Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Mitingul antiBasescu

Gandul:

VIDEO. Proteste antiBăsescu în Bucureşti. Jandarmii i-au împrăştiat pe manifestanţii din Piaţa Universităţii. 29 de persoane au fost reţinute UPDATE

Mitingurile pro Arafat s-au transformat in mitinguri antiBasescu. Era de asteptat o astfel de evolutie? Poate ca da. In orice caz nu ma mira. Insa aceste mitinguri, desi s-au desfasurat in mai multe localitati din tara, au avut un numar relativ redus de participanti si au fost, totusi, de mica amploare. Cu toate acestea nu trebuie subestimate. Pentru ca exprima o stare de spirit pe care, in prezent, o are populatia si care reflecta scaderea popularitatii Presedintelui, arata de sondajele de opinie. O scadere masiva de popularitate a inregistrat-o si partidul de suflet al D-lui. Presedinte – PDL. Lucrul acesta s-a manifestat acum, in strada, declansat de izbucinirea scandalului Arafat, generat, totalmente neinspirat, de Dl. Basescu. Arata insa si o stare de spirit revolutionara? Vrea, oare, populatia o noua revolutie? Nu cred. Numarul mic de participanti demonstreaza lucrul acesta. In rest, cel putin in Bucuresti (spun din ce-am vazut) dar si in alte localitati ale patriei cred ca e la fel: liniste si pace. Zonele fierbinti au fost Piata Universitatii si Palatul Cotroceni, dar daca mergeai dincolo de aceste zone, prin cartiere, nu prea se simtea o stare de mare revolta. Chiar deloc. Fata de marile mitinguri de protest de la Londra, spre exemplu, acesta a fost un mizilic, „floare la ureche”. Dar daca sondajele de opinie vor arata o scadere si mai mare a popularitatii si simpatiei populatiei fata de Presedinte si PDL atunci s-ar putea sa asistam si la mitinguri mult mai puternice si mai mari. Populatia, in asemenea conditii, nu se poate sa nu reactioneze pentru ca scaderea in sondaje e cauzata de nemultumire. Basescu parca a facut tot ce i-a stat in puteri ca sa nu mai capteze simpatia populatiei, dimpotriva! In niciun caz acest miting nu dovedeste necesitatea unor alegeri anticipate. Nici nu stiu cat ar fi de oportun lucrul acesta, dat fiind faptul ca anul acesta tot vom avea alegeri. Mitingul a fost de prea mica amploare.

Cine au fost cei care au manifestat?

Iata ce ne spune Evenimentul Zilei:

Cine a fost în spatele mitingului de la Cotroceni. Lista organizațiilor politice care au făcut convocările

Off Topic

Mircea Ciumara

In valtoarea evenimentelor o veste trista a trecut, parca, neobservata…

Fostul ministru ţărănist Mircea Ciumara a murit

Dumnezeu sa-l ierte!

Criza datoriilor suverane si declaratiile D-nei. Merkel

O alta stire, foarte interesanta si importanta:

Declaraţie surprinzătoare a lui Merkel, liderul celei mai mari economii europene, după decizia S&P

Evenimentul Zilei:

Efectele retrogradării ratingului: Povara datoriilor sectorului privat este preluată de către state

Comisarul Olli Rehn: „Regret decizia aberantă a Standard&Poor’s de a tăia ratingul a nouă state din zona euro”

Iata ce spune si Gandul:

NOUA HARTĂ A EUROPEI desenată de Standard & Poor’s. Care sunt noii vecini ai României

Update

Romania Libera

PROTEST VIOLENT ÎN CAPITALĂ: Bătăi şi sticle incendiare; protestul s-a întins până la Piaţa Unirii; sute de studenţi s-au alăturat protestului paşnic

Preda: Este o linişte nefirească; Boc şi compania sunt obligaţi să decidă o mutare semnificativă

