Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Cand au de gand sa faca o deratizare in Gara de Nord din Bucuresti?

Este adevarat, subiectul predilect al zilei e Justitia si ce se va intampla la DNA. M-am gandit, totusi, sa abordez o alta tema, nu mai putin importanta, legata mai mult, poate, de cetatean. De lucrurile cu care se confrunta oamenii obisnuiti in imediateta vietii.

Ca sa pun capat dintru bun inceput oricaror interpretari – stiu, mare parte din ele nedorite – trebuie sa clarific un lucru: cand spun deratizare ma refer strict la animalul numit SOBOLAN. O spun ca sa nu fie niciun dubiu. Cu alte cuvinte, in Gara de Nord din Bucuresti, cea mai importanta gara a Capitalei si, cred ca nu gresesc prea mult, a tarii COLCAIE sobolanii. Vine atata lume, stau si asteapta trenul, inclusiv cu copii, desigur si vezi sus-numitele rozatoare cum se plimba nestingherite pe peron. Trebuie spus ca in Gara de Nord sunt spatii comerciale, restaurante, buticuri de unde poti cumpara produse de patiserie. Cred ca isi da oricine sema ca nu e in regula, doar cei care ar trebui sa ia masuri nu prea.

E chiar atat de greu sa faci o deratizare pe arealul cuprins de Gara de Nord si Gara Basarab? Costa chiar atat de mult? Sau e vorba de o nepasare vecina cu penalul din partea autoritatilor?

Gara de Nord ar trebui sa arate ca o gara europeana. Scuzati-ma, dar nu se intampla asa. Mie mi-ar fi rusine, pur si simplu, sa primesc un strain in Gara de Nord in astfel de conditii. Nu mai vorbesc de darele de pisat ce pornesc de la stalpii peronului si se sfarsesc unde incepe calea ferata, in conditiile in care Gara de Nord are WC-uri publice, care ar trebui, zic eu, modernizate si poate si marite. Pericolul rezultat din lipsa igienei elementare, cred eu, este evident. Ma gandesc, evident, si la oamenii care lucreaza acolo. Chiar nu se poate remedia aceasta situatie? Trebuie spus ca te poti impiedica de un sobolan mort chiar in interiorul Garii, nu neaparat pe peron…

Situatia nu dureaza de ieri, de azi si m-am gandit sa scriu despre asa ceva, tragand astfel si un semnal de alarma. Gara de Nord se afla in Bucuresti, nu in afara orasului. Nu critic amplasamentul. Ci spun ca ar trebui cu atat mai mult sa se ia masuri in acest sens. Si, evident, astfel de masuri ar fi trebuit luate si daca Gara s-ar fi situat in afara orasului. Dar pe langa Gara de Nord, in imediata vecinatate, sunt cartiere mari care sunt, astfel, expuse pericolelor rezultate dintr-o astfel de mizerie.

Pe de alta parte, stau si ma intreb de cand n-a mai fost vopsit peronul – stalpii si cadrul de sustinere, ambele metalice. Macar sa i se dea, cat de cat, un aspect mai acatarii. Chiar si fatada Garii – cladire istorica din Bucureti – ar trebui renovata. Ca sa nu aiba un aspect mohorat, ca sa nu spun de-a dreptul urat.

Stau si ma intreb: chiar nu e posibil in Romania lucrul asta? Efortul financiar e atat de impovarator ca nu poti sa faci o deratizare ca lumea, ca nu se pot vopsi frumos niste stalpi si cadre metalice, ca nu se poate, pentru ca atat e de scump, sa fațuiesti fațada Garii? Iar lucrurile astea se intampla intr-o capitala europeana… Pe urma ne miram, si, vai, ce ne revoltam, ca Bruxelles-ul a ales o alta locatie pentru nu stiu ce agentie europeana. Cum de nu ne-a ales pe noi? Ce discriminare e asta? Si tot felul de astfel de prostii, in loc sa ne uitam la mizeria de sub nasul nostru!! Si atunci lesne vom afla si raspunsul la astfel de intrebari pe care ni le punem atat de vexati, nu-i asa?

Ca alora le e rusine de rusinea nostra sa ne spuna in fata…

octombrie 18, 2018 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.