Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Ma asteptam la mai mult…

… din partea televiziunilor noastre de stiri, a intregii noastre prese, inclusiv din partea jurnalistilor nostri si formatorilor nostri de opinie de a comenta, a pune in dezbatere si de a CONDAMNA cazul petrecut in Bulgaria, la saizeci si ceva de kilometri de Bucuresti, la Ruse – e vorba de uciderea bestiala a jurnalistei bulgare de investigatii, Viktoria Marinova in varsta de numai 30 de ani – v. aici, aici, si aici.

Nu trebuie sa tacem!! Trebuie sa condamnam cu cea mai mare ferimitate si vehementa astfel de lucruri!!

Macar din solidaritate de breasla ma asteptam la o reactie puternica din partea mediei noastre. N-am prea vazut asa ceva, din pacate. S-a discutat, e adevarat, foarte mult despre referendumul esuat. Totusi, mai asteptam la o reactie si ar trebui sa vina aceasta reactie. Cu atat mai mult cu cat Marinova este al treilea jurnalist de investigatii european ucis, dupa Daphne Caruana Galizia din Malta si Jan Kuciak, omorat impreuna cu prietena sa, din Slovacia – eveniment tragic ce a provocat proteste masive din partea populatiei care au dus la caderea Guvernului.

Imi fac mea culpa pentru ca nu am reactionat pe blog cand a fost ucis Kuciak. Trebuia s-o fac.

Reactionez acum!!

Ce aveau in comun cei trei jurnalisti de investigatii? Anchetau cazurile de coruptie la varf. Kuciak ancheta legaturile Guvernului cu ‘Ndrangheta – celebra Mafie Calabreza. Trebuie remarcat, de asemenea, ca in cele doua cazuri din Europa de Est – Slovacia si Bulgaria – cei doi jurnalisti asasinati erau oameni tineri: Kuciak avea 27 de ani iar Marinova avea 30 de ani. Deci erau de varste apropiate. Si poate nu e intamplator lucrul asta. In ziua referendumului tinerii au luat cu asalt Sala Palatului la un targ dedicat celor care doresc sa mearga la studii in strainatate. Trebuie spus ca in Europa de Est tineretul a fost puternic afectat de tranzitie, dar si de coruptia care a ajuns la cote alarmante. Ei au ajuns sa constientizeze poate cel mai bine felul in care coruptia la varf le afecteaza vietiile, le reteaza sansele. Nu e intamplator ca la marile mitinguri din Piata Victoriei din Bucuresti participa foarte multi tineri. Fara indoiala, aceasta situatie cu care se confrunta, problemele si intrebarile legate de viitorul lor ii fac sa ia o atitudine si s-o exprime deschis, in mod public. De aceea spun ca nu e intamplator ca cei doi ucisi – Kuciak si Marinova – sunt tineri, in comparatie cu Daphne Caruana Galizia care era din generatia anterioara, provenea si traia intr-o tara dezvoltata precum Malta. De asemenea, cazul celor doi jurnalisti din Slovacia si Bulgaria indica faptul ca tineretul actual din Est incepe sa prinda curaj. Crescuti in libertate, se exprima liber. Traiesc, vor sa traiasca liber. Iau atitudine in mod liber. Acelasi lucru se poate spune despre tinerii care merg la mitingurile impotriva Guvernului in Romania. Au indurat pe 10 august brutalitatea criminala a jandarmilor si gazele lacrimogene care au sufocat Piata Victoriei. Au indurat toate insultele guvernantilor!! Cu demnitate!!

Iata inca un motiv pentru care trebuie sustinuta lupta anticoruptie pe plan european. Pe de alta parte, ceea ce s-a intamplat arata cat de grea si periculoasa e meseria de jurnalist.

Bestia sau bestiile nenorocite care au ucis-o pe Marinova trebuie aduse in fata instantei si trebuie sa plateasca dur pentru fapta lor. De asemenea TREBUIE sa stim daca asasinatul are legatura cu coruptia din Bulgaria sau cu coruptia dintr-o tara europeana. Si, evident, trebuie sa se ia masuri dure daca lucrurile stau asa.

Marea problema cu coruptia europeana este ca lucrurile pot scapa de sub control. De aceea trebuie intarit statul de drept. Nu e vorba, nu ma refer doar la Romania sau Bulgaria, sau la o tara anume din Europa. Am spus: coruptia europeana. Pentru ca e vorba de un fenomen european. Si inca unul periculos. Din aceste asasinate putem intrezari cotele periculoase la care a ajuns coruptia la varf. In Slovacia, oamenii au iesit pe buna dreptate in strada oripilati de crima monstruoasa care s-a petrecut. Nu trebuie sa ne culcam pe o ureche, cum se zice, si sa consideram ca lucrurile astea teribile s-au intamplat la altii si ca la noi nu s-ar putea intampla asa ceva. Se poate intampla si in Romania. Si din aceasta cauza trebuie sa reactionam!! De asemenea, sa nu uitam ca aceasta oribila crima s-a petrecut foarte aproape de Bucuresti. La o azvarlitura de bat, cum se spune in popor.

Se vede ca pe unii ii deranjeaza democratia si libertatea presei. Pentru ca le tulbura afacerile oneroase. Care, altfel, ar sta ascunse bine si n-ar fi stiute de catre opinia publica si, deci, nici nu ar exista reactii din partea opiniei publice. Si poate nici din partea Justitiei.

In mod clar trebuie incurajata presa de investigatie din Bulgaria si sprijinita, inclusiv moral, libertatea presei din tara vecina. Bruxelles-ul trebuie sa dea un semnal in acest sens. Nu spun aceste lucruri pentru ca sa ma amestec in afacerile interne ale tarii vecine. O spun in calitate de cetatean european. Iata ce arata acest articol Mediafax:

„Bulgaria se clasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte libertatea presei, potrivit organizaţiei Reporteri fără Frontiere (RSF). Raportul privind libertatea presei pe anul 2018 plasa Bulgaria pe locul 111. În acelaşi raport România se află pe locul 44, Serbia pe 76, Republica Macedonia pe 109, Grecia pe 74 şi Turcia pe 157.

În octombrie 2017, sute de jurnalişti bulgari au protestat la Sofia faţă de ameninţările vicepremierului Valeri Simeonov la adresa instituţiilor media. Simeonov a acuzat presa că este responsabilă de o „campanie masivă de defăimare” a sa.

Marinova este cel de-al treilea jurnalist european asasinat în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia în Malta şi Jan Kuciak în Slovacia.”

Iar in calitate de cetatean european ma intereseaza ca Bulgaria e pe ultimul loc in ceea ce priveste libertatea presei!! Si spun ca acest lucru NU e in regula si ca TREBUIE sa se schimbe in bine lucrurile si in Bulgaria. Cu atat mai mult ma intereseaza, cu cat Bulgaria e vecina cu Romania. Si o spun cu preocupare: constatam cu surprindere ca Serbia, care e o tara europeana dar nu e membra a UE, e pe locul 76 iar Bulgaria, tara membra a UE, e pe locul 111!! Lucrurile trebuie schimbate, speram in bine, in Bulgaria pentru ca in felul acesta risca sa se decredibilizeze Uniunea Europeana. In aceasta privinta, a libertatii presei, Bulgaria e in categoria tarilor care nu sunt membre ale UE. Ceea ce nu e deloc in regula.

Cred ca mai trebuie remarcat ceva. Faptul ca in Uniunea Europeana, intr-un interval relativ scurt, au fost ucisi trei jurnalisti de investigatie, nu doar ca nu ne face cinste, dar are un iz de Uniune Euroasiatica sau, poate mai exact spus, de Federatia Rusa. Noi criticam Rusia pentru ca drepturile si libertatile oamenilor, inclusiv, desigur, libertatea presei e calcata in picioare si unde au fost cazuri de jurnalisti ucisi, care au avut curajul sa se lege de Putere. Dar daca in Uniunea Europeana incepe sa se petreaca ceva similar, e clar ca lucrurile nu sunt in regula. Pentru ca incep sa se dilueze nepermis de mult valorile europene. In felul acesta putem ajunge in situatia Federatiei Ruse, lucru care ar insemna si o slabire a democratiei si a libertatii pe plan european. Frans Timmermans a subliniat bine ca valorile europene sunt legate de respectarea statului de drept. In caz contrar… ne putem uita la ce regimuri sunt la Est de Uniunea Europeana, la ce regim politic s-a instalat in Turcia. Daca coruptia la varf incepe sa se dezvolte in Uniunea Europeana si sa se intinda aceasta maladie a coruptiei in toata Europa, se viciaza grav ideea de Uniune Europeana pentru ca se vor altera, intr-un astfel de caz, valorile fondatoare ale acesteia. De aceea uciderea a trei jurnalisti, intimidarea lasa a presei de investigatie nu sunt lucruri lipsite de importanta, oriunde s-ar petrece acestea in Uniunea Europeana. Eu as dori sa se inteleaga mai bine acest lucru. Daca, spre exemplu, asa ceva s-ar intampla in Olanda, e la fel de grav – poate chiar mai grav tinand cont ca Olanda e o tara dezvoltata si are un stat de drept bine pus la punct, daca am inteles eu bine – cu aceeasi fapta petrecuta oriunde in Uniunea Europeana.

De asemenea, cred ca orice om normal intelege ca nu putem admite ca, spre exemplu, Cosa Nostra sa conduca Europa. Nu putem permite Mafiei sa altereze si sa distruga valorile europene si, pe cale de consecinta, Uniunea Europeana.

In final as dori sa ma intorc la ceea ce spuneam la inceput. As dori sa vad – si ma asteptam sa vad -, din partea presei noastre, o reactie viguroasa la ceea ce s-a intamplat la Ruse. E cel putin ciudat ca nici in cazul Kuciak si nici in cel legat de uciderea Viktoriei Marinova n-au prea fost reactii. Nu vad de ce a fost trecut sub tacere un astfel de subiect.

octombrie 9, 2018 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

34 comentarii »

 1. Da’ ce Motane , esti cumva bulgar ? Ce-ti pasa tie fratioare ce fac aia in ograda lor ?Lasa c’asa le trebuie daca , chiar cred ca se poate sa schimbe ei lumea cu… ” investigatiile ” . In chestia aia de la Wategate a tinut figura caci , aia aveau spatele asigurat si-n plus , era vorba totusi despre America , despre Nixon , despre niste oameni care inca aveau ceea ce se chema pe-atunci : ONOARE . Astazi , ma cam indoiesc de faptul ca Donald Trump ar face acelasi lucru iar ziaristii , ar ajunge sa scotoceasca prin gunoaiele prezidentiale . Poate doar in visele lor cladite pe prea multele filme vazute dar altfel… n-asi prea crede . Despre malteza aia… las-o moarta caci si ei au lasat-o , mai ales ca acolo treaba nu-i atat de simpla cum crezi matale sau cum credem noi , iar despre alti ziaristi… las-o si-n cazul lor : ai vazut dumneata prin Europa cel putin { de la Charlie Hebdo incoace , dar acolo era vorba in primul rand despre un act terorist }, sa se mai basice careva daca mai moare cate unul doi acolo , asa … an passant ? Cate marsuri de protest , la care sa se adune sute de mii de insi si-n fruntea caruia sa se afle macar un candidat pentru presedentia unei tari sau chiar un presedinte in functie , ai mai vazut dumneata in Europa si , daca nici aici n-au murit ziaristi { unora le-a fost inchisa gura si-n altfel } atunci unde ?! Ai vazut matale la Sofia sa sara populatia de popou in sus si sa se adune cu sutele { respectand modelul alora de la # din Romania } si sa urle ” Jos Guvernul ” ? Da’ te-ai prins ca , jurnalistii respectivi provin doar din „foste ” ? Care-o fi explicatia ? O fi vorba despre un „secret ” in stilul lui Polchinelle ? Pai si-atunci ??? Si stai linistit frate caci si in Bulgaria ” presa ” , a urmat acelasi traseu ca si-n tara situata la Nord de ei si cu care impart frateste malurile Dunarii . M-antreb , a cui o fi fost ideea de-a baga initial la inaintare un roman ” gasit ” ca suspect de serviciu ? In urma cu ceva ani , asi fi spus ca a avut o idee geniala dar azi…. sa fim seriosi !

  Comentariu de Marian | octombrie 10, 2018 | Răspunde

  • Nu sunt de acord cu unele puncte din comentariul tau.

   Ori n-ai citit bine, ori n-ai inteles bine. Eu am vorbit din perspectiva europeana. Nu trebuie sa fiu bulgar ca sa condamn un asenenea asasinat. Am explicat in postare. Sper ca nu te prefaci ca nu intelegi.

   N-am vazut sa i se fi gasit ceva lui Donald Trump de talia Afacerii Watergate, cum s-a descoperit de catre presa de investigatie despre Administratia Nixon. N-am vazut sa se demonstreze „coliziunea cu Rusia”, din campanie, desi e o Comisie legal constituita in acest sens, care inca mai cerceteaza. Oricum, subiectul legat de Trump nu prea are legatura cu subiectul postarii. Dar, oricum, in ambele cazuri e bine ca presa incearca sa informeze cetatenii si sa caute adevarul, desi unora nu le place deloc lucrul asta.

   Dupa cum ar reiesi din clasamentul privind libertatea presei, n-a prea urmat acelasi traseu.

   In Bulgaria n-ai sa vezi asemenea mitinguri, nu pentru ca populatia ar duce-o asa de bine ca numai poate si se impaca excelent cu coruptia. Ci din cauza a ce i s-a intamplat Viktoriei Marinova. Bulgaria nu a adoptat o pozitie anticoruptie atat de clara precum Romania, care sa dea curaj populatiei si sa infricoseze fortele raului. La noi DNA, sub Laura Codruta Kovesi, chiar si cu carentele semnalate de catre presa, si pe buna dreptate, a reusit nu atat sa eradicheze coruptia, dar sa-i micsoreze semnificativ influenta si prezenta in societate. De aceea la noi oamenii au prins curaj si au iesit masiv in strada. In Bulgaria coruptia e la cote alarmante si e dificil de luptat cu acest flagel care a devenit puternic in conditiile in care nimeni din cei cu functii de raspundere in stat, partide politice, n-a facut nimic ani si ani de zile ca sa-l slabeaaca. Iar cand un jurnalist doreste sa arate poporului ce se intampla s-a ajuns sa fie omorat.
   In contextul slabirii luptei anticoruptie, care a dat cosmaruri grele si multe atacuri de panica unora, si a unei legislatii permisive la ilegalitati sau care chiar sa le permita, coruptia, la noi, in Romania, va prinde, ca sa zic asa, curaj din nou. La noi miscarile sociale de tip #rezist au aparut sustinand un stat ce totusi a inceput sa atace flagelul coruptiei. „Oamenii iau ca model statul” spunea Albert.Pike. Am scris si o postare in care m-am referit la asa ceva. In Bulgaria nimeni din stat, dintre cei care ar trebui s-o faca, nu face nimic. Cel putin nu ceva serios. Sputnik ar spune ca n-a ajuns o colonie, desigur. In schimb coruptia colcaie in Bulgaria iar masuri trebuie luate. Coruptia din Bulgaria are efecte extrem de nocive asupra intregii tari. In special in plan economic,, blocand dezvoltarea acestei tari. Bulgaria e mrmbra UE si NATO, si trebuie ajutata. Bulgaria e in coada multor clasamente datorita coruptiei. Sunt convins ca multi cetateni bulgari apreciaza ce s-a facut si realizat in Romania in domeniul anticoruptiei si combaterii crimei organizate prin DNA si DIICOT..

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 10, 2018 | Răspunde

   • Motane , adevarul este , daca doar ar fi omorat-o { glont , bomba , ” accident ” auto sau pur si simplu o cadere de calciu… de la mare inaltime 😉 } n-ar fi fost nimic , probabil ca nici n-am fi aflat mare lucru despre aceasta intamplare nefericita , iar lumea { adica UE } , ar fi acceptat-o ca atare asa cum a acceptat si…alte chestii . Problema este ca { dat fiind faptul ca era si tanara si frumoasa } a fost VIOLATA !!! Daca nu era violul poate c-ar fi ramas doar la stadiul de intamplare , d e fapt divers la ei in Bulgaria unde , sti foarte bine ca , vii acolo cu-n cu BMW si te poti intoarce in tara cu maxi taxi . De fapt si violul… a fost doar o chestie sa-i faca pe militioneri sa creada ca , o fata facea jojing iar un derbedeu , a atacat-o , a violat-o si… iordane d’astea ! Cum dracu s a ma fac ca n-am inteles ? AM inteles foarte bine si chiar stiu ce spun insa , nu uita ca si Bulgaria provine tot din fostul lagar socialist si , si aici sant cam aceleasi metehne ca si-n alelalte foste . Iar asta , Viktoria Marinova RIP , a uitat acest adevar esential . Cum se poate lupta cineva cu un sistem mai puternic decat orice armata frate , cu #rezist , sa fim seriosi ?!

    Comentariu de Marian | octombrie 10, 2018

   • Sa stii ca si ceea ce s-a intamplat cu Jan Kuciak e foarte grav. Si n-a fost vorba de viol.

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 11, 2018

 2. ” Peste 100 de pensionari protestează, la ora transmiterii ştirii, faţă de demersurile Guvernului ” Asta titreaza Romania libera ” dar nu asta este punctul forte { oricum ” Romania Libera ” daca mai scoate cateva mii de ziare zilnic…se cheama c-au spart pusculita } ci acela ca , dupa stiinta mea , in Romania si-n Capitala in special , exista ceva mai mult decat cateva sute sau cateva mii de pensionari . Oare , doar astia de protesteaza azi sant interesati de cresterea punctului { baga-l – ar in aia a ma-sii de hoti , de shnapani } de pensie ??? Sa ne traiasca { bine daca tot se poate } alesii neamului si ” liderii sindicatelor ” pensionarilor !!!! P.S. Sa nu ma-ntrebi de ce nu-s si eu acolo caci… s-ar putea sa nu-ti convina raspunsul meu !!!

  Comentariu de Marian | octombrie 10, 2018 | Răspunde

  • Situatia salariilor, pensiilor, mai general spus: situatia economica, are legatura cu coruptia. Si anume e afectata de aceasta. Si asta in mai multe feluri. Evident, exista si un complex de consecinte care agraveaza lucrurile.

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 10, 2018 | Răspunde

   • Pai daca are legatura cu coruptia , de ce mortii ma-sii , PSD-ul n-a promis in campania electorala ca , inainte de orice altceva vor starpii coruptia cu orice pret si abia apoi , vor ” demara programul de guvernare ” ??? Ar fi luat…. nici macar 50% ci…100% la cat sant romanii de increzatori in pamblicarii de genul asta si satui de banditismul „alesilor ” ! Sti care-i norocul la noi ? La noi nu mai exista ziare { s a nu-mi zici ca la tirajul pe care-l au majoritatea ziarelor …astea se mai pot numii presa !!! } , nu mai exista jurnalism si ca atare nici reporteri investigatori caci altminteri… Oare cam ce nume sa vehiculez ca fiind una dintre posibilele victime ? Denise Riffai sau Carmen Avram caci daca-i Mirela Voicu… nici dracu nu si-ar pierde vremea s-o violeze p ‘aia !Din pacate sau din fericire , nici una nu alearga pe malurila Dunarii si nici macar pe cele ale Dambovitei .

    Comentariu de Marian | octombrie 10, 2018

   • Esti prea malitios in finalul comemtariului.

    Ca m-ai intrebat de „Partidul Realitatea”, eu am crezut ca e o gluma. Asta pana l-am auzit pe Cosmin Gusa in emisuunea Denisei Rifai. El spunea ca vorbeste serios. N-am inteles bine: doreste sa faca un partid care sa aiba numele postului sau doreste sa transforme postul TV Realitatea in partid?

    Au mai existat astfel de experimente, esuate. Atat in cazul lui Dan Diaconescu, dar si in cel al lui Dan Voiculescu. Or a esuat postul, ori partidul, ori amandoua.

    Pentru jurnalism n-ar fi bine… Dar depinde ce vrea sa faca. Gusa e politician si mogul media, nu jurnalist. Pe el il inteleg ca vrea sa mai joace in politica. Dar pentru jurnalism nu ar fi bine. Pentru ca ori esti jurnalist, ori esti politician. Nici pentru postul Realitatea nu ar fi bine: ori este o televiziune de stiri, ori un partid politic. Amandoua nu se poate. Nu merge. N-are cum sa mearga bine. Pe de alta parte, ar afecta independenta presei. Evident, asta inseamna ca va afecta si independenta jurnalistului de la acel post.

    Dedesubturi… nu stiu. Motivatiile lui, ca vrea sa faca un partid antibaroni, sa spuna adevarul, ca va avea doar specialisti, ca a luat decizia dupa ce a inteles ca PSDragnea ar dori sa inchida postul si Opozitia, PNL, Iohannis nu au reactionat (de aici ar rezulta ca Gusa se simte amenintat), nu justifica, totusi, sa tramsformi un post de televiziune in partid politic. Impresia pe care o lasa este ca el, Gusa, sr simte persecutat politic de catre actualul regim si ar dori printr-o asemenea manevra sa contracareze acest lucru. Totusi transformarea unui post intr-un partid politic ar dauna postului si jurnalismului. Iar cazuri de esec, care sa confirme acest lucru, au fost.

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 11, 2018

   • Spuneai ca m-as simti apropiat sufleteste de Realitatea si de Rares Bogdan. Eu avut si pozitii critice, si am in continuare fata de unele puncte de vedere ezpeimate acolo, nu doar la Jocuri de Putere.

    In privinta oresei scrise: da, e pacat. Si eu cred ca ziarul de hartie, pe care-l cumperi la taraba sau pe care ti-l vinde un baiat nu trebuie sa dispara. E adevarat ca in zilele noastre ai internetul, poti citi presa pe telefon, dar ziarul de hartie ramane important in continuare, mai ales pentru cei ce nu au telefon de genul asta sau calculator sau internet, dar nu numai. Parerea mea e ca depinde si cat costa ziarul de hartie. Preturile ar trebui sa fie cat se poate de rezonabile.Totusi ai vazut ca, spre exemplu, Gandul s-a orientat in exclusivitate catre internet. Pot sa le inteleg justificarea si, desigur, au dreptatea lor. Insa ar trebui, totusi, sa apara si in varianta scrisa pe hartie, mai ales ca si in felul asta se pot face reclame si deci cu atat mai mult preturile ar trebui sa fie rezonabile, mai pe sleau spus: mici. Cat ar trebui sa fie tirajul? Asta e o alta problema, dat fiind faptul ca ziarul ar putea fi citit si online. Trebuie vazut, desigur.

    Esti prea pesimist daca spui ca nu mai exista jurnalism sau ca nu mai avem reporteri. Ca sa sustii financiar si sa asiguri salarii bune oamenilor care lucreaza acolo sunt suficiente resurse in sectorul privat si in cel financiar. Oamenii, populatia trebuie sa cunoasca realitatile, altmimteri nu se poate vorbi despre democratie. Si nici despre libertate. Cu cat ai mai multe mijloace la indemana, ad hoc., cu atat mai bine.

    Presa nu se poate si nici NU trebuie sa se transforme in partid politic. Chiar mi se pare ca o astfel de.metamorfozare e o forma de coruptie.
    E adevarat ca un ziar poate sa aiba o anumita orientare politica. Pot admite asta. Dar si asta e o forma, usoara, ce-i drept, de a corupe presa. Dar daca s-ar transforma in partid…!! Daca ziarul sau postul are o anumita orientare politica, lucrul asta ingusteaza posibilitatile jurnalistice. Trebuie sa scrii, sa vorbesti doar conform cu o anumita orientare politica. Ajuta asta adevarul? Mi se pare ca nu.
    Or, jurnalistul trebuie in primul rand sa te informeze pe tine, cititor sau, sa ma exprim mai general: consumator de presa, sa-ti spuna adevarul. Pentru ca tu sa tragi concluziile de rigoare. Jurnalismul e dator sa lanseze dezbateri libere. Indiferent ce partid sau partide sunt la putere, chit ca ar fi si partidul comunist si chiar daca adevarurile spuse, dezbaterile sau pozitiile critice nu convin partidului, partidelor sau intregii clase politice.

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 11, 2018

  • Faptul ca Bulgaria si nu numai e o tara saraca se datoreaza in buna masura coruptiei, in special cea de la varf.

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 10, 2018 | Răspunde

   • Si-n Italia este coruptie , si-n Turcia de-asemenea { acolo este mama coruptiei } dar , du-te in oricare dintre astea doua si … parca nu-ti mai vine sa pleci de-acolo !

    Comentariu de Marian | octombrie 10, 2018

   • Cred ca e o diferenta mare intre Turcia si Italia….

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 11, 2018

   • Omule , vorbeai despre Daphne Caruana Galitia , acea jurnalista din Malta . Pai , daca INTREAGA presa scrisa din Romania ar avea tirajul ziarelor din Malta intr-o saptamana , cat al are presa malteza intr-o singura zi , sa fi sigur ca si patronii si redactorii ar zace pe sub mesele crasmelor beti morti , de bucurie ! Atentie , Malta nu cred ca depaseste cinci sau sase sute de mii de indivizi , cu tot cu turisti si , cu toate astea … le d a cu flit la orice ora din zi sau noapte astora din Romania care se lauda ca-s…jurnalisti . Chestia cu trecerea in online… chiar nu tine . Pe bune , chiar nu realizezi ca oamenii…cititorii acelor ziare , nu s-au prins inca d e faptul ca articolele din acele ziare , semnatarii lor , patronii si redactorii acelor publicatii , si-au schimbat de atatea ori parerile scrise si orientarile politice incat oamenii ai confunda cu niste giruete ? Cornel Nistorescu , Bogdan Chiriac … LAVINIA SANDRU 😡 COSMIN GUSE , aceste nume { doar acestea dar , iti mai pot livra si altele } iti par cunoscute ? A , fireste , l-am uitat p’al ” maestrului ” ION CRISTOIU !!! Ziarist , in opinia multor cititori de presa scrisa , inseamna sa fi curajos in apararea opiniilor proprii , intransigent… incoruptibil si de-asemena sa fi gata sa mori pentru ca parerile tale , pareri in care tu crezi cu tarie , sa ajunga la cititori pentru ca acestia la randul lor… sa creada in ele . Ma rog , poate nu-i cea mai buna descriere dar… taman ce-a terminat de ascultat in cadrul teatrului radiofonic , ” Ultima ora ” a lui Sebastian si este posibil sa-mi fi ramas oarece chestii prin minte 😉 . Respect si-ti doresc sa ai un final d e spatamana cat mai plcut cu putinta !

    Comentariu de Marian | octombrie 13, 2018

   • Multumesc, la fel!

    🙂

    Acuma stii cum e? Oamenii isi mai schimba parerile… Unora nu le place ce se intampla, altii sunt dezamagiti, depinde… Spre exemplu, Alina Mungiu-Pippidi…. Intr-un fel o inteleg… Dupa ce ai vazut si toata coruptia din PDL… Apoi vezi ca nu prea se realizeaza mare lucru. Cat esti mai tanar, speri, esti entuziast. Dar, cel putin in Romania, imbatranesti si vezi ca realizari cam yokohama, intelegi matale? Spre exemplu, am citit ce spunea.maestrul Cristoiu despre Bucuresti. Si asa e. Uite-te si tu, de exemplu, la ce vroia sa faca Ceausescu, la Casa Radio, daca nu ma insel, de pe Calea Plevnei. Au ramas acum doua cladiri monumentale, superbe, neterminate insa. De fapt, ele sunt terminate in propoetie de vreo 90$, doar ca bate vantul prin ele. Apoi, in jurul lor, e un areal imens inchis cu un gard nenorocit din panouri metalice, de o uratenie absoluta. De 30 de ani e asa!!! Uite-te si tu ce tara e asta!! Nu mai vorbesc de acel umens teren viran din centrul orasului, ala mai sus de magazinul Unirea, spre Biblioteca Nationala, cladirea noua, in fata actualei Operete. Acolo poti vedea acest teren imens, plin de balarii. Daca te apuca sa te pisi, poti sa te duci acolo, desigur 🙂 . Deci vezi terenul asta, cum sa spun… E inesteticul in gradul absolut. In loc sa faca un parc superb, e asa de mai bine de 30 de ani. Gandeste-te ca o generatie intreaga a crescut cu cladirile neterminate de pe vremea lui Ceausescu, cu locurile astea virane, unde te jucai de-a v-ati ascunselea prin boscheti totalmente neamenajati, deci in cea mai pura stare naturala, cu macarale parasite de mai bine de 20 de ani, ce se inaltau acuma absurd catre cer.

    Asa ca inteleg si deznadejdea unora. Sau ce sa mai zicem de oameni, cum scria maestrul Cristoiu, de acolo de pe la tara, de la el, din Vrancea, ca daca da mana cu Presedintele Consiliului Judetean, nu se mai spala pe mana o saptamana… Deci, desigur, te intrebi: ce e asta, ce fel de oameni sunt astia pana la urma?

    E o realitate complexa. Inclusiv in ceea ce priveste presa.

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 13, 2018

   • Motane…sarut mana lu’ matale pentru ” Mai, Marian, tu esti, in general vorbind, baiat destept. ” Nu-mi pare rau decat pentru faptul ca-n bunkerul meu , nu prea intra multa lume pentru a ma putea lauda cu aceasta apreciere pozitiva pe care-o faci la adresa mea 😡 ! Daca-si scrie-o pe pereti asi fi considerat un egocentric si cum sunt s-al dracului de modest din fire… Alina Mungiu -Pippidi dar numai despre asta poti vorbi , numai p’asta o poti da drept exemplu ? Mi-ar trebuii cateva zile pentru a putea tasta NUME MARI ale inteligentei romanesti , nume care-au strans in jurul lor oameni care au crezut ca se regasesc in ideile exprimate de acestia si…au vazut en fine ca s-au inselat . Spuneai referitor la presa scrisa ca , ” ar trebui, totusi, sa apara si in varianta scrisa pe hartie, mai ales ca si in felul asta se pot face reclame si deci cu atat mai mult preturile ar trebui sa fie rezonabile, mai pe sleau spus: mici. Cat ar trebui sa fie tirajul? ” Faptul ca exista presa on line , unde „scriu ” toti neavenitii nu-nseamna sa distrugi presa scrisa caci cea mai mare inventie omeneasca a fost CUVANTUL SCRIS si nu cel on line . Nemaifiind cuvantul scris { verba volant } oamenii nu-si mai pun intelectul la treaba si…aveam ceea ce avem . The Sun , The Daily Telegraf , Tribune … sau The Herald { printre cele mai vechi din UK } nu si-au micsorat aparitiile scrise pe hartie si nici n-au incetat sa mai existe si , daca nici la aia n-o fi presa on line… DAR AIA AU ACOLO ZIARISTI , JURNALISTI ADEVARATI NU FUCK-ATURI SI D-AIA LE CITESC OAMENII MAI DIHAI DECAT COMUNICATELE DE LA DOWNING STREET TEN !!!Ceea ce spunea Ion Cristoiu despre Bucuresti , dincolo de faptul ca-i total adevarat … oare-i doar din vina actualului Primar General sau a TUTUROR ” PRIMARILOR ” ce s-au perindat prin cladirea de pe 6 a treia , oare astia ce-s politicieni de lockum , parlamentarii astia d e carton care traiesc si ” muncesc ” majoritatea in Bucuresti , astia ce-au facut pentru a repara lucrurile ? Lasa-l dracului si pe ” maestru ” caci si el este unul dintre vinovatii din presa pentru ceea ce descria !

    Comentariu de Marian | octombrie 13, 2018

   • 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 13, 2018

  • Ian Kuciak nu-i cumva ceh ? Pai atunci lasa-i sa se chinuie , asa cum s-a chinuit si familia acelui lider de sindicat ucis in anii ’90 de catre patronul ceh al unei societati iesene si… presa de investigatii ceha a acelor ani , nu s-a mai inghesuit sa scrie despre asta !

   Comentariu de Marian | octombrie 12, 2018 | Răspunde

   • Slovac.

    Mai, Marian, tu esti, in general vorbind, baiat destept. Iti dai seama ca asta nu poate fi o razbunare pentru aia. Ba cu atat mai mult arata ca trebuie luptat impotriva coruptiei.

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 13, 2018

 3. Diferenta mon cher chat botte consta , doar din ce punct de vedere privesti doua tari , ai caror locuitori au cam aceleasi abordari in ceea ce priveste spaga : bostarella , la mancatorii de pisici – ciubuc , la mancatorii de ” lockum ” in rest… Mi-am mai exprimat parerea candva : nu conteaza daca hotii fura 40, 50 sau 75 % din pretul de cost al unei autostrazi , conteaza doar daca , cu restul de 25 sau 50 sau 60% se face totusi ceva de calitate sau nu , conteaza doar daca totusi se face ceva . Ai senzatia ca , atunci cand a fost construit actualui Palat al Telefoanelor , n-a furat nimeni chiar nimic ? Sau chiar crezi ca Pache Protopopescu n-a servit si el macar o linguritza din banii Primariei la vremea cand era Primar al Capitalei , ori crezi c-a acceptat aceasta functie doar pentru a o avea inscrisa in CV ? La noi { asta … asa ca un mic exemplu dar mai stiu si altele } , a existat un prim ministru care a acceptat semnarea unui contract pt. constructia unei autostrazi si-n finalul a minim douazeci de ani de cand a semnat contractul , n-am beneficiat nici de autostrada si-n plus , ne-au mai si obligat sa le platim noi daune alora , deoarece am reziliat contractul . Asta crezi ca s-ar fi putut intampla in Italia sau Turcia …fereasca-te Dumnezeu : Dracu te lua instantaneu caci ar fi amenintat aia si cu iesirea din NATO !

  Comentariu de Marian | octombrie 12, 2018 | Răspunde

  • Stai oleaca… Sa analizam: nu conteaza cat se fura (din banii statului, fireste), conteaza ce fac aia, dupa aceea, din banii astia.

   Dar sunt obligati sa faca ceva? Ca daca li se permite sa fure, el zice ca-i in regula si ca-s banii lui. Si face ce vrea cu ei. Daca acest capital financiar dobandit prin hotie ajunge sa fie privat, cel ce il detine face ce vrea cu banii respectivi.

   Pe de alta parte, cum sa se faca un lucru de calitate – ai dat exemplul unei autostrazi – daca din pretul acestei autostrazi se fura 40% din suma? Cum acoperi atunci costurile? Adica tu crezi ca balastul, criblura, bitumul (mai ales cel de buna calitate), forta de munca, utilajele etc sunt gratis? Cum acoperi costurile?

   Citeste si ce spune acel prim-ministru. Eu am citit. El spune ca Basescu a oprit lucrarile pentru a investiga cazuri de coruptie. Acel prim-ministru de care vorbeai l-a intrebat direct, intr-o scrisoare deschisa, pe Gitenstein, cand inca era in functie la Bucuresti, daca e vorba de coruptie, iar acesta a raspuns ca nu. Dar stii ce e intetesant? Ca nici pana acum n-am aflat daca a fost sau nu vorba de coruptie. Acel premier spune ca preturile au crescut pentru ca Basescu a oprit lucrarile si s-a tot anchetat, ca in final sa nu se gaseasca nimic. Iar contractul original nu a mai putut fi gasit, asta dupa mult timp de la data la care acel prim-ministru era in functie. Dar eu n-am auzit acum sau in perioada recenta, cu toate investigatiile din partea institutiilor autorizate ale Statului, ca ar fi fost vorba de coruptie sau de ceva necurat in acea afacere, de pe vremea acelui premier.

   Si atunci, te intreb, cum o dai: a fost coruptie, a fost ceva necurat sau n-a fost? Hai sa te vad cat de perspicace esti!! 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 13, 2018 | Răspunde

   • Motane , la mine pe starda…adica nu chiar la mine ca nu-s atat de pricopsit si nici nu ma numesc , Emil Boc sau Liviu Dragnea ci pe o strada principala a sectorului 4 , au inceput d e vreo sase luni niste ” lucrari de largire si modernizare ” sustinute d e catre { firesc } Primaria Sectorului 4 . In aceste sase luni , au dat traficul peste cap astfel incat , atunci cand iei 102 sa mergi la dracu-n praznic…mai bine-ti bagi un batz in… tender decat asta ! Cteva utilaje , cativa ” meseriasi ” si-n rest… Dumnezeu cu mila si atentie : lucrarile nu-s nici macar in proportie d e 40% finalizate si vine iarna Motane !!!! Chestiile aste s e intampla DOAR din ricina coruptiei astfel incat , lasa-ma cu ” costurile ” pentru mana d e lucru , pentru utilaje sau materiale . FIRME AGREATE , asta-ti spune ceva frate ??? Cum dracu crezi c-au ajuns unii bogati si superbogati adica , inclusiv acel PM despre care vorbeam sau Traian Basescu fara sa-l mai amintesc { ca-mi face rau la inima } pe Liviu Dragnea ?Sau matale chiar ai halit galusca aluia care spunea ca s-a pricopsit deoarece nu fumeaza , n-are copii si… din meditatii ? 😉 DECI… A FOST SI ESTE CORUPTIE . Azi asi fi tentat sa cred aiurelile alea spuse de catre cate unii : ” primarii nu fac investitii deoarece s e tem sa n-ajunga in puscarie ” daca n-asi sti precis ca-i doar o prostie pentru a ascunde incompatibilitatea alora .

    Comentariu de Marian | octombrie 13, 2018

   • Am zis eu ca nu e coruptie? Eu cred ca dimpotriva si ca trebuie luptat impotriva acesteia, desi e greu…

    Dar vrouam sa-ti arat altceva,, legat de cum vede Conisia Europeana treaba, ca am discutat azi despre autostrazi si bani europeni:

    https://m.zf.ro/business-international/comisia-europeana-avertizeaza-tarile-estice-ca-accesarea-fondurilor-ue-va-fi-conditionata-de-situatia-justitiei-17549039?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery_mediafax

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 13, 2018

   • „primarii nu fac investitii deoarece s e tem sa n-ajunga in puscarie”

    Dar de ce sa ajunga la puscarie daca respecta legea, daca o fac conform legii? Eu asta nu inteleg… A face investitii nu e sinonim cu a incalca legea. De ce sa te temi daca nu faci ceva ilegal? Nu e o vina sa faci investitii, dimpotriva.

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 13, 2018

 4. Ia citeste la ultima stire Mediafax : ” Guvernul va solicita bani europeni pentru Centura Capitalei ” . Se zice ca banii aia nu pot fi sifonati … haigade !!! Cum dracu sa nu se poata : bunavointa si dorinta sa fie !

  Comentariu de Marian | octombrie 12, 2018 | Răspunde

  • Daca nu e control cum sa nu se poata?

   Dar Comisia Europeana face controale. Daca te prinde cu mata-n sac iti blocheaza finantarea. S-a intamplat asa si pe vremea lui Basescu. Daca aia vor constata ca s-a furat 40% din suma tu crezi c-or sa stea cu mainile-n san? Nu doar ca-ti blocheaza finantarea, dar DNA si restul de institutii abilitate vor trebui sa ia masuri. Hai ca la sume mici, la gainarii d-astea, s-ar mai inchide ochii. Dar la 40% din suma n-as crede.

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 13, 2018 | Răspunde

   • Daca vor constata ca s-au furat DOAR 40% din suma dar, S-A FACUT LUCRAREA … vor pune batista pe tzambal ti-o garantez !

    Comentariu de Marian | octombrie 13, 2018

   • Citeste articolul din ZF pe care l- am postat ca raspuns la comentariul tau precedent.

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 13, 2018

   • Nu prea pare ca asa stau lucrurile, precum zici…

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 13, 2018

  • Si inca ceva: de ce nu s-au solicitat mai repede acesti bani? Centura asta, a CAPITALEI, e mai bine de 30 de ani in halul in care este si acum!! Uite-te si tu cu cata lentoare se desfasoara lucrurile. Acum, cand sunt mult mai multi bani decat pe vremea lui Ceausescu!! Asta e un mare paradox!! Sunt bani multi si nu prea vezi realizari. Lucrurile raman tot asa. „Nu-l lasa de azi pe maine, ca-l vezi c-asa ramane”, vorba lui Anton Pann. Sunt lucruri lasate de azi pe maine de 30 de ani si mai bine. Chiar ma gandeam daca nu cumva e vorba de un plan ca sa se intretina astfel nostalgia fata de vechiul regim, de pe vremea lui Ceausescu.

   Uite-te si tu ce economie e asta, din care iti pleaca oameni, si au plecat cu milioanele dupa Revolutie, in exterior pentru ca sa gaseasca acolo o viata mai buna. De asta si spun ca nu ma mira o anumita deznadejde aparuta la unii jurnalisti si formatori de opinie mai batrani si care au vazut multe in perioada postdecembrista.

   In general vorbind, si nu doar in Romania, nu doar in tarile ex-comuniste, generatiei mai vechi nu-i place ce se intampla. Numai uite-te la ce spunea Alain Delon, ca uraste epoca actuala, ca-i provoaca greata, la unison cu Tanti Niculina dintr-un sat de la noi, de acelasi leat, care spunea ca de 30 de ani e o mare minciuna. Nu-i interesant? Pai, gandeste-te ca la noi nu se prea mai fac filme. Sau daca se fac, au bugete mici. Delon, la 10 ani de la debut era un actor consacrat pe plan international si un om realizat din punct de vedere material. Si nu doar el, dar si alti actori din aceeasi generatie. Acum nu prea se mai vede asa ceva…. Vin acum oameni care dau lectii de capitalism, dar te intrebi daca stiu ce-i aia….

   Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 13, 2018 | Răspunde

   • Corina Cretu spune ca : ” aceasta finatare exista si asteapta cu mult mai inainte de venirea doamnei Firea in cladirea d e pe 6 a III-a ” adica dupa cum cred eu , din vremea doctorului . Alain Delon… are totusi ceva mai multi ani de viata decat multi dintre noi si-si poate permite cam orice la cariera artistica { actor , cantaret , compozitor… chiar si pictor de oarece succes si chiar talent } pe care-a avut-o . Si Tanti Niculina { FELICITARI AMICALE : AI PRELUAT MAGISTRAL DIN ZICERILE MELE !!! } si Alain Delon , evident si eu 😀 ca tot sunt aproape de-un leat cu el doar armata n-am facut-o in acelasi regiment 😀 😀 😀 avem aceleasi pareri si nu doar pentru ca , in tineretea noastra era altfel ci pentru ca stim precis ca , daca am putea fi din nou tineri …ne-ar manca aceeasi carii ca si pe astia de azi . Deci nu poate fi vreun plan diabolic pentru mentinerea ” nostalgiei ” ci , doar ganduri , amintiri despre niste vremuri in care { la Alain Delon in tara cel putin } inca se credea ca exista patriotism , inca s e credea in conceptul numit in general ONOARE . ” Pai, gandeste-te ca la noi nu se prea mai fac filme.” Fii serios Motane : SE FAC IAR UNELE SANT FOARTE BUNE , chiar daca n-au luat inca vreun Oscar . ” Delon, la 10 ani de la debut era un actor consacrat pe plan international si un om realizat din punct de vedere material. ” Vezi mai intai cine l-a ” recomandat ” iar apoi , gandeste-te la acea perioada si mai ales la femeile acelei perioade : cum dracu sa nu-l iubeasca ? Apropo : ti-a placut Plein Soleil din ’60 ? 😉 ” Vin acum oameni care dau lectii de capitalism, dar te intrebi daca stiu ce-i aia….” Evident ca stiu caci , altminteri n-ar mai da lectii…la prosti ! Motane , eu stiu una si buna : cand cineva imi da o lectie { indiferent pe ce tema } , ma duc dracului acasa , caut bibliografie la tema o invat , invat inclusiv ce spun si altii referitor la acea tema iar ulterior , ma adresez aluia ce mi-a tinut lectia respectiva si-o fac in deplina cunostiinta de cauza … asa cum am procedat si cu dumneata in astia aproape shapte ani de cand te bantui si iau zilnic lectii din partea matale . Aia care inghit pe nemestecate galustile servite de catre oameni care dau lectii despre capitalism insa sant banuiti ca n-ar sti ce vorbesc…astia au drept public tinta oamenii aia ce stau cu gurile cascate la emisiunile Andreei Cretulescu atunci cand se vorbeste despre…pensii si salarii insa multi pensionari si chiar salariati au facut ai dracului oameni ochi intre timp si , chiar nu mai tine sa-i abureasca cineva . Dovada o constituie numarul pensionarilor ce-au luat plasa si-au petrecut cateva ceasuri asteptand sa le bage cineva in seama ” mitingul ” .

    Comentariu de Marian | octombrie 13, 2018

   • Mi-a placut. L-am pomenit si intr-un articol de pe blog.

    Sa-ti spun la ce m-am referit, ca n-am specificat. Uite aici:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Alain_Delon

    „At Cannes, Delon was seen by a talent scout for David O. Selznick. After a screen test Selznick offered him a contract, provided he learn English. Delon returned to Paris to study the language, but when he met French director Yves Allégret, he was convinced that he should stay in France to begin his career. Selznick allowed Delon to cancel his contract, and Allégret gave him his debut in the film with Edwige Feuillère, Quand la femme s’en mêle (1957) (Send a Woman When the Devil Fails). „

    Gandeste-te, era in 1956 si David O. Selznick, un mare producator american, i-a propus un contract la Hollywood. Era dupa Razboi. In Europa, si in Franta, desigur, era inca greu. El putea sa mearga in America si sa faca o cariera acolo. Era tanar, talentat. Dar s-au gasit in Franta oameni care sa stea de vorba cu el, cum a fost Yves Allégret, si sa-l convinga sa ramana in tara, in Franta ca poate face si in Franta o cariera mare. Altminteri tot tineretul pleaca in America – cine ar mai fi stat in Franta, nu? Deci acolo s-au gasit oameni carora le-a pasat de tara lor. Si, nu doar ca le-a pasat, cum sa zic?, ca multi spun ca le pasa si… Dar acesti oameni s-au tinut de cuvant. Si, intr-adevar Delon a facut o cariera mare in Franta, la el in tara. Gasesti astfel de oameni in Romania? Stateam si eu si ma intrebam. Ca sa vorbeasca cu tine, sa te convinga sa ramai aici si sa se tina de cuvant. Gandeste-te ca actorii din generatia mai veche, precum Edwige Feuillère, erau in jur de 50 de ani, si mai bine unii dintre ei. Tineretul trebuia sa vina sa se faca filme, pentru ca sa nu se compromita industria filmului in Franta. Dar acolo, in Franta, au fost oameni carora intr-adevar le-a pasat de acest lucru. Intelegi tu? Le-a pasat!!! Nu vorbim aici de servicii secrete, ca la noi vad ca asta e un subiect predilect. Ci de oameni carora le-a pasat de tara lor si in care poti avea incredere. Asta am vrut sa spun. El, cand a vorbit cu Yves Allégret, stia ca vorbeste cu un om serios…

    Comentariu de Motanul Incaltat | octombrie 18, 2018

 5. Hai sa-ti spun o chestie care – chiar nu ma-ndoiesc de asta – iti va face acest final d e sambata mai agreabil . Am primit azi , o CITATIE din partea tribunalului Bucuresti sectia a – VIII- Conflicte d e Munca si Asigurari Sociale pentru a ma infatisa pe 7 Noiembrie ac. { tocmai pe 7 Noiembrie…astia au uitat c a pentru mine-i sarbatoare in acea zi memorabila ??? } in calitate de reclamant in proces cu COREMO S.A. . Eu i-am actionat in judecata in…2013 , si avand in vedere ” celeritatea ” cu care trebuia judecat fiind conflict de munca { c’asa spune si Codul Muncii si cel Penal } cred ca totul merge bine spre si mai bine in aceasta tara de KKT ! Din 2013 si pana azi…aia au fost si-n insolventa si chiar in faliment dupa cate stiam dar azi , Justitia romana s-a hotarat sa ma cheme si sa-mi asculte pasul . Ce zici despre asta , mai ales ca…in chiar acel an am avut o infatisare { tot ca reclamant } iar atunci , au inchis cazul pe motiv de intrare in insolventa al alora ? Respect si-ti doresc sa ai o seara cat mai buna in continuare !

  Comentariu de Marian | octombrie 13, 2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: