Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Au dreptate sa protesteze!

Sigur, fiind vorba de un miting al celor ce fac parte din Diaspora te poti gandi la electoratul lui Klaus Iohannis.

Lucrul acesta are, poate, relevanta sa. Dar sa nu exageram. Nu e chiar atat de relevant acest aspect pe cat pare la o prima si superficiala vedere.

Si eu m-am gandit in ce formula as putea incadra acest miting. De stanga? E vorba de un miting de dreapta?

Nici lucrul asta nu e chiar atat de relevant.

Un stat neperformant, ineficace si pe deasupra si corupt genereaza astfel de miscari de protest. La fel si cand e vorba de Administratia Publica Locala.

E normal, deoarece e limpede ca cetatenii trebuie sa ia o anumita atitudine, intrucat e imposibil sa ramai indiferent. Pe de alta parte, mai-marii nostri trebuie sa vada si sa constate ca multi dintre cetateni sunt nemultumiti, altfel nu s-ar schimba lucrurile in bine niciodata.

Un alt lucru imbucurator este ca, daca admitem ca avem guvernanti, oameni in functii de autoritate publica, oameni care ar trebui sa le pese de tara asta si nu le prea pasa, avem, in schimb, o diaspora care a ramas cu inima alaturi de tara si careia ii pasa! E mare lucru!

Fara indoiala, acest miting nu e doar al unei Diaspore nemultumite. Ci e al tuturor cetatenilor care simt ca trebuie sa ia atitudine.

Cred ca Diaspora, datorita faptului ca a cunoscut cum merg lucrurile in tari dezvoltate, civilizate si bine puse la punct, dar si pentru ca au avut posibilitatea de a se detasa de realitatile din tara, macar si pentru o mai scurta perioada de timp, vad cu mai multa acuratete, limpezime cum stau lucrurile in tara. Experienta pe care au dobandit-o ii ajuta.

Ar trebui sa sustinem cu totii acest miting, ar fi pe deplin justificat.

Pentru ca fara o reactie puternica de protest din partea cetatenilor lucrurile lasate asa se pot agrava, iar daca guvernantii nu se vor confrunta cu proteste sansele ca treburile sa se miste inspre ceva mai bun sunt foarte mici.

Pe de alta parte, un astfel de miting e util si Opozitiei, care trebuie de asemenea sa vada cu ce se confrunta oamenii si ce vor, cu atat mai mult cu cat putem presupune ca e vorba de electoratul Opozitiei.

De asemenea mi se pare ca standardele populatiei au crescut. Populatia are standarde mai inalte decat oferta venita din partea carmuitorilor. Lucru ce trebuia sa se intample – sa nu uitam ca Romania e membra a UE si NATO. Iar aceasta prefacere a societatii va continua.

august 9, 2018 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 comentarii »

  1. ” Fara indoiala, acest miting nu e doar al unei Diaspore nemultumite. Ci e al tuturor cetatenilor care simt ca trebuie sa ia atitudine.” Bai Motane…cand ai dreptate , ai dreptate !!! ” Ar trebui sa sustinem cu totii acest miting, ar fi pe deplin justificat.” Zi , sa mori ! Sa traim iar cu senzatia ca suntem liberi si ca avem drepturi iar guvernantii trebuie sa ne respecte aceste drepturi , fii serios Motane ca nu se prinde . Aaa ca dupa asta , s-ar putea sa avem si noi parte – pentru un timp mai scurt sau dimpotriva mai lung – de niscai firimituri din crapelnita de la mesele lor…asta-i altceva insa , nu cred ca la alea te-ai gandit .” Ar trebui sa sustinem cu totii acest miting, ar fi pe deplin justificat.” Orice miting este justificat daca niste oameni doresc sa-si strige of-urile sa-i auda toata lumea !!!! „Pe de alta parte, un astfel de miting e util si Opozitiei, care trebuie de asemenea sa vada cu ce se confrunta oamenii si ce vor, cu atat mai mult cu cat putem presupune ca e vorba de electoratul Opozitiei.” 😀 😀 😀 😀 De asta-mi place de dumneata , pentru ca esti un tip glumetz din fire si oferi cate-o gluma cand se asteapta omul mai putin . 😀 😀 😀 ” Cred ca Diaspora, datorita faptului ca a cunoscut cum merg lucrurile in tari dezvoltate, civilizate si bine puse la punct, dar si pentru ca au avut posibilitatea de a se detasa de realitatile din tara, macar si pentru o mai scurta perioada de timp, vad cu mai multa acuratete, limpezime cum stau lucrurile in tara. Experienta pe care au dobandit-o ii ajuta.” Parerea mea ca o concluzie la aceasta glumitza : alegeri anticipate iar memebrii cu cea mai mare vechime in diaspora sa devina automat alasii neamului in locul…astora imbatraniti in rele pe care-i avem acum .O nelamurire asi avea intr-un caz dintr-asta : pentru presedentie vom pune o femeie sau … un tigan caci tarfele si hotii se spune ca au cea mai mare vechime in afara !?! Tu nu vezi Motane ca nici dumneata insati nu sti ce sa spui in cazul acestui miting ? Nu vezi ca , in locul jetului ai picurat doar cativa stropi si aia fara nici o vlaga ??? Abia astept estimarile , nu de alta dar , chiar sunt al dracu’ de curios 1] cum vor arata 1.000.000 de oameni in Piata Victoriei { de ce nu in Kisseleff si-n fatza Parlamentului ca tot pomenisi de ” opozitie ” ? } 2] cum vor face fatza organizatorii sau…cei ce-au bagat fitilele sa-i incite p’aia , sa-si lase familiile si job-urile o zi intreaga …sau poate doua – trei si 3} URMAREA ! Respect si stima deosebite , mon cher Chat Botte !!!

    Comentariu de Marian | august 10, 2018 | Răspunde

    • Nu-i vorba ca sa vina cei din Diaspora, aia mai cu vechime, sa ne conduca. Eu n-am spus asta. Eu am spus ca au dreptate si am aratat de ce.

      Nu-i vorba nici sa punem o „femeie sau un tigan” ca ar avea vechime. Daca spui asa, nu inteleg atunci de ce nu-ti place de Klaus Iohannis… Dar in orice caz, nici o analfabeta in functia de premier sau niste ministri asisderea.

      Eu nu m-am referit nici la nunarul lor, ca n-am de unde sa stiu cati vor veni. Eu am spus, cu alte cuvinte, ca pot sa inteleg drepratea lor. Si ca e justificat un protest fata de actuala stare de lucruri si fata de actualul Guvern.

      Comentariu de Motanul Incaltat | august 10, 2018 | Răspunde

      • Motane dar acea analfabeta n-a fost pusa de mine sau de dumneata . Acea analfabeta a fost pusa de Liviu Dragnea ! La ora asta , nu atat analfabeta cat cel ce-a numit-o acolo , ar trebuii pus in lantzuri si cu ghiulele la picioare ! Insa , chiar nu-ti pare ciudat ca , aceste proteste se intampla taman cand nu este nimeni acolo ??? Hai mai omule , fi si matale serios macar acum !!!

        Comentariu de Marian | august 10, 2018

      • E o chestie atat de ieftina ce a facut PSD-ul… E clar ca tanti Veorica a plecat in concediu din cauza mitingului. Si a lasat, delegandu-i competentele, o mana de barbat acolo, in Palatul Victoria, pe Dl. Paul Stanescu, nu? Lucru asta e si o recunostere a calitatilor D-nei. Dancila. Carevasazica nu e are, ca sa ma exprim ca Nenea Iancu!

        Insa asta are mai putina importanta, daca era sau nu cineva acolo. Importanta era actiunea de protest. Acolo oricum e cineva. Important era sa se faca auzit protestul si cred ca s-a reusit lucrul asta.

        Comentariu de Motanul Incaltat | august 11, 2018

    • Marea manipulare pe care a facut-o PSD e legata de faptul ca manifestantii din Diaspora, la dorintele lui Iohannis, vor sa rastoarne prin forta Guvernul. Adica teza loviturii de stat coordonata din Dealul Cotrocenilor.

      Nici vorba de asa ceva!
      Ai sa vezi!

      Oamenii acestia striga, sa zicem, „Jos Guvernul”, dar asta nu inseamna ca vor sa dea o lovitura de stat, asa cum mincinos se sugereaza dinspre Coalitia de guvernamant. Care nu poate intelege un miting de protest decat sub prisma loviturii de stat. Pentru ca nivelul lor politic abia se ridica la genunchiul broastei.

      E vorba de un miting de protest absolut justificat. Nimic mai mult.

      Comentariu de Motanul Incaltat | august 10, 2018 | Răspunde

  2. ” E vorba de un miting de protest absolut justificat. Nimic mai mult.” Pai si eu ce mama dracului am spus ???

    Comentariu de Marian | august 10, 2018 | Răspunde

    • Tu ai spus: „Orice miting este justificat daca niste oameni doresc sa-si strige of-urile sa-i auda toata lumea !!!!”. Numai ca eu am extins sfera asta a justificarii. Uite cum ai comentat la ce am zis eu:

      „” Fara indoiala, acest miting nu e doar al unei Diaspore nemultumite. Ci e al tuturor cetatenilor care simt ca trebuie sa ia atitudine.” Bai Motane…cand ai dreptate , ai dreptate !!! ” Ar trebui sa sustinem cu totii acest miting, ar fi pe deplin justificat.” Zi , sa mori ! Sa traim iar cu senzatia ca suntem liberi si ca avem drepturi iar guvernantii trebuie sa ne respecte aceste drepturi , fii serios Motane ca nu se prinde . Aaa ca dupa asta , s-ar putea sa avem si noi parte – pentru un timp mai scurt sau dimpotriva mai lung – de niscai firimituri din crapelnita de la mesele lor…asta-i altceva insa , nu cred ca la alea te-ai gandit .”

      De unde rezulta ca tu nu prea crezi, totusi, ca mitingul acesta are vreo justificare. Si apoi inca o chestiune eu nu cred ca am pomenit ideea ca „s-ar putea sa avem si noi parte – pentru un timp mai scurt sau dimpotriva mai lung – de niscai firimituri din crapelnita de la mesele lor” si nici n-am exprimat astfel de idealuri.

      De aici rezulta ca justificarea pe care o dai tu nu e de fapt o justificare ci o nepasare. De fapt ce vrei tu sa spui este ca nu-ti pasa „daca niste oameni doresc sa-si strige of-urile sa-i auda toata lumea !!!!” Si, bineinteles, este si justificat lucrul asta, ca nu te vad – in acest punct ajuns – intrand intr-o contradictie cu tine insuti… Ca daca ar fi justificat, pentru tine, atunci de ce nu-l sustii? Ca din ce spui tu nu rezulta ca-l sustii, ci rezulta indoiala fata de acest miting si fata de justificarea, indreptatirea, inclusiv de ordin moral, a acestui miting. Ar fi fost mult mai bine sa fi fost onest si sa fi spus ca nu-ti pasa sau ca nu esti de acord. Sau ca, totusi, te indoiesti ca ar avea vreo justificare. Ar fi fost mult mai corect asa. Decat sa-mi spui un lucru de genul: „Cainele latra la luna. Daca vrea el sa-si zbiere oful la luna e cat se poate de justificat”. Iar daca spun ca, de fapt, nu-ti pasa ca acel caine latra la luna, gresesc prea mult?

      Comentariu de Motanul Incaltat | august 11, 2018 | Răspunde

    • Dvs. vreti sa fiti sau sa pareti mai prost?

      Ei, mai lasati prostiile, zau asa…

      Comentariu de Motanul Incaltat | august 11, 2018 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.