Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

CCR – un fel de Sef de Stat al Romaniei?!

Se vorbeste mult zilele acestea despre decizia CCR in Dosarul Kovesi si iata ca, in valtoarea controverselor, CCR face apel la Comisia de la Venetia.

Se dezbate foarte intens despre cum ar trebui sa reactioneze Presedintele: sa respecte sau nu decizia Curtii? Daca a gresit sau nu Curtea, daca a incalcat sau nu Constitutia.

Eu cred ca problema e alta. Si anume ca, din anumite motive s-a inradacinat in societatea noastra naravul ca pentru orice problema ivita mergem repede-repede la Curte s-o rezolve. In felul asta noi am transformat CCR intr-un fel de Conducator al Romaniei, intr-un fel de Sef de Stat care decide ce trebuie facut si da in acest sens directive.

In cazul abuzurilor facute de un procuror sau un judecator are cine sa se ocupe: CSM. Nu Curtea Constitutionala.

In esenta, rolul CCR este de a verifica constitutionalitatea unor acte normative. Cu alte cuvinte, conformitatea lor cu Constitutia.

Rolul CCR nu e sa decida cine trebuie dat afara si cine nu. Ca dupa aceea sa spuna ca deciziile Curtii sunt obligarorii. Adica nu mai ai ce-i face!

CCR, prin decizia luata in Dosarul Kovesi, ii spune Presedintelui ca trebuie s-o dea afara. Ca si cum Presedintele ar fi subordonatul Curtii. Or, aici e vorba de o inadmisibila imixtiune a Curtii in actul de guvernare. O imixtiune, evident, neconstitutionala.

Presedintele nu e subalternul Curtii. Si nici Curtea un fel de Sef de Stat sau, poate mai bine zis, un fel de Conducator Suprem, dar „democratic”, al Romaniei!

Pe de alta parte, CSM e trecut in derizoriu, iar Curtea devine un factotum in tara.

Devenim ridicoli, zau asa!

Iar PSD doreste sa scoata un numar impresionant de oameni in strada, la un miting urias!!

Ei spun ca impotriva abuzurilor.

Si ei sunt la Putere! 🙂

Dar de ce n-au facut un asemenea miting cand s-au intamplat aceste abuzuri?

Pe de alta parte, eu stau si ma intreb ce vom face de acum incolo? Vom merge repede-repede (cu pâra) la Comisia de la Venetia, ca sa ne „arbitreze” (ca noi nu suntem in stare)? Sa ne spuna Comisia de la Venetia ce sa facem, ca noi… Si in felul asta transformam Comisia de la Venetia intr-un fel de Sef de Stat al Romaniei!

Va dati seama cat suntem de ridicoli?

iunie 6, 2018 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

24 comentarii »

 1. „Iar PSD doreste sa scoata un numar impresionant de oameni in strada, la un miting urias!!

  Ei spun ca impotriva abuzurilor.

  Si ei sunt la Putere! 🙂” Bravo mon cher , si ce vroiai , sa scoata tancurile pe ulitze !?? Pai alea costa bani mon cher Chat Botte , pe cand oamenii…da-i dracului ca , se naste la fiecare secunda cate un fraier !!! ” Dar de ce n-au facut un asemenea miting cand s-au intamplat aceste abuzuri?” SIMPLU : pana acum n-au avut un ministru de interne care sa fie…femeia de casa a lui DADDY ! 😉 ” CCR, prin decizia luata in Dosarul Kovesi, ii spune Presedintelui ca trebuie s-o dea afara. Ca si cum Presedintele ar fi subordonatul Curtii. ” PRESEDINTELE SE SUPUNE LEGII IAR CCR SPUNE CARE-S LINIILE DE URMAT DESPRE CARE FACE LEGEA VORBIRE . IAR INTR-O TARA CIVILIZATA TOTUL ESTE SUBORDONAT LEGII ! Fireste , aceasta-i parerea mea , in calitatea-mi de mitocan de Berceni . Acest nesimtit de Sibiu , are fireste dreptul sa nu fie de acord cu mine insa , ma cam indoiesc d e faptul ca el si-ar da inclusiv viata , pentru ca eu sa pot sa nu fiu de acord cu el 😡 . Frate , dumneata { cel putin de cand iti bantui eu blogul } am observat ca te faci zid , dig in fatza alora care vor sa mictioneze pe Presedinte indiferent cum s-ar numii ala . Intrebare : te faci zid pentru Institutia Presedentiei ca atare , sau pentru nenorocitul ala care-i in acea functie mai mult sau mai putzin vremelnica ? N-ai precizat inca , daca te vei duce la miting si nici de partea cui vei …defila ? Eu am educatie sexuala fix in acea zi deci , cu parere de rau , nu voi putea fi alaturi de laturile alea umane de la ACCEPT , nu voi putea fi alaturi de fuck-aturie alea de extrema dreapta , si nici macar alaturi de prostimea prostita de catre PSD -ALDE . Oare cum de PMP nu s-a gandit si el sa faca un miting { fix in aceeasi zi } pentru sustinerea NEVINOVATIEI Elenei Udrea iar aia de la #rezist pentru sustinerea acestei Jane D’arc de Romania numita , Laura Codruta Kovesi ? Si-o intrebare amicala Motane { nu ca celelalte n-ar avea aceeasi doza de amicitie in ele } : frate , dumneata care esti mai citit , mai cult in mintea capului decat ma dau eu , ai mai auzit cumva ca exista obiceiul prin lumea larga si civilizata , de-a da nume unor strazi , edificii si altele de-acelasi fel , dupa numele unor persoane aflate inca in viata ? Gabriela Szabo…eu stiam ca este INCA in viata insa , vad ca madamme Firea -Pandele a denumit un complex sportiv dupa numele acesteia . Se … exista asa ceva prin lume fratelo ??? Fireste Trump Tower…este exceptia ce confirma regula si…nu se pune !

  Comentariu de Marian | iunie 6, 2018 | Răspunde

  • Nu ma fac zid in fata lui Iohannis… Nici macar nu m-am gandit sa apar, folosindu-mi scutul ideilor, Presedintia. Sau pe D-na. Kovesi. Eu cred ca am fost destul de clar in postare. Nu m-am referit neaparat la persoane ca atare. Spre exemplu, cum ii zambeste Iohannis tulburatoarei sale sotii dupa ce i-a facut o poseta drept cadou de ziua ei. Sigur, astfel de lucruri, de evenimente, au sarea si piperul lor, mondenitatile ii atrag pe oameni si nu trebuie sa ne miram ca presa pune accent pe asa ceva, cateodata chiar si in excces si alteori chiar suparator. Nu asta am vrut sa spun.

   Eu cred ca nu e greu de inteles ce am vrut sa arat. E inadmisibil ca CCR sa-i dicteze Presedintelui pe cine sa dea afara. Si daca a zis CCR, vorba ta: ” PRESEDINTELE SE SUPUNE LEGII IAR CCR SPUNE CARE-S LINIILE DE URMAT DESPRE CARE FACE LEGEA VORBIRE . IAR INTR-O TARA CIVILIZATA TOTUL ESTE SUBORDONAT LEGII !” – deci asta e schema: a zis CCR asa, asta e, oder nicht?, legea. Deci a spus CCR s-o dai afara pe femeia de servici, ce mai comentezi? Asta e legea, nu-i asa? Tie ti se pare normal?

   Ca CCR verifica actele normative din punctul de vedere al controlului de constitutionalitate, asta este, desigur, altceva. In esenta, asta e rolul Curtii, cum am evidentiat si in postare. Dar aminteste-ti ce spunea zilele trecute Tudorel Toader: apare in Monitorul Oficial decizia CCR, trebuie s-o dea afara pe Kovesi!! Deci CCR decide in actul de guvernare. Pe cine si pe cine nu trebuie sa fie dat afara.

   Or, activitatea D-nei. Kovesi ar trebui verificata de catre CSM – Constitutia parca asa spune, nu?

   Daca ma duc la miting… Nu stiu… Ar fi interesat de vazut din punct de vedere sociologic.

   Inteleg ca e un Complex Sportiv pe o stada cu numele Gabriela Szabo. Chiar nu stiam ca e o strada cu acest nume. Se refera la marea sportiva Gabriela Szabo? Daca da, intr-adevar e cam ciudat… Dar s-a mai intamplat sa se dea nume de strazi numele unor personalitati in viata:
   http://dilemaveche.ro/sectiune/bordeie-si-obiceie/articol/numele-strazilor

   Uite si un alt articol semnat de Nicolae Manolescu:
   http://adevarul.ro/news/societate/nume-strazi-1_52459bccc7b855ff56d17473/index.html
   unde la sfarsit iata ce spune:

   „Multe străzi şi-au schimbat denumirea în funcţie de regimul politic aflat la putere”

   Iar Gabriela Szabo a fost si ministrul Tineretului si Sportului in Guvernul Ponta:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Gabriela_Szabo

   E pesedista? Parca asa stiam…

   Intr-adevar si mie mi se pare in neregula sa dai nume de strazi, orase etc. numele unor personalitati in viata. Brasov, spre exemplu, s-a numit Orasul Stalin in 1950, deci cand Stalin inca mai era in viata. Deci a da in felul acesta nume de strazi suna neplacut, pe de o parte si are un iz totalitarist, pe de alta parte.

   Sa luam un exemplu din Statele Unite: Aeroportul John. F. Kennedy:
   https://en.wikipedia.org/wiki/John_F._Kennedy_International_Airport

   A fost deschis pe 1 iulie 1948 si s-a numit: Idlewild Airport. Denumirea ilustrului om de stat american a primit-o la o luna dupa asasinarea acestuia, deci nu in timpul vietii.
   Aeriportul Dulles din Washington, numit asa in cinstea marelui om politic si diplomat american John Foster Dulles:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Washington_Dulles_International_Airport

   a fost deschis in 1962, dar Dulles murise in 1959. Cu Trump Tower alta e treaba – e privat daca am inteles bine. E compania lui. E numit asa ca sa stii cine e proprietarul, ca si in serialul Dallas – Compania Ewing Oil, dupa numele proprietarului – Ewing, fiind companie privata. Si la noi exista, spre exemplu, case de avocatura, numite dupa numele proprietarului care isi exercita acolo activitatea. E cu totul altceva. Insa nu cred ca exista in New York nume de strada, de pilda: „strada Donald Trump”… 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 6, 2018 | Răspunde

  • Insa sa stii ca exista si in Statele Unite asa ceva, de exemplu: Centrul National de Tenis Billie Jean King:
   https://en.wikipedia.org/wiki/USTA_Billie_Jean_King_National_Tennis_Center

   dupa numele marii jucatoare americane Billie Jean King care e in viata, are 74 de ani. Deci se poarta!

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 6, 2018 | Răspunde

  • Sa ne gandim, totusi, ca a da unor strazi, edificii etc. – vorbim aici de spatiul public, edificii publice etc., nu de cel privat – numele unor personalitati in viata e destul de riscant. Ce te faci, de exemplu, daca respectivul are probleme cu legea sau e acuzat si dovedit de fapte de coruptie, ca sa dau un exemplu la moda?

   Nu acelasi lucru se aplica, de exemplu, unui muzeu privat, deschis publicului. Un astfel de muzeu poate sa aiba numele proprietarului. Asa cum sunt colectii de arta private care poarta numele proprietarului.

   Dar a glorifica public o persoana in viata dand, in timpul vietii sale, numele unor strazi sau edificii publice, sau locuri publice, spre exemplu, numele unei Piete etc e ceva si riscant, dar si deplasat zic eu. O mare personalitate in viata e cinstita altfel, nu in felul acesta. Asa mi se pare. Gresesc? Poate ai o alta parere…

   Spre exemplu un mare scriitor care traieste. El traieste fizic, dar traieste si prin opera lui, e iubit de cititorii lui, e recunoscut, poate lua premii nationale si internationale. La ce trebuie sa pui numele unei strazi sau a unei Piete publice dupa numele lui? Dupa moarte e altceva, pentru ca ii cinstesti astfel memoria si o mentii treaza in randul oamenilor. Dar in timpul vietii nu prea are rost sa faci asa ceva. In timpul vietii e recunoscut si cinstit printr-un premiu literar – asta e forma potrivita de recunoastere a meritului, a valorii, a contributiei sale la dezvoltarea literaturii atata vreme cat e in viata. Nu sa-i pui numele unei strazi. Iar in cazul Gabrielei Szabo, eu de strada asta nici nu auzisem pana nu mi-ai zis tu. Dar eu recunosc deschis ca a fost o mare sportiva, nu trebuia sa-i puna numele unei strazi obscure dupa numele ei pentru asta, pentru a avea o recunoastere in viata fiind. Asa cum, de exemplu, recunosc fara probleme ca Ilie Nastase a fost un exceptional jucator de tenis, nu trebuie sa-i puna numele lui unei Piete din Cluj, poftim. Sau din Bucuresti. Si asta pentru recunoasterea meritelor sau pastrarea memoriei, ca si cum, Doamne fereste, ar fi murit. Nu asa se cinsteste o personalitate in viata.
   Dar cu totul altceva este daca Ilie Nastase ar deschide un Club de tenis si acesta s-ar numi „Clubul de Tenis Ilie Nastase”, fiind un club privat. Aici merge pentru ca denumirea indica pe proprietarul clubului, care poate sa fie o mare personalitate sportiva, din lumea tenisului, desigur.

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 6, 2018 | Răspunde

  • Da, interesant intermezzoul deschis de tine, legat de numele strazilor…

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 6, 2018 | Răspunde

 2. ” Nu m-am referit neaparat la persoane ca atare. Spre exemplu, cum ii zambeste Iohannis tulburatoarei sale sotii dupa ce i-a facut o poseta drept cadou de ziua ei.” Ooooooo , Motane esti de-adreptul…romantic vorbind despre frau…pardon FRAU CARMEN JOHANNIS !!! Eu te-asi compara doar cu Nicolae Iorga in acest sens …pe vremea cand ai dedica poezii Reginei Maria . ” Deci CCR decide in actul de guvernare.” Da , avand in vedere ca , orice guvernare trebuie sa se bazeze pe niste legi , foarte precise { dupa cate sti si matale , in Romania legile sant atat de ” precise” incat , au inbogatit zeci de avoocati care , altminteri ar fi macat cu chiu cu vai o felie de salam si-o jumatate d e paine pe zi } , iar rolul acestei curti este taman acela de-a spune daca-i constitutional sau nu , angajarea unei ” femei de serviciu ” sa zicem la Palatul Cotroceni , atata vreme cat FRAU IOHANNIS si HERR IOHANNIS pot face foarte bine aceasta treaba mai ales ca , nu eu , nu dumneata sau nea Florica Geamgiul cu familia locuiesc acolo . Fireste , aia nu-ti baga sula in coste si nu-ti dicteaza cu pistolul pe masa dar , daca tot i-ai reinfiintat { mai ales ca si-asa ceea ce spun ei este doar consultativ } , tine dracului cont si de parerile lor . In plus de asta , CCR n-a facut altceva decat ca , i-a atras atentia PRESEDINTELUI ROMANIEI ca , nu-i tocmai alles in ordnung 😉 sa mentii o persoana atat de contestata in fruntea unei institutii de fortza a statului , mai ales atunci cand au aparut totusi , atatea devoalari despre modul de lucru al subordonatilor doamnei Kovesi si-al domniei sale personal . Sa te imbraci cu piele de drac si…pentru ca asa vrei tu , s-o mentii p’aia acolo { riscand o suspendare care…poate insemna cam orice } , mie personal mi-aminteste de un alt ” mare inaintas ” al domnului Presedinte care , in aprilie 1945 a preferat sa arunce la o lupta disperata si fara nici o sansa de izbanda : copii , femei …batrani . Totul pentru ca…ASA A VRUT EL ! Ori , aceasta CCR a fost reinfiintata sau infiintata { nu m-am documentat in aceasta privinta , recunosc spasit } taman pentru a ne ferii nu doar de abuzurile institutiior statului dar si de aparitia …reaparitia unui alt Ceausescu . Ma rog , asta-i parerea mea , zic eu de bun simt si chiar nu esti obligat s-o iei in consideratie insa , pentru numele lui Dumnezeu , nu mai spune ca ” spun prostioare ” caci , am dreptate , cel putin din punct de vedere al acelui bun simt elementar .

  Comentariu de Marian | iunie 7, 2018 | Răspunde

  • Vezi, tocmai asta nu e in regula: ca CCR incearca fortarea Presedintelui ca s-o dea jos pe Kovesi, ca asa vrea Dragnea! Daca e citit cu atentie comentariul tau, nu se poate sa nu sesizezi ca, intr-un fel, imi dai dreptate. Cu deosebirea ca nu-i deloc foarte clar ca Iohannis ar face un abuz. Activitatea D-nei. Kovesi cat si a unor subordonati ai dansei de la DNA trebuia sa fie sub lupa CSM. Nu prea s-a vazut asta. S-a vazut, in schimb, o actiune politica, datorata PSD-ALDE, impotriva Laurei Codruta Kovesi.

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 11, 2018 | Răspunde

 3. In privinta numelor date unor strarzi sau edificii , nume apartinand unor persoane , unor personalitati in viata …chiar n-am o problema cu asta . Intrebam si eu , imi exprimam nedumerirea …ca ala care-a vazut prima data o girafa . Fireste daca persoanele respective n-au nimic a comenta , de ce-asi face-o eu ? In Cluj exista cinematograful ” Florin Piersic ” iar acesta , traieste { INCA } merci bien si nu l-am auzit ca vreodata sa fi comentat acest lucru , chiar si cu umoru -i binecunoscut . Oricum , madamme Firea -Pandele , mi-a dat iarasi prilejul sa ma felicit pentru ca , atunci cand a fost votata in functia de Primar General al Capitalei , mi-am urmat cu sfintenie orele de educatie sexuala si mai ales pe cele de sex salbatic cu toate neamurile politicienilor de la fasha la barba alba .

  Comentariu de Marian | iunie 7, 2018 | Răspunde


 4. Klaus Werner Johannis întâiul

  20180522_194455

  Când pui în țară un președinte sas
  îti faci speranțe că totul o să fie bine:
  „sigur va functiona precum un ceas,
  că n-are sânge românesc în vine!”

  Pentru că are o româncă de soție
  îți pare că e diferit, pare un sas isteț.
  Căci saşii din Ardeal, lumea o știe,
  nu au pentru români, decât dispreț.

  Când președintele este un om tacut
  îți spui „mai omul chiar gândește!”
  Copii dacă nu are îți spui că „n-a putut”
  și să înfieze unul, poate nu dorește! 🙂

  Ca și-n Sibiu, după o vreme, zugraveala
  se scorojeste și vezi ce a fost ascuns.
  Și înțelegi deodată și toată abureala
  a celor care, nouă, pe sas ni l-au impus.

  Căci la comanda lor, mutul vorbește
  făcându-ne fanatici şi intoleranți!
  Și arată astfel cât de mult iubește
  Românii, ce îi vinde, pe euro-talanți!

  Uitând că neamul acesta, de el disprețuit
  sute de ani, le-a oferit ce căutau: „ein Ort*”
  în pace să trăiască și chiar i-am prețuit
  pe ai lui, ce aveau altă credință, limbă, port.

  Iar dacă saşii, fără de el, iată sau dus
  şi mai ales, fiindcă stăpânii poruncesc
  „Am hotărât-ne spune Kőnig** Klaus:
  pe saşi cu emigranți să înlocuiesc!”

  (Propunerea mea: )

  Eu zic ca să-i cazam în acele case
  ramase pustiite, de saşii ce-au plecat.
  Chiar domnul Klaus, are, parca şase,
  dânsul nu locuiește în ele, ci în palat.

  Pentru tot restul, că-i multa cheltuială
  să dăm cu toții tot, ce trece de opt mii.
  Atenți să adunam, la aceasta socoteală,
  venitul din afaceri, comisioane, măgarii.

  * ein Ort= un loc (de trăit)
  ** Kőnig = rege

  7.11.2016

  Comentariu de Marian | iunie 7, 2018 | Răspunde

  • Asta e poezia de propaganda antiIohannis a PSD, marca Olguta Vasilescu, in vederea sustinerii D-lui. Liviu Dragnea, roman neaos, nefacut „in eprubeta”, la alegerile prezidentiale?! 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 7, 2018 | Răspunde

  • Vad ca te pregatesti sa mergi la mitingul PSD ca sustinator. Ma insel?

   Cu o astfel de propaganda extrem de ieftina impotriva lui Iohannis, nu prea cred ca PSD va avea prea mare succes. Poate la un anumit tip de electorat.
   E de ajuns sa te gandesti putin ca sa vezi bine cat de falsa, mincinoasa e aceasta propaganda antiIohannis. Si cat de josnica!

   Dar, mi se pare ca inteleg: ti-ai facut datoria de postac pesede. Sper ca ai fost bine platit pentru asta!

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 7, 2018 | Răspunde

   • Glumesti evident astfel incat , n-am sa ma supar si n-am sa-ti dau cu siktir asa cum am facut in 2012 daca-ti amintesti . Poezia nu-mi aparine , asa cum am avut placerea de-ti spune deja . Este copiata de pe blogul unuia ce semneaza…vrabiute si care blog sau detinator , n-are nici o legatura cu madamme vasilescu mai ales ca , i-a dedicat si asteia o poezie scrisa , in cam acelasi stil…fara sa uite c-a inceput cu pupaturi de labe Vadim-iene si injuraturi copioase la a dresa PSD-ului de-atunci . Intrebare : daca m-ar bate gandul sa ma fac postacul PSD-istilor si m-ar si plati aia , oare tipii de la ANAF imi vor lua impozit la banii respectivi sau…ma vor ierta , cel putin cata vreme este INCA , PSD la Guvernare ??? Oricum , spune-mi c-ai glumit nu de alta dar , chiar m-am obisnuit cu dumneata ca fiind un tip ce-si mai pune si mintea creierului din cap la contributie nu doar sa arunce cu bolovani , asa cum am eu obiceiul .

    Comentariu de Marian | iunie 7, 2018

   • Sper ca tu ai glumit.

    Daca ai fi postac peaedist? Da’ ce, e pe contract? 😉 🙂

    Dar … nu inteleg de ce ai postat poezioara aceea. Eu sa spun ca am glumit. Citeste inca o data comentariul pe care l-ai facut si din care rezulta ca iti insusesti ideile respective.

    Multa lume e indusa in eroare!

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 9, 2018

   • „Vad ca te pregatesti sa mergi la mitingul PSD ca sustinator. Ma insel?” Pai … taman ce-ti spusei cat de mult tin eu la zilele mele de educatie sexuala si mai ales , cat de mult imi place sa pun in aplicare ce-nvat acolo . Nu-ntelegi ca sambata am zi de sex salbatic cu politicienii – de toate „culorile ” posibile – si familiile lor de la fasha la barba alba ?!!

    Comentariu de Marian | iunie 7, 2018

   • Azi e finala Simonei!! Sa-i uram SUCCES!!!

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 9, 2018

  • Chestia ca sa-i inlocuiasca pe sasii care au plecat cu emigranti e o prostie fara margini si inca si mai mult: o minciuna!

   Se vede, totusi, un lucru important din poezioara asta: pesedeii nu au de ce sa se lege si inventeaza tot felul de lucruri, fac apel chiar si la minciuni. Nu mai au, in persoana Presedintelui, un Traian Basescu, spre care sa-si poata indrepta dejectiile. Cu Iohannis nu merge, pentru ca n-au de ce anume sa se lege.

   Iar decat sa vada paiul din ochiul altuia, mai bine ar incerca sa-si scoata barna, sau barnele, din ochiul lor!

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 7, 2018 | Răspunde

   • Pai cu Johannis ce dracu sa mearga ca asta are pielea obrazului precum tovalul !!!!Basescu cel putin mai iesea din cand in cand si-i injura in piata…Universitatii dar asta… LEMN !!!

    Comentariu de Marian | iunie 7, 2018

   • Tocmai, cu Iohannis merge treaba. Cu Basescu n-a prea mers. Sau, daca vrei, le-a mers bine pesedeilor, pentru ca au avut pe cine sa atace. Gandeste-te cum a castigat USL alegerile iar acum, de curand, actuala alianta. La ce scor, cu ce procente mari!!

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 9, 2018

   • ” Iar decat sa vada paiul din ochiul altuia, mai bine ar incerca sa-si scoata barna, sau barnele, din ochiul lor! ” Mai mult decat de acord , dupa cum bine sti , si bine ar fi daca TOTI politicienii romani ar fi daruiti de Dumnezeu cu cate un par insa….infipt in partea dorsala a corpului !

    Comentariu de Marian | iunie 7, 2018

   • Stiu ca multa lume zice asa. Dar bine ar fi ca normalitatea sa fie reinstaurata, iar lucrul acesta nu se poate decat prin statul de drept, nu prin statul de drepti. Si prin politici intelepte!

    Pe de alta parte, eu cred ca daca ne vom gandi mai bine, obiectiv, vom observa ca in Romania s-au inregistrat derapaje destul de pronuntate de la statul de drept. Sa ne gandim nunai la parlamentari, ministri implicati in afaceri de coruptie sau abuzuri grave in serviciu. Evident ca unora nu le convin masurile punitive care se iau pe buna dreptate. Dar, pe de alta parte, sa ne gandim ce nenorocire ar fi insemnat extinderea coruptiei si nu numai asta, dar si intarirea temeliei sale in societate, spre pierzania acestei societati.

    Iar in ceea ce priveste clasa politica, gandeste-te ce dezastruoasa ar fi fost o extindere, o generalizare transpartinica a coruptiei. Ar fi pus in pericol Romania, securitatea tarii. Asa ca ar trebui sa ne gandim si sa intelegem aceste luari de masuri impotriva coruptiei si ilegalitatilor, desi, desigur, astfel de masuri nu sunt singurele suficiente ca lucrurile sa mearga intr-adevar bine.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 9, 2018

 5. Nu-mi apartine insa , am dorit sa-ti arat ca , exista pe lume si oameni mai culti in mintea capului decat ma pretind a fi subsemnatul , oameni culti care … 😉 gandeste la fel !!!

  Comentariu de Marian | iunie 7, 2018 | Răspunde

  • Stii care e partea proasta? Ca „nu gandeste” , ca sa ma exprim in stilul tau.

   Cat de culti ar fi ei, nu stiu. Dar, in schimb, ca ei nu gandesc, asta se vede.

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 7, 2018 | Răspunde

   • Na-si fi atat de categoric . Oamenii mai trebuie sa-si descarce angoasele , nemultumirile pe undeva si-n felurite moduri caci , altminteri chiar ar fi astia nevoiti sa scoata tancurile pe strazi ca-n Tiananmen . Oamenii…chiar se gandesc si ajung la niste concluzii – gresite sau nu…”depinde dupa facultati ” – mai ales ca viata lor , in loc sa se imbunatateasca…dimpotriva .

    Comentariu de Marian | iunie 7, 2018

   • „mai ales ca viata lor , in loc sa se imbunatateasca…dimpotriva”

    Hai s-o luam babeste: cine e la guvernare? Apoi: cine a fost la guvernare? Appi oamenii ar trebui sa se gandeasca mai bine cum s-a furat cand au fost unii si altii la guvernare.

    Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 9, 2018


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: