Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Un nou incendiu la un club…

Pare incredibil ce se intampla: a trecut putin peste un an de la incendiul din Clubul Colectiv si iata ca un nou incendiu mistuie un alt club din Bucuresti: Bamboo… Eu nu cred ca problema consta in faptul ca se fuma palmat. Ca de cand cu fascista lege antifumat, nu mai poti sa te duci sa te simti bine intr-un club, ca tot omul care doreste sa se destinda. Eu nu inteleg de ce proprietarii unor astfel de cluburi nu isi iau masurile de siguranta chiar si impotriva unui incendiu ce s-ar putea produce chiar de la o tigara. Clubul asta functiona fara autorizatie de securitate la incendiu, dar avea totusi avizul ISU la incendiu… Este si asta o problema, fara indoiala. Si, bineinteles, e o problema cum fac autoritatile verificarile si pe ce criterii. Eu chiar am scris un articol, imediat dupa tragedia de la Clubul Colectiv, referitor la acest aspect si pe care va invit sa-l (re)cititi:

Care ar trebui sa fie rolul inspectiilor…?

Evident, auditurile si inspectiile se pot face de catre firme private specializate in acest sens. Care nu doar ca fac un audit si atat. Dar si supravegheaza activitatea clientului lor din punctul de vedere al standardului dupa care se face auditul sau inspectia. Pentru ca importanta e si supravegherea in vederea indeplinirii conditiilor standardului de catre client. In felul asta se face si constientizarea clientului asupra consecintelor nerespectarii unui standard. Evident, astfel de audituri sau, dupa caz, inspectii il costa pe client o suma de bani. Dar, spre exemplu, in acest caz, firma care administra Clubul Bamboo avea un profit frumusel si nu cred ca ar fi fost o problema sa-si permita sa plateasca costurile aferente unui astfel de contract.

Insa aici e vorba despre autoritati. Si atunci se pune problema ce fac autoritatile ca sa constientizeze, ca sa zic asa, clientul – spre exemplu firma ce are in administrare un astfel de club. Eu nu ma refer neaparat la amenintari, sa-i spui cat e amenda sau in ce articol din Codul Penal s-ar incadra fapta. Ca astfel de lucruri nu constientizeaza intotdeauna. Ci sa-l faci sa inteleaga ratiunea unor prevederi din standardul sau normativul respectiv. Si ca astfel de lucruri se pot intampla daca nu se iau masurile necesare. Daca ii spui, de exemplu, ca-i dai o amenda ce poate fi consistenta, el poate considera ca lui nu i se poate intampla asa ceva, sa izbucneasca in clubul lui un incendiu. Oamenii nu sunt intotdeauna constienti de ce se poate intampla. Autoritatea legii e importanta, dar nu intotdeauna constientizeaza asupra consecintelor. In general, oamenii au tendinta de a trece cu vederea consecintele si atunci nici nu iau masuri de a le combate. Si atunci, evident, managementul ocoleste astfel de masuri, cum ar fi cele de paza si stingerea unui incendiu, pe care ar trebui sa le prevada inclusiv in bugetul firmei. Macar masurile minimale pentru a reduce riscurile esentiale cum ar fi moartea unor oameni sau ranirea lor grava. Nu mai vorbesc de pagubele materiale rezultate in urma unui astfel de incendiu.

In privinta avizelor si autorizatiilor, iata un articol interesant care merita citit:

Romania Libera

ISU: Clubul Bamboo avea aviz de securitate la incendiu, dar nu şi autorizaţie. Până în iunie 2017, lipsa autorizaţiei nu se sancţionează

„Clubul Bamboo avea, din 2009, un aviz pentru securitate la incendiu, însă nu deţinea şi autorizaţie în acest sens, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, care a precizat că localul nu a solicitat o astfel de autorizaţie.

Vasile a mai spus că clubul a fost amendat de ISU de mai multe ori, ultima dată în nnoiembrie 2016, dar neregulile constatate „nu se încadrau în categoria celor care ar fi putut determina închiderea şi suspendarea activităţii clubului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a spus că avizul de securitate la incendiu pentru Clubul Bamboo a fost solicitat în anul 2009 şi, întrucât se respectau normele de apărare împotriva incendiilor prevăzute în plan, a fost emis acest aviz de securitate la incendiu, însă nu există şi autorizaţie.
El a precizat că pe parcursul ultimilor ani au fost făcute mai multe verificări şi aplicate amenzi administratorilor clubului.
Astfel, în 25 mai 2015 au fost aplicate două amenzi în cuantum de 5.500 de lei pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, iar în 13-20 noiembrie 2015 au fost date două amenzi în cuantum de 15.000 de lei pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.
De asemenea, în noiembrie 2016 clubului i-a fost aplicată o amendă în cuantum de 2.500 de lei pentru blocarea căilor de evacuare.
Întrebat dacă ISU avea posibilitatea să închisă clubul pentru nerespectarea normelor, Daniel Vasile a spus că neregulile constatate nu se încadrau în categoria celor care ar fi putut determina închiderea şi suspendarea activităţii Clubului Bamboo.
Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a explicat, sâmbătă, că, potrivit deciziilor luate în 2016 de Guvern, până la finalul lunii iunie 2017, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu se constată, se consemnează, dar nu se sancţionează.
”În momentul de faţă, până la finalul lunii iunie 2017, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu se constată, se consemnează de către inspectorii de prevenire, care fac respectivele controale, dar potrivit unei hotărâri de guvern nu se şi sancţionează”, a afirmat Vasile.
El a spus că este vorba despre o HG dată în 2016.”

Foarte ciudat… Cum adica: „până la finalul lunii iunie 2017, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu se constată, se consemnează de către inspectorii de prevenire, care fac respectivele controale, dar potrivit unei hotărâri de guvern nu se şi sancţionează”? Pe de alta parte, dupa cum se poate constata, clubul a fost destul de des amendat, dar neregulile constatate nu erau atat de grave incat sa nu i se permita functionarea. Insa iata ce spune Catalin Botezatu:

Cătălin Botezatu, despre incendiul din Bamboo: După tragedia de la Colectiv s-au investit peste 100.000 euro în noi materiale de protecţie împotriva incendiilor

Designerul Cătălin Botezatu a declarat, la Antena 3, că nu există nereguli la clubul Bamboo și că, după tragedia din Colectiv, s-au investit peste 100.000 de euro în noi materiale de protecţie împotriva incendiilor.

„Ieşiri de urgenţă mai multe decât aveam nevoie şi foarte largi. Când au venit pompierii, după 10 – 15 minute, nu mai aveau ce să evacueze şi oricum nu ar fi avut cum şi cu măşti şi fără măşti pentru că era fum. Nu mai aveau ce să facă. Oamenii au fost evacuaţi de personalul clubului, care a intrat cu tricourile ude la gură şi a scos oamenii de acolo”, a precizat Botezatu.

Întrebat cum îşi explică amenzile din ultimele luni pentru exploatare necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi blocarea căilor de evacuare, el a spus: „Nici măcar nu se pune problema, erau semnalizate (căile de evacuare – n.r.). Cred că aveam sute de semnalizări din acelea verzi cu ieşire de urgenţă, aveam hidranţi, sute de extinctoare. Sunt foarte multe poveşti”.

„Am văzut la televizor că au spus că s-au aruncat de la etaj. Clubul Bamboo nu are etaj. S-au aruncat în lac. Nu există lac acolo, este o mlaştină de 10 centimetri acoperită de încă 10 centimetri de zăpadă. S-au aruncat în piscină. Piscina este goală. Sunt nişte aberaţii. Dacă la noi în club cineva îşi aprinde ţigara, toţi bodyguarzii merg la ei sau sunt semnalizaţi cu lasere să stingă ţigările. Există zone în care se fumează şi lume merge la fumat”, a susţinut Cătălin Botezatu.

Întrebat dacă ştie sursa incendiului, el a spus că focul a pornit dintr-o zonă nu care nu se aflau oameni.

„Se spune că a luat foc în zona bucătăriei. Nu are nicio legătură cu bucătăria, nu are nicio legătură cu o narghileaua care ar fi luat foc, că focul ar fi plecat din mijlocul clubului. În niciun caz. Focul a pornit de undeva din stânga barului, este intrarea într-un alt club, într-un ballroom să spunem. Au ars 3.000 de metri pătraţi, a ars totul. Ideea e că în acea zonă nu intra nimeni”, a adăugat el.

Întrebat ce poate spune despre autorizaţia de funcţionare, Cătălin Botezatu a susţinut că toate documentele erau în regulă.

„La orice astfel de local, în fiecare lună apar noi cereri, noi reglementări. În fiecare lună ni se cere ceva. În ceea ce priveşte documentele, acestea vor fi depuse şi o să vedeţi că nu sunt nereguli. Nu poţi să funcţionezi, un club care se află în top 10 cluburi în lume nu putea funcţiona pur şi simplu aşa. Dacă existau mici nereguli, ni se aduceau la cunoştinţă şi se remediau imediat. Nu îţi permiţi la un astfel de nivel să mergi mai departe. Sau dacă erau nişte nereguli atât de mari, clubul era închis. Nu te lasă nimeni, că eşti tu Bamboo, să mergi mai departe dacă ai nereguli foarte mari. După tragedia de la Colectiv s-au investit peste 100.000 euro în noi materiale de protecţie împotriva incendiilor”, a subliniat Botezatu, arătând că localul nu avea asigurare.”

Nu ca as lua in considerare toate aberatiile care se spun. Inteleg ca s-au luat masuri. Dar atunci cum se explica un asemenea prapad? Chiar el recunoaste ca a ars totul. Victime: 44 de raniti – sa le dea Dumnezeu sanatate si numai bine! Dar atunci ce a fost? O mana criminala? Citez din acest articol din Romania Libera:

„Și o altă tânără, pe nume Letiția Papuc, a povestit cum s-a trezit din club la spital: „Am fost transportată de SUMRD la spital. Ne-au preluat imediat de la faţa locului. Eram înăuntru la masă şi instantaneu m-am întors şi am văzut o flacără cât mine de mare şi am început să mă duc către prietenii mei să încercăm să ne salvam. Am sărit un gard de doi metri, după care am înotat prin zapadă şi a trebuit să ajungem undeva sus, la suprafaţă. Eram în spatele clubului, blocaţi în zona piscinei, care era toată înconjurată de un gard. În urma căzăturii am suferit o fractură, dar am şi fost intoxicată cu fum. Toată lumea era panicată, mai ales că nu mai aveam aer pentru că eram înecati într-un fum negru. Clubul a fost plin. Focul a început la primul bar de la intrare. Am văzut doar o flacară foarte mare. Am văzut artificii în club, cele de la şampanie. Am fost trataţi foarte bine, ne-au preluat într-un timp record, ne-au internat, ne-au făcut analize şi ne-au acordat suportul necesar să ne revenim.””

Instantaneu, dom’ne? Ceva nu e in regula… Ciudat!

Iata ce spune si MAI:

MAI: Ultima amendă aplicată clubului Bamboo a fost în noiembrie 2016. Clubul funcționa pe propria răspundere a patronului

Cea mai recentă amendă aplicată administratorului clubului Bamboo a fost cea din noiembrie 2016, în valoare de 2500 de lei, pentru blocarea căilor de evacuare, a precizat sâmbătă Monica Dajbog, purtătoarea de cuvânt a MAI.

În ianuarie 2017, clubul funcționa pe propria răspundere a patronului, întrucât nu făcuse încă o cerere către ISU București pentru a i se elibera autorizația de securitate la incendiu, a spus Monica Dajbog.

Sâmbătă la ora 17, patru persoane rănite în urma incendiului de la clubul Bamboo erau încă internate la Spitalul Floreasca, iar a cincea persoană rănită este internată la Spitalul Sf. Pantelimon.

„În această dimineață, în jurul orei 3.30 a izbucnit un incendiu la un cunoscut club din Capitală –  Bamboo, activându-se Planul Roșu de Intervenție. În 2-3 minute, primele echipaje ale politiei au ajuns la fata locului. În urma incendiului de la clubul Bamboo, începând cu ora 3.47, au fost transportate de către SMURD și ambulanțe sau au ajuns pe cont propriu, la spital, 44 de persoane, după cum urmează: 24 de persoane la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, 6 persoane la Spitalul de Urgență Elias, 5 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon, 6 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Universitar, 3 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Colentina”, a precizat Monica Dajbog.

Victimele transportate la unitățile medicale au suferit, în special, intoxicări cu fum, hipotermii și contuzii.

La sediul MAI este prezentă Sevil Shhaideh, vicepremier, desemnată prin decizia prim-ministrului Sorin Grindeanu să exercite atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităților Guvernului, în perioada 18 – 22 ianuarie.

Activitățile de intervenție au fost coordonate de ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, alături de ministrul sănătății Florian – Dorel Bodog, secretarul de stat Raed Arafat, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, și șefii altor structuri cu competențe în intervenția în situații de urgență.


Citește și: BREAKING NEWS. Clubul de lux Bamboo din București, mistuit de un incendiu. Cinci din cei 44 de răniți mai sunt internați. Martorii povestesc că în club ”se fuma palmat”


Purtătoarea de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, face sâmbătă, de la ora 17, o declarație de presă referitoare la situația intervențiilor desfășurate de efectivele MAI pentru salvarea persoanelor și stingerea incendiului izbucnit în această dimineață la clubul Bamboo din Sectorul 2 al Capitalei.

Circa 260 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. Lichidarea acestuia a fost anunțată sâmbătă dimineață la ora 10,10.


Citește și: 15 persoane au fost audiate la Poliţia Capitalei după incendiul din Clubul Bamboo. Acțiunea investigată este distrugere din culpă

15 persoane au fost audiate, până sâmbătă la ora 16, la Poliţia Capitalei, în dosarul penal deschis în urma incendiului din Clubul Bamboo, afirmă surse judiciare. Persoanele audiate sunt administratorul clubului, angajaţi ai acestuia și agenţii de pază aflaţi în club la momentul incendiului. Audierile continuă. În paralel, anchetatorii fac cercetări la sediul clubului, care a fost distrus în totalitate în urma incendiului.


Ancheta referitoare la cauzele acestuia este în desfășurare iar până sâmbătă la ora 16 au fost audiate 15 persoane, inclusiv administratorul clubului. Acestuia i s-a făcut rău în cursul audierii și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În urma incendiului de la Bamboo au fost răniți 44 de oameni dintre care cinci sunt încă spitalizați.


