Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Felul cum merg lucrurile pe la noi

Un mod de a face totul in ultimul moment, nu la vremea potrivita. Iar in ceea ce priveste „lucrul bine facut”, asa ar trebui, dar…

Am avut atata vreme inflatie negativa. Dintr-o data a inceput sa creasca rata inflatiei si odata cu ea si preturile.

Avem aceeasi infrastructura in Energie din anii ’70, nu s-a facut nimic de la Revolutie incoace! Nu s-a creat o piata competitiva. Acum deodata, ca sa ne respectam obligatiile fata de Bruxelles, liberalizam preturile, lucru ce va conduce la scumpiri semnificative. Pana acum, in Energie, clasa politica nu a facut altceva decat sa creeze o retea de baieti destepti – adica ceva cu totul contrar regulilor din UE, de parca n-am fi urmarit sa ne integram in UE, de parca nu ne-am fi integrat in UE – ca sa umple buzunarele de partid!! Acum populatia trebuie sa plateasca acest lucru prin majorari de preturi!

Dupa ce vreme indelungata salariul minim ramasese la un anumit nivel, relativ scazut, dupa ce s-au luat masuri de austeritate exact atunci cand nu trebuia si se taiau salarii si pensii, deodata, BRUSC, a inceput sa creasca vertiginos salariul minin, fara nicio legatura cu productivitatea muncii, ca Fat-Frumos, intr-un an cat altii-n nu stiu cati ani!!

Cand s-au taiat salarii si pensii, trebuie sa se stie ca populatia a suportat incompetenta acestor jigodii care compun asa-numita clasa politica! Ca populatia poate sa traga si sa suporte multe – asa gandesc aceste jigodii securisto-comuniste, de care Romania nu mai scapa odata!

Daca in Vest cetateanul este respectat, aici el e agresat de un politic de natura parca mai mult euroasiatica decat europeana. Chiar stau si ma intreb cati sunt cu adevarat europeni in politica noastra, in presa, printre formatorii de opinie etc.

Pentru ca, desi cetateanul e clamat de toti, el, drepturile si libertatile sale sunt – asa imi face impresia – printre cele mai dispretuite in Romania.

Din pacate, asta e Romania!!

Si la Revolutie, au murit mai multi dintre cei care au protestat sincer impotriva comunismului. Membrii marcanti ai vechiului regim au pus mana pe Putere!

noiembrie 12, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 comentarii »

  1. Intrebare : oare astia , PSD-ALDE chiar nu stiau ca orice marire de salarii { mai ales la otova cum s-a petrecut la noi } duce automat si la cresteri d e preturi ??? Asta in primul rand ca , producatorii …furnizorii , nu-s tampiti sa-ti vanda acelasi produs pe care-l vindeau cu 0.50 de bani tot la 0.50 de bani in conditiile in care le-a fost marit pretul la energie , la gaze si cam la orice altceva…la fel ca si populatiei care insa…nu s-a prins inca si-n al doilea rand deoarece este o lege de fier a comertului ce spune foarte clar : cerere si oferta . Deci astia de la PSD-ALDE , domnul Valcov ca , el este incriminat pentru acest program d e guvernare , a omis , n-a stiut sau s-a facut ca nu vede sau , nu stia pur si simplu care va fi urmarea la acest program de marire a salariilor ? Pai atunci , este bun d e puscarie si el si cei ce-au adoptat fara sa clipeasca programul PSD-ALDE d e marire a salariilor care , nu zic ca nu-i bun insa , vezi si matale unde ne duce : am ajuns sa-l injuram inclusiv pe SFANTUL GUVERNATOR A BNR DOMNUL MUGUR ISARESCU , IN ACEST FEL MANIIDU-L PE INSASI DUMNEZEU DIN CER CARE NE BATE ACUM LA CUR !

    Comentariu de Marian | noiembrie 13, 2017 | Răspunde

    • Cheltuielile cu investitiile (ca procent din PIB) scad dupa 8 luni cu 0,7 puncte procentuale, cheltuielile (ca procent din venituri) fiscale cresc nesustenabil de la 69% la 76%. Florin Citu zicea asa la sfarsitul lui septembrie:

      „Dragnea si gasca lui – cum se distruge o economie in doar 8 luni de zile

      1. Colectezi mai putini bani la buget in timp ce cresti taxe si accize.
      2. Cheltuiesti mai mult pe pensii, salarii si asistenta sociala
      3. Tai cheltuielile cu investitiile.

      Am spus si repet, pretul este prea mic un vot negativ in 2020 pentru modul in care distrug economia.

      Dragnea si gasca lui trebuie sa raspunda personal. „

      Chestiunea nu e ca au crescut salariile, ci ca au crescut nesustenabil, adica n-ai de unde sa sustii asemenea cresteri salariale. De asemenea, in economia privata n-au crescut cine stie ce… In schimb au crescut, de exemplu, in Administratie!! Daca salariile cresc in concordanta cu productivitatea muncii avem o crestere sustenabila. Din pacate, nu e cazul…

      Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 14, 2017 | Răspunde

  2. Iertaciune-ti cer : am vrut sa spun popou dar , mi-a luat-o tastatura inaintea gandurilor 😉 😡 !

    Comentariu de Marian | noiembrie 13, 2017 | Răspunde

    • Ei… te-ai exprimat precum Petre Tutea… 🙂 😆

      Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 14, 2017 | Răspunde

      • Saru’ mana pentru comparatie , ma simt onorat 😉 😎 !

        Comentariu de Marian | noiembrie 14, 2017

      • 🙂

        Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 14, 2017


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.