Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Chiar stau si ma intreb unde isi usuca Liviu Dragnea rufele, dupa ce le spala. Unde isi bate covoarele?

Ce se intampla? Liviu Dragnea e un locuitor al orasului Alexandria, jud. Teleorman, din cate inteleg. Nu spun ca e cetatean. Domnia sa e mai presus de a fi cetatean!

El locuieste intr-o casa foarte mare, chiar poti sa spui ca e un palat!! Si are un domeniu, cu teren de tenis profesionist, ce se intinde pe o suprafata mare, larga, imprejumuita cu gard, si cu intrari, din cate am inteles, din trei strazi. Te poti plimba p-acolo in voie cu masina decapotabila!

Deci el dupa ce-si spala rufele are suficient loc unde sa le puna sa se usuce, asa incat sa nu se vada din strada. Ca doar nu si le-o atarna taman pe gard, sa le vada toata lumea si sa constate ca nu are nimic de ascuns! Cu covorul, la fel. In tot domeniul asta asa de mare, gasesti loc de un batator, ascuns de ochii indiscreti ai privitorilor curiosi, ca sa bata covorul, fara sa-si deranjeze vecinii cu zgomotul specific acestei operatiuni.

Dar sa vedeti ce s-a intampat la Buzau!!

Romania Libera

Fără rufe uscate în balcon și covoare bătute în spatele blocului

Uscarea rufelor în balcoanele deschise sau bătutul covoarelor în spatele blocului vor fi sancționate în municipiul Buzău, de la 1 decembrie, cu amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei , potrivit prevederilor unui nou regulament de conviețuire socială votat joi de Consiliul Local Municipal (CLM) Buzău.

Aceeași amendă va fi aplicată de către polițiștii locali și persoanelor care scuipă pe domeniul public sau aruncă hârtii, dar și celor surprinși că scriu sau desenează pe fațadele blocurilor, clădirilor, dar și pe gardurile, monumentele și statuile de pe raza municipiului.

Inițiatorul regulamentului, primarul Constantin Toma, a declarat la finalul ședinței CLM că sunt reguli stricte, dar foarte necesare.

„De aproape 28 de ani s-au tolerat astfel de lucruri care nu au nimic în comun cu viața într-un oraș civilizat, dar uneori civilizația trebuie introdusă și cu forța”, a mai declarat primarul Constantin Toma.

Un punct al regulamentului contestat de consilierii locali PNL este impunerea asociațiilor de proprietari să mențină curățenia în parcările din municipiu.

„Este sarcina societății de salubrizare să facă curățenia în parcări, măsura este ilegală”, a declarat liderul consilierilor PNL din CLM, Constantin Ionescu, liberalii abținându-se la votul de joi din forumul administrativ.”

Asa, si unde sa le pui la uscat? Unde sa-ti bati covorul? Adica trebuie sa-ti inchizi balconul ca sa poti sa-ti pui rufele la uscat in propriul tau balcon? Insa in acest caz nu se mai usuca asa cum trebuie. In plus mai e rost si de o cheltuiala nu chiar neinsemnata, ca nu toti au bani de termopane. Iar covorul unde sa ti-l bati? IN CASA????

Sa vedem cum arata Buzaul:

Buzau

Omul care sta la bloc – ca cei care stau la casa au, totusi, o curte – unde sa-si poata usca rufele dupa ce le spala? Ca rufele – asta o stie toata lumea – se usuca afara, nu in casa. Iarna mai inteleg sa le pui la uscat in casa. Dar vara? Si apoi batutul covoarelor – unde? Ca pe la noi, in spatele blocului, exista un cadru metalic unde sa poti pune covorul ca sa-l poti bate si curata.

De aproape 28 de ani s-au tolerat astfel de lucruri care nu au nimic în comun cu viața într-un oraș civilizat” – ce sa-i faci daca de 28 de ani asta e situatia? Si nu prea inteleg de ce nu are „nimic in comun cu viata intr-un oras civilizat” faptul de a-ti spala rufele si a le pune la uscat. Adica ar avea in comun cu viata intr-un oras civilizat sa nu-ti speli rufele sau, in cazul in care totusi le speli, sa nu le pui la uscat, sa le arunci acolo intr-un colt sa se usuce singure, saracele?

Prin astfel de masuri se induc stari de criza in Romania. Masura aceasta luata de Consiliul Local Municipal Buzau este emblematica in acest sens.

Auziti aici:

Aceeași amendă va fi aplicată de către polițiștii locali și persoanelor care scuipă pe domeniul public sau aruncă hârtii, dar și celor surprinși că scriu sau desenează pe fațadele blocurilor, clădirilor, dar și pe gardurile, monumentele și statuile de pe raza municipiului.” (subl. mea)

Deci e la fel de grav scuipatul pe jos, aruncarea de hartii pe domeniul public, sau desenul pe fatadele blocurilor, cu pusul rufelor la uscat – care face parte dintr-un act de igiena corporala – sau batutul covoarelor… E uluitor: sanctionezi cu aceeasi amenda, retineti: cu aceeasi amenda, un act de igiena la fel cu scuipatul pe jos sau aruncarea de hartii pe jos. Deci actul de igiena, propriu omului civilizat, e pus pe acelasi palier cu cel de a murdari orasul!!! Sunt la fel sanctionate de autoritatile muncipale!!

Sa vedem mai departe:

„Un punct al regulamentului contestat de consilierii locali PNL este impunerea asociațiilor de proprietari să mențină curățenia în parcările din municipiu.”

Asociatiile de proprietari? Adica cei care locuiesc in bloc? Adauga:

„„Este sarcina societății de salubrizare să facă curățenia în parcări, măsura este ilegală”, a declarat liderul consilierilor PNL din CLM, Constantin Ionescu, liberalii abținându-se la votul de joi din forumul administrativ.””

Adica sa faca altii treaba celor care sunt platiti s-o faca… PNL trebuia NU sa se abtina! Trebuia sa voteze IMPOTRIVA unei asemenea hotarari dubioase!!! Care e impotriva cetateanului!! Si impotriva proprietatii private!!! Cu ce drept Consiliul Local impune cetateanului ce sa faca pe proprietatea lui? Si cu ce drept se impune cetateanului ca trebuie sa faca treaba celor care sunt platiti din taxele si impozitele sale?

Constitutia tarii spune la art. 44 – Dreptul la proprietate privata, al.7 asa:

„Dreptul de prorprietate obliga la respectarea sarcinilor privind protectia mediului si asigurarea bunei vecinatati, precum si la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului”

Nu vad cum uscatul rufelor in balcon sau batutul covoarelor in spatele blocului ar dauna mediului sau nu ar asigura o buna vecinatate. In ceea ce priveste „respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului”, nu cred ca se refera la faptul ca „civilizația trebuie introdusă și cu forța. Adica prin abuz!! Cu atat mai mult cu cat Constitutia stipuleaza ca: „Libertatea individuala si siguranta persoanei sunt inviolabile” (art. 23, al. 1).

Insa degradant e faptul ca cetatenii sunt penalizati pentru un lucru care nu deranjeaza si nici rau nu e. Inteleg penalizarea celui care face murdarie in oras, pe spatiul public. Insa nu inteleg de ce cel care isi pune rufele la uscat in balconul propriu face ceva rau sau ceva necivilizat. Sau ca-si bate covorul in spatele blocului – ce e rau in asta, de ce e necivilizat? Doar pentru ca asta ar fi parerea primarului? Inteleg sa-l penalizezi pe cel care deseneaza pe o statuie sau un monument de pe raza municipiului. Sau pe unul care devasteaza un parc. Sau pe unii care tulbura linistea publica noaptea. Sunt exemple de comportari necivilizate. Dar de ce ar fi necivilizat sa-ti pui rufele la uscat in propriul tau balcon? In aceasta masura e vorba si de o atingere destul de serioasa a integritatii psihice a individului, pentru ca hotararea luata in sedinta de Consiliu nu face diferenta intre profanarea unui monument si batutul covoarelor sau pusul rufelor la uscat in balcon, in contextul in care nici nu ai alta posibilitate rezonabila.

Stau si ma intreb de ce locuitorii unui oras trebuie sa se supuna definitiei data civilizatiei de catre primarul orasului?

Cu atat mai mult cu cat acest primar ii face pe concitadinii sai, care l-au ales, necivilizati… Stau si ma intreb daca s-a mai vazut undeva un asemenea dispret al vreunui primar fata de conorasenii sai…

Pe de alta parte, sa vedem cine este social-democratul Constantin Toma:

DCNews

Constantin Toma, milionar din Top Forbes, la Primăria Buzău. De ce spun tinerii că îl votează-exclusiv

17 Martie 2016

Constantin Toma, proprietarul grupului Romet, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru fotoliul de primar al oraşului Buzău. Întreprinzătorul, cu o avere estimată la peste 40 de milioane de euro, intrat în Top Forbes în 2011, s-a avântat în cursa pentru alegerile 2016. Buzoienii speră că dacă Toma va ajunge primar, oamenii vor avea locuri de muncă și nu vor mai fi nevoiți să plece din județul lor pentru un trai mai bun.

DC News a întrebat mai mulți tineri din Buzău de ce îl votează pe Constantin Toma pentru funcția de edil, dar și ce așteptări au de la acesta.

În rândurile de mai jos vă prezentăm opiniile Ionelei Dobrică, Romeo Lungu, Lambru Daniel, Mihai Cosmin-Petruș, Daniel August și Hudițoiu Bogdan:

„Îl susțin pe domnul Constantin Toma pentru că la momentul actual mi se pare cel mai potrivit om pentru a fi primarul Buzăului. Omul acesta nu ar veni la primărie pentru salariu sau pentru faptul ca are mașină și secretară, ci ar veni pentru a schimba modul în care se face administrație în Buzău. Orașul nostru are nevoie de un lider cu o gândire strategică și bine structurată ca a unui om care a construit un bussines, iar domnul Constantin Toma este un bun exemplu în acest sens.” – Ionela Dobrică

„Am încredere în deciziile domnul președinte Marcel Ciolacu care și-a asumat nominalizarea domnului Toma drept candidat la Primăria Buzău. Eu îl voi vota pe domnul Toma Constantin. Este un celebru om de afaceri, lucru care arată că a muncit și a condus cu succes un holding format din opt firme de top cu aproximativ 1000 de angajați. Îl văd determinat și convins că trebuie să fie un primar competent, muncitor și capabil să genereze dezvoltarea orașului, cât și crearea a cât mai multor locuri de muncă. Este singurul candidat capabil să continue proiectele bune începute de domnul primar Constantin Boșcodeală și să dezvolte și alte proiecte care să genereze dezvoltarea și modernizarea orașului Buzău. A demonstrat că știe să atragă investitori, să creeze locuri de muncă și să fie un manager ferm și cu rezultate în ceea ce își propune. Ca tânăr, doresc ca domnul Toma să promoveze în administrația publică locală tineri dornici de a munci, cu viziune și competențe pe domenii de activitate. Buzăul are nevoie de oameni noi, dornici de a munci, cu viziuni asupra dezvoltării orașului, tineri care au demonstrat că au făcut ceva în domeniul în care își desfășoară activitatea.” – Romeo Lungu

Tărie de caracter şi tenacitatea

„De ce îl votez pe domnul Toma Constantin? Un prim motiv ar fi reînnoirea imaginii municipiului Buzău prin expertiza cuiva care provine dintr-un mediu de afaceri, concurenţial, înzestrat cu viziunea necesară realizării unei dezvoltări socio-economice accelerate. Buzăul are nevoie de noi oportunităţi prin investiţii majore şi transparente, pentru crearea locurilor de muncă, acţiuni care presupun accesarea unor surse de finanţare externe, în mod special a fondurilor europene nerambursabile.

În al doilea rând, fiind un bun cunoscător al managementului şi marketingului modern, domnul Toma este în măsură să decidă în mod practic cu privire la alegerea celor mai bune metode de lucru, cât şi a tehnologiilor aferente aplicării lor în sfera managerială şi de imagine a administraţiei locale. Domnul Toma poate contribui la o schimbare pozitivă a Buzăului din mai multe puncte de vedere: iniţial, prin aplicarea principiilor manageriale, pe care le cunoaşte foarte bine, din sfera privată, în sfera administraţiei publice, cele mai importante fiind angajarea pe criterii de studii aprofundate şi de competenţă; concomitent, prin eficientizarea aparatului birocratic; şi, nu în ultimul rând, prin eliminarea pierderilor din bugetul local şi redirecţionarea către proiectele de investiţii amintite mai sus, proiecte care invariabil vor aduce un real aport municipalităţii noastre.

Nu pot decât să apreciez perseverenţa şi abilităţile sale de întreprinzător, care au ajuns deja la crearea a noi locuri de muncă necesare locuitorilor urbei noastre. Şi, deşi 97% din producţiile proprii sunt destinate exportului, toate taxele şi impozitele sunt virate către bugetul local.

Porteretizându-l în câteva linii, este un om cu o noţiune puternic înrădăcinată în valorile familiei tradiţionale, cu o cultură deosebită, care a participat activ de-a lungul anilor la mai multe proiecte culturale, pe multe dintre acestea sponsorizându-le. Tăria de caracter şi tenacitatea sunt două atribute care îi caracterizează acţiunile întreprinse până în acest moment. Şi, fără îndoială, dedicaţia dumnealui de a îmbunătăţi şi de a dezvolta cu orice ocazie situaţia imediată a oraşului din care face parte şi de a ajuta concetăţenii săi sunt alte trăsături care mi-au atras atenţia într-un mod pozitiv. Un vot pentru domnul Toma constituie un vot pentru un oraş revigorat, pentru un oraş mai eficient şi mai capabil în a-şi atinge potenţialul.” – Daniel Lambru

„Părerea mea este că domnul Toma Constantin este singurul dintre canditatii înscrişi în cursa pentru Primăria Buzău care are un trecut în spate de ascensiune profesională, creându-şi un brand de la o mică afacere la o afacere de milioane de euro. Am încredere că poate face ca lucrurile bune făcute până acum în municipiul Buzău să fie şi mai bune.” – Mihai Cosmin-Petruș

„Importante sunt proiectele de administrație locală pe care le vrea întreprinse. Cred că cel mai bine este să faci ceva pentru comunitatea unde trăiești. Părerea mea este că indiferent de candidat, PSD nu trebuie să piardă conducerea administrației locale. Este principalul scop de partid, astfel se asigură și se îmbunătățesc în continuare servciile oferite buzoienilor.” – Daniel August

„Am convingerea că domnul Constantin Toma este persoana potrivită să preia funcţia de primar. Experienţa sa din domeniul privat împreună cu convingerile social-democrate şi modestia de care a dat dovadă în timp ce conducea afaceri de succes sunt principalele puncte forte care îl recomandă să ocupe funcţia de primar. Constantin Toma este omul care poate transpune eficiență şi competitivitatea caracteristică sistemului privat în sistemul public.” – Hudițoiu Bogdan

Constantin Toma are 57 de ani, este căsătorit și are două fete. De profesie inginer, el a intrat în afaceri imediat după 1990, începând cu o mică întreprindere de garduri și utilaje agricole la Țintești. Ulterior, a fost contactat de doi ingineri, care proiectaseră un filtru de apă. Toma a adoptat proiectul, care a câștigat medalia de aur la Salonul de Invenții de la Bruxelles și l-a comercializat sub denumirea de Aquator.

În timp, holdingul s-a extins, ajungând să dețină mai multe fabrici locale vechi (printre care și Aromet, societate ce administra întreprinderea Metalurgica, înființată în 1928 și naționalizată de statul comunist după al Doilea Război Mondial și Turnătoria), dar înființând și alte societăți noi, cum ar fi Superlit, o colaborare cu o firmă turcească pentru producerea de țevi, colaborare la care Romet a renunțat între timp. În 2009, cifra de afaceri a companiei a atins 221 de milioane de euro, iar în același an, profitul s-a cifrat la aproximativ 4,5 milioane de lei.”

Hotarat lucru: avem social-democrati extrem de prosperi!! Dar ma uitam pe Google sa mai vad despre domnul primar cate ceva. I-auziti:

EXCLUSIV  Pisici. Constantin Toma, primar Buzău, decizie ȘOC. Un senator tună și fulgeră

24 sep 2017

Constantin Toma, primarul Buzăului, le-a pus gând rău pisicilor și câinilor din oraș. Potrivit unui regulament postat pe site-ul instituției pe care o conduce, oamenii nu pot avea mai mult de două pisici. Nici persoanele care au câini nu au scăpat! Sunt obligate să-și sterilizeze patrupedele. Regulamentul privind deținerea și creșterea animalelor de companie și de fermă în municipiul Buzău prevede și sancţiuni deloc de neglijat.

Acest scandal a ajuns la nivel național și senatorul Marius Marinescu, președinte fondator al Federaţiei pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM), a reacționat vehement și vrea să lupte până la capăt pentru micii prieteni ai omului. Reprezentanții FPAM sunt dispuși să ajungă chiar și în justiție.

„Este o prostie ceea ce încearcă acest edil să facă, nici măcar nu are bunul simț să se informeze de legislația în vigoare, respectiv Legea 9/2008, Legea Marinescu, care completează și modifică Legea 205/2004. La articolul 10, se precizează că reglementările în baza Legii de protecție a animalor se stabilesc de către ANSV. Consiliile locale nu au niciun fel de competență într-o astfel de speță. Au mai existat asemenea hotărâri aberante, de exemplu, în Satu Mare sau Oradea, care au fost desființate în contencios administrativ în urma solicitărilor FPAM.

Mâine-poimâne, asemenea edili ar fi în stare să propună Consiliului Local restricționarea numărului de copii pe care o familie îi poate avea pe motiv că deranjează vecinii.

Consiliile Locale, conform legii, au atribuțiuni doar în domeniul statului, nu și in cel privat. Pe lângă aceste încălcari ale legii, vorbim de o încălare constituțională, respectiv la dreptul de proprietate.

Reprezentanții FPAM vor avea o dezbatere cu Primăria Buzău pe data de 5 octombrie. În situația în care se va promova o astfel de hotărâre de consiliu, FPAM o va ataca imediat în contencios administrativ”, a spus Marius Marinescu în exclusivitate pentru DC News.”

Eu nu vreau sa spun si nici sa insinuez ca acest primar n-ar face si lucruri bune pentru Buzau. Sper ca da! Insa un lucru e clar: masurile acestea, expuse mai sus, in mod sigur nu-s in regula! Foarte intereasant un articol din Monitorul de Buzau din 31 martie 2016 despre candidatul PSD la Primaria Buzau:

Presa Locală, despre candidatul PSD la Primăria Buzău: Constantin Toma, un milionar de carton care dă ţepe statului

„La aproape o lună după ce colegul de partid, Constantin Boşcodeală, a fost pus pe tuşă de judecători pentru corupţie, a venit rândul unui personaj la fel de controversat să ceară frâiele oraşului. Spre stupoarea afaceriştilor locali, care cunosc pe îndelete apocalipsa financiară în care se zbate, Constantin Toma şi-a anunţat candidatura dar şi intenţia fermă de a conduce destinele buzoienilor în următorii patru ani.

Ce planuri de viitor va avea şi cum ar putea ajuta Toma oraşul Buzău greu încercat de mafia locală? Râmâne de văzut dacă nu sunt doar fumigene de campanie, pentru că Toma a fost zgârcit în declaraţii şi relativ confuz când a fost întrebat despre motivele unei candidaturi lansate în pripă. A recunoscut doar că e prieten cu oameni politici importanţi din opoziţie, fapt care a dat naştere la tot felul de speculaţii.

De fapt, mare lucru nici n-ar putea declara despre înaintaşii lui din PSD cărora le-a girat suţinere media ani la rând dar şi protecţie prin mafia transpartinică. În conferinţa de lansare, Toma, care l-a avut la dreapta pe un alt penal din PSD, Dragnea, n-a anunţat mai nimic despre proiectele la care vizează omul de rând, necăjit şi fără un loc de muncă, decât spijinirea industriei locale şi nici nu e de mirare dacă vom citi în continuare ce scriu jurnaliştii din Buzău.

USL funcţionează la Buzău pentru maşinăria lui Toma

În acest moment APR-iştii lui Constantin Boşcodeală, în frunte cu viceprimarul Fănică Bârlă au fost anihilaţi de către gruparea lui Marcel Ciolacu, considerată ca fiind aşa zis reformatoare după condamnarea fostului primar Constantin Boşcodeală. Au fost trecuţi pe bară şi foştii susţinători ai lui Ion Vasile în frunte cu Sorin Lazăr, omul intrat în dizgraţia lui Boşcodeală încă din 2010.

Rebelii din PSD spun însă că Ciolacu nu şi l-ar fi dorit niciun moment pe Toma drept candidat la primărie, conştient fiind că acesta nu este iubit de buzoieni dar mai rău că are probleme catastrofale în afaceri.

Despre Ciolacu, unii PSD-şitii spun că i-ar fi trădat iar alţii că nu ar mai fi decât o marionetă care execută comenzile de la Bucureşti, propunearea lui Toma fiind doar un ordin de la centru pe care acesta l-a executat ca un elev silitor.

Haimanalele politice se pregătesc de campanie

Ce este de notat totuşi este că gurile rele spuneau că încă de acum două luni că Toma ar fi cerut ajutor prietenilor transpartinci pentru a-şi asigura fotoliul de primar, în fapt o încercare disperată de a mai salva ce se mai poate din afacerile ruinate de deciziile pripite ale unui visător care a irosit peste 70 de milioane de euro din banii împrumataţi de la bănci.

În frunte cu liberalul Cezar Preda, ştiută fiind prietenia dintre cei doi încă de pe vremea lui Ceauşescu, i-ar fi sărit în ajutor şi o parte din prietenii vechi din PSD, ca să-l ajute să-şi pună în practică interesele.

De altfel Constantin Toma, deşi oficial era un PSD-ist cu acte-n regulă, a finanţat făţiş ziarul lui Preda, Opinia,încă de pe vremea când acesta încă era în graţiile lui Băsescu.

Tot clevetitorii din PNL susţin acum că la fel ca şi în 2008, Preda ar fi decis să-i netezească drumul către primărie lui Constantin Toma, iniţiind o pseudorevoltă în PNL, culminată cu eliminarea din cursa pentru primărie a candidatului cel mai bine clasat în sondaje, Constantin Ionescu.

Tot gurile rele mai spun că Ovidiu Anghel, în fapt un traseist cu ştate vechi, ar fi aceptat benevol poziţia de iepuraş intrat în cursa pentru primărie, tocmai pentru a-şi conserva locul călduţ de director al societăţii Electrica, unde a fost susţinut în ultimii patru ani cu sprijinul PSD.

Mafia face legea la Buzău

Dar aşa se face politică de vreo 20 de ani la Buzău: o mână spală pe alta, opoziţia se face doar de formă, în fond doar banii contează şi relaţiile de prietenie dintre politicieni.

Doar buzoienii se văd din an în an mai săraci, spoliaţi de ce au mai de preţ în oraş, de terenuri, de locuri de muncă dar în primul rând de bugetul local, în numele Mafiei controlată de găştile de prăduitori care dictează cât câştigi, ce mănânci şi nu în ultimul rând cu cine votezi.

În 2016, la Buzău se fură fără frică şi fără perdea, zeci şi sute de firme mari trag ţeapă bugetului local cu binecuvântarea bandiţilor politici. Atunci când sunt dibuiţi de DNA sau de alte instituţii, infractorii ţipă în gura mare că sunt executaţi politic şi cer dreptate în numele democraţiei.

Cele două articole prezentate mai jos pot fi edificatoare pentru cititorul de rând care are ocazia sî afle cine trage frâiele de atâta amar de vreme la Buzău.

Iar despre vânt de schimbare nici nu poate fi vorba ci doar de un plan diabolic prin care mafioţii şi hoţii vor să-şi conserve intersele financiare.

Primii care îşi puneau întrebări despre situaţia financiară în care se află Toma erau jurnaliştii de la newsbuzau.ro care anul trecut scriau un artcol intitulat : Aviz DNA – Constantin Toma, miliardarul de carton nr. 1 al Buzaului, loveste din nou: SC AROMET SA este subevaluata intentionat pe piata de profil.

Jurnalistul Iulian Gavriluţă îl cataloghează pe Constantin Toma drept un şmecher al urbei care nu-şi plăteşte datoriile la stat dar care nu se sfieşte să se afişeze în costume Versace sau Armani.

„Stai şi te cruceşti când te uiţi în gura miliardarilor postdecembrişti, care în costumele lor Versace sau Armani “elucubreaza valutar” concepte financiare sau de economie, crezând că s-a întalnit “hoţu’ cu prostu’ “, vorba românului. Unul dintre şmecherii urbei, cotat mereu de Forbes România ca “miliardarul numarul 1 din Buzău”, ca să nu-şi plătească dările către stat şi catre parteneri, şi-a bagat firma în insolvenţă(AROMET, fosta Metalurgica – unde a lucrat ca inginer şi de unde, spun gurile rele – a furat tot ce a putut împreună cu un politician, imediat dupa Revoluţie – asa se explica “primul million făcut”).”

Iulia Gavriluţă mai spune că: Miliardarul de carton, văzând că DNA şi Guvernul se prind de mişmaşurile unora ca el şi se pregătesc să “taie în carne vie”, a anunţat sus şi tare, într-o conferinţă de presă ţinută împreună cu alţi investitori şi smecheri la CJ, că el pleacă în…Maroc dacă firmele în insolvenţă vor fi ameninţate de Fisc (în Maroc, unde deja a mutat o parte din fabrică şi unde i-a mijlocit afacerile ambasadorului Gelu Voican Voiculescu, alta lepră!). Astfel, Asociaţia Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC) susţine că nouă societăţi care urmează să se delisteze de pe piata RASDAQ au fost subevaluate intenţionat, în dauna acţionarilor minoritari care vor sa se retragă – scrie Ziarul Financiar.

“AIPC considera că modul în care s-a efectuat evaluarea este abuziv, deoarece evaluatorii nu şi-au respectat propriile norme de evaluare, preţul stabilit pentru plata minoritarilor fiind format conjunctural, după criterii care nu reflectă cu adevărat valoarea reală a firmelor şi care sunt în defavoarea acţionarilor minoritari, potrivit unei scrisori deschise adresate preşedintelui Asociatiei Naţionale a Evaluatorilor din Romaânia (ANEVAR), Adrian Vascu.

Asociaţia arată ca exemplu către Aromet Buzău, o firmă aflată în insolvenţă si ale carei acţiuni sunt suspendate din 2013. „Deşi valoarea contabilă din situaţiile financiare şi din planul de reorganizare se situa la peste 90 ron/acţiune, deşi valoarea de lichidare este de 34 ron/acţiune, deşi valoarea activelor libere de sarcini este de 6,21 ron/acţiune, sfidând total şi investitorii dar şi băncile care au investit în aceasta societate, evaluatorul ANEVAR a evaluat întreaga societate la 124000 euro, adica la 0,58 ron/actiune, pret de 157 de ori mai mic decât valoarea contabilă a acţiunii. „Asociaţia a solicitat presedintelui ANEVAR să desemneze un nou colectiv de evaluatori care să reanalizeze rapoartele de evaluare şi să îndrepte orice nereguli constatate”. Aşadar, Constantin Toma loveşte din nou, de data asta mai blând pânp în 2016, când speră să vină la guvernare partidul pe care l-a sponzorizat atâta vreme – PDL. Să mai precizam ca Toma a fost senator între 2000 ăi 2004 din partea….PSD, deşi opţiunile sale politice s-au mutat mai la dreapta ulterior…după cum bate vântul afacerilor! “ susţine Iulian Gavriluţă.

Sub titlul : Constantin Toma a dezinformat? Cu firme în faliment, proprietarul Grup Romet promite la Primărie, jurnaliştii de la buzaumedia.ro prezintă un articol de investigaţie devastator la adresa lui Toma.

“Așadar, potentul om de afaceri este cu un picior în groapă și, mai mult, el spune că vrea să schimbe ceva în Buzău, declarându-se nemulțumit orașul a ajuns pe locul 37 ca potențial de bussines din 40 de orașe”, titrează jurnaliştii de la buzaumedia.ro.

„Proprietarului grupului de firme Romet, Constantin Toma, a devenit, peste noapte, propunerea viabilă a PSD Buzău pentru Palatul Comunal. El și-a anunțat decizia de a renunța la afaceri în cazul în care va câștiga cursa electorală. Însă, Toma nu prea mai are la ce renunța, în condițiile în care cea mai mare firmă din grup, Grup Romet SA este gestionată în acest moment de un administrator special, sub coordonarea unui administrator judiciar, după ce pe 21 ianuarie 2016, Tribunalul Buzău a confirmat planul de reorganizare întocmit în urma deschiderii procedurii de insolvență cerută de patronat în 2013. Însă decizia nu este definitivă, deoarece BRD a atacat cu apel hotărârea privind admiterea planului de reorganizare. Așadar, ultimul cuvânt îl au judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești.
Iar Grup Romet SA este o situație fericită. Trei firme din grupul Romet sunt în faliment în acest moment, deși Constantin Toma anunța anul trecut, la o întâlnire a oamenilor de afaceri buzoieni cu ministrul economiei de la acel moment Mihai Tudose, că a reușit să le scoată din insolvență.

După doi ani de insolvenţă sunt cu toate datoriile la zi către stat şi către furnizori. Am plecat înainte de criză cu 2.800 de angajaţi în tot grupul şi acum avem doar câteva sute. Sper să plecăm de la zero şi să reuşim să facem ceva. Îmi pare rău că premierul ne atacă nejustificat. Nu am intrat de plăcere în insolvenţă, nu suntem paria societăţii ca să fim împuşcaţi azi cei care n-au fost împuşcaţi ieri.

Mai mulţi ani am fost, probabil, cel mai mare contribuabil din Buzău, cu peste 300 de milioane de euro cifră de afaceri. Acum doi ani, pentru 1940 de milioane de lei vechi, ANAF nu a votat planul de reorganizare şi a vrut bani a doua zi. Nu înţeleg, vroiau să închid şi să-i dau şi pe ăştia câteva sute de oameni afară? În timpul ăsta alţii au avut parte de tratament preferenţial. Nu este normal. Tot timpul am fost cu datoriile la zi, şi după doi ani de insolvenţă sunt cu datoriile la zi – declara Constantin Toma în februarie 2015.

Holdingul Romet Buzău, controlat de Constantin Toma, ale cărui afaceri ajunseseră să depăşească 300 milioane de euro, a intrat în insolvenţă la începutul anului 2013, la cererea patronatului. Iniţial trei societăţi din cadrul grupului – GRUP ROMET S.A., ROMTEM S.R.L. şi AROMET S.A. au intrat în insolvenţă. Ulterior, în martie 2014, o altă firmă patronată de Constantin Toma – Aquator – a urmat acelaşi drum.

Pe 25 ianuarie 2016, Tribunalul Buzău a respins cererea de confirmare a planul de reorganizare și a dispus intrarea în faliment a SC AROMET SA BUZĂU, în procedură generală. Decizia nu este definitivă, însă instanța a trasat dispoziții clare.

Fixează termen maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii la 10.02.2016. Dispune predarea către lichidator, în termen de 10 zile de la pronunţarea prezentei, a tabelului definitiv al creanţelor şi a listei creanţelor născute în cursul procedurii. Dispune notificarea deschiderii procedurii simplificate a insolvenţei debitorului, creditorilor şi oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Buzău, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii la 10.03.2016 Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor 11.04.2016. Fixează termenul de depunere la tribunal a contestaţiilor la tabelul suplimentar la 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului suplimentar de creanţe. Fixează termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor 11.05.2016. În temeiul art. 109 din Legea privind procedura insolvenţei, dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Buzău, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă În temeiul art. 113 din Legea privind procedura insolvenţei. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Termen fond la 10.03.2016. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25.01.2016 – se arată în încheierea pe scurt. Decizia a fost atacată de Aromet.

Aquator SA este deja în faliment din 21 mai 2015, prin decizia Tribunalului Buzău care a admis cererea administratorului judiciar și a dispus începerea procedurii falimentului debitorului şi dizolvarea acestuia. În acest moment, bunurile societății sunt valorificate.

În timp ce Toma anunța cu aplomb redresarea societăților, pe 10 februarie 2015, Romtem SRL intra și ea în faliment, tot prin decizie a Tribunalului Buzău. Joi, pe 25 februarie 2016, instanța a decis continuarea procedurii de faliment şi pentru valorificarea bunurilor din averea debitoarei.” mai scriu jurnaliştii de la buzaumedia.ro.”

Iata si alte articole apropo de primarul Toma: aici, aici, aici. Dar atentie mare la acest articol:

Făcăleț declară Buzăul parcare publică și taxează toate mașinile

10 iulie 2017

„Ce idee i-a venit tiranului ! Să considere tot spațiul public parcare și în acest fel a scăpat de această problemă. Dacă tot i-a fătat mintea, zice el, să scoată și un profit, așa că le-a declarat parcări cu plată. 500 de lei pe lună abonamentul ar fi cea mai bună afacere pentru firme și 300 de lei noi pentru cetățeanul de rând. Spui că n-ai parcare ? Ba ai și trebuie să plătești, că doar nu ții mașina în balcon. Proiectul de hotărâre va fi spus votului în această lună și în mod sigur consilierii locali vor fi de acord cu acest proiect.

Hai sa ne lamurim… Deci daca mergi in Buzau (observati ca incep cu „deci” incercand sa inteleg… sa inteleg logica…), sa zicem la rude, si parchezi undeva masina trebuie sa platesti 300 de lei noi!!!??? Oriunde iti parchezi masina – 300 de lei noi! Firmele au posibilitatea unui abonament de 500 de lei pe luna…

Si iata si parerea unui consilier local independent:

Constantin Ionescu prezintă realizările primarului Toma după un an de mandat

23 iunie 2017

„ÎN LOC DE STRAZI ASFALTATE SI LOCURI DE MUNCA , 0 zero REALIZARI SI BALCIURI PE BANI PUBLICI

– O RADIOGRAFIE SINCERA A PRIMULUI AN DE MANDAT AL PRIMARULUI CONSTANTIN TOMA

Program campanie electorala Realizari dupa 1 an
A. Un oraș unde există locuri de muncă pentru toți cei care vor să muncească
Creăm un Consiliu Economic de dezvoltare a municipiului Buzău format din actuala comunitate a agenților economici și administrația locală
Nefunctional

1. Sprijinim toți investitorii care au creat și creează locuri de muncă în Buzău, atat prin revitalizarea zonelor în care aceștia își desfășoara activitatea- investiții consistente în modernizarea infrastructurii și amenajare urbană – cât și prin acordarea tuturor facilităților legale ce pot fi acordate.
0 zero realizari

Transformăm terenul de la “Drăgaica” într-un spațiu expozițional modern, permanent, sub titlul “Expo Buzău”, unde vor putea fi promovate și vândute produsele realizate în tot județul Buzău, păstrând în același timp tradiția legată de Târgul “Drăgaica” și “Talciocul” duminical. Expo Buzau – nerealizat
Partea de balci – finalizata cu miliarde din banii cetatenilor

2. În 25 de ani de experiență ca antreprenor am făcut investiții de peste 25 de milioane de euro în Buzău și am atras alte 30 de milioane, investiții realizate de oameni de afaceri străini. Vreau să aduc această experiență la Primărie, unde voi atrage permanent investitori noi, români și străini, atât prin crearea unui mediu de afaceri amiabil, dar și prin acțiuni concrete desfășurate de Primărie în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Buzău. E bine ca aici, d-l primar sa precizeze cate datorii are la bugetul statului si popriri pentru neplata, in baza unor decizii ale instantelor.
Ii cer d-lui primar sa nu importe modelul de management economic de la Romet la Primaria Buzau.
Nu este frumos sa avem un oras falimentar.
B. Un oraș în care toți copiii și tinerii sunt pregătiți pentru școală și muncă, în care există rețele de sprijin pentru toate familiile în cartierele unde locuiesc
1. Construim grădinițe și creșe noi în toate cartierele orașului și le modernizăm pe cele existente, astfel încât toți părinții să-și poată lăsa copiii dimineața când pleacă la muncă și să-i ia înapoi seara, când se întorc de la serviciu.
0 zero realizari
Sprijinim toate instituțiile școlare prin consiliere de specialitate pentru obținerea de fonduri europene în vederea dotării laboratoarelor și a atelierelor
0 zero realizari
Creștem reponsabilitatea managementului în ceea ce privește alocarea fondurilor din bugetul Primăriei și în vederea atragerii de finanțări suplimentare
0 zero realizari
C. Un oraș în care pensionarii și veteranii să poată trăi cu demnitate, fără grija zilei de mâine
1. Înființăm 5 cluburi pentru pensionari, amenajate în cartierele municipiului. Pensionarii vor beneficia zilnic, gratuit, de jocuri, ceai, cafea şi apă plată. Cluburile vor fi dotate cu televizoare şi vor primi zilnic seturi cu ziarele locale şi centrale. În aceste cluburi vom integra programe de nutriţie, consultaţie medicală, la nivel de instruire şi prevenţie, prin parteneriate cu diverse organizații neguvernamentale. Totodată, vom dezvolta acest concept și pentru accesul persoanelor cu handicap.

2 ,,cluburi” doar infiintate
Reabilităm clădirea Cercului Militar din strada Independenței, astfel încât expoziţia de carte militară, biblioteca cu cele câteva mii de volume, birourile angajaţilor şi logistica specifică unei instituţii de cultură
0 zero realizari
D. Un oraș în care fiecare zonă este revitalizată
1. Asfaltăm toate străzile din oraș și refacem toate trotuarele în cadrul unui program pe 4 ani.
0 zero realizari
2. Construim parcări subterane lângă Piața Centrală și în spatele Catedralei Sf. Sava, dar și înființarea de noi parcări în cartiere.
0 zero realizari
3. Extindem și modernizăm parcul local de autobuze. Achizitia a doua autobuze second hand din 2001, fara a prezenta documentele justificative de achizitie
Transportul public din oraș va deveni gratuit pentru toată lumea, iar societatea de transport public de călători va deveni operator regional Dimpotriva, d-l primar sustine necesitatea majorarea pretului biletelor.”

Dar iata ce titreaza Opinia Buzau:

Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“

„Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, cere Guvernului să dea putere primarilor, pentru ca aceştia să poată conduce cu adevărat administraţiile în fruntea cărora au fost aleşi, iar pentru acest lucru s-ar impune desfiinţarea Agenţiei Naţionale a Funcţio­narilor Publici. El a spus că Executivul ar trebui să ofere posibilitatea primarilor să decidă funcţionarea administraţiei publice locale cu organigrame propuse de ei şi să le permită să ia măsuri în acest sens, fără a mai fi obligaţi să solicite mereu acordul ANFP.

 ,,Trebuie să ni se dea libertatea să putem reduce costurile, puterea primarului să devină reală, să putem lucra după ce organigramă dorim, pentru că astfel putem face nenumărate economii. Nu trebuie să arătăm cu degetul doar către Guvern, ci şi către noi, însă Guvernul trebuie să ne ajute şi să desfiinţeze odată Agenţia Naţională a Funcţio­narilor Publici, să dea posibilitatea primarului să-şi aleagă echipa. Orice faci într-o primărie, trebuie să ceri acordul ANFP. Nu e normal, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie, un primar e la mâna angajaţilor Primă­riei”, a declarat Constantin Toma pentru News.ro.

Întrebat despre demersul primarului din Iaşi, Mihai Chi­rica, de a da în judecată Guvernul pentru ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codului Fiscal, Toma a spus că este încrezător că executivul va găsi soluţii pentru a nu fi reduse investiţiile în oraşe: ,,Din ce am discutat şi la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, vor fi măsuri de compensare. Cred că se vor găsi soluţii pentru a nu micşora investiţiile. Aceşti bani care nu s-ar aduna la bugetul local înseamnă investiţii”, a mai spus Toma. „

Omul asta vrea mai multa Putere, de ce nu si discretionara!! In aceasta cheie euroasiatica trebuie intelese si ispravile lui Liviu Dragnea pentru care are acum dosare penale si e cercetat de catre DNA.  Ca Rusia sprijina infractorii si diverse infractiuni, asta nu mai e un secret pentru nimeni. Insa o caracteristica a acestor oameni, la pesedisti ma refer, este dorinta unei Puteri cat mai mari in detrimentul cetateanului. Sau, daca doriti, exercitarea unei cat mai mari puteri asupra cetateanului, cu ignorarea chiar si totala a acestuia. Asta e o mare problema mai ales in PSD, dar nu doar in acest partid.. Statul paralel este determinat de astfel de lucruri. In plan economic o astfel de tendinta catre o cat mai mare Putere, necenzurata de nimeni, nici macar de lege, conduce catre constituirea de monopoluri, ce ulterior intra in insolventa sau faliment, cu consecinte nefaste asupra unor regiuni intregi, lucru ce explica saracia foarte mare din diferite regiuni. Asta arata la unii oameni o slaba intelegere nu doar a democratiei, cat si a economiei de piata. E cazul in special al PSD-ului, dar, repet, nu numai. Pentru ca baronismul local nu e nici caracteristic si nici apanajul unui singur partid, dar in PSD predomina.

Liviule, hai mai, nu te supara ca te-am intrebat unde iti usuci tu rufele sau unde iti bati covoarele. E ca de la cetatean la cetatean. Il intreb si pe nea Toma acelasi lucru! 🙂

Nea Tomita, hai mai nene, chiar asa? 🙂

noiembrie 17, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. […] cei mai bogati membri, unii chiar importanti care au ajuns primari si care sunt, spre exemplu, in Top Forbes… Numai sa ne uitam la Liviu Dragnea, un om bogat, cu un adevarat domeniu baronial in […]

    Pingback de PSD – Marea Minciuna!!! « Motanul Incaltat | decembrie 3, 2017 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.