Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

O atitudine cu care n-as fi de acord

Si n-as fi de acord cu asa ceva, cu o asemenea atitudine, din respect pentru democratie.

Sa ne lamurim: aceasta lozinca – „Abrogati si-apoi plecati!” invita la lovitura de stat. Este o incitare ca Guvernul sa demisioneze sub presiunea strazii si sa predea Puterea Opozitiei. O astfel de atitudine care desconsidera recentele alegeri legislative, castigate de PSD cu o majoritate extrem de clara, nu poate fi de acceptat. Si ma mira ca Dl. Cristian Preda, de altfel un moderat, a achiesat la o astfel de manifestare publica. Poti sa-ti manifesti indignarea cu privire la masuri luate de Guvern, dar prin chestia cu „… si-apoi plecati!” se merge prea departe, nesocotind voturile atator oameni care au votat cu PSD. Cu alte cuvinte este o atitudine antidemocratica, cu accente totalitare.

Sa mai lamurim si un alt lucru: „… si-apoi plecati!”, dar cine sa vina? Ei? PPE, partidul european din care face parte si Dl. Cristian Preda, a reusit „performante frumoase”: au pierdut alegerile „con brio” in Republica Moldova – lasand-o pe mana lui Igor Dodon ce o trage din toate puterile spre Rusia – si au pierdut si-n Romania, PSD castigand o victorie stralucita, iar PNL (partid ce face parte din PPE) reusind o evolutie sub asteptari cu mult. Asta ca sa ma refer doar la Romania si Republica Moldova. Sa nu-mi amintesc si de Bulgaria… Si tu vii acuma, la nici doua luni de zile de la alegerile pe care le-ai pierdut, si incepi cu „… si-apoi plecati!”?? Dupa ce ca prestatia PNL a fost sub orice critica? Iar rezultatul slab al PNL se repercuteaza si asupra Presedintelui care provine din acest partid. Din pacate, nici Presedintele Iohannis si nici PNL n-au muncit suficient pentru a obtine un rezultat bun si, pe cale de consecinta, sa echilibreze scena politica. De asemenea, s-a vazut solutia proasta cu Guvernul de tehnocrati si marele fâs politic numit Dacian Ciolos. Nu-i asa D-le. Presedinte? Vedeti unde e PNL acuma? Ce ziceti de asta?

Pe de alta parte, as dori sa vad ca cineva revendica si isi asuma la modul foarte clar aceste mitinguri? Cine le-a organizat? PNL? USR? Iohannis? Daca nu, atunci ma intreb care e actiunea politica a Opozitiei… Eu imi amintesc ca, in trecut, la mitingurile organizate atunci de Opozitie, aceasta si le asuma, si era cat se poate de clar ca erau organizate de Opozitie. Pe cand acum nu e foarte clar. Si ar trebui sa stim cu cine vorbim de fapt.

Eu as dori sa vad o actiune politica a Opozitiei – chiar si sub forma de miting de protest organizat de catre Opozitie – dar si actiuni in Parlament, ca de exemplu: niste motiuni de cenzura. Scuzati-ma, nu se poate asa ceva: PNL da impresia ca doarme in front, lasand strada sa puna presiune pe Guvern. Este o atitudine nedemocratica si a PNL pe care l-as dori mai activ in plan politic. Observati ca nu prea se aude vocea PNL-ului… Si nici chiar a USR-ului. In schimb se aude vocea strazii. Nu prea e in regula… In felul asta se creeaza impresia de blat politic intre PNL si PSD, si chiar si USR, ca si ei sunt oameni. Intr-o democratie matura si functionala nu se poate ca Opozitia sa fie Strada. Avem partide de Opozitie in Parlament, care ar trebui sa-si faca treaba bine. In plan politic, asumandu-si actiunile politice, chiar si mitingurile prelungite; si nu asa: „sunt si eu de acord cu ce spun cei din Piata, m-am dus si eu acolo sa-i sustin si pe urma iau o foaie de hartie pe care pun o lozinca din Piata si impreuna cu inca niste colegi de partid facem o poza in holul Parlamentului” – asta nu inseamna asumare politica a mitingului, ca sa fie clar. Fuga de asumare politica e un act de lasitate, care lasa Strada sa fie Opozitia, ceea ce nu e deloc in regula!! Mai ales ca in felul asta lucrurile pot sa scape de sub control…

Doresc de la PNL sa vad pareri despre Programul de Guvernare al PSD, eventual critici aduse, vreau sa vad analize economice si cred ca e timpul ca PNL sa inceapa sa le faca si apoi sa le faca cunoscute societatii, pentru ca asta e si sarcina unui partid de opozitie, mai ales unul liberal. Si, bineinteles, doresc sa stie si simpatizantii acestui partid cum vede partidul lor lucrurile. Si cred ca ar fi benefic si pentru Putere, desigur. Altminteri lasi Puterea sa se desfasoare in voie, fara sa ii aduci niciun fel de sanctiune sau critica, or un partid de opozitie n-ar trebui sa procedeze in acest mod, nu?

februarie 5, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 comentarii »

  1. Tot de citit !

    Comentariu de Radu Humor | februarie 5, 2017 | Răspunde

    • Eeeee, daca Vladimir Putin spune adevarul…!! Adevarul sau „adevarul”…? Dar ei, rusii, de ce nu si-au retras Armata a XIV-a din Transnistria si-si impun oameni la conducerea Rep. Moldova?

      Putin ascunde adevarul in stilul sovietic cu care, cred, Europa de Est s-a obisnuit. Un astfel de razboi hibrid pe mine nu ma mira, il cunosc si, ca sa spun pe scurt, e „piece of cake” 🙂 . Stilul adoptat de Putin in discursul sau este sovietic, e clar ca el vrea sa faca din Federatia Rusa o mare Putere si incearca asta in Siria, in Europa de Est diferit de Siria, printr-un razboi hibrid, in Ucraina pe care a pierdut-o din orbita pe care gravita in jurul Kremlinului, prin strangerea contactelor cu Iranul, unde rusii au interese economice dar si geopolitice legate de dominatia in Orientul Mijlociu si, de aici, bineinteles, in Siria.

      Razboiul mediatic, parte sau sectiune a razboiului hibrid dus de Rusia, e axat pe ideile lui Dughin. Mare pacat! Are o tenta antisemita clara – stau si ma intreb de ce, dar sa nu uitam ca in Rusia tarista au existat progromuri, evreii au avut si functii inalte, dar au fost si persecutati in anumite perioade – deci n-ar trebui sa ne mire „arsenalul” asta de idei… Si mai trebuie sa punem ca in Rusia democratia schioapata serios, de fapt e sub semnul intrebarii daca se mai poate vorbi de democratie intr-un regim autocrat precum cel al D-lui. Putin. Si, de asemenea, e o tara corupta si condusa inca de KGB. Un regim care este in mod evident amenintator pentru Europa.

      Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2017 | Răspunde

    • Minte! Cum ar fi atacata Rusia? Ca eu nu vad ca a atacat-o cineva. In schimb Rusia a agresat Ucraina, incalcand Dreptul International, si se vede ca nu doresc sa respecte Acordurile de la Minsk, la care sunt parte si pe care le-au semnat, nu-i asa? Inclusiv anexarea ilegala a Crimeii – a fost un act de agresiune la adresa Ucrainei facut tot in dispret fata de Dreptul International.

      Este o minciuna tipic caghebista: Rusia e in pericol si acest pericol il reprezinta Vestul – cu care Dl. Putin intoxica societatea rusa. Scopul este respingerea valorilor Vestului, care ar putea sa se extinda si in Rusia si sa demanteleze regimul oligarhic de acum, cu Dl. Putin in frunte.

      Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2017 | Răspunde

    • Si apoi Dl. Putin are accente deosebit de ridicole: sa nu care cumva sa-i fure Vestul taigaua Ursului!! 🙂 😆 😆 Si auzi, sa nu-l prinda cumva pe Urs si sa-l impaieze – parca asa a zis, nu? 😆 😆 😆 Vestul, desigur, sa-l impaieze 😆 😆 😆

      Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2017 | Răspunde

  2. A dat Dumnezeu in sfarsit , ca dumneata SA NU FI DE ACORD cu dl. Cristian Preda !!! Voi insemna cu o cruce rosie 😉 in calendar aceasta postare : chiar este o zi sfanta .

    Comentariu de Marian | februarie 6, 2017 | Răspunde

    • Nu sunt de acord deoarece o asemenea pozitie „[…] si-apoi plecati!” nu e deloc in regula. PSD a castigat in mod legtim alegerile si Guvernul Grindeanu, chiar daca ne place sau nu, e legitim. Mi se pare ca Dl. Preda a mers prea departe.

      Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 6, 2017 | Răspunde

      • Numai dl. Preda 😉 ?

        Comentariu de Marian | februarie 6, 2017


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.