Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Ce face Marea Britanie pentru integrarea imigrantilor romani?

Gandul

Oficialii britanici anunţă o CIFRĂ-ŞOC: românii comit 90% dintre furturile din bancomate

Sigur… cand citesti un astfel de titlu parca nici nu mai ai ce sa spui. Romanul a ajuns infractorul nr.1 al Europei. Musulmanul e teroristul nr.1 al Europei. Problema care se pune este: de ce? De ce s-a ajuns la o asemenea situatie care, evident, nu ne poate face cinste. Romanul e privit in Europa ca omul cu inclinatii infractionale, ca sa reiau o expresie a D-lui ambasador Mark Gitenstein (este adevarat, dansul nu s-a referit la toti romanii. Eu am preluat doar expresia.). De ce s-a ajuns aici? Iata ce spune articolul:

„Conform şefului departamentului de poliţie care se ocupă de acest caz, grupările specializate în furturi din bancomate, formate în principal din români, au sustras 35 de milioane de lire (41 de milioane de euro) de la clienţi britanici în cursul anului trecut.

Potrivit detectivilor britanici, aproape toţi infractorii specializaţi în furturi din bancomate au legături cu oraşul Bacău.

„Majoritatea românilor arestaţi în ultimele 12 luni sunt din Bacău sau au legături cu această zonă din România”, a spus un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei britanice.” (subl.mea)

Ipoteze:

– Saracia romanilor e atat de mare incat ii impinge la astfel de fapte.

– Europa Unita, cel putin asa cum e condusa in prezent de catre Populari, nu e capabila sa ofere integrarea in conditiile cele mai bune a emigrantilor; Spre exemplu Franta ii respinge pe emigrantii romani, pe cei musulmani nu. In schimb, pe acestia din urma nu reuseste sa-i integreze in societatea franceza. Iata ce spune aici  D-na Corina Cretu:

„Cazul asasinului nu este singular, ca eşec al integrării. Părinţii şi bunicii actualei generaţii de tineri de francezi de origine maghrebiană, proveniţi din nordul Africii, s-au integrat foarte bine în societatea franceză şi nu numai: şi în alte ţări, cei stabiliţi în anii 50 şi 60 ai secolului trecut s-au integrat foarte bine, cum au fost turcii în Germania.         Statul a jucat un rol esenţial în acest succes. După anii 80, odată cu explozia doctrinei neo-liberale şi cu retragerea statului din multe dintre misiunile sale fundamentale, integrarea a fost lăsată pe seama „comunităţilor”. Care s-au marginalizat, s-au scufundat într-un soi de fundamentalism identitar, au dezvoltat mecanisme de solidaritate care neagă valorile comune ale societăţii. Câtă vreme această evoluţie nu a intrat într-un conflict deschis cu statul, cele două structuri s-au ignorat ipocrit, în numele „multiculturalismului”.

Banda de cartier a devenit un substitut de integrare pentru şcoală. Cei mai mulţi dintre aceşti delincvenţi, care se justifică prin apartenenţa la Islam, nu au nimic în comun cu islamul. Este doar un alibi, o trimitere la un simbol, care le face acţiunea acceptabilă în ochii comunităţii. Ce avea în comun gestul asasinului de la Toulouse cu soarta palestinienilor, care declară că ştiu să-şi poarte singuri de grijă, nu au nevoie de un astfel de „ajutor”? Evident, nimic!

Fără o legătură directă: banda de cartier a ajuns şi în România un instrument de integrare mai puternic decât şcoala sau munca. Din păcate, şi la noi ipocrizia ne face să ignorăm pericolele unei astfel de evoluţii. Puternicii zilei sunt fericiţi că demolează „statul social”. Mai fac o economie, pentru gloria deficitului bugetar.”

– In Romania nu s-a respectat Constitutia vreme de 20 de ani, si anume art.1, al.3 (stat social), art.47 – Nivel de trai, art.17 – Cetatenii romani din strainatate, ca s-a ajuns ca romanul sa nu se mai integreze nici in propria lui tara.

martie 25, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. Unde dracu vad aia de la „Gandul ” …sockul ? Pai daca ar avea ce fura…n-ar venii si hotii din Marea Britanie si Irlanda sa fure de pe la noi ? Insa aici chiar au o problema: nu mai au loc de” ai nostri ” !De „alesi ” ca sa fiu mai clar …

    Comentariu de marian | martie 26, 2012 | Răspunde

  2. […] gazelor de sistBank v America V Mitchell: Sold-Out Junior Has No Right To Deficiency JudgmentCe face Marea Britanie pentru integrarea imigrantilor romani? .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;} var […]

    Pingback de Gitenstein: Investitorii români vor cere ca BVB să fie la fel de transparentă ca bursa de la New York - Stiri de ultima ora | blogseu.com | Stiri de ultima ora | blogseu.com | aprilie 24, 2012 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.