Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Reflectii la Guvernul Ciolos…

Daca e sa facem o analiza serioasa intrarii pe scena guvernamentala a lui Dacian Ciolos si a guvernului sau rezultat in urma negocierilor de la Cotroceni, cu partidele, ale Presedintelui, trebuie sa raspundem la o intrebare cheie: de ce s-a adoptat aceasta solutie?

Solutia aceasta, a unui guvern de tehnocrati sau de specialisti, rezultat in urma unor negocieri intre Presedinte si partide, nu e nici democratica si mai putin constitutionala decat ar fi fost alegerile anticipate, sustinute initial de PNL prin Alina Gorghiu.

Evenimentele tragice de la Clubul Colectiv si iesirea oamenilor in strada i-au dat prilejul lui Ponta sa demisioneze. Din cate am inteles eu, Ponta isi daduse demult demisia, trebuia doar s-o semneze. Nu avea motiv pentru ca situatia economica era pe plus, unul minuscul dar pe plus. Ii trebuia un prilej si l-a gasit.

Nu e foarte limpede daca Ponta trebuia sa demisioneze. De ce trebuia sa demisioneze? Ca asa vor unele televiziuni de stiri? De asemenea nu e clar de ce PSD si UNPR nu au propus ei un premier spre desemnare, pe care, mai apoi, sa-l sustina in Parlament. A venit in schimb Dacian Ciolos care pana acum n-a avut nici in clin si nici in maneca cu ce inseamna guvernarea. Omul, in schimb, e apreciat la Bruxelles – deci desemnarea sa te duce cu gandul la un exercitiu de imagine: imbunatatirea imaginii noastre, ca tara, ca popor, la Bruxelles: „uite, Dl. Ciolos insusi e premier!”.

Insa nu se poate sa nu te intrebi ce e cu guvernul asta: adica guvernul asta e neutru politic sau cum? Dupa parerea mea, Ciolos nici nu poate sa gaseasca, intr-un timp foarte scurt, acei specialisti de geniu care sa faca nu stiu ce chestie mareata a guvernarii. De asemenea, timpul pana la alegeri, 1 an de zile, e de asemenea scurt ca sa poti sa pretinzi mari realizari. Bineinteles, e iarasi aproape imposibil sa schimbi intr-un an de zile intreaga infrastructura din ministere sau sa depolitizezi ministerele si altele de genul asta. Ar putea sa incerce totusi, e adevarat. Dar de reusit e mai greu.

De fapt aceasta solutie – guvernul de tehnocrati – ascunde altceva… Ceva ce nu s-a prea comentat pe la televiziunile de stiri: dupa ce si-a dat Ponta demisia, atat Ponta cat si PSD au crescut in sondaje. Va dati seama? Deci in cazul unor alegeri anticipate, cu tot protestul strazii, care s-a desfasurat nu numai in Bucuresti, PSD ar fi castigat detasat alegerile anticipate parlamentare!! Si, drept consecinta, ar fi dat premierul si Guvernul, intr-o formula de coalitie probabil… Interesant este ca PNL nu a reusit sa creasca suficient… D-soara Gorghiu spunea intr-o postare de pe Facebook-ul personal:

„După demisia Guvernului PSD, am făcut toate analizele posibile. Orice variantă politică de construcție instituțională, vehiculată în spațiul public după demisia Guvernului, are avantajele și dezavantajele ei.

Prima opțiune a PNL au reprezentat-o alegerile anticipate. Celelalte partide nu au susținut, însă, această variantă.
Nu am fugit de răspunderea unui Cabinet politic, susținut de PNL. Din păcate, o variantă politică nu ar fi avut suficientă susținere publică. Cel mai mare rău pe care l-a făcut societății regimul Băsescu-Ponta, în ultimii 10 ani, a fost decredibilizarea întregii clase politice.
Nu, nu suntem toți la fel. PNL are respect față de instituții, față de libertate și democrație. Mai sunt pași de făcut pentru a ne schimba în bine, dar avem bună credință. Vom accelera reformele în interiorul PNL, astfel încât la următoarele alegeri să generăm un vot pozitiv, în acord cu solicitările publice.

Suntem de acord cu varianta unui cabinet tehnocrat, propusă de Președintele Iohannis. Președintele este personalitatea publică ce are cea mai mare credibilitate și este garantul independenței politice.
Vom cere Premierului tehnocrat care va fi desemnat un program clar de reforme și priorități: depolitizarea și eficientizarea administrației, reforma în educație și sănătate, legislația anti-traseism – reglementarea care se impune în urma ordonanței 55, alegerea primarilor în două tururi, simplificarea și transparentizarea procedurii de ridicare a imunității parlamentarilor, un buget pro-investiții și dezvoltare, recuperarea prejudiciilor din dosare, guvernanța corporativă.

Insistăm asupra depolitizării deoarece există riscul ca PSD să exercite, de facto, în continuare guvernarea, prin structurile politizate din teritoriu, cu unicul scop de a discredita acțiunile de reformă ale Președintelui.

L-am asigurat pe Președinte că îi suntem alături și ne vom lupta ca soluțiile propuse să aibă succes. Proiectele Președintelui și ale PNL au același resort: binele României.” (subl. mea)

Interesant este ca, in timpul mitingului din Piata Universitatii, au fost adusi pe la televiziunile de stiri oameni tineri, intelectuali, care sa sustina ideile de schimbare, dar nu stiu cat ale Pietei, cat ale Presedintelui sau poate ale lui Ciolos (?!) sau ale PNL (?!). Bineinteles, au venit si la Presedinte personalitati publice cunoscute, ca niste voci ale strazii care musteste de proteste. De fapt, realitatea era ca daca se organizau anticipate PSD ar fi castigat poate chiar detasat. Ideea era sa prezinte lucrurile ca si cum PNL ar fi castigat detasat. De aici rezulta ca, de fapt, ideea guvernului de tehnocrati a fost aceea de:

a) a masca un esec, in special unul al PNL in cazul anticipatelor,

b) a imbunatati imaginea guvernarii cel putin: „iata vine o personaliate europeana: Dl. Ciolos! Nu mai e plagiatorul de Ponta!”

c) sa mascheze esecul Pietei, prezentandu-l drept victorie; este un esec de vreme ce PSD si Ponta au crescut in sondaje!!

Pe de alta parte, daca guvernul Ciolos ar fi fost avut in vedere demult, care ar fi fost ratiunea? Din partea PNL premierul trebuie sa fie Catalin Predoiu. PSD, sigur, poate gasi pe cineva care sa-l fi inlocuit pe Ponta. Chestiunea e ca acest guvern va fi pentru 1 an de zile, deci putina vreme si nu vad ce ar putea face, ce transformari de substanta ar putea realiza, dar poate ma insel eu…

Update

Mediafax

Membrii Guvernului Cioloş şi-au preluat mandatul în prezenţa lui Iohannis după ce au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Iohannis: Nu voi încerca să spun niciodată Guvernului ce să facă sau să-i impun cum să facă – FOTO

Se arata ca:

Preşedintele Iohannis a fost prezent, marţi seară, la Palatul Victoria, unde a avut loc predarea mandatului de către fostul premier interimar Sorin Cîmpeanu către premierul Dacian Ciloloş. Evenimentul a avut loc la sala în care au loc, în mod obişnuit, şedinţele Guvernului, cu participarea membrilor noului Cabinet.

Cioloş le-a mulţumit lui Iohannis pentru încredere acordată şi lui Cîmpeanu pentru interimat

Premierul Dacian Cioloş i-a mulţumit, marţi seară, preşedintelui Klaus Iohannis pentru încrederea acordată atunci când l-a desemnat pentru funcţia de prim-ministru şi, totodată, i-a mulţumit premierului interimar Sorin Cîmpeanu pentru colaborare, dar şi pentru felul în care şi-a exercitat mandatul.

„Mi-aţi cerut să vin cu o echipă de independenţi, de specialişti, de oameni ambiţioşi, oameni care şi-au lăsat activităţile în care au investit mult timp şi energie, le-au lăsat deoparte pentru un timp şi au hotărât să vină şi să-şi pună competenţele într-o echipă care, sper eu, să fie în măsură să-şi ducă la bun sfârşit mandatul, misiunea pe care astăzi ne-a dat-o Parlamentul şi pe care dumneavostră aţi oficializat-o. Doresc să vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o şi să vă asigur că vom face tot ceea ce ţine de noi ca să fim cât mai deschişi şi cât mai receptivi şi să dăm ceea ce e mai bun din noi pentru a arăta celor care au avut şi au încredere în noi că lucrurile pot să meargă din bine în mai bine în România”, i-a spus Dacian Cioloş preşedintelui Iohannis, marţi seara, la Palatul Victoria, la ceremonia în care a preluat mandatul de premier.

Totodată, premierul i-a mulţumit şi fostului prim-ministru interimar Sorin Cîmpeanu pentru colaborare, dar şi pentru modul în care acesta a condus Guvernul în perioada de interimat.

„Doresc să mulţumesc domnului prim-ministru interimar Cîmpeanu pentru modul în care am colaborat în această perioadă, pentru modul în care ne-a sprijinit în această perioadă intensă de formare a echipei guvernamentale şi, sigur, nu în ultimul rând, pentru modul în care şi-a exercitat mandatul până acum”, i-a spus Cioloş celui de la care a preluat mandatul de prim-ministru.

La rândul său, Sorin Cîmpeanu le-a urat succes premierului şi echipei sale guvernamentale, el precizând totodată că Guvernul interimar a făcut cu „onestitate ce a ştiut şi ce a putut mai bine”.

Iohannis, la Palatul Victoria: Nu voi încerca să spun niciodată Guvernului ce să facă sau să-i impun cum să facă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, la Palatul Victoria, că nu va încerca niciodată să spună Guvernului ce să facă sau să-i impună cum să facă, precizând că membrii Executivului vor găsi în el un partener.

„Astăzi, mai mult ca în zilele trecute, s-a speculat relaţia dumneavoastră cu mine. Eu vreau să vă spun câteva lucruri foarte clar: nu voi încerca niciodată să spun Guvernului ce să facă, nu voi încerca să impun Guvernului niciodată cum să facă. Aveţi toată libertatea şi toată răspunderea, dar în mine veţi găsi oricând, domnule prim-ministru, onoroate doamne ministru, onoraţi domni miniştri, un partener. Eu vreau ca România să funcţioneze bine, pentru asta e nevoie de un Guvern care funcţionează bine şi pentru asta este nevoie de comunicare”, a spus Iohannis.

Şeful statului s-a declarat convins că se vor găsi cele mai bune căi de a colabora „pentru a rezolva multele probleme care abia aşteaptă să vină cineva şi să găsească soluţii la ele”.

Preşedintele Iohannis a fost prezent, marţi seară, la Palatul Victoria, unde a avut loc predarea mandatului de către fostul premier interimar Sorin Cîmpeanu către premierul Dacian Ciloloş.

Evenimentul a avut loc la sala în care au loc, în mod obişnuit, şedinţele Guvernului, cu participarea membrilor noului Cabinet.

Aceasta este prima dată în mandatul de şef al statului când Klaus Iohannis este prezent în sala de la Palatul Victoria unde se ţin şedinţele Executivului.

La plecare, preşedintele Iohannis le-a urat succes membrilor noului Guvern, dând mâna cu fiecare dintre aceştia.

Prima şedinţă a noului Guvern va avea loc joi, de la ora 10.00, la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Iohannis, la Palatul Victoria: Nu ştiu dacă a existat vreodată un guvern aşa de independent politic

Iohannis, la Palatul Victoria: Nu ştiu dacă a existat vreodată un guvern aşa de independent politic

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus, marţi seară, membrilor Cabinetului Cioloş, la Palatul Victoria, unde aceştia au mers să îşi preia mandatul, că vrea să creadă că ”este o premieră un guvern chiar aşa de independent politic”, declarându-se convins că acesta va reuşi să îşi facă bine treaba.

”Nu ştiu dacă a existat vreodată un guvern chiar aşa de independent politic. Vreau să cred că este o premieră care va ajuta România. Am toată convingerea că dumneavoastră veţi reuşi, contrar aşteptărilor unora sau altora, să vă faceţi treaba foarte bine”, le-a transmis Iohannis membrilor Guvernului Cioloş.

El a spus că s-a văzut astăzi în Parlament că şi politicienii şi-au dorit un astfel de guvern.

”Votul covârşitor pe care l-aţi primit a arătat că până şi politicienii, care cel puţin declarativ sunt un pic reticenţi faţă de un guvern independent, nu doar că au acceptat, dar au şi îmbrăţişat această soluţie pentru România în acestă etapă. Este o provocare, dar o provocare frumoasă pe care aţi primit-o şi aveţi şansa să arătaţi cum se poate guverna România bine în acest an complicat şi cu aşteptări foarte mari, aşteptări din partea societăţii, din partea poporului”, a adăugat Klaus Iohannis.

UPDATE Ceremonia de predare-primire a mandatului de prim-ministru a început, în prezenţa lui Iohannis

Ceremonia de predare-primire a mandatului de prim-ministru a început, marţi seară, la Palatul Victoria, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

După ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului, care a avut loc la Palatul Cotroceni, premierul şi noii miniştri au venit la Palatul Victoria.

La scurt timp a ajuns la Palatul Victoria şi preşedintele Klaus Iohannis.

În cadrul ceremoniei, Dacian Cioloş preia mandatul de la premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

UPDATE Premierul Cioloş şi noii miniştri au ajuns la Palatul Victoria cu două microbuze

Premierul Dacian Cioloş şi noii miniştri au ajuns, marţi seară, cu două microbuze, la Palatul Victoria, unde urmează să aibă loc ceremonia de preluare a mandatului de către noul şef al Executivului.

La evenimentul de la Palatul Victoria este aşteptat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Fostul premier interimar Sorin Cîmpeanu a sosit la sediul Guvernului cu aproximativ 10 minute înaintea noilor membri ai Cabinetului. Cîmpeanu urmează să-i predea mandatul premierului Cioloş.

Iohannis: Avem o criză de încredere a cetăţeanului în politicianul pe care l-a ales

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Cabinetului Cioloş, că „societatea se schimbă şi se schimbă aşteptările societăţii şi dacă diferenţa dintre aşteptări şi realitate este prea mare, intervine criza”.

„Avem o criză de încredere a cetăţeanului în politicianul pe care l-a ales. Românii mi-au spus în Piaţă că sunt nemulţumiţi de actuala clasă politică. Politică fără partide nu se poate, dar nici democraţie fără popor nu se poate”, a precizat Klaus Iohannis.

„Niciun partid nu a făcut o propunere pentru postul de prim-ministru”, a mai spus Klaus Iohannis, precizând cum a ajuns să îl desemneze pe Dacian Cioloş premier.

Klaus Iohannis i-a felicitat pe prim-ministrul Dacian Cioloş şi pe ceilalţi membri ai noului guvern: „Vă felicit pentru că aţi primit un vot hotărât da în Parlament, dar vă felicit pe fiecare pentru curajul de a prelua acest portofoliu. Nu e uşor – politicienii mai devreme sau mai târziu vă vor spune că, de fapt, nu îi reprezentaţi. Este o eroare, o eroare fundamentală. Acest guvern Dacian Cioloş are absolut toată legitimitatea, a primit-o prin votul de învestitură în Parlament. Puteţi să mergeţi drepţi înainte. Este un pas, va dura un an de zile, folosiţi acest an din plin. Doamnelor şi domnilor, un an de zile este puţin, foarte puţin în politică, dar suficient de lung pentru a guverna România bine. Succes!”, a mai spus Klaus Iohannis în discursul ţinut cu ocazia ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Cabinetului Cioloş.

Citeşte şi: Iohannis: Avem cea mai gravă formă de criză, una de încredere. Politica fără popor nu se poate

Citeşte şi: Iohannis, membrilor Cabinetului Cioloş: Aveţi toată legitimitatea, puteţi să mergeţi drepţi înainte

Citeşte şi: Iohannis: Guvernul independent, o şansă pentru România. Partidele, ocazie de reconectare la alegători

UPDATE Toţi ceilalţi membri ai Cabinetului Cioloş au depus şi ei jurământul

UPDATE  Vicepremierii Vasile Dâncu şi Costin Grigore Borc au depus jurământul după premierul Dacian Cioloş 

UPDATE Noul premier, Dacian Cioloş, a depus jurământul ca viitor şef al Guvernului

UPDATE Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a început cu imnul naţional al României

19:00 Ceremonia de depunere a jurământului de către membrii noului Guvern a început, la Palatul Cotroceni

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului Cioloş a început, marţi, la Palatul Cotroceni, în prezenţa şefului statului, Klaus Iohannis, şi a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea.

La ceremonia de la Sala Unirii a Palatului Cotroceni sunt de asemenea prezenţi preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, fostul premier interimar Sorin Cîmpeanu, consilierii prezidenţiali.

Miniştrii care au trecut, marţi, de votul Parlamentului, citesc pe rând jurămintele, în cadrul ceremoniei de învestire în funcţie.

Guvernul Cioloş a primit marţi după-amiază votul de încredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi „pentru”, 115 „împotrivă” şi două voturi anulate.

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, marţi, pe Facebook, că votul de încredere dat de către Parlament Cabinetului Cioloş este o dovadă că partidele au înţeles că un Guvern de tehnocraţi este acum soluţia cea mai bună pentru România.

Iohannis a mai spus că misiunea noului guvern nu va fi una uşoară, dar are încredere că fiecare membru al echipei guvernamentale va demonstra profesionalism.

„Cabinetul Cioloş va avea o sarcină dificilă, iar îndeplinirea obiectivelor asumate în programul de guvernare nu va fi posibilă fără un sprijin parlamentar consistent. Sunt încrezător că fiecare membru al echipei guvernamentale va trata cu responsabilitate şi profesionalism misiunea care i-a fost încredinţată. Mult succes!”, a mai scris preşedintele.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, după votul de încredere acordat de Parlament, că prima şedinţă a guvernului său va avea loc miercuri. El a precizat că orice proiect important va avea consultări cu Parlamentul, în faza de pregătire, şi consultări şi dezbateri publice.

Componenţa Cabinetului este următoarea: viceprim-ministru şi ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri – Costin Grigore Borc, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – Vasile Dâncu, Ministerul Afacerilor Externe – Lazăr Comănescu, Ministerul Afacerilor Interne – Petre Tobă, Ministerul Apărării Naţionale – Mihnea Ioan Motoc, Ministerul Finanţelor Publice – Anca Dana Dragu Paliu, Ministerul Justiţiei – Raluca Alexandra Prună, Ministerul Fondurilor Europene – Aura Carmen Răducu, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Achim Irimescu, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice – Claudia Ana Moarcăş, Ministrul Energiei – Victor Vlad Grigorescu, Ministerul Transporturilor – Marian Dan Costescu, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor- Cristiana Paşca Palmer, Mnisterul Sănătăţii – Patriciu Achimaş-Cadariu, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice – Adrian Curaj, Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională – Marius-Raul Bostan, Ministerul Culturii – Vlad Alexandrescu, Ministerul Tineretului şi Sportului – Elisabeta Lipă, Ministrul delegat pentru Consultare Publica si Dialog Social – Victoria-Violeta Alexandru, Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni – Dan Stoenescu, Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul – Ciprian Bucu, Şeful Cancelariei Primului Ministru – Ioan Dragoş Tudorache.”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

noiembrie 17, 2015 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 comentarii »

 1. Din toata figura asta , singurul care scapa cu fatza curata si eventual intarit { ce nu te omoara …te intareste 😉 } este Victor Viorel Ponta care…chiar nu gasea nici o cale cat d e cat onorabila { in afara demisiei } de-a se retrage de la Victoria , Victor Ponta si PSD-ul , astia au de catigat enorm dupa figura asta . Dragnea…nu-l cred p-asta atat de prost incat sa-si doreasca vreodata postul de la Victoria sau chiar de la Cotroceni , este prea destept olteanu’ pentru a face o astfel d e prostie insa…mai sti ?! Alina Gorghiu despre care se face vorbire…s-a acoperit de ridicol prin discursul sau si…chiar n-o mai vad urcand in nici un fel d e sondaje…chiar si-n alea comandate special pentru ea . Si asa prin targ se vorbeste despre faptul ca-i tinuta acolo doar a sa de fatzada . Prin targ…adica printre ” liberalii de rand ” . De pierdut { in afara poporului roman } va avea Iohannis , fara nici un fel d e discutie : ESTE GUVERNUL LUI ! Nu c-asi murii d e grija teutonului 😉 dar oamenii s-au prins { chiar si fanaticii aia de pe FB } ca-i un fel de fan Basescu neamtul asta . Aceasta criza de incredere a populatiei in clasa politica ce conduce Romania se va sfarsii probabil peste ” douazeci de ani ” asa cum bine spunea mai nu stiu cand un vestit teoretician al comunismului : Silviu Brucan . Domnul PM Dacian Ciolos , este departe de-a fi un PM legitim asa cum al numea herr Iohannis caci , pana si copii de la clasele pregatitoare stiu precis c-a fost IMPUS de la Bruxelles de catre Jean Claude Junckers adica …de catre multinationalele ce conduc din umbra aceasta tara .

  Comentariu de Marian | noiembrie 18, 2015 | Răspunde

  • Asta cu guvernul “Dacian Soros” este plină de umor şi tristeţe !
   Nu pot aduga aici decât faptul că într-o ţară cu 90 % creştini ortodocşi, la
   instalarea guvernului, nici măcar unul din cei douăzeci şi ceva de tehnocraţi nu a catadicsit să încheie acel creştinesc jurământ-angajament, ” Aşa să-mi ajute Dumnezeu !”, cu semnul Crucii !
   Mde, ce pretenţii să ai de la ei, crescuţi la sân străin, cu lapte „Mason”, sau alte lichide la modă din gama „Bivolaru” ?! 😉
   Nu ştiu de ce, dar toată această acţiune de instalare a acestui guvern, pare făcută pentru a readuce în memorie o întâmplare deosebit de hâtră, se zice că petrecută aievea, într-un târg românesc :
   Un bătrânel vioi foc, striga cît îl ţineau puterile, arătând spre o văcuţă pipernicită şi slabă :
   – Hai neamule, ocazie unică, nu sta pe gânduri , scoate banii şi cumpără această minunată văcuţă ! După care, urma un preţ destul de mare, în raport cu ceea ce se observa la prima vedere …
   Cineva îl întreabă pe bătrânel, cât lapte dă, sperând că acesta este secretul preţului mare cerut ..
   – Ce lapte să dea, că e stearpă ! Dar aşa cum o vezi de slabă, împunge şi zvârle de nu te poţi apropia de ea !
   – Păi, atunci, de ce ai mai adus-o la târg, bade ?!
   – S-o fac de rîs, domnule, s-o fac de rîs ! 😉
   Binenţeles că până la urmă nimeni nu i-a cumpărat animalul, dar i-a apreciat sinceritatea şi umorul . 😉
   Spre deosebire de noi, care am acceptat, oare cu ce preţ, să facem târgul .
   Deşi ne-am convins încă din start cu ce fel de ofertă vine Săsescu, ne-am grăbit s-o ducem repejor la Victoria . Lor !
   Era o vorbă, imediat după revoluţie, când te trezeai cu vreo nulitate cocoţată de partid, pe cele mai înalte culmi ale statului :
   – Băi, ăsta n-ar fi putut conduce nici un C.A.P. şi uite unde-l pun ăştia ?!
   Se mizează prea mult pe cunoştinţele dobândite pe la cele şcoli de pe afară, trecând cu vederea că cei plecaţi se întorc mai mult îndoctrinaţi, decât învăţaţi, mai ales că fiecare stat, fiecare popor are particularităţi individuale, de care nici vorbă să se ţină cont în cele studiate pe acolo !
   Aş zice că, dimpotrivă !
   De acolo se întorc cel mult nişte buni propagandişti, nişte activişti în cele mai străine domenii de neamul nostru, folositori poate în alte scopuri decât cele care ar urmări binele acestei Ţări !
   P.S.
   O să-mi permit să dau doar un singur nume de ministru, în orice cabinet :
   dr. Nicolae Romulus Dărămuş !
   Un specialist în domeniul medical, dar şi ecologic, care ar eclipsa prin pregătire profesională, putere de muncă şi caracter, pe orice tehnocrat din actuala trupă de cadeţi guvernamentali, a căror spoială de superficialitate , iese la prima săpuneală !
   Aşa cum s-a văzut şi se va mai vedea, din păcate !
   Vezi ridicolul în care s-a poziţionat , ba cel propus la Sănătate, ba cea propusă la Justiţie, dar în primul rând chiar cel căruia i s-a încredinţat cu atâta uşurinţă actualul mandat !
   Guvernul Dacian Soroş ! 😉
   Haz, de necaz ! Dar din păcate, nu vom scăpa cu atât ! :mrgreen:
   Sper că nici ei, până la urmă….

   Comentariu de Radu Humor | noiembrie 18, 2015 | Răspunde

   • Radu Humor, dar de unde ii cunoasteti Dvs. atat de bine pe Dl. Ciolos si pe membri Cabinetului sau? Hai, fiti serios, zau…!!

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 20, 2015

   • Juramantul, conform Constitutiei, se incheie cu formula: „Asa sa-mi ajute Dumnezeu” (art. 82, al. 2). Eu v-as ruga sa nu mai manipulati si sa nu mintiti, ca nu e frumos si nici crestineste!!

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 20, 2015

  • Este un premier legitim, la fel si guvernul sau: a obtinut votul de incredere al Parlamentului si a depus impreuna cu ceilalti membri ai guvernului, juramantul in fata Presedintelui.

   Dacian Cioloş

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 20, 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: