Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Meciul Romania-Ungaria. Despre suporteri…

Eu nu-i inteleg nici pe unii din conationalii mei… Vreau sa spun ca atunci cand merg intr-o tara straina am un sentiment asa de… sfiala, pe care eu il numesc bun simt. Europa Unita, Europa Unita, dar esti intr-o tara straina… Eu cred ca trebuie sa cauti sa te comporti cat mai civilizat. Macar sa faci o buna impresie, nu? Nici nu are importanta ca trag la acelasi hotel si receptionera ma cunoaste. Asa, poti sa te simti ca acasa intr-o tara straina, dar asta nu inseamna sa nu cauti sa te comporti civilizat. Bineinteles, si la tine acasa trebuie sa te comporti civilizat. E un lucru de elementar bun simt.

Ceea ce s-a intamplat ieri in Bucuresti demonstreaza ca nu numai romanii sunt o pacoste cand merg prin strainatate.

Gandul

ROMANIA-UNGARIA 3-0 LIVE. Tănase înscrie în minutul 87

Ce spun angajaţii teraselor din Centrul Istoric despre suporterii maghiari: „Am văzut cum unul a ridicat singur masa şi a aruncat-o peste un jandarm”

Se arata ca:

„Angajaţii teraselor din Centrul Vechi, care strâng cioburile şi mobilierul rupt după conflictul dintre fanii unguri şi trupele de jandarmi, spun că nu au văzut niciodată suporteri atât de violenţi, deşi în localurile lor s-au perindat, până acum, mii de susţinători străini ai echipelor de fotbal.

Oamenii au povestit, pentru MEDIAFAX, că suporterii unguri au băut pe strada Smârdan încă din dimineaţa zilei de vineri, aceştia instalându-se în jurul orei 9:30 la terase, unde, până după ora 15:00, s-ar fi manifestat paşnic.

La un moment dat, însă, spun martorii oculari, mai mulţi poliţişti români, însoţiţi de reprezentanţi ai Poliţiei ungare, au venit şi le-au comunicat fanilor că la ora 16:00 trebuie să urce în autobuze, pentru a pleca spre Arena Naţională. Suporterii unguri au refuzat şi, în loc să se îndrepte spre autobuzele care îi aşteptau, au plecat în sens invers.

Fanii unguri nu ştiau însă că drumul le era barat de un cordon de jandarmi, care i-a împiedicat să treacă. Atunci, relatează martorii, au apărut primele incidente, care au degenerat ulterior la mai toate terasele de pe Smârdan, ungurii devenind dintr-o dată deosebit de violenţi.

„Aruncau şi cu câte două scaune deodată. Eu am văzut cum unul a ridicat de unul singur masa şi a aruncat-o peste un jandarm, care a căzut la pământ”, a declarat o chelneriţă de la una dintre terasele la care au băut fanii veniţi din Ungaria.

Martorii mai susţin că suporterii unguri au fost foarte brutali şi au aruncat în jandarmi cu tot ce au avut la îndemână – sticle, pahare, scaune, mese şi scrumiere.

De altfel, pe dalele de piatră de pe Smârdan se văd încă urmele conflictului, din loc în loc putând fi observate dâre de sânge.

Potrivit poliţiştilor, în Centrul Istoric se aflau, la ora incidentelor, aproximativ 400 de suporteri unguri.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că măsura intervenţiei oamenilor de ordine de evacuare a fanilor unguri din Centrul Vechi al Capitalei a venit în urma refuzului acestora de a părăsi locul, ei urmând să fie mutaţi în fan-zone-ul de lângă Arena Naţională.

Aproape 3.400 de poliţişti au fost mobilizaţi, la nivel naţional, pe traseele folosite de suporterii unguri, de la intrarea în ţară şi până în Capitală, în aeroporturi şi gări, precum şi în Bucureşti, pentru a preveni eventualele incidente violente, a informat, joi, Poliţia Română.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.”

ROMÂNIA-UNGARIA. INCIDENTE VIOLENTE la Arena Naţională. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene. Suporteri maghiari şi români, reţinuţi

Se arata ca:

„Incidentele violente care au avut loc vineri în Centrul Istoric şi Gara de Nord între suporterii maghiari şi jandarmi s-au mutat în apropierea Arenei Naţionale. Şi suporterii români au creat probleme, jandarmii fiind nevoiţi să intervină cu gaze lacrimogene. Mai mulţi suporteri, atât maghiari, cât şi români au fost reţinuţi. Patru suporteri unguri au ajuns la spital.

UPDATE 22.28 Budapesta îndeamnă Bucureştiul să nu acţioneze „pe criterii etnice” împotriva suporterilor unguri

Ministerul ungar de Externe afirmă într-un comunicat, vineri, că se aşteaptă ca ungurii prezenţi în România să susţină echipa naţională să se comporte sportiv şi să respecte legile româneşti, îndemnând autorităţile române să nu acţioneze pe criterii etnice, în urma unor ciocniri, relatează MTI. Ministerul afirmă în comunicat că se aşteaptă ca Asociaţia Ungară de Fotbal să escorteze şi să protejeze suporterii unguri, să îi identifice pe „scandalagii” şi pe oricine altcineva încalcă legea. Potrivit MTI, ministerul afirmă totodată că „aşteaptă din partea autorităţilor române să acţioneze numai împotriva scandaligiilor şi să se abţină de la orice discriminare pe criterii etnice”.

UPDATE 21.55 Suporterii României şi cei ai Ungariei vor fi conduşi de jandarmi, după meciul de vineri seară, pe trasee separate, fanii formaţiei oaspete urmând să ajungă la Gara de Nord, cu mijloacele de transport puse la dispoziţie în acest scop, informează Jandarmeria Română. Jandarmeria recomandă cetăţenilor să evite staţionarea în proximitatea Arenei Naţionale sau pe traseele de defluire a suporterilor, mai precizează sursa citată, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

UPDATE 20.51 Două grupuri de suporteri români s-au bătut, vineri seară, în peluză, la Arena Naţională, înainte de începerea meciului România – Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

UPDATE 20:20 Suporterii unguri de la peluza dinspre strada Pierre de Coubertain a Arenei Naţionale au încercat să treacă de cordonul de securitate şi să pătrundă la Tribuna 1, forţele de ordine fiind nevoite să intervină, cu aproximativ o oră înainte de meciul România-Ungaria, din preliminariile CM-2014.

UPDATE 18:56 Suporterii care au atacat cu pietre forţele de ordine în zona Şoselei Pantelimon sunt români, o parte a lor fiind reţinuţi în urma incidentelor violente, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Potrivit sursei citate, fanii români, în număr de aproximativ 400, se îndreptau spre zona destinată suporterilor unguri.

Pentru a se evita întâlnirea celor două grupuri, jandarmii le-au comunicat fanilor români să îşi schimbe traseul, moment în care aceştia au devenit violenţi şi au început să arunce cu pietre, o parte a acestora lovind autoturisme parcate în zonă.

Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, care i-au obligat pe suporteri să se disperseze şi să fugă printre blocurile din zonă.

Jandarmii, la care s-au alăturat poliţişti, au plecat în urmărirea lor, pentru a preveni declanşarea altor incidente violente.

Enache a mai spus că o parte a suporterilor români au fost reţinuţi, însă nu a precizat numărul acestora.

UPDATE 18:54 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a desemnat, în conformitate cu Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, un procuror care să asiste la partida de fotbal România-Ungaria, informează Parchetul General. Măsura nu este una ieşită din comun, fiind aplicată, în general, la meciurile cu grad de risc.

UPDATE 18:30 Un grup de suporteri au fost implicaţi într-un conflict violent cu forţele de ordine, în cartierul Pantelimon, jandarmii fiind obligaţi să folosească gaze lacrimogene.

În zona Bisericii Capra, fanii unguri, în număr de câteva zeci, au aruncat cu pietre în jandarmii care îi însoţeau în drumul spre Arena Naţională. Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, care i-au obligat pe suporteri să se disperseze şi să fugă printre blocurile din zonă.

Jandarmii, la care s-au alăturat poliţişti, au plecat în urmărirea lor, pentru a preveni declanşarea altor incidente violente.

UPDATE 18:20 Un grup de suporteri stelişti care veneau din zona Pantelimon s-au luat la bătaie cu jandarmii în apropierea Arenei Naţionale. Ei voiau să ajungă în zona în care se află suporterii unguri. Autobuzele s-au oprit din cauza incidentelor, iar oamenii din zonă s-au refugiat speriaţi în scările blocurilor.

UPDATE 17:27 Trei suporteri maghiari aflaţi în zona Arenei Naţionale au fost duşi la Spitalul Sfântul Pantelimon, cu traumatisme cranio-cerebrale, iar un altul, rănit în Centrul Istoric, a primit îngrijiri la faţa locului,potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

UPDATE 17:10 Un suporter maghiar a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după ce i s-a făcut rău în Gara de Nord. Suporterul, care era inconştient, a fost luat cu targa de un echipaj SMURD. Medicul de pe ambulanţă nu a precizat dacă fanul a consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise.

Două autobuze RATB puse la dispoziţia suporterilor maghiari pentru transportul către Arena Naţională, au fost avariate, unul dintre acestea având parbrizul fisurat, iar celălalt, o trapă de aerisire stricată.

UPDATE 17:03 Angajaţii teraselor din Centrul Vechi, care strâng cioburile şi mobilierul rupt după conflictul dintre fanii unguri şi trupele de jandarmi, spun că nu au văzut niciodată suporteri atât de violenţi, deşi în localurile lor s-au perindat, până acum, mii de susţinători străini ai echipelor de fotbal.

UPDATE 16:59 O ambulanţă SMURD a fost chemată la Gara de Nord pentru a-i acorda îngrijiri unei femei căreia i s-a făcut rău din cauza gazelor lacrimogene folosite de jandarmi. Femeia, care a precizat că are probleme cardiace, era clienta unui restaurant din incinta Gării de Nord.

UPDATE 16:35 La Bucureşti sunt aşteptaţi şi poliţişti maghiari pentru a ajuta la păstrarea ordinii.

UPDATE 16:23 Câţiva suporteri maghiari au fost reţinuţi. În acest moment există o alertă de mobilizare generală pentru toate forţele de poliţie şi jandarmi din capitală. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că autorităţile au suficiente forţe de ordine pentru a face faţă evenimentelor, în prezent fiind mobilizaţi peste 1000 de jandarmi la care se adaugă poliţişti din Capitală şi de la Rutieră. În sprijinul acestora au fost chemaţi şi jandarmii din Ploieşti. În zona Gării de Nord a apărut şi un elicopter al Poliţiei.

UPDATE 16:10 Fanii au fost scoşi din gară în grupuri de câte 60-70 de persoane şi au fost urcaţi în zece autobuze puse la dispoziţie de organizatori, pe Calea Griviţei, pentru a se deplasa în fan-zone-ul de la Arena Naţională. Cel de-al doilea grup de suporteri care se deplasa către autobuze a aruncat cu sticle şi diverse obiecte, încercând să rupă cordonul forţelor de ordine. Jandarmii au intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene şi cu obiectele din dotare. Un suporter maghiar a fost rănit.

De asemenea, zece români au strigat injurii la adresa Ungariei, ei fiind luaţi de poliţiştii din zonă.

La recomandarea poliţiei, chioşcurile din zonă au fost închise.

UPDATE 16:00 Un alt tren cu circa 930 de suporteri maghiari a sosit la această oră în Gara de Nord. Fanii au venit la Bucureşti cu un tren cu 13 vagoane, sosit în Gara de Nord cu o întârziere de două ore. Trenul a transportat 930 de suporteri.

Suporterii au tras semnalul de alarmă în dreptul Gării Basarab şi au aruncat cu petarde, aprinzând şi numeroase torţe, la sosirea în Gara de Nord. La sosire, fanii au scos pe geamurile trenului torţe albe şi vişinii. Ei au aruncat cu petarde şi au fluturat steagurile Ungariei şi Ţinutului Secuiesc, precum şi un drapel cu harta României fără Transilvania. Suporterii au provocat un incendiu în al doilea vagon, fiind necesară intervenţia pompierilor.

UPDATE 15:55 Jandarmeria: Fanii unguri au devenit violenţi când trebuiau mutaţi în fan-zone-ul de lângă Arena Naţională

În jurul orei 15.20, jandarmii i-au scos pe suporterii unguri din Centrul Istoric şi i-au dus spre autobuzele care urmează să îi transporte la Arena Naţională.

În momentul în care au fost urcaţi în autobuze, unii suporteri au devenit din nou violenţi, aruncând cu sticle spre jandarmi.

Suporterii au aruncat cu sticle şi pietre, forţele de ordine intervenind cu gaze lacrimogene pentru evacuarea acestora. Pentru câteva momente, jandarmii au folosit şi bastoanele pentru a-i linişti pe suporterii unguri.

Un alt incident a avut loc vineri dimineaţa între suporterii maghiari, în Gara de Nord, şi un român care le-a fluturat ostentativ un steag tricolor, după ce aceştia au coborât din tren, a fost aplanat de către forţele de ordine, a precizat un martor pentru MEDIAFAX.

În jurul orei 8.00, un grup de aproximativ 300 de suporteri unguri au ajuns în Gara de Nord, unde au început să cânte şi să scandeze lozinci de susţinere a adversarei României din preliminariile CM 2014.

Un tânăr aflat în zonă a început să fluture ostentativ în faţa maghiarilor un drapel de mari dimensiuni al României, moment în care suporterii unguri au început să huiduie şi au intenţionat să-l agreseze fizic. Incidentul a fost aplanat de către jandarmii aflaţi în zonă, suporterul român fiind îndepărtat.”

Acesti suporteri maghiari erau imbracati in tricouri negre, ca intr-un soi de uniforma. Dar uitati-va: au provocat pagube localurilor private din centru, s-au luat la bataie cu jandarmii. Este foarte bine ca jandarmii au reusit sa impiedice intalnirea dintre suporterii romani si cei maghiari! Nu mai vorbesc de faptul ca si suporterii romani au provocat incidente. Eu pur si simplu am impresia ca astfel de oameni folosesc fotbalul drept pretext pentru a incepe violente – ei se duc la meci ad hoc, in niciun caz pentru a viziona spectacolul sportiv. Acest lucru se intampla peste tot in lume. Este de dorit sa se intample cat mai rar, sau sa nu mai apara deloc astfel de spectacole ale violentei, ce nu au nicio legatura cu sportul. De asemenea politizarea pe care au practicat-o maghiarii – „Suporterii au tras semnalul de alarmă în dreptul Gării Basarab şi au aruncat cu petarde, aprinzând şi numeroase torţe, la sosirea în Gara de Nord. La sosire, fanii au scos pe geamurile trenului torţe albe şi vişinii. Ei au aruncat cu petarde şi au fluturat steagurile Ungariei şi Ţinutului Secuiesc, precum şi un drapel cu harta României fără Transilvania. Suporterii au provocat un incendiu în al doilea vagon, fiind necesară intervenţia pompierilor.” – este de-a dreptul absurda. De fapt si aceasta politizare nu a fost decat un pretext pentru a incepe bataia, pentru ca de fapt asta urmareau: bataia, violenta. Insa este foarte interesant faptul ca niciunul din acesti, hai sa le zic asa, suporteri maghiari, nu s-a gandit ca, manifestandu-se in felul in care au facut-o, aduc o pata deloc placuta pe obrazul tarii lor. In loc sa dea un exemplu de civilitate sportiva, prin care sa arate ca sunt oameni civilizati, au avut o comportare barbara, huliganica, a carei imagine s-a extins si asupra suporterilor de buna credinta, oameni ca lumea. Dar au patat si imaginea Ungariei prin conduita lor, desi sunt convins ca opinia publica din Ungaria nu aproba astfel de purtari huliganice. Ei sunt unguri… Nici nu m-ar mira ca cineva sa concluzioneze: „Asa sunt ungurii!!”, pentru simplul motiv ca acesti suporteri asa au aparut, declansand si amplificand fenomenul huliganic al violentei, dezvaluindu-se asa cum sunt… La chestia asta precis ca niciunul din acesti suporteri nu s-a gandit! 🙂 Ma uitam la ei… Erau si fete in grupul lor… Baietii astia si fetele astea au minte putina… Nu ca ai nostri ar avea mai multa…

Romania Libera

Meciul România – Ungaria. Autorităţile de la Budapesta le recomadă românilor să nu ”acţiunoneze pe criterii etnice”

Se arata ca:

„Ministerul ungar de Externe afirmă într-un comunicat, vineri, că se aşteaptă ca ungurii prezenţi în România să susţină echipa naţională să se comporte sportiv şi să respecte legile româneşti. De asemenea, autorităţile ungare îndeamnă autorităţile române să nu acţioneze pe criterii etnice, în urma unor ciocniri, informează Mediafax.

Cele două echipe naţionale de fotbal joacă vineri seara un meci crucial pentru calificarea la Cupa Mondială, la Bucureşti.

Potrivit MTI, ministerul afirmă în comunicat că se aşteaptă ca Asociaţia Ungară de Fotbal să escorteze şi să protejeze suporterii unguri, să îi identifice pe „scandalagii” şi pe oricine altcineva încalcă legea.

Potrivit MTI, ministerul afirmă totodată că „aşteaptă din partea autorităţilor române să acţioneze numai împotriva scandaligiilor şi să se abţină de la orice discriminare pe criterii etnice”.

Aproximativ 1.000 de suporteri unguri au sosit vineri după-amiaza la Gara de Nord, în Bucureşti, dintre care „mai mulţi” s-au angajat în ciocniri cu jandarmi români, scrie MTI.

Trei suporteri unguri au fost conduşi la spital cu lovituri la nivelul capului, iar un al patrulea a fost spitalizat după ce s-a simţit rău, adaugă MTI, citând MEDIAFAX.

„O serie” de suporteri unguri au fost reţinuţi, a declarat pentru MTI Georgian Enache, un purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, anunţând că numărul exact al acestora urmează să fie dezvăluit după meci.”

Fenomenul violentei in fotbal nu are, dupa parerea mea, legatura cu etnia sau „criteriile etnice”. De aceea temerile ministerului ungar de Externe mi se par ca pleaca de la o idee gresita. Nici nu poti sa actionezi pe criterii etnice cand nu e vorba de asa ceva – deci din start abordarea asta, pe seama „criteriilor etnice”, este gresita.

Totusi, ce putem spune cand citim un astfel de articol:

TREI cluburi de fotbal au fost SANCŢIONATE de UEFA pentru RASISM

Se arata ca:

„Cluburile Honved Budapesta (Ungaria), Lech Poznan şi Piast Gliwice (Polonia) au fost sancţionate de UEFA pentru comportamentul rasist al fanilor la meciurile din Liga Europa, Mediafax.

Honved Budapesta va juca fără spectatori următoarele două meciuri şi va plăti o amendă de 50.000 de euro, pentru „comportament şi scandări rasiste” ale fanilor.

Clubul Lech Poznan a fost sancţionat pentru „comportament rasist şi afişarea unui banner rasist”. „Stadionul echipei Lech va fi parţial închis, în special peluza fanilor ultras a echipei poloneze, la următoarea întâlnire din competiţiile UEFA de pe teren propriu” şi va plăti o amendă de 5.000 de euro, a precizat UEFA.

Gruparea Piast a primit aceleaşi sancţiuni ca şi Lech Poznan.

UEFA a reamintit că „aplică o politică de toleranţă zero faţă de rasism şi discriminarea din teren şi tribune”.”

Iata ca apare si Honved Budapesta in lista. Toate lucrurile acestea: rasism, criterii etnice etc nu sunt decat pretexte pentru justificarea fenomenului huliganic, gasite de cei care fac astfel de lucruri.  Spre exemplu, vizionarea unui meci de fotbal nu are nicio legatura cu rasismul. Iar scandarile rasiste sau afisarea unui banner rasist n-au nicio legatura cu incurajarea echipei care joaca pe teren. Pe de alta parte, faptul ca vede toata lumea ca galeria care-si sustine echipa favorita este rasista, ce legatura are asta cu fotbalul?

Incidente violente între suporterii maghiari, jandarmi şi presă, în Bucureşti

Se arata ca:

UPDATE.Suporterii maghiari sunt evacuaţi din Arena Naţională. Două ganrituri de tren au fost puse la dispoziţie ungurilor pentru a merge acasă.

Trei elicoptere ale MAI vor survola drumul suporterilor maghiari spre Gara de Nord.

–-

Meciul s-a terminat. Suporterii unguri vor fi escortaţi până la Gara de Nord.

400 de suporteri au fost evacuaţi.

CITIŢI ŞI: Meciul România – Ungaria. Autorităţile de la Budapesta le recomadă românilor să nu ”acţiunoneze pe criterii etnice”

Un suporter român a fost dus la spital cu mai mult leziuni craniene. Mai mulţi suporteri români îi acuză pe jandarmi că i-au bătut deşi erau nevinovaţi.

–-

Suporterii au început să arunce unii în alţii cu petarde

Suporterii României şi cei ai Ungariei vor fi conduşi de jandarmi, după meciul de vineri seară, pe trasee separate, fanii formaţiei oaspete urmând să ajungă la Gara de Nord, cu mijloacele de transport puse la dispoziţie în acest scop, informează Jandarmeria Română.

–-

Două grupuri de suporteri români s-au bătut în peluză, la Arena Naţională, înainte de începerea meciului România – Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, potrivit Mediafax.

–-

Suporterii unguri de la peluza dinspre strada Pierre de Coubertain a Arenei Naţionale au încercat să treacă de cordonul de securitate şi să pătrundă la Tribuna 1, forţele de ordine fiind nevoite să intervină, cu aproximativ o oră înainte de meciul România-Ungaria, din preliminariile CM-2014, informează Mediafax.

–-

Un nou incident a avut loc la Arena Naţională. Suporterii maghiari au devenit recalcitranţi. Jandarmii au folosit din nou lacrimogene.

Suporterii unguri au încercat să agreseze o echipă de televziune.

–-

Suporterii care au atacat cu pietre forţele de ordine în zona Şoselei Pantelimon sunt români, o parte a lor fiind reţinuţi în urma incidentelor violente, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Potrivit sursei citate, fanii români, în număr de aproximativ 400, se îndreptau spre zona destinată suporterilor unguri, informează Mediafax.

Pentru a se evita întâlnirea celor două grupuri, jandarmii le-au comunicat fanilor români să îşi schimbe traseul, moment în care aceştia au devenit violenţi şi au început să arunce cu pietre, o parte a acestora lovind autoturisme parcate în zonă.

–-

Mai mulţi suporteri au ajuns la Arena Naţională. Au fost aruncate fumigene.

CITIŢI ŞI: TRAFIC intens pe toate DRUMURILE care duc spre CAPITALĂ. MOTIVUL: MECIUL România-Ungaria

Angajaţii teraselor din Centrul Vechi, care strâng cioburile şi mobilierul rupt după conflictul dintre fanii unguri şi trupele de jandarmi, spun că nu au văzut niciodată suporteri atât de violenţi, deşi în localurile lor s-au perindat, până acum, mii de susţinători străini ai echipelor de fotbal.

CITIŢI: Angajaţii din Centrul Istoric: Nu am văzut suporteri atât de violenţi precum cei unguri

–-

Un grup de suporteri unguri, s-au bătut cu jandarmii în cartierul Pantelimon, jandarmii fiind obligaţi să folosească gaze lacrimogene.

Mai multe maşini au fost vandalizate.

CITIŢI ŞI: Bucureştiul sub asediu: Incidente violente între suporteri unguri şi jandarmi în Pantelimon

Presa maghiară scrie că suporterii unguri au fost supuşi unor atrocităţi la Bucureşti.

Suporterii au făcut scandal în Centrul Vechi al capitalei, supăraţi fiind că nu au avut voie să-şi cumpere băuturi alcoolice.

–-

Mai multe persoane au fost rănite în confruntările dintre suporterii unguri şi jandarmi. Peste 3.000 de suporteri au ajuns în Capitală. Scandalul a pornit în Gara de Nord. Mai mulţi suporteri au făcut scandal şi în centrul Vechi al Capitalei.

CITIŢI ŞI: Poliţia şi Jandarmeria vor lua cu asalt Bucureştiul. Vezi ce MĂSURI STRICTE de securitate au fost luate cu ocazia meciului România-Ungaria

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 va asista la partida de fotbal România – Ungaria ce va avea loc în această seară pe Arena Naţională.

–-

Televiziunea maghiară susţine că incidentele din Bucureşti, dintre ultraşii unguri şi cei români, sunt „atrocităţi anti-maghiare”.

_ _ _ _ _

Trei suporteri maghiari aflaţi în zona Arenei Naţionale au fost duşi la Spitalul Sfântul Pantelimon, cu traumatisme cranio-cerebrale, iar un altul, rănit în Centrul Istoric, a primit îngrijiri la faţa locului,în urma confruntărilor dintre suporterii maghiari şi cei români.

De asemenea, un alt suporter maghiar venit la Bucureşti pentru a asista la meciul România – Ungaria, a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după ce i s-a făcut rău în Gara de Nord.

_ _ _ _ _

Peste 1.500 de suporteri unguri s-au ciocnit cu jandarmii în Gara de Nord. În urma confruntărilor din Gara de Nord dintre suporterii unguri şi jandarmi, şapte persoane au fost rănite, printre care şi un jandarm şi o jurnalistă. Dintre răniţi unguri, patru se află în comă alcoolică şi se află în grija paramedicilor SMURD.

Ultraşii maghiari au ajuns în Bucureşti cu o întârziere de două ore. Suporterii au tras semnalul de alarmă în dreptul Gării Basarab şi au aruncat cu petarde. La sosire, fanii au scos pe geamurile trenului torţe albe şi vişinii, au aruncat cu petarde şi au fluturat steagurile Ungariei şi Ţinutului Secuiesc, precum şi un drapel cu harta României fără Transilvania. Suporterii au provocat un incendiu în al doilea vagon, fiind necesară intervenţia pompierilor.

_ _ _ _ _

Un alt incident între suporterii maghiari s-a petrecut în Gara de Nord, când un român care le-a fluturat ostentativ un steag tricolor, după ce aceştia au coborât din tren.

_ _ _ _ _

Suporterii maghiari au provocat incidente violente, vineri, în Centrul Istoric din Bucureşti. Ungurii au aruncat cu sticle şi pietre, forţele de ordine intervenind cu gaze lacrimogene pentru evacuarea acestora.

Ulterior, jandarmii i-au scos pe suporterii unguri din Centrul Istoric şi i-au dus spre autobuzele care urmează să îi transporte la Arena Naţională. În momentul în care au fost urcaţi în autobuze, unii suporteri au devenit din nou violenţi, aruncând cu materiale priotehnice si obiecte contondente în forţele de ordine.

Totodată, reprezentanţii Regiei Automone de Transport Bucureşti au declarat că suporterii au distrus autobuzele cu care au fost transportaţi la Arena Naţională.

_ _ _ _ _

Un suporter maghiar a fost bătut de mai multe persoane, vineri, în zona Unirii din Capitală, după ce a ieşit din grupul în care se afla pentru a merge la un supermarket, informează Mediafax.

Bărbatul are răni uşoare şi a refuzat să meargă la spital sau să depună plângere.

Citeşte şi Altercaţie între suporterii ungari şi cei români în Piaţa Unirii. Un maghiar a fost rănit

_ _ _ _ _

Cinci suporteri unguri au fost ridicaţi din Centrul Istoric al Capitalei, în noaptea de joi spre vineri, după o altercaţie cu un grup de români, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţie Locale Bucureşti, Răzvan Popa.

Potrivit acestuia, aproximativ 30 de suporteri unguri şi un grup de români, mai puţin numeros, s-au îmbrâncit şi au aruncat cu sticle.

Citeşte şi Meci crucial România-Ungaria. Bătaie între suporteri în Centrul vechi ” (subl. mea)

De remarcat ce indoctrinare face presa maghiara, aservita lui Viktor Orban si Fidesz: „suporterii maghiari au fost supusi unor atrocitati anti-maghiare”. Cica au facut scandal pentru ca „nu au avut voie sa-si cumpere bauturi alcoolice” – este lesne de inteles ce s-ar fi intamplat daca ar fi avut voie… Viktor Orban are nevoie de voturi si atunci recurge la astfel de tertipuri… Pe de alta parte trebuie sa salveze imaginea Ungariei, care a iesit cum nu se poate mai rau, transferand, prin siretlic, lucrurile negative asupra romanilor. Pai, ce facem Orban baci? Abordam problema pe criterii etnice? Nu spuneai ‘mneata ca… 😆

Nu de alta, dar maine, poimaine, cu actualul regim de la Budapesta, in scolile maghiare se va invata ca romanii mananca oameni, au cap de balaur, ghiare de scorpii etc etc… 😆

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

septembrie 7, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 comentarii »

  1. pai daca te iei de politica lui Obama esti facut rasist…de ce sa nu fie si la voi? 😉

    Comentariu de Cristina | septembrie 7, 2013 | Răspunde

  2. Nu Motane, totul este o „atitudine anti-maghiara”. Ce dovada mai buna vrei? I-au batut romanii pe unguri? I-au batutr, si nu cu 1, nu cu 2, CI CU 3 (TREI) LA ZERO!!!
    Aie din Centrul Vechi si-au distrus singuri terassele, jandarmii s-au batut singuri, trecatorii s-au injurat singuri, doar ca sa fie „anti-maghiari”
    Chiar nu se sesizeaza nimeni dintre cei abilitati la declaratiile mincinoase si jignitoare ale mediei din Ungaria?
    oare cine se trage din hoardele nomade hungaro-finice? Noi sau ei? Noi ne tragem din HUNI sau ei? Stramosii nostri erau agricultori, cultivatori si crescatori de animale, iar ai lor erau NOMAZI si pradau peste tot in cale sa aiba ce manca.

    Comentariu de Rica Venturiano | septembrie 7, 2013 | Răspunde

    • 🙂

      Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 7, 2013 | Răspunde

      • Pai motane, „astia ne minte” si si-au luat-o’n cap de la 89. Chiar nu-i pune nimeni cu botul pe labe pe extremistii astia? Eu sunt convins ca „bozgorii” cu pretentii de autonomie si teritoriale, sunt putin la numar, iar romanii de nationalitate maghiara sunt cu capul pe umeri si la locul lor, dar e posibil sa le fie teama de astia extremistii.
        Dar ce sa faci Motane, cand de la 90 incoace pentru un vot in plus, pentru o lege stramba in favoarea lor, TOTI cei ce s-au perindat prin Parlamemnt si Guvern i-au pupat in KUR pe udemeristi, facandu-le concesii peste concesii, de am ajuns sa ma intreb daca sunt in tara mea, sau in „tara lor”.

        Comentariu de Rica Venturiano | septembrie 9, 2013

    • @Rica
      Pai nu au mintit asa si in legatura cu Cofariu, atunci in ’90, la Targu Mures? Cum ca a fost, chipurile, un ungur batut de un roman, cand, in realitate, a fost vorba de un roman batut de un ungur. Aproape l-au omorat din bataie pe Cofariu, iar ungurii nu vor sa-l extradeze pe cel care a facut o asemenea fapta!!

      Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 7, 2013 | Răspunde

  3. Daca era dupa mine , acest mach de footbal s-ar fi jucat cu portile inchise FARA SPECTATORI , avand in vedere ca erau suficiente semnale de cum s-ar putea manifesta ” suporterii ” maghiari ! In ” tara vecina si pretena ” Ungaria exista in mod legal si cunoscut in toata Europa un partid fascist , un partid cu vederi de dreapta extrema , insa pe ungurii lui Victor Orban ai cam doare in tender de UE si de hachitele ei , asta in timp ce noi in Romania , la noi acasa , suntem nevoiti sa ascultam cum ni se striga in plina strada { LA NOI ACASA !!!!!!!!! } : TIGANI !!!! Iar Basescu Traian are in continuare o buna relatie cu Victor Orban isi cacaciosu’ asta de Ponta { procuroru’ lu’ peste !} in loc sa stea la vrajeala ….mai bine-i aresta pe toti si-i trimetea ramburs de unde au venit ! Adica in….”Pizda mamii lor de oagari spurcati ” vorba lui Nicolae Iorga . Discursul din Parlament anul 1940 , deci asa cum vezi stimate Motan…citez din clasici 😉 asa incat ,sper sa nu stergi cum ai obiceiul 😦 ! Cel putin 75 % din asa zisii ” suporteri ” erau membrii ai FIDESZ iar faptul ca acel partid fascist , a cumparat MAJORITATEA biletelor pentru ” suporterii ” maghiari este de notorietate publica …cel putin in Ungaria , ” tara vecina si pretena ” ! Este suficient sa rasfoiesti ceva din presa maghiara a ultimei luni dinaintea jucarii acestei partide si….daca si ziaristii moderati din Ungaria mint….atunci Dumnezeu sa ne ierte ! Fireste , eu nu cunosc din maghiara decat cateva expresii de saluturi si multumiri plus { fireste …altfel cum oare ? 😉 } , cateva zeci de injuraturi cat sa-mi pot da un mesterat daca doresc insa , am un bun amic ce ” face ” Ungaria cel putin o data la doua saptamani si….imi mai povesteste ala cum sta treaba cu ” poporul frate , vecin si….preten ” , prafu’ sa se aleaga de ei toti …sa ne ramana noua Transilvania cu….ungurii din ea si apoi …la’s pe noi 😉 🙂 !!! Iar referitor la Mihail Cofariu { apropo , mai este membru PRM ?} si la ceea ce spuneau maghiarii in ’90 dupa Targu Mures….pai este suficient sa-l citesti pe Karel Capek si ….” Peripetiile bravului soldat Svejk in primul razboi mondial ” { deoarece acesta este titlul original al romanului } si ai sa vezi acolo acelasi ” model ” urmat in ’90 cu sfintenie de ” presa ” ce a informat , despre cine , sau ce a patimit ” un cetatean maghiar ” din partea hoardelor romanesti . Lipsesc doar referirile la ” tinerii germani ce l-au aparat cu piepturile lor ” in rest….nimic nou sub soare ! Referitor la lipsa de reactie a celor abilitati , respectiv Titus Corlatean sau asta de-i acum ministru de Justiteie , chiar nu sunt de acord cu ceea ce spun ei , si anume ca daca le-am fi raspuns asa cum meritau…n-am fi fost cu nimic mai buni . Nu 15-15 ” suporteri ‘ ci minim….500 trebuiau arestati instantaneu…inca d e cand au coborati in Gara d e Nord , bagati la beci si….pana ieseau de acolo….le puteau creste si nepotii, in liniste !!! 😦 Aceasta este parerea mea de bun crestin si …. chiar nu ma supar daca cineva nu-i de acord cu mine !!! 😉 😦

    Comentariu de Marian | septembrie 7, 2013 | Răspunde

    • Da, dar daca meciul s-ar fi desfasurat cu portile inchise, lucrul asta ar fi afectat si echipa noastra. De aceea nu sunt de acord cu o astfel de masura. Mai ales ca ungurii au fost aceia care au provocat incidentele violente.

      Comentariu de Motanul Incaltat | septembrie 7, 2013 | Răspunde

      • Premonitus ….premonitum prietene 😉 !!!! Chestia asta era scrisa pe frontispiciul spitalului de boli infectioase ” Matei Bals ” in urma cu vreo….20 de ani 🙂 !

        Comentariu de Marian | septembrie 8, 2013

  4. Un lucru e cert si de aceea este STRIGATOR LA CER.
    Nimeni dintre cei in masura sa ia atitudine cand cineva NE JIGNESTE CA NATIE nu face nimic. Tac malc si intorc si obrazul celalalt. In loc sa le ceara socoteala, si chiar daune morale sj materiale, onor politicienii nostri de KKT tac si pupa in kur ma departe.
    Nu natia maghiara poarta vina, ci noi, ca permitem unor mitocani analfabeti sa ne jigneasca.

    Comentariu de Rica Venturiano | septembrie 8, 2013 | Răspunde

  5. […] lasat cumparati de banii de la RMGC, bani multi se pare, daca ne uitam la agresivitatea cu care incearca sa ne convinga cat de bun este acest proiect pentru Romania si […]

    Pingback de NU proiectului Rosia Montana. In forma lui actuala proiectul Rosia Montana nu este de interes national, nu este in beneficiul economic al Romaniei. Tradarea de tara in aur se masoara. | Hai ca se poate! | septembrie 8, 2013 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.