Citește și: Incendiile care au mistuit cluburile românești, în ultimii șase ani. Tragedia Colectiv a provocat moartea a 64 de oameni

30 octombrie 2015 – Cel mai grav incendiu produs în ultimii 20 de ani, în clubul bucureștean Colectiv, în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața și circa 200 au fost rănite. În club, trupa Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului și s-a extins rapid.

dar si acest articol:

20 de persoane au fost audiate după incendiul din Bamboo. Anchetatorii nu l-au găsit pe patronul clubului. Fapta investigată este distrugere din culpă

UPDATE 18,40: Aproximativ 20 de persoane au fost audiate sâmbătă până la ora 18 după incendiul din clubul Bamboo.

Patronul clubului, Joshua Castellano, a fost citat la audieri, deși nu a fost găsit de anchetatori, informează Mediafax. Persoanele audiate sunt angajaţi ai clubului şi clienţi, unii dintre ei străini.

Potrivit declaraţiilor pe care le-au dat anchetatorilor, în club ar fi fost aproximativ 500 de persoane în momentul izbucnirii incendiului, au declarat surse judiciare. Urmează ca în cadrul anchetei să se stabilească cu exactitate numărul persoanelor prezente în local.

Potrivit surselor citate, Joshua Castellano ar fi fost contactat de anchetatori însă nu a fost de găsit. Astfel, patronului clubului i-ar fi fost trimisă o citaţie, urmând ca în cazul în care nu se prezintă să fie citat cu mandat de aducere.


UPDATE 16,00: 15 persoane au fost audiate, până sâmbătă la ora 16, la Poliţia Capitalei, în dosarul penal deschis în urma incendiului din Clubul Bamboo, afirmă surse judiciare.

Persoanele audiate sunt administratorul clubului, angajaţi ai acestuia și agenţii de pază aflaţi în club la momentul incendiului. Audierile continuă. În paralel, anchetatorii fac cercetări la sediul clubului, care a fost distrus în totalitate în urma incendiului.


UPDATE 12.07: Parchetul de pe lângă Tribunalul București  efectuează urmărirea penală pentru infracțiunea de distrugere din culpă, după incendiuș din clubul Bamboo. 

‘”Cercetările sunt efectuate de doi procurori criminaliști din cadrul Secției de urmărire penală și de ofițeri din cadrul Serviciului Omoruri. În cauză, a fost asigurat perimetrul de interes și a fost inițiată cercetarea la fața locului. Continuarea acestei activități este influențată de faptul că incendiul nu a fost stins în totalitate până în prezent, precum și de faptul că pericolul de prăbușire a structurii nu a fost înlăturat”, conform unui comunicat de presă al Parchetului.

Astfel, procurorii au solicitat de la instituțiile abilitate relații privind societatea comercială care deține clubul în cauză (autorizații de funcționare, avize, rapoarte de control).

„La momentul actual, se efectuează audieri în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs incendiul și este verificată starea persoanelor internate în urma incidentului”, mai arată comunicatul.


Mai multe persoane sunt audiate, sâmbătă dimineață, la Parchetul Tribunalului București, în dosarul incendiului din clubul Bamboo. Procurorii au deschis un dosar penal in rem (pentru fapte) în acest caz. 

”Cercetările au fost preluate de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciului Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Poliţiei Capitalei”, au precizat reprezentanţii poliţiei.

Un incendiu puternic a mistuit clubul de lux Bamboo din Capitală. 38 de oameni au ajuns internați în spital. Majoritatea a fost externată, iar șase victime sunt în continuare internate la Spitalul Floreasca.”

Pai, eu nu prea inteleg: cum adica functionare pe propria raspundere? Din moment ce lipsa autorizatiei de securitate la incendiu e permisa pana la finalul lunii iunie 2017, clubul avea tot timpul s-o solicite. Pe de alta parte, avea avizul ISU la incendiu si daca i s-a permis functionarea inseamna ca problemele semnalate nu erau atat de grave. Atunci cum s-a intamplat ceea ce s-a intamplat? Din ce spune Catalin Botezatu, rezulta ca firma ce manageria clubul a constientizat problemele aduse la cunostinta de catre autoritati si sanctionate prin amenzi, si a facut investitii de 100.000 de euro in acest sens. Si atunci cum a putut sa se intample dezastrul? Sa fie vorba doar de clasicele „trei ceasuri rele”? Ceva nu e in regula… Pare ca cineva doreste sa creeze o atmosfera de insecuritate in cluburile bucurestene, unde se aduna multa lume. A fost Colectiv, acum Bamboo. Cel putin aici s-au luat masuri clare, daca e sa-l credem pe Catalin Botezatu. Pe de alta parte, clubul avea avizul ISU si nu ar fi trebuit sa apara astfel de probleme. Cum de a aparut atunci acea flacara uriasa instantaneu? Iar Catalin Botezatu spune: „Ideea e că în acea zonă nu intra nimeni”.

Speram sa se elucideze cat mai repede acest caz. Insa repetabilitatea aceasta, dupa ce s-a intamplat la Clubul Colectiv, desi nu la dimensiunile tragediei de atunci, e stranie totusi. Cu atat mai mult cu cat la acest club, la Bamboo, n-ar fi trebuit sa se intample asa ceva – ISU spune ca neregulile nu erau de natura sa opreasca functionarea clubului. Eu cred ca, dupa ce s-a intamplat la Colectiv, clubul ar fi fost inchis daca neregulile ar fi fost de asa natura incat sa necesite acest lucru.

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

ianuarie 21, 2017 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

21 comentarii »

  1. Pacat ca n-a fost Grindeanu in tara : PRECIS TREBUIA S A DEMISIONEZE EL SI GUVERNUL PSD -ALDE !!!!!!!!!!!!!!!!!! A , sa nu uit : si primarul PSD d e la sectorul 3 caci , parca pe domeniul acestui sector se afla Bamboo …. XD XD XD XD Oare ce se-ntampla de n-au aparut inca ” protestatarii ” ? N-a functionat FB-ul XD XD XD ? Grindeanu s-ar putea s a mai scape cum necum caci , n-a fost in tara ci plecat cu ” treburi ” in state dar pe Sevil Shaideh….n-o vad bine deloc 🙂 .

    Comentariu de Marian | ianuarie 22, 2017 | Răspunde

    • Eu am si spus ca lucrurile trebuie elucidate. Aici da, vedem asemanari stranii cu ce a fost dupa Colectiv. Trebuie cercetat si cei vinovati de ce s-a intamplat trebuie sa plateasca. Insa trebuie aduse si dovezi care sa sprijine o asemenea teorie. Potriviri, asemanari, exista. Analogii se pot face.

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 22, 2017 | Răspunde

  2. Ba Motane , ca tot ai iei mereu apararea teutonului si te zburlesti d e cate ori zice careva ceva la adresa aluia : ce dracu cauta neamtul in mijlocul acelor ” protestatari ” ? Asta scrie la obligatiile Presedintelui Romaniei ? Oare , pe cand se va duce si-n pietze sa le verifice cantarele alora ?

    Comentariu de Marian | ianuarie 22, 2017 | Răspunde

    • Citeste art. 39 din Constitutie – Libertatea intrunirilor:

      „Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme.”

      Art. 30 – Libertatea de exprimare:

      „(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.”

      Art. 23 – Libertatea individuala:

      „(1)Libertatea individuala si siguranta persoanei sunt inviolabile”

      Art. 29 – Libertatea constiintei

      „(1) Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale”

      Acestea sunt articole si aliniate din Constitutie? Unde a gresit Presedintele? Ce, vrei sa-l constrangi pe Presedintele Iohannis, care e cetatean al Romaniei, sa fie de acord cu Ordonanta lui Dragnea privind gratierile? Vrei sa incalci Constitutia? 😉 Si apoi mitingul s-a desfasurat cat se poate de pasnic. E vreo problema?

      Deci unde a gresit Klaus Iohannis? 🙂

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 22, 2017 | Răspunde

      • Pai….poate unde a calcat in picioare rolul sau de MEDIATOR in societate ??? MEDIATOR intre partidele politice , Parlament si…eventual poporul roman ???? Din pacate , { din pacate si pentru el dar si pentru noi } Klaus Werner Johannis nu mai este cam de multa vreme doar cetatean roman ci , incepand cu 14 Noiembrie 2014 este PRESEDINTELE ROMANIEI . Un altfel de Presedinte asa cum manca Lokum in campanie dar care vad ca , a luat obiceiurile predecesorului sau . Chestiile alea pe care , cu atata larghetze le-ai enumerat din Constitutia Romaniei…ale a sant valabile in cazul vulgului adica…al nostru mon cher , nu si-n cazul PRESEDINTELUI . Dracu a mai vazut in Europa moderna un Presedinte care sa asmuta la incalcarea ordinii de drept ? Sau poate…a fost Adolf Hitler candva insa ala …era DOAR Cancelar 😉 .

        Comentariu de Marian | ianuarie 23, 2017

      • Presedintele Romaniei nu este nici deasupra si dedesubtul cetateanului roman. Eu ce sa inteleg din ce spui tu: „Klaus Werner Johannis nu mai este cam de multa vreme doar cetatean roman ci , incepand cu 14 Noiembrie 2014 este PRESEDINTELE ROMANIEI .”? Ca Presedintele Iohannis este deasupra sau dedesubtul cetateanului roman Iohannis? Sau ca nu mai conteaza calitatea sa de cetatean?

        A fi mediator intre stat si societate nu inseamna a fi de acord doar cu initiativele Guvernului sau de a promova doar ce spune si ce vrea Guvernul, ignorand ce spune si ce vrea societatea.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 23, 2017

    • Nu ca iau apararea teutonului, eu te intreb unde a incalcat Constitutia, ca eu ti-am citat articole din Constitutie. Am vazut ca s-a agitat ideea asta de a-l suspenda pe Presedinte ca a fost la cel miting, dar drepturile si libertatile sale cetatenesti sunt prevazute in Constitutie si printre ele se numara cele pe care ti le-am enumerat.

      Ideea e alta: nu mai avem Partidul X cu o majoritate absoluta in Parlament, premierul de la Partidul X si Presedintele tot de la Partidul X. Cei care cer suspendarea lui Iohannis nu inteleg sau refuza sa inteleaga lucrul asta. Ei sunt obisnuiti ca Iliescu sa fie Presedintele, premierul sa provina din partidul domnului Presedinte al tarii, iar partidul domnului Presedinte sa aiba o majoritate absoluta in Parlament. Intr-un astfel de caz nu l-ai fi vazut pe Presedinte la un miting impotriva partidului sau, care a ajuns de guvernamant. Ei, uite ca lucrurile nu stau asa, nu mai stau asa. Iar cei care cer amendarea sau suspendarea lui Iohannis uita chestia asta sau refuza realitatile actuale. Anacronismul e prezent in societatea romaneasca si nu numai in acest caz.

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 23, 2017 | Răspunde

      • Omule…omule si draga prietene , dar daca nu-i da nimeni peste labe…oare nu crezi ca javra asta germanica va prelua cu totul obiceiurile lui Basescu ? Cei care cer amendarea { te referi la vreo amenda data d e Politie sau Jandarmerie …hai ca esti amuzant } sau suspendarea sa…chiar n-au decat s-o faca , mie personal mi-este perfect egal sau , mai ferentarist : m-i se rupe in pais’pce ….de asta .

        Comentariu de Marian | ianuarie 23, 2017

      • Ei, stai sa vedem ca deocamdata nu e ca Basescu. Dar Iohannis a si spus ca va fi altfel decat cu Basescu. Deci deocamdata nu e cazul – spun deocamdata pentru ca cine ar putea sa spuna ce va fi, cum va fi?

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 23, 2017

    • „Oare , pe cand se va duce si-n pietze sa le verifice cantarele alora ?” – ii da dreptul Constitutia sa faca lucrul asta?. N-am auzit ca Presedintia sa se fi transformat intre timp in Institut de Metrologie, acreditat RENAR 😆 , care sa faca verificarea metrologica a cantarelor din piata 😆 😆 😆 . Citeaza-mi, te rog, articolul din Constitutie. Mai ales ca el nici n-a facut asta. Asa ca hai sa discutam pe ce a facut, pe ce este, nu pe ce n-a facut, pe ce nu este.

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 23, 2017 | Răspunde

      • Dar sa se alature unei gloate d e zavragii…la asta-i da dreptul Constitutia ??? Cand ziceam de piete si cantarele alora….ma gandeam la Cuza ca maine-i 24 Ianuarie si , dupa cum stim din Istorie , ala avea astfel d e obiceiuri . Oare pe atunci , asta insemna anacronism ?

        Comentariu de Marian | ianuarie 23, 2017

      • Unde scrie ca n-are dreptul sa se alature „unei gloate de zavragii”?

        In legatura cu Cuza, vorbim de epoci diferite si, lucru extrem de important: Cuza nu avea functia de Presedinte, Principatele Unite nu erau Republica si tara avea o alta Constitutie. De fapt, ceea ce numim noi Constitutia Romaniei a aparut in 1864: Statutul Dezvoltator al Conventiei de la Paris sau Statutul lui Cuza. Deci vorbim de lucruri diferite. Si gandeste-te, de la 1864, nu de la 1859.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 23, 2017

    • Marian, hai sa-ti arat ce inseamna sa fii mincinos:
      http://www.romanialibera.ro/politica/partide/liviu-dragnea–dupa-mitingul-de-la-bucuresti–presedintele-iohannis-a-fost-in-fruntea-unei-noi-mineriade-438899

      Deci uite-te la Liviu Dragnea – auzi la el: mineriada… Ce mineriada ca nu am vazut niciun miner, nu au fost violente – oamenii au protestat in mod pasnic. Lovitura de stat? Asta isi da seama ce vorbeste? Sunt convins ca Liviu Dragnea n-a citit Constitutia:

      Art. 39 din Constitutie – Libertatea intrunirilor:

      „Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme.”

      Uite aici ce articolul lui Dragnea de pe FaceBook:

      Si apoi poti sa-mi spui si mie, daca ar fi fost vorba de o mineriada, cum inteleg ca zice Dragnea, atunci el de ce a pus pe FaceBooK:

      „Astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular.”

      Ca ti-o zic eu ca daca ar fi fost vorba de o mineriada nu s-ar mai fi comportat asa si ar fi chemat la sediul PSD toata Jandarmeria. Este o falsificare ingrozitoare a Istoriei sa pui semnul egal intre mineriade si acest miting desfasurat cat se poate de pasnic, cat se poate de civilizat, fara sa se produca distrugeri, fara sa existe confruntari sau sa fie ranit cineva – ca eu n-am auzit de asa ceva. Or, Liviu Dragnea face un lucru extrem de necinstit: vrea sa stearga cu buretele crimele facute de mineriade. Ca eu asa inteleg… Altminteri e o comparatie absurda, cea intre mineriade si acest miting pasnic si civilizat.

      Auzi, ca Iohannis ar dori sa „rastoarne ordinea constitutionala”. Ai citit bine articolele din Constitutie pe care le-am pus aici la raspuns? Eu cred ca Liviu Dragnea nu le-a citit. Cel putin asa as vrea sa cred… Constitutia nu-l obliga pe Iohannis sa aiba aceleasi idei ca Liviu Dragnea sau PSD si nici nu-i interzice participarea la un miting de protest pasnic. Si atunci ma intreb si eu: la ce serveste polologhia lui Dragnea? Sau eventual, dupa domnia sa, ar trebui sa-l slavim cu totii pe stimabilul domn Dragnea pentru „minunatele” sale idei inscrise in Programul de Guvernare, pe care numai domnia sa il stie, nu-i asa?, cel mai bine, la superlativ?

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 23, 2017 | Răspunde

  3. Da….au uitat aia sa puna intre ghilimele cuvantul mineriada . Mai repede cred ca Presedintele n-are habar nici in ziua de azi despre ceea ce prevede in cazul sau Constitutia caci , altfel n-ar mai vorbii despre penali atata vreme cat el insasi are mortu’ in casa 😉 . Legea aceia…pai cum dracu nu s-a prins neamtul ca acea lege…sau OG cum dracu s-o zice , o protejaza inclusiv pe nevasta-sa care-i acuzata de fals si…chiar si pe el , caci a fost parte la bunul dobandit . Frate…pe bune acum : scri la Romania Libera ???

    Comentariu de Marian | ianuarie 23, 2017 | Răspunde

    • In primul rand, eu cred ca ar trebui Justitia sa spuna daca e vinovata nevasta-sa. In al doilea rand, de ce ar trebui sa fie influentat de lucrul asta: posibila, hai sa-i zic asa, vinovatie a nevesti-sii?

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 23, 2017 | Răspunde

  4. Asi dori sa stiu daca mitingul de-aseara a fost AUTORIZAT si in special CINE a solicitat autorizarea ? Matale nu ? Sa nu uit : la prima mineriada Cozma si ortacii sai au sosit in Bucuresti dupa figura cu acel miting din Ianuarie cand , a fost acel celebru miting in care s e cerea REVENIREA la pedeapsa cu moartea { in contextul faptului ca aceasta fusese abrogata d e catre noul pol d e putere de-atunci } si la care Petre Roman a fost luat la bulgarit d e catre manifestanti { adica … 😉 Inclusiv eu } iar Dumitru Mazilu zbiera ca din gura d e sharpe sa s e revina la pedeapsa cu moartea { stia el ce spune a saracu } si cand…s-au temut ortacii ca…FSN-ul ce conducea atunci Romania este in pericol ! Apoi au devenit ceva mai indrazneti caci…a urmat momentul 13-15 iunie de ce uiti asta ? Acesta de ieri este… ” Primul pas ” din opera nemuritoare a teutonului intitulata ” Pas cu pas ” . Care-o fi oare urmatorul ?

    Comentariu de Marian | ianuarie 23, 2017 | Răspunde

    • Mai, aici m-ai luat cu chestii ce par a veni din putul gandirii lui Rodica Stanoiu! 😆 😆 😆 E o observatie facuta de Alina Mungiu Pippidi, deci m-am luat dupa ea si am citat sursa. Pai, cam avea dreptate D-na. Pippidi. Trebuie sa-ti dea Primaria autorizatie ca sa stie clar pe cine trebuie sa amendeze, numai ca aici e un rost de abuz. Nu, un miting se poate anunta, iar pe de alta parte cred ca ai citit ce spune Art. 39 – Libertatea intrunirilor din Constitutie. Acestea sunt libere, asa spune acolo. Sunt doar doua conditii: sa se desfasoare „numai in mod pasnic, fara niciun fel de arme” – ceea ce s-a si intamplat. Altminteri riscam sa ajungem ca pe vremea lui Ceausescu, cand se considera suspect si amendabil orice grup mai mare de trei persoane. Eu de asta iti spun ca are o mai mica importanta ca n-a fost autorizat, de fapt nu prea are. Important este ca s-a respectat Art. 39 din Constitutie.

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 23, 2017 | Răspunde

      • Sti bine ca n-o pot suferii pe elefanta aia d e Pippidi insa are dreptate . Eu am participat la multe mitinguri d e protest { ultimul fiind acela din 2012….tot pe vremea asta } si stiu cat d e scrofulosi pot fi jandarmii cand sant la datorie asa incat…ma-ntreb pe buna dreptate : oare pe cine au amendat { daca au amendat } la mitingul d e ieri ? Stiu ca libertatea intrunirilor este libera merci d e informatie . LIBERTATEA INTRUNIRILOR NU UN MITYNG URMAT DE UN MARSH D E PROTEST LA CARE AU PARTICIPAT PESTE 20.000 DE CETATENI SI CARE A BLOCAT MAI MULTE ARTERE ALE CAPITALEI 😡 😡 😡 ! In 2012 la ora asta { daca vei cauta in istoricul blogului Teodorei Marinescu la acea data , vei gasii aproape cronologic chestia din 2012 } eram deja plini pana peste urechi de tichete d e amenzi plus gaze alcrimogene la un moment dat 😡 😡 😡 ! Ce-nseamna s a participe inclusiv locatarul Cotrocenilor la un miting organizat { oare d e catre cine ???? } de niste zavragii ….alta viata faza de 2012 ! Si-o intrebare onorabile : cine finanteaza ONG-urile astea frate de au bani s a dea la toti cei ce el canta in struna ?