Ion Prioteasa (PSD): Sunt solidar cu toţi cei care au manifestat în centrul oraşului Craiova

Proteste de amploare în marile oraşe din ţară; Vezi unde s-au organizat mittinguri

Presa internaţională acordă spaţii ample protestelor din România

Declaratiile lui Antonescu

Evenimentul Zilei

Antonescu: ”Dacă nu avem anticipate, USL trece la măsuri politice radicale”

„Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat în această seară că alegerile anticipate sunt singura soluție politică pentru a dezamorsa situația socială deosebit de tensionată. ”Dacă răspunsul puterii nu va fi în această direcție vom trece la măsuri radicale, pentru a încerca să dezamorsăm situația, nu pentru a escalada tensiunea”, a spus Antonescu.”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

Iata ce arata si Gandul:

VIDEO. PROTESTE ÎN BUCUREŞTI. VIDEO EXCLUSIV DIN MIJLOCUL HULIGANILOR: momentul în care dau foc Capitalei. LIVE

Jandarmeria: Protestele din Bucureşti au degenerat din cauza ultraşilor de la Dinamo şi Steaua

ianuarie 15, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 comentarii »

  1. Frate…ei ne inprestie iar noi vom iesii zilnic…pana se vor satura de noi si…ne vor lasa in pace.Sa speram ca azi vom fi mai multi, sa speram ca de maine vom manifesta zilnic, ca ne vom aduna zilnic sa manifestam , sa ne strigam nemultumirile, altminteri….alta sansa nu vad.

    Comentariu de marian | ianuarie 15, 2012 | Răspunde

    • @marian
      Inteleg… Dar nu prea vad ca se va iesi zilnic la miting…

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 15, 2012 | Răspunde

  2. Mitingul antiBasescu incepe sa degenereze in acte de huliganism si violenta. In articolul din Gandul se arata:
    „UPDATE 23.28 Jandarmii trag cu gloanţe de cauciuc înspre protestatarii violenţi din zona Splaiului Unirii.

    UPDATE 23.15 Numărul victimelor agresiunilor din centrul Capitalei a ajuns la 29, 15 fiind internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă şi la Spitalul Floreasca, dintre care trei jandarmi.

    UPDATE 23.06 Ultraşii au vandalizat un magazin al unei firme de telefonie mobilă din centrul Capitalei.

    Luptele de stradă s-au mutat din Piaţa Universităţii, pe bulevardul I.C. Brătianu înspre Piaţa Unirii

    UPDATE 21.00 Ministrul de Interne Traian Igaş a convocat, duminică seara, la MAI, comandamentul pentru situaţii de criză ca urmare a evenimentelor înregistrate în ultimele zile în Piaţa Universităţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

    UPDATE 20.51 Violenţele s-au intensificat în zona magazinului Cocor, unde manifestanţii care au plecat din faţa Palatului Şuţu au răsturnat o tonetă de ziare şi aruncă cu pietre şi torţe, suporturi de plastic care delimitează sensurile de mers fiind incendiate.

    UPDATE 20.48. În Centrul vechi al capitalei jandarmii şi ultraşii. Pe strada Gabroveni, suporterii violenţi aruncă cu torţe şi petarde. Jandarmii folosesc gaze lacrimogene.

    Ultraşii au dat foc unor coşuri de gunoi şi cutii de carton în zona străzii Gabroveni

    UPDATE 20.45 Mai mulţi suporteri violenţi sunt în zona Palatului Şuţu. Ei au un banner mare pe care scrie „Mândru că sunt huligan – Libertate pentru suporteri” .

    De citit si:
    Cum se strică un protest. Reacţii după incidentele provocate de ultraşi în Piaţa Universităţii: „Din ce cotloane apar suboamenii ăştia care aruncă cocktail-uri Molotov în manifestanţi?!”

    Practic, ceea ce se intampla nu mai are legatura cu protestul initial, de sustinere a doctorului Arafat, transformat in protest antiBasescu. Nici nu se mai poate vorbi de un protest politic, ci de o manifestare huliganica din partea unora. Impresia mea este ca elemente de extrema dreapta doresc deturnarea sensului initial al mitingului si chiar stricarea acestuia, asa cum spune si Gandul. In asemenea conditii, cred ca USL ar trebui sa fie mult mai precaut. Iata doua opinii venite din partea Opozitiei – aici si aici . Apelul la non-violenta este salutar! Nu trebuie sa se ajunga la escaladarea violentei si a actelor huliganice! Violenta trebuie oprita! Sunt oameni care arunca cu cocktail-uri Molotov in manifestanti! . Chiar, cine sunt acesti oameni si de cine au fost pusi sa procedeze in felul acesta? E clar ca e vorba de o provocare, menita sa incite la violenta, care trebuie oprita.

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 16, 2012 | Răspunde

  3. […] in Pictures, fj13 , diverse, Lunapatrata, Teo Negura, Schtiel, Tudor,  Hidalgo, Manole, Androxa, Motanul Incaltat, G1b2i3, Acuvio, Ragnar, Visual, Innerspacejournal, Mirela Pete, Napocel, Ioan Usca, Madi si Onu, […]

    Pingback de “W” « • Gabriela Elena • | ianuarie 16, 2012 | Răspunde

  4. Trebuie aratat ca Victor Ponta a facut apel la non-violenta si este salutar lucrul acesta:

    Ponta, apel către protestatari să respingă orice formă de violență

    Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a reacţionat cu întârziere, transmiţând , sâmbătă seară, un mesaj de salut către oamenii care au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară. El i-a îndemnat, în acelaşi timp, să respingă total orice gest de violenţă.

    “Îi respect şi îi felicit pe toţi românii care au ieşit în stradă pentru a-şi apăra drepturile în faţa abuzurilor unui regim politic nedemocratic! Este nevoie ca vocea lor să fie auzită, pentru că ei sunt cei care au transmis acest mesaj extraordinar de solidaritate, de revoltă, dar şi de speranţă. Am însă îndemnul ca toţi cei care ies în stradă să fie atenţi la provocările oamenilor regimului Băsescu şi să respingă total orice gest de violenţă. Mesajul pe care îl transmit românii trebuie să nu fie alterat de gesturi extreme care i-ar putea da şansa preşedintelui Băsescu să ignore şi să sfideze în continuare vocea poporului, prevederile Constituţiei şi fundamentele statului de drept! În stradă, în mod paşnic, aşa românii îşi vor lua ţara înapoi!”, a sunat mesajul liderului PSD transmis pe pagina sa de Facebook.”

    Citiţi mai mult: Crin Antonescu declanșează „suspendarea în stradă” a lui Traian Băsescu. „Dacă inițiatorul protestului de la Cotroceni e liberal, îl felicit” – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-cerem-alegeri-anticipate-961507.html#ixzz1jZZJlkcQ
    EVZ.ro

    Recomand citirea integrala a articolului din EVZ si de vazut pozitia lui Crin Antonescu.

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 16, 2012 | Răspunde

  5. […] Allexxxya, Alex Mazilu, Alecu Racoviceanu, Mirela Pete, Stefania, Adrian Voicu, Hidalgo, Motanul Incaltat, Cristian, Like this:LikeBe the first to like this […]

    Pingback de Noi, oamenii… « • Gabriela Elena • | ianuarie 17, 2012 | Răspunde

  6. […] fost si eu ieri, adica luni, la miting, in Piata Universitatii. Am scris despre acest miting care, iata, se prelungeste si vroiam sa vad ce se petrece acolo. Trecusem si ziua, la amiaza. Erau […]

    Pingback de Tema: creionati in linii simple cauzele mitingurilor care se desfasoara in tara zilele acestea. Discutie « Motanul Incaltat | ianuarie 18, 2012 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.