Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Amnistia si gratierea…

Desi ocupat si cu alte lucruri, m-am gandit mult la acest subiect. In paranteza fie spus, de cand am acest blog constat un lucru: nu e usor sa scrii, nu e deloc usor… Dar despre asta poate altadata.

Totusi, acest subiect, sa recunoastem, nu e deloc usor si are ramificatii foarte complexe.

Ce am putea spune totusi?

Dupa parerea mea, PSD, caruia ii apartine acest proiect – Amnistia si Gratierea, trebuie sa inceapa sa-l puna in practica. Problema e ca PSD a avut o comunicare foarte defectuoasa pe marginea acestui subiect. N-a vorbit de asa ceva in campania electorala si, dupa castigarea alegerilor, ne-am trezit din partea lor cu Proiectul de Ordonanta. Nu asa se fac lucrurile si de aceea nu trebuie sa ne mire marsuri si mitinguri de protest. Subiectul penitenciarelor si al amnistiei si gratierii se discuta mai serios de abia acum. Ma intreb: de ce? Pentru ca o astfel de dezbatere in societate trebuia facuta de mai demult.

Din cate inteleg, situatia din penitenciarele romanesti e jalnica, conditiile fiind asemanatoare cu cele de pe vremea comunismului. In acest sens unele condamnari sunt, de fapt, condamnari la moarte sau mai exact spus in regim de exterminare, ceea ce este o pata extrem de rusinoasa pe obrazul acestei tari. Dupa parerea mea, condamnarile la CEDO, pe care le sufera tara noastra sunt justificate, precum si banii pe care tara noastra trebuie sa-i plateasca drept despagubiri.

Pe de alta parte, gandindu-ma la romani ca la fratii mei, sunt oripilat cand aud de faptul ca penitenciarele sunt supraaglomerate iar conditiile sunt inumane. Si sunt ingrozit de faptul ca nimeni nu pare sa se gandeasca cum de s-a ajuns la asa ceva!! Pentru ce, in Romania, sunt penitenciarele supraaglomerate? Si pentru ce milioane de romani au trebuit sa-si parareasca tara ca sa munceasca prin alte parti? In aceste conditii, oameni astia sunt pur si simplu victime. Si am inteles chiar, de la emisiunile televizate, ca nici nu se prea face educatia necesara pentru reinsertia acestor oameni in viata sociala.

Din acest punct de vedere, Romania se indeparteaza de UE, de lumea civilizata, lucru ce nu poate sa placa decat dusmanilor nostri.

Revenind la PSD, trebuie spus ca PSD a dat impresia, pe care o impartasesc si eu, ca doreste amnistierea si gratierea doar a unor anumite persoane. Nu e vorba doar de faptul ca legea ar fi data cu dedicatie (e si asta!), dar e un lucru care calca in picioare democratia. De aceea PSD trebuie sa clarifice aspectul asta al problemei.

Pe de alta parte, legea aceasta trebuie sa corecteze niste abuzuri care se vor fi facut. Faptul ca inca, in Romania, avem condamnari pe criterii politice inseamna ca inca se mai face politie politica – ceea ce e intr-adevar halucinant. Dezvaluirile lui Sebastian Ghita aduc, pe buna dreptate, in discutie aceasta problema. Niste servicii de informatii nereformate si nerestructurate corespunzator, care, dupa toate probabilitatile, functioneaza pe baza de nepotism, precum si o justitie ce face, de fapt, abuzuri cu caracter politic, ne indeparteaza  de Lumea Libera si Occident. Eu am mai scris un articol, la care am mai facut referire si va invit sa-l (re)cititi:

Trebuia infiintat PNA…?

Parerea mea este ca aceasta epoca a cam trecut… De aceea trebuie gandite formule de restructurare a statului, mult mai eficiente. Iar una din obligatiile politice a PSD-ALDE ar fi sa sparga primii gheata si sa desfiinteze DNA. Ce se intampla? DNA, trebuie sa recunoastem, nu a avut nici efectul si nici succesul scontat. Chiar si Mani Pulite a avut un sfarsit, iar Dl. prof. Mircea Cosea arata ca in privinta sumelor recuperate, acestea au fost 18% din total. Deci destul de putin. Pe de alta parte, DNA duce spre deprimarea mediului de afaceri, a capitalismului romanesc si la un blocaj urias in toata Administratia de Stat. Cel putin, din ce poti auzi din emisiunile televizate de la televiziunile de stiri, e ingrijorator ca Statul roman pune deliberat in situatie de inferioritate capitalismul romanesc fata de cel strain. Aplicarea unui dublu standard de catre Stat, dar in defavoarea capitalismului romanesc, e o greseala ce as caracteriza-o drept grava din punct de vedere strategic si pe termen lung.

De aceea un proiect de tara ar putea avea in vedere restructurarea statului si, ca urmare, reducerera rolului statului in economie, o protectie sociala facuta cum trebuie, adecvat, investitii publice masive in infrastructura si sprijinirea capitalismului romanesc, a initiativelor sanatoase autohtone.

Parerea mea este ca ar trebui marita inclinatia spre antreprenoriat, dar pentru asta trebuie sa ai conditii optime, inclusiv financiare si monetare. Am indoieli ca BNR, v si aici, sub actuala conducere si care continua o filozofie veche, ar putea oferi aceste conditii, daca ma gandesc si la faptul ca BNR, implicandu-se in Criza economica si financiara din 2008, de fapt a agravat-o in Romania. Insa in general vorbind, noi ne facem noua insine probleme cu birocratia excesiva, cu tot felul de formulare care ne ingreuneaza activitatea si care ne deprima competitivitatea.

Cum e posibil ca romanul, cand pleaca in afara, are succes si e apreciat, doar in tara lui n-are locuri de munca, n-are succes, nu e apreciat? Noi trebuie sa construim o Romanie moderna!

Va invit sa cititi acest articol al Andreei Paul:

Tabloul de bord al economiei românești – decembrie 2016

Puncte slabe și tari ale dinamicii economice românești


Puncte tari ale dinamicii economice

 • PIB:
  • În anul 2016, PIB-ul României este estimat la 600 mil lei, cu o creștere economică de 4,1% comparativ cu anul 2015, conform Raportului privind situația macroeconomică pe anul 2016 și proiecția acesteia pe anii 2017-2019.
  • Institutul Naţional de Statistică estimează că România a avuto rată de creștere a PIB în Trimestrul III al anului 2016 mai mare cu 0.6% față de trimestrul II al anului 2016 și cu 4.4% față de același trimestru din anul 2015.
  • PIB pe locuitor la prețuri curente a crescut în anul 2015 cu 600 euro față de anul 2014, conform datelor furnizate de Eurostat.
 • Veniturile obținute din impozitul pe profit, în primele 10 luni ale anului 2016, sunt cu peste 11% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului 2015, conform execuției bugetare din luna octombrie 2016 publicată de Ministerul Finanțelor Publice. (vezi Tabelul 5.1). De asemenea, veniturile obținute din accize au crescut cu 5.6% în perioada ianuarie-octombrie 2016, față de aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând 3% din PIB.
 • Cheltuielile pentru investiții realizate de stat, în primele 10 luni ale anului 2016, au fost în valoare de 11 miliarde de lei, adică cu 20% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut, conform execuției bugetare din ianuarie-octombrie 2016 publicată de Ministerul Finanțelor Publice. (vezi Tabelul 5.1)
 • Rezervele valutare au înregistrat o creștere de 0.1% în luna noiembrie 2016, față de lună anterioară, respectiv cu peste 7 procente peste nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, conform BNR. (vezi Tabelul 3.2)
 • ISD-urile au depăşit 3,7 miliarde de euro în perioada ianuarie – octombrie 2016, înregistrând o creștere de peste 34 procente față de aceeaşi perioadă din 2015, conform datelor publicate de BNR. (vezi Tabelul 3.4)

Puncte slabe ale dinamicii economice

 • Peste 140 000 de firme și-au închis porțile, în anul 2015, cu aproape 30 000 mai multe decât în anul 2014, la care se adaugă cele peste 132 000 de firme închise în primele 10 luni ale anului 2016 (cu peste 25% mai multe firme închise în primele 10 luni ale anului 2016, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent), conform datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului.
 • Datoria externă totală a crescut cu 2 procente în luna octombrie 2016 față de aceeaşi perioadă a anului 2015, conform datelor publicate de BNR. (vezi Tabelul 3.4)
 • Sumele primite de la UE în contul plăților efectuate,au înregistrat o scădere dramatică de 93% în primele 10 luni ale anului 2016, față de aceeași perioadă a anului trecut, conform execuției bugetare din ianuarie-octombrie 2016 publicată de Ministerul Finanțelor Publice. (vezi Tabelul 5.1)
 • Deficitul comercial a continuat să crească, ajungând la 7.9 mld euro în primele 10 luni ale anului 2016, fiind cu peste 23% mai mare decât deficitul comercial înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2015, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică. (vezi Tabelul 3.4)
 • Deficitul Bugetului general consolidat a fost de -1.26 miliarde de lei în primele 10 luni ale anului 2016, adică 0,17% din PIB.

Documentul integral poate fi accesat aici.”

Ii multumesc Andreei Paul ca ne ofera astfel de date prezentate atat de profesional si concis. Vroiam de mai demult sa comentez acest articol, dar acum vreau sa va spun ce mi-a atras atentia cel mai tare:

Peste 140 000 de firme și-au închis porțile, în anul 2015, cu aproape 30 000 mai multe decât în anul 2014, la care se adaugă cele peste 132 000 de firme închise în primele 10 luni ale anului 2016 (cu peste 25% mai multe firme închise în primele 10 luni ale anului 2016, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent), conform datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului.”

Criza a trecut si inca se inchid cu sutele de mii firme in Romania. De unde rezulta ca, in realitate, Criza n-a trecut in Romania. Dimpotriva!

Ce face DNA? O agraveaza!!

Si asta e aspectul cel mai ingrijorator!! Retrogradarea in clasamentul global al antreprenoriatului si foarte slaba – hai s-o spunem pe bune acuma! – inclinatie spre antreprenoriat a romanilor, arata o depreciere a libertatii economice, lucru ce ne poate costa mult in viitor si s-ar putea sa ne usture rau de tot. Andreea Paul spune:

„Suntem deficitari la atitudine, resurse, infrastructură, asumarea riscului, dar și la capacitatea de a reține resursele umane talentate în țară, cu impact direct asupra investițiilor, productivității, inovării și locurilor de muncă bine plătite. Detalii suplimentare aici.”

Asa este. Lucrul asta arata o depreciere a libertatii economice in Romania, combinata cu politici financiare, monetare si de credit necorespunzatoare plus o scadere a investitiilor publice, o gripare a motoarelor economice, generatoare de crestere sanatoasa. „Suntem deficitari la atitudine” – suntem, in conditii de teroare, cand ti se poate fabrica oricand un dosar, chiar si prost facut. Promovarea delatiunii e un alt aspect pentru care DNA ar trebui desfiintat, dar pe de alta parte, cel putin din cate am inteles eu de la Codruta Kovesi, sunt 12.000 de dosare „in lucru” si concluzia nu poate fi alta decat ca dosariada asta va continua la nesfarsit cu un numar enorm de dosare, cu mii si mii de dosare pentru ca altminteri s-ar termina si cu DNA, si cu locurile de munca si cu salariile de acolo. De aceea un astfel de fenomen abnorm trebuie stopat odata si odata. Iar PSD-ALDE trebuie sa aiba curajul sa faca lucrul asta.

Eu as dori sa subliniez un lucru: capitalismul romanesc trebuie sprijinit, in sensul ca nu trebuie sa-i dai la cap. Romania nu poate si nici nu trebuie sa se bazeze in exclusivitate pe investitii straine. Care ar mai fi esenta capitalismului in Romania, daca tot ar fi strain? E clar ca in aceasta situatie ar avea loc o nepotrivire grava. Si n-ar fi nici multumitor. Nici bine. De aceea ar trebui vazut cum sa facem sa cream conditiile ca el sa se poata dezvolta si performa, pentru a creste nivelul general de trai al populatiei. Pentru ca romanul sa se simta bine in tara lui si sa poata performa aici, nu in alta parte. Deocamdata nu am atins acest deziderat. Am vazut si articolul Andreei Paul despre competitivitate si nu doar ca pe decidentii politici nu-i preocupa, dar Romania, ca tara inca in tranzitie, ar trebui sa fie preocupata de a avea un mediu economic care sa stimuleze competitivitatea. Situatia asta defavorabila, cu o competitivitate scazuta, dateaza de foarte multa vreme; eu am scris in 2013 un articol pe aceasta tema:

Despre competitivitatea economica

In care aratam prabusirea competitivitatii sub guvernarile Boc/Basescu. Regimul Basescu n-a reusit, desi multa lume si-a pus speranta, sa stimuleze economia si sa-i creasca competitivitatea. Dimpotriva!

Iata inca un motiv pentru care trebuie incercat altceva. Iar DNA a fost, de fapt, instrumentul acelui regim. Care nu a performat, din contra! De aceea vremea DNA a cam trecut si PSD-ALDE ar trebui sa explice corect cum stau lucrurile si sa actioneze desfiintand DNA si gandindu-se la solutii economice, de restructurare a statului, cum aratam mai sus, nu de inhibare a mediului economic si de afaceri, lucru ce conduce, pana la urma, la deteriorarea libertatii economice, cu consecinte extrem de grave.

Cheia de bolta a Romaniei nu e DNA! Desi, daca ai privi pe televiziunile de stiri, doar despre asta se discuta, cel putin de la dezvaluirile lui Sebastian Ghita incoace. Insa trebuie sa spunem si ce ar fi in favoarea DNA. Statul nostru e inca unul foarte mare – am inteles, de exemplu, ca avem vreo 30 de ministere, peste 100 de secretari de stat, cu mult peste orice tara din Vestul Europei, daca inteleg eu bine. Or, lucru asta se traduce prin accesul unor persoane la resursele statului si la bani. Un astfel de stat te invita la coruptie, mai ales ca perfect n-o sa fie vreodata. Fara un organism care sa stapaneasca fenomenul coruptiei, evident, acesta iese de sub orice control, lucru iarasi foarte periculos. Insa vicios e faptul ca DNA nu e eficient si nu poate fi eficient, cum aratam mai sus. Sistemul asta, bazat pe un organism precum DNA, nu face decat sa eternizeze delatiunea, numarul de dosare, iar ceea ce se va recupera va fi putin, altfel n-ar mai fi rentabila afacerea.

Pe de alta parte, n-as crede ca Romania ar avea probleme foarte mari pe parte de siguranta nationala, cum vor sa acrediteze unii. De altfel inteleg ca suntem apreciati in cadrul NATO, suntem pe locul 2 la furnizarea de informatii in cadrul Aliantei Nord-Atlantice. Deci nu stam rau. Problema cea mai mare a Romaniei, nerezolvata inca, e cea economica si aici avem slabiciuni evidente, vulnerabilitati evidente. Numai ca rezolvarea acestora sta foarte putin in serviciile secrete. De aceea astfel de organisme precum DNA sau in Binom cu SRI, care ar dori sa ranforseze statul pe o parte, dar creand si agravand slabiciuni pe de alta parte, acolo unde avem vulnerabilitati evidente, nu sunt de dorit. Nu mai vorbesc de modul nedemocratic in care actiona Binomul, amenintand chiar si pe premierul Romaniei si blocand proiecte de infrastructura – a ajuns celebru exemplul dat de Ghita cu Autostrada Comarnic-Brasov. Pentru ca n-as dori sa se creada ca Binomul doar ranforseaza, doar pazeste strasnic Romania. Dimpotriva, ii creeaza si slabiciuni evidente, actioneaza nedemocratic, fara sa-si asume consecintele sau sa raspunda in vreun fel.

Eu cred ca mai trebuie spus un lucru: vulnerabilitatile economice romanesti sunt in atentia serviciilor de informatii straine, neprietene care monitorizeaza Romania. Evident, ca razboiul hibrid, manipularile si actiunile de dezinformare facute intr-o tara de catre servicii straine tin cont de astfel de slabiciuni, inclusiv de agravarea lor. Spre exemplu, nu e deloc cert ca Rusia va ataca militar Romania, dar e aproape o certitudine ca serviciile rusesti actioneaza in scopul demoralizarii populatiei si reducerii increderii in Uniunea Europeana, bazandu-se pe cum merg lucrurile din punct de vedere economic, adica prost si stiind ca astfel populatia poate fi usor influentata intr-o anumita directie. Evident, si prosperitatea are punctele ei slabe. Dar are si un punct tare, spre exemplu: o economie bine reglata si competitiva e greu de daramat, iar o catastrofa precum venirea nazismului la Putere in Germania, in anii ’30 ai secolului trecut, a avut la baza slabiciuni economice. Or, la noi slabiciunile economice persista cu tot DNA-ul si s-au agravat pe vremea regimului Basescu. Iar activitatea DNA are si reflexe negative in Administratie si Economie, care acum sunt ignorate, dar in felul asta se adancesc.

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

ianuarie 28, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

80 comentarii »

 1. http://acecomments.mu.nu/?blog=86&post=368084

  Comentariu de Cristina | ianuarie 29, 2017 | Răspunde

  • Si care e parerea ta despre ce spune acest articol…?

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017 | Răspunde

   • Sint de acord cu ce spune.

    Comentariu de Cristina | ianuarie 30, 2017

   • Dar care e parerea ta despre demonstratiile din America impotriva ordinului semnat de Trump, acela cu interzicerea imigratiei, anumite state musulmane fiind vizate…?

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017

   • Manipulați de media. De aia a cistigat Trump.

    Comentariu de Cristina | ianuarie 30, 2017

   • Te rog comenetaza putin textul aceasta din articolul pus de tine:

    ” Further, I no longer have any investment in any particular political values, save one: The rules created by the left will be applied to the left as equally and punitively as they have applied them to the right. And when they beg for mercy, I’ll begin to reconsider. Or maybe not. Because fuck these people.

    This new philosophy has freed me of more emotional angst that I can describe. Literally nothing the left says or does matters to me anymore. I don’t care about their tantrums. I don’t care about their accusations. I don’t care if they say Trump is lying. I don’t care if Trump is lying.

    They created this Frankenstein. They own it. I am free of all obligation. I will never play defense again. I will attack, attack, attack, attack using their own tactics against them until they learn their lesson.”

    Adica stanga si stangistii l-au creat pe Trump? Cum trebuie sa intelegem, dupa parerea ta?

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017

   • CNN a fost printre cele mai mari companii care au promovat minciuni. Toată media liberală au închis ochii la crimele administrației obama si la toate acțiunile criminale ale lui Clinton. Liberalii au atacat fiecare principiu moral care a existat in soecietatea americană. Da, ei l-au creat pe Trump. Majoritatea republicanilor nu le-a pasat ca Trump isi schimba pozițiile de 3 ori pe zi. Nu le-a pasat ca Trump habar nu are care este rolul unui presedinte. El a fost singurul care a luat taurul de coarne si i-a bătut pe democrati la propriul joc. Stingistii dau din colț in colț ca nu stiu ce sa faca, cum sa reacționeze pentru ca Trump e tot timpul cu un pas inaintea lor. Trump ii face sa isi bată joc de ei înșiși! Chestia cu opritul emigrantilor a fost făcută de obama acum citiva ani. Ai vazut vreo demonstrație? De ce nu?

    Comentariu de Cristina | ianuarie 30, 2017

   • Chestia e ca mie mi-a pasat cine vine presedinte. Mi-a pasat ca Trump nu este calificat. De aia nu am votat cu el.

    Comentariu de Cristina | ianuarie 30, 2017

   • Sa se uite la tara ei cum arata si sa lase America in pace. Fiecare tara e justificata sa primească pe cine dorește. A zis ceva cind obama a facut exact același lucru? Nu. Oare de ce?

    Comentariu de Cristina | ianuarie 30, 2017

   • E ok sa ștergi comentariile mele. Am vrut doar sa citești articolul respectiv, sa nu crezi tot gunoiul CNN-lui

    Comentariu de Cristina | ianuarie 30, 2017

   • Nu le sterg, nu am de ce. Sunt interesante! 🙂

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017

   • Exact ce am zis mai sus. Nu mai repet.

    Comentariu de Cristina | ianuarie 30, 2017

   • De ce e chestie interesantă? Pentru ca vrea sa reducă birocrația? E foarte bine.

