Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Prea multa zarva…

Atata vreme cat avem Legea 90/2001, de pe vremea regimului Nastase, care arata la Sectiunea a 2-a: Componenta Guvernului, art. 2:

„Art. 2.
Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute la art. 4 alin. (1). „

eu cred ca lucrurile sunt destul de clare. Ar fi de un ridicol sublim ca PSD sa nu respecte o lege de pe vremea lui Adrian Nastase, unul din simbolurile acestui partid. Pe de alta parte nu e acceptabil sa vina cu o propunere de premier ce nu se incadreaza in conditiile legale.

Asa ca Liviu Dragnea, in loc s-o scalde cu „nici nu infirm, nici nu confirm”, cel mai bine ar fi fost sa spuna clar, cu subiect si predicat de la bun inceput, ca propunerea de premier a PSD va fi conform legislatiei in vigoare.

Ce era atat de greu?

decembrie 14, 2016 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

18 comentarii »

  1. Nu transpira numele premierului de la Dragnea deoarece…nu-i garanteaza nimeni ca nu se vor gasii ” binevoitori ” care sa nu-i gaseasca si aluia niscai scheleti prin camara asa incat , se rezuma la oltenisme , in loc sa le zica alora direct … SICTIR ! Pe de alta parte , ce te faci ca-s destui avocati si analisti care spun ca legea-i interpretabila iar legea aceea este total gresita deoarece ingradeste drepturile omului deoarece , cam toata lumea considera ca Dragnea a fost condamnta politic pentru o fapta pe care n-a facut-o . Iar declaratiile sasalaului din seara aceasta…ma ingretosaza pur si simplu chiar daca am multumirea dea nu-l fi votat .

    Comentariu de Marian | decembrie 14, 2016 | Răspunde

    • „cam toata lumea considera ca Dragnea a fost condamnta politic pentru o fapta pe care n-a facut-o” – asta e ceea ce considera „cam” toata lumea.

      „nu-i garanteaza nimeni ca nu se vor gasii ” binevoitori ” care sa nu-i gaseasca si aluia niscai scheleti prin camara ” – hai sa fim seriosi Marian: legea, articolul respectiv vorbeste daca are sau nu are condamnare penala. Nu se poate sa nu fie una sau unul care sa indeplineasca cerintele legale.

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 14, 2016 | Răspunde

      • Omule , eu chiar n-am nici un fel d e pregatire in domeniul Justitiei { am fost un amarat d e muncitor toata viata } insa , stiu un lucru ce mi s-a intiparit in minte precum cuvintele lui Dumnezeu pe tablele pe care acesta le-a incredintat lui Moise : daca Justitia nu te condamna explicit la ceva atunci …nu-ti poate NIMENI reprosa NIMIC ! Poate matale ai mai multe posibilitati , ia cauta si vezi daca poti , sentinta Tribunalului in dosarul lui Dragnea , vorbeste acolo { in afara sentintei initiale de inchisoare …cu suspendare } si despre INTERZICEREA DREPTURILOR CIVILE : DREPTUL DE-A ALEGE , DE-A FI ALES SAU D E-A OCUPA FUNCTII DE CONDUCERE IN CHIAR GUVERNUL ROMANIEI ADICA INCLUSIV DE-A FI PRIM MINISTRU ??? Pai vezi pentru ce eu sunt reticent la informatii sau intoxicatii de presa sau…din alte parti ale ” media ” ? Ti-am mai spus : fac precum Toma Geamn , intai verific , cercetez si-abia apoi pun botu’ !!! Ma doare fix in…sti matale in ce 😉 daca Dragnea este sau nu viitor PM al Romaniei insa….dura lex sed lex iar vox populi ….VOX DEI ! D’aia zic ca …teutonul chiar n-ar prea avea de-ntors daca l-ar strange PSD-istii si CC cu usa . Insa , vad c a egoul sau este mult superior si mult mai important decat interesului Romaniei ., al POPORULUI ROMAN . Nici macar scorul rusinos obtinut de PNL , nici macar jelnica prestatie a guvernului tehnocrat { guvernul lui } , nici macar astea nu catadicseste sa si le asume , javra dracului !

        Comentariu de Marian | decembrie 15, 2016

      • Pana cand se modifica legea (daca se va modifica), ramane asta, asta de acuma. Dar uite si un alt punct de vedere:
        http://www.andreeapaul.ro/logic-dragnea-ori-manipuleaza-odios-ori-se-auto-deconspira/

        Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 20, 2016

      • Bine ca-m adusei aminte ! Chiar crezi ca reprezentatntii ambasadelor straine acreditate la Bucuresti nu si-au dat seama de faptul ca Dragnea are TOTE DREPTURILE DIN LUME in conformitate cu legile romanesti si mai ales in conformitate cu….sentinta primita de acesta ??? Pe bune acum !

        Comentariu de Marian | decembrie 15, 2016

      • Ma mir ca n-ai facut trimitere la ” The Guardian ” 😡 sau ” The Sun ” 😡 😡 !

        Comentariu de Marian | decembrie 16, 2016

      • Lasa, ca nu-i acelasi lucru.

        Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 16, 2016

    • Este adevarat ca legea spune asa: „Pot fi membri ai Guvernului persoanele care […] nu au suferit condamnari penale […]” – ne referim doar la aspectul asta. Dar cineva poate ca a suferit o condamnare penala si si-a ispasit pedeapsa, caz in care n-ar trebui sa mai fie probleme. In cazul D-lui. Dragnea, din nefericire dansul este condamnat penal cu suspendare.

      Acuma, eu cred ca PSD are resursele umane necesare sa propuna pe cineva care sa respecte legea. Pentru ca daca propun pe cineva care sa n-aiba probleme penale dar e incompatibil am fi ca la filmele cu prosti, scuza-ma. Deci trebuie sa gaseasca pe cineva care respecta conditiile legii si sa mai fie si competent. PSD e cel mai mare partid din Romania, cu cei mai multi membri. Nu poti sa vii sa spui ca n-ai oameni si altele de genul asta. Daca PSD n-are resursele umane necesare, fiind cel mai mare partid si cu cei mai multi membri, atunci…

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 14, 2016 | Răspunde

    • Mai, Marian, nu e prea bine cum au procedat cei de la PSD. Presedintele a iesit in conferinta de presa si a spus ca atitudinea lor fata de el e una „nesanatoasa”. Ar fi putut sa mearga la Cotroceni, la o sueta informala. Pe cand din felul in care au procedat si din atitudinea asta cei de la PSD ar putea da impresia ca au ceva de ascuns. Ar fi fost mult mai bine sa accepte invitatia Presedintelui de a merge la Cotroceni – s-ar fi putut discuta deschis, pe cand ei nu s-au dus… Si apoi de ce le-ar fi fost frica? Ce târșă sa aiba si de ce? Au castigat cu peste 45% – o victorie zdrobitoare! Influenta lor e covarsitoare! Care ar fi fost riscurile daca s-ar fi dus sa discute? Daca au si ALDE de partea lor, care sa fie riscurile pentru PSD? Si apoi ar fi demonstrat oricui ca au avut o atitudine cat se poate de deschisa si de cooperanta.

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 14, 2016 | Răspunde

      • Omule , prietene drag , eu astept sa se faca ora 2 sa-mi iau tratamentul pentru nenorocita asta de prostata si dumneata vrei sa ma inbolnavesti si de nervii din cap ??? 😡 😡 😡 ” Nesanatoasa „…nesanatoasa a fost ma-sa care l-a fatat , nesanatos este el care inca odata dovedeste ca n-are habar de legi , de Constitutie . Pai…la ce dracu i-a mai chemat sa vina la Cotroceni…doar asa sa stea la o tuica si-o parola d e vorba ? Fi serios frate ! PSD a procedat fix ca ala care , dupa ce s -a fript cu ciorba { s-a fript in 2008 pe vremea cand domnul Dragnea cred ca mai era inca in PDL } sufla si-n iaurt , si-are rabdare sa vina decizia de la BEC caci….multe s e pot intampla pana atunci . O nedumerire am in legatura cu acest BEC . Toata lumea stie ca aceste alegeri au fost supraveghiate la sange si inclusiv citirea rezultatelor voturilor au fost trimese via NET { fireste securizate de catre acel vestit STS sub comanda dl. General Opris } vot cu vot la BEC si-atunci…cum de in aceasta epoca stict electronizata , atat de IT-ista atat d e informationalizata dureaza atat vreme pentru a fi comunicat in sfarsit un rezultat final ??? Chiar si pe vremea lui Basescu…se proceda la fel adica , intai era comunicat rezultatul de catre BEC , apoi aia a-si primeau deciziile …tot din partea BEC-ului si…abia dupa asta se duceau in Parlament , faceau aliante sau c e dracu mai faceau ei , depuneau juramantul pe Constitutie { sau pe onoare ca Remus Cernea de care sunt fericit c-am scapat in sfarsit din Parlament } si vizita partidelor pentru consultari la Cotroceni…era ultima pe lista , ce crezi c-am uitat asta ? Ma mir doar ca , dumneata te incapatanezi sa nu-ti reamintesti o chestie atat de…normala cel putin ca pasi ce trebuiesc urmati pana sa se ajunga sa se poate spune ca avem un Parlament constituit LEGAL !!Deci sasalaul cu cine a discutat de fapt si mai ales ce ? A invitat primul PMP-ul doar ca sa-i arate lui Basescu c-a ajuns in sfarsit la mana lui , dupa refuzul astuia de-al numii PM in 2012 sau 2013 cand l-au adus d e manuta la Cotroceni Antonescu si Ponta ? Dar , daca de la BEC vine decizia ca PMP-ul …n-a reusit sa treaca pragul , aud ? S-a facut neamtul d e cacat IREMEDIABIL ??? Ce-a mai eleganta si corecta exprimare in acest sens a avut-o , dupa parerea mea Varujan Pampucian , ala de la ” minoritati ” , care i-a spus neamtului ca….exact ce-am spus si eu acum . Am auzit pe unii…analisti politici cum ca , gestul PSD ar fi un raspuns dat lui Johannis pentru ineleganta si mitocania sa din 1 Decembrie si ca n-ar trebuii sa s e raspunda unei impoliteti , unei mitocanii printr-o alta mitocanie insa , parerea mea { si cred c-a multor romani ce fac parte din VULG 😉 vorba lui Madalin Voicu } este ca , ASA TREBUIAU SA-I RASPUNDA !

        Comentariu de Marian | decembrie 15, 2016

      • Da, sa stea de vorba.

        „PSD a procedat fix ca ala care , dupa ce s -a fript cu ciorba { s-a fript in 2008 pe vremea cand domnul Dragnea cred ca mai era inca in PDL } sufla si-n iaurt , si-are rabdare sa vina decizia de la BEC caci….multe s e pot intampla pana atunci .”

        Cand s-a fript cu ciorba? Pe vremea lui Basescu – ca a fost o discutie similara si atunci pe articolul 103 din Constitutie – a ajuns, dupa ce a castigat USL alegerile, Ponta, de la PSD, premier sau nu? A ajuns premier! Care e atunci problema? Cand „s-a fript cu ciorba”? Deci trebuie sa se formeze o majoritate care sa propuna un candidat spre desemnare Presedintelui. Presedintele la asta s-a referit. El n-a zis altceva.

        Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 16, 2016

  2. Motaneeee , jura-te pe …Ion Iliescu ca nu te-ai prins ca teutonul poarte casca prin care ai sunt sugerate raspunsurile !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Comentariu de Marian | decembrie 14, 2016 | Răspunde

    • N-am vazut asa ceva… Nu cred!

      Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 14, 2016 | Răspunde

      • Ba s-o crezi si-n plus…ce d racu frate , n-ai vazut la Trump…la orice intrebare raspundea exploziv si mai a les IMEDIAT…asta asteapta sa-i dicteze cineva ! Hai frate , fi serios macar anul asta sau…ce-a mai ramas din el !

        Comentariu de Marian | decembrie 15, 2016

      • Aici sunt de acord cu tine ca Iohannis are o mare problema la capitolul comunicare. Insa ceva mai mult n-as prea crede ca ar fi. Putem vorbi despre greselile tactice pe care le-a facut, in ceea ce priveste alegerile ce s-au desfasurat anul acesta si despre faptul ca nu s-a putut constitui intr-o „locomotiva” a PNL, poate nici n-a dorit asa ceva.

        Uite aici doua articole intersante:
        http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-20-decembrie-2016/

        http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-19-decembrie-2016/

        Eu as spune ca si mie mi se pare ceva ambiguu in pozitiile D-lui. Iohannis. Citeste, te rog, si asta:
        http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-21-decembrie-2016/
        unde uite ce se arata printre altele:

        „Uriaşa Manipulare ţinteşte abaterea atenţiei de la dezastrul PNL.
        Aceasta deoarece:

        Dezastrul PNL e dezastrul lui Klaus Iohannis cel care a impus PNL tot ceea ce a dus la dezastru.
        Dacă e sesizat dezastrul, Klaus Iohannis ştie că o parte din Sistem îl lasă din braţe.
        Dezastrul PNL a fost dezastrul Binomului SRI-DNA.
        Întreaga campanie a PNL a avut o singură temă:Salvarea Binomului ca misiune de interes naţional, dat fiind că Lupta împotriva corupţiei – dusă de Binom – e chestiunea numărul unu în materie de interes naţional.
        Dezastrul PNL ar trebui să ducă în chip automat la preluarea partidului de către altfel de lideri decît Alina Gorghiu sau Raluca Turcan, marionete ale Găştii de la Cotroceni.

        Diversiunea şi-a atins scopurile.
        La nivelul PNL nu s-a întîmplat nici o zguduitură.
        Blondei numărul doi de la Cotroceni i-a luat locul Blonda numărul 3 – Raluca Turcan.
        Ascunderea dezastrului prin spectacole propagandistice a fost una dintre lucrurile reuşite ale regimului Ceauşescu.
        Da, dar a fost şi unul dintre lucrurile care au grăbit prăbuşirea regimului Ceauşescu.
        Aparent, PSD pierde.
        În realitate, PSD cîştigă.
        Acţiunile iresponsabile ale Nerodului de la Cotroceni, diversiunile din Presă, campania împotriva lui Liviu Dragnea sporesc convingerea celor care au votat pentru un PSD victimă a Sistemului că au procedat bine.”

        E foarte posibil sa fie asa si Sistemul sa se gandeasca la viitor, la supravietuirea lui. Chestiunea cu lupta anticoruptie si, pe cale de consecinta, chestiunea Binomului, a fost impusa prin negocierile de aderare la UE, inchieierea negocierii pe capitolul JAI. Sa nu uitam ca DNA a aparut pe vremea guvernarii Nastase. Pe atunci se chema PNA. Sa nu uitam ca MCV a venit de la Bruxelles pentru a monitoriza lupta anticoruptie din Romania. E adevarat ca lupta anticoruptie a fost sustinuta de SUA prin Administratia Obama. Insa de asemenea e foarte clar ca PSD+ALDE au o majoritate zdrobitoare in Parlament. Intre timp a aparut Brexitul si o situatie de slabire a Uniunii Europene – sa ne gandim la ce se intampla in Polonia, dar si la Italia. De asemenea, la Casa Alba e un nou Presedinte, Dl. Donald Trump. Sunt evolutii politice de data recenta. Trebuie sa fim realisti: oamenii Sistemului nu se pot eterniza in functii, iar schimbarile politice, nu doar de la noi in tara, prin alegerile de acum, sunt o realitate. Pe de alta parte, abuzurile si nedreptatile pot aparea si fara Binom. Nu putem considera Binomul drept sursa tuturor problemelor sensibile si ale derapajelor de la democratie. Sigur, eu am mai spus ca exista si riscuri ce tin de activitatea Binomului – riscuri de derapaje de la democratie si incalcari ale drepturilor omului. Insa astfel de lucruri se pot intampla si in absenta lui, poate la fel de acut sau chiar mai acut. De asemenea este adevarat: „criteriile de integritate” nu trebuie folosite pentru „reglari de conturi cu complicitatea unor procurori sau judecatori”, cum se arata aici:
        http://adriannastase.ro/2016/12/20/istoria-legii-90-din-2001-si-unele-comentarii/
        Insa cel putin pana acum Dl. Iohannis nu a exprimat un punct de vedere foarte clar cu privire la asemenea probleme si nici cu privire la evolutiile de pe plan extern. E adevarat ca o asemenea lipsa de comunicare creeaza un gol, ca sa zic asa. Totusi, atitudinile unora, cum ar fi, de exemplu, aceasta:
        http://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-somat-sa-demisioneze-sunt-in-stare-sa-imi-pun-foc-la-palatul-cotroceni_1170298.html
        nu trebuie luate drept semnificative la nivel national, pentru tot electoratul, mai ales ca Iohannis va respecta votul romanilor, eu asa zic. Insa n-am vazut luari de pozitie cu privire la evenimentele de pe plan extern. Si eu cred ca oamenii ar dori sa cunoasca parerea Presedintelui asupra unor astfel de chestiuni. Altminteri ce sa inteleaga cetateanul, spre exemplu acel batran de 84 de ani dintr-o comuna din judetul Gorj, legat, de pilda, de problemele de politica interna? Ca nu va respecta votul romanilor sau ca ar avea o astfel de intentie? Eu pot sa-l inteleg pe acest om: are o astfel de parere pentru ca Presedintele nu a fost suficient de clar in pozitia pe care a avut-o in legatura cu aceasta chestiune.

        Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 20, 2016

      • Uite-te la ce scrie pe FaceBook Presedintele:
        https://www.facebook.com/klausiohannis/
        El scrie despre Festivalul International „Tinerii in dialog”, despre industria IT din Romania – „mesaj de încurajare noului „Silicon Valley” al României”, despre faptul ca „Studenţii îşi doresc ca după terminarea facultăţii să îşi găsească locuri de muncă pentru a rămâne în ţară”. Nu spun ca aceste subiecte n-ar avea importanta. Bine, te-ai putea intreba daca asta e rolul Presedintelui Romaniei. Dar nu vad vreo parere despre evolutiile politice de pe plan extern. Pe mine m-ar fi interesat sa vad cum priveste Dl. Iohannis problema referendumului din Italia, sau chestiunea poloneza, sau cum vede relatiile cu Ungaria si declaratiile lui Viktor Orban, despre cum vede evolutia relatiilor noastre cu SUA in contextul in care noul Presedinte al SUA pare a dori imbunatatirea relatiilor cu Rusia. Hai sa-ti arat ce scrie Dl. Iohannis pe FaceBook si ce considera domnia sa demn de un interes colosal:

        Foarte putin despre evolutiile nelinistitoare din Europa.

        Totusi, eu il inteleg dintr-un anumit punct de vedere: e Presedintele Romaniei. Domnia sa nu e un comentator politic. Si orice spune in secunda asta Presedintele Romaniei, in secunda doi e transmis la toate cancelariile din lume si preluat de toate televiziunile de stiri, posturi de radio, ziare, publicatii, FaceBook si bloguri etc. Si reprezinta pozitia Statului Roman. Eu inteleg asta. Numai ca asa, cu comunicarea, ce-i drept originala a D-lui. Iohannis, pare ca Statul Roman nu are nicio pozitie… Si parca nu prea e in regula…

        Daca el, pe plan intern, da senzatia ca nu doreste sa respecte votul popular, nu prea e in regula, pentru ca ar insemna ca Statul Roman nu prea doreste asta… Din aceasta cauza eu i-as recomanda sa-si imbunatateasca comunicarea publica.

        Comentariu de Motanul Incaltat | decembrie 20, 2016


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.