        Comentariu de Marian | ianuarie 23, 2017

      • Libertatea intrunirilor – dar acolo spune in text: „Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere etc”.

        Chestia cu autorizarea poate lasa loc de abuz, mai ales cand ai oameni care gandesc precum Liviu Dragnea sau Rodica Stanoiu – numai ca ea a facut necesarul pas in spate! Dragnea vrea sa ajunga premier… La cat de „competent” e, m-am lamurit, dar asta-i alta poveste.

        Nu m-am interesat asupra surselor de finantare ale ONG-urilor. Insa da-mi voie sa te intreb: tu ai vrea sa fie ca-n Rusia lui Putin? Cand toate aceste ONG-uri au fost inchise, oamenii inchisi, persecutati numai pentru ca aveau legatura cu Occidentul? Mie NU mi-ar placea asa ceva! Iar cei care au fost ieri la miting s-ar putea sa nu fie platiti de ONG-uri. Tu cand ai fost la miting, in 2012, de care ONG ai fost platit? Nu ai fost platit? Ei, asa si oamenii de ieri nu au fost platiti – deci tot ce e posibil! Insa sunt multi care vor sa lanseze legenda asta, si o si fac, cum ca ONG-urile platesc oameni sa iasa in strada, ca sa arate cum vor sa submineze aceste ONG-uri „ordinea constitutionala” de la noi si sa le inchida, cum a facut Putin. Asta e defapt problema principala.

        Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 23, 2017

    • Liviu Dragnea, daca era destept, ar fi trebuit sa dea un raspuns precum Donald Trump, cu care si-a strans mana, de exemplu:

      „Peaceful protests are a hallmark of our democracy. Even if I don’t always agree, I recognize the rights of people to express their views.”

      „Protestele pasnice sunt marca, sunt atributul democratiei noastre. Chiar daca nu sunt intotdeauna de acord, recunosc dreptul oamenilor de a-si exprima vederile”

      Si putea sa se intrebe, ca si Donald Trump, de ce nu au mers oamenii sa voteze, pentru ca si la noi au avut loc niste alegeri, nu?

      Daca Dragnea facea asta, incercand sa-l copieze pe Trump in ceea ce priveste abordarea unui asemenea subiect precum cel al mitingurilor, ar fi aratat ca incepe sa inteleaga democratia sau ca face eforturi s-o inteleaga. Insa prin reactia pe care a avut-o a dovedit, din pacate, altceva…

      Abordarea lui Trump e cea corecta si aici, in Romania. Deci iata inca o similitudine cu America.

      Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 23, 2017 | Răspunde

  5. Este de.a dreptul monstruos că unii vor să câştige bani nu numai din piatră seacă, dar şi din nenorocirile altora ! Ca ce chilipir să le dăm noi vreo 8o de milioane de verzişori unor birocraţi soioşi pentru faptul că mor ei acum de grija celor din puşcăriile româneşti şi nu de moarte bună ?!!
    Doar pentru faptul că şi-au plecat urechile clăpăuge la pârele de avertizare ale unor ONG-uri care din asta trăiesc ? Şi încă foarte bine, de pe urma râcâielii prin rahatul naţional, de unde iau mostre şi le prezintă birocraţilor şefi ( e drept că fără-a le gusta 😉 ) care, ce să vezi, dau amenzi ! :mrgreen:
    De pe urma cărora îşi mai rotunjesc şi ei burţile şi veniturile !
    Dar puşcăriile comuniste în care au fost distruse prin crimă şi teroare elitele naţionale, umblându-se parşiv la fibra neamului românesc, de ce nu sunt luate în discuţie, eventual amendaţi în vreun fel şi cei răspunzători de cumplitul genocid de atunci ?
    Cumva pentru că răspunzători de toate acele crime împotriva poporului român sunt unii dintre înaintaşii voştri, cei care au sosit pe tancurile sovietice cu „comunismu-n suflet şi simţiri” şi l-au implementat aici prin jafuri, crimă şi teroare ?
    Ori pedeapsa pentru ei, cea mai aspră, cum altfel, este să fie promovaţi în funcţii de stat până la cele mai de sus nivele ?!
    P.S.
    Şi asta de parcă ei nu s-ar face vinovaţi de tratamente inumane, sălbatice, asupra unor cetăţeni vinovaţi că nu le împărtăşesc măsurile descreierate, mai nou ajungând întâi să tragă şi apoi să someze ! Sau lor le ajung pedepsele la urne, în ultimul timp tot de ei controlate ?! 😉
    Vorba cuiva :
    La muncă, nu la cerşit amenzi !

    Comentariu de Radu Humor | ianuarie 27, 2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: