Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Marile schimbari…

Mediafax

François Hollande

François Hollande (Photo credit: Wikipedia)

Francois Hollande a câştigat scrutinul prezidenţial din Franţa, cu 51,62 la sută din voturi, potrivit rezultatelor finale

Presa internaţională despre noul preşedinte al Franţei: Victoria lui François Hollande anunţă schimbări în Europa

Foarte interesante articole!

Cum va influenta victoria socialistului Hollande politica Europei? Care vor fi relatiile cu Rusia si SUA? Ce efecte va avea asupra Romaniei?

Angela Merkel: François Hollande va fi primit în Germania cu braţele deschise

Ceremonia de predare a puterii între Francois Hollande şi Nicolas Sarkozy va avea loc la 15 mai

Un politician cu origini române, Pierre Moscovici, ar putea face parte din noul Guvern francez

Se arata, printre altele, ca:

Tatăl său, profesorul de psihologie socială Serge Moscovici, s-a născut în România în 1925, şi a fost activist al Partidului Comunist Român în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. El a părăsit ţara în 1947 şi a ajuns în Franţa un an mai târziu.”

Pe de alta parte, sa vedem…

Ce se intampla in Rusia…

Putin propune candidatura lui Dmitri Medvedev pentru postul de premier

Preşedintele rus a preluat valiza nucleară. Putin poate ordona declanşarea unui atac nuclear

Interesant va fi de vazut cine va castiga alegerile in SUA!!

Din realitatea interna…

Gandul

Victor Ponta's portrait, president of Social D...

Victor Ponta’s portrait, president of Social Democrat Party from Romania Română: Portret Victor Ponta, presedintele PSD (Photo credit: Wikipedia)

Discursul prin care Victor Ponta cere Parlamentului votul de încredere pentru noul guvern. Miniştrii desemnaţi au trecut de comisii. LIVE TEXT

Iata ce se arata printre altele:

UPDATE 16.50Vasile Blaga, preşedintele Senatului, a început să prezinte poziţia PDL faţă de noul guvern. El îl acuză pe Ponta că „a înfierat” apariţia UNPR în Parlament, fără ca acest partid să aibă votul popular, dar şi traseismul politic al parlamentarilor, iar acum se bazează exact pe aceste două lucruri pentru a guverna.

„Programul de guvernare pe care ni-l propuneţi este un mozaic întocmit la repezeală”, a spus Blaga. Exemplul dat în acest sens este numărul prea mare de legi pe care Ponta a anunţat că vrea să le modifice în doar 6 luni de guvernare.

Blaga acuză concepţia „etatistă” din programul de guvernare al USL, care susţine privatizări selective şi intervenţia statului, pentru reconsiderare, în unele procese de privatizare.

Liderul PDL a reamintit că „independenţa justiţiei” are de suferit, după ce Ponta a numit în fruntea acestui minister un ministru politic, pe Titus Corlăţean, în locul independentului Cătălin Predoiu.

„PDL nu are nici un interes să susţină această formulă însăilată în grabă”, şi-a încheiat senatorul PDL Vasile Blaga discursul în faţa plenului Parlamentului.[…]

UPDATE 16.15 Premierul desemnat Victor Ponta şi-a început discursul în faţa plenului Parlamentului, care urmează să îşi exprime susţinerea faţă de noul cabinet. Primul om căruia i-a mulţumit Ponta a fost Florin Georgescu, ministrul desemnat al Finanţelor, pentru ajutorul dat în negocierile cu FMI, din ultimele zile.

Ponta a mulţumit de asemenea UNPR pentru că sprijină guvernul USL, apoi grupului minorităţilor naţionale, pentru acelaşi lucru.

„Aceasta este majoritatea formată pentru a sprijini un guvern al USL. S-a vorbit foarte mult în aceste zile că nu ar fi o majoritate legitimă. Vreau să vă reamintesc că la votul din 2008, PSD, PNL şi PC au obţinut majoritatea voturilor, deci aceasta este o guvernare legitimă”, a spus Ponta.

Premierul desemnat a declarat că este gata să respecte opinia publică sau criticile venite dinspre mass media, în ce priveşte vulnerabilităţile guvernului pe care îl conduce, iar dovada este că a operat două schimbări în lista iniţială a miniştrilor USL.

„Prioritatea zero este respectarea legilor. Nu vreau să mai trăim într-o ţară unde legile se respectă câteodată sau în funcţie de buget. Populaţia României aşteaptă respectarea legilor şi a deciziilor instanţelor de judecată”, a mai spus Ponta.

„Unul din obiectivele fundamentale pe termen foarte scurt este de a renegocia şi de a opri contractele bilaterale cu băieţii deştepţi, despre care fosta guvernare a vorbit foarte mult şi nu a făcut nimic”, a spus Ponta.

Ponta a spus că nu vor avea loc schimbări pe criterii politice în administraţia publică.

Un alt obiectiv anunţat de Ponta este organizarea corectă a alegerilor, acest obiectiv căzând în sarcina ministrului de Interne, Ioan Rus.

Sper ca şeful de campanie al opoziţiei, domnul Vasile Blaga, să constate că domnul Rus a rămas acelaşi om corect şi eficient în administarea treburilor Ministerului Afacerilor Interne şi al Administraţiei, a spus Ponta, referindu-se la relaţia bună pe care cei doi o au.

Ponta a salutat victoria lui Hollande în cursa pentru preşedinţia Franţei: „Sper că niciodată un preşedinte al Franţei nu îl va mai îndepărta cu mâna pe preşedintele României, aşa cum s-a întâmplat în trecut”.

Ponta a acuzat „ modul ilegal şi ilegitim prin care guvernul Ungureanu a cheltuit 170 de milioane de euro pentru finanţarea unor primari „. El spune că a cerut ministerului Finanţelor să încerce să recupereze aceşti bani, pentru a-i folosi la reîntregirea pensiilor şi a salariilor.

Victor Ponta a declarat că toate instituţiile au sarcina ca în 30 de zile să facă un audit, mai ales pentru a constata „dacă există grave încălcări ale legii pentru a sesiza organele judiciare ale statului”.” (subl.mea)

Reactii in presa noastra…

Iata ce spune Cristian Tudor Popescu in editorialul din Gandul:

Specialist în bolşevism şi escrocherii – girantul „ministresei” Dumitrescu

CTP arata ca:

„D-na creştin rectoare Dumitrescu a apărut în fine la tv cu o înregistrare audio a unui anume Robert Deutsch, care „garantează” că d-na în cauză a audiat nişte cursuri de-ale lui, pe la Universitatea Stanford. Întrebarea este: pentru acest Robert Deutsch, cine garantează?

Păi, garantează Partidul Comunist Bolşevic al Uniunii Sovietice şi nomenclatura comunistă din România.  Căsătorit cu fiica ilegalistului Dumitru Petrescu, a făcut studii la Moscova,  devenind specialist în doctrina bolşevică şi membru marcant al aparatului comunist din România.

Împreună cu un alt românaş americanizat, un anume Cristian Lazarovici, Deutsch este artizanul megaescrocheriei Megapower din anii `90, în care au fost adânc implicaţi Petre Roman şi Theodor Stolojan. Prin firma Megapower, zeci de milioane de dolari au fost sifonaţi din bugetul de stat al României pentru nişte fantasmagorice investiţii româneşti într-o fabrică de tehnică electronică pe teritoriul SUA!

Deutsch şi Lazarovici s-au despărţit aruncându-şi acuze şi ameninţări cu puşcăria pentru jefuirea banului public din România.

Cu un asemenea girant, blonda de la Drept Dumitrescu trece de la civile la penale.”

MINISTRUL TOMBOLĂ. Cine este Ioan Mang, noul ministru desemnat al Educaţiei, cel care i-a luat locul doamnei „Standford”

In chestiunea bugetarilor…

Ponta: Bugetarii vor primi din iunie o MAJORARE de 8%, RESTUL PÂNĂ LA 15% în octombrie sau noiembrie

Se arata, printre altele, ca:

„Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, luni, după întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE că bugetarii vor primi de la 1 iunie salariile bugetarilor vor creşte cu 8%, restul de până la 15% urmând să fie acordat tot în cursul anului 2012, în luna octombrie sau noiembrie.

Ponta a precizat că restul de bani de până la 15% va fi primit de către bugetari în funcţie de rezultatele economice, dar cu siguranţă în cursul anului 2012, în luna octombrie sau în luna noiembrie.

Ponta a precizat că ministrul propus pentru Finanţe, Florin Georgescu, a negociat o ţintă de deficit de 2,25% din PIB pentru 2012, adică o extensie de 0,35%, el subliniind că acest procent este mai mult decât suficient pentru a acoperi proiectele pe care guvernarea USL le consideră esenţiale.

Victor Ponta a subliniat că deficitul nu va depăşi sub nicio formă procentul de 3% din PIB.

Premierul desemnat a arătat că discuţia de luni dimineaţă cu delegaţia FMI, BM şi CE este o discuţie finală, el arătând că acordul de principiu a fost finalizat.

Ponta a mai spus că, dacă Parlamentul va acorda votul de învestitură Guvernului, scrisoarea de intenţie va fi aprobată de către Executiv în prima şedinţă de marţi.”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

mai 7, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 comentarii »

  1. Foarte greu de comentat cind discutia nu se duce pina la capat. 😦

    Comentariu de Cristina | mai 7, 2012 | Răspunde

    • @Cristina
      Au fost multe evenimente in ultima vreme, inclusiv pe plan intern si care arata ca exista acest suflu, ca sa zic asa, al schimbarii. Foarte interesant ce se va intampla in SUA. Ai putea da un pronostic?

      Comentariu de Motanul Incaltat | mai 9, 2012 | Răspunde

      • Nu dau pronosticuri. cert este ca Obama se va folosi de toate trick-urile din lume pentru a fura alegerile. Vom trai si vom vedea. Se pare, insa, ca oamenii renunta la libertate si tind spre tiranie. Trist.

        Comentariu de Cristina | mai 9, 2012

      • Multumesc pentru raspuns.

        Comentariu de Motanul Incaltat | mai 9, 2012


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.