupa parerea mea, ceea ce se intampla in tari precum Grecia, Ungaria e mult mai grav decat ceea ce se intampla in Romania, o tara stabila, care chiar daca nu are experienta democratica a SUA, arata ca are democratie si reactie democratica. Uitati-va ce se arata in articol despre Grecia, reiau:

Ţara se află, în prezent, în colimatorul unor organizaţii şi organizaţii nonguvernamentale (ONG), inclusiv Consiliul Europei şi Human Rights Watch (HRW), din cauza inacţiunii faţă de violenţele xenofobe, impunităţii de fapt şi chiar garanţiilor oferite autoritorilor acestora, între care sunt suspectaţi că se află numeroşi apropiaţi ai partidului neonazist Zori de Aur, care a intrat în Parlament cu un scor de 7% în urma alegerilor din iunie.” (subl. mea)

Deci, cu alte cuvinte, sunt niste ONG-uri p-acolo, Consiliul Europei, HRW. Dar de ce nu e luata Grecia in colimatorul Comisiei Europene, Departamentului de Stat din SUA, de ce nu i se aplica si Greciei un MCV? Uitati-va ce se arata: „din cauza inacţiunii faţă de violenţele xenofobe, impunităţii de fapt şi chiar garanţiilor oferite autoritorilor acestora” – prefer sa cred ca nu mai stiu sa citesc! Este incredibil! Cu alte cuvinte acesti criminali sunt scutiti de pedeapsa! Altminteri ce sens sa dau cuvantului impunitate? In schimb iata ce se intampla: Romania e oaia neagra a Europei!! Este strigator la Cer!!

Modul de operare este acelaşi ca în alte zeci de agresiuni comise împotriva unor imigranţi, refugiaţi sau greci de origine străină, comise de-acum în mod frecvent în cartiere defavorizate din Atena şi în alte centre urbane, în contextul unei intensificări a activismului neonazist şi unei profunde crize sociale şi economice.”

Observati ce spune: „comise de-acum in mod frecvent„!! Deja se vorbeste de modul de operare! Asta intr-o tara membra NATO!! Scuzati-ma, dar mie mi se pare ca in Romania nu se intampla nimic in comparatie cu ce se intampla in Grecia! Hai s-o luam asa: vine un grec in Bucuresti si vrea sa se plimbe la 3 noaptea prin Ferentari! Eu va spun de pe acuma ca nu i se va intampla absolut nimic! 🙂 . Pe cand daca merge un roman in Grecia… nu se stie… Or, o asemenea stare, de o asemnea gravitate, precum cea actuala din Grecia, mi se pare ca nu preocupa serios pe cineva. De ce Partidul Democrat din SUA nu da o mana de ajutor socialistilor greci? Toata lumea priveste si nu face nimic, in schimb preocupa foarte tare situatia din Romania – Dl. Barroso nu poate sa doarma bine noaptea din cauza a ceea ce se intampla la noi.  Toata lumea vorbeste de Romania in termeni negativi, dar cand e vorba de Grecia, de Ungaria o lasa toti mai moale… Nu prea inteleg…

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

august 12, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.