    Cit despre Trump vizitând marea britanie, pentru ce? Sa asculte la prostiile debitate de ei? Nu destul a trebuit sa o ascultam pe May cind a venit aici? Sa-si țină islamul si încălzirea globală pentru ei.

    Comentariu de Cristina | ianuarie 30, 2017

   • Da, dar interesant e cum vrea sa reduca reglementarile.

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017

   • Bai sa dea dracu !!! Adicatelea TOTI aia ce -si manifesta nemultumirea asupra alegerii si validarii lui trump in functia de Presedinte al USA…toti aia sant manipulati de presa ??? Iar aia ce-s de acord…inseamna ca doar aia-s americani adevarati ? SHAME USA !!!!

    Comentariu de Marian | ianuarie 30, 2017

   • E posibil… Subestimezi capacitatea de a manipula a unei prese de o anumita orientare politica?

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017

   • Insa vezi ca si oamenii, unii dintre ei, desigur, gandesc asa…

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017

 2. Dupa umilele mele cunostiinte , gratiere inseamna ceva , iar amnistie inseamna…altceva . Nu-mi aduc aminte ca Presedintele Romaniei herr Klaus Werner Johannis sa fi gratiat pe cineva din 2014 si pana azi …nici macar pe acea femeie { acuzata nejustificat de rapire internationala } ce , pentru a-si proteja copilul de un tata abuziv si violent , a ales sa se care de-acolo si , sa vina in tara ei , in tara in care s-a nascut , crezand ca aici isi va gasii adapost si ea si copilul ei . N-a gratiat teutonul nici macar pe baba aia de 90 de ani acuzata ca a incalcat un drept de propietate si….tot aia de la Curtea Suprema , in urma demersurilor facute de avocatul ce-a pledat pro bono , au decis s-o lase dracului in pace cat o mai avea de trait . Cred ca nu l-ar gratia nici macar pe Jean Valjean ! Ai dreptate insa , acolo unde spui ca , astia de-s la guvernare { in urma castigarii fara drept de apel a alegerilor din 11 Decembrie …sau ma-nsel eu foarte tare 😡 } au incercat o sholticarie de parca in rest rezolvasera toate promisiunile din campania electorala . Eu personal chiar nu cred ca DNA ar trebui desfiinta ci doar sa fie obligata institutia respectiva si functionarii sai , sa devina eficienta dar , mai ales sa nu-si mai bage nasul unde nu-i fierbe oala , facand alora din Justitie cam ce-a facut acel ofiter al Securitatii , la ” procesul ” descris atat de plastic de catre Dinu Sararu in ” Niste tarani ” : ” – Faceti ce vreti insa noi…tot al luam ! ” Daca DNA ar fi fost macar 50% eficient , daca si-ar fi facut treaba asa cum trebuia , nici macar prof. Mircea Cosa n-ar mai fi avut pentru ce s a -si arate nemultumirea caci , 1] am fi avut mai putini corupti care sa stea in fruntea bucatelor si 2] am fi trait ca-n Elvetia doar din ceea ce s-ar fi recuperat de la aia coruptii . Din pacate ….18% reprezinta un nimic iar despre ” eficienta ” DNA chiar nu-i loc de vreo discutie mai ales daca inclusiv tzatza Niculina de la Bariera Vergului , s-a prins ca , astia actioneaza …la comanda . Sub inteleapta conducere a doamnei Kovesi….cati bani au fost recuperati din furaciunile coruptilor ? Nu cumva sub aceeasi intzeleapta condurere a ajuns DNA-ul ca sa devina un fel d e stat in stat asat ca sa nu-mi mai reamintesc d e aia din ” servicii ” despre care inclusiv dl. Dragnea se lauda ca le va taia bugetele dar care { big surprise } , a facut taman ” viceversa ” ? PIB-ul Romaniei , fi serios prietene cu gheara si coada : toata lumea stie ca , acesta-i format mai mult de 75% din activitatea multinationalelor si-a firmelor straine care-si vireaza castigurile { asa cum este si normal } catre tarile din care provin , fara s a lase nici un cent gaurit in Romania . Aia ce inca au niscai afaceri , romanii ce au inca , niscai afaceri…pai aia sunt OBLIGATI , sa-ncerce sa fenteze legile caci , aceste legi parca sunt facute special fie pentru ai provoca s-o faca , fie pentru a-i obliga sa-si traga obloanele ….probabil in urma dorintei ” unora ” sa dispara capitalul autohton precum si intreprinzatorii romani . ” Cheia d e bolta a Romaniei nu este DNA ” . Cum dracu ai reusit s-ajungi la concluzia asta ? Si…care-i dupa parerea matale ” cheia d e bolta a Romaniei ” ?

  Comentariu de Marian | ianuarie 29, 2017 | Răspunde

  • Depinde cum ne raportam la Romania. Daca ne raportam la Romania ca la o Romanie eminamente corupta atunci unii ar putea spune ca DNA ar fi „cheia de bolta a Romaniei”. Dar de ce trebuie sa ne raportam astfel sau numai asa la Romania? A te raporta numai din acest punct de vedere inseamna a ignora cu buna stiinta sau nu alte aspecte importante.

   Daca ne raportam la Romania din punctul de vedere al Istoriei recente ar trebui sa mergem la 22 Decembrie 1989. Si vom vedea ca aceasta cheie de bolta a fost alta: o Romanie doritoare de libertate, un popor ce dorea sa traiasca liber si sa se bucure de prosperitate, dupa perioada comunista in care nu gaseai mancare in galantare, in care ti se oprea lumina, iarna – caldura, perioada in care economia a luat-o la vale, regimul impunand mari privatiuni populatiei si in care restrictiile impuse de regim erau extrem de dure, incalcand brutal drepturile si libertatile individului. Era acea Romanie cu cozi interminabile la paine… Deci „cheia de bolta a Romaniei” a fost dorinta de libertate si prosperitate. Brucan spunea ca avem nevoie de 20 de ani ca sa intelegem democratia, dar acea naivitate, acea candoare de atunci, de la inceputul democratizarii tarii de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, era frumoasa si in acea navitate, in acea candoare erau sperantele a milioane de oameni de abia iesiti de sub un regim totalitar, doritori sa respire libertatea.

   Or, gandeste-te si tu: de la acea Romanie si de la acele idealuri sa ajungem acum sa vedem numai si numai ca Romania e doar corupta. Este, oare, cu dreptate lucrul asta? Uite-te si tu: nu se vorbeste decat de Romania corupta. Dar nu se mai vorbeste de libertate, de prosperitate… Adica de ceea ce au dorit oamenii, milioanele de oameni din tara aceasta in Decembrie ’89. De ce oare? Se vorbeste numai de hoti, se vorbeste doar de gratii, unii vor sa-i vada pe altii la puscarie. Am auzit ca la mitingul de ieri s-ar fi strigat sa se inchida unele televiziuni de stiri. Si aminteste-ti cum in urma cu 27 de ani tanjeam sa avem televiziuni, dupa ce regimul comunist ne-a impus doar doua ore de program, si alea cu ode pentru „iubitii conducatori”, la televiziunea de stat. Iti mai amintesti cum pe vremea comunismului ne uitam la televiziunea bulgara? La noi nu erau transmise nici meciurile Campionatului Mondial de Fotbal! Iar acuma sa vad din nou renascandu-se, ca Pasarea Phoenix din propia cenusa, securismul, „suspiciunile rezonabile”, dosarele fabricate la comanda politica? Inregistrarea convorbirilor? Pai, parca Ceausescu facea asta, nu?

   De ceva vreme incoace nu auzim decat de coruptie, decat de procurori, de condamnari, dar nu mai auzim aproape deloc de valorile care au stat la baza democratiei noastre, cele din 22 Decembrie 1989: libertate, prosperitate, demnitate.

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017 | Răspunde

   • Silviu Brucan [ s’aleaga prafu’ de el pe lumea ailalta 😡 ] stia ce spune dar , n-a exprimat ideea pana la capat si nici macar nu s-a obosit sa explice cuiva ce-a dorit sa spuna . A lasat sa-nteleaga fiecare ” dupa facultati ” , vorba feciorului lu’ Balosu . Ca sa-ntelegem democratia intr-adevar , ne-au trebuit 20 de ani , ca sa-ntelegem ce-i aia democratie , ne mai trebuiesc inca pe atat ! Iar la vremea cand a spus asta [ 1990 ] , ar fi trebuit ca intreg poporul cu varste intre cinci ani si….90 sa fie exterminat si abia aia ce aveau sa inplineasca ….aia cinci ani despre care faceam vorbire , abia aia puteau invata si aplica principiile democratice . Dovada in sprijinul teoriei mele , sant recentele { ultima…chiar aseara } demonstratii de protest , ce-au avut loc cam peste tot in tara . O minoritate contesta dreptul unei majoritati de-a guverna dupa programul lor asumat inca din perioada pre si postelectorala desii acea majoritate a castigat fara drept de apel acele alegeri { unul dintre principiile d e baza ale democratiei } care le da dreptul CONSFIINTIT de LEGE si PRIN LEGE . Oare asta-i democratie , oare asta insemneaza sa aplici principiile democratice ? Vad ca herr Johannis s-a abtinut s a mai iasa public alaturi d e zavragii dar asta nu inseamna in nici un caz c-a inteles gafa imensa facuta cu un miting in urma 😉 altminteri ieri ar fi iesit pe sticlele TV-urilor si-ar fi indemnat oamenii la calm , la moderatie . A facut-o cumva si eu n-am fot pe faza sa aflu asta ? . Despre ce fel de ” democratizare ” vorbesti facand referire la perioada d e dupa WWII si mai ales despre ce fel de ” candoare ” ? ” Candoare ” aveau aia { printre care inclusiv subsemnatul : ” recunosc am fost un dobitoc ” 😡 😉 } din decembrie ’89 si chiar imediat in ’90 dar aia de dupa WWII…fara suparare dar chiar ” nu se exista ” ! Daca s e vorbeste ” doar despre gratii , unii vor sa-i vada pe altii la puscarie ” cine-i vinovat ma rog ? Nu cumva cei ce trebuiau sa aplice LEGEA ??? SI ce dracu ai fratioare de o tii langa cu ceea ce tanjam in urma cu douazeci si sapte d e ani ? Fu-se si…se du-se ! Gata s-a mancat coliva aia ! Nu vazusi ca nici macar la groapa Ceausestilor n-a mai fost…ce era in urma cu doar vreo zece ani ?! Imi cunosti parerea , teoriile cu , cam ce condamnari le-asi da eu alora ce sant inca nostalgici ai vremurilor deja trecute CARE AU UITAT MULT PREA REPEDE CUM AU TRAIT ATUNCI asa incat nu voi insista , nu de alta dar , eu si familia mea am trait din plin acele ” vremuri binefacatoare ” 😡 😡 😡 ! Uita oamenii ca daia-s oameni ! Fara suparare dar in 22 decembrie 1989 , NIMENI n-avea habar despre ” valorile ” pomenite d e dumneata : TOTI DOREAM SA SCAPAM DOAR DE CEAUSESCU IAR IN LOCUL LUI SA PUNEM UN….” COMUNIST DE OMENIE ” , de ce dracu uiti asta prietene 😡 😡 ??? Cat despre ” programul la TV de doar doua orre si unde vedeam doar ceea ce doreau aia s a vezi …pai pana in Decembrie ’89 citeam minim doua carti saptamanal . Azi…citesc ocazional { mi-am pastrat totusi pasiunea cititului } doua carti si alea ….LUNAR . O fi bine , o fi rau….

    Comentariu de Marian | ianuarie 30, 2017

   • „Fara suparare dar in 22 decembrie 1989 , NIMENI n-avea habar despre ” valorile ” pomenite d e dumneata : TOTI DOREAM SA SCAPAM DOAR DE CEAUSESCU IAR IN LOCUL LUI SA PUNEM UN….” COMUNIST DE OMENIE ”” – nu cred ca asta doream toti.

    „SI ce dracu ai fratioare de o tii langa cu ceea ce tanjam in urma cu douazeci si sapte d e ani ? Fu-se si…se du-se ! Gata s-a mancat coliva aia !” – nu o tin langa. Ci evidentiez faptul ca farul calauzitor al democratiei noastre sunt valorile de atunci, din Decembrie ’89. Poporul roman nu a vrut in fruntea sa un „comunist de omenie”, a vrut libertate si prosperitate si demnitate. FSN a castigat alegerile pentru ca a avut o structura organizatorica mai buna decat PNTCD sau PNL, care tocmai atunci se incropeau. De aceea a castigat si Ion Iliescu, candidatul FSN-ului, alegerile prezidentiale. Gandeste-te ca celelalte partide de abia se incropeau pe atunci. FSN era reprezentat de comunistii reformati si era mostenitorul fostului PCR si, pe cale de consecinta, mostenitorul structurii organizationale a PCR, care era partidul stat. De asta au castigat alegerile. Si s-a vazut ca in 1996 le-au pierdut. Ei (FDSN) din 1992 nu se mai puteau lauda cu o majoritate covarsitoare, dar e adevarat ca la asta a contribuit si despartirea de aripa intruchipata de FSN-ul lui Petre Roman. Insa PSD e mostenitorul PCR pe linia FDSN-ului, nu? Dar valorile care au determinat drumul ulterior al Romaniei, fagasul pe care s-a asezat Romania sunt cele din 21-22 Decembrie 1989, pe care le-am pomenit mai sus. Nu lupta anticoruptie sau schimbarea „vechii culturi a coruptiei cu cea a anticoruptiei”, cum spunea Critsti Danilet. De aceea mitingurile de atunci, organizate de Opozitia la FSN/FDSN aveau un caracter anticomunist prin excelenta. Iar valorile lor, pomenite mai sus, au stat la baza integrarii noastre in NATO si UE, nu „cultura anticoruptiei” sau vreo alta metamorfoza culturala produsa in popor. De aceea aceste valori trebuie sa ne anime si sa ne calauzeasca in continuare.

    Da, in legatura cu mitingul l-am vazut si pe Nicusor Dan acolo. Eu nu le contest dreptul de a protesta si nici dreptul de a face miting sau demonstratii de strada. Insa problema e ce ideologie au acesti oameni, care e, deci, linia lor ideologica…

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017

   • Da’ ce Valls s-a retras ? Vad ca Marinne LePenn are cam toate sansele sa ajunga prima femeie presedinte in Franta caci pe asta , chiar nu are nimeni cu ce-o agatza .

    Comentariu de Marian | ianuarie 30, 2017

   • La socialistii francezi am inteles ca a castigat alegerile primare Benoit Hamon:
    http://www.rfi.ro/special-paris-92724-benoit-hamon-propune-candidat-socialisti-francezi-prezidentiale

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017

   • Pui pariu cu mine ca , ORICINE va castiga fie stanga fie dreapta si vor incepe sa modifice legi sau alte minunatii in Franta nu vei vedea NICIODATA chestiile intamplate la noi doua duminici la shir ??? SIgur ca vor fi si niscai proteste dar….nu pe aiureli asa cum s -a intamplat in Bucuresti sau aiurea in tara ? Sper ca nu doresti ma faci sa cred ca in Franta nu exista ONG-uri …. 😉

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • E o foarte multa relativitate in chestiunea asta.

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 31, 2017

   • Iar gresesti desteptul lumii !!! 😡 FSN n-a castigat alegerile pentru ca a vaut o structura organizatorica mai buna decat reinfiintatele PNT sau PNL ci pentru ca , ani d e zile ne-a fost aplicata de catre propaganda comunista , zilnic , minut cu minut , secunda cu secunda , acea picatura chinezeasca care ne facuse sa-i uram pe aia ca pe dracu . Insasi Sergiu Nicolaescu { javra aia oportunista care-a si devenit senator al Romaniei plus unul dintre membrii din Comisia d e Cercetare a Evenimentelor din Decembrie } in majoritatea filmelor sale ai prezenta pe taranisti sau pe liberali drept …asupritorii poporului , drept niste oameni care nu meritatu nici macar acest nume de…oameni . AI uitat asta sau crezi c-am uita eu ?

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • O propaganda puternica, mare si penetranta in societate nu este posibila fara o structura organizationala pe masura, adica tot puternica si bine pusa la punct pana in cea mai de pe urma comuna. Or, in 1989 asa ceva avea doar PCR. FSN lui Ion Iliescu a mostenit toata aceasta structura, inclusiv instrumentele de propaganda, oameni de prin orase, comune, care i-au tinut partea, incercand marginalizarea Opozitiei, spre exemplu prin limitarea accesului la Televiziunea publica. Daca Opozitia de atunci – ma refer in principal la PNL si PNTCD – ar fi avut o structura organizationala mai buna, ar fi venit si propaganda si cu un acces adecvat la Televiunea si Radioul public de atunci cred ca ar fi castigat alegerile. Poate nu detasat dar le-ar fi castigat.

    E adevarat ca propaganda comunista a avut un efect asupra perceptiei politice a maselor, de asta si exista, asta era rolul ei. Dar momentul de atunci era diferit deoarece comunismul cazuse, de aceea propaganda comunista nu-si mai putea produce efectul scontat. A fost inlocuita de propaganda fesenista, pe aceleasi structuri organizatorice ale PCR.

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 31, 2017

   • Si bine ca-mi adusei aminte la vreme . maica-mea si matuse-mea au vizionat filmele lui Nicolaescu { alea din gama ” comisarului Miclovan sau…Moldovan } de cate zece ori fiecare . De ce oare , m-am intrebat ? Mi-au explicat ele personal : deoarece in acele filme era aratat Bucurestiul copilariei si-a tineretii lor , caci la alte chestii de prin respectivele filme , radeau si cu curul !!!! Nici macar Rebeliunea Legionara , nici macar pe aia n-a prezentat-o corect javra dracului . Stiu deoarece…parca ti-am mai spus : aia batrana facuse parte { la indemnul PCR , ca altminteri , dupa ’45 adica , cand spuneai matale ceva despre ” candoare ” } …ar fi fost pusa imediat la zid } dintr-un cuib legionar si…mai stia si ea cate ceva de pe-acolo iar sora-sa , fusese mare scula d e UTC-ista inca din ilegalitate si de asemenea , mai stia si ea cate ceva de pe la ” ai ei ” si atunci , cum sa nu rida alea si cu dosul ?

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • Marian, dar chiar nu inteleg comentariul asta… Sau eu nu am reusit sa ma fac mai bine inteles. Eu vorbeam de democratizarea tarii de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial pentru ca 22 Decembrie 1989 a fost dupa 1947. Ca intre 1947-1989 nu se poate spune ca a fost democratie in Romania. Din pacate, asta a fost…

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 31, 2017

   • Eu n-am apucat acele vremuri de ” democratizare a tarii ” despre care vorbesti dumneata insa…au apucat altii si …mi-au spus si mie chestia asta , presupunand ca eu asi fi fost chior , analfabet sau idiot . Despre ce d emocratizare putea fi vorba cand veneau ” tovarasii ” noaptea , si te luau direct din plapuma d e pe nevasta asa cum a patit Petrini , sau chiar ai crezut ca-i vorba despre o fantezie a lui Preda chestia aia !? Cred ca nu te gandesti nici macar in gluma la faptul ca , guvernarile Radescu sau Sanatescu dadeau p-afara de prea multa democratie …. Nici macar aia ce se-ntorceau de pe front , combatantii , nici macar aia nu erau prea linistiti cand venea vorba despre democratia organelor in drept ale Regatului Romaniei , mai a les ca { ai uitat a sta ? } erau destui consilieri militari sovietici care sa dea ” sfaturi ” dar mai ales ORDIN …. sau PRICAZ daca-ti place mai mult termenul . .

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • Aia n-a fost democratizare. La noi, democratizarea, dupa Razboi, s-a produs in 1989 – asta am vrut sa spun. Pare ciudat, suna ciudat, dar in 1989 s-a produs – tot dupa cel de-Al Doilea razboi Mondial, dar in 1989… Ca pana atunci a fost o dictatura comunista instaurata tot dupa Razboi, dar incepand din 1947. Pana atunci, in perioada 1944-1947 s-a distrus tot ce insemnase democratie interbelica.

    Sper ca am reusit sa fiu mai clar acum.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 2, 2017

 3. În afară de Moise Guran, singurul pe care scuipatul meu cred că l-ar ocoli din proprie iniţiativă, dacă din greşeală aş încerca să-l îndrept spre el , ceilalţi sunt îndreptăţiţi să se apere cum ştiu ei mai bine ! Dar mai bine să nu-i întâlnesc , deoarece scârba produce efecte majore în corpul omenesc ! Cam ceea ce produc şi ei în societatea românească, mai ales că s-au cuibărit în nişte zone din cele mai sensibile, de unde pot produce efecte ireversibile asupra unor categorii sociale mai puţin imune la intoxicările lor profesioniste !
  Dim păcate nici unul dintre ei nu mai poate aduce în discuţie valoarea operei lui literare, care păleşte în faţa jegosului parteneriat cu pegra politică ce se vrea aburcată din nou la putere de un alt „Colectiv” de „Bamboo”-işti ieşiţi în stradă !
  P.S.
  Culmea tembelismului, ba chiar a „prunărismului”: Mai mulţi miniştri tehnocraţi au ieşit să proptesteze în stradă ! În frunte cu cine credeţi ? Da, tovarăşa Prună, această demnă, (era să zic doamnă) urmaşă a Anei Pauker, pe veci neuitata criminală comunistă !

  Comentariu de Radu Humor | ianuarie 29, 2017 | Răspunde

  • L-am vazut si pe Nicusor Dan acolo. Miting al USR…? Posibil. Dar pana acum USR nu si-a definit o orientare ideologica – aici e o nebuloasa totala. Noi nu stim ce fel de partid e asta, nici nu stim legaturile sale cu exteriorul.

   Apropo de ce-i spuneam si lui Marian, despre valorile din Decembrie 1989 – dreapta romaneasca (mai corect spus cred ca e centru-dreapta) a fost constituita, dupa Revolutie, din 2 partide principale care au definit-o. Adica i-au definit valorile, stilul, felul de a actiona, de a pune problema. Aceste doua partide au fost PNTCD si PNL. Dreapta romaneasca nu a fost definita de un partid precum PD (PDL), care nici macar un partid de dreapta nu era, ci provenea din FSN-ul lui Ion Iliescu, adica din PCR mai exact spus.

   Deci daca m-ar intreaba cineva care sunt partidele de dreapta din Romania n-as putea sa-i spun decat: PNTCD si PNL. Ca altele nu mai sunt, chiar daca PNTCD e de multa vreme intr-o deriva si nu prea conteaza pe scena politica. Iar PDL s-a vazut ca a fost absorbit in PNL pana la urma, desi e discutabil daca lucru asta ar fi benefic pentru PNL.

   Si atunci te intrebi ce e USR si oamenii care au iesit ieri in strada… Daca ne uitam aici observam ca la rubrica „Pozitie politica” scrie: „Centru”. Dar asta in traducere poate insemna orice. Oricine poate sa spuna ca e de „centru”, fara a specifica prea clar ce inseamna acest centru. Insa spre deosebire de PDL, acestia sunt un partid nou infiintat si nu provin din vreo formatiune precum FSN. Insa marile mitinguri ale anilor ’90, organizate de Opozitia la FSN/FDSN erau anticomuniste. Atunci se simtea anticomunismul si o mireasma de libertate pe care nu o mai simt la mitingurile si demonstratiile de astazi. Acuma sunt toate anticoruptie si au un iz securistic ce se simte de la o posta!!

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017 | Răspunde

   • Mai exista PNTCD ? PNL…sa fim seriosi astia n-au habar cine-i presedinte la ei la partid caci , madamme Turcan se spunea pana mai zilele trecute ca-i doar….interimara . PDL n-a fost infiint d e catre fostul PM postrevolutionar , fiul generalului de SECURITATE Walter Roman ? Acesta n-a rupt cat a putut din PNL pentru asi infiinta partidul fiind inlaturat ulterior de catre ….Train Basescu ? USR-ul chiar daca pare ” nou infiintat ” n-a reusit sa pacaleasca pe nimeni si , desi au reusit pragul pentru Parlament , multi dintre alegatorii lor dar si cei ce nu-i interesau USR-ul , s-au cam prins ce zace si-n astia . Intrebare ca tot esti matale destept { sti c-am recunoscut public asta nu o data } : daca dumneata ai iesi in strada cu copilul dumitale in varsta d e doar cinci luni si , l-ai plimba pe ala in bratze la -10 grade ore la shir , avand inclusiv spectrul unei interventii scrofuloase a Jandarmeriei deasupra capului { ca doar n-o sa-mi spui acum ca se stia inclusiv faptul ca Jandarmeria nu va face uz de forta pe care le-o dadea …. LEGEA 😉 XD XD }, dupa cat timp ai primi citatia de la APPC si cam cata amenda ai lua…asta in cel mai bun caz ?

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • Nu, mai, Marian… Eu cred a manifestantii au dorit sa arate ca sunt pasnici. Orice om are voie sa se plimbe cu copilul pe strada. Eu am vazut si cand au venit minierii oameni veniti cu copiii. Tin minte ca odata cand au venit minierii si s-au dus la Televiziune, am fost si eu acolo sa vad ce si cum. Era un domn in fata mea ce-si tinea fetita in carca. Era seara. Dupa care am vazut ca cei care erau in fata noastra – mai aproape, deci, de televiziune incep sa fuga inapoi – deci spre noi. Stii ce panica s-a creat? Nu stiam pana atunci ca eram atat de bun la atletism. Domnul cu fetita in carca fugea si el. Fetita, care cred ca avea intre 7-9 ani, nu a inteles ce se intampla si de ce fugeau oamenii. Pana la urma nu s-aintamplat nimic – alarme false. Minierii stateau linistiti acolo. Deci si atunci veneau oameni cu copiii dupa ei. Insa eu cred ca acum, oamenii vroiau sa arate ca sunt pasnici. Si nu poti sa-i interzici unui om sa se plimbe cu copilul pe strada.

    Marian, n-ai inteles? Cu PNTCD a fost aranjament: ca sa se sparga CDR, lucru ce a condus la prabusirea PNTCD, pentru ca in locul CDR sa se vina o alta solutie: PDL+PNL, adica Alianta DA. Desi CDR s-ar fi putut pastra. Insa renuntarea la CDR a fost probabil determinata de esecul final… Doar ai vazut ca pe urma, nu dupa mult timp chiar, PD a trecut la PPE.

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 31, 2017

   • Ce faci Motane…iti bati joc d e mine…la ora asta ? Fi serios frate ! 😡 Si despre care venire a minerilor vorbesti aud ??? Atunci cad venisera aia cu pieptenul sa-i ” aranjeze parul ” lui Theodorescu ? Atunci cand armata a tras in ala cu buldozerul ? Pai , la aia am fost si eu fara probleme si cand m-am prins care era d e fapt miza…m-am carat insa…mi-ar fi placut sa-l fi vazut pe acel domn cu copilul sau si…chiar pe dumneata si calitatile dumitale atletice in 15 Iunie 1990 : parca nu cred ca v-ar fi fost prea moale , asa cum nu mi-a fost nici mie . Fireste nu mi-a fost ca lui Munteanu dar…mi-am luat si eu portia d e palme doar pentru ca…am incalcat si niste principii d e baza , plus sfaturi ale unor prieteni si dorintza nevestei si m-am dus acolo . Pe dracu au dorit sa arate ca-s pasnici ! Pur si simplu nestiind despre intentia teutonului de-a trage ceva material electoral , de-a castiga munitie in razboiul pe care l-a pornit contra romanilor de-a venii acolo sa li s e alature , au folosit copii pe post d e SCUTURI …preventiv fireste dar , tot aia este ! Hai frate ca , esti mult prea sprintzar la minte ca s a nu te fi prins d e figura zau asa !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • Lasa a si in iunie 1990 se plimbau cu copiii in Centru.

    Nu cred ca au folosit pe copii drept scuturi. Astea sunt exagerari. Fara niciun temei. Jandarmii nu au de ce sa intervina atata vreme cat demonstratia e pasnica. Si demonstrantii au dovedit ca sunt cat se poate de pasnici. Daca un singur demonstrant ar fi fost ranit de jandarmi sau ar fi fost ranit copilul lui, vina ar fi fost a jandarmilor si a Jandarmeriei. Pentru ca oricine are dreptul sa mearga cu copilul in centrul Bucurestiului. Dar asta nu inseamna ca jandarmii au dreptul sa maltrateze oameni.

    Ma uitam la ce spunea Pavel Abraham – ca ar fi democratic sa se foloseasca munitie de razboi. Sau la alt post se sustinea ca ar trebui puse tunurile cu apa pe ei:
    http://revista22.ro/70259935/pavel-abraham-organele-pot-folosi-in-mod-democratic-munitie-impotriva-manifestantilor.html
    Bine, cineva ar putea sa spuna deznadajduit: la ce te poti astepta din partea Militianului? Insa cei care sustin astfel de lucruri imi par a nu fi zdraveni la minte, ori cauta in mod deliberat sa incite la violenta. Pentru ca asta a facut Militianul Abraham, iar posturile Antena 3 si Romania TV i-au tinut hangul. Parerea mea este ca ar trebui sa se potoleasca, sa consume mai multe ceaiuri de tei, sa se calmeze.

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 31, 2017

   • Sa se pastreze CDR , cu cine : cu Milica si cu Blandiana fara s-o mai pomenesc pe aia d e la Cluj ?

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • Cu cei care ar fi sustinut aceasta formatiune politica. Insa nu s-a dorit pastrarea CDR, s-a hotarat altfel si asa am avut Alianta DA si ascensiunea PD-ului, dar, trebuie sa recunoastem, si a PNL-ului. Iar PNTCD e atat de marginalizat incat, practic, nu conteaza pe scena politica. Bine, e si vina lor… Dar nu numai!!

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 31, 2017

   • In Iunie 1990 dar , NU IN 15 IUNIE 1990 !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • Lasa, ca erau acolo si mai veneau jandarmii, o mai luau la fuga, dar asta nu inseamna ca nu era lume prin oras, chiar si cu copiii. Si cand au venit minierii era lume prin oras.

    Insa referitor la mitingul din zilele astea, oamenii sunt pasnici. Am fost acolo si i-am vazut. N-au fost in niciun fel violenti. Nici vorba.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 2, 2017

 4. Daca ceea ce se-ntampla in Romania nu-nseamna renuntzarea la orice limita a bunului simtz si la manipulare a pe fatza in ideea ca TOTI santem prosti , atunci inseamna ca nu mai stiu eu ce-i aia manipulare !

  Comentariu de Marian | ianuarie 30, 2017 | Răspunde

  • Stii ce se intampla? Daca vrem o Romanie in care cheia de bolta sa fie libertatea, prosperiatea, demnitatea tarii si a poporului ei, ar trebui si o schimbare de atitudine in primul rand din partea politicienilor, care au puterea de decizie, dar care par sa ignore acum aceste valori care au stat la inceput, in Decembrie ’89. Dar daca de dimineata pana seara nu se vorbeste decat de cat e de corupta Romania, de cat de prosti suntem, de cat de corupti suntem, nu se calca oare in mod brutal in picioare demnitatea unui popor intreg si nu lasam deoparte problemele importante?

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017 | Răspunde

  • Scuza-ma, dar daca e adevarat ce a zis Basescu si anume ca statul acesta e „stat mafiot”, atunci stau si eu si ma intreb: cum se raporteaza politicienii nostri la Romania si la acest stat? Adica tu, care ai fost Presedinte si ai reprezentat acest stat – ca asa scrie la Constitutie – spui ca e un „stat mafiot”, eu ce sa mai zic? Eu stau si ma intreb atunci cum se raporteaza politicienii nostri la acest stat, dar – si poate mai important – la aspiratiile poporului roman.

   Uite, citeste, te rog aceasta postare:
   https://florincitu.wordpress.com/2017/01/24/de-la-cnp-pentru-psd/

   Daca asa stau lucrurile, nu se poate sa nu te intrebi: pai, dom’ne, bugetul asta e facut pe minciuni, pe smecherii din astea ieftine de suburbie de oras de provincie? Stii ce ma intrebam zilele trecute? Daca noi avem cu adevarat experti care sa se ocupe sau care sa fie consultati in anumite probleme. Spre exemplu, am auzit ca, pe partea economica, in spatele lui Trump ar sta un laureat de Nobel pentru economie. La noi cum e? Avem experti in domeniul economic, juridic care sa stea „in spatele” Puterii? Nu neaparat laureati de Nobel, dar experti in materie. Tu vezi actualmente in Romania o viziune benefica in domeniul economic, juridic prin care sa se poata pune lucrurile pe acel fagas incat sa mearga bine? Ca eu nu prea vad…

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017 | Răspunde

   • Si ma rog cine a pastorit vreme d e zece ani acest stat pe care-l numeste acum ” stat mafiot ” ??? Cumva dumneata , eu….Radu Humor ??? Politicienii nostrii { si nu doar aia d e la noi } n-au nici o treaba cu ” aspiratiile poporului roman ” , cum d e nu te-ai prins pana acu !?!

    Comentariu de Marian | ianuarie 30, 2017

   • Eu am vrut sa spun ca trebuie sa predomine profesionismul nu smecheria de cartier marginas din Alexandria. Eu asta am vrut sa arat cand spuneam ca ma intrebam daca avem experti cu adevarat.

    Uite:
    https://www.juridice.ro/297076/cristi-danilet-vechea-cultura-a-coruptiei-este-inlocuita-cu-o-noua-cultura-a-anticoruptiei.html

    Poti sa-mi spui si mie ce competenta are el in probleme culturale, in cultura si ceea ce tine de aceasta? Eu cred ca niciuna. El uite ce spune:

    „”Sunt convins ca vechea cultura, a coruptiei, este inlocuita treptat cu o noua cultura, a anticoruptiei. Asta se produce odata cu schimbarea generatiilor si cu presiunile pozitive din partea organismelor internationale la care aderam.”

    dar nu-mi arata „cum trebuie universul etic cunoscut”, ca sa reiau o foarte frumoasa exprimare a lui Hegel. Si nici nu poate pentru ca nu e de competenta lui lucrul asta.

    Eu in postare am aratat esecul DNA si consecintele sale nocive, dar am vorbit si despre supraaglomerarea penitenciarelor, de asemenea un lucru anormal. Chestiunea e ca la noi problemele privitoare la justitie se reduc la scheme simple precum coruptie-anticoruptie, DNA – deci organismul pedepsitor, o lozinca: „Justitia e un stalp al societatii” si cam atat. Si ar mai fi si „increderea” publicului in DNA, ca sa arate ca DNA e sprijinit de toata suflarea din tara, ca lucrul asta da bine in anumite cercuri din exterior. Chiar si ce spune Danilet pare mai mult o lozinca pompoasa, invatata pe de rost, mai ales ca toata fraza e discutabila, indoielnica, neconvingatoare si cu o evidenta tenta de superficialitate. De unde pana unde „vechea cultura, a coruptiei”? – culpabilizand tot poporul roman, sa retinem asta, defaimand cultura poporului roman. Si apoi de ce „schimbarea generatilor ar trebui sa produca o asemenea schimbare”? Si uite ce rol au „presiunile pozitive din partea organismelor internationale la care aderam”!! Dar poate ca mai au si interese, ca de ce ar avea asa o iubire pentru Romania incat sa ne vada pe toti incoruptibili? Si cine era expertul in materie de anticoruptie? Nu cumva Laura Stefan, o alta desteapta a natiei?

    Eu de asta spun ca nu avem experti, chiar daca bunavointa ar putea exista de la oamenii politici sau de la unii dintre ei. Ca un expert in drept ar fi venit cu o viziune si conceptie care sa nu produca paguba tarii si ar fi imprastiat imediat toate bazaconiile astea. Nu prea se intampla asa ceva in Romania…

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 30, 2017

 5. Una dintre legile justiţiei este că mai bine scapă 10 nepedepsiţi, decât să intre unul nevinovat în puşcărie !
  Acum, pentru că ar scăpa Dragnea, şi încă vreo câţiva, îi ţinem mai departe în puşcării pe vreo 3000, numai că cineva a făcut o obsesie pentru Dragnea, ajungând să dea foc Ţării pentru a-l vedea tras pe dreapta !
  Nu cred că sare nimeni în sus de bucurie, că vreo câteva stoluri de foşti condamnaţi se năpustesc din nou asupra caselor, buzunarelor, intefrităţii, chiar vieţilor noastre, dar vorba cuiva, nu peste mult timp, tot ies !
  Dacă ne gândim la cei care vor fi trimişi în curând acasă din ţările pe unde se descurcă, ştim noi cum, cu ăia ce ne facem ? Că văd că programe de reinserţie socială nu prezintă interes pentru ongiştii de profesie ! :mrgreen:
  P.S.
  Având în vedere că şi-n spatele lui Dragnea şi-a lui Johannis se află, cel puţin consilieri străini, dacă nu şi interese, se pare că-i un război între alţii, iar victimile suntem noi, românii !

  Comentariu de Radu Humor | ianuarie 31, 2017 | Răspunde

  • Si nu doar programe de reinsertie sociala, dar si solutii economice. Bine, de guvernarea tehnocrata nu mai vorbesc pentru ca aia a fost setata pe termen scurt de la bun inceput – 1 an de zile si nimic mai mult. Dar s-a gasit USR sa doreasca sa adopte formula, inclusiv pe Ciolos si intr-un fel e de inteles pentru ca e un partid nou infiintat si gasise astfel o nisa de care sa profite.

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 31, 2017 | Răspunde

   • Omule : Ciolos este un cal mort si doar nebunia unora ai mai face sa parieze pe el , asa precum PNL sau USR !

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • Nu a fost chiar asa: Ciolos se bucura de o mare incredere in randul populatiei – sondajele, din cat mi-aduc aminte, aratau destul de limpede lucrul asta. USR a vrut sa-l valorifice politic pe Ciolos – ideea, din acest punct de vedere, nu era rea. Era logica.

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 31, 2017

   • Motane : programele d e reinsertie , d e reintegrare sociala , alea sant valabile doar in societatile socialiste…in societatile conduse d e comunisti sub comunisti ! Pai ce patron poate fi ata d e nebun , d e naiv incat s a angajeze pe unul iesit din parnaie pentru ca , a ispasit o pedeapsa pentru…un furt sau o spargere aud ??? Pe timpul comunistilor erau angajati volens nolens { atentie : cu sprijinul si din dispozitia Militiei } oriunde doreau numai s a se angajeze si ” prin munca dedicata si cinstita , sa devina oameni noi care sa contribuie la bunastarea si ridicarea pe noi culmi de „….mortii masii !!! Azi…cum dracu sa-l faci pe unul care-a furat d e cateva ori marfa in valoare d e zeci sau sute de mii de dolari sa munceasca pentru un salariu de… cateva sute d e dolari….in cel mai bun caz ??? Aceeasi figura si-n cazul milionarilor d e genul raposatului Adamescu . Pai , pe ala care-avea peste 700 d e miloane d e Euro avere …p-ala ar fi vrut { oare cine putea fi atat d e tampit sa-si inchipuie asa ceva ? } cineva sa-l vada angajat de exemplu ….consultant finaciar avand un salariu de…cateva mii d e euro , d e la 700 d e miloane ? Fi serios frate !!!

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • Nu, astfel de programe de reinsertie sociala nu sunt valabile doar in societatile socialiste, conduse de comunisti. Asta e o exagerare. Problema e sa ai o strategie in acest sens. Problema principala este ca lucrul asta sa fie posibil din punct de vedere economic. Altminteri ce faci? Gandeste-te la unul care si-a ispasit pedeapsa, iese din puscarie si aici ce face? Se apuca din nou de furat? Pleaca, injurand de mama focului, din Romania?

    Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 31, 2017

   • Fi serios omule , vrei sa-mi produci v’run atac 😡 !?!

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • Deloc! De ce crezi ca n-as fi serios? Daca cineva iese din puscarie si nu-si gaseste de lucru aici, nu are bani atunci ce solutie sa aiba pentru existenta lui? Ori se apuca din nou de furat, ori cauta sa plece din Romania sa-si gaseasca ceva prin alte parti.

    Omul care iese din penitenciar dupa ce si-a ispasit o pedeapsa trebuie sa poata sa gaseasca aici solutii existentiale in vreun fel sau altul. Daca poate sa-si gaseasca de lucru, va munci cinstit. Daca nu, atunci se va apuca de furat sau chiar mai rau. Sau va pleca in alta parte. De ce ti se pare greu de inteles?

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 2, 2017

   • Ti-am mai spus parca : am avut foarte multi amici care au facut puscarie pana le-a venit boala pe ei { si inainte si dupa chestia din decembrie ’89 } si…nici macar unul nu s-a pocait dupa iesirea din parnaie . Cand e soiul al dracului…ce sa-i faci aluia ? Si…ce , vrei sa zici ca-n USA programele lor de ” reinsertie , reintegrare sociala ” a fostilor parnaiasi functioneaza…ceas ? Ia intreab-o pe Cristina s a vezi ce-ti povesteste aia !

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • Eu de ce spun ca sunt necesare solutii economice…

    Dar nici n-am spus ca in SUA astfel de programe functioneaza ceas. Eu am spus ca nu e in regula sa avem penitenciare supraaglomerate si de asemenea nu e in regula ca sunt foarte multi romani in penitenciare. Trebuie sa existe programe de reinsertie sociala si solutii economice pentru ca omul respectiv, dupa ce isi ispaseste pdeapsa si iese din penitenciar, sa poata munci cinstit si sa traiasca decent. Or, pentru asta trebuie sa aiba unde, sa stie o meserie – de asta spun ca sunt necesare solutii economice. Daca „nici macar unul nu s-a pocait dupa iesirea din parnaie” inseamna ca avem o problema – si daca zic grava nu cred ca gresesc prea mult – cu sistemul de la noi care nu face nimic pentru ca omul ce a gresit sa se indrepte cu adevarat si sa poata duce o viata cinstita.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 2, 2017

  • @ Radu Humor Ultima fraza o mai poti repeta si de o suta d e ori caci este absolut reala ! Doar nu si-a inchipuit careva ca Dragnea s-a dus la DC doar pentru a servii o cafea cu unul dintre apropiatii lui Trump sau ca Johannis s-a dus pe 24 Ianuarie la Bruxelles sa bea o bere cu Martin Shultz si eventual sa-i duca ghiocei lui frau Merkel !?!

   Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017 | Răspunde

  • Si mai trebuie sa spunem un lucru: trebuie rezolvata problema supraaglomerarii din penitenciare – amnistia si gratierea fiind solutii, dar chiar daca se rezolva aceasta problema nu se rezolva toate problemele pentru care Romania e condamnata la CEDO. E nu numai rusinos, dar mi se pare de o gravitate maxima: conditiile din penitenciarele romanesti sunt asimilate TORTURII. Inadmisibil!!!

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 31, 2017 | Răspunde

   • Deschiderea unor fabrici de sapun sau niscai plumb administrat ” cate-o bucata la fiecare odata ” n-ar fi o solutie sau , si aceasta rezolvare iti pare inadmisibila ??? Omule , parerea mea in privinta clientilor penitenciarelor o sti dar o repet : majoritatea celor aflati in inchisorile romanesti { nu toti fireste dar….minim 70% tot sunt } s-au dezis , s-au delimitat ….au renuntzat la calitatea d e oameni , la calitatea d e cetatzeni in momentul in care au decis sa incalce legile existente in Romania si cam peste tot in lume . O solutie la supraaglomerare…am prezentat-o ceva mai sus si-n plus la cate servicii secrete avem…ce parca trebuie neaaparat sa afle de chestiile noastre si aia de la CEDO : SECRET DE STAT ! Ai dam pe aia evadati si , solicitam EUROPOL sa-i puna pe lista celor mai cautati infractori din lume…ca-n cazul lui Seby Ghita 😉 . In acest fel nici n-am mai fi acuzati d e ” torturi in penitenciarele romanesti ” caci , CINE ARE SA FACA CHESTIA ASTA MA ROG ?????

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • Astea sunt prostii. Ce-i aia „deschiderea unor fabrici de sapun”, „plumb administrat”? Vorbesti in dodii? Zau asa… Acestea nu reprezinta solutii si nu sunt solutii in acord cu Drepturile Omului care trebuie respectate in Romania.

    Chiar daca sunt condamnati si isi ispasesc pedeapsa, au in continuare calitatea de cetateni si de oameni.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 2, 2017

 6. Omule si draga prietene , intre ” trebuie s a domine profesionismul { nu profesionalismul ? } nu shmecheria d e cartier marginas din Alexandria ” si realitatea existenta , este o diferentza cat Groapa Marianelor . Ai fost vreodata in Alexandria inainte d e rahatul ala din decembrie ’89 si eventual …dupa ? Eu am fost { cu serviciul fireste , caci doar nu aveam intentia de-a cumpara fabrica d e rulmenti } si-ti pot spune cu mana pe inima ca , ORICE ” cartier marginas al Alexandriei ” rivalizeaza ORICAND cu oricare cartier CENTRAL din Bucale ! Aia , pe timpul lui Ceasca , aveau asfalt pana la Vedea si…nu tin minte sa fi avut vreodata drumuri , strazi din piatra cubica cum au fost si inca exista in Bucuresti . In alta ordine de idei , DNA a esuat deoarece , asa cum bine sti , a fost doar o unealta de forta folosita EXCLUSIV POLITIC si exclusiv pentru eliminarea adversarilor politici . Daca erau profesionisti cu adevarat , dl. Cosa nu s-ar mai fi plans azi ca , s-au recuperat doar 18% din cat trebuia , raportat la numarul d e dosare instrumentate fie fabricate , fie pe bune . Te-nseli in privinta DNA . Acesta nu este ” organul pedepsitor ” ci doar organul de ancheta . Organul pedepsitor , este doar Justitia prin amploiatii ei , JUDECATORII . Daca matale spui ca : ” nu avem experti { eu , sincer ma cam indoiesc d e asta } chiar daca bunavointa ar putea exista ” oare nu -i un lucru simplu sa aducem experti din afara Romaniei judecatori , procurori , SPECIALISTI , PROFESIONISTI in ale Dreptului care sa-i invete pe ai nostrii cum s e aplica legea si mai ales spiritul legii ? Intreb , nu dau cu ciomagul …. ” Vechea cultura a coruptiei ” a existat si va exista , cata vreme exista si oameni pe pamant . Oameni cu bani si faima , oameni fara bani dar avand un nume sau ….un spate pe care stiu ca se pot baza , oameni care ….oameni . Astia din partea organizatiilor internationale { banuiesc ca te referi in principal la CEDO } nu fac altceva decat sa-si faca treaba insa , ei n-au habar nici despre ” vechea cultura a coruptiei ” si nici macar despre cultura romaneasca . Parerea mea si chiar nu s e merita s a te-mpiedici in ea . Ai urmarit { cat au dat astia sau cat au fost lasati sa dea } acea bataie d e joc numita dezbatere publica organizata d e catre Ministrul Justitiei , alt circar ? Pacat doar ca n-a venit dintre actualii sau fostii parnaiasi decat …George Becali . Mai lipseau Sandu Manalunga , Mishu Iarbafiarelor sau Nelu Taiegat plus vreo cativa caralii de la Rahova , Jilava sau Gherla . Aia d e la Poarta Alba ar fi fost prea ocupati sa-i sufle in coarne lui Cristi Borcea . Chiar ma-ntreb : oare d e ce Miron Cozma n-a venit si el la …dezbatere ? Tu chiar crezi ca daca PNL , PMP si USR-ul ar fi castigat alegerile cu scorul obtinut de catre PSD+ALDE , aia ar fi procedat altfel si n-ar fi modificat nici o lege prin HG ? Ai uitat ca Basescu are oarece bube in cap ? Chiar crezi ca aia ar mai fi stat la vrajeala cu ” strada ” intr-un caz similar ? Iar boul ala germanic ce zace-n staulul de la Cotroceni , te-ntreb eu { in urma decalaratiilor domniei sale de pe FB } ce se va face daca maine poimaine , cand o da firul ierbii…se gandeste si PSD-ALDE sa-i dea un cacadou 😀 😀 de vreo suta sau doua sute d e mii d e insi care ” sa-i ureze ” la poarta palatului : IESI AFARA JAVRA ORDINARA ?! Va accepta dorinta populara si va parasii functia ” in cinci minute ” dupa cum spunea predecesorul sau mai nu stiu cand ??? Pana atunci , VAX POPULI , VAX …DAY 😀 😀 😀 . A…si sa nu uit : am observat-o si pe madamme Pruna , Raluca Pruna intre manifestantii anti gratiere si anti amnistie . Oare guvernul tehnocrat { ” guvernul meu ” , cum cerea sasalaul imediat dupa ” Colectiv ” } din care-a facut si domnia sa parte in calitatea d e ministru al….Justitiei , sa-mpiedicat de ” vocea strazii ” atunci cand , in mai putin de-o zi a modificat cam tot ceea ce tinea de codurile penale si ….tot prin hotarare de guvern , fara vreo dezbatere fie parlamentara , fie la Ministerul Justitiei si….fara aprobarea CSAT ? De fapt …atunci parca nu tin minte s a fi fost vreun miting d e protest pe respectiva tema . Oare cum s-o numii chestia facuta de doamna Pruna duminica seara …nu cumva tupeu d e borfash ???

  Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017 | Răspunde

  • Lasa, ca am fost si eu in Alexandria! 🙂

   Apropo de DNA ca „daca erau profesionisti cu adevarat etc” – lucrurile nu stau chiar asa. Ai vazut ce a spus si Rares Bogdan la Jocuri de Putere – maximul in Europa, in ceea ce priveste sumele recuperate este de 30%, in Elvetia daca am inteles bine. In Germania, daca am retinut bine, doar 24% sau 26%. Deci e utopic sa spui ca recuperezi 100%. In postare am aratat neajunsurile DNA. Iar DNA nu a reusit sa starpeasca coruptia.

   Paerea mea este ca nu e cazul unui contramiting din partea PSD-ALDE.

   Sunt suspiciuni ca amnistia si gratierea precum si dezincriminarea unor infractiuni cu pedepse mai slabe ar fi in avantajul exclusiv al unor persoane, al unei elite, ca sa zic asa, ce are probleme penale, de asemenea, cu scopul de a impiedica pe cat posibil activitatea procurorilor pe spete precum abuzul in serviciu sau drenarea unor bani de la stat in conturi private. Dar asta e amestecul Statului in Economie, nu-i asa?

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 31, 2017 | Răspunde

   • Pai cine a pomenit despre eventualitatea sau iminentza unui contramiting….ACUM ???? Eu ziceam ceva despre atunci cand va da coltul ierbii….. Bai frate dar , atunci cand tehnocrata aia d e Raluca Pruna a facut caca pe legile romanesti si in plus a declarat ca ” drepturile omului sunt un lux „…atunci d e ce dracu astia de la USR , PMP sau liberalii lu peste in frunte cu teutonul de Sibiu , n-au iesit cu miile sa protesteze frate ?????????? Oare atunci in puscariile romanesti nu traiau borfasii la fel ca azi ? FIreste…borfasii de rand , nu cineva ca Borcea , Voiculescu { chiar , c e ne vom faca daca maine poimaine CEDO va decide ca asta n-a fost judecat corect ? } , Adrian Nastase sau Relu Fenechiu si etc .

    Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017

   • Pai si PSD cum a reactionat atunci? Ce atitudine a avut? A avut una? Intrebarile sunt retorice, desigur.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 2, 2017

 7. Rares Bogdan…ma lasi !?! Cat despre ” amestecul Statului in Economie „, pai ….Franta a fost vreodata comunista sau macar cat d e cat socialista { socialista asa cum intelegem noi romanii asta } sau au fost liberali in adevaratul sens al doctrinei acesteia ? Cu toate acestea , d e N ori Statul Francez a intervenit atunci cand Renault { sau alte societati inclusiv alea d e transport in comun } era in pericol sa intre in faliment si… Asa au considerat economistii francezi atunci ca o mare de someri n-ar fi benefica pentru nimeni deci…au intervenit si au scos Renault din rahat . Insasi ” amicul ” dumitale Milton Freedman vorbea despre asta si….am ciugulit-o si eu , parese tot d e pe blogul dimitale , dintr-o postare foarte veche .Mai doresti si alte exemple de interventie a statului in economie din…Germania Federala Italia sau Marea Britanie sau crezi ca aia nu erau la fel de liberali precum era Franta la momentele cand statul a intervenit in economie ?

  Comentariu de Marian | ianuarie 31, 2017 | Răspunde

  • Cat la suta are Statul Francez la Renault? De ce nu te informezi?
   https://en.wikipedia.org/wiki/Renault

   N-as crede ca Milton Friedman vorbea despre asta! 🙂

   Tu iti dai seama ce vorbesti, mai, Marian? 🙂 Sau nu? 🙂

   Oriunde apare interventia statului in economie, apare si posibilitatea coruptiei.

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 2, 2017 | Răspunde

   • Nu-i vorba despre a sta , pur si simplu economistii Statului Francez au inteles ca o masa de someri { caci Renault era intradevar intr-un belle merde } n-ar fi fost benefica pentru NIMENI . Iar chestia asta nu s-a intamplat doar cu Renaul si nu doar in Franta . Oare Elvetia …statul elvetian n-a procedat la fel intr-o situatie similara insa , de data aceasta la o fabrica de ceasuri ? Dupa mitingurile mamut din anii ’80 in Germania Federala , mitinguri organizate d e catre sindicatele germane din metalurgie…oare Republica Federala a Germaniei…STATUL GERMAN n-a ajutat multe dintre intreprinderile din siderurgia germana ce se aflau in dificultati economice ? Acelasi caz s-a intamplat si-ntre Franta si Germania atunci cand s-au inteles unii , sa construiasca acel germene ce azi a devenit Uniunea Europeana . SI mai zici ca eu nu ma informez !!! 😡 😡 😡 CHiar ai impresia ca numele meu este…Werner 😉 ?

    Comentariu de Marian | februarie 2, 2017

   • Nu, chiar nu am impresia ca numele tau este WERNER!!! 🙂 😆 😆

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 2, 2017

 8. „Cînd lumea iese să protesteze în stradă”, NU „înseamnă (NEAPARAT )că instituţiile politice sunt în suferinţă.”, aşa cum insinuiază unii.Poate însemna şi că în suferinţă sunt nişte persoane sau grupuri ale căror interese obscure sunt deranjate de nişte hotărâri ale unor instituţii politice, care le afectează în vreun fel, şi atunci, dacă sunt grupuri bine organizate pot duce la importante mişcări de mase care să împiedice deciziile luate sau măcar să abată atenţia de la alte subiecte mult mai importante şi mai grave decât cele pentru care se face tam-tam-ul de rigoare !
  Ca să fie mai clar, voi începe cu un fenomen straniu din SUA : Administraţia Trump ia hotărârea de a opri invazia de imigranţi, cei mai mulţi musulmani, prin anumite măsuri, a căror urmare este ieşirea în stradă a sute de mii de americani !
  Paradoxal, pentru că dacă-l întrebi pe fiecare american în parte dacă ar vrea să-şi vadă localitatea împânzită de cei cărora li se interzice deocamdată accesul, în unanimitate vor spune că NU !
  Atunci de unde oamenii care ies în stradă, c-aşa-i în democraţie ?!
  Vă las să vă gândiţi şi până atunnci vă spun că şi englezii mor de grija muslimilor şi semnează petiţia pentru anularea vizitei lui Trump pentru că acesta îşi apără, cum crede el mai bine, compatrioţii de o invazie pe care nici un englez nu ar accepta-o în insulă !
  Se poate deduce cu uşurinţă că cineva se foloseşte de anumite pretexte pentru a induce o stare de spirit conflictuală, de a împiedica nişte măsuri pe care cei veniţi la putere, le-au promis şi se ţin de cuvânt ducându-le la îndeplinire !
  În cazurile de mai sus este clar că cel nemulţumit este Soroş cel care a pariat pe hilara mârţoagă şi a pierdut mare parte din averea strânsă prin şmenuri şi şmecherii financiare, insul care în ziua instalării celui de-al 45 -lea preşedinte la Casa Albă spunea la Forumul de la Davos că Trump este un nebun care n-are ce căuta în fruntea Americii !
  Se pare că şi la noi Soroş a pierdut pe mâna altor gloabe trimise să salveze, nu România, cum se intitulau pompos, ci interese obscure pentru care acelaşi Soios, băgase vreo 200 de milioane de Dolari în fundul unor Pipide, Clotilde, Cosette şi Nicuşori !
  Scandalul ordonanţelor de urgenţă acoperă însă celălalt scandal, cu adevărat, catastrofal în care este împlicat binomul !
  După „Protocoalele Sionului”, avem iată şi „Protocoalele Binomului” !
  La fel de toxice şi pe ascuns făcute şi duse la îndeplinire ! :mrgreen:

  Comentariu de Radu Humor | februarie 1, 2017 | Răspunde

  • Dar stii care ar fi o deosebire: Trump a anuntat inca din campania electorala ca va lua astfel de masuri. Era limpede. N-am auzit ca amnistia si gratierea sau modificarea Codurilor Penale sa fie teme in campania electoala a PSD, care tocmai a castigat alegerile – asta nu contest si nu contest legitimitatea PSD, ca sa fie clar. Dar in campania electorala n-au spus o vorba, iar dupa au comunicat cat se poate de defectuos, ba chiar deloc! Pana la „Protocoalele Sionului”, tare mi-e ca in cazul PSD e vorba de incompetenta!!

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 2, 2017 | Răspunde

 9. Wow !
  S-au trezit şi coloniştii de la „principalele” ambasade că PSD vrea să fure Ţara şi nu le mai rămâne lor nimic de furat !
  Dar când dădea Prună ordonanţă de urgenţă peste noapte modificând 140 de coduri penale, fără nici o consultare sau aprobare din partea CSAT sau Parlament, unde eraţi băi, paznici de colonie ?
  Atunci de ce n-aţi sărit din baie cu clăbucii pe voi, mai ales la gură, să vă sesizaţi şi să apăraţi Democraţia şi Statul de drept pe care-l furaţi, care mai de care, rupând din el ca hienele dintr-un leş ?
  P.S.
  Să zicem că cei aflaţi acum în stradă , atunci n-au ştiut, sau nu i-a dus mintea să priceapă gravitatea actului cu iz de prună dospită ! Dar ocupantul de la Cotroceni, ce păzea, de ce doar acum, când nu se întâmplă nici măcar un sfert din nelegiuirea de- atunci, iese ca Bulă-n stradă urlând că un grup de penali, de care de fapt nu se deosebeşte prea mult dacă-i cauţi mai atent scheleţii din cele case, sau, cum vorbeşte lumea, din cele ţări pe unde au ajuns, prin intermediul lui, nişte copilaşi cărora nu li se mai dă de urmă !
  Şi atunci, de ce pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă; bubonică, sau teutonică ?!

  Comentariu de Radu Humor | februarie 1, 2017 | Răspunde

  • Lasa, ca e vina PSD!! In primul rand vina PSD-ALDE!!

   Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 2, 2017 | Răspunde

   • Bine , bine ” este vina PSD-ALDE ” perfect de acord cu dumneata fratioare { si eu te-am mai intrebat asta la vremea respectiva daca-ti amintesti } dar Klaus Werner Johannis , PRESEDINTELE ROMANIEI , GARANTUL LEGILOR SI-A LEGALITATII ce mortii masii cauta in strada alaturi d e zavragii care manifestau { o chestie absolut normala } nemultumiti de o shmecherie facuta d e catre PSD ? Ce dracu Motane , la un moment dat , spuneai ca-s un tip avand idei si pareri interesante , acum iti iei vorba inapoi 😡 😡 ? Mai ramane doar sa dai adresa mea si-a lui Humor pe FB 😡 .

    Comentariu de Marian | februarie 2, 2017

   • Este ingrijorator, dar asta e: avem, la ora actuala, un conflict de natura politica intre Presedinte si majoritatea parlamentara compusa din PSD-ALDE. Cred ca e evident. Iohannis urmareste un al doilea mandat. PNL nu se prea aude. Nici USR, sa stii. S-a speculat (inclusiv eu) ca mitingurile acestea ar fi useriste. Dar asa e? Nu a fost, cel putin pana acum, o revendicare clara a USR-ului. Insa s-ar putea spune ca cei iesiti in strada reprezinta aceasta parte de electorat a PNL si USR, care n-a mers la vot – vreau sa spun ca e o ipoteza plauzibila. Asa stand lucrurile, Iohannis cauta sa se evidentieze prin ceva in ochii electoratului, cel putin a partii socotite de el „de dreapta”.

    Comentariu de Motanul Incaltat | februarie 2, 2017


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: