Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Populism cu un scop clar: castigarea convingatoare a viitoarelor alegeri

E de ajuns sa citim acest articol din Romania Libera ca sa ne convingem ca asa stau lucrurile:

Legea salarizării, aprobată de comisia din Senat: Măriri de peste 100% pentru dascăli și de 200% în sănătate, până în 2022

Potrivit draftului legii salarizării unitare, angajaţii din educaţie ar urma să primească, până în 2022, măriri de salariu de peste 100%, iar în sănătate urmează a fi creşteri şi de 200%. Luni, proiectul va ajunge în plenul Senatului pentru vot.

Astfel, un profesor cu studii superioare de lungă durată şi cu gradul didactic I are, în momentul de faţă, un salariu de aproximativ 2.500 de lei. La anul, în 2018, acesta va ajunge să câştige cu 50% în plus, adică, peste 3.700 de lei, urmând ca până în 2022 să se ajungă la un salariu de bază cuprins între 4.300 şi 5.500, în funcţie de vechimea în învăţământ, scrie Mediafax.

Potrivit legii salarizării, un învăţător sau educator cu gradul I didactic, va primi până în 2022, un salariu mărit cu peste 100%. Mai exact, dacă acum primeşte lunar aproximativ 2000 de lei, în 2018, va câştiga cu 50% în plus, adică puţin peste 3.000 de lei. Iar în 2022, în funcţie de numărul anilor petrecuţi în sistemul de educaţie, învăţătorii vor primi un salariul cuprins între 4.000 şi 4.400 de lei, lunar.

Personalul medical, câștigătorii

De asemenea, proiectul legii salarizării unitare mai prevede că în sănătate urmează a fi creşteri şi de 200% până în 2022. Astfel, printre cele mai mari creşteri salariale vor fi ale medicilor primari şi specialişti, rezidenţilor şi asistenţilor medicali.

Un medic primar din unităţi sanitare şi de asistenţă medico-socială are, în prezent, un salariu de puţin peste 4.500 lei. Potrivit legii salarizării, acesta va avea în anul 2018 un venit de 12.500 lei. Un doctor specialist ar urma să ajungă de anul viitor la un salariu de 9.900 lei, faţă de 3.544 cât primeşte acum, conform sursei citate.

Potrivit draftului, în proiect este prevăzută creşterea veniturilor rezidenţilor, astfel: celor din anul I ar urma să le crească salariile de la 2.105 la 5.700 lei, celor din anul II de la 2.361 la 6.100 lei, celor din anul III de la 2.635 la 6.700 lei. Rezidenţii din anii IV şi V ar urma să aibă venituri de 7.300 lei, faţă de 2.709 lei, iar cei din anii VI şi VII 7.900 lei, de la 3.262 lei. Şi medicii stomatologii din spitalele de stat vor avea salarii mai mari, de 9.900 lei faţă de 3.544 lei.

Comisia de Muncă din Senat a adoptat, joi, cu 6 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 4 abţineri, Raport favorabil la proiectul Legii salarizării, după 3 zile de dezbateri. Proiectul de lege va intra, luni, în plenul Senatului, pentru dezbatere şi vot final. Camera Deputaţilor este for decizional. Legea ar urma să intrare în vigoare la 1 iulie, potrivit declaraţiilor politice făcute de majoritatea parlamentară şi de liderii PSD.

„România liberă” a analizat care sunt principalele probleme ale actualului proiect de lege a salarizării, care anunță aceste creșteri spectaculoase de salarii.”

Este un exemplu clasic de populism electoral, care vizeaza salariatii din sectorul de stat, in scopul de a-i face pe acestia binevoitori la alegerile viitoare fata de PSD, desigur. Propunand niste mariri salariale nesustenabile, depasind in mod iresponsabil tinta de deficit bugetar de 3% din PIB. Despre Comisia pentru munca, familie si protectie sociala din Senat – aici. Interesant ar fi de vazut cum s-a votat – iata ce ne spune HotNews:

Legea salarizarii a primit raport de admitere in comisia de munca a Senatului, dupa 3 zile de dezbateri

Comisia de munca a Senatului a adoptat joi seara un raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege a salarizarii, dupa trei zile si mai bine de 25 de ore de dezbatere, transmite News.ro.

Raportul de admitere a fost adoptat cu 6 voturi „pentru” (PSD si UDMR), 1 vot „impotriva” (USR) si 4 abtineri (PNL si PMP). Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, prezenta pe tot parcursul dezbaterilor legii salarizarii din comisia de munca a Senatului, le-a multumit tuturor, inclusiv opozitiei.

„Multumesc pentru eforturi, inclusiv opozitiei pentru ca au avut cateva amendamente foarte bune de natura corecteze legea astfel incat sa iasa o lege cat mai corecta, cat mai buna din Parlament”, a spus Olguta Vasilescu la finalul dezbaterilor din comisia de munca.

Raportul comisiei urmeaza sa fie trimis plenului Senatului pentru dezbatere si vot final, presedintele comisiei de munca, Ion Rotaru (PSD) spunand ca acest lucru se va intampla cel mai probabil luni.

Comisia a adoptat o serie de amendamente la proiect, printre care majorari salariale pentru angajatii Garzilor de mediu, ai Consiliului Legislativ, ai ANI si ai ANAF, precum si pentru primari si viceprimari, dar si in domeniul Educatiei.

Senatul este prima camera sesizata pe legea salarizarii, urmand ca forul decizional sa fie Camera Deputatilor, actul normativ urmand sa intre in vigoare de la 1 iulie 2017. „

Deci lucrurile sunt destul de clare: populismul practicat de catre PSD-ALDE a ajuns la paroxism!! Insa oamenii ar trebui sa stie ca depasirea tintei de 3% a deficitului bugetar impinge Romania ca sa se imprumute intr-o maniera nesustenabila. In general, se taie masiv de la investitii, asta insemnand ca nu se prea mai fac deloc. Pentru ca PSD sa mituiasca electoratul bugetar ca acesta sa-l voteze cu cea mai mare larghete!!

Pe spinarea contribuabilului, desigur!

V-as mai propune sa cititi si acest editorial semnat de Radu Soviani despre cresterea economica de „cincivirgulasaptelasuta”. Interesanta si semnificativa ideea: „Deci dacă SRI știe cum merge economia, știe și Grindeanu„. Adica se stiu lucrurile, cu alte cuvinte: SRI stie cum merge treaba. Dar as cita si un pasaj, zic eu, interesant:

6 ianuarie 2013: ,,Am semnalat modul in care Institutul National de Statistica actioneaza la comanda politica inca din 14 martie 2012. Si anume faptul ca Institutul National de Statistica a raportat un PIB umflat rau pentru anul 2011. Adica, daca in noiembrie prognoza de PIB 2011 era de 547 de miliarde de lei, la sfarsitul lui decembrie – 60 de zile mai tarziu – PIB-ul a crescut miraculos la 578 de miliarde de lei. Din pix. Scopul? La un PIB mai mare, veniturile bugetare cresc (PIB-ul reprezinta suma bunurilor si serviciilor realizate intr-o economie in termen de un an). Cu cat bunurile si serviciile sunt mai valoroase, cu atat taxele incasate pe bunuri valoroase sunt mai mari si prin urmare apare un plus de venituri (fictiv) care poate fi distribuit (cert) prin cheltuieli. Doar ca atat timp cat veniturile sunt fictive, pe baza lor nu se pot face cheltuieli certe decat intr-un singur mod: nu prin acoperire de venituri ci prin majorarea deficitului bugetar (valoarea cheltuielilor bugetare neacoperite de venituri bugetare). Practic o minciuna.

Și da, în acest moment, cu riscul de a fi acuzat din nou că atentez la ,,încrederea în datele statistice” și pe baza faptului că atunci, în 2012,  am avut dreptate, pot afirma legtim: PIB-ul aferent trimestrului I 2017 a fost umflat. O parte în urma stimului economic nenecesar, și o parte ca în 2012.” (cu rosu subl. mea)

De asemenea va propun sa cititi si parerea lui Florin Citu:

„Grindeanu, guvernul minus…!

In mod normal nu as fi scris aceasta opinie pentru ca cel la care o sa ma refer a fost pentru mine doar o marioneta a lui Dragnea. A reusit totusi sa-mi atraga atentia.

Personajul respectiv, in loc sa gestioneze treburile tarii s-a apucat dintr-o data sa emita opinii la TV pe teme economice. Am un deja vu cu Ponta.

Cei mai tineri poate nu stiti, dar restul poate va aduceti aminte de Muppets Show. Oamenii isi dau cu parerea despre orice, exact ca in show-ul respectiv.

Prima declaratie care m-a facut sa tresar, a lui Grindeanu, a fost despre evolutia exporturilor. Pe scurt, el face o treaba fantastica iar dovada o reprezinta exporturile record. Nu a mentionat Guiness Book.(asta e treaba lui Dragnea). E clar, omul e habarnist. A citit pe sarite. A uitat importurile.

Domnule prim-ministru, inainte sa va exprimati in legatura cu cresterea exporturile trebuia sa fi citit tot ce au scris cei care v-au informat. Acolo, sigur mai era si evolutia importurilor. Tot record, si peste exporturi. Asta inseamna, atunci cand importurile sunt mai mari decat exporturile, balanta comerciala este negativa. Asta influenteaza PIB-ul negativ, nu pozitiv si inseamna ca valuta iese din tara si nu intra. Cand cititi ceva, cititi tot. Nu e frumos sa-i mintiti pe romani.

A doua declaratie, asta m-a facut sa ma iau cu mainile de cap, se refera la cresterea economica. Alaturi de Dragnea si Ponta v-ati repezit sa va laudati la televizor. Sa va spun un secret. Astazi toti romanii pot sa numeasca guvernul dumneavoastra “Grindeanu minus”.

Sa va explic, ca sa intelegeti. Dumneavoastra v-ati laudat cu o crestere economica de 5.6% in timp ce guvernul Ciolos, in trimestrul II, avea o crestere de 5.9%. Tot pe date provizorii. Si asta in aceleasi conditii in care ati atras tot zero fonduri europene. Iar la investitii stati mai prost. Sa nu mai aduc aminte de colectare ca iar intrebati in stanga si in dreapta la ce ma refer. De aceea domnule Grindeanu, imi permit sa numesc guvernul dumneavoastra “guvernul Grindeanu minus”.

O sa va mai zic un singur lucru. Orice scadere economica de acum inainte pune in pericol legea salarizarii unitare si o sa aveti probleme cu cei pe care i-ati amagit. Nu mai spun ca Liviu Dragnea o sa dea vina pe dumneavoastra.

E o vorba, “ai carte ai parte”.”

Am impresia ca asist la o simfonie a populismului, nu doar in Romania, dar si pe plan european sau mondial. Ar fi o intrebare: cine e dirijorul? 😉

Dar ca sa ne facem o idee mai clara asupra grandiosului populism propus de catre PSD-ALDE, va propun sa cititi inca o postare a D-lui. Florin Citu:

„Dragnea te da afara din tara daca nu esti medic…

Guru finantelor romanesti, Liviu, a emanat inca o idee menita sa asigure cresterea spectaculoasa a economiei. Acoperind practic toate domeniile, autodidactul ataca cu curaj problema medicinei romanesti. Asa cum o intelege el.

Afima sus si tare ca incepand cu 2018 medicii nu vor mai plati impozite in Romania. Dupa o ora de stupefactie toata tara a inceput sa-si puna intrebari.

Iata cateva:
– despre care medici vorbeste domnul Dragnea? Cei de la stat, cei din privat, sau despre toti?

– in aceasta psihoza creata de vestea marelui conductor, parintii ii orienteaza pe copii spre medicina. Nu sunt prea putine cele 8 spitale regionale si unul republican din programul de guvernare in aceste conditii?

ce vor face doctorii din Ungaria, Bulgaria, Moldova si Serbia? Vin toti sa-si declare afacerea in Romania? Dar ce facem cu romanii nostri atunci?

– ce vom face cand vom avea mai multi doctori decat farmacii, cazinouri si case de pariuri?

– ce facem daca romanii devin mai sanatosi?

– cine va plati pentru translatorii din spitale? crede cineva ca studentii straini la medicina din Algeria, Iran, Liban, Libia, Congo, Pakistan, Bangladesh mai pleaca acasa?

– dar noi astia care nu suntem medici ce facem? noi putem sa plecam?

Avem si o veste buna. Se pare ca daca esti doctor si vrei sa beneficiezi de aceasta scutire de impozite, trebuie sa ai domiciliu in Teleorman. Si uite asa se rezolva si decalajul economic dintre judetele tarii! Tare carmaciu, nu!

#romaniitrebuiesastie

P.S. Urmeaza planul diabolic de “repopulare” a judetului Teleorman cu librarii.” (subl. mea)

As dori sa cred ca ce spune Dl. Citu in aceasta postare e o gluma sau e vorba de un pamflet… Dar ma tem ca e adevarat… Insa populismul tinteste, in acest exemplu, aceasta categorie profesionala – medicii, pentru ca acestia sa dea voturile PSD-ului. Se urmareste un impact, hai sa-i zic asa, devastator al acestei stiri – SE MARESC SALARIILE!!!! – asupra opiniei publice. Si cine le mareste? Pai, PSD-ALDE le mareste!! Atunci hai cu totii sa votam cu PSD!! 🙂 Cu atat mai mult cu cat PDL a taiat salarii si pensii!!! Bazandu-se pe faptul ca pe cetatean il intereseaza mai putin ca legea salarizarii ar urca deficitul bugetar la 4 % din PIB in 2017 si la 5% din PIB in 2018, pe o crestere economica indoielnica. As cita aici ce spune Radu Soviani in editorialul sau:

Problema reală este însă alta: dacă Grindeanu ia decizii bazându-se pe creșteri inventate.

Pentru că dacă face asta, va intra în istorie: este primul ministru al României din ultima sută de ani care favorizează decisiv situația în care, pentru prima dată în ultima sută de ani, creează premisele pentru ca generatia următoare să o ducă MULT MAI PROST decât generația actuală.

Si reiau ce spune Dl. Florin Citu:

„Dumneavoastra v-ati laudat cu o crestere economica de 5.6% in timp ce guvernul Ciolos, in trimestrul II, avea o crestere de 5.9%. Tot pe date provizorii. Si asta in aceleasi conditii in care ati atras tot zero fonduri europene. Iar la investitii stati mai prost. Sa nu mai aduc aminte de colectare ca iar intrebati in stanga si in dreapta la ce ma refer. De aceea domnule Grindeanu, imi permit sa numesc guvernul dumneavoastra “guvernul Grindeanu minus”.” (subl. mea)

Astea sunt detalii tehnice pe care nu stiu cati le inteleg, probabil putini, dar poate ca ma insel… Chestiunea e ca depasirea tintei de convergenta – 3% din PIB pentru deficitul bugetar – face ca Romania sa se imprumute masiv si sa faca datorii in moneda straina. Din cate inteleg, ne imprumutam in euro, care nu e inca moneda noastra. Nu ne imprumutam in moneda proprie. Am vazut ce s-a intamplat cand Ceausescu s-a imprumutat in US$… Cu deosebirea ca, desi dictatura, Ceausescu a avut, totusi, un plan de dezvoltare industriala a Romaniei si de modernizare a agriculturii (bun, rau, dar l-a avut!) – nu a vizat doar o anumita categorie de salariati, cum pare a face acum PSD-ALDE cu salariatii bugetari, adica cei dintr-un sector neproductiv. Trebuie atrasa atentia asupra riscurilor pe care le induce o asemenea politica. Si sunt riscuri serioase…

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

mai 21, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 comentarii »

 1. Daca viitoarele alegeri vor avea loc….peste doua saptamani PSD-ul s-ar duce dracului pe mana lor ! Chiar crezi ca vulgul , prostimea , oamenii obisnuiti….votantii , nu si-au dat seama IN SFARSIT cu ce fel d e jigodii au de-aface ? Inclusiv jagardeaua germanica…pana si ala ar castiga un al doilea mandat….TOT PE MANA SI CU SPRIJINUL NEMIJLOCIT AL POLITICILOR SI ” POLITICIENILOR ” PSD !

  Comentariu de Marian | mai 22, 2017 | Răspunde

  • Si-au dat seama?

   Uite-te, te rog, la aceasta postare:
   https://ro-ro.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1722109554472845&id=657590954258049

   E dat un articol din ZF legat de recomandarea Comisiei Europene ca Romania sa se intoarca la un deficit structural de 1% din PIB. Fii atent ce comentariu e la aceasta postare:

   „Gabriel Tutuianu UE este spatiul vital al Imperiului German, un spatiu neoliberal globalist care duce inevitabil la spolierea statelor mai mici si intre clasele sociale. Politica PSD nu corespunde scopului infiintarii UE, adica bunastarea Occidentului pe spatele Estului.”

   Deci dupa parerea distinsului domn care a facut acest comentariu, a nu fi neoliberal inseamna sa mergi cu deficite mari, cu deficite structurale mari. El asta intelege din neoliberalism, ca neoliberalismul ar avea in vedere deficite mici – asta inseamna pentru domnia sa „spolierea statelor mai mici si intre clasele sociale”. Deci daca economia este echilibrata, lucrul asta inseamna pentru domnia sa „spoliere”!!! Si atunci a nu fi neoliberal inseamna sa ai o economie dezechilibrata, cu deficite enorme care sa ne aduca in situatia actuala a Greciei – pentru ca acolo ani de zile s-au mentinut deficite mari. Si, pe cale de consecinta, daca ai o economie echilibrata, cu deficite mici, esti in „spatiul vital al Imperiului German”.

   Comentariu de Motanul Incaltat | mai 23, 2017 | Răspunde

   • Ma lasi cu Tutuianu al tau ??? 😡 Pai asta , asta care are d e bine d e rau cultura , are studii { asta spre deosebire de aia , trei patru ani de scoala cat am aplicat eu } , asta fost membru PCR { c a sa nu-mi zici ca nici asta n-a fost , ca-mi vin dracii pe matale ! } , si actual senator PSD poate deosebii un spatiu neoliberal de unul liberal atunci , eu insemneaza ca stiu deja sa vorbesc chinezeste ! Cred ca , nici opozitia , chiar daca se numesc unii ” liberali ” iar altii doar …. se lauda ca sant liberali , n-are si n-au habar , cu dracu se pot aplica doctrine liberale intr-o tara , macinata de politicianism , demagogie crasa , coruptie , indolenta din partea celor ce-si zic politicieni si unde s-a creeat un stat paralel format din membri de frunte ai serviciilor secrete , datand unii , din vremea fostei securitati iar altii , din vremea actualului SRI . Cred ca exista suficienti tipi sus pusi din tara asta d e cacat , care abia asteapta sa urmam si noi….drumul grecilor . Cum si cat dracu ne vor mai suporta astia , gandeste-te ca, maine poimaine , c-o fi 2019 , c-o fi 2020 sau 22 chiar nu conteza OBLIGAT VOM TRECE LA MONEDA UNICA CHIAR DACA S-AR PUNE UNII SI-N CUR SI-N CAP caci asta , este una dintre CONDITIILE ESENTIALE ALE EXISTENTEI ROMANIEI IN SPATIUL UE dupa cum , bine sti si matale , doar Dracu stie . Te-ntreb eu…in ce conditii ? Bazati pe o economie ce-si are originile in consum si nu pe productie , pe productie d e inalta calitate pe care s-o ceara toti , si sa-ti si d ea gologanii pe ea ??? Pe ” servicii ” adica pe ….subzistenta ? Sti ca te-am mai intrebat eu d e cateva ori : unde dracu vezi matale economia romaneasca , unde vezi { pe unde , de fapt } industria caci eu , chiar n-o vad neam ! Vorbeste asta Tutuianu despre ” spatiul vital al Imperiului German ” ? Pai chestia cu spatiul vital…asta si-a adus-o aminte de pe vremea cand a invatat la istoria d e cl. VI-a despre cum si d e ce a inceput WWII caci altminteri n-ar mai fi debitat astfel d e prosti ! Din pacate , noi romanii , d e fapt Romania , nu suntem nici in situatia Greciei , Italiei sau Spaniei sa avem d e bine d e rau cu ce ne sustine economiceste , nici in situatia Marii Britanii sau Frantei asa incat veninul aruncat de catre aceasta cobra bolshevica , si gasirea d e vinovati taman acolo unde nu sant , este pur si simplu pe gratis . Chiar daca dumneata esti inca sceptic cu privire la ceea ce-am spus luni 22 Mai , eu chiar asta ma incapatanez sa cred : VOTANTII AU INTELES CU CINE AU DE-A FACE ! Un exemplu : Gabriela Firea-Pandele actualul Primar General al Capitalei ce , pana mai ieri alaltaieri era prezenta { cu moaca aia d e scolaritza ascultatoare } pe cam toate sticlele TV iar acum dupa pocinogul cu linia aia fix pentru autobuzele RATB ce-a dat peste cap circulatia la intrarea in Bucuresti….nu mai scoate capul in lume ! Te-ntreb eu Motane fratele meu : costul lucrarilor , cine-l va acoperi si….DE UNDE ????? Chestia cu iluminatul a giorno si plasarea de fel d e fel de dracovenii in preajma Pastelui , aia n-a costat bani te-ntreb eu ? De unde oare ? Pai…chiar crezi ca daca maine vor avea loc alegeri , o va mai vota cineva p’asta , doar pentru ca liberalii lui Gorghiu s-au dovedit a fi niste cacaciosi ? Sa fim seriosi mon cher !

    Comentariu de Marian | mai 23, 2017

   • Eu am citat comentariul respectiv pentru ca am vrut sa-ti arat ce inteleg unii si cum.

    Comentariu de Motanul Incaltat | mai 23, 2017

 2. Da frate dar prostimea…intelege din pacate taman pe dos ! Azi am stat lipit d e telefon si…dupa ce m-au sunat baietii mei din UK….m-am mai linistit . Intrebare : crezi ca o chestie dintr-astea va ramane fara urmari ? Crezi c-o chestie dintr-astea nu-i dau apa la moara lui Farage , lui May sau altor nebuni britanici ? Oare cat va mai dura pana sa se-ntample si la noi caci , mai devreme sau mai tarziu…se va intampla ? Ma uitam cu groaza la salvarile , zecile d e salvari , ce-au intervenit la locul incidentului si ma-ntrebam : oare noi , ” serviciile ” noastre sanitare sant pregatite pentru asa ceva , ei c e n-au gasit de cuvinta sa faca pe dracu in patru si sa aprovizioneze cabinetele medicale cu acel vaccin antirujeolic care , pe deasupra , mai este si obligatoriu inca din primele zile sau ani d e viata ?! Ce s-ar face nemernicii astia politicianisti daca la vreun concert { cam ca alea organizate de PGMB mai zilele trecute in fata Universitatii } , s-ar autodetona vreun nebun ? Sa nu-mi spui ca va lua nastere vreun nou partid numit probabil #Rezist sau # Jos cu javrele ca….chiar nu te cred 😡 😡 😡 ! Maine este o z i d e foc pentru madamme Vasilescu si dl. Grindeanu caci , se zvoneste prin targ faptul ca , in afara celor peste o suta d e mii de sindicalisti….vor mai fi acolo si…altii care , vor # Rezista .

  Comentariu de Marian | mai 23, 2017 | Răspunde

  • In primul rand, Occidentul a primit in numar foarte mare populatie musulmana, dar nu a reusit sa integreze aceasta populatie in societatea occidenatala.

   Pe de alta parte, e foarte greu de inteles cum de s-au intors combatanti de pe fronturile din Irak si Siria in Marea Britanie? Adica Marea Britanie i-a primit? Sunt 3500 de suspecti de terorism – de ce nu-i aresteaza? Cand au fost atentatele in Franta, multi au luat avionul spre Turcia ca sa mearga sa lupte in Siria alaturi de ISIS. Ce au facut autoritatile franceze? De ce nu i-a arestat pe aeroport?

   Noi NU trebuie sa primim musulmani, nu mai vorbesc ca NU trebuie sa construim acea moschee, iar pe cei care fac probleme trebuie sa-i expulzam rapid sau sa-i bagam la zdup, dupa care, prin mijloace specifice, sa culegem informatii. Daca suntem atenti si prudenti, la noi nu se va intampla. In Occident se intampla pentru ca acolo traiesc in numar foarte mare musulmani, iar integrarea lor in societate nu a mers asa cum ar fi trebuit. Toleranta, specifica societatii occidentale, a mers pana la a le tolera nerespectarea legii.

   Comentariu de Motanul Incaltat | mai 24, 2017 | Răspunde

   • Ce ai inebunit subit , desii intrebarea asta mi-am pus-o inclusiv lu’ dumneaeu ? Cum sa-i arestezi , in ce baza , vorba lui Dumitru Coarna ? Si UK si Franta ” mustesc ” de democratie : fiecare este liber s a faca ce doreste cu viata sa . Daca cineva doreste sa dea o fuga pana in Africa la o partida de saffari ….ce treaba am eu organ al statului francez sau englez sa-i interzic aluia sa s e distreze ? Daca dupa aia …va gasi de cuvinta sa aplice ce-a invatat acolo si sa-si arunce trupul mizerabil spre Allah….cine c e poate sa-i zica ceva ? Iar in Franta { spunea Cioran ca ” nicaieri nu gasesti atati musulmani ca-n Paris ” si asta , prin ’80 } pai , ce te faci ca aia-‘s CETATENI FRANCEZI IN PROPORTIE DE ….101% ? M-am gandit si la posibilitatea de a nu le permite reintoarcerea in tara dupa ” sejur ” insa si asta pica , tot conform acelorasi legi implacabile ale….democratiei in care se balacesc , aia din statele respective . Interesant finalul si , chiar apoteotic : ” noi NU trebuie sa primim musulmani , nu mai vorbesc ca NU trebuie sa construim acea moschee ” etc . Cum dracu sa nu-i mai primesti alti musulmani ca , ai suficienti musulmani chiar aici in tara ?! Ce-i trebuie unui tanar musulman de origine romana , debusolat in lipsa unor posibilitati de-a manca o paine cinstita la el in tara , in Romania , si mai ales de-a face bani multi si foarte rapid ca sa-si poata cumpara si el….macar un Ferrari amarat ? Doar un impuls dat de o minte mai ” speciala ” si….treaba-i gata ! Iar acea moschee…pai eu cunosc doar in Bucuresti , vreo trei { plus multe facute in case sau proprietati private unde nu-si baga nimeni nasul } plus inca vreo zece in zona Dobrogea . In plus…nu Statul Roman si nu { de data asta sunt mai mult decat convins de ceea ce afirm } PGMB prin pixul doamnei Gabriela Firea -Pandele vor da banii { atentie muncitorii romani c e vor lucra acolo trebuie sa fie OBLIGATORIU de religie musulmana asa se aude prin targ } ci Statul Turc prin pixul domnului Erdogan . Ma bucura faptul ca…ai ajuns la parerea pe care-o exprimam eu dupa figura cu Charlie Hebdo , un fel de : GATA , NE-A AJUNGE ! ” DEMOCRATIA INCEPE DE LA RESPECTAREA UNOR REGULI SI SE TERMINA BRUSC DACA NU LE RESPECTI ” declara dupa nemernicia aia cu Charlie Hebdo fostul Presedinte american Obama si , chiar nu stiu pentru ce , tin sa-i dau dreptate !

    Comentariu de Marian | mai 24, 2017

   • Una e sa vrei sa fii liber sa ai afacerea ta, sa te distrezi, sa te imbeti, sa curtezi o gagica etc si cu totul altceva e infractiunea de terorism. Daca e sa urmam logica ta atunci ai putea spune si asa: te plimbi si tu ca omu’ in Trafalgar Square si vine unu’ si te jefuieste. Ce treaba are politia? N-are voie sa te jefuiasca? Ca doar e democratie! N-are voie cineva sa intre cu masina personala in oamenii de pe trotuar pe Podul Westminster? Ce treaba are politia, ca doar e democratie? Cam ciudat mod de a vedea democratia!!

    Daca sunt cetateni francezi „in proportie de 101%” nu e normal atunci ca acesti cetateni francezi sa respecte cultura, regulile si legile statului francez? Eu am impresia ca da, asa ar fi normal. Nu sa faca acte de terorism!! Nu-ti place ceva, nu esti de acord cu anumite lucruri din legislatie – sunt partide, ai posibilitatea unor initiative civice, se pot constitui partide si poti sa-ti arati dezacordul sau sa propui ceva, dar respectand regulile democratiei, nu prin terorism.

    Comentariu de Motanul Incaltat | mai 25, 2017

   • Teorismul islamic nu are legatura cu ceea ce ai afirmat: „debusolat in lipsa unor posibilitati de-a manca o paine cinstita la el in tara , in Romania , si mai ales de-a face bani multi si foarte rapid ca sa-si poata cumpara si el….macar un Ferrari amarat”. Asa pot fi si altii, in situatia descrisa de tine si care nu se apuca de acte de terorism, care oricum nu-i rezolva problemele. Ba dimpotriva, i le agraveaza. Pentru ca explica-mi si mie cum va castiga acela, intr-un timp foarte scurt, multi bani si un Ferrari facand o fapta de terorism? Evident ca este absurd.

    Daca sunt moschei in Romania, la ce mai trebuie o megamoschee taman in Bucuresti? „Statul turc prin pixul domnului Erdogan”, numai ca Dl. Erdogan s-a cam indepartat de valorile europene. Regimul dumnealui nu prea are legatura cu UE, iar Romania e membra UE. Cu atat mai mult nu vad de ce trebuie construita acea moschee, care sta „in pixul domnului Erdogan”. Pe de alta parte, nu pare sa se justifice tinand cont de numarul de musulmani din Romania. De asemenea, nu prea vad reciprocitate, spre exemplu o megacatedrala ortodoxa romaneasca la Istanbul. Ba mai mult, Sf. Sofia, care era muzeu, acum am inteles ca regimul Erdogan doreste sa-i atribuie rolul de moschee.

    Nu „se termina brusc daca nu le respecti”, ci sunt mecanisme ale statului de drept prin care regulile, daca nu sunt bune pot fi schimbate. Tot prin aceleasi mecanisme regulile vor fi respectate. Si in felul acesta democratia nu se termina.

    Comentariu de Motanul Incaltat | mai 25, 2017

  • Si e un lucru foarte bun ca Romania, si e de salutat pozitia Presedintelui Iohannis, nu a acceptat acele cote obligatorii de imigranti musulmani pe care Germania lui madam Merkel vroia sa le impuna in toata Europa!! Ei nu trebuiau primiti in Europa si asta inca de mai demult, nu de acuma.

   Lui Farage nu cred ca-i da apa la moara pentru ca se vede ca Brexitul nu-i pazeste pe britanci de terorism. Depinde, daca da apa la moara extremsmului sau nu… Insa in general vorbind, da. Pentru ca lumea se radicalzieaza in astfel de momente. Ai citit, cred, despre jurmalista aceea de la Daily Mail care vorbea de „solutia finala” si a fost reclamata la politie.

   Iti inteleg ingrijorarile si ai dreptate: ce ne facem noi daca, Doamne fereste, s-ar intampla la noi asa ceva. Ai vazut ce s-a intamplat la Colectiv – mai bine pregatiti decat au fost atunci nu cred ca sunt, apropo de serviciile noastre sanitare. As vrea sa n-am dreptate si sa cred ca suntem mai bine pregatiti, dar sunt realist. Insa la noi probabilitatea de a se intampla sa ceva e destul de mica intrucat comunitatea musulmana de la noi e mult mai mica in comparatie cu cea din Anglia sau Marea Britanie:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Romania

   https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_the_United_Kingdom

   https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_England

   In Romania sunt 64.000 de musulmani (0,3% din populatie) fata de Anglia unde sunt peste 2.600.000, adica un procent de 5%, cu o crestere de peste 1.100.000 de musulmani din 2001 pana in 2011. Daca la noi ii intalnesti cu precadere in Dobrogea, in Anglia sunt imprastiati cam in toata tara si sunt zone, chiar in centrul Angliei, unde procentul lor este intre 10-20%. In Manchester traiesc un numar mare de musulmani:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Manchester#Demography

   Recensamantul din 2011 dadea urmatoarea distributie:

   „Christian (48.7%)
   No Religion (25.3%)
   Muslim (15.8%)
   Hindu (1.1%)
   Buddhist (0.8%)
   Jewish (0.5%)
   Other (0.9%)
   Religion Not Stated (6.9%)”

   Deci e un oras unde crestinii sunt in procent de sub 50%, fara religie 25,3% si musulmani 15,8%. De aici si riscul de a aparea tocmai in acest oras un atentat terorist din partea lor era mare. Interesant este ca Machester are si un numar disproportionat de mare de homosexuali si lesbiene – 0,23% din numarul total de familii sunt parteneriate civile de acelasi sex fata de 0,16% cat reprezinta media nationala in Anglia, cf. recensamantului din 2011.

   Comentariu de Motanul Incaltat | mai 24, 2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: